EMMA'S PERSONAL CORNER, L.A. LIVING

Jag saknar inte Sverige i helhet varje dag, men ibland drar känslan av saknad över en. Idag/igår kom det när så många lägger upp om hösten. Jag älskar den svenska hösten, speciellt oktober. Det är fasansfullt kallt, så det är kanske inte det underbaraste, men ändå så tycker jag om det. När alla löven ändrar färg, när solen kommer fram och allting bara blir vackert. Att sätta sig på ett café med en kompis, dricka te och äta godsaker i timmar, medans mörkret lägger sig. Att klä på sig en tjockare jacka & halsduk, gå ut och inte frysa utan bara gå runt och njuta. Ja, sånt saknar jag.

USA & Sverige är totala motsatser till land och även om jag tycker om detta land så saknar jag givetvis hemma ibland. Inte bara miljön utan alla mina nära & kära. Ibland tycker jag det är knepigt att finna min plats här, finna en balans för min själ. Jag som har krigat med mentala hälsoproblem i så många år och haft detta som mål. Självklart mår jag mestadels bra här, men ibland så svider det till lite. Kanske är det för att man vänder hela livet upp & ner, och det är givet att man blir lite balansrubbad av det. Jag har ju tyvärr inte den där genen att alltid vara sprallig & lycklig i mig, så det kan man väl inte förvänta sig heller, hehe.

Jag är här och jag letar fortfarande efter Emma på något vis, efter där jag hör hemma. Ibland saknar jag vänner att vara partygalen med, för jag tror det är jag. Jag tror att jag vill dansa hela nätterna och ha roligt. Men samtidigt tror jag inte det är jag. Jag tror bara jag älskar att göra saker. Jag vill se nya ställen, träffa nytt folk, hitta på saker. Gå & fika, åka och shoppa, gå på en hike, sätta mig på stranden med en picknick, åka till nöjesparker. Sånt tycker jag om, främst med massvis av vänner. Även om jag är en stanna hemma-människa i blodet, jag älskar att lata mig, så tror jag lite av min ångest grundar sig i sådant. Att bara vara hemma. Jag älskar nytt folk - tjejer som killar, och ger ju alltid alla en chans. Det tycker jag om här, allt nytt folk jag träffat. Självklart saknar jag alla där hemma också. Men samtidigt är det skönt, för jag vet att alla som är kvar där är faktiskt kvar. Drar styrka från alla vänner där hemma som tror på mig och hör av sig till mig.

Många här är väldigt nära sin familj. De hjälper till att betala, de hör av sig varje dag och de talar varmt om dem. Även om jag älskar min familj är det inte närhet på samma nivå och det kan vara det jobbigaste. Det har alltid varit min största kamp känns det som. Ibland blir jag bara så ledsen för allt jag inte har, istället för att se allt jag har och ibland tar det över. Här är det svårt, för här är allting nytt, man har inget bekant liksom. Det är viktigt att vara stark i sig själv, i grunden, och det tror jag att jag är.

Det blev mycket snickesnack om allt möjligt nu men ibland behövs det. Poängen med inlägget var att jag saknar den svenska hösten, HAHA. Jag hoppas ni mår bra där hemma!

Likes

Comments

L.A. LIVING

Stadsdelen av L.A. som jag bor i heter Westwood. Det är en relativt liten ''stad'' men det finns massvis med saker ändå. Det är en av de dyraste delarna i L.A., mycket på grund av att UCLA ligger här, vilket i sig är en svindyr skola. Jag gillar Westwood. Det finns många affärer, matställen, två biografer, och man kan gå runt. Det är mysigt och det är enkelt att ta sig till. Var du än är, så är Westwood enkelt att ta sig till olika ställen i L.A. då många av de stora vägarna ligger här. 

Här har ni några bilder jag tog häromdagen. De två översta är från campus, dvs från UCLA. Jag tänkte att jag skulle gå dit någon dag och ta en massa bilder så ni får se. Jag har inte riktigt utforskat det helt & hållet själv heller så det hade kanske varit roligt? Det är enormt, finns tusen ställen att äta, en hel affär, och bankautomater. Haha ja, det finns allt.

Skulle ni vilja se mer bilder av campus?

Likes

Comments

L.A. LIVING

Till förrätt delades det på musslor med bröd i någon spicy sås med chorizo... SÅ GOTT!!!

Och till huvudrätt blev det en mumsig köttbit med pommes.. ENKELT men så gott! Det var så länge sedan.

Igår så bestämde sig Fanny, jag & Yves att vi skulle ut och käka. Vi gick till ett ställe som heter ''The Misfits'' i Santa Monica. Tyvärr tog jag inte så många bilder på omgivningen eller utanför men det är SÅ fint! Det är mörkt, har lite känslan av en fancy pub i England. Massa liv & massa rörelse vilket jag älskar. Superbra service samt god mat. Det var så mysigt så. Efter detta åkte vi hem till Yves, hängde med hans roomies och spelade tv-spel! Det var så roligt haha, verkligen längesen man gjorde det. Jag var sämst. Eller jag och Fanny var equally bad haha, men det var kul för det.

Idag ska vi på en svensk musikfestival!!! Maggio, Icona Pop, Otto Knows. Jag är SÅ taggad! Det ska bli så roligt. Hoppas ni mår bra, kram!

//Yesterday Fanny, me & Yves decided that we were going out to eat. We went to a place called ''The Misfits'' in Santa monica. Unfortunately I didn't take any pictures of the surroundings inside or outside but it was SO nice. It's dark, has the feeling of a fancy pub in England sort of. Loads of people which I love. Awesome service and good food! Super cozy. After eating and feeling full, we went to Yves, hung out with his roomies and played video games! It was so much fun, such a long time ago that I played haha. I was the worst. Or me and Fanny are equally bad haha, but it was still fun.

Today we're going to a swedish music festival!!! Maggio, Icona pop, Otto Knows. I am SO pumped! It's going to be so much fun. Hope you're doing fine!! xoxo // 

Likes

Comments

L.A. LIVING

LIFE!!! Tiden rullar och saker händer. Jag har varit massvis på bio och haft mycket i skolan denna vecka, så har varit lite svårt att uppdatera. Allting går bra, känns bra, är bra. Går som sagt väldigt mycket på bio så jag hade tänkt att jag skulle börja recensera filmerna nu när jag verkligen går på bio jämt haha. Vad tycker ni om det?

Idag är det fredag, mer bio och sen eventuellt lite utomhus-bio. Livet rullar på. Ska verkligen försöka med mina vloggar men of course, så går skolan först! Och eftersom jag inte skulle kalla mig själv disciplinerad kan ni ju tänka er hur allting går till haha.


MEN verkligen. VAD VILL NI LÄSA?! Haha! Är det kul med mycket vardag? Mindre vardag? Vill ni se filmrecensioner? Mer outfits? Tell me!

Likes

Comments

VLOGS

VLOG NUMBER TWO!

Hej vänner! Här har ni min andra videoblogg :-) Tyvärr är det inte mycket prat i denna, mest vår flygtur hit haha. Jag lovar att det blir en salig blandning av snack och inge snack i de kommande vloggsen!

Hoppas er vecka börjat bra. KRAM!

//VLOG NUMBER TWO!

Hello friends! Here you have my second attempt at a videoblog :-) Sadly it's not much talking in this one, mostly our flight here haha. I promise the upcoming ones will be a better mix of talking and no talking!

Hope your week has had a good start. XOXO! // 


Likes

Comments