Hej, har precis kommit hem från Kista galleria.

Jag och familjen har varit i Kista galleria sen kl 2! Morgonen var rätt lugn och eftermiddagen var helt grym.

När vi var framme i gallerian gick vi först till food courten och åt kinamat, min favorit och speciellt wokade grönsaker. Det var super gått!!

Efter det gick vi till filmstaden, vi skulle kolla på den nya Pirates of the Caribbean 5. Pappa jobbar som elektriker på alla biografer i Stockholm, han känner många som jobbar där vilket var rätt bra för fick gratis biobiljetter och rabatt på godiset och de som vi köpte, hur grymt??

Filmen var också väldigt grym. Vi såg den i 3D och jag tycker att den är mycket bättre än vad 4:an var. Jag rekommenderar verkligen att ni ska gå och kolla på den. Den var väldigt spännande och jätte bra gjord.

Nu när jag kom hem gick jag ut och gav hästarna kvällsmat, nu ikväll ska jag bara ta det lugnt och bara vara. Hoppas er dag också var grym, kram.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 0 readers

Likes

Comments

Hejsan

Idag är det Tisdag och det betyder långdag till 16 i skolan. Men det hindrar inte mig idag från att vara på bra humör. Idag har jag engelska redovisning och det är första gången jag längtar över att ha det och är sjukt taggad. Känns som att jag bara vill ha det gjort helt enkelt.

På eftermiddagen har jag ett oförberett prov. Tror de ska gå bra eftersom det handlar om källkritisk diskussion vilket jag är väldigt bra på. Men är ändå lite nervös då jag inte vet vilka frågor som kommer.

Sista timmen är det idrott vilket också känns rätt skönt att komma ut när man suttit inne och pluggat, redovisat och skrivit prov.

Efter skolan kommer mamma och hämtar mig, först ska vi åka hem och byta om. Sen ska vi åka vidare till våran tävlingshäst och hälsa på honom innan han startar i ett lopp under elitloppsdagen, det känns fortfarande helt otroligt att ha en häst med där.

Efter att denna dag är slut är det bara en dag kvar i skolan innan vi får ledigt i 4 dagar till nästa vecka, är sjukt taggad och kommer ha världens bästa helg med alla olika människor från hela världen som kommer för att tävla under elitloppshelgen.

Hoppas ni också är lika taggad på denna vecka som jag! Vi hörs, kram.

  • 6 readers

Likes

Comments

Idag gjordes startlistorna till elitloppsdagens tävlingar nästa Söndag. Helt otroligt, min lilla häst var anmäld i lärlingseliten och kom med!! Min dröm som liten har varit att ha en egen tävlingshäst med under elitloppsdagen och den drömmen är just nu närmare än någonsin!

Ännu vet vi inte vilket spår bakom bilen han kommer få men det som är bra är att Ville, Cashens tränares försteman ska köra honom. Han känner Cashen väldigt bra vilket blir toppen!!

Är mer taggad än någonsin och nästa Söndag får ni hänga med under elitloppsdagen då jag ska skriva hur dagen var och hur det gick för Cashen i loppet.

Vi hörs.

  • 14 readers

Likes

Comments

Hejsan

Tänkte skriva idag hur gårdagen var då jag provjobbar hos Svante Båth! Var helt slut efter dagen igår och orkade inte skriva något inlägg då men nu är jag utvilad och tänkte berätta.

Det började med att jag fick gå upp kl 5:30, skulle börja jobba 6:30 men kände att jag ville äta frukost och klä på mig utan stress. Mamma var så snäll och skjutsade mig dit, det ligger ändats 15 min från oss vilket är super skönt.

När jag kom dit fick jag lite information om vad jag skulle göra osv. Alla stall har olika rutiner vilket gör att man först måste lära sig ordningen. På detta ställe tyckte jag inte att jag hade så mycket problem med att komma in i rutinerna, då man fick jobba väldigt självständigt vilket jag älskar!!

Vi 7 personer som var där började med att släppa ut alla hästar, det vill säga 92 hästar, sjukt många!! Det tog sin tid men hästarna som jag tog var väldigt snälla och det var väldigt roligt.

Efter det var det gemensam frukost vilket var väldigt mysigt att alla som var i stallet var samlade. De hade även väldigt roligt tillsammans vilket gjorde att det blev väldigt bra stämning.

Varje stallgången var uppdelad i 3 delar, i en del fanns det 8 boxar. Jag fick en del och ta hand om, fylla hö i boxarna, mocka, byta vattenhinkarna, soppa och göra kraftfoder mat. Morgon, lunch och kväll.

Allt tog cirka 2h och jag var väldigt nöjd. Jag fick ta väldigt mycket eget ansvar vilket jag älskar. Jag gav verkligen allt för att de skulle vara nöjda med mig, är väldigt bra inställd till jobb och arbete. Sista timmen gjorde jag lite andra saker som att fylla skottkärror med hö och fylla kraftfoder i fodervagnarna osv.

De sa att de var nöjda med mig och att de ville att jag skulle jobba mer i framtiden vilket jag verkligen ville höra.

Vid 12 kom mamma och hämtade mig eftersom vi skulle till tävlingshästen och rida honom. Han var som vanligt duktig och väldigt fin. Hoppas verkligen att han kommer med i lärlingseliten under Elitloppsdagen. Det har varit min dröm sen liten att var med på stallbacken under elitloppsdagen, helt otroligt att den kanske kommer att slå in!!

Nu vet ni hur min dag var att provjobba på ett nytt ställe, det var det grymmaste stallet jag någonsin jobbat hos. Vill dit flera gånger under sommaren! Det kommer fler inlägg snart, kram.

  • 12 readers

Likes

Comments

Ja, det var äntligen dax för fredag och helg!! Fredagar är ju såklart veckans bästa dag och den blev bättre än någonsin eftersom det var så fint väder!

Skolan idag var väldigt nice, började halv 10 och fick sovmorgon vilket var grymt!! Gjorde även klar min näst sista redovisning innan sommarlovet vilket var i tyska. Nästa tisdag har jag min sista redovisning för detta läsår vilket är i engelska och sen är jag klar med allt till sommarlovet vilket känns otroligt. Slutade halv 3 så kom hem tidigare än vanligt. Idag blev det ingen ridning på hästarna här hemma då de var så himla trötta på grund av värmen.

Imorgon är dagen kommen och jag kan glatt säga att det är ungefär 9 timmar kvar tills jag ska åka och provjobba hos den bästa travtränaren. Ska va där cirka 6 timmar och jag laddar upp för att vara grymmare än någonsin! Vill verkligen att de ska tycka att jag är duktig och få jobba där flera gånger.

Efter att jag jobbat klart ska jag och mamma till tävlingshästen och pyssla om honom också, sen på kvällen ska jag rida mina andra 4:a hästar som står här hemma också. Är mer än taggad på allt imorgon och hoppas att allt går bra.

Jag lovar att skriva ett inlägg imorgon och hur det gick att provjobba på det nya stället, hoppas ni också har en lika bra dag som jag imorgon, kram.

  • 19 readers

Likes

Comments

Ja exakt, pust för denna dag. Morgonen startade rätt bra, slapp börja tidigt vilket resulterade i att jag tog en senare buss, skit skönt juu.

Eftermiddagen var väldigt jobbig, det gick mest ut på att plugga till det stora biologiprovet kl 13. Det var första gången jag inte satt och skaka av nervositet innan ett prov, är faktiskt väldigt stolt över mig själv att jag klarade att inte skaka!! När jag kom igång med provet tyckte jag att det var rätt lätt, det kändes skönt att äntligen skriva provet eftersom jag pluggat så mycket. Men provet var inte det lättaste heller så man var tvungen att tänka efter väldigt mycket och jag hoppas att det jag lagt ner tid på gick bra. Provet för mig tog cirka 1h och 30 min vilket jag tycker är en helt ok tid ändå.

När jag var klar och lämnade provet tog jag ett djupt andetag och pustade ut! Hade skrivkramp i handen och orkade verkligen inte tänka mer på provet, läste såklart igenom allt innan och tyckte allt lät bra. Detta var det sista provet innan sommarlov vilket är jätte skönt, inget mer prov innan sommarlovet!! Helt fantastiskt faktiskt!!

Just nu sitter jag på bussen på väg hem. När jag kommer hem är det bara att byta kläder och gå till hästarna, rida och fixa i hagarna. Jag är glad att jag har hästarna, de kan sysselsätta mig så att jag kan tänka på annat än det som varit jobbigt under dagen!

Det är bara 3 dagar kvar till Lördag vilket betyder att jag ska till en av Sveriges bästa travtränare, Svante Båth och jobba i stallet från 7:30 till 12. Efter det ska vi till tävlingshästen och ta hand om honom, är så sjukt taggad!!!

  • 27 readers

Likes

Comments

Hejsan alla!!

Min Tisdag har varit den grymmaste någonsin. Tisdagar brukar i stort sätt ofta vara en jobbig dag eftersom vi slutar kl 16 och har långdag. Men idag var den riktigt bra.

Det började med att vi fick tillbaka vårt stora historieprov som vi skrev för några veckor sedan. Det var ett väldigt svårt prov och trodde verkligen inte att jag skulle få högsta betyg eftersom jag inte var helt säker på vissa saker. Men miraklen händer och jag fick högsta betyg vilket känns fantastiskt.

Sen hade mamma frågat en kille som jobbar hos en av Sveriges bästa tränare om jag fick sommarjobba och komma och hjälpa till när de behövde hjälp. Såklart fick jag det och jag får även köra stora hästar och fixa i stallet. Det ska bli skit kul. Jag fick börja provjobba redan på lördag från halv 7 på morgonen till 12 eftersom jag efter det ska till våran tävlingshäst och rida honom. Jag är skit taggad och ska ge allt även om det inte blir någon sovmorgon, det är inte så viktigt.

Nu är vi på väg till tävlingshästen i Upplands Väsby för att besöka honom. Det ska bli roligt att träffa honom. Ska typ bara borsta igenom honom och se hur han mår.

Efter det blir det att åka hem och rida våra 4 hästar hemma också. Ser fram emot det, hoppas det blir galoppintervaller igen, älskar när det går fort!!

Ikväll måste jag plugga, imorgon är det de sista stora provet innan sommarlov vilket ska bli jätte skönt att bli klar med.

Hoppas ni haft en bra dag. Vi hörs, kram.

  • 27 readers

Likes

Comments

Hej

Idag blev det sovmorgon, hästarna gick ute inatt så behövde inte släppa ut dem och vi skulle samlas kl 10 på centralstationen i Uppsala, vilket var super skönt.

Det var väldigt skönt att komma tillbaka till Stockholm eftersom jag är uppvuxen där, tyvärr hann jag inte gå till dem ställen som jag ville vara på men det var trevligt ändå. Ville helst vara på Södermalm och Östermalm då de bästa butikerna finns just där.

Första timmen i Stockholm var rätt chill, vi blev uppdelade i grupper som var väldigt bra. Vi gick runt i olika butiker och åt väldigt god lunch på Vapiano.

Efter det var vi på Nobelmuseet, jag själv tyckte att det var väldigt inspirerande och fick med mig väldigt bra saker till provet på onsdag.

När jag kom hem var jag ute och sprang cirka 5 km vilket kändes väldigt skönt. Gav hästarna den sista kvällsmaten ute i hagarna och bytte vatten åt dem.

Resten av kvällen ska jag plugga till provet, känner att jag är väldigt säker på allt men tycker att det är vettigt att fräscha upp minnet tills dess.

Hoppas ni också haft en lika bra Måndag som jag! Vi hörs, kram.

  • 30 readers

Likes

Comments

Hejsan

Idag var det en väldigt äventyrlig Söndag! Jag och mamma började med att åka upp till stallet och fixa ordning allt, mocka och fixa mat. Efter det var det dags att rida.

Idag bestämde vi oss för att rida galoppintervaller i backen på åkern. Först red jag Actionman medans mamma red Goodie. När vi precis hade kommit upp för backen hoppade det upp två rådjur ur skogen! Snacka om att hästarna blev lite extra galna. Aja det gick bra och de andra tre gångerna efter kändes han super fin!!

Efter det red vi våra andra två hästar. Jag red Soffan och mamma Boomi. Vi galopperade en gång och det gick toppen! Efter det skrittade vi en bit för att sedan galoppera en gång till. När vi hade skrittat halvvägs och skrittat förbi en grusväg så ser jag på en gång hur mamma och Boomi bara flyger iväg i full galopp!! Jag hann inte ens reagera så fort fören Soffan, den hästen som jag red började hoppa sidleds och bli helt galen!! Jag tappade nästan stigbygeln på ena sidan och hängde på ena sidan, var en millimeter från att ramla av hästen. Jag bestämde mig då att jag inte hade lust och ramla av och räddade mig ut ur situationen och satt kvar på hästen. Efter att jag hade hittat balansen igen kollade jag bakom mig och såg hur en tant sprang efter sin vita hund som hade sprungit i full fart bakom hästarna! Det enda jag fick ur mig i paniken när jag höll på att åka av var "Håll koll på din jävla hund jävel", det bara kom och hann inte ens tänka efter på vad jag skrek. Mamma och Boomi hade sprungit iväg en bit och det tog en tid innan mamma hade fått henne lugn. Efter den händelsen satt jag bara och skaka av chocken som släppte. Både mamma och jag kunde ha ramlat av hästarna, för cirka 1 månad sedan ramlade mamma av Boomi och gjorde illa sina revben, hon är inte återställd än och hon kunde ha gjort sig ännu mer illa.

Efter att vi hade ridit alla hästarna gick vi ner med dem till de stora sommarhagarna! Hästarna älskar verkligen att gå i hagar fullt med grönt gräs, idag är det även första natten vi tänker ha dem ute på natten. Det ska bli väldigt skönt då de går precis utanför vårt hus, det är sjukt mysigt!!

Eftermiddagen gick till mestadels åt att plugga. Satt 3 timmar och gick igenom allt till biologiprovet på onsdag. Det är det sista stora prover innan sommarlovet vilket ska bli skönt att få gjort.

På kvällen var jag och mamma och kollade på när Petra, våran stallvärld red sin häst. Mamma hjälper till och ger henne lite tips med ridningen. Jag var med för att få något annat att tänka på efter allt pluggande. De var jätte duktiga när det red och de har kommit så snabbt framåt i ridningen vilket är sjukt kul!

Denna Söndag var fullpackad av händelser vilket gjorde att man fick lite adrenalin, speciellt när jag höll på att ramla av!

Imorgon ska det bli en grym dag! Det bli ingen skoldag utan istället ska vi på studiebesök till ett museum i Stockholm. Det ska bli sjukt roligt och lovar att skriva mer om det imorgon.

Ha det bra, kram.

  • 45 readers

Likes

Comments

Hej

Har precis kommit hem från Upplands Väsby. Idag var jag och mamma hos vår tävlingshäst Cashen. Vi åker dit varje lördag, rider och masserar honom.

Idag blev det en väldigt lugn ridtur. Vi red helt enkelt bara en runda i skogen. Både jag och han tyckte det var väldigt givande och det var speciellt skönt när det var sånt härligt väder.

När vi kom tillbaka efter en halvtimme var det mammas tur att massera honom en lite stund, det är det bästa han vet! Medans fick han en hink med morötter eftersom han var så duktig idag.

  • 53 readers

Likes

Comments