Hoppas allt är bra med er och att ni njuter av de sista dagarna tills skolan börjar igen. (Om ni börjar på måndag som jag)

Nu har 5 dagar av denna vecka gått och jag har fått så sjukt mycket gjort. Som ni kanske läste i mitt förra inlägg så var alla dessa dagar fulla med saker att göra. Jag kan glatt säga att ALLT är gjort!

Avslutade denna vecka nu på kvällen med ett grymt gympass på 1h. Avslutade den 9:onde veckan på gymmet då jag bara gymmar vardagar så man får lite ledigt under helgen. Eller?? Nja förresten ska kanske ut och springa en tur på söndag, det blir en bra avslutning på sommarlovet.

Har märkt en väldigt stor skillnad på min kropp under dessa veckor som gått!! Känner mig starkare och uthålligare än någonsin. Bara lite synd att skolan börjar igen, då blir det bara gymmet 3 gånger i veckan då jag har både mina 6 hästar och skolarbete att fixa.

Hur ska du avsluta denna vecka och påbörja helgen?Själv ska jag bara njuta av kvällen med en red bull och några kiwis, hur gott???

Idag fick jag äntligen rida Cashen, våran tävlingshäst som just nu är hemma. Hans ben är nästan helt läkt. Han har fått ledigt och inte ridits på över 1 månad. Men ledigheten var ett måste för honom och det kändes skönt att äntligen rida en tur med honom igen.

Kändes även skönt att han kändes så fin om man kollar på hur mycket jag tagit hand om honom. Kört biolight, masserat mycket och gett honom massor av godis, vadå bortskämd???? Inte alls ellerhur men jag kan medge att han fått göra lite som han velat och helt enkelt få varit KING!! Men det tyckte jag han behövde pga att han är en sån himla bra tävlingshäst.

Tror att han under sin ledighet förbrukat 10 morots och äppelpacket. Men det har han förtjänat, hallå han har ju ändå nästan vunnit nästan 1 miljon kr?

Nästa vecka är det bara: tillbaka till rutinerna och allvaret.

Tycker ändå jag varit duktig som pluggat i alla huvudämnena den sista månaden då jag tycker det är bättre att vänja in sig långsamt med att plugga.

OCH? Vem vill inte göra klart allt så fort som möjligt och redovisa allt före alla andra liksom? Jo det är klart, du pratar om Emma. Det är den envisa tävlingsinstinkten som drar mig framåt och motiverar mig genom allt jag gör, plugga, stressa, träna och att hinna. Om jag inte hade haft den hade det inte gått så bra i skolan eller inte ens i något.

SJÄLVDISCIPLIN är också ett viktigt ord för att lyckas komma någonstans i livet! Exakt det är bara att kämpa hela tiden!

Se till att njut ordentligt nu under de sista 2 dagarna, det kommer jag iallafall att göra.

Det är skönt att jag iallafall börjar 12 på måndag och slutar 14. Alltså hur skönt är det inte att få en mjukstart liksom?

Hoppas ni kommer att få en bra nästa vecka i skolan. Glöm inte att tänka att du kan klara allt, då gör du det, ENVISHET, ENVISHET och ENVISHET är ordet för att kunna kämpa och se resultat. Lycka till i skolan och att ni får en bra termin. Hälsningar:)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 2 readers

Likes

Comments

Det börjar dra ihop sig igen...

Snart är det dax för vardagen och skola igen. Känns faktiskt lite tråkigt men är ändå väldigt taggad på att ge allt då jag vilat upp mig under sommaren för att kämpa ännu hårdare detta år.

Sedan början av Augusti började jag redan att plugga lite. Det är mest för min egna skull jag gör det så att jag inte ska känna mig stressad med allt skolarbete när skolan ska börja. Är klar med alla steg och uppgifter i huvudämnena så nu är det bara att redovisa allt när skolan börjar. Det känns faktiskt skönt.

Sommaren och lovet har faktiskt varit väldigt bra, gymmat, shoppat mycket, varit med vänner, sommarjobbat, ridit och tagit hand om alla mina 6 hästar.

Var och jobbade igår och det gick faktiskt väldigt bra, nöjd med min insats som vanligt måste jag säga. De är även fortfarande nöjda med mig vilket känns super.

Idag var vår duktiga equiterapeut Malin ute till tävlingshästen Cashen och till Boomi, den hästen som jag hade min hemska olycka med. Cashen var faktiskt väldigt fin och hade inte så mycket. Boomi däremot hade ganska mycket eftersom hon gjorde den där vurpan med mig. Men nu är hon tillfixad och hoppas hon funkar som hon ska nu.

Nu är det sista veckan kvar på sommarlovet och såklart ska den bli stressigast med mest saker att göra, är inte det typiskt??

Måndag

Imorgon är det full fart. På morgonen måste alla 4 hästarna ridas. På eftermiddagen ska Cashen till kliniken på återbesök med sitt lilla ben. Hoppas det äntligen blivit bra nu. På kvällen blir det såklart gym och tänkte sitta och plugga lite så jag inte glömmer bort alla glosor osv.

Tisdag

På tisdagsförmiddag kommer en fotograf och en bekant för att fotografera mig och Cashen. Är sjukt taggad på att se alla fina bilder som hon kommer ta. Hon är jätte duktig och vet vad hon gör. Lovar att jag kommer lägga ut alla bilder här på bloggen så fort jag får dem. Alla hästar ska såklart ridas, ska till gymmet och plugga.

Onsdag

Onsdag blir lite lugnare. Däremot ska alla hästar bara ridas men det går ju ganska fort ändå. Vi får helt enkelt se vad jag hittar på och har inte bestämt mig än om jag ska till gymmet eller inte denna dag då jag är lite förkyld. När jag har dagar som är lite lugnare finns det mer tid till att gå igenom allt skolarbete ordentligt.

Torsdag

På torsdagen kommer hovslagaren för att sko alla 5 hästarna här hemma. Det tar ganska lång tid att sko 5 hästar så är nog i stallet hela dagen tror jag. Hästarna får alltså ledigt denna dag eftersom hovslagaren kommer. Alltså ingen ridning denna dag. Gymmet på kvällen och pluggar på kvällen.

Fredag

På fredagsmorgonen är det bilprovning som gäller för mammas bil kl 7. Efter det tänkte vi åka och handla lite så ville åka med dit haha. Alla hästar ska ridas och gymmet blir det på kvällen. Får se om jag ska plugga eller inte, jag får känna hur jag känner mig helt enkelt.

Lördag & Söndag

Under helgen blir det lite lugnare. Ska försöka ta sovmorgon till 8 iallafall då jag går upp 6 varje dag under veckorna. Det händer inte så mycket annat än att alla hästarna ska ridas. Hela familjen ska även gå ut och äta god mat, det är det bästa jag vet och så sjukt mysigt<3 Under helgerna skippar jag gymmet så man kan återhämta sig och ta det lite lugnt. Skööööööönt❤️

Hoppas ni kanske har en lite mindre stressig vecka än jag och se till att njuta av den sista veckan av sommarlovet!!

Skriver snart ett inlägg igen om hur det gick för Cashen imorgon och sen måste jag ju lägga ut alla fina bilder efter tisdagens fotografering. Hare bra!
  • 14 readers

Likes

Comments

Känns som en evighet

Ganska länge sedan jag skrev ett inlägg, snart 1 vecka sedan ju!

Har haft mycket att göra och det har inte hänt så mycket annat än att jag varit i stallet.

Toppenmåndag?

Denna dag är jag faktiskt väldigt nöjd över. Måndag och en toppendag?? Det måste vara ett påhitt, ja faktiskt det brukar vara min värsta dag. Man måste försöka hitta både motivation och energi för att orka med hela veckan. Under helgen har man ju slappat och bara tagit det lugnt och det är lite jobbigt att hitta tillbaka till allt när veckan börjar igen, inte sant?

Men denna vecka tror jag kommer bli toppen då jag fick en otroligt bra måndag och start på veckan.

Hästarna och konditionsträning

På förmiddagen och lite in på eftermiddagen red jag och mamma alla våra 4:a hästar. Våran tävlingshäst, den 5:e som vi har är ju hemma och tar det lite lugnt. Han har en liten blödning på frambenet som måste läka innan han fortsätter så han går konvalescent, alltså ingen ridning för hans del.

Däremot red vi alla andra 4:a hästar 5km i trav var på åkern. Jag red alltså 10km i trav idag och det känns grymt faktiskt och det var ju så sjukt roligt.

De två hästarna som jag red får även lite extra mycket guldstjärnor idag då de skötte sig så otroligt bra. Bättre än vanligt faktiskt, kanske för att de fick ledigt och vila ut sig igår?

Dax att komma igång med skolarbetet

På eftermiddagen kom jag äntligen igång och plugga på allvar! Vill starta och plugga lite innan skolan börjar så man långsamt kan vänja in sig igen då man varit så lat och inte rört i skolarbetet alls i typ 2 månader.

Vill även när jag börjar skolan att jag får en skön och mjuk start så jag kan komma och redovisa allt på en gång. Istället för att jobba med allt när skolan börjar och sen stressa för att redovisa allt.

Gjorde klart hela min engelska text och mina diktanalyser i svenska. Tyckte det kändes som en bra start, det tog cirka 2h och imorgon blir det att ta tag i matten och tyskan. Är faktiskt otroligt taggad.

Gympass

På kvällen åkte jag till gymmet i 2h. Är nöjd med dagens pass och nu har jag rivstartat min 8:e vecka på gymmet! Känns faktisk helt otroligt bra. Känner att min kropp även förbättrats och ändrats på så otroligt många sätt. Det är helt annorlunda att gymma än att träna själv hemma måste jag säga.

Får se om det blir denna Söndag eller nästa då jag ska köra ett gruppträningspass. Då blir det ett hårt fyspass med pt (personal trainer) och jag är så himla taggad.

Sommarjobb

På lördag är det också dax för sommarjobb igen då jag jobbar varannan lördag hos stall Svante Båth. Det ska också faktiskt blir roligt och träffa alla andra som jobbar med mig igen:)

Inte så aktiv snart...

När jag har lov och lediga dagar lovar jag att vara så aktiv som möjligt här på bloggen. Men när skolan börjar igen känner jag att de kommer ta några veckor för mig att vänja in mig i den vanliga vardagen igen. Kommer inte vara så aktiv i slutet av Augusti när skolan börjar men tror jag kommer vara på spåret väldigt fort och vara väldigt aktiv i början av September.

Hoppas allt fortfarande är bra med er, vi hörs snart igen:)

  • 41 readers

Likes

Comments

En dag i Stockholm, min hemstad då jag är uppvuxen på Östermalm❤️

Det känns alltid lika roligt att komma hem dit igen då jag älskar det stället och framtidsplanerna är att jag ska flytta tillbaka dit när jag blivit myndig! Längtar så sjukt mycket❤️

Jag och mamma var framme i Stockholm vid cirka 10:30.

Vi började gå på Sveavägen tills vi kom fram till Adidas butiken som ligger i korsningen till Kungsgatan.

Vi gick runt där i cirka 15 min och vilka otroligt snygga saker det fanns, helt otroligt!

Kom iallafall ut med dessa snygga skor. Adidas såklart, rosa och i mocka?? Hur snygga är dem inte??

Var tvungen att köpa dem och de kostade endast 890kr. Att få sånna snygga skor för så lite pengar är ofattbart faktiskt.

Klockan var ungefär 11:00 när vi kom ut därifrån. Vi fortsatte nerför Kungsgatan och gick in i en restaurang som heter Bamboo Palace. Älskar Kina mat och speciellt Sushi. Den som någon gång vill få mig på bra humör kan gärna bjuda på Sushi haha. Det är det bästa jag vet!

Efter att vi hade ätit lunch gick vi ner till Biblioteksgatan där Ralph Lauren butiken ligger. Vi gick in där och jag valde ut tre skjortor som jag även gick in och testade.

Alla skjortor som jag valde var såklart rosa. Två av dem var i ett oelastiskt material och var inte jätte rosa heller vilket jag inte tyckte så mycket om.

En av dem var i elastiskt material och var väldigt mycket mer rosa än alla andra. Den tyckte jag jätte mycket om och jag köpte den för lite mer än 1.000kr. Jag är sjukt nöjd över att jag köpte den faktiskt.

Jag var även inne hos Odd Molly, Gant, Mikael kors och Gucci. Men hittade inget speciellt och kände att jag redan har saker därifrån så därför valde jag att inte köpa något där. När man ändå inte hittar något man säger "WOW" till så är det inget att ha. Man ska vara nöjd med det man köper och vilja ha det annars går det inte!

Efter att vi hade gått och kollat i de andra butikerna gick vi in i NK (Nordiska Kompaniet).

Vi gick in i Tommy Hilfiger butiken. Vilka fina saker det fanns och de hade speciellt snygga byxor. Då jag är i stort behov av byxor just nu kände jag att jag var tvungen att passa på.

Valde ut ett par svarta byxor som var i elastiskt tyg. Testade dem och de satt jätte bra, var väldigt bekväm i dem och kände mig verkligen bra i dem. De var även 50% rabatt på, hur passande liksom?

De andra byxorna jag tog var jeans. De var elastiska vilket jag tycker väldigt mycket om. Dessa jeans var även specialsydda som gjorde att man fick bättre figur och att man tydligare ser kurvorna. Sjukt bra och speciellt snyggt.

Efter att vi hade gått igenom väldigt många butiker kände vi att det var dax för en paus. Vi satte oss vid Wayne's Coffee vid Kungsgatan. Sjukt mysigt faktist, det var bara att sitta och njuta när jag ändå var i min favoritstad❤️

Efter att vi hade fikat på Wayne's Coffee så gick vi in på Åhléns och gick in i parfymeriet de har där, med alla olika parfymer.

Luktade på sjukt många olika parfymer, gissa hur min näsa mådde efter det??? Inte så bra kan jag säga haha.

Jag hittade två som jag fastnade för på en gång, den ena var från EMMA S och den andra från Calvin Klein. Jag har haft två parfymer från Emma S tidigare och varit jätte nöjd, de luktar så sjukt bra. Namnet passar även till mitt då jag heter Emma Schwarz och ibland kallas Emma S, kanske därför jag älskar parfymen så mycket? Har aldrig haft någon parfym från Calvin Klein innan så det kändes roligt att testa något nytt.

Men i slutändan bestämde jag mig för den från Calvin Klein, kände att jag ville prova en ny och har en annan sorts parfym från Emma S hemma som inte är helt slut än.

Sist men inte minst så gick vi till Guldfynd innan vi gick tillbaka till bilen.

Köpte fem nya örhängen. Var sjukt nöjd över dem, de var jätte fina. Köpte fyra korta örhängen då jag har mest behov av dem när jag är i stallet. Köpte ett par långa som jag kan ha i skolan eller hemma.

Klockan var ungefär 14:00 när vi åkte från Stockholm. Jag var väldigt nöjd med dagen. Fick ut väldigt mycket av den, nya saker, nya intryck och speciellt njuta av mitt favoritställe. Härligt!!

Hoppas ni också haft en bra dag. Vi ses i nästan inlägg, kram!

På den bilden i mitten har jag på mig outfiten som jag köpte idag. Skjortan från Ralph Lauren, byxorna från Tommy Hilfiger och skorna från Adidas.

  • 119 readers

Likes

Comments

Idag var det en sån där bra Lördag, precis som de ska vara!

Lördagar när de är som bäst är att ha sovmorgon (jag som hästtjej går upp kl 6 och ger hästarna frukost, sen när jag är klar åker jag hem och går och lägger mig igen till kl 8).

Efter att vi vaknat äter hela familjen (mamma, pappa & jag, väldigt stor familj jag vet haha) en stor god frukost.

Frallor i ugnen, kokta ägg och varm choklad<3

På förmiddagen är det sedan dax att åka upp till stallet för att fixa och rida alla hästarna. 5 hästar tar väldigt lång tid och som tur är har jag hjälp utav min mamma som hjälper mig. Vi är klara i stallet någon gång under eftermiddagen och då är det dags att åka hem.

Nu på eftermiddagen åkte vi till Mike's bar och brasseri i Knivsta. Jag och mamma var där och åt lunch i Tisdags för första gången. Det är sjukt bra mat där och rekommenderar verkligen att äta där.

Till förrätt tog jag en Toast Skagen, hur gått tror ni inte att det var?? Helt otroligt!

Som varmrätt tog jag en Black Angus ryggbiff. Den serveras med tomatsallad, baconinlindad haricot vert (som jag tyvärr hann äta upp innan jag tog bilden haha), bearnaisesås och Pommes.

Det är nog den godaste ryggbiffen jag ätit helt enkelt(:

Sist men inte minst, efterrätt är ju ett måste när man går ut och äter! Inte sant??

Som efterrätt tog jag en Hallonsorbet glass. Faktiskt en av de godaste glassarna jag ätit. (Efter att jag typ hade ätit hela glassen kom jag på att jag kanske skulle ta bild haha, det är därför det ser så lite ut på bilden).

Jag rekommenderar verkligen detta ställe. Det är väldigt dyrt men snacka om att det är god mat där!

Hela familjen åt för 1500kr idag men vad gör det? Man går ju inte direkt ut varje kväll och äter liksom. Någon gång ibland är helt okej faktiskt.

När vi var hemma igen fick jag träffa min lilla chihuahua Pom igen haha. Hur söt är inte han?

Idag blev det inget träningspass då jag varit på gymmet 5 dagar denna vecka så tänkte ta lite ledigt idag, det behövs också ibland faktiskt.

Men imorgon tror jag att jag springer på en liten löprunda och kanske kör ett litet styrkepass. Man kan ju inte ha ledigt allt för länge!

Hopps allt fortfarande är bra med er och att ni också har haft en trevligt Lördag, ha de bra så ses vi snart igen, puss<3

  • 139 readers

Likes

Comments

Morgonen

Min morgon började kl 6 då jag åkte upp till stallet och släppte ut alla hästarna. De stod inne i stallet inatt eftersom det skulle bli dåligt väder (vilket det inte blev men aja). De nätterna det är fint väder ute brukar de vara ute under natten också.

Efter att alla hästarna var ute i hagarna åkte jag hem och åt frukost och tog det lite lugnt.

Jag och mamma fixade till oss och senare åkte vi till Uppsala och storhandlade mat och sånt. Vi började handla ungefär vid kl 8 och var hemma igen vid cirka 10. Allt gick bättre än vanligare faktiskt då jag alltid brukar vara omotiverad eftersom handling är, sååååååå sjukt tråkigt! Men idag var jag lite mer motiverad, kanske för att det är Fredag?

Jag köpte iallafall ett par örhängen när jag ändå hittade ett par som var sjukt snygga. De var även korta vilket jag precis behövde. Just nu har jag bara långa och jag själv tycker det är väldigt jobbigt att ha det i stallet då man ofta kan fastna oså. Men dessa var även nickel fria vilket var bra då jag inte kan ha örhängen utav nickel.

Förmiddagen

Efter att vi hade kommit hem från handlingen tog vi på oss ridkläderna och åkte till stallet.

Eftersom att hästarna hade stått inne under natten var vi även tvungna att ha stalltjänst, mocka och fixa alla 5 boxarna.

Efter att stallet var klart var det dax att rida Actionman och Goodie. Vi tog in dem i stallgången och Cashen i boxen. Cashen fick gå in med dem för att han inte skulle springa i hagen, han har ju en liten blödning på senan så han kan tyvärr inte ridas på 1 månad, det blir alltså paus för hans del.

Vi borstade igenom Actionman och Goodie. Sedan tog vi på dem sakerna (sadel, benskydd, träns) och red ut.

Vi började med konditionsträning efter att vi hade skrittat och värmt upp dem ett tag. De fick trava 3 km så det blev även lite uthållighetsträning idag.

Efter att vi hade motionerat färdigt dem gick vi en runda i skogen och såklart börjar det att spöregna när man sitter utan regnkläder på hästen. Aja jag älskar att rida i skogen, dock kunde vädret varit lite bättre faktiskt.

Vi var ute i cirka 1h och det var väldigt roligt fast det dåliga vädret och hästarna skötte sig galant!

Dyngsur var nog bara förnamnet efter att vi hade kommit tillbaka, mina byxor och strumpor var alldeles genomblöta. Höll på att frysa ihjäl.

Hästarna tyckte nog att det var ganska jobbigt att ridas i regnet. När vi kom tillbaka stod de bara och gäspade hela tiden haha (som ni även kan se på bilderna).

Innan de gick ut i hagarna igen fick de även gröt (mash) som belöning. De älskar den då det är varmt och väldigt näringsrikt.

De tycker även väldigt mycket om att slabba runt med den, ÖVERALLT! Men mulen är nog värst haha :)

Dagen

Efter att vi var klara med killarna var det dax att fixa tjejerna!

Vi tog in Soffan och Boomi från hagen. Vi borstade och tog på dem alla saker.

De fick ridas likadant som killarna och det regnade hela timmen vi var ute! Snacka om att vara blötare än vad man var innan. Aja det var roligt och hästarna var grymt duktiga!

Så här blöt var min lilla häst efter att vi kom tillbaka och sadeln var så sjukt blöt och smutsig.

Tjejerna fick såklart också gröt innan de gick ut och de var nöjdare än någonsin.

Fixade även till sadeln, gjorde ren den med lädervåtservetter som gör ren sadeln och smörjer den på samma gång, jag själv tycker att de är grymma. Man slipper lägga ner jätte mycket tid men slutresultatet blir grymt!

Vi fixade fint stallet efter att vi hade haft dem inne i gången. Vi fick även ta av oss alla regnkläder och hänga dem på tork i sadelnammaren som vi red de sista hästarna med.

Vi var klara i stallet cirka 15 och efter det åkte vi hem och det regnade fortfarande! Helt sjukt!

Eftermiddagen

När vi kom hem från stallet var det dax för "tidig lunch" kl 15.

Jag åt två mackor med färskost och skinka. Ser man att jag älskar majs eller??? Nej absolut inte. Jag tog även lite yoghurt vid sidan om som jag åt majsen med. Mamma hade även gjort feta ost i ugnen med lök på som jag tog en bit av, det var sjukt gått!!

Eftersom jag frös så mycket gjorde jag även en kopp varm te. Väldigt mysigt faktiskt.

Nu sitter jag bara i soffan och tar det lite lugnt tills kvällen drar igång.

Kvällen

Klockan 18 ska jag åka till stallet och ge hästarna mat. Efter det är det dax för att åka till gymmet och träna ett tag.

Senare ikväll ska jag duscha och sen ska jag unna mig själv lite fredagsmys!! Hallå det är väl ändå fredag? Lite glass med bär blir nog bra.

Hoppas ni har en lika mysig fredag som mig<3

  • 142 readers

Likes

Comments

Just nu sitter jag i bilen påväg hem från Rättvik. Det var en väldigt rolig och lyckad dag måste jag säga!

Min dag började kl 5 imorse då jag gick upp för att ge hästarna mat och vatten. Efter det åt jag och mamma frukost och fixade oss för färden upp till Järvsö.

Det tog cirka 2h och 30 min att åka upp till amatörtränaren Magnus Träff. Vi skulle hälsa på och kolla hur han och hans hästar hade det.

Framme hos Stall Träff

Vi var framme hos dem ungefär kl 10. Det första intrycket var sjukt bra, väldigt lugnt och skönt med all natur, när man kommer upp i landet finns det ju mer skog än människor :) haha.

Vi började med att gå ner till hagarna och titta på hästarna. De var väldigt fina och de såg ut att ha det jätte bra där.

Efter en stund då vi hade pratat osv gick vi upp och tog en fika. Det var väldigt trevligt och roligt att träffa dem.

Vi åkte därifrån vid cirka 14 och var då påväg till Rättvik där våran 6:e häst står som är tävlingshäst, vi tänkte att vi skulle hälsa på henne också när vi ändå var där uppe.

Det tog cirka 2h att åka från Järvsö till Rättvik. Vi var vid Rättvik ungefär kl 16.

Tränaren (Hans R Strömberg) som tränar våran häst och hans hästskötare började sela hästarna när vi kom. De tänkte åka ut på banan och köra Felicia (våran häst) och henne hagkompis.

Felicia var så himla fin i jobbet hon gick idag och jag är jätte nöjd med henne. Hon är bara 2 år och inte börjat tävla än men vilken tävlingsinstinkt hon redan har, hon är så sjukt härlig!!

Låter bilderna och filmklippet visa hur fin hon var idag. Ser ni hur fin hon är?

Jag träffade även tränarens bästa tävlingshäst som heter On Track Piraten. Han är så himla stor! Alltså 170 cm i manken!!

Det var roligt att klappa på honom och hälsa på honom. Han är 9 år gammal och har snart sprungit in 14 miljoner kronor, helt galet!

Efter att de hade kört klart dem, Felicia och hennes kompis fick de komma in i stallet. De fick en välbehövlig dusch och massor av morötter.

Efter det gick vi ut utanför och tog lite bilder, snyggaste hästen, bästa Felicia!

Efter att hästarna var färdigfixade satte vi oss utanför stallet och fikade (en gång till haha men på ett annat ställe).

Vi var där i 2h och åkte alltså hem kl 18. Det var även väldigt trevligt där och vi måste åka upp till Rättvik och Felicia oftare!!

Just nu sitter vi i bilen på väg hem. Vi har cirka 1h kvar tills vi är hemma. När jag är hemma ska jag gå och hälsa på mina egna hästar och sen ska det bli skönt att bara ta det lugnt! Är helt slut kan jag säga!

  • 149 readers

Likes

Comments

Hej, hoppas inte ni är lika slut som mig just nu. Är på väg hem från gymmet, det gick väldigt bra och är nöjd med dagens pass.

När jag kommer hem ska jag gå och duscha, efter det är de väl inget annat än att gå och lägga sig för imorgon blir det upp och hoppa!!

Kl 5 på morgonen!

Jag och mamma ska nämligen åka till Järvsö och Rättvik imorgon.

Och då kanske ni undrar vad vi ska göra där? Jo vi ska nämligen hälsa på vår 6:e häst Felicia som står hos en travtränare i Rättvik. På vägen upp till Rättvik ska vi svänga av till Järvsö för att hälsa på en amatörtränare som vi fått väldigt bra kontakt med, ska fika och kolla hur de har det där. Ska bli spännande och så kul!

Saknar att åka iväg långa sträckor som när man åkte iväg på tävlingar till Mölndal och till Östersund. Nu är ju Cashen (vår tävlingshäst) hemma på en paus så det blir inget tävlande på länge.

Lovar att skriva ett inlägg imorgon när jag är på väg hem hur Felicia har det och hur det var hos amatörtränaren.

Jag och mamma åkte förbi Knivsta idag. När vi ändå var där tänkte vi svänga förbi och testa Mikes bar och brasseri.

Det var väldigt trevligt och otroligt bra och god mat. Hade faktiskt aldrig varit där förut men vi lär åka dit flera gånger.

Jag tog en Cesarsallad, vilket jag var otroligt glad över då det var en av de bästa salladerna jag ätit faktiskt. Rekommenderar starkt detta ställe(:

  • 154 readers

Likes

Comments

Ja faktiskt, jag sommarjobbar på lördagar. Jag är faktiskt helt slut efter dagarna då det är ett väldigt krävande och kroppsligt arbete.

Jag sommarjobbar hos ett av Sveriges största travstall, hos stall Svante Båth. De har 92 hästar där och det tar väldigt lång tid att fixa allt.

Min dag började kl 5 imorse. Gick och klädde på mig, flätade håret (då det är väldigt jobbigt att ha utsläppt när man jobbar i stall), åt en banan för att få något i magen, borstade tänderna och fixade frukost och lunch som jag tog med mig.

Jag kom dit ungefär 6:30 och vi började med att släppa ut alla hästarna i hagarna. (92 hästar tar cirka 1h och 30 min att ta ut i hagarna). Man håller igång hela tiden och det är kanske inte så konstigt att man blir helt slut haha.

Efter att alla hästar är ute vid cirka 8 är det dax för frukost tillsammans. Det är cirka 6 personer som jobbar varje lördag och det är så himla mysigt att äta frukost tillsammans, man kan liksom bara ta det lugnt och prata.

Vid 8:30 är det dax för stalltjänst! Mocka och fixa 92 boxar på 6 personer, det låter overkligt men det tar faktiskt bara 3h och 30 min.

Det är 11 stallgångar, i en stallgång finns det 8 boxar. Man börjar med att lägga in hö i alla boxar som finns i den stallgången man börjar fixa. Efter det mockar man alla boxar, gör rent vattenhinkarna och fyller dem. Man ska även sopa hela stallgången.

Jag fixade 2 stallgångar idag vilket blir 16 boxar, är väldigt nöjd med det då jag hade lite ont i kroppen efter min ridolycka i Torsdags. (Om ni bläddrar ner kan ni läsa vad som hände).

Efter att alla har hjälpts åt och fixat klart hela stallet är det cirka kl 12 dax för lunch. Det är ungefär lika trevligt och roligt som frukosten, man har liksom gjort klart det tyngsta och jobbigaste jobbet, då är det bara att ta det lite lugnt och prata strunt egentligen. Lunchen är cirka 1h och 30 min då vi börjar ta in hästarna kl 13:30. Jag brukar äta lunch och sen brukar jag gå och borsta de hästarna som står inne på boxvila.

Kl 13:30 hämtar vi in de första hästarna från hagarna. Idag fick jag först ta in Global Un Poco som är en otroligt bra häst. Han har nästan sprungit in 2 miljoner kronor på 16 starter vilket är sjukt bra. Jag fick även ta in Coin Perdu som startat 9 gånger, vunnit alla gånger och sprungit in nästan 3 miljoner kronor.

Som sagt tar det cirka 1h och 30 min att ta in alla hästar så vi blir klara vid cirka 15. Då är det dax att fixa de hästarna som har sår, bandagera benen osv.

Min dag slutar ungefär 15:30 då vi är klara med allt. Jag stormtrivs och det är alltid lika roligt att jobba där, jag älskar det!!

Likes

Comments

Vilken dag det varit, är faktiskt helt slut när jag tänker igenom allt som hände. Ni kanske undrar vad som hände och hur det gick med mig och min häst? Jag ska berätta.

Idag bestämde mamma och jag att vi skulle rida våra hästar på ridbanan. Vi hade ridit de två första hästarna och det var dax att rida de andra två hästarna.

Mamma red Goodie och jag Boomi. Vi hade ridit i skritt, trav och det var dax att galoppera. Jag galopperade 2 varv åt det ena hållet och hon var hur duktig som helst. I det andra varvet gick det bra i början, men vi kom bara halva varvet då hon mitt i galoppen gick ner på framknäna och gled i den storkorniga sanden.

Jag gled med henne och kände att jag fick gruset i ansiktet. Innan jag hann reagera så hade hon gått omkull och mina ben låg inklämda under hästen.

Jag måste bara säga. Vilken snäll häst jag har!!!! Hon märkte att jag inte kunde komma loss och att jag var inklämd under henne. Om hon hade velat hade hon fått panik, börjat sparkat och trampat på mig, men när hon märkte att jag var där låg hon bara helt stilla och rörde sig inte alls.

Som tur var mamma där och hade hoppat av blixtsnabbt från sin häst som hon red. Mamma hjälpte mig att komma loss. Jag hörde att mamma sa "försök att få bort benen under henne" och jag kämpade verkligen men kunde inte ta mig loss i början. Så hörde jag mamma igen "du kommer visst loss, kämpa" medans mamma försökte putta Boomi lite åt sidan och hjälpa mig. När mamma sa så kändes det lite som att jag fick extra styrka och kom tillslut loss.

Efter att jag hade kommit loss reste sig hästen. När jag kollade på henne såg jag bara hur blodet rann från mulen där hon hade slagit i banan.

Jag började bara gråta när jag såg henne, vilken kämpe hon är! Gör en sån vurpa, är lugn för att inte göra illa mig och det är tillslut hon som gjort sig mest illa!!!

I början var jag under chock och märkte eller kände inte att jag hade ont någonstans. Det enda jag såg och ville var att hjälpa min häst medans mamma frågade om jag hade ont någonstans.

Hon hade skrapsår på framknäna, på mulen och över ena ögat. Jag fick lite ont i nacken och huvudet, jag fick även skrapsår i ansiktet och på armen.

Det är ingen fara med mig! Jag mår toppen men får skuldkänslor och tänker mest på att hästen ska må bra.

När vi kom in i stallet tog jag av henne alla saker, gjorde ren hennes skrapsår, körde biolight och tog på vit lera som lägger sig som ett skygg över såren.

Detta kunde gått så mycket sämre än det gjorde, vi hade tur i oturen och speciellt änglavakt.

Jag blev inte rädd, jag blir aldrig rädd för att rida! När alla sår har läkt och alla mår bra är det bara på't igen, det lovar jag och helst i full galopp!!

Vi kommer tillbaka och ska visa att vi klarar det utan vurpor!


  • 270 readers

Likes

Comments