Hejsan

Jag har inte skrivit något inlägg på några dagar eftersom jag haft så mycket med skolan och hästarna att göra.

Denna vecka har varit väldigt stressigt med både prov, redovisning och inlämning men allt gick bra och just nu känns det väldigt skönt att ta helg.

I Tisdags var det såklart långdag till 16. Då var det mest att man bara försökte komma igång med det man jobbade med innan lovet. Det kändes väldigt skönt att komma igång med skolarbetet igen.

I Onsdags var det mest att bara repetera till fysikprovet och tyska redovisningen. Tyskan är väldigt lätt för mig, min släkt kommer från Tyskland vilket gör att jag haft språket runt mig sen jag var liten så kan typ prata flytande. Vi slutade skolan 14 eftersom vi hade uteaktiviteter på eftermiddagen. Efter skolan var jag tvungen att ta min TBE vaccination, kändes som att det var flera år sedan jag tog sprutor sist. Det gjorde väldigt ont men när jag tänkte på att jag var tvungen att ta den om 5 år så kändes det väldigt skönt ändå. Efter det åkte jag hem och red en av mina 4 hästar som är hemma hos mig. Mamma hade hunnit rida en häst på förmiddagen men sen kom hovslagare till en av hästarna så den fick ledigt den dagen och slapp ridas. Sen när jag kom hem från skolan så åkte vi till stallet på en gång, mamma red en av hästarna medansvar jag red den andra. Det var väldigt roligt, vi var på ridbanan och travade volter, sen galopperade vi även lite också. Jag fick inte ut och springa denna dag eftersom jag fick min spruta så var tvungen att ta det lugnt.

I Torsdags var det fysikprov på morgonen, tror det gick väldigt bra ändå. Det kändes väldigt lätt och jag hoppas att det kommer gå bra. Sen var det tyska redovisning vilket var ganska lätt ändå. Det var bara att prata på lite spontant vilket jag inte har några problem med. Efter skolan åkte jag hem och borstade och umgicks med mina underbara hästar, det var sjukt mysigt.

Idag var det väldigt chill, jag började halv 10 och slutade halv 3. Jag hade svenska inlämning på min text idag. Jag skrev ett reportage om Östermalm eftersom jag är uppvuxen där, jag själv blev väldigt nöjd med min inlevelse i texten så jag hoppas att jag kommer få ett väldigt bra betyg. Nästa vecka väntar en muntlig redovisning på texten vilket ska bli väldigt roligt. Efter skolan så träffade jag en gammal kompis på stan, hade inte träffat henne på ungefär 1 år. Vi gick och fika och hade väldigt trevligt. Nu sitter jag på bussen påväg hem. När jag är hemma är det bara att byta om och åka till stallet, idag blir det ingen ridning då mamma redan ridit alla men det ska bli skönt med en mys fredag i stallet.

Imorgon ska jag till min tävlingshäst och rida honom. Tror det blir en mysig skogstur vilket jag också hoppas på.

Ni får ha det så bra så ska jag skriva hur min dag hos tävlingshästen var imorgon.

Kram

Likes

Comments

Hejsan

Mitt påsklov har varit lika bra som vanligt. Under min ledighet har jag mest spenderat tid i stallet då jag har egna hästar som måste tas hand om.

För Cashen våran tävlingshäst, är det just nu lugn träning vad jag har förstått från tränaren han står hos, tills nästa start som vi tror ska vara i ett försök till silverdivisionen i V75. I Lördags blev det bara lite dressyrträning och skogsridning då jag inte vill rida så hårt med honom.

De andra hästarna som är hemma fick gå lite skogsridning, dressyr och motion på den stora banan. Min snälla mamma hjälper mig med hästarna så när jag är ledig brukar vi rida 2 hästar var. Nästa år är det dax för mig att ta montélicens vilket jag ser väldigt mycket fram emot. Jag får se till att träna på min sits tills dess vilket jag gör på mina hästar hemma när vi kör motionsrundan.

Den första Lördagen på lovet var jag i Stockholm vid Sergels torg. En dag efter attentatet. När jag var där hade de inte tagit bort avspärrningarna än vilket kändes lite synd. Det känns fortfarande lite overkligt att detta kunde hända på Drottninggatan som jag gått på sen liten. När jag var där kände jag en enorm sorg men ändå så kände jag än enorm styrka från alla och det var väldigt fint att se.

I Tisdags var jag på Solvalla travskola och jobbade lite extra då de behövde lite hjälp med barnen som gick på påsklägret. Det gick jätte bra och det är alltid lika roligt att vara där.


Nu är lovet slut vilket känns lite tråkigt. Det är dax att gå tillbaka till skolan, har pluggat varje kväll på lovet eftersom det känns som att jag har väldigt mycket prov nu. Nu är det bara att köra hårt arbete tills sommarlovet kommer, ser så fram emot det.

Ni får ha det bra så länge så ska jag försöka skriva så mycket jag kan här.

Kram

Likes

Comments

Hejsan!

Eftersom detta är mitt första blogginlägg tänkte jag berätta lite om mig själv.

Jag heter Emma och bor utanför Uppsala. Jag är ensambarn och bor alltså med min mamma och min pappa.

På min fritid rider jag mina hästar. För tillfället har jag 6 egna hästar. 4 av dem har jag hemma hos mig, vi hyr ett helt stall med 6 boxar och det ligger bara några meter ifrån vårt hus. De hästarna jag har hemma rids 6 gånger i veckan och har ledigt 1 dag i veckan då vi kör massage och mysdag! De hästarna är för gammal och skadade för att kunna tävla i trav då det är väldigt hög belastning på benen, alla har tävlat som unga men blev inga riktiga stjärnor eftersom det är väldigt tufft och hårt att tävla i de högsta klasserna.

Den ena är på träning hos en av Sveriges bästa tränare, Stig H Johansson. Där tränas han ca 2-3 gånger i veckan. Han däremot tävlar i V75 som är den svåraste nivån att tävla i. I V75 tävlar han i silverdivisionen som är den näst högsta klassen. Han är väldigt duktig och har tjänat 817k på 25 lopp vilket är väldigt ovanligt, han har även vunnit 6 gånger och därmed vunnit flera V75 lopp. 2017 har han tävlat 5 gånger i V75 och har vunnit 1 gång och kommit 2:a 4 gånger, han har alltså aldrig missat prispallen detta år! Jag åker till honom varje Lördag, då rider jag honom i dressyr i ridhuset eller så kör vi galoppintervaller i backen.

Den sista hästen står hos en tränare i Rättvik. Den är bara 1 år gammal och har inte börjat tävla än men tränas varje vecka. Det ska bli roligt när hon börjar tävla så vi får se vad hon kan.

Mitt liv består då mest av mina hästar så det finns inte så mycket mer att berätta, ni ska få mer inlägg snart.

Hejdå så länge så ska jag försöka att komma igång med min blogg.

Likes

Comments