Hej, hoppas ni har haft en grym midsommardag!

Jag började min midsommardag med att rida våra 4:a hästar i solskenet. Idag travade vi bara på åkern då det var väldigt varmt. Efter fick dem mash som belöning och en dusch, det tyckte de väldigt mycket om och uppskattade de mycket.

Detta är första midsommardagen vi är själva, annars brukar vi alltid ha besök eller åka iväg men inte detta år. Det var faktiskt ganska skönt ändå att bara vara med familjen.

Vi åt potatisgratäng, kokta grönsaker och så klart min favorit, oxfilé. Min familj och jag är väldigt trötta på att äta sill så vi tänkte att vi hoppade över det denna gång. Det kändes också väldigt skönt att äta något annat under en tradition då det känns lite som att man äter sill till varje tradition.

Så idag var det en heldag med hela familjen, även hästar och hundar. Det har varit fantastiskt och imorgon ska jag gå upp kl 5 för att jobba, jag är taggad.

Önskar er en fortsatt trevlig midsommarkväll.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 18 readers

Likes

Comments

Hej, hoppas allt är bra och att ni mår bra.

Jag sommarjobbar hos Stall Svante Båth, en av Sveriges bästa travtränare. Det känns väldigt skönt och roligt att vara där. Jag jobbar där vartredje lördag än så länge.

Igår fick jag världens bäst sms utav en hästskötare som även är kusk där. Han frågade om jag ville börja jobba fler gånger då de tycker att jag är super duktig och nöjda med mig. Förstemannen (han som ansvarar så att allt går rätt till) frågade även om jag kunde jobba de två första veckorna i Augusti eftersom de behövde extra hjälp, tyckte att jag kunde ta ansvar och jobba väldigt bra.

Känns väldigt bra att de är nöjda med mig men tycker faktiskt att jag förtjänat att få höra det då jag kämpat så sjukt mycket för att få kunna vara där och visa vad jag går för. Vissa tror nog bara att jag skryter, hittar på och överdriver, men ingen av dem som gör så ser det jobbet man gör för att kunna få höra "vad du kämpar" eller "vad duktig du är". Det kan göra mig så sjukt arg när folk säger att jag är bortskämd eller att jag skryter, men ingen ser min fritid då varje sekund går åt av att jobba och hjälpa till. De som ibland säger så hjälper inte till hemma och hänger mest med vänner osv, då tycker inte jag att man kan begära att ens föräldrar ska betala massor av saker till än när man ändå inte hjälper till med nått. Det är lätt att säga att andra är bortskämda när man bara ser den någonstans och inte vet hur deras fritid ser ut. Jag ger alltid mitt bästa och kämpar tills jag nästan inte klarar mer, så ingen ska komma och säga att jag inte förtjänar vissa saker. För då tycker jag själv att man bara är avundsjuk och har dåligt självförtroende då man inte kan glädjas åt andra.

Jag är sjukt taggad, blev frågad om jag ville jobba denna lördag vilket ska bli sjukt roligt. Älskar att jobba, här är vi inte arbetsskygga! Jag ska satsa allt igen på lördag, game on!!!  • 20 readers

Likes

Comments

Idag har det varit ful fart! Jag själv tycker det är väldigt roligt och skönt att vara ute och röra på mig.

Jag gick upp cirka 8 på morgonen och åt frukost med min familj. Jag älskar helger, det är så himla mysigt när hela familjen är samlad ellerhur?

Efter frukosten gick jag och mamma ut för att hämta hästarna. Vi red alla 4:a i trav idag, så vi körde lite kontidionsträning. Det gick bättre än vanligt måste jag säga, det var ingen häst som hoppade runt eller blev rädd för nått, härligt! Vi var sammanlagt ute och travade 1h med alla hästarna, eftersom det var lite varmt så förtjänade de en dusch efter. Det tyckte de väldigt mycket om.

Efter att vi hade ridit klart åkte mamma och pappa till Norrtälje för att hämta hö åt hästarna. Under den tiden var jag hemma och körde ett litet styrkepass, det var väldigt uppfriskande.

Vi åt en väldigt god middag efter att mamma och pappa hade kommit hem och efter att vi fixade vatten och mat till hästarna. Jag väntade till cirka 20:00 innan jag gick ut och sprang en liten runda. Jag sprang 10 km, alltså 1 mil vilket också kändes väldigt skönt.

När jag kom tillbaka från passet gick jag såklart och duscha först! Det finns inge bättre en än varm dusch efter träning. Sen åt jag lite bär och en kiwi och såklart drack jag en Red Bull och en Nocco till. Det är det bästa som finns, jag älskar det!

Denna vecka har jag tränat 6 dagar vilket jag är väldigt nöjd över. Känns som jag börjar komma igång ordentligt nu, jag älskar det!

Hoppas ni också haft en trevlig dag, vi hörs!

Likes

Comments

Hoppas sommaren äntligen börjar nu. De första dagarna in på sommarlovet har varit väldigt gråa och regniga.

Imorse när jag vakna sken solen! Det var jätte fint och sjukt varmt!

Jag och mamma åt frukost ute tillsammans, vi kollade på våra fina hästar som går precis utanför våran tomt. Det är så himla mysigt att ha hästarna så nära. När man behöver tröst eller vill umgås med någon kan man bara gå ner till hagen och vara lite med dem, det gör susen!

Nu på dagen ska jag och mamma vänta tills hästarnas kraftfodermat kommer från Marstall. Mamma är återförsäljare för det fodret och det är jätte bra kvalitet på maten. De är ett komplett foder så man slipper tillsätta mineraler och vitaminer vilket jag tycker är grymt. Om ni är intresserade av att testa ett nytt bra foder som ni garanterat kommer bli nöjda med kan ni vända er och höra av er till min mamma, 070 757 11 55.

På eftermiddagen ska vi åka till våran tävlingshäst i Upplands Väsby. Idag tänkte vi köra lite massage och spa dag åt honom eftersom han ska gå ett hårt pass imorgon.

På kvällen ska jag och mamma rida våra 4 hästar här hemma. Nu på sommaren rider vi dem varannan dag eftersom de går på bete och ska få kunna njuta av det fina vädret.

Senare ikväll tänkte jag även träna lite. Tänkte göra lite styrketräning och tror jag ska ut o springa också.

Tills allt ska dra igång ligger jag ute och solar så länge, det gäller att passa på när det äntligen är fint väder ute!


  • 74 readers

Likes

Comments

Hej, idag red vi våra underbara hästar i skogen. Det är så otroligt mysigt och rida i skogen eller är det bara jag som tycker det? Man kan liksom bara slappna av och njuta av livet.

Jag hade min underbaraste mamma med som red två av hästarna medan jag red två. Det är även mysigt att ha sällskap, man kan liksom sitta o njuta och prata om vad som helst på samma gång, sjukt mysigt.

Vi red våra två valacker först. Mamma red Actionman medan jag red Goodie. Den ridturen gick väldigt lugnt till och man kunde verkligen ta det lugnt. De blev lite rädda då det är ett bygge man måste gå förbi på gatan för att komma in i skogen, det är väldigt mycket saker som hästarna tycker är konstiga. Men det fixade vi oss igenom som alltid! Vi var ute i skogen i cirka 40 minuter och blandade in både trav och galopp i backarna i skogen.

Sen var det stonas tur. Mamma fick då rida den lugna hästen, Soffan som jag ägt i snart 10 år. Jag litar jätte mycket på henne och det finns inget som skrämmer henne. Jag fick rida våran unghäst Boomi. Hon blir oftast väldigt rädd för saker och är väldigt vild men hon är så otroligt rolig och rida för att hon hittar på så konstiga saker. Denna ridtur blev då inte lika lugn som den med valackerna. Hon hoppade runt och var rädd för skogen haha kan inte mer än att skratta hur hon håller på.

Det började med byggarbetsplatsen innan skogen. Hon tyckte då att sakerna som stod vid vägen var väldigt läskiga. Det slutade med att mamma red vidare med Soffan för att Boomi skulle följa efter. Men NEJ, hon skulle prompt stå kvar där! Tillslut när mamma hade kommit en bit fram med Soffan smackade jag på Boomi. OJ!!! Vilken fart framåt det blev och hon hoppade fram som en känguru. Som vanligt höll jag mig kvar då jag har väldigt bra balans. Hon är så otroligt härlig! Gillar hästar med lite action i sig!

Resten av skogsrundan gick väl helt okej. Jag fick hålla i henne väldigt mycket då hon trodde att det var spöken i skogen och hon var lite rädd, men som vanligt klarade vi det galant! Vi var också ute med dem i cirka 40 min och eftersom Boomi bara tycker om att galoppera så fick hon göra det, i full fart hahah!


Får hoppas att nästa ridtur blir lite lugnare haha!


  • 74 readers

Likes

Comments

Hej, för några veckor sedan bestämde jag mig för att jag ville ha mer koll på min kost och mina kalorier som jag sätter i mig. Därför bestämde jag mig för att leta efter en app där jag kan lägga till det jag äter, tränar, dricker och få mer inspiration på olika nyttiga recept man kan göra.

Jag hittade en app, LIFESUM. Det första jag tyckte var bra med appen var att man slapp bli medlem vilket jag tyckte var rätt skönt. Jag har använt den i cirka 1 månad nu och har varit jätte nöjd med den. Den är jätte bra och jag rekommenderar den starkt till de som vill ha mer koll på sin kost och sitt kaloriintag.

Appen hjälper dig med bland annat:

1. Att få en skräddarsydd hälsoplan
2. Att skapa en hälsosam livsstil som passar dig och dina behov
3. Lära dig att äta smartare
4. Få tips om hur du kan träna bättre
5. Hitta motivationen
6. Följa dina framsteg
7. Leva hälsosammare och lyckligare

I början när du precis installerat appen får du välja mellan 3 förslag, om du vill gå ner i vikt, behålla din vikt men öka muskelmassan eller om du vill gå upp i vikt. Efter du har valt vad du strävar efter får du välja dina mål och de hjälper dig att uppnå dem. De ger dig även tips på nyttiga recept beroende på vilket mål du tog i början och de räknar efter en tid ditt dagliga kaloriintag så du kan få mer koll om du ska öka kosten eller minska.

På dagen du är på räknar de ihop hur många kalorier du satt i dig och hur mycket du förbränt genom träning vilket jag tycker är super.

På din översiktskalender kan du se hur många dagar du tränat och rört på dig. De dagar du tränat, har en grön prick på vilket är väldigt bra för att man får en bättre översikt.

Man kan skaffa premium. Jag har inte det då jag tycker att den som är gratis är väldigt bra. Med premium kan man på ett mer strukturerat sätt bygga upp mer hårda mål och man får en bättre vägledning. Man får även betyg för hur man kombinerar kosten och träningen och sen får man tips på hur man kan göra det bättre osv. Jag tycker inte att jag är av behov av premium då jag är en väldigt målmedveten person som vet vilka mål jag vill nå men jag kan rekommendera premium till de personer som har lite svårt att nå de mål de vill.

Med denna app tycker jag att jag förändrats väldigt mycket i kostväg! Jag har blivit nyttigare och hälsosammare. Jag har t.ex börja äta mer frukt och grönsaker istället för att ta en onyttig chokladbit som mellanmål. Jag har även gjort upp en bättre struktur för träning och att kombinera, styrketräning, träningscykel, Cross trainer och joggingturer.

Så om du vill få en bättre översikt över din träning och ditt kaloriintag kan jag verkligen rekommendera denna app till dig. Den gör verkligen att du kan nå det målet du alltid drömt om och hur du alltid velat se ut. Testa gärna den och hör av dig om du har känt någon skillnad efter några veckor.

Du kommer nå dina mål, det vet jag, ha bara en bra inställning så kommer allt gå toppen, kram.

Här är din översiktskalender där du ser hur många dagar du tränat och använt appen.

Här ser du cirkeln under varje dag. Jag ska hålla mig till cirka 1402 kalorier per dag. När jag lagt till något jag ätit subtraherar den det så man ser hur många kalorier man har kvar. Samma med träning, om man lägger till någon träning adderar appen det själv och adderar det så man kan äta mer kalorier.

Här ser du dina måltider och hur många kalorier varje måltid ungefär ska innehålla vilket jag tycker är väldigt bra. Du kan även lägga till den träning du gjort längst ner.

Detta är längst ner på sidan. Här kan du lägga till hur mycket vatten du druckit under dagen. Du får även tips som att, om du dricker ett glas vatten innan varje måltid mättar det magen vilket gör att du inte äter och känner dig hungrig. Jag tycker själv att det är väldigt bra med tips.

Likes

Comments

Ja verkligen, Cash is back.

Våran fina travhäst var i senaste starten sjuk och hade en liten rörelsestörning på ena frambenet men nu är allt fixat igen!

Stig H, tränaren hämtade ut veterinären och sprutade tuppkam i framknät, equiterapeuten var ute och fixade alla hans låsningar och han fick en behövlig paus.

Nu är det första gången på 2 veckor som jag red honom och han var sjukt fin. Jag var som vanligt supernöjd.

Idag blev det ett pass ute på ridbanan. Han var lite tjurig i början då han hellre ville gå i hagen med hästarna bredvid banan, men det löste sig efter lite övertalning och han var finare än någonsin!

Jag hade bettlöst träns idag så efter passet gick vi på åkern så han fick beta lite gräs, då blev han glad!

I veckan ska han börja gå fortjobb igen och snart är det dax för tävling igen!

Cashen är nu tillbaka, bättre än någonsin, akta er konkurrenter där ute!

  • 86 readers

Likes

Comments

Idag började min dag 5:30 då jag gick upp och klädde på mig, idag var det sommarjobbs dax!

Jag sommarjobbar på ett av Sveriges största travstall, hos stall Svante Båth!

När jag kom dit började vi med att ta ut alla 92 hästar, det tar cirka 1h och 30 min att ta ut alla till hagarna.

Efter att vi hade gjort det blev det gemensam frukost! Det är så sjukt mysigt och vi har så sjukt roligt!

Efter frukosten var det dax för stalltjänst. Jag provjobbade där för cirka 3 veckor sedan så jag kunde komma in i rutinerna då alla stall har sina olika rutiner. Jag märkte verkligen att jag hade kommit in i rutinerna denna gång och visste vad som skulle göras. Mockade 14 boxar, fyllde hö i alla boxar, tömde, fyllde och bar vattenhinkarna och sopade gångarna.

Det var väldigt jobbigt men jag älskar att jobba så jag ger allt och lite till, vilket också ger väldigt bra resultat. Förstemannen där frågade om jag ville komma och jobba fler gånger i veckan, det kändes helt fantastiskt faktiskt! De verkar vara jätte nöjda med mig vilket jag också blir då.

Efter att alla boxar var fixade åt vi lunch en lite stund och väntade till cirka 13:30 innan vi tog in alla hästarna från hagarna. Det tog också cirka 1h och 30 min. Kollade så att alla hästarna hade skona på sig och så att de inte hade några nya sår från hagen.

Efter en stund då jag hade gjort det hämtade mamma mig och vi åkte direkt till stallet här hemma då jag skulle rida två av våra hästar. Jag galopperade dem idag och de var lika duktiga som vanligt.

Det var verkligen en fullspäckad dag men jag älskar att vara där och jag längtar till nästa gång.

Hästens ägare är den kusken som brukar köra min häst när han tävlar. Erik Adielsson är grym och bäst på att köra!

Den hästen med alla dessa rosetter på boxväggen är en häst som är grym! Han vinner det mesta loppen han tävlar i, alla dessa segrar och rosetter. Han är en super duktig häst helt enkelt!

  • 89 readers

Likes

Comments

Hejsan! Äntligen är skolavslutningen klar för detta år och jag har äntligen sommarlov!

Vi började kl 9 med en liten samling i basgruppsrummet innan vi gick ner till Aulan och vi 8:or fick sitta på läktaren vilket var sjukt coolt! Jag fick även tag på en plats väldigt långt ner vilket var bra så jag såg något.

Efter några framträdanden, tal och prisutdelningar gick vi tillbaka till våra basgruppsrum och blev tilldelade betygen. Jag ville helst öppna mitt betyg när jag kom hem då mamma alltid brukar vara med när jag öppnar det, det känd lite som en tradition och en trygghet när mamma är med. Men jag var tvungen att öppna det där och kolla om det verkligen var mitt betyg då lärarna ibland blandar ihop dem.

Jag är väldigt nöjd över mina betyg, jag har gjort det bästa jag kan och kämpat under hela läsåret vilket gör mig stolt. Majoriteten blev A och sen fick jag även några B och två C.

Nu är det ju sommarlov vilket är jätte skönt! Under lovet ska jag mest vara i stallet, åka på tävlingar med hästen, träna och umgås med familj och vänner! Jag ska faktiskt inte försöka plugga något vilket känns som en väldigt stor utmaning, men jag har blivit bättre och har börjat försåt att det faktiskt är skönt att bara släppa skolan under loven.

Imorgon ska jag även till stall Svante Båth och sommarjobba där! Jag ska jobba där vartrejde lördag och några gånger där emellan, när jag vill helt enkelt och det ska bli så sjukt roligt!

Vad ska ni göra under sommaren??

  • 102 readers

Likes

Comments

Hejsan! Tiden har gått så fort och speciellt detta läsår i 8:an, helt galet. Imorgon är det skolavslutning och jag får äntligen mina efterlängtade betyg, är sjukt taggad.

Idag hade vi bara aktiviteter så slutade skolan väldigt tidigt på eftermiddagen, skyndade mig hem och red våra 4:a hästar med mamma. Jag var sjukt nöjda med alla som vanligt.

Efter ridningen när jag kom hem satte jag mig på träningscykeln cirka 30 min som lite uppvärmning och sedan blev det lite styrkeövningar. Älskar att träna! Det är det bästa som finns!

Sen var det dax att åka upp till stallet och kvällsfodra hästarna, det tar inte så lång tid så var där cirka 15 min.

Imorgon på avslutningen är det vit klänning som gäller. Har valt att ha en som är midjebetonad då det oftast är snyggare än raka klänningar då man inte ser så mycket kurvor. Så jag är nöjd med min klänning.

Det ska bli så skönt att äntligen få sommarlov! Har längtat så mycket!

Vi hörs, kram.

  • 107 readers

Likes

Comments