Denna helgen har jag spenderat i Stockholm med Hilda. Det har varit full rulle hela helgen och vi ar hunnit med massor !! Bland annat Gröna Lund- vilket är ett fantastiskt lyckofyllt ställe som jag skulle behöva besöka minst en gång i veckan för att fylla kroppen med en dos lycka, och även Fotografiska museet- WOW, det var så fina fotoutställningar och sÅ intressant att läsa om bakgrunden till fotografierna samt om fototgraferna. TIPS på det !!

Jag antar att alla går igenom faser i livet, bra eller dåliga, långa eller korta, och jag är inget undantag. Jag tycker att det har känts dystert och mörkt, jag har gått från att gå i skola hela tiden till att jobba bort mitt sommarlov, vädret har varit dåligt och kallt och jag har mått som en vårdag utan sol. Jag har inte känt av sommaren och egentligen har jag bara väntat på att jobbpassen och dagarna ska rulla förbi så att jag kan sova för att sedan påbörja en ny dag.

Denna (förra??) veckan var min första (och sista) lediga vecka på hela sommarlovet. Jag har bara tagit det lugnt och umgåtts med kompisar, och i helgen en trip till Sthlm. De senaste dagarna har varit fyllda med skratt och bra stämning, precis så som det ska vara när man är på resande fot. Kna i all ära, men att få åka härifrån i några dagar, och ta en paus, var inte alls fy skam. Jag har känt harmoni i själen.

Man ska inte glömma bort att ta vara på saker, och uppskatta det lilla i livet, att finna lycka i enkla saker som att kolla på när molnen på himlen skiftar från vitt, till rosa, till mörkare nyanser, för att sedan försvinna i natten. Det är okej att inte alltid må prima och det ÄR verkligen okej att låta sig själv vara lycklig över små saker som är helt betydelselösa för andra.

PoK

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ett argumenterande tal skrivet av min storasyster. Det förklarar mycket och ger ett bättre perspektiv på saker och ting. Ta er tiden att läsa, det är absolut värt det.

Feminism

Vem är du att smutskasta feminism? Vem är du att känna dig kränkt av personer som kallar sig feminister? Vem är du att bestämma att feminism inte behövs?

I dagens samhälle har ordet feminism fått en enorm uppmärksamhet. Det är ett ord som man debatterar och diskuterar om hela tiden, men är alla medvetna om vad ordet står för? Är alla medvetna om vad feminismen vill?

I Svenska Akademins ordbok förklaras ordet feminism såhär: “En rörelse för kvinnors rättigheter med män.”

Redan här vet jag att några av er vill komma med motargument. Jag vet också att det främsta motargumentet låter ungefär såhär: Manshat

Jag tänker fortsätta att låta er hålla fast vid det argumentet ett tag till. Istället tänker jag berätta om några saker i samhället som vi idag tar för givet, men som aldrig hade skett om det inte vore för den feministiska rörelsen. Idag tar jag, och många andra kvinnor, rätten till jobb och utbildning som en självklarhet. Vad skulle vi annars göra? Utan feminismen hade vi inte haft rätten att ta det som en självklarhet, precis som många kvinnor runt om i världen fortfarande inte har. Utan feminismen hade jag inte fått gå till en vallokal under nästa val. Jag hade inte haft en röst att kunna påverka hur mitt lands politik ska se ut. Så kanske borde du tänka efter lite innan du bestämmer dig för att smutskasta feminismen.

I dagens samhälle, och i samhällen långt tillbaka i tiden, så lever männen i en mer privilegierad vardag. Vi vet att det förekommer löneskillnader mellan män och kvinnor som utför samma arbete. Vi vet att det förekommer diskriminering mot kvinnor på arbetsintervjuer, för varför skulle man vilja anställa en kvinna som kan bli gravid och därför bara bidra med onödiga utgifter till företaget när hon tar ut sin mammaledighet? Vi vet att män äger nästan hela världen, då kvinnor endast äger en procent av all egendom.

Och även om denna diskriminering inte förekommer i lika stor utsträckning som den gjorde för några år sedan, så förekommer den fortfarande ibland, och det är fortfarande för ofta.

Det är en naturlig reaktion att gå emot orättvisor, och därmed är det en naturlig reaktion för det kvinnliga könet och ickekönet att gå emot orättvisorna som vi lever med i samhället. Det är viktigt att understryka att vi går emot orättvisorna, vi går inte emot männen. För feminismen handlar inte om att sänka mannen, den handlar om att höja kvinnan. Och för att lyckas med det så behöver vi involvera så många som möjligt, även män.

Jag är alldels strax klar här uppe. Men innan jag går ner så tänker jag berätta något för er, något som ni egentligen inte vill höra.

När din dotter börjar på dagis så kommer hon att stöta på “små bråkiga killar”. Dagisfröken kommer att berätta för henne att “Det är så killar är. Kom så sätter vi oss och målar lite istället.”

När din dotter börjar i skolan så kommer hon att bli retad för sina glasögon. Hennes lärare kommer att säga “Han säger bara så för att han tycker om dig. Han vet inte riktigt hur han ska visa det.”

När din dotter är lite äldre så kommer hon att bli kallad för hora i skolan. Hon kommer inte berätta detta för dig, för hon vet inte riktigt vad det ordet betyder och hon skäms.

När din dotter är femton år så kommer du fråga varför hon inte använder sina nya shorts. Hon kommer rycka på axlarana och gå därifrån. Hon vill inte berätta för dig att en kille idag slog till henne på rumpan och att hennes lärare bad henne att inte ha på sig så distraherande kläder.

Innan din dotter fyller 18 så kommer hon att ha kämpat emot sexuella övergrepp både som nykter och onykter.

Du kommer inte att veta något av det, för det är okej att göra så mot tjejer.

Du som smutskastar feminism. Du som känner dig kränkt av feminister. Du som säger att feminism inte behövs. Du är anledningen till att jag kallar mig själv för feminist.

https://tjejjouren.se/tjejguiden/feminism/statistik

Likes

Comments

Jag är 17 år och ikväll fick jag göra min första polisanmälan.

Jisses vad hela Karlskrona har taggat upp inför helgen och dess festligheter, dvs skärgårdsfesten !!!! Och jag och mina kompisar har inte gjort något undantag. Vi träffades ett gäng hemma hos en kompis och umgicks och hade det fett bra och drog oss senare in mot centrum för att se Rebecca och Fiona och de andra artisterna som spelade.
Taggade som fan och lite sena skyndade vi oss från busshållplatsen för att tränga oss fram och få en skymt av världens coolaste tjejer!!!
Fyfan vad härligt det är. Fyfan vad najs att stå med sina bästa tjejer och dansa och hoppa till musik spelad av sjuka gäris.
Fyfan vad härligt det är när adrenalinet fyller hela kroppen och det känns som att man kan hoppa runt hela natten lång utan att bli det minsta trött.
Allt det här härliga var jag fylld av och hörni INGET kan få mig att fyllas av annat.
trodde jag.
 
Jag är 17 och ikväll fick jag göra min första polisanmälan, sexuellt ofredande.
Det spelar ingen roll om det är en smäll på rumpan eller liknande, jag SKA kunna 1. stå pch dansa hur fuck jag vill i publikhavet 2. har roligt som attan med mina tjejer 3. inte behöva tänka eller oroa mig ett piss över att pojkar kanske ta på mig och få mig att känna mig som skit.

Fan vad arg och besviken jag är, ikväll skulle ju inte förstöras av eller handla om pojkar som inte kan hålla händerna i styr och tänka rätt och logiskt. SER det ut som att jag VILL att du tar på mig när jag dansar med mina tjejkompisar?? NEJ then don't fucking do it.

Ta hand om varandra. låt inte tystnade vinna. Anmäl skiten och låt folk se, ta in och FATTA hur ofta det händer. Och för gudskull, fina flickor, DET ÄR INTE ERT FEL. Det är ALDRIG offrets fel.

Likes

Comments

Tjena hallå hej!!!!!! Long time no see, men så blir det ibland när jobbet råkar bli ens vardag och det enda men gör är att äta, jobba, sova, dö;)

Jag tänkte iallafall dela med mig av mina top 10 favoritlåtar som ALLTID går hem, förutom Håkan!


Detta har varit min go- to låt i flera veckor nu, och jag kan inte sluta lyssna för den är så himla underbart fin och skön att lyssna på!!

JA tack (!!!!) till denna låten !! Superbra !! Men versionen med Jay Z är en gnutta bättre ;)

Ah, men alla Mumfords låtar är guld ju!! Om ni inte lyssnat är det ett hett tips!!!

Denna ger mig LIV!! Blir helt lycklig av den haha, jisses så brA!! Lyssna, lyssna lyssna!!

jag som fett cool ! sit down

wcw alltid !

jag som fett cool pt 2, be HUMBLE.

ALL NIGHT I'VE BEEN DRINKIN' ALL NIGHT

YES PLS!!!!!!!!!!! Absolut finns det fina artister och band här i värden, men då ska vi inte prata om hov1, mina bästa pojkar<3 (TIPS TIPS: Noel och Ludwigs podcast !!)

avslutningsvis: världens humörhöjare !! härlig som attan !!

En salig blandning från en rad av mina alla spellistor, och kanske finns det något för alla här:)) once again, ENJOY

Förlåt, kunde inte låta bli, men en ny favorit hos mig, blev kär på nytt efter ett styck underbar Håkan-konsert på Borgholm <3!!!!

Likes

Comments

Ångest är något som många upplever. Ångest över mat, över vikt, över att vara för lite, över att höra av sig först, över träning, you name it.

Många lever med den konstant och under en lång tid, vilket gör att de tillslut inte vet vad normalt är för de är så vana vid att ångesten tar över. Hur tankar kring mat, träning och att vara bra nog, egentligen ska se ut.

Låt oss kalla vår ångest för häxan, denna häxan sitter på din axel och styr dig. Det är hon som säger åt dig att du inte är tillräckligt, att dina kompisar inte tycker om dig och att du inte borde äta chokladbiten utan kanske göra lite sit-ups istället. Denna häxan tar alltså kontrollen över DITT liv och lever det åt dig, på sitt sätt. Hon begränsar dig från att göra det du tycker om och förvandlar dig till någon som tillslut inte alls är som den person du var när du först mötte på häxan.

Ingen förtjänar att möta häxan och uppleva någon typ av ångest. Ingen förtjänar att sluta äta för att häxan förvrängt ens syn på sig själv. Ingen förtjänar att gå runt med en klump i magen och tro att ens vänner inte tycker om en, för att häxan på axeln intalar en det. Ingen förtjänar heller att inte känna sig bekväm i sig själv och sin kropp för att häxan får dig att jämföra dig med alla andra

Ingens ångest kommer att försvinna tack vare denna texten, för sen när blir man frisk över en dag? Förkylningar kan man ha i veckor, har man brutit benet har man gips jättelänge och kräksjukan tar det väl minst två dygn att bli frisk ifrån. Allt tar olika lång tid och det är precis samma med ångest, det är något man måste jobba bort genom att utmana sig själv och göra precis de sakerna som ger en ångest.

Det gäller att ta två steg fram och bara ett steg bak för att komma i mål<3

kram

Likes

Comments

Ibland kommer den känslan, jag får svårt att andas, det hugger i hjärtat, klumpen i hasen kommer och samtidigt känner jag mig helt tom inuti. Det är svårt att beskriva egentligen, men om du någonsin känt känslan så vet du precis vad jag menar trots en halvtaskig förklaring.

Saknad och hjärtekross? Eller bara ren och skär ångest? En kombination av både kanske? Jag vet egentligen inte, men känslan är obehaglig tycker jag, en demon som hänger över mig och hindrar allt annat från att komma in.

Nåväl, trots detta elände som kommer utan förvarning finns det fina saker i livet också, och det var nog egentligen det som är huvudsaken med detta inlägget.

I sprickorna kommer faktiskt ljuset in, och det är viktigt att komma ihåg, att även om man är sönder så finns det fina små saker som gör att man håller ihop, iallafall lite.

Jag har en lista i mitt huvud som jag plockar fram då och då och lägger till eller tar bort saker ifrån, en lista som jag främst också plockar fram när den jobbiga känslan i mig dyker upp.

På denna listan har jag ljuset i sprickorna, det som gör mig glad och få mig att le. Igår när känslan kom såg min topp 3 ut såhär:

  1. Ligan, Hilda och Patrycja, mina bästa vänner i hela världen, since 2012(?) I think. Så fort jag tänker på dem blir jag helt varm i hjärtat!!!!! Det bubblar i mig och det går aldrig en gång att vi träffas utan att vi skrattar, hur fantastiskt är inte det?
  2. Jag brukar tänka på min skola, klass och linje. På det äventyret jag varit med om under mitt första gymnasieår, och på de kommande äventyren jag kommer få uppleva under mina resterande två år. Hur jag under bara ett år kommit så många personer nära och hur det kommer vara när vi 2019 tar studenten och springer ut på Chapmans trappor tillsammans. (!!!)
  3. Den tredje punkten är faktiskt mitt jobb. Jag jobbar på et litet hamncafé här i Torhamn och stöter varje dag på allt från småbarnsfamiljer ute på glassjakt, till stammisar som vet precis vad de vill ha, till tyskar som med sina segelbåtar graciöst glidit in och nu vill ta en öl och bara njuta av livet lite. Mitt jobb är absolut inte alltid en dans på rosor, då det har en tendens att bli väldigt stressigt, men när det bara är några tycken som kommer och jag hinner prata med gästerna, då minsann, är det världens bästa och också därför min topp 3 på denna listan.

Listan kan fortsätta, och om jag tänker efter riktigt noga kanske den aldrig ens har ett slut, men det är ofta de tre, fyra eller fem första punkterna som hjälper mest eftersom att det är det som poppar upp i mitt huvud först.

(Värt att tillägg att min familj och närmsta vänner också alltid finns med på listan !)

Kanske hjälper det andra efter att jag berättat hur jag ofta hanterar det på, kanske inte alls. Men mina vänner, som en viss Dumbledore en gång sade:

”Happiness can be found even in the darkest of times if one only remembers to turn on the light.” (!!!)

Kram på er fina !!!

Likes

Comments

"Jag är inte perfekt, tyvärr", är en bok skriven av Michaela Forni, där hon berättar om egna situationer hon varit med om, råd och mycket annat som kan hjälpa till om ångesten skulle slå in.

Jag hade absolut förutfattade meningar angående denna boken då jag ofta kan tycka att denna sortens bok kan bli väldigt förfinad och/eller overkill. Dock gav jag den en chans när jag skrev upp den på min önskelista och senare lästen den, vilket jag inte ångrar för den hjälpte mig att se saker från olika perspektiv och att inse att saker faktiskt löser sig tillslut, tro det eller ej.

Hon har urdrag ur sin dagbok vilket gör att den blir vÄldigt personlig, vilket jag absolut tycker om för det betyder att hon vet vad hon pratar om, att hon också upplevt den känslan.

"Den är så fin på utsidan, så instagramvänlig i sin mintgröna färg, men inuti ryms något annat. Bortom omslaget döljer sig en hel bok om ångest."

Det är en sån genialisk bok och idé och jag tycker verkligen att alla borde give it a shot och läsa den !!

Likes

Comments

BÄSTA kvällen, jisses !!!!!!!!

Vilken kväll. Vilken konsert. Vilket band.

Bandnamnet beskriver ungefär kvällen för det var så otroligt kallt (cold ur coldplay ! ;)) och det regnade som jag vet inte vad, blåsten var absolut med oss också, allt på en gång helt enkelt.

Ståplats är det bästa som finns, det är sen gammalt, men Coldplay är så magiska och på något vänster fick de med sig hEla publiken och alla var delaktiga.

Det är svårt att bara välja delar av konserten eftersom att allt var fantastiskt, men mina favoritlåtar var absolut utan tvekan "Fix you" och "Everglow".

​(Dålig kvalle, men nivån på kvällen då tiden inte fanns att stå stilla två sekunder för att fokusera !)

Likes

Comments

Kolla vilken härlig bild på hela goa gänget (nästan). Ja, eftersom att det är en gruppbild där alla närvarande ska vara med på så krävs det därför timer på kameran, ta en närmare titt på Matildas ansikte så förstår ni nog vem som fick stå för springandet framför och bakom kameran<3

Vår midsommar är en midsommar utan dess like. Vi träffas alltid samma tid, cirkus 12-13 (eller det är bestämt att träffas då men alla är tidsoptimister<3), och då är det dags för midsommarlunch, mums !!!!

Full rulle efter lunchen, maten hinner knappt smälta, nejnej, nu är det dags för brännboll och fotboll. Seriösare än seriösast. Halvlekar och vätskepauser behövs absoLUT!! Ni förstår då nivån på det hela!!;)

Ett välförtjänt jordgubbskalas!!! (ps: gissa vem lag som (såklart) tog hem vinsten i brännbollen ;))

Tiden går snabbt när man har roligt!!!! Fikat ägde inte rum förens ish sex och efter det var det dags för egengjord frågesport och musikquiz, så mat fick vi inte förens klackan slagit tio, men det var absolut värt väntan. Det serverades härlig sallad, hemmagjord potatisgratäng (min favvis) och valfritt kött, halloumi för mindel istället dock!

Sådär mina vänner, that's about it, roligare än så blir det inte. Avslutningsvis får ni två härliga bilder med en viss sis. Ta vara på er, era närmsta OCH såklart på resten av natten<3

Likes

Comments

Sådär!! En styck inte så midsommarklädd Emma!! Vädret hade absolut kunnat vara bättre, ping solen. Jag fryser cirka 90% av tiden jag är vaken, så jag tog mina Carhartt byxor och ett ish rött linne från bik bok, simple but effective I would say!!

Lucky me, så hade jag en styck Melker med mig så 1. jag slapp vara ensam<3 2. fick en privatkurs i att posera !!!

ps: HUR snygg är inte Melker?? döR

Likes

Comments