Här kommer bilderna ifrån Janne träningen! Bästa Bosse💕

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
Var ett tag sen ja uppdaterade nu så får ta alla ridpass i ett här nu😉

22/1
Red Rodde en stund i ridhuset. Kändes rätt fräsch och glad! Han har ju vilat i 2 dagar så han gjorde en lyckospark i galoppen men för övrigt skötte han sig fläckfritt. Börjar vilja söka sig nedåt nu när man rider men har en bit lvar att gå innan han orkar bära sig själv😌 Tog en liten promenad med Apollo för hand bara eftersom han hade gått ett hopp pass för Janne dagen innan 🤗

23/1
Red "dressyrlektion" på Rodde idag. Han var verkligen sjukt fin!! Bar upp sig själv och sökte dig nedåt hela passet!!! Vilken drömhäst han börjar bli!! Han får verkligen jätte mycket beröm av tränarna hela tiden om vilken häst han är! Ska verkligen bli kul att se vilken häst han blir när han är "klar" 😋😋 Tilda red Apollo och det ska tydligen ha gått väldigt bra, han är ju väldigt stark och stel men Tilda rider honom verkligen jätte bra.

24/1
Red ut Rodde idag och Apollo fick gå på täckta banan och sträcka ut benen. Har aldrig ridit ut på Rodde såhär förut så det var väldigt kul att se hans reaktion och hur han hanterade de olika situationerna som blev. Tyckte själv att han hanterade det väldigt bra trots att han gärna låser sig när han blir rädd.
Apollo gick ju somsagt på täckta banan idag. Det är en galoppbana som har tak. Lät han galoppera av sig och fokuserade på att i slutet bara få honom att sträcka ut ordentligt. Han gick sååå bra när han slappnade av lite. Bästa hästarna 💕

Likes

Comments

Hej!
Idag har Apollo gått en hopplektion för Jan Jönsson. Han var såååå himla fin är verkligen lyckligt lottad som har honom💕💕
När vi flyttade ner till Flyinge kunde vi inte hoppa 90 utan att stoppa innan. Pga dåligt självförtroende hos oss båda. Idag gick han en bana på 95-100 utan problem! Vi har alltså jobbat i 2 år för att kunna hoppa bana på 100 igen och idag gick det äntligen!!!! Bästa häst🌟 Janne tyckte att han skötte sig fin fint när vi hoppade bana💪🏻💪🏻

Rodde har ju vilat nu i 2 dagar så tänkte ta och hoppa upp på honom imorgon igen, får väll se hur det går 😉

Likes

Comments

Apollo

Apollo kändes väldigt fräsch idag dock väldigt stark men det får vi jobba på. Älskar att han blivit så himla pigg är så mycket roligare att rida nu när han visar lite mer vad han vill! Är sååå otroligt taggad nu 💪🏻💪🏻 Var rätt länge sen jag tränade för en "annan" tränare. Om han är såhär på lördag kanske jag kan få lite bra tips till att lugna ner honom i ridningen. Vill inte ha honom så slö som han var för nått år sedan utan jag vill fortfarande ha fram honom men att när jag säger stopp är det stopp lixom.

Rodde

Rodde kändes inte så bra idag men antar att han är trött efter veckan. Har ju varit en väldigt hård vecka för Lill roddan. Han ska få ta det lite lugnt i helgen nu så får jag se sen. Han var väääldigt slö och nästan lite nedstämd och ville inte ens ta bettet vilket fick mig att reagera då han alltid tar bettet direkt och är väldigt pigg. Inte ens en liten bock idag :/. Tempade honom och han hade ingen feber iallafall.

Likes

Comments

Hej!

Dagens hopp pass på Rodde va sååå bra! Han är en riktig krigare som försöker sitt bästa även när han inte riktigt förstår! 🌟 Trodde dock att en liten sockerbit var 130 men annars skötte han sig supert💕. Var ju trots allt 4 gången han hoppade under ryttare idag så kan ju inte vara annat än nöjd 😉

Apollo fick vila idag då han ska hoppa för Jan Jönsson på lördag, den är vi riktigt taggad inför💪🏻💪🏻. Hoppas dock att han visar sin bra sida och inte sin omöjliga sida haha.

Likes

Comments

ROD STEWART "Rodde"

Rodde som han kallas är halvblods valack e: Jaguar Mail på 8år. Rodde är världens mysigaste häst. Älskar att stå i boxen och bara mysa men gillar inte att bli borstad förutom i ansiktet, då njuter han. Han står hos mig just nu då ägaren har skadat sig då hon inte kan rida han.

Rodde är väldigt rolig att rida men säger gärna ifrån om det är något han inte gillar 😉 Jag har endast ridit honom i 4 veckor nu så vi har precis börjat lära känna varandra.

Jag har med honom i utbildningen här nere också

Likes

Comments

APOLLO "Bosse"

Apollo köpte vi 2014 efter att vi hade ridit honom 2-4 gånger i veckan i ett halvår. Han är en halvblodskorsning på 15 unga år. Det är nog svårt att hitta en häst som är snällare än honom. Ställer upp i alla lägen och är huuuur trevlig som helst. Skulle aldrig få för sig att dumma sig eller kasta av någon. En riktig guldklimp alltså. Historien bakom Apollo är ganska lång egentligen. Han åkte som 1-1,5 åring från Danmark och hamnade på försäljningsstall. Därifrån köpte Cecilia honom (gamla ägaren) som 2 åring ca. Han var en guldklimp redan då. Hon red in honom och han gjorde ALDRIG något dumt! (Samma tid köpte vi våran första Shettis som stod på samma ställe som honom. Så vi har ju alltid vetat vem han var). Hon startade honom några gånger och började sen plugga, då åkte han ut på foder. Han stod ett tag i Vänersborg och ett tag i Svenljunga.

2012 fick mamma frågan om hon ville köpa honom, men nej vi hade inte tiden då. I början av 2014 så fick jag höra att mamma hade börjat rida en häst en liten bit ifrån där vi bor. Jag blev såå arg, det var ju faktiskt jag som höll på med hästar just då och det var ju jag som hade tjatat om en häst såå länge. Men så kom den dagen jag fick åka med till honom. Jag fastnade direkt. VI red honom och tränade honom fram till sommaren då vi bestämde oss för att vi ville köpa häst.

Nu har jag men honom i utbildningen nere i Skåne :)Likes

Comments

Hej!

Mitt namn är Emma och jag läser första året på Sveriges Ridgymnasium, Flyinge. Min vardag består till mestadels av hästarna. I utbildningen har jag med mig min egna häst Apollo och en "låne" häst, Rod Stewart som jag rider då ägaren har skadat sig. Jag har ridit i nästintill hela mitt liv och tävlar i hoppning. Har även tävlat gymkhana och startat lätta klasser i dressyr.

Den här bloggen kommer till större delen handla om mina hästar och skolan. Tänkte också kör ett inlägg med presentation av hästarna lite längre fram. 

På bilden: Apollo

Likes

Comments