Header

Hejsan! Jag har funderat på att börja blogga igen. Nu när det äntligen är sommarlov och man slipper skolan och kan fokusera på annat och springa runt och göra roliga aktiviteter och utflykter.
Igår var jag på konsert med min kompis Vanja. Vi var på gröna lund och såg The1975. Det är en Indie pop grupp från Storbritannien.
Om jag ska säga sanningen så hade jag inte lyssnat på dom så mycket innan konserten. Visst jag kunde 2-3 låtar men inte mera än så.
Så jag vart glatt överraskad när dom kom ut på scenen. För jävlar vad bra dom var!

Men hur var dagen innan konserten? KAOS med stort K.
Vi satt och åt pizza som lunch. Ute vid typ en "matsäcks" hörna på grönalund, Och självklart kommer det 500 fiskmåsar för att hälsa på och försöka få lite mat från oss. Jag förstår att dom är hungriga men SNÄLLA attackera mig inte. Du får mat sen om jag vill ge dig. Vilket jag inte gjorde igår:Jag hade dom fiskmåsarna. Inte fan ska dom få min pizza då.
Och man kan verkligen säga att dom hämnades på oss efter det. Dom bokstavligen sket ner mig och vanja topp till tå.
4 gånger fick vi fiskmås bajs på oss,Och ingen annan av dom i publiken,Verkligen ingen annan.
Sedan 1 timme innan konserten skulle börja så började det självklart att spöregna samt åska och blixtra. Lite mysigt var det dock. All stod ju och trängdes under ett tak så det vart som ett kramkalas haha

Under konserten så snackade sångaren om hur tragiskt han tyckte det i manchester var och han hedrade några sånger åt dom vilket jag tyckte var fint. Dessutom så hedrade han en sång åt hbtq+ personer. Vilket jag också tyckte var fint. Hela scenen var regnbågsmönstrad och jag älskade det. Under en låt sa han även åt publiken att stoppa ner sina mobiler och inte dokumentera. För han tycker att man ska leva i nuet eller något liknade. Vilket jag också tyckte var bra. Jag tycker det ser väldigt tråkigt ut när man kollar ut i publikhavet och det enda man ser är massa mobiler. Även om jag är en av dom som håller upp min mobil.

Jag har inte så bra bilder från igår. Förutom små videos och sceanshots. Så det får duga.
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag befinner mig just nu i Thailand! Mitt andra favorit land. Jag vet inte ifall det är för att alla människor är så glada, eller ifall det är för att vädret alltid är varmt eller för att det bara är så jävla fint. Men jag älskar vilket fall thailand.
Jag vet inte om jag kommer hinna skriva så mycket men jag ska i alla fall ladda upp bilder.

Här har vi några snabba bilder!

Likes

Comments

Jag kommer alltid vara en av dom som står upp för psykisk ohälsa. Jag är en av dom som upplever det. Jag vet att det finns på riktigt. Det är ingenting man kan avgöra utifrån av att se på en person. Bara för att psykisk ohälsa inte syns betyder det inte att det inte finns.

Jag förstår att om man inte har upplevt ångest,depression, socialfobi m.m så kan det vara svårt att förstå hur någon känner sig. Du kan inte sätta dig in i den situationen som din kompis,mormor,syster,pojkvän m.m känner sig.
Men bara för att du inte förstår, eller för att du inte kan sätta dig in i det situationen betyder det inte alls att du ska blunda för det. Det betyder inte att du ska förlöjliga oss med någon sorts psykisk ohälsa.
Jag vill normalisera psykisk ohälsa. Jag vill leva i ett land,i en tid där det inte anses som konstigt eller löjligt ifall jag ställer in ett möte för att jag har legat med ångest hela natten.
Jag vill inte behöva skämmas för att jag och så många andra inte där ute inte anses ha någon anledning till att missa lektioner i skolan.
Psykisk ohälsa är ett verkligt problem. Det är inget vi som upplever det hittar på! Det är inte bara trams i våra hjärnor.

Det fungerar inte heller att säga till en deprimerad person att bara vara glad.
Till en person med ångest att bara sluta oroa sig.
Eller till en person med socialfobi att bara ta det lugnt. Det fungerar inte så. Ifall svaret hade vart så lätt hade det inte vart ett problem.

Samma sak med att folk blir förvånade över hur länge en psykisk ohälsa kan vara. " Är du fortfarande depprimerad? Du har vart det i 3 månader nu?
Du har inte vart i skolan på 6 månader är det inte dags att glömma din socialfobi och komma tillbaka? "

Psykisk ohälsa har inget utgångsdatum. Man kan må dåligt i en hel livstid. Man kan också må dåligt i en vecka. Du är inte galen bara för det. Du är aldrig galen bara för att du mår dåligt. Det är inget du ror för!

För vissa personer behöver det gå så långt till ett självskadebeteende för att ens bli sedda och tagna på allvar. Det är förens då personer öppnar ögonen och förstår att en kanske mår dåligt.
Eller så kanske det är försent. Man kanske aldrig vart sedd. Det slutade kanske i självmord. Det är inte alls ovanligt att personer med psykisk ohälsa ofta avslutar allt. Avslutar sitt liv.

Jag är så jävla less på att psykisk ohälsa inte uppmärksammas lika mycket som det borde.

Återigen några av mina tankar. Förlåt om jag spammar så mycket om mina tankar hit och dit haha. Godnatt Sverige.

Likes

Comments

Tjena! Just nu sitter jag och väntar på att få ut till bussen.Tänkte blogga lite som tidsfördriv.

Idag ska jag dra till skolan för extra matte 1 timme. Många skulle anse det som onödigt. Vilket jag gjorde förut. Men jag känner att jag måste lyckas med matten så jag försöker verkligen ta den hjälpen jag får. Förra året alltså 1:an i gymnasiet fick jag F i matte. Vilket är förståeligt då jag verkligen suger på matte och somnar nästan varje lektion. Så jag själv skulle anse att jag förtjänade det där F:et. Dock jag kämpar jag som fan nu för att fixa mina betyg i varje ämne!

Sen efter matten ska jag dra och vara med mina 2 favorit tjejer. Jag har väldigt svårt med vänner. Att skaffa och hålla kvar dom. Men dom här tjejerna har stannat kvar i alla mina olika faser i livet. När jag vart på botten och toppen. Och jag har aldrig varit så tacksam över att ha 2 människor i livet som jag är med dom. Jag har så mycket att tacka dom för. För att dom ens pallar med en person som mig. Som är allmänt blyg,knäpp,galen. Men dom är så jävla galna dom med så vafan.

Sedan efter det ska jag återigen plugga. PLUGGA PLUGGA PLUGGA. Varje dag flera timmar. Inte världens roligaste men det lönar sig i slut ändan!


Jag hittade även min brors gamla halloween mask. SÅÅÅÅ TOG NÅGRA BILDER. Im the cool version of the..horror movie...murdurer...vad han nu heter... Engelska på topp känner jag.

Likes

Comments

YEEY! För första gången någonsin har jag bakat lyckade muffins! Jag har aldrig varit den som är begåvad i köket eller på att baka. Men igår så lyckades jag!! Gott som fan smakar dom också.😄
Jag valde att göra choklad muffins med vanilj frosting. Sen la jag även ner lite små bitar av choklad i botten. Så det blir lite som en överraskning.

Är jag stolt över mina muffins? JA DET ÄR JAG!

Receptet hittar ni här !Likes

Comments

Jag tänker väldigt ofta negativa tankar. Minst 3 gånger i timmen ifall jag ska vara ärlig. Det kan vara små tankar som " Du klarar inte ens av att knäppa med fingrarna emma...wow." Vilket är sant. Jag kan inte knäppa med fingrarna.Men jag brukar även tänka värre saker. Som "Du är värdelös. Du klarar inte ens av skolan fyfan vad du suger".

Eller när man kollar sig själv i spegeln brukar det väldigt ofta dyka upp negativa tankar om hur man ser ut. Alla små komplex kommer fram. " Ifall din näsa var lite mindre hade du kunnat vara finare, Dina lår är förstora, Magen är för stor, Dina öron är försmå, Ditt hår är för kort, Du har för mycket acne för att visa dig osminkad, Du sminkar dig för mycket" Det där är riktiga komplex och tankar som alltid kommer fram när jag kollar mig i spegeln. Inte varje gång. Ibland kan jag kolla mig i spegeln och tänka " Damn girl. You rule! " Tyvärr händer det inte lika ofta som när jag tänker mina negativa tankar.

Tänk dig själv. Hur mycket bättre hade man inte mått om man kollade sig själv i spegeln och tänkte " Wow dina lår är så jävla fina, Dina kurvor är magiska och ditt ansikte är vackert, Din mage är så gosig och ditt hår är fint plattat."
Eller " Du klarar av skolan, Allt kommer gå bra, Ingen kommer skratta åt dig, du kanske skaffar flera roliga kompisar idag"

Det man måste göra är på något sätt att ändra på dom negativa tankarna. Du måste vrida och vända på dom och försöka se det positiva i allt i stället för att se det negativa.

MEN det är svårt. Det är inte bara att knäppa med fingrarna så kommer du må bra och allt är positivt. Det krävs träning. Det kommer ta tid. Men små steg är bättre en inga steg alls. Man måst lära sig att sära på det negativa och det positiva.

Har du kompisar som endast sprider negativ energi? Klipp bandet med dom. Det är ingen som tvingar dig att va med dom. Det finns så många andra människor där ute som bara sprider positiv energi. Försök bli kompis med dom.
Är det låtar i din Spotify lista som påminner om negativa stunder i ditt liv? Byt ut dom låtarna. Det finns flera miljoner med andra låtar där ute.
Börja med det fysiska. För att sedan kämpa med det psykiska.
Börja säga hur bra du är i spegeln.
Försök att ge dig så många komplimanger som möjligt. Beröm dina ögon,din mage,dina axlar beröm allting.
Tänk på allt positivt som kan hända om du går till skolan idag. Tänk på alla kompisar du kan skaffa och vilka minnen du kan skaffa med dom. Tänk på hur kul det ska bli kul att skriva uppgiften i samhällskunskapen.

Det blir det man gör det till.

Jag är den som trycker ner mig själv. Ingen annan. Sekunden som jag bestämmer mig för att må bra och låta positiva energi vinna över den negativa energin är sekunden då jag äntligen kan börja leva igen. Kan börja må bra.

Begrep ni ingenting utav det jag skrev? Det gör inget jag skrev bara av mig av mina känslor och tankar haha.
Hoppas alla där ute har en bra försatt andra december!Likes

Comments

 1. Vilket är ditt mellan namn?- Kristina karin.
 2. Vad är ditt favoritämne i skolan?- Just nu i stunden skulle jag nog säga engelska.
 3. Vilken är din favoritdricka?- Oj....Vilken svår fråga. Just nu måste jag nog säga Loka crush. Men det varierar väldigt väldigt mycket från typ vecka till vecka.
 4. Vad är din favoriträtt? - Helt klart pasta carbonara!
 5. Vad är det sista du köpte? - Isadoras transparenta puder!
 6. Vilken är din favoritbok?- Jag ÄLSKAR After serien. Rekommenderar den som fan. Det är typ ett kärleksdrama.
 7. Vad har du för favoritfärg? - Svart och vit typ. Väldigt tråkig när det kommer till färg.
 8. Har du några husdjur? - Japp en hund. Han heter Zebbe och är en amstaff. Jag brukar lägga ut bilder på han här i bloggen och har även med han på Headern.
 9. Vilken är din favoritparfym? - För att vara helt ärlig använder jag inte alls parfym så ofta. Och när jag väl gör det blir det oftast någon som jag tycker luktar gott från mammas badrums skåp. *Busted*.
 10. Vad är din favoritsemester?- När jag gick i 9:an och åkte på klassresa till Barcelona.
 11. Är du i ett förhållande?- Nej det är jag inte.
 12. Har du någonsin varit utomlands?- Japp. 12 gånger tror jag.
 13. Talar du något annat språk?- Ifall engelska gills så ja. Dock är jag inte så duktig som jag önskar att jag va.
 14. Hur många syskon har du?- En tvillingbror.
 15. Vilken är din favoritbutik? - H&M! Älskar hm med hela mitt hjärta!
 16. Vilken är din favoritrestaurang? Ehm..... McDonalds...? Äter aldrig på restaurang..
 17. När grät du sist? - Igår.
 18. Vilken är din favoritlåt just nu? En cover gjord av bandet Twenty one two med låten Pillowtalk (Aka Zayn maliks låt), Twenty one pilots låt Heathens, Twenty one pilots låt Stressed out eller Andy blacks låt We don't have to dance.
 19. Vilken är din favoritblogg?- Läser inte bloggar alls längre..sorry.. x)
 20. Vad har du för favoritfilm?- Den första filmen som poppade upp i min hjärna när jag läste den där frågan vad filmen Nerve! Men har inte direkt någon favorit film.
 21. Vilken är din favorit serie? - Supernatural, American horror story, Eller en kdrama vid namn Playfull kiss.
 22. PC eller Mac? - Mac.
 23. Vilken mobiltelefon har du? - Samsung galaxy s6.
 24. Hur lång är du?- 1.67. -Ifall jag är kort eller lång går att diskutera.
 25. Kan du laga mat?- NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ.. Slutar alltid med rök och kaos! Önskar verkligen jag kunde göra det. Men tyvärr kan jag ej det.

Likes

Comments

Hejsan hejsan!
Idag har jag vart ute på lite äventyr. Åkte nämligen och köpte farsdag present till min pappa och farfar.
Och det köpte jag från ett ställe som heter Mångfalden.
JAg fick reda på att det är en gammal skola som dom har gjort om till en "vintage affär". Jag tyckte iaf att det var en sjukt jävla snygg affär. Dessutom säljer dom mat också.


Dessutom åkte vi iväg och köpte mig en ny vinterjacka. Man måste klä sig efter väder nu när det börjar bli kallt.

Likes

Comments

Jag har haft en sådan sjukt jävla tråkig dag. Klockan må bara vara 16 och jag har fortfarande timmar på mig att hitt på något kul. Men den har ändå vart så sjukt jävla tråkig.

Hoppas att ni har haft en bra dag i alla fall!
Vad händer i mitt liv just nu? Inte alls så mycket. Jag ska på bio imorgon med skolan och de tror jag kommer bli kul. Jag fyller år om 48 dagar. Samt så är det jul om 44. Det kanske börjar bli dags att inhandla julklappar?

Det är något däremot som jag har sjukt svårt med. Att handla julklappar. Min hjärna tappar all kreativitet när det gäller att julhandla. Men jag ska kämpa på och inte göra sista minuten julklappar. I år ska jag va i tid och ha genom tänkta julklappar ( vilket jag sa förra året också ).Jag älskar när det är så kallt ute så att min hund behöver ha på sig vinterjacka. Han ser så sjukt mycket gulligare ut då!!

Aja vi hörs någon annan dag! HA DET GÖTT!

Likes

Comments