En väldigt kort dag som endast bestod av luciafirande. Igår hade vi ett uppträdande för föräldrar och släkt och imorse hade vi för skolan, och sedan åkte vi vidare till ett äldreboende och lussade.

Hann tyvärr inte ta så mycket bilder pga tidsbristen där.


XOXO

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter massvis med nationella prov hela veckan har det aldrig varit skönare med helg. Ironiskt att jag skriver om min helg på en lördag kväll, men det kan ju diskuteras.

Halkade omkull med moppen igår - fredag, förstår fortfarande inte varför jag fortfarande kör moppe när det är julafton om en månad och lite till. Satt i en helt annan värld, saktade in och skulle svänga höger och rätt var det var så låg jag mitt på vägen och moppen flera meter framför mig på andra sidan vägen. Hade flertal bilar bakom mig och varenda en körde in på vägen för att kolla att jag var ok. Moppen fick lite skrapsår och jag är lite blå om höften och armbågen men annars mår jag bra, blev mest rädd. Tur att det inte kom en bil från andra sidan vägen dock, då hade jag nog inte skrivit detta hemifrån.

Helgen debuterades bortsett från olyckan med pizza och mys med älsklingen. Kunde inte bli bättre. Nu ska jag strax lägga mig i sängen och fundera på vad jag ska ge min far i farsdagspresent imorgon. Har varit medveten om att farsdagen faller in snart, men veckan har gått för fort för lilla mig att hinna köpa en present. Men vad gör man?

Det skvättade ner lite snö idag, första för denna vinter och har förvisso lite varierande åsikter om vintern. Ibland vill jag slänga upp varenda liten juldekoration jag äger, spela julmusik, skriva önskelistor och nyårslöften medan andra dagar vill jag lägga mig i ide och vakna upp när våren faller in. Tror mina småledsna perioder varje vinter har att göra med D-vitaminbristen från den älskade solen som gömmer sig under vintern, får käka lite kosttillskott så jag överlever, haha :p

XOXO

Likes

Comments

Vi har haft minst ett prov varje dag denna vecka, muntliga nationella och skriftliga, vilket givetvis har resulterat till att jag är helt slut i hjärnan idag. En tredjedel av proven gick bra, resten relativt bra och ett av dem gick något ofantligt dåligt. Har tyvärr kommit in i en period då jag är så sjukt betygsfixerad och blir så besviken och deppig om jag inte får högsta betyg, och ännu mer ledsen när jag ser att mina kompisar får bättre betyg.

Jag har planerat att gå natur då jag vill utbilda mig till veterinär. Har dock en plan b på att gå hantverk och utbilda mig till frisör eller florist, är ganska intresserad av naturorienterade ämnen. Hade ett litet gymnasieargument med mina kamrater igår, om vilket gymnasium som är bäst att gå i. Natur är den bredaste utbildningen och man kan plugga vidare till nästan vad som helst när man går natur, men mina vänner säger att ekonomi är den bästa för de som inte riktigt är säker på vad de vill bli. I mitt område är ekonomi svårast att komma in på då det krävs högst meritpoäng för att komma in. Men ändå är ekonomi tydligen bättre än natur, som man kan utbilda sig till fler yrken än ekonomi och är lättare att komma in på? Eh.

Med att avsluta gymnasiesnacket vill jag säga, att natur är bäst för dig som inte är säker på vad du vill utbilda dig till. Jag har bevis :) vad säger ni ekonomer?


XOXO

Likes

Comments