Införskaffade mig ett par New Balance förra veckan. Helt fel årstid men vad gör det? Älskar dem! Störtsköna och supersnygga.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

"vad vill du bli i framtiden?"

Jag får svindel av denna fråga. Jag hatar att tänka på detta lika mycket som jag hatar att tänka på att rymden aldrig tar slut. Jag tycker att det är obehagligt. 

Första gången jag fick frågan och verkligen reflekterade över den var i början av nian. Ni vet i vevan när man ska börja tänka på linje till gymnasiet. 15 åriga Emma sa utan tvekan "advokat, jag ska tjäna mycket pengar. Leva ett gött liv" när hon fick denna fråga. Hon trodde att hon skulle finna lycka och välmående i pengar, i ett jobb med status. Denna fråga var lätt som en plätt för henne att svara på.

Nu är jag 17, snart 18. Det har hänt mycket med mig. Jag har gått igenom allt från destruktivt beteende till mitt första break up. Något inom mig har förändrats. Jag fick denna frågan igen för några veckor sen och jag bara stod där. Helt borta i mina egna tankar. ​"Vad vill jag bli?" . Hur ska jag kunna svara på denna frågan när jag inte vet någonting? Jag vet inte vad jag känner, jag vet inte till 100% vem jag är, jag vet inte hur man gör, jag vet inte ens vad jag vill äta till frukost imorgon. 

Jag är en grubblare. Jag tänker, jag tänker och jag tänker lite till, tills jag nästan försvinner i mina egna tankar. Denna frågan har varit huvudämnet i min hjärna de senaste veckorna. Jag kan stolt säga att jag har kommit fram till ett exakt svar på vad jag vill bli i framtiden. 

Alla har olika mål i livet. Alla strävar efter olika saker. Någon kanske strävar efter att bli hockeyproffs medan någon annan strävar efter att bli läkare.

Jag vet nu att jag inte strävar efter att hitta lyckan i pengar. Jag strävar efter kärlek. Jag vill känna kärlek till det jag gör. Ska jag göra något ska det komma från hjärtat. Jag vill göra något jag brinner för. Jag vill hitta min kärlek. Personen jag känner att jag vill dela min vardag med. Jag vill hitta ett ställe att bo på där jag trivs, där jag kan växa som person. Sen vad jag ska jobba med, det får framtiden utvisa. Det jag älskar och brinner för nu, kan och kommer säkert att ändras.

"Vad vill du bli i framtiden?"

​Jag heter Emma och i framtiden vill jag bli lycklig. Jag vill bli 100% mig själv. Jag ska vara äkta.

Likes

Comments

Detta är min bästa vän. Min glädjespridare, min trygghet och min partner in crime. Hon är det bästa som finns. Aldrig någonsin ska jag ta henne för givet. Aldrig någonsin ska jag sluta respektera henne. Aldrig någonsin ska jag sluta försöka göra mitt bästa för att hon ska må bra.
I got all I need when I got you and I

Likes

Comments

Vad är perfekt? Hur uppnår man perfektion? Ska man vara perfekt ska man vara hälsosam, vältränad, trevlig, ödmjuk, duktig och flitig i skolan. Listan kan göras längre. Mycket längre.

Jag föll för detta. Jag skulle vara perfekt. Jag skulle vara den alla tyckte om, jag skulle vara den alla såg upp till, jag skulle vara den med finast kläder och finast hår. Jag strävade hela tiden efter perfektion. Kommer ihåg att jag gick ner 12 kilo på en månad för att jag ville duga. Jag minns att mitt mest sökta på google var ”hur går jag ner 5kg på en vecka?”  Prestationsångesten växte och växte, tillslut var jag inte ens nöjd med att få ett A i skolan. Om mitt rum inte var städat och galgarna i min garderob inte hängde med samma mellanrum kände jag mig dålig. Jag kände mig värdelös. Allt skulle vara perfekt, annars dög inte jag till.

Men jag ska tala om en sak. Perfektion i den bemärkelsen existerar inte. Man kan inte uppnå perfektion utan att helt gå in i väggen. Det gjorde jag. Jag förlorade mig själv i en strävan efter något jag inte kunde uppnå. Det var ingen som såg att jag slet som ett djur, ingen som sa ”ååh Emma, vad perfekt du har blivit”. Vet ni varför? För jag var inte mig själv och alla som älskar mig tycker att jag är perfekt som jag är.

Jag la min lycka i hur jag såg ut och hur andra såg mig. Jag trivdes inte i mig själv. Den lyckan jag kände var inte äkta. För här sitter jag idag och stör mig på all denna hälsohets. Din hälsa ligger inte i vikten på vågen, den ligger inte i slitet du gör på gymmet, lyckan ligger inte i vad du äter. Tacka inte nej till en godisbit för att samhället säger att det är ohälsosamt. Vad som är ohälsosamt är om du säger nej till din EGEN vilja.

Jag lever nu efter ”embrace your body”. Min kropp funkar och den är fantastisk. Jag har ben som bär mig, jag kan se, jag kan höra, jag kan känna lukt. Min kropp ÄR fantastik. Jag trivs i mig själv och jag är lycklig. Jag följer inte samhällets bild av hälsa längre för då skulle jag inte stå här idag och vara den jag är. Jag vet vad som är hälsosamt för mig och då är det så jag ska leva.

Din lycka ligger inte i vad andra tycker.

Likes

Comments

Mat, mat, mat och ännu mer mat. Älskar mat och har ätit så mycket gott i Malmö. Sushi och ceasarsallad är verkligen mina favoritmaträtter. Älskar!

Likes

Comments

Köpenhamn idag och det har varit supermys! Lite shopping, lite fika och en god lunch hann vi med. Önskar vardagen kunde vara mer som denna dagen.
Puss Emma

Likes

Comments

Idag glider vi runt på Köpenhamns gator. Ska blir superkul! Ska leta efter en jacka, annars står inget annat på listan. Hoppas ni har en fin dag.
Puss Emma

Likes

Comments

Hej finisar!
Varit lite oaktiv här i veckan men jag har haft några tuffa dagar. Både i skolan och mentalt. Men nu är jag på språng igen. Det har gått och blivit höstlov. Befinner mig i Malmö för lite shopping. Jag, mamma, min fina Sofie och hennes mamma ska vara här till onsdag. Vi bor på hotell, vi ska bara mysa runt och njuta av några dagars ledigt. Vi ska även åka över till Köpenhamn och det står på morgondagens schema. Idag har vi däremot gått på Emporia hela dagen. Hittade inte jättemycket, är ute efter en jacka och skor dessa dagarna varav det sistnämda är avcheckat på listan.
Puss Emma

Örhänge - Marc Jacobs köpta på Room 1006
Skor - The Urban Project köpta på Scorett
Tröjorna är alla från Gina Tricot

Likes

Comments

Jag var känslokall. Jag skäms nästan lite över hur elak jag måste ha framstått. Jag kunde inte tycka synd om någon, jag kunde inte glädjas med någon annan, jag kunde inte känna sympati. Jag kommer ihåg att jag tyckte att gråta var något fult och negativt. ”Jag ska inte gråta det är för de svaga”. Det var bara jag och mina egna känslor som räknades.

Idag är jag världens blödigaste människa. Det går nog inte en dag utan att jag gråter. Att gråta är okej. Det är fint att gråta, att gråta visar på ett stort och varmt hjärta.

Jag gråter av lycka, jag gråter för att jag är stolt, stolt över personerna jag älskar, jag gråter för att jag hör en fin låt, jag gråter för att jag känner empati men framförallt kan jag nu gråta för attj ag är ledsen. Att vara ledsen är okej. Jag har rätten till mina egna känslor. Det är okej att känna.

Jag intensiv i mina känslor och handlingar. Jag kan gå från en känsla till en annan på en halv sekund. Är jag glad känns det som att hela världens lycka är samlad i min kropp. Är jag ledsen vill jag inget annat än att försvinna för en liten stund. Älskar jag, vill jag att hela världen ska veta det. Jag vill att personen i fråga ska veta det. Jag skulle göra allt för att se personen le.

Jag ger alltid mer än vad jag behöver och får sällan inte ens hälften tillbaka. Det är när folk börja spela på mina känslor som jag tappar energi. Jag kan slita som ett djur och inte ens få ett glas vatten tillbaka. Jag kan inte säga nej. Jag måste lära mig att säga nej. Jag sätter alltid mig själv och min lycka i andra hand. Allt jag vill och allt jag kämpar för är att mina närmaste är lyckliga för då kan jag vara lycklig också. Jag tappar bort mig själv och mina egna känslor för att mina närmaste ska vara lyckliga.

Men det är sån jag är. Jag är blödig och intensiv och det är okej. 

Likes

Comments

Detta är en lunch i min smak. En lunch när den är som bäst. Min favoriträtt, alla dagar i veckan, lax tillsammans med en avocadosallad på tomat och fetaost. Jätteenkelt att tillaga och nyttigt. Laxen blev dock väldigt torr denna gång. Jag måste sluta leka tv-kock när jag är i köket. Glömmer bort att jag lagar mat vilket leder till att laxen, i detta fallet blir torr. Måste nog även ge upp drömmen om att ge ut en kokbok. Eller det beror på, om någon ställer upp på att laga maten så kan jag bara sätta mitt namn på omslaget. DEN IDÉN! Är så dålig i köket. Denna rätt är i princip vad jag kan tillaga. Men gott blir det!
Puss Emma

Likes

Comments