Hejsan!

Nu var det sådär längesen jag skrev igen så jag har inte alls nån koll på vad som hänt sen senast. Men en självklar grej är ju som ni kanske vet Thanksgiving. Det är ju ganska stort här i USA kan man väl säga. Min första Thanksgiving och jag hade stora förväntningar för firandet utav dagen! Nådde det upp till mina förväntningar? nej inte riktigt, trodde det skulle vara lite mer speciellt eller vad man ska säga. Det var mycket och väldigt god mat men annars så var det liksom inget speciellt. Men vi umgicks och hade det trevligt i alla fall, men jag förstår helt enkelt inte riktigt hypen kring det hela haha.

Det är så roligt, det händer så mycket oplanerade och konstiga saker hela tiden här, oftast är det när jag tar hand om barnen. Allt från små "olyckor" till misslyckade bakverk till möten utav märkliga personer. Jag försöker alltid att ta oväntade grejer med en nypa salt, eller att se det roliga i situationer som kanske inte alls är så kul egentligen. Jag tror det påverkar barnen på ett väldigt positivt sätt då de lär sig att det inte är hela världen om man till exempel trampar i hundbajs.. för som många vet så kan detta vara världens undergång, inte bara för ett barn men även för en vuxen människa..

Med det sagt så ska ni få höra en liten historia om en sådan incident i mitt vardagsliv här i den kalla men inte så vita delen av Kalifornien.

Det började med att jag skulle skjutsa äldsta barnet (T) till skolan, precis som vilken vanlig dag som helst. Vi hoppar alla in i bilen och så fort vi stänger dörrarna och startar bilen så börjar barnen skämta om hur det luktar. Det är inte konstigt att jag bara låter det vara då de är barn och det tycker det är kul att skämta med sådant. De fortsätter hela bilresan att prata om hur det luktar och jag känner inte ett dyft. väldigt

Vi släpper av äldsta barnet vid skolan och jag och lill snubben(S) åker vidare, men när vi sedan går ur bilen för att gå in i en affär så ser jag något brunt kladd liggandes på bilmattan... men neee det är inte sant! Det är inte fören då börjar jag känna den vidriga lukten från baksätet. Jag kollar under skorna på oss båda och upptäcker att vi har trampat i hundbajs, och det är asså inte vilket hundbajs som helst det är liksom.. ja löst. När jag gör denna upptäckt så går det även upp för S vad som har skett och han blir helt tyst och säger ingenting.. jag ser hur skräcken, paniken och avskyn utav hans egna sko växer i han ögon för varje sekund och har börjar närma sig gråtstadiet. Jag vet inte om det är jag som är lite evil eller nått men för mig var hela denna situation så rolig/skrattretande. Att jag nästan blivit lite irriterad för att barnen inte kan göra nått annat än att prata om en bajslukt som "inte fanns" i 15minuter, för att sedan upptäcka att den faktiskt finns, till att daet förlöser total panik.. jag kan inte hjälpa min skadeglädje längre då kommentarer som "How can I handle this?! I can't handle this!" och jag brister ut i skratt. Jag tror inte att han förstod riktigt vad det var för fel på mig först men sen så börjar även han skratta. Vi åker hem, med bajs i bilen, skrattandes med ett projekt framför oss när vi kommer hem!

Jag tror att beroende på hur vi hanterar situationer påverkar så mkt! Därför det är så viktigt att ta ett steg tillbaka när något oväntat händer och se det roliga i situationen istället för att bli irriterad/arg/ledsen.

Andra saker jag gör med barnen bortsett från att leka är till exempel att åka upp med gondolen och sen ner igen, det tar cirka 35min upp och ner beroende på hur vädret är. Åker även till museeum eller bad hus ibland för att försöka göra något annorlunda. Det är inte så jätte mycket att göra här under vintertid så man får försöka att komma på nya idéer eller kanske åka en bit för att göra något speciellt. Nu på senaste tiden har vi bakat väldigt mycket!


Så här runt juletid så är det många event going on, och på de flesta så är jultomten närvarande ;) För nån vecka sedan så var vi på ett event "trees and lights" eller vad det nu hette haha... Där hade de såklart jultomten som man kunde ta kort med och massor, massor med olika julgranar som man kunde rösta på. De hade även pyssel och teddybjörns sjukhus där så det fanns gott om saker för barnen att göra!

Åkte skidor för första gången för ett tag sen också! Men på grund av bristen på snön här så har det bara blivit att jag åkt totalt 2 gånger än så länge. Blir nog mer efter jul!

I brist på julkänslan här i USA så har jag försökt pyssla så mkt som möjligt med barnen och mig själv för att få fram lite jul dekorationer haha! Men för bara nån dag sen så passade jag även på att baka lite lussebullar här tsm med en annan au pair i försök att greppa lite julfeelings.. De var inte riktigt som svenska lussebullar men de vart goda ändå haha!Sen fick jag ett paket hemifrån också som värmde så gott! Choklad, knäckebröd och svenska mått mm! Har även fått julkort hemifrån Sverige, blir så glad!

Var till Virigna City med en utav mina kompisar här om dagen också!

Jag kan ju också meddela att jag varit på min livs första riktiga dejt här i USA, dock så visste ju inte jag att det var en dejt.. förrns det var för sent. Haha fattar inte att jag ens skriver det här men de som känner mig kommer förstå och skratta med mig för detta är så typiskt mig x) Så medans jag gick och plugga engelska på skolan här så träffade jag bland annat den här killen då, vi gick inte i samma klass eller nått utan vi pratade endast ibland på rasterna. Så han fråga ofta om vi inte kunde hitta på något som gå på bio eller skridskor eller what so ever och mitt svar 9/10 gånger var "haha ja vi får se, kanske de!". Sen lite random en seg och tråkig dag fick jag ett sms och jag tänkte varför inte, jag har ju inget bättre för mig! Vi åker och går på bio och ja... det går helt enkelt inte om jag har tänkt mig när vi sitter där. Jag går ju in med inställningen att här ska vi gå på bio (BARA SOM KOMPISAR), för att göra något annat och för att lära känna varandra bättre.. men han har nått helt annat i tankarna.. haha vill inte säga mer än att jag skötte dissarna snyggt och jag var nöjd med kvällen trotts att vi uppenbarligen inte hade samma tankar kring det hela. Varför kan inte en tjej och en kille gå på bio utan att det ska vara en dejt?! För enligt alla andra här så var det en självklarhet att detta var en dejt. Men men, ni behöver inte vara oroliga att jag kommer stanna kvar i amerikat på grund av nån kille, chanserna är inte så stora! ;)

Med detta sätter jag punkt för denna uppdatering. Jag hoppas att ni har lite mera christmasfeelings än vad jag har och att er jul blir mys!

God Jul!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan,

Den senaste tiden här i USA har det levlas upp lite med halloweengrejer. Men som jag kanske nämnde i tidigare inlägg så är det inte så många just här där jag bor som faktiskt pyntar upp deras hus och går all in som man kanske föreställt sig att ALLA skulle göra. I mitt hus är det inget pyntat alls, eller vi hade pumpor utanför huset i typ två dagar innan de mögla ihop helt totalt..

Det känns så konstigt när folk frågar om min halloween, det förväntas så mycket utav den, speciellt här, men jag kan säga att jag firade nog halloween mer i Sverige än i USA. Skjutsade Barnen till skolan, åt brunch med en au pair, efter brunchen drog jag hem och hämta lite pyssel grejer för att dra vidare till nästa Au pair. Hängde vid hennes hus tills jag behövde åka och hämta barnen. Direkt när vi kom hem så åkte familjen på en halloween fest, jag kunde ha följt med men Jag kände mig så himla äcklig och var inte fixad i huvud taget då jag knappt varit hemma under dagen. Så med det så missa jag ännu en fest och så missade jag trickel treat och allt de där som hör till högtiden. Istället hade jag en engelska lektion att gå till.. tjoohoo! Efter lektionen så åkte jag med en annan au pair till ett matställe och käka middag 9.30pm en tisdagskväll. haha.

En liten halloween aktivitet jag faktiskt har gjort var att jag och några andra au pairer åkte till ett college i Reno där de hade byggt upp ett "Hunted House" alltså som ett spökhus. Det var en hel del människor där så vi behövde stå i kö i ca.40min innan vi kom in. Jag tyckte det var jätte kul! Jag vet inte varför men man får ju en sådan kick av att bli skrämd och jag tycker ju att det är såå kul att se andra bli skrämda också, så det var en liten kombination av skrik och skratt! Vi gick alla och höll varandras händer, jag gick först så jag skulle nog klassa mig som den modigaste av oss ;)

För nån vecka sen så drog vi till Applehill, det är tydligen en grej här att man åker runt till olika äppelfarmar. haha jag tycker personligen att det är en jätte flummig grej men det var faktiskt jätte mysigt! Tror vi åkte till 4-5st olika äppelfarmer där de hade pumpkin patch, Corn maze och såklart massa närproducerade äppelprodukter och äpplen. Mys.

Jag åkte tillsammans med en Au pair till Placerville, det är ca. 1 timme från där jag bor och är som en liten stad med gammla hus som typ vilda västen eller nått. Det var väldigt mysigt och vääldigt varmt, 28 grader!

Det var en butik där som endast innehöll julgransdekorationer

Som vissa kanske vet eller inte vet så gick jag i kyrkan hemma i Sverige, förra helgen tog jag mig i kragen och testa gå till en kyrka här i området. Det var en Luthersk kyrka eller vad det kallas, och det var tydligen 500år sedan han spikade upp den där tavlan på dörren just den söndagen. Haha asså det var så olikt vad jag är van med. Jag kom lite för sent så missa att ta något slags häfte som man tydligen behövde. Det var typ som ett manus, så det stod vad prästen skulle säga och sen vad vi skulle svara/säga. Jätte konstigt tycker jag men det passar väl sig för vissa. Haha en liten rolig grej som vi inte hade nån aning om var att de tydligen hade klädkod just den dagen, så alla skulle bära rött. Som ni kanske förstår var det inget som vi bar.. det blir nog inget återseende.

Haha det är så pinsamt för så fort någon frågar vad jag gjorde förra veckan, i helgen, igår så blir jag alltid ett frågetecken. Asså mitt närminne är ju värre än fisken Doris.. jag menar vem blir osäker på vad man gjorde dagen innan när folk frågar? jag kommer knappt ihåg vad jag ätit (antagligen pizza eller hamburgare).. Antar att det har med intresse att göra.. om det nu gör så att det låter bättre (?!). Som tur är så fick jag som en liten anteckningsbok/dagbok av min käraste farmor innan jag åkte, så jag skriver faktiskt där i varje dag lite kort vad jag gjort. om jag kommer ihåg haha. Vet inte varför jag fick för mig att skriva det men nu vet ni ;) Det hjälper mig lite när det kommer till att uppdatera bloggen iaf.

Vintern ligger precis runt hörnet och alla bara väntar på att snön ska komma. I hemlighet så håller jag tummarna för att det ska dröja ett bra tag. Jag saknar redan sommaren haha. Det är inte att jag inte gillar vintern, det är bara att det känns som att när vintern väl kommer kommer den aldrig att ta slut. Jag menar, här håller vintern i sig (alltså MASSOR med snö) tills april typ.. omg. Ångest, men jag hoppas att det kommer bli bättre än vad jag föreställer mig.

Kort och gott så har jag saker för mig här borta iaf, än så trivs jag, jag älskar mina pojkar, jag har människor att vara med och jag försöker att inte slösa hela min lön på mat och kläder (går sådär). Ingen direkt hemlängtan heller haha!

Goodbye butterfly

Likes

Comments

Hej där, här kommer ännu en liten uppdatering!

Som många kanske hört så är det massa bränder och grejer här i Kalifornien. Det är inte direkt där jag bor men ändå är det inte så svårt att missa då det pratas om det på radion här väldigt mycket och sen framför allt så är det ju bara att kolla ut så ser man att det är lite smoky liksom. Konstigt hur röken sprider sig så pass långt med vinden, det gör ju att så många fler påverkas.

Det har varit väldigt skönt här de senaste veckorna, soligt varje dag! Det är lite konstigt för att oavsätt om solen skiner och väderprognosen säger 20 grader så har det vissa dagar varit så pass kallt att jag velat köpa vinterjacka, men överlag så är det väldigt fint, och här om dagen så var det riktigt t-shirt väder! MEN, det ska snöa på fredag.... sen blir det 20 grader igen haha!

Jag har haft väldigt mycket för mig de senaste tiden, jag har bland annat varit på October fest. Åkte till närmsta oktober festen här i Tahoe tillsammans med två andra au pairer. Vi gick runt och kolla i några stånd, åt glass, och sen vart vi bjudna till ett tyskt bord haha. Det var tysk livemusik, dans och massor med människor! Tror att sällskapet var det som gjorde att det vart så kul i slutändan! Avslutade den dagen med hamburgare ofc.

Jag har även varit på en Air show eller vad det kallas, det var typ som ett event eller nått där de hade flyguppvisning osv, de hade även så att man kunde gå in och kolla i massa krigsflygplan, det var väldigt kul och häftigt faktistk! Tyvärr var vi inte där allt för länge p.g.a att det blåste så pass mycket så då åkte jag och en annan au pair till Carson city åt och shoppa på Target. Haha köpte så pass mycket så att kassörskan tjäna in nått slags redcard eller nått, hon ropa ut det i högtalarna till och med, pin.

Förra helgen så åkte vi till en ranch med familjen där de hade lite olika aktiviteter såsom minigolf, fånga (inte riktig) tjur med lasso, klappa djur, gå en labyrint i ett majsfält, mat och sötsaker! Det var väldigt mysigt!

Ju med att matvanorna försämras mer och mer så kan jag ju också meddela att jag har blivit medlem på ett gym här så tack vare det så kan jag äta alla mina hamburgare och pizza med lite bättre samvete iaf ;) Så när jag tränar så går jag nån slags FIIT Nation class, och jag tycker faktiskt att det är väldigt roligt! Börja tsm med en annan au pair men det var inte riktigt hennes grej så hon ska sluta, så nu får jag kämpa på själv, men det ska nog inte vara nå problem.

Trotts att engalska klassen som jag tar är den högsta svårighetsgraden, så är det på tok för enkel, det är ungefär samma svårighetsgrad som man hade i 7:an.. och varje liten grej vi gör tar 1 timme när man skulle kunna göra det på kanske 10 minuter med lite effektivitet. Jag tyckte att klasserna var helt okej de första gångerna, men nu när jag gått en längre tid börjar jag bli otålig och känner att det känns väldigt meningslöst, haha blir typ irriterad när de andra inte förstår.. förstå mig rätt! Men jag älskar min klass, den är så härlig! Alla kommer från olika ställen i världen, alla är väldigt öppna och super söta och trevliga! Äldsta i klassen är pensionär och yngsta är kanske 18, och alla pratar med alla, delar med sig av sina kulturer och lär sig utav varandra (mer eller mindre). Så det är ändå okej!

Sådärja, skönt att ännu ett blogginlägg vart skrivet! Känner att det går lite kalv knöckligt! Jag är bättre på att uppdatera andra media så om du känner att du vill ta del av min resa i bilder så kan du följa min Instagram! Annars om du har tålamod så vänta tills nästa bloggpost ;)

@emma_ruuth

ha det!

Likes

Comments

Hej alla!

Jag har alltså varit här i 46 dagar, och har hunnit med en hel del! Så här får ni en liten snabb uppdatering, så kan jag ju försöka återkomma lite oftare haha. Kan ju börja med att säga att jag mår bra och att jag trivs här borta! Jag trivs jätte bra med familjen och barnen är fantastiska! Det är ett jobb, och som vilket annat jobb som helst så är vissa dagar jobbiga, men kan helt ärligt säga att jag för det mesta har jag det fin fint.

Nu känner jag mig som en typisk svensk som ska diskutera och klaga på vädret men när man tänker sig att jag befinner mig i Kalifornien kanske man ser framför sig strålande sol, stranden, bad, utomhus aktiviteter och framför allt värme! Jag kan säga att det fick jag de första veckorna här men den senaste veckan har det gått snabbt utför vädermässigt asså. molnigt och blåsväder (tror det var nån orkan om nått slag här för nån vecka sen t.o.m) och temperaturen ligger rund 13 grader bara. Snöa tillochmed här om dagen haha! Rätt trist, men denna vecka ska det bli varmt igen.

Sen jag kom har det som sagt hänt lite grejer, mycket praktiska (tråkiga) grejer som att fixa social security number, kontantkort osv. men kanske framför allt att skaffa ett Kaliforniskt körkort. Det har väl varit största prioriteten här ett tag då det spelar väldigt stor roll för att bilkörning är en viktig del av mitt jobb, och ännu mer då det har varit problem med mitt internationella körkort.. Men nu så har jag fått ett körkort här och det underlättar väldigt mycket! Ja, lite coolt är det faktiskt ;)

Jag har även hunnit träffa flera au pairer här som är schyssta, jag har hunnit gå på lite hikes, ätit massa gott, shoppat lite och försöker allmänt njuta av att vara här.

Haha på tal om ätit massa gott, det kanske inte finns så jätte mycket att göra häromkring lite spontant sådär, så så fort vi ska hitta på nått så blir det oftast att man äter ute på nån restaurang eller liknande. Kollade här om dagen vad jag lägger mina pengar på och hela 46% av utgifterna ligger på mat och livsmedel.. haha för att vara en person som tycker att mat och att äta ute är överskattat så är det vääldigt mycket, hamna typ i chock haha!

Juste jag har ju numera påbörjat mina studier här nu också! I programmet och visumet så krävs det att man läser 6 credits för att "klara/fullborda" det, så jag har börjat läsa English as a second language två dagar i veckan! Det är kvällslektioner så det passar väldigt bra med tanke på jobbet, dock så har jag inte så mycket energi kvar för det så är väldigt trött när jag är där. Jag menar 6:15-9:05 pm är inte den optimala tiden för att gå i skolan.

Så där, en liten update om några grejer som försegår här på andra sida Atlanten. Hoppas allt är bra i Sverige, avis på att hösten kommit/är på väg!

Allt gott !

Likes

Comments

Så innan jag kom till familjen fick jag tillbringa 4 dagar på trainingschool i New York. Med trainingschool innebär det att man går som en intensiv skola för att kunna bli au pair, man måste ha x antal timmar för att visumet ska vara giltigt och man ska ha tillåtelse att var i USA i ett år. På denna skola fick man bland annat lära sig lite kring regler som gäller, säkerhet, frågor, övningar mm. Under den veckan jag var där så var det över 300 (tror jag.. kan ha varit fler) au pairer från hela världen!

The first impression av skolan var inte så värst bra alls. Vi kom till skolan ganska sent på kvällen och informationen kring vart man skulle sova, ha lektioner osv var väldigt luddig så det var skönt att vi var flera som hjälptes åt att hitta rätt. Men efter lite krångel så kom man äntligen till rätt hus och rätt rum. Rummet var nog den största besvikelsen på hela resan. Det såg ut som ett fängelse, det ända som fanns var en säng, ett skrivbord och en stor fet luftkonditionering som vifta ut en massa iskall luft.

Men det var egentligen bara första intrycket som vart väldigt misslyckat annars tyckte jag att det var helt okej, så fort solen kom fram och gav lite ljus och värme så vart rummet bättre och bättre för varje dag och sista natten slapp jag sova med tjocktröja och långbyxor!

              min klass

Lektionerna var väldigt långa och intensiva, det mesta var bara repetition av de tidigare lektioner man tagit via internet så det var inte så svårt att hänga med trots att allt var på engelska.

Sista dagen så åkte vi på guidad tur till NYC så att vi fick se det mesta utav stadens alla sevärdheter! När den guidade bussturen var över så åkte vi upp på Top Of The Rock, och sedan fick man göra lite vad man ville inne i staden tills bussarna gick tillbaka till skolan.

okej bildkvaliteten är ju verkligen supersämst men det får duga tills jag förstår mig på hur man fixar det haha.

Likes

Comments

Hej alla!

Precis som rubriken lyder så är jag nu, äntligen, framme! Kan knappt fatta att det är sant, det känns så konstigt men på samma gång så skönt. Det är ju ändå det här jag har väntat på i jag vet inte hur lång tid. Framme, jag är framme hos min värdfamilj och har precis sovit första natten här. Igår när jag vart upphämtad på flygplatsen så var jag väldigt trött då timmarna skiljer sig en del från vad man är van med. Men that moment när jag såg familjen kändes det bara så rätt och så bra! självklart är det lite stelt ibland pga min krassliga engelska och för att det är svårt att veta vad man ska prata om, men överlag känns det väldigt bra :)

Från flygplatsen åkte vi direkt till barnens mormor och morfar och åt lite pizza och chillade där ett litet tag, sen åkte vi vidare hem. Det var en ganska lång bit hem så man han se väldigt mycket eftervägen. Vi åkte bland annat längs Lake Tahoe då de bodde på den motsatta sidan som vi var på, och även gränsen till Nevada (visste att det var nära men inte så nära). En sak är säkert och det är att jag kommer behöva gps heeeelatiden, det är ju hur krångliga och krokiga vägar som helst haha.

Har ju också varit på Training school i New York i 4 dagar innan jag kom hit, men det gjordes så pass mycket där så jag tänker att jag uppdaterar er om det lite senare så slipper inlägget bli så långt!

Men men, nu har ni lite koll på lägen iaf. Nu ska jag ta mig i kragen och gå upp och äta lite frukost innan en heldag ute på sjön..

Ha en fantastisk dag!

Likes

Comments

Hej igen,

Jag skriver alltid ett nytt inlägg i hopp om att jag ska börja skriva regelbundet.. men det går sådär. Men nu är jag i farten igen, en intensiv period har nu gått förbi och jag känner att jag har tid att skriva igen.

Jag har bland annat jobbat min sista dag, vilket var jätte tråkigt faktiskt, kommer att sakna alla barnen så så mycket! ❤ och såklart alla fina kollegor med! Min bästa vän har även gift sig, så ett fantastiskt fint bröllop har jag även varit på. Två dagar efter bröllopet försvann hela familjen till Bulgarien på en veckas välbehövlig semester! kortfattat och bra ;)

På tal om semestern så kom det till mig att det är snart som jag åker iväg. Jag träffade bland annat min bror Daniel och hans fru Sofia nu när de hälsar på för sista gången innan jag åker, vilket känns jätte konstigt, fortfarande overkligt alltihopa. Overkligt att jag inte kommer se dem på mer än ett halvår åtminstonde, overkligt att jag ska åka till USA, overkligt att jag ska ta mig dit helt ensam (!!!), men inte länge till..

Räknar man hur många dagar det är kvar så får man det till 25, alltså mindre än en månad kvar. Jag tror alla fattar att det för mig fortfarande känns overkligt men det börjar faktiskt närma sig verklighet mer och mer. Jag fick nyligen ett mejl om vilka andra au pairer från Skandinavien som åker den 7 augusti vilket var väldigt många. Gått med i lite olika chatt grupper där man man ta hjälp av varandra genom att ställa frågor eller bara checka läget vart de andra ska. Än så länge har jag inte stött på nån svensk som ska ungefär till samma ställe, men det kanske kommer.

Alla papper som ska vara inskickade till cultural cares kontor är inskickade och det ända som återstår i pappersväg är det internationella körkortet, men det ska man inte skicka in fören 2 veckor innan avfärd. Annars är allt som det ska, skönt! behöver shoppa lite resväskor bara sen är jag redo!

Får se om jag lyckas uppdatera något mer nu då haha, men det ska nog gå :) Det är ju semestertider nu så jag hoppas att alla som har/får/haft en fantastisk semester trots det svenska vädret!

ha det fint :)

Likes

Comments

Hej, tjena och hallå!

Nu var det sisådär 21 dagar sen senaste uppdateringen och jag känner att tiden nu är inne att ta upp bloggen igen. Insåg nämligen i helgen att det inte är långt kvar tills det bär av.. nervositeten har nått mig och det är nog förrns nu jag verkligen insett vad jag gett mig in på på riktigt, vilket resulterar i blandade känslor.

Vad har hänt sen senast tro? jag har besökt Amerikanska Ambassaden för en visum intervju, jag åkte dit med mamma som min chaufför, vi körde lite vilse men kom dit ca. 30 minuter före min intervjutid. Super bra tänkte jag.. tills vi kom dit och det stod typ 30 personer utanför själva ambassaden i väntan på att ens få komma innanför stängslet.. haha. Stod och köade utanför i ungefär 45 minuter innan jag ens kom in. En liten side note är ju att ambassaden ser ut som ett fängelse typ, stängsel runt hela byggnaden med fler vakter som går runt och vaktar, alla fönster hade galler och alla pratar engelska... för engelskan gör ju det hela lite mer läskigt ;)

När det väl var min tur att gå in i ambassaden så fick man först ta av jackan, visa skorna, stänga av mobilen och visa sitt pass. Innanför securityhuset så var den en av alla personerna som var svensk, Tack och lov tänkte jag. Men skämde såklart ut mig genom att putta dörren på utvägen där det stod klart och tydligt PULL, haha jätte pinsamt då jag stod och envisades hur länge som helst innan den svenske mannen sa att det stod pull, jag fortsätter putta på och han ropar ännu en gång men säger denna gång "dra står det!" jag drar och skrattar samtidigt som jag fortsätter ut genom dörren, även han skrattar vid detta laget.. jag kan inte varit den första?! ;)


Väl inne i väntsalen fick jag vänta i ytligare 30 minuter på att det skulle bli min tur att intervjuas, om man nu ens kan kalla det för det.. När mitt namn ropades upp i högtalaren så gick jag till båset där de ställdes totalt 3 frågor, vad jag skulle göra i USA, vilken delstat och om jag pratat med familjen.. sen var det klart, alltså knappt 2 minuter så var det jag kom för färdigt haha! Han jag pratade med sa grattis på födelsedagen först också, viktig detalj ;)

Sen var det inte så mycket mer än så, om jag inte glömt något.. det blir lite mer uppdateringar nu igen iaf! detta inlägget vart så långt så det är nog lika bra att jag inte kommer på nått mer! ;) Imorgon är det nationaldagen och jag ska inte göra någonting.. det är nog ingen som vill hitta på nått heller så det blir vell som vilken dag som helst hahaha. Hoppas ni får än bra och trevlig dag i vilket fall :)

Det är alltså 63 dagar kvar tills jag flyger iväg... Spännande!

Ha det lyx, hej så länge!

Likes

Comments

Hej där!

Ännu en vecka har nått sitt slut och jag vet inte hur det är med dig, men jag ser iaf fram emot en ny vecka med lite nya tag! Såg dock nu att vädret inte ska vara så bra.. en snöflinga på måndag (!?!). Jag brukar normalt inte kolla vilket väder det ska bli, vilket jag ofta får ångra när jag kommer till jobbet och det plötsligt är en stekvarm dag och man glider runt med långärmat stickat, eller när man hemma tycker att det ser varmt ut och tar lite kortare byxor och T-shirt men att det visar sig vara snudden på nollan... Sverige och dess vädersvängar säger jag bara!

Denna vecka har jag haft fullt upp med att skicka tillbaka massa spontanbeställningar jag skickat efter från olika klädsidor förra helgen, men framförallt upptagen med att fylla i och fixa massa papper till att få ett visum för mitt år i USA. Hur komplicerat är inte de då?! jag trodde såklart att man bara behövde dra till amerikanska ambassaden i Stockholm och typ knäppa kort och skriva under så var man klar för att åka.. men det är ju huuur mycket som helst! Svara på hur många frågor som helst i en onlineansökan om allt och ingenting som tar en oändlighet att fylla i och fixa klart. Sen ska man ha med massa papper till ambassaden som jag inte har en aning om, så jag känner inte att det känns så stabilt i nuläget.. haha. Men men, huvudsaken att allt blir rätt så blir jag nöjd! vore ju lite jobbigt om man kommer dit och så fattas det ett papper.

Blir nog inte så mycket aktivitet här på bloggen förrns lite närmre avresan, bloggen är ju inte skapad för att läsa om vad jag tycker om det svenska vädret eller huruvida jag spenderar mina dagar här i Sverige just nu. Så det kanske blir någon enstaka update här och där nån gång ibland, men för tillfället så blir det nog inga inlägg på ett tag.. kanske gör om Au pair tag:en senare i veckan men sen ställs nog bloggen på hyllan resten av Maj iaf.

Hoppas att du som läser har haft och får en bra vecka trotts det kassa vädret som det ser ut att bli!

Buh Bye!

Likes

Comments

Hej igen!

Nu var det ett bra tag sen jag uppdaterade bloggen och nu kände jag att en gång i veckan kan man vell uppdatera lite iaf.. Har inte direkt känt att jag haft något att skriva om plus att det har varit lite jobbigt de senaste veckan, men nu tas det nya tag.

I det senaste inlägget så fick man reda på att jag nu har bestämt en familj jag kommer att åka till i sommar! Sen det vart bestämt har det varit lite tomt nästan. Med tomt menar jag att innan det vart bestämt så gick jag runt och grubbla över vilken familj jag tyckte bäst om, när jag möjligen skulle få åka, frågor att fråga i skypesamtalen, nödvändig information jag bör ta reda på osv osv. Men nu när det största beslutet är taget så har jag inte känt samma press som varit innan. Plus att värdfamiljen har haft massor med saker för sig med resor, jobb och lite sjukligheter så har vi inte haft någon tid att prata med varandra förrns igår en snabbis.

Vad som händer nu när det är bestämt? det är lite allt och ingenting kan man säga. Det är massor av saker som behöver fixas innan man åker iväg, först och främst måste man ha ett pass som räcker över 4år från att man åker (om jag räknat rätt), det gör inte det passet jag har nu, så i torsdags åkte jag och fixade ett nytt! vart det bra? nej haha, ser kriminell ut på kortet och min underskrift vart sne, känns stabilt!

När jag fått mitt pass ska jag börja fixa med visum, måste boka in hälsoundersökning, skicka in papper för att få internationellt körkort, fixa med polisregisterutdrag osv. Så det finns att göra! Men först och främst som sagt, måste passet vara klart! :)

Lake Tahoe, en stor sjö som the future hostfamily bor i närheten av.

Känns som jag knappt fattar vad jag skriver själv nu så jag avslutar haha!

Ha det fint! 

Likes

Comments