Köpte denna idag för 219kr. Hört så bra om den och detta märke, så kände att nu när min hårolja princip är slut osv att jag kan införskaffa mig denna. Prövat lite smått och första intrycket jag fick var att den luktade så hiiiimla gott. Håret ska även bli lättare att reda ut, ska minska på frizz, skyddar mot UV-strålning och är även någon heat protection (skyddar upp mot 260 grader celcius). Hur grymt? Tycker om den faktiskt so far. Tyckte den gjorde håret mjukare osv, ska bli roligt att pröva den lite mer seriöst sen efter man duschat osv.

Gick till skolan idag och gick hela dagen, Yey! Pratade med Syv och de kunde inte göra något om kurserna. Alla säger "detta klarar du! Gå bara på lektionerna" ba oj är det så enkelt alltså? Men då så, då är det inga problem (sarkasm). Annars erbjöd de mig att gå ett extra år, men det vill jag verkligen inte. De vill inte heller stryka någon kurs åt mig så jag vet inte, känner mig rätt hjälplös. Fick även höra efter jag berättat om att jag har problem psykiskt för min mentor att "nej du har inga psykiska besvär. Du är bara lite stressad" ????? Går till kuratorn, till psykologen, ska börja med KBT, uppsökt läkare osv. Men nej, jag är bara lite stressad. Come on.

Likes

Comments

Ikväll känns allt riktigt illa. Går hos psykologen och ska börja med KBT vecka 10 (efter sportlovet) och ska även besöka läkare som förhoppningsvis ska ge mig ett sjukintyg vecka 9 (under sportlovet). Träffar kuratorn kontinuerligt varje vecka. Pratade med Syv idag om att ta bort kurser, som skapade problem men som förhoppningsvis går att lösa. Får svar som senast nästa vecka på måndag. Jag är helt ärligt rädd att inget går att lösa, jag är rädd att ingen försöker förstå mig eller kommer ignorera de problem jag har. Jag upplever panik på kvällarna, vilket jag tror är början till panikattacker igen. Hur ska jag hantera detta? Hur är det meningen att jag ska klara av att gå i skolan 5 dagar i veckan? Hur ska jag klara av att ta hand om andra när jag inte ens kan ta hand om mig själv? Hur ska jag ens kunna må bra? Isolerar mig nog mer och mer från andra. Även fast jag vet att det inte är något folk rekommenderar, men för mig känns det som någon slags lättnad i hela situationen.

Fick ritblock, kladdiga kritor och någon slags blyertspenna (oklart då jag aldrig ritar) av mamma och pappa idag. Då psykologen tipsat om det för att hitta någon kreativ sida och för att kunna slappna av i hjärnan. Vilket funkat rätt bra just i denna stund, att bara kladda.

Likes

Comments

Köpte som sagt två läppstift från INGLOT. En i en rosa ton (415) och en i en nude färg (444). De båda är matta och så fina, eller ja på handen. Har faktiskt inte prövat de på läpparna ännu haha! Men prövar aldrig på läpparna i affärer, gjorde det förut innan jag insåg att det faktiskt är ganska ohygieniskt (dömer dock absolut inte er som gör det!!). Är väl lite rädd för bakterier och att rädd för att bli sjuk haha!

Likes

Comments

Hemma från skolan idag. Så tog psykologens tips med att gå fler promenader. Så gick till Mos och köpte mig kaffe (även två läppstift från INGLOT som jag kan visa senare) och gick till råstasjön och satt mig på en parkbänk i 30-40 min. Det var så skönt verkligen, att bara sitta och kolla på sjön utan stress. Efter det fortsatte jag 3km runt sjön och gick hemåt. Promenader kan ändå vara riktigt skönt. Alltid tyckt att det har varit det sämsta tipset, som om en promenad kan göra mig frisk haha! Dock blev jag ju inte frisk, men jag känner mig mycket lugnare i kroppen. Vilket är positivt.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar för att åka upp till Järvsö igen som det ser ut.

Likes

Comments

Från förrförra helgens fika i chokladfabriken på söder. Semla med chokladgrädde och ljus varm choklad (Erik tog kaffe istället).

Jag fick lust för att bara köra igenom några random-frågor som jag helt enkelt fått upp i huvudet, alternativt sett någonstans som jag vill besvara och frågor som folk kanske undrar över haha!

Q: Vill du ha barn i framtiden?
Nej, jag vill faktiskt inte ha barn alls. Vill istället ha en hund och en katt.

Q: Vill du gifta dig i framtiden?
Jaa!! Alltså känns seriöst som en dröm för mig. Behöver inte ha något storslaget bröllop, men jag vill så gärna gifta mig.

Q: Har du någon partner?
Ja, min Erik.

Q: Hur länge har ni två varit tillsammans?
2,5 år ungefär. Vår årsdag är den 6 juni.

Q: Vilket var ditt första intryck av honom?
Att han verkade extremt omtänksam och han hade exakt lika humor som mig så vi klickade direkt, vilket aldrig hänt för mig innan. Aldrig klickat så bra med någon som honom.

Q: Hur mår du i dagsläget?
Vill nog svara på denna fråga, för ingen faktiskt tar sig tid och frågar mig. Så frågar mig själv istället. Jag mår inte så bra, men tror jag är på rätt riktning i alla fall. Träffar psykolog och en kurator, ska även kanske få pröva på KBT för att hantera min ångest osv. Men annars känner jag mig nog faktiskt väldigt ensam. Ingen stannar upp och pratar med mig riktigt, ingen hör av sig, ingen frågar hur det är med mig, ingen riktigt frågar om jag vill göra något (förutom Erik). Så känns så ensamt.

Q: Går du till skolan fortfarande?
Ja, jag försöker. Dock ökar min frånvaro ganska mycket. Men jag försöker som sagt.

Q: Hur är ditt självförtroende idag?
Jag tror faktiskt jag har ganska bra självförtroende. Självklart kommer väl dagar då jag känner mig sämst, ful osv. Men tycker själv att jag har nog faktiskt ett ganska bra självförtroende, vilket jag är glad över.

Q: Hur länge kommer din instagram ligga nere?
Stängde ned min instagram igår bara. Så ej varit utan den speciellt länge. Oklart när jag sätter igång den igen. Men jag känner att jag behöver en paus, en paus från allt som ger mig någon slags stress. Instagram gav mig ångest för jag kände mig tvungen att kolla igenom och gilla alla personers bilder i flödet?? Även kolla vilka som gillar min bild, vilka som vill börja följa mig osv osv. Alltså blev helt sjukt för mig. Så den ligger nere och har lovat mig själv att den ska ligga nere MINST en vecka i alla fall. Måste bli av med beroendet helt enkelt. Ett sunt val.

Q: Vad planerar du att göra efter studenten?
Resaresaresa och jobbajobbajobba. Ska absolut inte plugga vidare direkt efteråt.

Q: Vad vill du plugga till efteråt?
Jag vill helst av allt bli läkare eller psykolog, men tyvärr så är ju det svårast av allt princip. Så ska nog plugga till sjuksköterska och plugga vidare till barnmorska sen efteråt. Men det dröjer kanske 1-2 år i alla fall.

Q: Senaste köpet du gjorde?
Alla hjärtans dag present till Erik, så kan ej berätta mer än så.

Q: Vad lägger du mest pengar på?
Säkert smink tror jag haha! Älskar att shoppa smink. Annars mat. Mat eller smink.

Q: Ett köp som du ångrar?
Finns nog massor av köp jag ångrar. Men i sminkhyllan är det nog två tycken läppglans från the body shop som jag köpte i somras kanske? De var inte alls fina och blev sååå besviken. Annars kanske alkoholen för två helger sedan haha. Skulle ut med några, inklusive Erik. Så jag och Erik gick på woken för att dricka lite osv och sen skulle jag och Erik möta upp mina kompisar. Men det sket sig så jag, Erik och Linn (som kom senare) drack för oss själva haha! Men det var väldigt mysigt ändå. Men önskar jag max köpt ett glas vin och sen stopp.

Q: Ett köp som du älskar?
Denna är svårare faktiskt. Men jag måste nog säga trosorna från VS och den vita Calvin Klein toppen. Sköna underkläder är ju det bästa.

Likes

Comments

Alltså vad är det för fel på mig när det gäller att spara pengar egentligen?? Haha! Ska på riktigt inte gå in i någon galleria något mer på minst en månad. Oavsett så fick jag ihop detta idag, en superfin body från H&M för 249kr. Passar perfekt när man ska ut osv. Sen gick jag in på Victoria Secret och såg att de hade 5 för 399kr på deras trosor, så inskaffade mig 5 trosor. Jag är faktiskt väldigt nöjd med trosorna, de är så extremt sköna. Slår faktiskt Calvin Klein sjukt nog. Så det blev ett plus.

Sjukanmälde mig på morgonlektionen, men skulle iväg till resterande lektionerna. Vilket jag lyckades med. Dock var läraren sjuk så hon fick gå hem så var i skolan i ungefär 10 min bara. Dock var det ju ändå skönt, så klagar inte. Men därför blev det lite impulsshopping efter skolan. Mitt mående är lite uppochner, ibland så har det hänt att ångesten släppt lite för jag ska iväg till en riktig psykolog och ska även boka in tid hos vårdcentralen så känner att nu ska jag bli bra igen. Meeen så kommer ångesten tillbaka igen.

Likes

Comments

Fredag och jag klarade HELA skoldagen. Skrev skrivprovet i engelska utan att bryta ihop och få panik. Är så stolt och glad över mig själv. Efter skolan drog jag, Jessica, Linn och Alexandra till Mall of Scandinavia och satt oss på starbucks för att ta in lite fika. Så blev en pratstund på ungefär 1,5h innan vi började gå i lite affärer. Var ute efter nytt puder och en ny primer men kände ej för att lägga flera hundra kronor på det, så gick helt enkelt till kiko och hittade det. Vilket kostade mig totalt 280kr, så kände att det ändå var ett bra pris. Hade säkert gått på 500-600kr om jag skulle gått till kicks haha! Köpte även en ny vit Calvin Klein topp. Trosorna kanske jag köper när studiebidraget kommer, men för tillfälligt avvaktar jag med det. Min gråa Calvin Klein lyckades gå sönder lite ): blev riktigt ledsen över det då jag helt ärligt typ levde i den. Men ska försöka sy ihop den så den går att använda igen. Förhoppningsvis kanske det går, vi får hoppas. Så länge får jag använda den vita!

Ikväll kommer Erik hit äntligen. Ganska oklart vad vi ska göra i helgen. Vi kanske går ut eller så går vi på bio. En sak är klar och det är att vi ska äta ute någonstans i helgen. Vart vet vi dock inte haha! Vi får se vad vi känner oss sugen på imorgon.

Likes

Comments

Fick hem min playsuit som troligen kommer användas när jag tar studenten. Som jag hoppas att jag tar haha! Ser lite grått ut just nu. Har fått tillbaka min ångest och allt igen, så går runt med det ständigt. Orkar inte gå till skolan. Jag gråter och fungerar fortfarande inte att plugga. Jag halkar efter och ingen förstår hur jag mår. Ens så kallade vänner tar inte ens sig tiden att fråga hur man mår eller ens försöka bry sig. Det är ju finfint att man duger när man är glad och sprallig, men så fort man mår dåligt då står man visst där helt ensam. Är bara så trött. Men om man säger såhär, jag kommer inte lägga ned tid på människor som inte bryr sig. That's it.

Blev ett ganska negativt inlägg här känner jag. Men behöver någonstans att bara skriva av mig och just nu står bloggen här. Imorgon ska jag försöka skriva en engelskatext och försökt pratat med min lärare och säga att jag ej mår så bra osv så vill ha extratid och allt. Men vi får se. Ska verkligen klara mig igenom hela dagen imorgon. Ska ha det som mål. Klara skoldagen. Jag tänker inte sitta och pressa mig att jag ska göra allt perfekt och bra. Jag ska försöka och göra mitt bästa.

Likes

Comments

Då känns det som man är på ruta 1 igen. Jag mår skit igen, utarbetad och utmattad. Jag orkar inte göra något med skolan, jag är så himla trött. Jag gråter så fort jag försöker mig på till att plugga, så tänker inte plåga mig med det längre.
Jag vill försöka göra någon slags paus med skolan och allt. Alltså vet att jag inte mått bra alls den senaste tiden, men nu tror jag att det var droppen. Inget fungerar. Och vet att jag inte kommer bli "frisk" av att gå till skolan och försöka ändå. Då jag håller mig för att bryta ihop under en hel skoldag. Kan inte fokusera eller få något vettigt gjort.

Det positiva är att jag tagit kontakt med en kurator i alla fall. Så får vi se vad som händer. För jag behöver verkligen hjälp. Hoppas alla runt omkring mig har förstående över att jag inte orkar göra något. Så snälla tjata inte om att jag ska plugga, gå till skolan, plugga körkort, jobba eller något. Desto mer jag får höra de orden desto mindre vill jag. Vill bara ta en paus. Tack.

Likes

Comments

Lyckades ta mig ned till mos och köpa mig denna idag, då jag såg att min andra ögonbrynspenna hade tagit slut och kände då att denna borde räcka lite längre än vad än penna gör. Köpte i färgen chocolate, så får hoppas att den inte blir för mörk på mig.

Utöver det så har jag blivit sjuk, har någon slags feber men ändå inte. Är hängig och orkar princip ingenting. Jag gråter så fort jag försöker plugga för jag har sådan ångest över skolan och allt jobb, därför är detta faktiskt min sista jobbhelg på ett tag. Visste självklart innan att 16h är mycket, men tror det blev lite väl mycket nästan. Men förhoppningsvis är jag tillbaka hos Zara Home i sommar eller när det blir lugnare i skolan och i mitt privatliv. Behöver vila lite. Får dock se om jag kan jobba hela helgen, med tanke på att jag känner mig så pass dålig. Men tänker att jag ger det ett försök och går det inte, så går det inte. Men ska försöka i alla fall!

Likes

Comments

Instagram@emmarothelius