I helgen bjöd Tessan in till middag. Vi möttes av en GT i dörren och sedan vidare för diverse plock som hon ordnat med. SÅÅÅ gott 😍!

Ingrid var såklart med, hon är ju en i gänget nu 💕 skulle kunna liksom typ råååka ta med henne hem 🙈

Alltså är det bara jag eller dör du också lite över deras monstera 😳🌱😍! För övrigt ser ni det typ godaste prosecco som finns på marknaden enligt mig!

Måste bara visa att istället för en flaska vin eller blombukett tog jag med mig en stickling.

Likes

Comments

Läste ut den boken igår, jag rekommenderar den INTE... Såååå seg, händer typ inget...

Mitt nyårslöfte handlade om att jag skulle läsa mer. Jag älskar att läsa men hade tappat det. Boken hade bytts ut till mobilen... Men efter nyår blev jag grym på att plocka bort mobilen vid sovdags och jag la mig tidigare för att hinna läsa, det höll ett tag..sen var jag där igen, ja ni förstår va? Mobilen... (Precis vad jag gör just nu 🙈) men nu har jag blivit bättre på detta med att läsa igen, segt dock men det har med att boken jag läste var sååååå seg. Hoppade till och med över rader och skumläste vissa sidor...för Jepp, jag kan inte sluta. Jag måste läsa ut en bok.

Har fått en kasse med böcker från mamma, börjar med denna. Sitter ni inne med boktips? Ge mig, jag tar tacksam emot alla sorters tips ☺️📚❤️

Likes

Comments

I helgen var jag på babyshower för min vän Evelina. Vi valde att göra det enkelt med tacos, glass och tillbehör samt presenter och några lekar. Det viktigaste är att vi umgås tycker jag för ärligt så tycker jag detta med babyshower har blivit lite överdrivet... Ja om man får säga så 🙈?

Likes

Comments

Veckans matlåda består av stekt vitkål, grönkål, babyspenat samt halloumi. I med bulgur i slutet, citron, salt, vitlök och chilipeppar. Kommer nog steka ägg till detta också. SÅÅ enkel matlåda och god!

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle prova på att göra grönkålschips...men ja, jag hade nog inne de en aning för länge 😂 bättre lycka nästa gång!

KOLSVARTA 😂

Likes

Comments

Mamma hämtade mig strax efter 10 igår. Vi åkte till Linköping för att kika på Ikea och ikano. Jag köpte en bokhylla som jag kollade på i veckan när jag var där med min vän Kia (Ikea
Med Kia, haha så kul att säga. Prova). Sen köpte lite småsaker, lite mer ljus, glasburk mm.


Vi åt buffelunch, mamma bjöd. Det gör hon alltid när vi är där 👍 därefter kikade vi på ikano. Jag kom hem med en supersnygg plisserad kjol och en stickad tröja som jag hade sett på nätet innan. Mamma köpte en snygg kappa som egentligen jag också skulle kika efter... Får ta en sväng här på stan.

Därefter fick vi åka till ett lager och hämta bokhyllan. Såg knappt mamma på vägen hem ;p stannade på Ica klocket för att handla och kom hem vid 18. Helt slut, lagade mat och hyrde hem två filmer som jag skrev tidigare.

Likes

Comments

Okej lite perspektiv på livet.. Ikväll hyrde jag hem två verklighetsbaserade filmer, Jepp två stycken som jag nu har sett. Devil's knot och The impossible. Den första handlar om tre killar som blir oskyldigt dömda för mord på tre åtta åriga pojkar och i den andra får man följa en familj under tsunamin 2004. I första filmen tjöt jag mest när filmen var slut, tänk dig att som 16 åring få sitta MASSA år i fängelse...oskyldig till brottet. Jag började även googla på brottet och titta på intervjuer. Den andra filmen, ja alltså jag tjöt mig igenom typ hela filmen... Här går jag runt och tänker att jag har för många kg på kroppen som inte vill försvinna och massa andra skitsaker i jämförelse med vad dessa människor har gått igenom. Fy fan alltså, usch! Jag är så sjukt tacksam över livet och alla mina fantastiska nära och kära ❤️ #devilsknot #theimpossible

Likes

Comments

På kvällen när jag ligger i sängen börjar jag oftast reflektera och fundera över saker.

Igår kväll började jag fundera över yrkesval. Jag tänkte framförallt på mitt egna yrkesval. När jag var liten varierade jag mellan vad jag ville bli när jag blev stor, men det fanns tre yrken som alltid har funnits där. Det har varit polis närmare bestämt en kvinnlig Beck, barnmorska och så förskollärare som jag faktiskt i dag är legitimerad som efter att ha pluggat 3,5 år på Linköpings universitet, haft 1 års mentorskap samt betalat typ 1500kr för att få ut min legitimation.

Igår kväll fick jag en tår i ögat. Men det var ingen sorgsen tår eller jo på ett sätt var den det, det var även en fin tår, en tår av glädje, en tår av värme. För det var nämligen så att jag började fundera på fyraåringarna som jag har nu, halva gruppen har jag haft från start. Jag tänkte på att de om typ 1, 5 år börjar skolan, då kommer jag inte få träffa dem mer. Där tårades mina ögon och jag började tänka på hur mycket jag faktiskt tycker om mitt jobb. På hur mycket barnen har gett mig! Jag ska inte sticka under stolen med att jag ett flertal gånger funderat på om mitt yrke är värt det, orkar jag mer eller är det dags att göra något annat. för ja, jag har varit på väg in i väggen. För det är faktiskt så att mitt jobb är otroligt slitsamt i vissa stunder (vilket jobb är inte det?). Men det handlar om vilka förutsättningar och krav vi får uppifrån. Vi måste få möjlighet att kunna utföra vårt pedagogiska uppdrag.

Trots dessa funderingar så har jag ALLTID kommit fram till att jag inte ska vara någonannanstans...jag älskar mitt jobb, jag får så mycket från barnen och jag ska vara där med dem! Och vilka fantastiska personer jag har som kollegor! Och vilka fantastiska föräldrar jag får träffa varje dag, tack för att jag får umgås med ert allra käraste!

Jag vill höja alla mina kollegor runt om i landet. jag vill att vi här och nu lägger en hand på vår axel och säger "Fan vad jag är bra". För det är just vad vi är! Vi är experter på att se och bekräfta barnen, MEN ser vi oss själva?

Igår kväll fick jag en tår i ögat. Min tår representerade kärleken till mitt yrke och världens barn och framtid!

alltså dessa fantastiska barn! Den absolut bästa stunden är när jag, barnen och kollegor kiknar av skratt! "Emma, du är tokig" eller stunden då de är i en lärprocess, när de upptäcker något för första gången. Eller när de kommer och tar ens hand "Emma, Emma, kom, kom" och vill visa något. När vi utforskar, experimenterar undersöker tillsammans. När vi diskuterar och funderar tillsammans. När vi går in på djupet och upptäcker till exempel lövens mönster på ljusbordet med luppar. När vi kryper ihop och läser en bok för att samtidigt diskutera bilderna och händelserna i. När barnen relaterar till deras liv. Eller stunden då vi börjar fantisera tillsammans. "Nu är vi i skogen, ser ni? Ser ni? Ser ni trollet bakom stenen och ser ni fågeln i trädet? Hör ni vinden eller känner ni gräset?" Eller när de visar stor empati för varandra och hjälper varandra, när de står upp för varandra! 

När de säger "Emma, jag tycker du är fin" eller "Emma jag tycker om dig" då blir jag varm i hjärtat.

Snälla landet Sverige ta inte bort min glädje till mitt yrke, jag vill vara här, jag vill orka vara här, jag behövs här. Tänk på det för en stund. 


Likes

Comments