View tracker

"Mår du dåligt psykiskt då mår du dåligt i hela kroppen. Jag tror att psykisk välmående det är verkligen nummer ett att må bra" - Marie Wallderin

Jag tror verkligen det är så eller jag tror inte jag vet. 2016 har varit ett rent ut sagt skit år för mig. Jag tror egentligen att allt började i mars, mitt liv förändrades drastiskt och jag har på riktigt aldrig varit med om den livskrisen eller psykiska kris jag fick gå igenom då. Nu blev det bra tillslut men de känslorna jag hann känna och de tankarna jag hann tänka, de var inte lätta att hantera. Men jag tror även på ens egen inställning och hur den påverkar oss och jag bestämde mig för att vara stark och jag tog mig ur det. Men ganska så snabbt blev jag dålig igen och därefter följdes med och motgångar som det såklart gör under ett år och i livet. Jag tror att det var min kropp som helt enkelt sa ifrån och jag började fundera på hur jag egentligen mår.

Livet rullar lätt på och ja hur mår jag egentligen? Ja alltså på riktigt. Har du själv känt efter eller har du frågat någon annan på riktigt? Hur mår du egentligen? Och då menar jag inte i ett sms eller i ett flyktigt "hur mår du?" "Bra, själv?" Stanna upp och tänk efter eller stanna upp och lyssna. Lyssna på dig själv, var egoistisk, prioritera dig eller finns där, var "jobbig", ge dig inte, bry dig.

När livet vänder för det gör det, ta emot det och var tacksam. Jag har nyligen tagit mig igenom en väldigt jobbig period där jag har funderat mycket på just psykisk ohälsa samt fysisk ohälsa och hur de hänger ihop med varandra. Jag har mått väldigt dåligt och min kropp har sagt ifrån på olika sätt. Jag har trott att jag har haft brist på något som i sin tur inte visade sig vara så. Men vad är det då? Varför känner och mår jag som jag gör? Är det jobbet? Är det en depression? En fas? En sjukdom? Jag stannade upp och prioriterade mig, jag köpte d vitamin och jag besökte läkare. Livet vände och gick från mörker till ljus, var det d vitaminen eller var det den positiva inställningen som vände allt? Jag vet inte, jag har inget svar på det men huvudsaken är att jag har kommit tillbaka. Jag känner igen mig själv och jag mår bra. Jag orkar och jag känner viljan och glädjen igen. Och kroppen mår bra! För jag tror verkligen att det är som Marie säger (citatet ovan). Psyket påverkar allt. Mår du dåligt psykiskt, ja då mår hela du dåligt men kan du ändra den inställningen och tänka positivt även i de jobbiga stunderna, ja då hjälper det. Även om det tar tid och du måste gå igenom perioder så vänder det tillslut. Ge inte upp, det blir bättre!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Något jag minns med enorm glädje från när jag var liten är allt julpyssel vi gjorde.

Idag har vi julpysslat i min projektgrupp (inte det på bilden) Det är faktiskt inte så långt kvar till jul! Barnen har fått klippa ut sina händer i olika gröna nyanser, detta ska bli en gemensam julgran på vår avdelning. De fick sedan klippa ut julgranskulor i valfri färg och dekorera med glitter och paljetter. Alltså glitter och paljetter, det bästa. Vem älskar inte saker som glittrar?! Därefter fick de göra korgar av hjärtan och så julkort där jag visade hur vi kunde skriva God Jul med Limm och trolla fram bokstäverna med hjälp av glitter. Några barn ville även göra önskelistor. Imorgon fortsätter pysslet 😍

Vill ni ha tips på julpyssel som barnen fixar själva så finns det massor av tips på appen Pinterest. Den är klockren om man vill ha tips eller inspiration till verkligen typ allt 👌🏼


På min instagram emmaroodla kan ni nu under händelse följa med mig in i vår ateljé som vi har skapat på min avdelning. 

Likes

Comments

View tracker

I torsdags var vi tjejer hembjudna till Anna, Wictor och Ingrid. Det bjöds på lite julplock och en supergod cheesecake med jordnötter 😋

Tjejsnack och bebismys en torsdag 👌🏼

Likes

Comments

Vi har alltid maskerad vid halloween på jobbet och i år fick jag bli en katt 🐱 nästa gång jag klär ut mig blir till julteatern som vi i dramagruppen arrangerar, då kommer Pippi Långstrump på besök ✌🏼️

Likes

Comments

Blev bebismys igår också 🙈 hängde med Ewe och Elsa medan pappan i familjen var på julfest. Idol, sushi och snacks stod på schemat.

Likes

Comments

Norrköping.

Barnkonventionens dag "VAD ÄR BARNKONVENTIONEN?
Barnkonventionen är ett rättsligt bindande internationellt avtal som slår fast att barn är individer med egna rättigheter, inte föräldrars eller andra vuxnas ägodelar. Den innehåller 54 artiklar som alla är lika viktiga och utgör en helhet, men det finns fyra grundläggande och vägledande principer som alltid ska beaktas när det handlar om frågor som rör barn:

1. Alla barn har samma rättigheter och lika värde.

2. Barnets bästa ska beaktas vid alla beslut som rör barn.

3. Alla barn har rätt till liv och utveckling.

4. Alla barn har rätt att uttrycka sin mening och få den respekterad." - https://unicef.se/barnkonventionen

Likes

Comments

Okej, det här är det coolaste jag har gjort i hela mitt liv! Jag har vandrat 1350 meter ovanför vattnet, 3 timmar i alpterräng. Herregud så häftigt det var men också väldigt tufft och på två ställen blev jag faktiskt väldigt rädd på riktigt. Kröp fram på alla fyra 😂 supersmal stig och slutning.
Sista biten tog vi tåget upp till Pilatus där var det dock disigt så vi såg inget. Vet ni, det gjorde inte ett skit för vi hade vandrat 3 timmar i alpterräng och sett FANATISKA vyer i Schweiz!
Tufft men såå värt det och OJ vad vi var stolta när vi var uppe!

Likes

Comments

Ett trevligt bemötande kan ha stor betydelse för en människa. Ibland en sådan stor betydelse att vi inte ens har en aning om det.

I sociala medier och i riktiga livet kan allt se ut att vara sååå bra, men det är inte alltid det. Vi har alla våra krig att hantera. Olika stora för olika människor, men allas känslor är viktiga! Det är viktigt att vi tar varandra på allvar, att vi lyssnar och finns där! Jag har också mina krig som jag hanterar på olika sätt, och ett otrevligt bemötande eller ett samtal kan just nu förstöra min dag. Samtidigt som ett trevligt bemötande kan vara något jag verkligen behöver just nu.
Imorse var jag och tog massa prover. När vi sedan hade ätit frukt på jobbet sätter sig ett barn i mitt knä med ansiktet mot mig. Hon kramar mig och lägger sitt huvud på min axel. Hon börjar klappa mig på axeln och säger "Emma.." Ja svarar jag. "Jag tycker om dig"
Alltså 😭det gjorde min dag mycket bättre 💙

Likes

Comments