Igår kom min sågbladskaktus som jag köpt av en växtgäri i @vaxtgaris gruppen. Nu kan jag stryka en växt på min villhalista.Bara 17 kvar 🙈

Villhalista

• Apsvans
• Macodes petola
• Stromanthe sanguinea triostar
• Philodendron micans
• Klätterkalla
• euphorbia candelabrum
• calatheazebrina
• Palettblad
• gullranka njoy
• Stapelia
• fittonia
• calatheamedallion
• Philodendron xanadu
• Philodendron jungle boogie
• Purpurblad
• Selenicereus anthonyanus
• Orbea variegata
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Här sitter jag på golvet med ryggen mot min byrå. Ett favoritställe, musiken är på, sjunger med ibland och tankarna får sväva iväg. För visst är det härlig när tankarna låts sväva iväg eller oftast iallafall. Jag jobbar mycket med mina tankar, de tankarna som är destruktiva. De tankarna som inte är bra för mig.

Men det ska jag inte gå in på idag för idag är en bra dag!

"...you're beautiful just the way you are and you don't have to change a thing. The world could change its heart" exakt det sjöngs när jag skrev, ödet?

Jag tänkte skriva en rad om att se utveckling, hos oss och hos växter.

Jag är glad att jag har hittat ett lugn i växter, för mig skapar det lugn och harmoni. Att sköta om dem, titta på dem, leta efter nya tillskott. Jag blir lugn. När jag ser utvecklingen i mina växter blir jag glad. I princip varje dag tittar jag till dem, har ett nytt blad skapats? har en blomma slagit ut? Har det kommit mer grönska? Har de växt? Hur mår de?

Det kan ta tid att se utveckling i växter men även hos oss människor. Jag har svårt att se min egna utveckling även om jag vet att den finns där. Men visst är det vackert när vi både ser och känner utveckling? För visst vill vi alla utvecklas, växter som människor även om det får ta tid. För det är just vad utveckling måste få lov att ta, tid.

Likes

Comments

Idag har det också varit fantastiskt väder ☀️ jag har gått en långpromenad och pratat i telefonen med fina vänner. Så gick jag runt på stan och köpte bland annat fin fina skor från Vagabond ✌🏼️

Nu väntar jag in bästa serien på hela veckan, innan vi dör. Ser ni den?

Likes

Comments

Började dagen med en loppisrunda med mamma. Jag fyndade en kruka, kaffe/te kanna och ett krukfat.

Fortsatt sen dagen ute på landet med moster, hennes karl, mamma, pappa och syrran. Vi grillade hamburgare och njöt av solen! Alltså jag älskar det stället, vilken harmoni det ger. Det går liksom inte att beskriva, jag blir lugn så fort jag kommer dit.

Likes

Comments

På väg till jobbet för öppning 😴 meen vad gör det, fredag och jag slutar 13.00 💃🏼

Ikväll vankas det fifty shades darker!

Hoppas ni får en fin fredag!

Likes

Comments

Jo men jag kan också lägga upp maten och ta en bild...

Men oftast ser faktiskt min mat ut såhär! Jag älskar blandad mat och jag älskar sås...tur att det finns kvarg/créme fraiche/ turkisk yoghurt. Jag vill liksom inte äta var sak för sig, jag vill äta allt blandad i en enda röra. Enligt mig är det godast och för mig ser detta aptitligt ut!

Likes

Comments

I lördags åkte mamma och jag till morfar. Jag skulle få sticklingar av honom och så passade vi på att ta med mat och bjuda på mammas egna semlor 😋

Äntligen fick jag en stickling från mormors gullranka. Nu kommer den även leva vidare hos mig, hoppas jag i alla fall!

Tänk vad fint att växter kan spridas i generationer. Det känns lite som att mormor finns hos mig 💚

Det slutade med att jag fick fler sticklingar och även två växter som morfar gav till mig. Hoppas att sticklingarna tar sig, nu kom ju snön och vintern tillbaka 😒

Vad heter växten till höger? Jag fick både sticklingar och moderplantan.

Likes

Comments

I lördags planterade jag sticklingar och planterade om. Till helgen tar jag nog tag i resterande växter och planterar om dem! Detta intresse är verkligen något jag har funnit sista tiden och det bara växer och växer. Jag har beställt mina första fröer och väntar spänt på att få så passionsblomma och Palettblad!

Jag drömmer om ett hus med stor trädgård, trädgårdsland och växthus 🌱! Det ska jag bara äga någon gång i framtiden när jag blir "stor".

Likes

Comments

Jag längtar något så fruktansvärt mycket till vår, värme, ljus och sol! Grönskande natur! Det är då min inspiration till fotograferandet tar fart och just nu längtar jag efter att få vara kreativ. Jag längtar efter att fotografera det jag vill, inte vad någon annan vill, utan ja precis vad jag vill utefter min kreativitet och mina idéer. Våren kom nu ☺️

Likes

Comments