Det här med vandring. Jag vill åka till Norge och vandra men vet ni, det finns många fina ställen i Sverige med. Förra året gick jag, mamma och pappa runt ågelsjön ute vid Åby och jag vet att det finns flera leder där ute. I år blir det mer sånt! I år gör jag vad jag verkligen vill göra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sista dagen höll vi oss där Kerstin och de bor. Vi tog en långpromenad i det vackra landskapet!

Likes

Comments

Efter Pilatus stannade vi en stund i Luzern och tittade runt. Vi gick även över den kända bron Kapellbrücke som ses som en symbol för den schweiziska medeltida staden. Bron är Europas äldsta övertäckta bro och byggdes på 1300-talet, det ni!

Likes

Comments

​tradescantiatricolor​ en av mina drömväxter och tack vare littleandlush​

Likes

Comments

Njae men jag längtar väll typ inte alls till årets typ roligaste dagar....Bjuder på blandade bilder från Bråvalla 2016.

Likes

Comments

Okej, det här är det coolaste jag har gjort i hela mitt liv! Jag har vandrat 1350 meter ovanför vattnet, 3 timmar i alpterräng. Herregud så häftigt det var men också väldigt tufft och på två ställen blev jag faktiskt väldigt rädd på riktigt. Kröp fram på alla fyra 😂supersmal stig och slutning.

Sista biten tog vi tåget upp till Pilatus där var det dock disigt så vi såg inget. Vet ni, det gjorde inte ett skit för vi hade vandrat 3 timmar i alpterräng och sett FANATISKA vyer!

Tufft men såå värt det och OJ vad vi var stolta när vi var uppe!

Snacka om att vi var förväntansfulla här! På tåget mot Luzern och berget Pilatus.

När vi kommer fram får vi hör att vi inte får vandra längst upp. Vi hade tänkt att Pilatus-Bahn halva vägen upp och sen vandrat sista. Men vi fick inte det då det var för dåligt väglag, de sa att det var totalt omöjligt då vi inte skulle kunna se vägen. Vi fick alltså tänka om och vandra första delen upp för att sedan ta banan sista vägen upp. TUR vad ändå det!

Vandringen började bra med bra väglag, stigar och asfalt. Ju högre upp vi kom desto svårare väglag blev det. Det blev väldigt lerigt och blött.

Ju högre upp vi kom desto kallare blev det och det började även snöa. Sakta men säkert började lövskogen förvandlas till ett vinterland.

Vi går och går och går. Har vi gått rätt? mamma börjar få lite panik så hon får stanna och äta en banan. Hon tror inte hon orkar mer, hon kommer inte klara det. Jag och Johanna kände ingen panik, det är bara att gå vad ska vi annars gör? Mamma börjar säga att vi måste ringa någon. men mamma vem?! vi är i Schweiz och Kerstins man kan ju inte göra något? Men vi fortsätter och med peppning fortsätter mamma, jag är SÅ stolt över min älskade mamma!

Tillslut hittar vi banan MEN vart går man på?! vart är "perrongen"... Vi börjar förstå att vi nog inte är framme utan åste fortsätta, men vart?! nu var det så mkt snö att vi typ inte såg något. Vi började gå neråt (se bilden till höger här nere) men på riktigt där blev jag riktigt rädd! Jag gick först och såg ingen väg, men ett stup brevid mig. Då kände jag att detta kommer inte gå, någon av oss kommer ramla ner. Johanna går om mig och tittar och känner samma. Vi beslutar att vi måste vända tillbaka där vi såg banan.

När vi står där kommer det typ 4 tåg på rad med bland annat kineser som vinkar till oss och tar fram kameror. Hahaha vi vinkade tillbaka och i deras kameror måste det se ut som att det är vi tre som vinkar till dem.... Vi står och funderar hur sjutton vi ska göra. Då ser jag ett ställe där det ligger en typ gren under snön, kan det vara en väg? Johanna går först för att titta, mamma och jag står kvar. Då kommer ett tåg fast ett typ arbetartåg men två killar, både mamma och jag verkligen visar att vi inte vet vart vi ska. De stannat och pekar på Johanna och säger att det är rätt väg. PUUUUST, nu fortsätter resan.

Alltså YES vi hittade perrongen!

Väl uppe så var det ju tyvärr väldig molningt och dimmigt så vi såg typ inget, men det gjorde inget! Sen tåg vi banan ner.

Likes

Comments

I November 2016 åkte jag och mamma till Schweiz (Zeiningen City) för att hälsa på min syster som var barnflicka till våra sysslingar (tvillingar).

Vi börjar resan med att besöka ett glasbruk för att se hur de skapar glas. Detta har varit något jag velat besöka och även testa på att göra ändå sedan jag såg glasblåsarens barn som liten. Jag blev dock besviken då jag trodde att vi skulle få se när de skapade olika skapelser och inte så pass lite och på håll som vi fick. Jag fick känslan av att de verkligen hade satt dit allt där för att folk ska gå ovan för och titta, det kändes liksom inte äkta. Och att testa att blåsa var svindyrt och du fick bara blåsa i ett rör sen skötte en annan allt, så det var inte heller vad jag tänkt...

Här är utsikten från Kerstins (mammas kusin) hus.

På kvällen åt i på en restaurang i grann byn.

Andra dagen besökte vi frey chocolate en chokladfabrik! Det var häftigt! vi fick ha på oss hörlurar och gå runt och rikta en laserdosa mot olika montrar för att "den" skulle börja berätta. Så gick man runt och vid ett ställe rullade det ett band med massa smakprov, man fick äta HUR mycket choklad man ville!

Helt plötsligt när vi gick där inne stoppade de alla montrar och satte igång en film runt i hela rummet, SÅ coolt, de visade tillverkningen av choklad och historien kring choklad.

Efter chokladfabriken gick vi förbi en garageloppis i närheten som var flera våningar.

När vi var i Schweiz så var det även en stor julmarknad i Basel vid Barfüsserplatz och Münsterplatz. Här gick vi runt och tittade, smakade på bland annat godis och kastanjer som är typiskt just för Schweiz under marknaden. Lite som våra munkar, langos, brända mandlar som är typ ett måste under marknader.


Det var karuseller, matstånd, godisstånd och även små söta typ stugor med folk som sålde olika saker. Julmarknaden var SÅ fin och jättestor!

Vi avslutade kvällen med en Schweizisk rätt som heter Raclette och besår av varm smält ost. Man har en speciell grill och tillbehören kan variera men vi hade bland annat potatis, syltlök,. ättiksgurka och bacon. Alltså SÅÅÅÅÅ gott!

Dagen efter Gjorde vi något som är bland det häftigaste och coolaste jag någonsin har gjort. Vi vandrade 1350 meter ovanför vattnet. 3 timmar i alpterräng. Alltså sååå häftigt! Kommer ett eget inlägg om det.Likes

Comments

Det här med att fotografera, det är verkligen min grej. Det är något som får mig att må bra även om det nu under en lång period har gjort mig stressad. Därför har jag inte fotograferat alls mycket de senaste åren. Jag tror inte att det har att göra med just fotograferingen utan det har att göra med allt annat i mitt liv som har gjort att jag har blivit stressad. Och tyvärr har jag då plockat bort fotograferingen, vilket jag egentligen inte tror är rätt. Jag borde lägga in mer, ta tag i detta. För innerst inne tror jag att detta tynger mig, att jag egentligen vill mer med mitt fotograferande. Jag behöver ta hjälp och ta tag i detta i år.

Senaste åren har jag börjat prioritera, vad vill JAG lägga energi på, vad bryr JAG mig om. Just det här med vad man lägger energi på tror jag är superviktigt. Varför lägga energi på något som du inte har med att göra? varför älta? varför se allt negativt istället för att se det positiva? Jag tappade detta ett tag då jag mådde så otroligt dåligt i höstats/vintras. Men det vänder, jag vet att det alltid gör det bara jag tar mig igenom det OCH vi måste tänka mer positivt, det gör skillnad!

Likes

Comments