Header
Ronja

Gårdagen var väldigt oklar och resulterade tyvärr inte i särskilt många skarpa bilder, men kul hade vi i alla fall! Skäms lite över oss dock, för tror aldrig någon har spillt så mycket på en kväll som vi gjorde haha. Vart vi än gick lyckades vi välta ut drinkar, vi lär ju ha dränkt hela lägenheten. Idag har jag kämpat hela dagen för att hålla ögonen öppna och nu ska jag äntligen sova och försöka förtränga att helgen redan är slut och det är skola imorgon. PUUUUSSSSS

Likes

Comments

Hej hopp

Idag hade vi en väldigt skön dag i skolan med endast två lektioner. Vi stannade dock kvar en stund på skolan och gjorde lite fysik. Kan vi bara göra ett konstaterande att jag INTE kommer bli fysiker då det tog typ 2 timmar för oss att göra en halv uppgift. Efter det så åkte vi iallafall till stan och tränade, fy vad jobbigt det var idag vill inte ens prata om det.

Apropå ingenting VET ni vad jag tänker på typ hela tiden just nu??? Att jag fyller arton i år?? Att mina kompisar fyller arton om typ nåra veckor?? ASSÅ VA. Kommer alltid vara tolv detta är inte möjligt. Jag är så himla töntig för jag känner mig så sjukt cool (make sense). Även fast jag har låångt kvar till arton då jag fyller år i oktober ( FYFAN ) så är jag så jäkla exalterad att mina kompisar fyller. Tycker det är svincoolt att jag har kompisar som är 18 och inom kort tar körkort. FAN VAD SJUKT!! Asså herregud hör på mig jag är ju galen, vad hypad jag är över det här. Men det är ju liksom så stor skillnad att gå från 17 till 18. Wow vad spännande hörrni.

Ikväll blir en lugn kväll. Imorgon ska jag nämligen vara barnvakt från 9 till 14 så det är väl bäst att jag vilar upp mig hahah. Efter det lär jag åka in till stan och sen blir det FERRE på kvällen, men gud jag blir ju bara töntigare och töntigare. JAJA!! Pusspåer<3 Ni får lite gott o blandat av bilder idag då vi inte tagit oss tiden att fota tyvärr.


Likes

Comments

Tankar

Det spelar ingen roll vad vi gör, det är alltid något som inte kommer vara tillräckligt bra. Allt vi ska hinna med idag och utsätta oss för, för vad? För status? För att få bekräftelse? För att vara "duktig"? Behovet av att passa in hos ungdomar idag är extremt. Vi ska alltid visa vår finaste sida, vår bästa sida. Du ska vara skön och rolig. Du ska vara snygg och ha de rätta kläderna. Instagram och snapchat ska ständigt vara uppdaterat med roliga händelser för du får inte visa att du egentligen ligger hemma och inte gör något. Du ska hinna med att plugga och få de bästa betygen och samtidigt gå på fester, vara social och självsäker. Men inte för självsäker, du får inte ha hybris. Du ska ha ett jobb. Du ska träna, vara smal och vältränad. HUR ska det ens vara möjligt för någon att uppnå allt det här, det är en totalt orimlig livsstil som många unga människor idag gör allt för att försöka leva efter.

Vad är det för sjuka jävla normer vi har på oss själva idag? Och vad gör det med oss? Vi blir lärda att vi ska vara på ett visst sätt, vi MÅSTE vara felfria. Hur sjukt är inte det? Varför räcker det inte med att vara oss själva, när vi alla är unika på vårt eget sätt? Istället ska vi alla vara formade efter samma mallar. Idag lider allt fler ungdomar av psykisk ohälsa på grund av denna press som samhället hela tiden sätter på oss. Men trots att många mår dåligt så är målet ändå alltid att få sitt liv att verka så perfekt som möjligt inför omvärlden. Hur ska vi kunna ta tag i problemen när vi lever i en påhittad önskevärld 50% av tiden där allt handlar om likes och att filtrera bort allt det dåliga? När ska vi inse att vi duger som vi är, kommer vi ens inse det? Med tanke på all social media vi utsätts för idag får vi hela tiden påminnelser om hur vi ska se ut och vara så blir det svårt.

Det är inte konstigt att många mår dåligt. Det konstiga är ingen verkar ta problemet på allvar? Är det ingen som kan koppla ihop den enorma pressen på att alltid vara perfekt och att alltid nå upp till alla olika krav med de ökande talen av psykisk ohälsa och faktiskt försöka göra något åt det? När ska vuxna människor förstå att det inte kommer hjälpa med att klaga på hur ungdomar idag är lata, bortskämda och dåliga på att prestera? Det hjälper inte att regeringen sätter in extra mattetimmar för barn redan i femman när de redan innan sitter hemma och gråter inför varje prov i skräck om att inte vara bra nog, att inte klara av att nå upp till kriterierna. För det är inte vi ungdomar som är lata, dumma och nonchalanta, och det är inte vi som är problemet. Problemet är kraven som samhället ställer på oss och bilden på hur vi ska bete oss och vara. Och att skylla det på vår generation är bara ett fegt och töntigt sätt att skylla ifrån sig för det fuckade samhälle som generationen innan oss har skapat.


Likes

Comments

Emma

Hej

Första skoldagen avklarad. Känner dock mest att det inte var så kul? Vill typ lägga mig och sova? Lovet tog slut lite väl snabbt tycker jag. Men rutiner som alla så fint säger är ju ganska bra måste jag också medge. Så det är väl bra för välmåendet antar jag. Min lycka går överstyr när jag tänker på att till sportlovet så har jag läst min ALLRA sista mattekurs. Det ska firas som bara den!! Jag och mamma kommer förmodligen ta en restresa till typ Kanarieöarna på sportlovet, HUR optimalt firande vore inte det av sista mattekursen avklarad??? Åh har så mycket att se fram emot nu och det gör mig faktiskt lite mer motiverad till allt.

När jag kom hem efter träning idag så åt vi sushi vilket är det ABSOLUT bästa jag vet. Lovar, köp sushi till mig och jag är din för evigt. Hoppas allt är bra med er!! Puss.

Likes

Comments

Ronja

Hejsan hörrni!

Idag är en sån dag när jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Jag har shoppat lite med Emma och sen bokade vi en resa till sommaren, om 144 dagar åker vi!! Kan inte blir mer taggad, vill bara bortbortbort från kalla regniga Sverige. Dock så börjar ju skolan imorgon vilket inte är lika kul, är inte ens klar med förra terminens uppgifter än :)) Vart tog jullovet vägen? Är fortfarande minst lika skoltrött som innan och det sista jag vill göra är att gå upp klockan 7 och åka till skolan imorgon. Har dock saknat mina träningar och vanliga rutiner myckeeeett, så det ska i alla fall bli skönt att komma tillbaka till det! Hoppas allt är bra med er!


Likes

Comments

Allmänt

ÄNTLIGEN är vår resa bokad. Direkt efter skolavlutningen åker vi till Kos!! ASSÅ FÖRSTÅR NI!!? Det kommer bli SÅÅ braa. Sol, bad, värme, fest ALLT. Ska påriktigt börja räkna ner dagarna. Vi kommer ha det bäst, garanterat. PUSS

Likes

Comments