Mitt lag ❤️

Att vara med i skidlaget är lätt det bästa beslutet jag har tagit sedan jag kom hit. Älskar mitt lag och att åka skidor såklart!
För er som inte vet så tävlar vi i slalom (GS - giant slalom & "vanlig" slalom). Vi har ca 1 tävling/vecka nu i januari och utöver det har vi träning ca 3 gånger i veckan samt waxing dagen innan tävling.
Även om det är väldigt långa dagar, då jag aldrig är hemma innan 7.30-8, så är det så värt det! Älskar känslan av att go through the course perfekt, ljudet av the gates hitting the snow, att heja på varandra från sittliften, alla bussturer hem. Till och med dom dagarna när jag är trött och inte känner för att träna, så är det lika underbart för att jag har världens bästa lag som alltid peppar varandra och skrattar varje dag❤️ är så tacksam för mina coaches, min kompis som skjutsar mig hem efter träningen varje dag, att få låna all utrustning, alla nya vänner jag har fått genom detta som har välkomnad mig i laget så här bra!

Bjuder på denna för att avsluta... Lyckades alltså bryta min stav...😂

Likes

Comments

Firade nyårshelgen i min kompis sommarhus med henne och hennes släkt. Supermysigt ställe i en liten stad vid lake Michigan! Vi spenderade helgen med att spela kort, snacka, gå promenader och såklart kolla på the ball drop vid tolvslaget! Har haft en superbra nyårshelg och är så taggad men samtidigt ledsen över 2017. Kan inte fatta hur snabbt tiden faktiskt går!

Solnedgång

Deras sommarhus // "downtown" (en enda gata haha)

Ännu lite mer solnedgång

Likes

Comments

Hade en superbra jul! Var så mysigt att umgås med familj, släkt och vänner, och jag kunde verkligen inte önskat mig en bättre jul! Tog dessvärre inte så mkt bilder men här är ett par stycken.
Jullovet var otroligt kort här och utöver julfirande har jag spenderat lovet med vänner! Imorgon börjar skolan igen...

Brookes julgran (tog tydligen ingen bild på vår egna)

Julmys hos Claire

Likes

Comments

Black friday shopping

Varit här i över 100 dagar...

...vilket firades med Chipotle (wow så gott det är!!)

Tagit bilder med skidlaget

Fått vår första snö ❄️

Överlevt min första trimester i High School! Gjort finals och beställt Cap & gown

Upplevt valet som snabbt gick från "Haha, han kommer ändå inte vinna" till Trump som president

Likes

Comments

I måndags var de haloween och det firade jag med några kompisar genom att klä ut oss och skrämma barn som gick trick or treat😝 Vi gav dom såklart godis också... Haha!

Huset vi var i... Lägg märke till fönsterna

Likes

Comments

Likes

Comments

Det är väldigt annorlunda att gå på en Amerikansk High School jämfört med hur det är att gå gymnasiet hemma, så för att försöka förklara lite hur det är kommer här 3 skillnader:

1. Lunchen. Hemma i Sverige blir vi serverade mat varje dag (på gott och ont, väldigt gott för min skolas del men mindre gott för andra). Här kan man välja antingen att ta med sig egen lunch, vilket jag oftast gör, eller köpa lunch på skolan, vilket brukar kosta ungefär 4-5 $. Det ser ut lite som en foodcourt i ett köpcentrum, det finns olika typer av mat, t.ex. pizza, hamburgare, mexikanskt, subs osv! Väldigt amerikanskt med andra ord 😉 I början älskade jag systemet här för det är skönt att kunna ta med sig / köpa vad man vill men efter ett tag blir det rätt svårt att komma på saker, så det blir oftast bara att jag tar med mig en macka och en frukt. Vilket kan göra att jag faktiskt sakar vår älskade skolmat! En annan fun fact ang lunchen är att ALLA sitter vid exakt samma bord varje dag, oftast tom på exakt samma stol. Förstod inte detta i början men insåg efter en vecka att det inte längre var en slump att samma personer satt vid borden runt oss varje dag😝

2. Betygssystemet. Hemma är våra betyg till väldigt stor del baserade på prov och inlämningar, medan t.ex. läxor inte spelar någon roll. Här däremot, så blir precis allt man gör betygsatt, vilket kan vara allt ifrån ett prov till anteckningar från en lektion (!). Man lämnar in allt man gör, vilket jag i början tyckte var jobbigt eftersom jag kände mig lite pressad. Men efter ett tag insåg jag att det verkligen boostar ens betyg, för det är ju mycket lättare att få 100 % på instuderingsfrågor i jämförelse med ett svårt prov... Överlag så är proven fler men lättare här, det är väldigt mycket baserat på flervalsfrågor och fakta, inga analyserande skrivfrågor (yay). Såklart kan skolan vara svår också, men jag (och många andra) tar inga AP-classes, vilket är collage-förbredande klasser.

3. Ämnena. Hemma är vilka ämnen vi läser beroende på vilken linje vi går, och det finns inte så mycket utrymme för individuella val. Här däremot bygger man i princip upp sitt schema själv, vilket är så kul! Det finns dock obligatoriska ämnen, men dom flesta är i freshman och sophomore year, vilket innebär att många har rätt stor frihet att välja sina klasser i sina sista två år av HS. Dessutom finns det sååå mycket att välja på! Lite udda klasser man kan ta: Furniture Design, TV Production, Equine Science, Weightlifting! Nackdelen med min skola är att den är överfylld vilket gör att klasserna fylls upp väldigt snabbt så det är ibland svårt att få dom klasserna man vill! Men överlag tycker jag det är ett väldigt roligt system 😊

Likes

Comments

Idag testade jag rock climbing för första gången, det var jättekul! Thanks Clair for taking me! ❤️
Väldigt dålig kvalité på bilderna, menmen:

Likes

Comments