Hej hej!

I måndags var jag och Felix på hoppträna för Greta igen. På framridningen kan man säga att vi inte riktigt var överäs.. Felix sparng med huvudet uppe i taket medan jag försökte jobba honom.

Efter en väldigt lång tid av kämpande gick han med på att jobba med mig istället för mot mig.

När vi sedan började hoppa så taggade han som vanligt till lite mer och blev hux flux väääldigt sammarbetsvillig.

Vi började hoppa några linjen och små banor som var lite lägre för att träna tecknik och grubder. Sedan höjde vi upp, vilket slutade med att jag för första gången hoppade bana på 1.20 m med omhoppning på msv nivå.

Superstolt över min fina ponny!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

TÄVLING

Hej!!

Igår var vi på en liten klubbtävling på hamre där vi hoppade LD, vilket var suuuuper lätt!

Vi lastade ut honom när första start hade gått eftersom att då var det bara 27 St som skulle hoppa innan mig. Men när vi har lastat ut honom och börjat fixa så säger dom i högtalaren att hon som startade först hade ramlat av och att dom väntade på en ambulans som skulle komma ca en kvart senare.

Jag och mamma tänkte att det var ingen idé att lasta in honom igen, så vi fixade klart och började gå runt lite med honom. Efter ca 10 min hoppade jag upp på honom eftersom att ambulansen snart skulle vara där, men den visade sig vara 40-50 minuter försenad.

Sedan fick jag fortsätta skritta och trava lite. Efter ett tag började jag galoppera lite, men starterna tog längre tid på sig inne på banan än förväntat.

Efter hela 2 timmar kunde vi gå till framhoppningen, men då var Felix såklart väldigt uttråkad och trött så han hjälpte ju inte till så mycket.

Varken känslan eller planeringen för framridningen var inte bra på något sätt, (om jag ska vara ärlig var det nog den sämsta jag har gjort.)

Tillslut fick vi gå in på banan och starta. Felix taggade till lite mer och hoppade alla hinder lätt som en plätt. Vi var felfria hela grundomgången, så efter hinder nr 8 började omhoppningen. Jag försökte öka tempot lite vilket inte gick så bra så jag satsade på snäva svängar istället. Det slutade med tiden 18,27 och en felfri ritt.

(jag hade snabbast tid av ALLA på hela tävlingen!!)

Det slutade med att jag och Felix vann med 7 hundradelar trots allt kaos innan!! Såå stolt över min fina häst!

Och för er som har följt mig på instagram (KLICKA HÄR) detta år vet att jag har vart på en tävling innan som var en dressyrtävling som jag oxå vann. Dessa två tävlingar är delar av en enda stor tävling som har 4 delar sammanlagt. Då är det så att det som har bäst resultat i alla delar i slutet vinner ett fint pris, och jag har ju vunnit 2 av dom, så det är ju bara att hoppas!!

kram emma💞

Likes

Comments

HÄSTAR, RIDNING

Hej på er!!

Nu har jag försvunnit härifrån ett tag, vilket beror på att jag varken inte har haft tid, lust eller ork. Men nu är jag tillbaka och hoppas på att det håller sig. Men nu är det ju så att jag har vart borta ett tag, så det är hänt myyyycket sedan sist jag skrev.

För det första så började året med att jag åkte på några pay&jupmer, och sedan åkte vi på några tävlingar.

Vi har debuterat 1m på en pay&jump, vilket gick super!! Vi hade mycket bättre fart är vad vi brukade ha och han var såå ärlig på alla hinder. Vi var felfria fram till 8:an där har halkade på underlaget i svängen och därför kom vi i otakt till hindret och rev. Det roliga med det var att jag tappade tyglarna när han halkade och fick rätt på dom precis när han var påväg att hoppa av, så han hade ju lika gärna kunnat stanna. Men iallafall så är jag supernöjd med den rundan.

Efter det åkte vi på en dressyrtävling. Känslan den dagen var inte så bra, så när jag kom ut från banan var jag faktiskt ganska missnöjd, men efter ett tag fick jag protokollet och där stod det att jag hade fått 73,2 procent!!😱 Sedan efter ett par minuter så ropade dom i högtalaren "då har vi fått alla resultat, och vinnaren är Emma Persson på Lord Feiritear med 73,2 procent!" och gissa min reaktion då!! Det var heeeelt sjukt.

Sedan har vi oxå vart på en LC på strömsholm bedömning A:0-A:0 där vi gick felfria hela rundan och kom på 8:e plats av 22 st. Innan jag gick in på banan så tänkte jag att om vi är felfria fram till omhoppningen så tar jag nog dom större vägarna och försöker lägga upp tempot lite eftersom att det är roligare att gå felfri hela vägen istället för att gå på 0+4 fel. Är supernöjd över det också!

Nu har jag inte så mycket mer att säga, men det har såklart hänt mycket mer än det jag skrev, ( tog bara ta upp det roligaste, hihi.)

Så nu taggar vi iallafall om till en liten tävling på lördag där vi bara kommer hoppa LD, vilket antagligen kommer bli super lätt!

Kram emma♡

Likes

Comments

TRÄNING, RIDNING

Hej!

Idag red jag markarbete/ dressyr lektion vilket gick superbra!!💜

I början körde vi i "normaltempo" och tränade på att flytta bogarna. Först gjorde vi det på volt, men sen för att det skulle bli svårare så gjorde vi det längs fyrkantsspåret!😜 Vilken då inte var det lättaste😂

Sen gick vi över till att rida hur kort trav som helst för att stärka bakbenen! Asså det gick seriöst saktare än när man skrittar sakta😱

När vi red i den där korta traven skulle jag också böja honom ordentligt, och sen skulle jag fatta galopp ur den där korta korta traven utan att öka😅 Vilket jag och Felix inte riktigt kom överens om i början, men i slutet gick det hur bra som helst!💕

När vi var i den där korta galoppen kände man hur han verkligen lyfte på frambenen, satte sig på bakbenen, och höjde ryggen! Det var en helt otrolig känsla!🌸💜

Så mjuk och följsam som han var idag har han inte vart på länge!👌🏻💞

Likes

Comments

ALLMÄNT

Hej!

(Kort skrivet men ville bara berätta)

Igår red jag som vanligt i paddocken. Och eftersom att snön har försvunnit nu så är det otroligt lerigt, men det är ju också lite isigt!❄️ Men som jag sa så red jag i paddocken och hade det trevligt, men sen när jag gick in i stallet igen så hade han byggt höga styltor! Vilket jag blev väldigt förvånad över eftersom att det inte är någon snö ute.. Så jag lyfte på hoven och skulle börja kratsa den när det ramlade ut en stor grus stylta ur hoven! Jag menar liksom hur kan han bygga grusstyltor?😂

Likes

Comments

TRÄNING

Hej!!

Idag, eller igår kanske man ska säga😂 Nämen igår red jag för Ola igen och det gick super bra!! Det gick faktiskt bättre än vad det någonsin hat gjort😜

Vi red som sagt ett markarbetes pass/ ett hopp pass. Vi hade 3 linjer med 2 hinder på varje, en linje på medel linjen, en på höger sida av ridhuset och en på vänster sida av ridhuset💕

Hindren var nämligen bara ca 50 cm (vilket Felix tycker är väldigt tråkigt) men det var bra träning👍🏻

Först hoppade vi bara det som var på medel linjen och där skulle det vara 7/8 språng. Men senare gjorde vi det hela till en bana😜

Först hoppade vi hindren på medel linjen från höger varv och vände sedan till vänster och lade en stor volt. När vi kom ur volten tog vi den andra linjen som var på vänster sida (fast höger sida där ifrån man red), och hoppade det. Sen lade vi ännu en volt fast till höger och hoppade hinderna på medel linjen igen. Sedan lade vi en volt till vänster och hoppade sedan den andra linjen👌🏻 Lite krångligt förklarat, men det var roligt!!

Ja, det var "allt" från igår😜

// Emma💋

Likes

Comments

TRÄNING

Igår tränade jag för Greta igen på fältet! Jag har ju inte tränat för henne på över 5 veckor, så det kändes😜 Jag och Felix har ju tagit en liten ''semester'' på senaste tiden, då vi inte har kört så hårt. Så att nu är det dax att börja köra igen inför tävlingarna!!😀 Vi red iaf på fältet, vilket både jag och Felix tycker är roligare. Så att då körde vi lite öka och korta, sidbacksrörelser och först och främst att han skulle gå i kortare form och vara mer rund👍🏻 Både häst och ryttare blev nog lika svettiga haha!! Men lika kul tyckte vi båda nog att det var oxå😃 Felix var verkligen en stjärna!! Det kändes så bra!! Super super stolt övermin fina häst💕🌟 Har nog inte gått så bra sen sist vi tränade för henne☀️Så nu taggar vi att hoppträna imorgon😊

Likes

Comments