Imorgon har jag min första och förhoppningsvis enda sals tenta, jag är faktiskt lite nervös men det känns som om jag har pluggat tillräckligt och vi har fått en övningstenta och den har jag typ fått alla rätt på så det borde vara chill om den imorgon är någorlunda likadan.

Så det är så jag har spenderat mitt jullov, med plugg eller ja jag har ju varit lite ledig också såklart men det har blivit en hel del plugg som sagt. Jag ska snart ge mig ut på en pw för att gå förbi ica och köpa lunch och lite grejer till imorgon.

Likes

Comments

Hade jag fått den frågan i somras hade jag förmodligen ljugit och sagt att jag mådde bra, detta eftersom jag inte vågade känna efter hur jag verkligen mådde.

Jag ville inte känna och jag ville väl främst inte besvära någon som kanske inte visste om att mamma var sjuk. Jag försökte göra allt i min makt för att må bra men nu när jag kollar tillbaka på det så var det ju verkligen inte så lägget var. Jag försökte vara glad och positiv men allt gick liksom per automatik som om jag inte styrde min egna kropp.

Det fortsatte in på hösten med en kurs i skolan som krävde mycket tid vilket både var bra och dåligt, jag hade inte lika mycket tid att tänka på hur jag egentligen mådde men samtidigt så var det inte det bästa för mig, det vart åter igen så att allt bara skedde utan att jag kanske visste varför. Det var först skola hela dagarna varje dag nästan för att sen komma hem till att behöva plugga/läsa och få tid till att träna vilket jag tog mig tid till. Sen var det liksom dags att sova igen för att inte vara för trött dagen efter. Det tog på mig att ha den formen av schema och därefter kände jag mig helt slut och var sjuk osäker på om jag hade klarat den tentan vilket jag gjorde så det var skönt..

När mamma sen blev inlagd med en infektion blev det svin jobbigt igen, samtidigt i skolan var det grupparbete i en grupp som jag verkligen inte passade ihop med, så det var stress faktorer från båda sidor. När jag dessutom pratade med min lärare om att jag behövde ha telefonen på då mamma låg inlagd och han fortsatte ställa frågor så berättade jag att mamma har cancer. Det var en sån konstig grej, för så fort jag yttrade ordet cancer så var det som om alla hade stått och tjuvlyssnat på vårt samtal för alla vände sig om och kollade på mig vilket var en skum känsla.

Men det konstigaste måste nog vara när en i min grupp kommer fram till mig och frågar hur det är varpå jag svarar att det är lite sådär just nu. Och hen svarar ja jag råkade läsa i din almanacka alltså vem läser någons almanacka och säger det till den som äger den?!?

Det är inte det att jag har svårt att prata om det men när jag inte känner människan så är inte jag den som öppnar upp mig som det jobbigaste i mitt privat liv.

Men tillbaka till frågan hur mår jag nu? Idag mår jag bra och det kan jag säga utan att behöva ljuga om det, jag har insett att mamma inte kommer dö av cancern och snart ska hon börja med strålning för att sedan börja jobba igen. Det tar sedan 5 år innan hon blir helt friskförklarad om det inte kommer tillbaka någon cancer alltså. Jag skulle nog kunna säga att jag mår jättebra. Det känns som det går hyfsat i skolan, jag har klarat alla kurser hittills vilket är skönt. Jag har kommit igång med att träna igen efter julen och jag vet inte allt känns bara bra.

Jag lämnade ett kasst år bakom mig i lördags för att få en nystart 2017, ett år som inte ska kretsa runt cancer, ett år som jag ska vara i fokus i mitt egna liv, ett år där jag ska må bra både fysiskt och psykiskt. Det ska bli mitt år där jag är självisk emellanåt för mitt egna välmående. Det får bli mitt nyårslöfte i år, att jag ska må bra, att jag ska må bra och unna mig själv att må bra för det är jag värd :)

Likes

Comments

God morgon!

Jag sitter i soffan och kollar på vampier diaries som det finns en ny säsong av på netflix, eller ja det är säsong 6 så den är väl inte direkt ny. Jag borde börja plugga så det ska jag göra när jag har bloggat klart :) Jag kommer vara ensam hemma typ hela dagen idag så det är skönt, då kanske jag kan få lite jobb undan stökat ;)

Igår var första dagen tillbaka i skolan, eller ja det var grupparbete men det var fasiken inte lätt att komma upp på morgonen haha är verkligen inte en morgon människa :)

Nu ska jag avsluta så att jag kan börja plugga!

Likes

Comments

Hej på er!

Jag hoppas att ni har haft en bra jul, jag firade hemma med familjen med min mormor och morfar dock utan min syster som är på semester med sin sambo. Jag fick faktiskt "bara" en julklapp på självaste julafton och det var från min mormor och morfar.

Utav min familj så fick jag en ring av mamma och pappa som jag valde ut innan jul så jag fick börja använda den innan också. Sedan fick jag också en biljett till phantom of the opera som jag ska se tillsammans med familjen, syrrans sambo, hans mamma och min farmor.

Av syrran fick jag en biljett till Bruno Mars i maj.

Jag brukar alltid lyckas köpa något i julklapp till mig själv men har faktiskt inte gjort det denna jul. Jag vet inte om jag vill lägga de pengarna på en resa till sommaren istället. Jag är lite sugen på att prova på att resa själv men vi får se hur det blir med det :)

Får nog fundera på det ett litet tag till iallafall, jag har dock hittat två hotell med all inclusive för ultimat avslappning haha har dock aldrig åka all inclusive förut.

Likes

Comments

Jag måste ju ha varit helt efter med att börja kolla på serien skam som finns på SVT play och jag är typ kär på riktigt den är så bra. Det finns 3 säsonger men den tredje finns bara med norsk text då svt inte släppts i Sverige än. Varje säsong har olika huvud personer, i första säsongen handlar om Eva och hennes relation till Jonas, andra säsongen handlar om Noora och hennes relation till William och tredje handlar om Isak och hans relation till Even. Hittills är säsong 2 min favvo, det kan vara för att jag älskar Nooras karaktär haha. det har även kommit ut att de håller på att spela in säsong 4 men de har inte släppt vem som är huvudpersonen/huvudpersonerna.

Skam påminner lite om serien Portkod 1321 som gick på SVTplay för ett par år sedan och den älskade jag också haha.

Likes

Comments

Om exakt 2 månader fyller jag 21, hur fasen kan jag fylla 21?

Jag känner mig som en 17/18 åring men samtidigt som en 65 åring haha. Nej men allvarligt jag känner mig både gammal och "ung" på samma gång, jag vet inte riktigt om de två går hand i hand men what ever.

Jag och Sanna pratade faktiskt om att vi kände oss gamla härom dagen bara för att vi liksom är 20 och vi kom fram till att vi när vi var små/ yngre så trodde vi att vi skulle vara riktigt vuxna vid det här laget och typ vara gifta och ha barn innan 25 års ålder. Jag är dock lite tveksam kring om det kommer hända för min del haha #foreveralone

Nej men allvarligt jag kommer förmodligen/ förhoppningsvis vara klar med skolan om 2.5 år alltså när jag är 23 år och då kommer det ju vara ett par års jobb innan det är dags att fundera på barn tror jag iallafall, men förhoppningsvis innan jag är 30 iallafall! haha

Likes

Comments

Alltså 5:e december hur fasen har tiden kunnat gå så här snabbt? Det känns som att jag precis började skolan och som att det precis var sommarlov men istället är det snart jullov och start av termin 3/ andra år!

Idag skulle jag gått up vid 7 för att hinna läsa och träna innan dagens föreläsning. Det blev inte riktigt så, jag kom inte upp förens 7:30men jag han både läsa och träna dock inte så länge.. Vi fick dessutom sluta tidigare vilket var skönt och nu ligger jag i sängen och kollar på gossip girl.

Just nu väntar jag dessutom på att pappa ska komma hem så att vi ska åka och köpa middag, och sen är det nog tv för att försöka somna relativt tidigt. Inte för att jag behöver gå upp speciellt tidigt imorgon då jag är ledig men jag ska fortfarande läsa ganska mycket..

Jaja nu ska jag avsluta..

Likes

Comments

Hello!

Så då var en till dag slut eller ja nästan iallafall, idag har jag suttit tillsammans med mitt sa-lag i Kista på biblioteket där och vi ska dit imorgon också för att göra klart allt inför gruppredovisningen på fredag.

Jag har dock haft en dålig dag, har liksom inte varit mig själv rent humörs mässigt och att jag blivit irriterad för allt men det kan ha att göra med min inställning till hela grupparbetet också ;). Det har varit mycket nu de senaste veckorna speciellt när mamma blev inlagd och att de inte kunde hitta vad som var fel och sen då skolan på det. Jag har kanske inte varit super nöjd med min grupp och det har inte direkt underlättat.

När jag kom hem från kista så åt jag middag med mamma och pappa samtidigt som jag fick reda på att Malin och Richards resa hade blivit inställd vilket suger för deras del men de ska försöka hitta någon annan resa istället.. Efter maten var det dags för den dagliga promenaden och då kom alla känslor igen, jag började gråta från ingenstans och det var skönt att bara låta tårarna rinna längs med kinderna. Jag behöver sådana dagar/kvällar ibland. Det kanske inte är så roligt för dem runt om mig men ibland får man fasiken vara ego och bara tänka på sig själv.

Nu får jag bara hoppas på att jag känner mig bättre imorgon men annars är det väl bara att bita ihop och vara "ärlig" mot gruppen och säga som det är med en dålig dag sen är det en ännu mer privat grej som jag också är lite nere över eller ja jag hade förväntningar som jag inte har fått besvarade på det sättet jag hade hoppats men vi får se. Tiden för de förväntningarna går ut på söndag tror jag om jag inte får något tillbaka innan det.

Nu ska jag försöka sova lite så att jag förhoppningsvis känns bättre imorgon

Likes

Comments

Så denna vecka var intressant!

Jag hade skola två dagar och har pluggat där emellan vilket självklart inte var jätteintressant eller roligt heller för den delen.. Jag och Sanna var ute på vår sista promenad innan hon flyttar vilket hon gör på torsdag, vi pratade konstant i nästan en timme om det som "hänt" från mitt förra inlägg. Det är fortfarande något jag vill hålla för mig själv då jag är på samma "ställe" som när jag bloggade sist.

I torsdagskväll fick mamma feber vilket inte är speciellt bra när man har fått cellgifter och det är ofta ett tecken på att man har någon form av infektion tror jag. Så mamma och pappa åkte in till akuten efter att mamma hade pratat med en jour läkare och hon är fortfarande kvar på sjukhuset eftersom hon har haft febertoppar, höga infektionsvärden och lågt antal vita blodkroppar. Så jag har spenderat min helg på sjukhuset, i fredags tog det oss närmare två timmar att åka dit pga bilköer när det egentligen borde ta typ 30 min. Vi hoppas på att hon ska få komma hem imorgon dock.

Nu ska jag kolla lite på tv innan det är dags att sova, jag hade tänkt gå upp ganska tidigt imorgon även fast jag är ledig. Jag har lite planer för imorgon så vi får se om jag hinner med allt jag tänkt.

Likes

Comments

God morgon!

Sitter just nu och väntar på att gå till bussen för att åka till skolan. Jag har en ganska konstig dag idag, först seminarium mellan 11:30-13:30 och sen en halvtimmes rast innan det är föreläsning till klockan 16 vilket är segt. Det betyder att jag alltså inte har någon naturlig lunchrast om man inte ska äta innan 11:30 vilket kanske är lite tidigt när man sen slutar 16. Vilka problem jag har haha!!

Annars har det inte hänt så mycket sedan jag bloggade sist, jag har avslutat 2 kurser och är då inne på terminens tredje och näst sista kurs vilket är ganska skönt, det betyder att det är ledighet snart eller ja om typ 5 veckor!!

Jag har haft VFU vilket var roligt, jag var med 1-åringar! så himla söta :) Mamma har fått sin sista behandling vilket är nice.

Sen har det hänt en till sak som jag inte riktigt vill dela med mig av än då jag inte vet vad som kommer hända med det som har hänt.. haha så förvirrande men det handlar återigen inte bara om mig utan det finns en till part inblandad men det är oklart vad som händer här näst haha fortfarande oklar.

Nu ska jag ta och avsluta för att börja göra mig iordning för skolan!

Likes

Comments