Idag fyller 1 av de bästa bröderna man kan ha år!
Världens goaste, omtänksammaste och snälla Max blir idag tonåring. Jag gillar inte att sitta här, 90 mil iväg när mina nära fyller men jag vet att han blir firad ordentligt av de andra i familjen.
Tänk att den lilla ungen som föddes för 13 år sedan kunde växa upp till en klok kille en dag, även om jag aldrig hade mina tvivel är det av lycka att se att han blev av bästa typ.
Grattis Max!


Parantes. Farsdag. Insåg idag hur mycket det irriterar mig när människor kör med "men tänkt på alla som inte har en pappa då"-kortet. Jag har en pappa, bara att han inte finns här. Jag tänker ändå på honom alla högtider, alla dagar och inte minst farsdag. Så ni som har er kvar eller varje fall har en kontakt till er pappa fira farsdag när chansen finns.
Tänk vilken fin möjlighet ni har.
Jag tänker varje fall fira min, men jag firar honom i tanken.

Likes

Comments

Igår plaskade jag i paradisbadets pool under nästan hela dagen. Vi åkte rutschkanor och tävlade värre än småbarnen gör med varandra, den andra hälften av tiden låg vi och var sofistikerade i deras mysiga spa! Kontrasten på det var perfekt.
När vi kom hem var vi som två överkokta spaghettis, möra, nöjda och helt ledlösa. Så trötta, första gången Dogge fråga om vi skulle gå och lägga oss istället var klockan halv åtta, haha.

Idag vaknade jag utvilad, nöjd och glad. - med andra ord på helt rätt sida!  Satte igång med en av de skrivarbeten som snart ska inlämnad. en uppgift om feedback till en medstudent, ni vet en sån som bara är att sätta sig och göra, men innan man kommer dit så ligger den och irriterar i bakhuvudet hela tiden. -Så idag gjorde jag det, jag bara satte mig och gjorde den. Nu är jag nöjd att den är över!
Just nu känner jag att jag har ett fruktansvärt bra flyt i skolan och att allt trillar på. Insåg att det snart bara är 1,5 år kvar innan jag är klar, knasigt, började ju nyss.

Likes

Comments

Här har det snöat sen i Torsdag. Otroligt, känns som om det aldrig tänker sluta! Nu i helgen gör det inte så mycket, jag älskar snön och tycker det är dundermysigt. Men vill gärna ha uppehåll imorgon när jag ska till skolan.
Igår var vi på Halloweenmiddag och fick äta pumpapaj. Min förväntningar var nere på minus och blev glatt överraskad, inte så illa. Jag har nästan aldrig ätit pumpa förut och det lilla minne av pumpa jag har är att det var vattnigt och äckligt. Blev bjuden på både en varmrättspaj och en efterrättspaj. Favoriten blev efterrättspajen - pumpa och kanel.

Idag vaknade både jag och Dogge upp med hesa röster, svullna halsar och ömma kroppar. Så var sjukstugan igång IGEN! Jag tror att det är tredje gången som vi båda två är sjuka. Har inte tid med att vara sjuk nu igen, jag har tusen saker för mig som ska göra med både skola och vardagen, livet överlag liksom.
Goda news är att jag i torsdags fick reda på att jag kommer att få en praktikplats i Umeå, så jag slipper krångla med boende, pendling, städer och allt däremellan. Nu leder såklart nyfikenheten till vart i Umeå jag kommer att få praktik. Det återstår att se!
Häromdagen kom jag på mig själv att jag inte har saknat södra Sverige så extrem mycket jag brukar göra, vill säga att jag vill sätta mig på att plan på direkten och flyga hem. Kom fram till att det antagligen är för att jag haft tusen andra saker för mig med skola och jobb. Dagen efter pratade jag lite med fina Nico som är hemma i Sverige en sväng och en bild som Bella la upp. Så gick det känslan över och jag saknade södra Sverige, kompisar och familj dunder mycket igen. Varför bor jag så långt iväg!

Likes

Comments

Välkomnar helgen med ett stort leende. Veckan har varit så slitig, jag har sovit dåligt och det har varit mycket av allt känns det som. Därför började den här dagen på bästa sätt, sovmorgon! Vaknade inte när Dogge smög iväg till sin tenta ens, jag som är super lättväckt i vanliga fall.
I veckan har jag och min arbetsgrupp blivit klara med vår övningsutredning, skönt då det kommande tid är tusen småsaker som ska göra samtidigt. Den här kursen är jätterolig, men det är mycket, det är mycket av allt, tempot är maxat. Så när jag började morgonen med att skriva färdigt reflektionsuppgiften till kommande vecka kände jag en enorm lättnad. Lite mindre att göra.

Nästa vecka börjar vi med samverkansarbete med polisstudenterna och jag är supertaggad. Ska bli spännande hur vi ser olika på saker och ting. Att få insikt i hur polisernas perspektiv skiljer sig från vårt är ju så viktigt eftersom vi kommer jobba mycket tillsammans på olika sätt.

Nu i helgen ska jag gå ut och äta med mina arbetskamrater. Söndag ska vi kika på lite julklappsinköp och springa en tur på Ikea. Det blir bra i höstmyset. Eller det gråa, regniga vädret. Löven släpper ju lite snabbar i norr och få gå de där höstliga långpromenaderna kring alla olika färgerna är redan förbi. Håller mig inne och myser.


Likes

Comments

Drar till med en skrytbild. Jag var på gymmet för första gången på typ 4 månader igår.

När jag kom hem från skolan idag var jag så trött att jag somnade direkt på soffan. Har haft så mycket i skolan hela veckan, jag gillar att ha mycket att göra och är sällan trött på eftermiddagarna. Men i natt sov jag så fruktansvärt illa att jag slocknade direkt. Vaknade och känner mig fortfarande helt slut i hela kroppen, plugget får skjutas fram till imorgon. Jag har lärt mig att även om jag borde plugga är det ingen ide om motivationen och orken inte finns i kroppen, då kommer jag ändå inte framåt.
Från idag är alla papper kring praktiken inlämnad, ska bli så spännande att snart få veta vart jag ska vara, handledare, verksamhet, allt ni vet. Är inte dags förrän i januari, men alltid kul att veta så jag kan gotta mig i det.

Likes

Comments

När jag vet att ett tentaresultat är ska levereras på dagen, kan jag lätt uppdatera skolans sida sådär tusen gånger i minuten. Miss noll tålamod. Efter att jag i runda slängar uppdaterat sidan dom där tusen gångerna, var äntligen hemtentan återlämnad! Ett VG sa hej och med ynka 2 poäng från full pott är jag dundernöjd.
Väl hemma sjönk jag ner i soffan med kaffekoppen, nöjd och glad över att helt kunna släppa ytterligare en kurs. Jag som går och grubblar över tentorna enda till resultatet är tillbaka älskar känslan av att kunna slappna av och veta att det är ett bekymmer mindre när resultatet kommer tillbaka, förutsatt att det är godkänt då. Men peppar peppar, hittills har allt varit det!
När min bästa kille hade med sig rosor hem till mig, kan dagen inte bli bättre!Likes

Comments

Idag vaknade jag helt på fel sida, nackont, mensvärk, ont i kroppen, tjurig, regnigt ute, fortfarande så ont i tänderna att jag inte klarar av att äta någonting. För att sammanfatta, grinig som tusan satt jag mig i soffan, hungrig för att jag knappt lyckas få i mig någonting. Alltid när jag blir så bitter börjar jag sakna alla de som bor långt ifrån mig, därför bilden från när vi var i Stockholm och träffade på mamma. Fick ett slag av "shit vad kul", vi drack öl på en irländsk pub i väntan på bordet på en restaurang där vi blev kvar till de stängde.
Ibland är det okej att vara grinig och less. Det gäller bara veta när det är dags att sluta tjura, efter lite musik som piggade upp mig kom jag på, det är ju bara en månad kvar till jag får träffa hela familjen i Stockholm igen! Inte så dumt. Mitt halsonda försvann ju faktiskt under helgen och när man tittar på alla löven och vinden är det rätt mysigt ute. Jag åt äppelpaj till frulle och drack te, nämen lyllo mig som inte kan äta något annat!
Nu är det inte långt tid till dagens föreläsning kring ungdomskriminalitet drar igång.

Som mamma alltid sa till oss när vi var små - jaja, du kan ju säga till när du tjura färdigt.

  

Likes

Comments

Igår gott folk skrev jag min (antagligen) sista salstentamen på socionomutbildningen, jag är halvvägs igenom hela programmet och snart går jag ut på praktik under flera månader! Alltså lyllo mig! Jag är så spänd och förväntansfull.
Efter tentan igår var jag hos tandläkaren och ändrade om ställningen i munnen. Nu är alla tänder inkopplade och jag har så ont att jag inte kan tänka på något annat. De tidigare gångerna har det släppt till dagen efter, men idag hänger det ihärdigt kvar. Kan inte vänta tills det är klart, eller åtminstone till alla tänder i under raden står på ett rakt led. Har en helg med arbete framför mig, som inte känns så farlig jobbig. Det som peppar mig är längtan efter att få boka massor av nöjen, jag kan aldrig få nog, hopplös! Men hur kan man inte när det finns så mycket roligt att göra och uppleva ?

Likes

Comments

Fick för mig att jag inte kikat in för att jag inte hade något att dela med mig av. Så läste igenom det senaste jag skrev om och insåg att tvärtom så hade jag alldeles för mycket att berätta att det istället inte blev något alls. Jag jobbade så galet mycket de sista veckorna att när jag väl kom söderut i vårt avlånga land var alldeles slut och bara ville njuta. -Vilket jag också gjorde.
Efter att varit hemma hos svärmor i knappa veckan och blivit omhändertagna till max, fått avkoppling med badande, öl i solen, lite värme och bara skratt, kändes det som att alla de där veckorna som hade varit kämpiga under sommaren var som bortblåsta. När jag sen fått vara hemma hos familjen en vecka på det kan jag knappt komma ihåg något annat av sommarens jobbiga dagar, då  alla andra hade semester och jag jobbade alla soltimmarna.
Jag bestämde mig också i sommar för att bli en lite nöjdare människa, vilket jag bara kan rekommendera till andra. Snacka om att man blir gladare när man får sätta ner foten och säga till sig själv att -nu är du glad och nöjd. Vipps så var man glad och nöjd inte svårare än så.

Nu drar skolan igång igen och jag är förväntansfull för termin 4 av socionomprogrammet. I mitten av hösten har jag läst hälften, Dogge har precis kommit in på sin utbildning, vad bra vi har det! De vi saknar nu är en egen lägenhet, men i studentstäderna är det ju så gott som lyxvara.
Nu framöver händer det så mycket spännande och roliga grejer så att vara något annat än nöjd hade  varit galet. Men ett steg i taget i helgen åker vi söderut och så hjälpa till att flytta, då får vi bo på hotell och ha det gött. Tydligen tyckte inte Saaben att det var en lika trevlig ide, han börjar trots allt bli gammal och trött.- Men än får han inte ge upp. Så i veckan ska han till farbror bildoktor, dom ska få byta någon grej, kunde inte vara mindre insatt i vilken eller hur.
Likes

Comments

Tänk vad lite ledighet kan göra själen gott. Efter många dagars jobb hade jag min första lediga dag igår och idag börjar jag inte förrän sent. Idag vaknade jag helt utvilad och tog mig en joggingtur innan solen gassade allt för hett. Sen har jag fått njuta av den gassande solen sträck läsande av en bok. Var tvungen att stanna upp njuta av ögonblicket och känna mig avis över de som har betald semester och kan göra vad de vill alla sina semesterdagar.
Nästa vecka kliver jag in på arbetsvecka 6/9. Inte så långt kvar till jag och Dogge också får njuta av några lediga veckor. Om en vecka idag sätter jag mig på ett plan till Tyskland och det kommer bli fantastiskt!

Man får längta till den lilla typen av ledighet som semestervikarie.

Likes

Comments