Header

Hej läsare!

I onsdags var jag tillbaka i skolan igen, inte helt frisk, men hjärnan fungerade någorlunda. Jag var tvungen att gå dit då vi hade ännu ett seminarium, men i filosofi denna gången (som jag förklarade i mitt förra inlägg). Jag har i alla fall blivit klar med min andra drapering nu. Den är likadan som den förra, bara att nu har jag gjort den med ett wearable tyg. Så nästa vecka ska jag börja sy ihop den! (De två första bilderna är när jag höll på och jobba).

Jag är just nu i Alexandria och ska imorgon åka med min pojkvän till Giurgiu eftersom att han har en kompis som sitter i fängelset där. Så han ska hälsa på honom, ge honom skor, kläder för vintern och lite pengar. Alex och jag var och köpte saker till honom idag, han har nämligen ingen familj som hjälper honom då de dött, så det är verkligen en sorglig situation. Jag är så stolt över att min pojkvän är så godhjärtad och hjälper sin vän så mycket!

Likes

Comments

Hej läsare!

Usch, jag har gått och blivit jättesjuk... Det började i lördags och jag mår verkligen super dåligt. Jag skulle egentligen åkt tillbaka till Bukarest i söndags men iom att jag mådde så dåligt så sa Alex till mig att han inte ville att jag skulle sova ensam när jag var så sjuk. Jag höll nämligen honom vaken nästan hela natten mellan lördag-söndag för att jag inte kunde andas ordentligt och behövde snyta mig hela tiden. Så jag stannade till måndag morgon och åkte sedan med vår taxi-vän Luci till Bukarest vid 9-tiden. Sedan åkte jag med feber till skolan för att gå på en kurs och ett sammanhängande seminarium från kl. 14-20. Jag mådde så dåligt mot slutet av seminariet så min lärare sa faktiskt till mig att jag kunde gå hem en halvtimme tidigare. Så idag bestämde jag mig för att stanna hemma för att vila upp mig för filosofi seminariet imorgon. Det är också ett sådant sent seminarium, från kl. 18-20. Känns lagom kul när man är sjuk, men iom att de är obligatoriska så måste jag gå.

Jag var tvungen att dra mig till affären förut för att köpa lite apelsiner osv. för att boosta min kropp med C-vitamin. Behövde även köpa något som jag kan ha med mig för min långa skoldag imorgon. Man känner sig verkligen så ynklig när man är sjuk, man är ju så trött och så måste man ju göra vissa saker så som att gå och handla och jobba eller går till skolan. Jag vill inget hellre än att åka hem till min pojkvän och bli ompysslad.

Så nu sitter jag och har tänt lite ljus och ska titta på lite youtube videos från Therese Lindgren. Innan jag flyttade till Rumänien så tyckte jag inte alls att det var så kul med youtube videos, men nu så känns det typ lite comforting att titta på svenska videos. Jag vet inte varför, kanske så känns det skönt att se lite av Sverige och höra det svenska språket?

Likes

Comments

Hej läsare!

Igår efter skolan så tog jag bussen hem till Alexandria för att överraska min pojkvän med att komma hem en dag tidigare. Det var så kul att se hur förvånad han var över att se mig stå i dörröppningen till hans rum helt plötsligt! Det är skönt att vara hemma hos honom igen. Det är nog det bästa jag vet att komma hem till Alex efter en vecka utan honom och liksom bara mysa med honom och få sova bredvid honom!

Anyways, nu under veckan så har vi haft bland annat två kreativa projekt. I vår datorklass så har vi under två dagar haft i uppgift att göra en sådan kreativ outfit som möjligt utav våra gamla kläder. Så i går var det min tur att vara modell och jag blev 'The Queen Of Fall'. Verkligen en rolig uppgift och på måndag blir jag en gif under datorklassen!

Jag gjorde även klart min drapering igår och min lärare godkände den, så nästa vecka så ska jag börja göra det i toalltyg. Jag är verkligen supernöjd med den!

Nu ska jag sätta mig och skriva en uppsats till min lektion i Konst Historia och läraren var så snäll och sa att jag kan få skriva den på engelska!

Likes

Comments

​Topp - Bershka / Byxor - ZARA / Halsband - Pimkie / Klocka - Marc Jacobs 

Likes

Comments

Hej läsare!

Idag så började jag min morgon i skolans atelier och fortsatte med min draperings-uppgift. I måndags hade jag verkligen inte någon inspiration till min drapering då jag knappt sov någonting under natten, så idag var det roligare eftersom att jag faktiskt fick en ganska snygg drapering! Det är första gången som jag jobbar med att drapera på en provdocka så jag tycker ändå att jag gör rätt så bra ifrån mig.

I morgon så kommer jag att börja min morgon med en dator lektion. Vi ska först 'leka' lite med gamla kläder som vi har hemma och styla ihop något kreativt, t.ex. ett par jeans som en tröja osv. Sedan så ska vi ta en sådan panorama bild eller vad man ska kalla det och göra en GIF av det. Så det ska bli spännande. Efter det så ska vi fortsätta med våra draperingar i ateliern och efter det så tror jag att vi har en filosofi lektion från 18-20, seeeeg tid alltså!

Likes

Comments

Hej läsare!

Nu har jag inte uppdaterat något under min första vecka på universitetet så nu när jag äntligen har tid ska jag berätta för er om min vecka.

Jag började universitetet i måndags och det har faktiskt varit en rätt jobbig vecka. Jag kände första dagen att jag aldrig kommer att klara detta eftersom att det är svårt med rumänskan. Jag har bland annat lektioner så som anatomi, filosofi och konst historia utöver modeklasserna. Det är väldigt svårt för mig att hänga med och ta anteckningar under föreläsningar när de pratar snabbt och de säger fackord som jag aldrig hört innan. Så det är väldigt jobbigt. Men jag har otroligt snälla klasskompisar som låter mig ta deras anteckningar så jag kan läsa igenom allt ordentligt efteråt.

Alla säger till mig att det kommer bli lättare under tiden jag pluggar, vilket det säkert kommer att bli, men just nu så är det sjukt jobbigt. Sedan är det jobbigt att bo själv, jag är ju inte riktigt van vid det, Jag saknar min pojkvän otroligt mycket när jag är i Bukarest. Jag ska försöka att åka till Alexandria varje helg, men slutar kl.18 eller 20 vissa fredagar, så de dagarna åker jag nog inte hem till honom.

Efter min första vecka så har jag nu gjort mina läxor, skrivit en kort uppsats om vad jag lärde mig på konst historia lektionen och läst i de två böckerna som jag skulle läsa. Så det är intensivt redan från början för mig. Allt tar ju längre tid för mig iom språket. Men underbara Irena har hjälpt mig under helgen med att renskriva lite av mina anteckningar och att formulera min uppsats på ett bra sätt. Sedan så har hon även lagat jättemycket mat till mig så jag slipper att stå och laga mat nu i veckan när jag går i skolan. Hon är så himla snäll och omtänksam, jag har så tur för att hon är så mån om mig.

I morgon så börjar jag kl. 8 så jag ska upp tidigt, men jag har 'atelier' först på schemat fram till kl.12 och då ska vi göra draperingar direkt på dockan, så det ska bli jättespännande!

Likes

Comments

Hej läsare!

Igår när jag kom hem till Alexandria igen så åkte jag också och hämtade ut mitt paket som mamma skickade till mig från Sverige! Och kan ni gissa vad som fanns i det paketet? Allt mitt favvo godis!!! Så nu är jag överlycklig, jag har inte ätit svenskt lösgodis på typ 100 år känns det som haha! Och Marabou... DRÖM!!!!! Tack bästa mamma!

Anyways, idag så har jag bokat in tid hos frisören och för att fixa mina naglar inför universitetsstarten på måndag. Jag är väldigt nervös för mitt hår då jag nu de senaste åren gått till samma frisör i Sverige hela tiden. Jag älskar verkligen min frisör i Sverige, hon vet exakt hur jag vill ha mitt hår. Så nu har jag mina fingers crossed för att det ska bli bra!

Likes

Comments

Godmorgon läsare!

Idag vaknade jag vid 7:20 eftersom att de som vanligt börjar banka i fucking väggarna här. De fixar de sista lägenheterna (otroligt nog så är det dem brevis mig...) och så bygger dem något på taket. Och när de borrar i betong... så låter det i hela byggnaden! Anyways, jag kunde inte sova så bra igår för att jag var väldigt frusen, jag visste nämligen inte hur man skulle sätta på elementen här. Det är väldigt annorlunda med gasvärme. Så i och med att jag vaknade så tidigt så ringde vi till ägaren på morgonen som kom hit och hjälpte mig att sätta på värmen.

Strax efter att Irena och hennes väninna åkt för att gå på begravningen så märkte jag att jag inte hade någon mjölk hemma till mitt kaffe, så det fick bli en morning run till Starbucks! Jag har dock tur som har ett köpcenter med Starbucks 5 minuter ifrån mig. Jag passade även på att köpa en jättesöt korg med lite rosor och ljung till bästa Irena som har hjälpt mig så otroligt mycket med allt egentligen! Flytten hit, språkkursen, universitetet, resor till och från flygplatsen, resor till och från Bukarest, resor till och från Targoviste och massor av mer. Det skulle ta mig typ 100 år att skriva allt som Irena gjort för mig haha! Jag hoppas att det kommer en dag då jag kan make it up to her! Hon säger alltid 'Emma när du blir en designer så kan du designa en klänning till mig som tack'! Jag designar mer än gärna en hel garderob till henne efter allt som hon gjort för mig haha!

Likes

Comments