Header

Hej läsare!

Igår så började jag göra en liten scrapbook till min pojkvän med våra minnen so far! Jag har sparat typ allt som är värt att spara de senaste två åren, flygbiljetter, vår första bio ihop etc. för att göra en lite memory bok! Jag är faktiskt ganska nöjd med den so far, tanken är att vi ska fortsätta att sätta in bilder nu tills boken fylls. En ganska rolig idé tycker jag.

Sedan runt 4-tiden så kom min älskade syster hem till oss och vi spelade in en videoblogg. Vi får se om den blev bra när hon sätter sig och redigerar den, om den är något att ha kommer den självklart upp här på bloggen med!

Senare på kvällen åkte jag och mamma in till Göteborg för att gå på bio. Både mamma och jag älskar skräckisar så vi tittade på The bye bye man, inte så läskig egentligen men när man är på bio så blir det ju ganska mycket läskigare!

Anyway, dagens planer är att gå till tandläkaren och sedan så ska jag träffa min vän Sofia G och äta gott! Uppdaterar min blogg senare idag eller imorgon!

Likes

Comments

Hej läsare!

Nu är jag äntligen hemma i Sverige en sväng! Jag har 2 veckor ledigt i från universitetet nu efter mina tentor, så jag kom hem och överraskade min lillasyster Therese. Hon hade absolut ingen aning att jag skulle komma hem så jag åkte direkt i från flygplatsen och överraskade henne på jobbet! Och hon blev så chockad! Det var riktigt kul att se.

Det är i alla fall så skönt att vara hemma. Jag träffade bästa Mandis idag, hon var hemma nu en sväng eftersom att hon bor i Malmö så jag hann precis träffa henne innan hon åkte tillbaka! Sedan så har jag även badat i mammas och pappas spa, de köpte nämligen ett i vintras så när jag var hemma under julen så var det riktigt skönt att ligga där och koppla av!

Jag har planer att spela in en videoblogg men min syster nu när jag är hemma, så håll utkik på min blogg eller på Fitness By Thereses youtube kanal!

Likes

Comments

Hej läsare (om det ens finns några kvar?)!

Nu har jag inte bloggat på en evighet... Och då menar jag verkligen en evighet! Jag har varit så upptagen med universitetet och nu det senaste med alla mina tentor. Jag har tagit mig igenom 8 exams och endast 2 återstår, imorgon och på torsdag. Jag har en liten lucka nu så jag har tid att slänga in en update om vad som hänt för mig det senaste.

Jag hade knappt något jullov då jag satt hemma och pluggade inför mina tentor i bland annat anatomi, filosofi och konsthistoria. När jag var hemma i Sverige var jag så slutkörd att jag ställde in att träffa ett flertal kompisar som jag bestämt att träffa. Jag gick knappt utanför dörren när jag var hemma! Och att inte kunna ha vilat upp mig under julen har bara gjort att de här två månaderna fyllda med tentor har varit otroligt jobbiga för mig. Fyllda med panik attacker, ångest och många tårar, om jag ska vara helt ärlig. Jag måste verkligen lära mig att inte sätta en sådan stor press på mig själv. Jag har bara inte velat faila någon tenta för då vet jag att jag måste göra om det och kanske inte få så mycket sommarlov.

Jag har inte fått svar i alla ämnen än, endast ett fåtal. Det provet som jag var mest rädd för var anatomi. Vi har en betygsskala på 1-10 här, en femma måste du få för att bli godkänd, lägre än en femma och du får göra om provet senare. Sedan måste man få ett visst antal credits för att gå vidare till nästa år med...

Men anyway, anatomi provet... Tänk att jag pluggat alla ben i kroppen, alla delar på dessa benen och deras namn, lärt mig måla dem och kan nu peka ut vart alla benen sitter etc. och allt detta på rumänska... Och vet ni... jag fick en 6:a! Jag har ärligt legat och bett till Gud konstant i en månad att jag ska klara detta provet, åtminstone få en femma liksom, och jag får en sexa! Högre än vissa rumänska studenter i min skola! Fatta hur stolt jag är! Detta är ett prov som hela skolan basically fruktar, och jag, en svensk, (ser mig inte heller som den smartaste heller) klarar detta provet som är otroligt svårt (jag hörde även från några klasskompisar som har vänner som studerar till läkare, och vi har svårare anatomi än dem)! Jag mer än klarar det, jag lyckades få en sexa! Det som drog ned mitt betyg mycket var målnings-delen, berättade min lärare för mig. Jag är inte så värst bra på att måla, det vet jag, men så stolt jag är, att jag lyckades få ett högt betyg på den teoretiska delen!

Jag är också så tacksam över att min pojkvän har stöttat mig så otroligt mycket under denna perioden, han har stannat hos mig och varit jätte uttråkad här i Bukarest, bara för att jag inte ska behöva vara ensam under denna perioden!

Så här har jag sett ut dag och natt under snart två månaders tid, myskläder och en bok i handen!

Likes

Comments

Hej läsare!

I onsdags var jag tillbaka i skolan igen, inte helt frisk, men hjärnan fungerade någorlunda. Jag var tvungen att gå dit då vi hade ännu ett seminarium, men i filosofi denna gången (som jag förklarade i mitt förra inlägg). Jag har i alla fall blivit klar med min andra drapering nu. Den är likadan som den förra, bara att nu har jag gjort den med ett wearable tyg. Så nästa vecka ska jag börja sy ihop den! (De två första bilderna är när jag höll på och jobba).

Jag är just nu i Alexandria och ska imorgon åka med min pojkvän till Giurgiu eftersom att han har en kompis som sitter i fängelset där. Så han ska hälsa på honom, ge honom skor, kläder för vintern och lite pengar. Alex och jag var och köpte saker till honom idag, han har nämligen ingen familj som hjälper honom då de dött, så det är verkligen en sorglig situation. Jag är så stolt över att min pojkvän är så godhjärtad och hjälper sin vän så mycket!

Likes

Comments

Hej läsare!

Usch, jag har gått och blivit jättesjuk... Det började i lördags och jag mår verkligen super dåligt. Jag skulle egentligen åkt tillbaka till Bukarest i söndags men iom att jag mådde så dåligt så sa Alex till mig att han inte ville att jag skulle sova ensam när jag var så sjuk. Jag höll nämligen honom vaken nästan hela natten mellan lördag-söndag för att jag inte kunde andas ordentligt och behövde snyta mig hela tiden. Så jag stannade till måndag morgon och åkte sedan med vår taxi-vän Luci till Bukarest vid 9-tiden. Sedan åkte jag med feber till skolan för att gå på en kurs och ett sammanhängande seminarium från kl. 14-20. Jag mådde så dåligt mot slutet av seminariet så min lärare sa faktiskt till mig att jag kunde gå hem en halvtimme tidigare. Så idag bestämde jag mig för att stanna hemma för att vila upp mig för filosofi seminariet imorgon. Det är också ett sådant sent seminarium, från kl. 18-20. Känns lagom kul när man är sjuk, men iom att de är obligatoriska så måste jag gå.

Jag var tvungen att dra mig till affären förut för att köpa lite apelsiner osv. för att boosta min kropp med C-vitamin. Behövde även köpa något som jag kan ha med mig för min långa skoldag imorgon. Man känner sig verkligen så ynklig när man är sjuk, man är ju så trött och så måste man ju göra vissa saker så som att gå och handla och jobba eller går till skolan. Jag vill inget hellre än att åka hem till min pojkvän och bli ompysslad.

Så nu sitter jag och har tänt lite ljus och ska titta på lite youtube videos från Therese Lindgren. Innan jag flyttade till Rumänien så tyckte jag inte alls att det var så kul med youtube videos, men nu så känns det typ lite comforting att titta på svenska videos. Jag vet inte varför, kanske så känns det skönt att se lite av Sverige och höra det svenska språket?

Likes

Comments

Hej läsare!

Igår efter skolan så tog jag bussen hem till Alexandria för att överraska min pojkvän med att komma hem en dag tidigare. Det var så kul att se hur förvånad han var över att se mig stå i dörröppningen till hans rum helt plötsligt! Det är skönt att vara hemma hos honom igen. Det är nog det bästa jag vet att komma hem till Alex efter en vecka utan honom och liksom bara mysa med honom och få sova bredvid honom!

Anyways, nu under veckan så har vi haft bland annat två kreativa projekt. I vår datorklass så har vi under två dagar haft i uppgift att göra en sådan kreativ outfit som möjligt utav våra gamla kläder. Så i går var det min tur att vara modell och jag blev 'The Queen Of Fall'. Verkligen en rolig uppgift och på måndag blir jag en gif under datorklassen!

Jag gjorde även klart min drapering igår och min lärare godkände den, så nästa vecka så ska jag börja göra det i toalltyg. Jag är verkligen supernöjd med den!

Nu ska jag sätta mig och skriva en uppsats till min lektion i Konst Historia och läraren var så snäll och sa att jag kan få skriva den på engelska!

Likes

Comments

​Topp - Bershka / Byxor - ZARA / Halsband - Pimkie / Klocka - Marc Jacobs 

Likes

Comments

Hej läsare!

Idag så började jag min morgon i skolans atelier och fortsatte med min draperings-uppgift. I måndags hade jag verkligen inte någon inspiration till min drapering då jag knappt sov någonting under natten, så idag var det roligare eftersom att jag faktiskt fick en ganska snygg drapering! Det är första gången som jag jobbar med att drapera på en provdocka så jag tycker ändå att jag gör rätt så bra ifrån mig.

I morgon så kommer jag att börja min morgon med en dator lektion. Vi ska först 'leka' lite med gamla kläder som vi har hemma och styla ihop något kreativt, t.ex. ett par jeans som en tröja osv. Sedan så ska vi ta en sådan panorama bild eller vad man ska kalla det och göra en GIF av det. Så det ska bli spännande. Efter det så ska vi fortsätta med våra draperingar i ateliern och efter det så tror jag att vi har en filosofi lektion från 18-20, seeeeg tid alltså!

Likes

Comments