Header

Hej läsare!
I veckan åkte jag in till Göteborg med min familj för att besöka kultur kalaset! Vi åkte mest in för att gå till mat stället med all internationell mat. Det var väldigt kul att se men det var otroligt mycket folk! Jag åt en fransk crepes med nutella och resten av familjen åt pizza! Jag tycker ju att det känns lite jobbigt med svenska priser nu när jag är van vid de rumänska haha! Jag tänker tillbaka till när jag var i Mamaia,där köpte jag en jätte pannkaka med nutella för ca 20 kr och här kostade en liten crepe 50kr! Haha verkligen en stor pris skillnad!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej läsare!

Eftersom jag inte bloggat nu under sommaren tänkte jag att det kunde vara kul om jag gjorde en liten update om vad jag har gjort nu i sommar!

Therese hälsade på hos mig i Bukarest

Jag och Alex åkte till Mamaia

Hemma i Sverige

Likes

Comments

Hej läsare!

Jag har inte bloggat något nu på ett tag eftersom det är ganska mycket som har hänt. Jag är nu hemma i Sverige men jag är sjuk och har varit det nästan enda sedan jag kommit hem, vilket så klart är jobbigt. Jag har dragit på mig något virus som inte vill ge med sig, vilket också gör att jag inte kunnat träffa så många nu sedan jag kommit hem. Jag kom hem den 26:e juli och kommer att stanna till i mitten av september vilket är underbart! Jag förtjänar en lång vistelse hemma i Sverige!

Och Gud vad jag har saknat Sverige! Det är så fantastiskt att vara hemma nu! Jag har också skaffat glasögon, vilket är super! Jag har inte jättedålig syn men att ha glasögon kommer att underlätta något otroligt för mig nu när jag studerar. Kommer lägga upp bilder på hur mina glasögon ser ut i detta inlägget. Jag valde ett par Gucci, ett par Saint Laurent och ett par solglasögon från Stella McCartney.

Jag har också fått reda på alla mina betyg, jag har mer än klarat alla ämnen, jag har ett medelbetyg på 9,44 av 10! Vilket är sjukt bra, så jag känner mig stolt över mig själv!

Jag kommer att slänga upp ett inlägg senare med bland annat de videobloggar som jag och Therese gjorde när hon hälsade på mig i Rumänien och sedan ett inlägg med vad jag gjort so far under mitt sommarlov!

Likes

Comments

Hej läsare!

Imorgon kommer min syster Therese och hälsar på mig här i Bukarest. Det ska bli så kul att hon äntligen ska få se hur jag bor här och även att jag ska få visa henne runt här i Bukarest! Nu började jag tänka på en sak som jag inte berättat här på bloggen haha! På tal om att visa min syster runt här i Bukarest, typ varje vecka nu när jag har gått till universitetet så har de kommit upp minst två människor per vecka till mig för att fråga om vägen eller hur man tar sig till en viss plats. Det är så lustigt för det händer även när jag är med mina vänner, de frågar mig, jag som själv inte är från Rumänien haha, men typ alla gånger har jag kunnat hjälpa dem, på rumänska också!

Anyway, min syster bestämde på rätt så kort varsel att hon ska komma hit så jag har försökt tänka ut på vad vi kan göra och har kommit på några exempel. Tänkte även att detta kan vara som tips för er som vill besöka Bukarest!


1. Therme Bucuresti

Ett måste är att vi ska till Therme, vilket är ett spa. Det ser så otroligt fint ut så jag vill jättegärna dit med! De har 3 olika sektioner plus att de har byggt nytt nu för i år typ som en strand med pool och grejer, så det ska kännas som att man kan åka till stranden även om man är i storstaden.


2. Gå till Coffeöl

Ett måste är också att vi ska gå till Coffeöl som är i Lipscani, de har de bästa och mest spektakulära milkshakesen! Jag var där när min kompis fyllde år och de är helt otroligt goda!


3. Shoppa vid Parklake köpcentret

Parklake är ett köpcenter här i Bukarest som är relativt ny, det öppnade för ett år sedan och jag har börjat att besöka detta köpcentret mer och mer det sista. Det är inte den bästa men det är otroligt fint där och det är väldigt snyggt gjort.


4. Lipscani (The Old Town)

Jag älskar Lipscani, det är jättemysigt där, det är den gamla staden och de har så mycket fina restauranger där! Det är dock ganska dyrt där, men det är helt klart värt att besöka!

Likes

Comments

Hej läsare!

För en vecka sedan så gjorde jag min sista tenta på universitetet för första året! Jag kan inte fatta att jag har gått klart ett år här, nu har jag två år kvar men jag är säker på att de två åren kommer att springa iväg de med!

Jag har inte fått reda på alla mina resultat ännu, men vet att jag fått en 7 i anatomin, vilket är det svåraste ämnet jag har. Denna terminen hade vi alla muskler i hela kroppen, vart de börjar, vart de slutar, vad de gör, vilken riktning de har och vilken sorts muskel grupp de tillhör, plus olika kroppstyper och kropps-positioner. Så sjukt svårt, trodde absolut inte att jag skulle få godkänt på detta, men jag blev mer än godkänd ju så jag är så stolt över mig själv!

Sedan så vet jag att jag fick 10 i filosofi, vilket är det högsta betyget! Jag kan knappt fatta det! Vem kunde tro att jag var så smart haha!

Anyway, Irena och Alex överraskade mig och tog med mig upp till bergen över helgen och det var så otroligt vackert! Verkligen det mest otroliga jag någonsin sett, det var som en dröm, det låter cheesy jag vet men det är sant! Vi åkte på Transfagarasan vilket är den vackraste vägen att köra på i hela Europa enligt Top Gear. Det var till och med snö där uppe. Det var så mysigt, för nästan högst upp på en av bergen så var det en sjö och man var liksom uppe i molnen, jag såg hur de liksom kom mot mig och till och med kände dem mot min hud! Verkligen en av de mest minnesvärda resorna jag gjort!

På vägen hem åkte vi också till Targoviste där jag studerade rumänska under 2015-2016 för att hämta mitt diplom, så nu har jag mitt fysiska bevis på att jag gått min utbildning! Jag har inte haft tid att hämta upp det försen nu, så när vi ändå passerade förbi så åkte vi dit. Jag ska faktiskt ta och rama in det, för jag är riktigt stolt över min prestation i att lära mig rumänska!

Likes

Comments

Hej läsare!

Idag var jag i skolan vid 8-tiden eftersom vi hade en photoshoot med våra trenchcoats. Detta projektet handlade såklart om trenchcoats och volymer + att den skulle vara inspirerad av vårt stjärntecken, så i mitt fall skytten.

Så fort vi får bilderna så ska jag lägga upp dem här, ska bli spännande och se hur det blev!

Likes

Comments

Hej läsare!

Tänkte slänga upp ett snabbt inlägg innan jag går till universitetet. Jag har inte bloggat på ett tag då jag varit väldigt stressad, jag har hunnit jobba klart på ett nytt projekt sedan det senaste spiral projektet som vi hade, varit uppe i bergen under första maj (ett inlägg om det kommer), skrivit 4 filosofi uppsatser och mycket mer...

Anyways här kommer de lovade bilderna på mitt projekt!

Likes

Comments

Hej läsare!

Igår hade vi vår photo shoot för vårt projekt. Det gick okej skulle jag säga, jag var otroligt trött igår och kände verkligen inte för att vakna kl.6.00 på en lördag. Vi kommer få bilderna om ca 2-3 veckor tror jag och då kommet jag självklart att lägga upp bilder på dem här!

Men whatever, efter vår photo shoot så åkte jag hem och packade och så hämtade Alex och Irena upp mig och vi åkte hem till Alexandria. Alex och jag åkte direkt till vår favorit restaurang Rovis och åt god mat och drack lite drinkar. Super mysigt!

Senare idag ska jag åka tillbaka till Bukarest för imorgon så är det en ganska fullspäckad dag, nytt projekt, anatomi lektion och så ska vi fira min vän Sînzianas födelsedag!

Likes

Comments