Gårdagen var en skit dag kan man lugnt säga, började med att jag slog huvudet i sjukskåpet i ladugården så nu har jag flera bulor i skallen sedan höll det på så hela dagen att jag klämde mig i grindar och en massa sånt, när jag sedan kom hem skulle klippa min gimmer så hade jag min mobil i bakfickan och tänkte inte mer på det sedan när jag skulle ta upp den är det en spricka i högra hörnet av mobilen, riktigt kul asso. Blev så arg så jag fodrade klart och gick in och la mig och sov och hoppades på att det skulle bli en bättre i dag i dag och det blev det med.

I dag har jag mjölkat som vanligt och vi har bytt alla slangar på mjölk organen och tvättat så det blev lite och göra i dag. Nu sitter jag här vid köks bordet och snart ska jag ta och gå ut till mina egna kräk sedan ska det ätas middag och i kväll blir det lite tv tittade i soffan.

Hejdå

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja då är det här sista veckan i juli månad, fy vad denna månad har gått fort, känns som jag inte gjort något denna månad och det har jag ju inte, bara varit med korna men det är rätt härligt det med. 

Snart är det skolstart och sista året på gymnasiet ska börja och det känns galet, det va som om att jag aldrig skulle bli så gammal men först ska vi ha klövvård på korna och det ska tröskas så lite ska göras innan det börjar. Det där med att gå ut skolan ser jag både fram i mot och inte fram i mot det som ska bli skönt är att jag blir mer själv ständig på något sätt men det finns så många nackdelar med det som ett tex att bli arbetslös, gymnasiet är ju en riktig trygghet och få gå i och det gäller även grundskolan. Jaja jag ska iallafall njuta av de sista året.

I dag börja jag med morgon mjölkning och sedan lite små jobb i ladugården sen drog jag hem efter lunch, nu på eftermiddagen har jag flyttat baggungarna till bagghuset så nu har tackorna lite semester, dom fick även nytt bete. 

När vi hade flyttat tackorna stod jag i godan ro och fyllde vatten i tunnorna, jag vände mig om för jag tyckte jag hörde något och där sitter en katt och det var inte en av gårdens katter, hon va hemskt tam så vildkatt är hon inte skulle tro att det är någon turist som bara lämnat henne här men jag vet inte hon kanske har än ägare här på ön. 

Nej nu är jag klar ska nog gå och lägga mig och se lite tv. 

Hejdå

Likes

Comments

Har haft en riktigt bra Söndag, jag har varit ledig i från ladugården i dag så det började med en skön sovmorgon och sen blev det morgon fodring och lite små pyssel ute i stallet under dagen. 

Ikväll har jag och familjen varit inne i stan och ätit mat på joda bar och kök riktigt gott faktiskt. 

I morgon är det morgon mjölkning igen så det är upp tidigt som vanligt så jag får väll borsta tänderna och kanske se en film och sen ta till kudden. 

Godnatt

Likes

Comments

Då var det helg igen, tycker denna vecka har gått riktigt fort men det är väll för att det varit en bra vecka. Igår mjölkade jag både morgon/ kväll och slaktbilen va på besök och veterinären en riktig lärorik dag och det gjorde den riktigt bra också.

I dag är det Lördag och jag har mockat skit ute vid kaninerna så dom fick det rent och fint, blev precis klar så kom det en riktig regn skur så jag fick springa in i från stallet. Nu är det snart dags för kvälls fodring och lammen ska få en ny mineralbalja som min snälla mor har handlat i dag. 

Ha en riktig trevlig Lördag kväll för det tänker jag ha!

Snart kommer regnet...

Likes

Comments

Då var man klar för dagen, i dag har det varit en riktigt bra dag bättre än så här kan den nog inte bli.

Idag har jag morgon och kvälls mjölkat, flyttat kvigor, släppt ut korna på bete, strött för kalvarna i amman och såklart fodrat mina egna djur. Kanske inte värdens bästa dag för en vanlig människa men i min värd så är en bra dag då de flyter på precis som jag vill.

Har tänkt många gånger vem jag hade varit om jag inte hade varit uppvuxen med djur, det vet nog ingen inte ens mamma och pappa. Såg några ungdomar plocka upp varor i Tempo affären när jag och mor va och handla, vist skulle jag kunna göra det om jag inte hade något annat men jag kände då att jag är riktigt glad över att jag jobbar och har jobb på en mjölkgård.

Nu blir det go fika framför tv med mor och far.

Hejdå

Likes

Comments

Var uppe med tuppen i morse när jag skulle i väg och mjölka, det var faktist ganska varmt ute så tidigt på morgonen             (väldigt ovanligt). 

Var hemma vid 13 tiden sen blev det och fylla på moppen med motorolja då de va nästan slut, inte så kul om han skulle skära nu när jag är i behov av den varje dag.  Vid kvälls fordringen nu i kväll så var det en baggunge på rymmen, inte kul om han lär dem andra att hoppa igenom, det är snart dags för baggungarna att lämna mamma. Tror tackorna blir rätt glada att bli av med dom, fy va dom stöter på juvret när dom ska dia hela tackan lyfts upp, man kan bara tänka sig hur ont det måste göra men ändå så har jag inte haft ett ända problem med juver i år, jo föresten i början av lammningen hade jag en tacka som inte mjölka ur ordentligt men nu är det inga problem men under hela sommaren så har det varit lugnt känns riktigt skönt. 

Glassbilen kom nu i kväll så det får väll bli en glass framför tv i kväll det är ju dock sommar, jag ska också ladda inför två dagar då jag mjölkar både morgon och kväll.
Tjarå

Likes

Comments

Dagen började i ladugården (mitt sommarjobb) där jag morgon mjölkade sen tog jag frukost och åkte vidare och fodrade gårdens kvigor och kollade till dem på betet att dem mådde bra. Korna fick också komma ut en sväng sen drog jag hem, blev en ganska kort dag vid korna men då fick jag lite egen tid till djuren här hemma.

Senare under dagen har jag pysslat och kollat kön på dom blå dvv och jag lär få en avelshane att spara till hösten, riktigt kul faktist, en hona är det nog värre med men kanske att jag kan få en hon från min viltgrå hona Alice om hon kunde ta och bli dräktig. Tycker det har varit hemskt svårt i år att få dem dräktiga, har pratat med flera uppfödare som haft samma problem, är väll ett sådant år i år men sånt får man ta

Igår kväll tog jag med kameran ut till lammen och fick en del riktigt fina bilder som jag faktist blev riktigt nöjd med nu ska jag hoppa i duschen sen blir det en bra film i sängen innan det är dags för att sova.

Hejdå


Likes

Comments

I dag blev det morgon mjölkning, det är rätt mysigt och gå upp tidigt och höra på tystnaden tills jag startar moppen, tror hela vår socken vaknar 👍 nej men det har varit en lugn måndag fast den är ju inte slut än men så här långt har den varit bra tycker jag. Nu ska jag med farsgubben med ett lass ved o sedan blir det kvälls fordring. Ha det!

  • 20 Readers

Likes

Comments

Har varit ute i stallet och morgon fodrat och myst med dom blå dvvungarna, riktigt härligt att få vara ledig från ladugården och morgon mjölkningen och få va med mina egna djur en sådan här morgon.

Likes

Comments

Ja då var den här veckan slut och i dag har jag varit hemma hela dagen och vilat upp mig för jag har mått som ett spann skit men nu mot kvällen så känner jag mig ganska kry. Fick släpa mig ut i dag och mocka skit vid kaninerna så nu va det gjort känns skönt, får alltid dåligt samvete om jag hoppar över en dag i planeringen.

  • 28 Readers

Likes

Comments