Torsdag redan & snart är 2 av 3 veckors VFU period över. Alltså så trött som jag varit under dessa två veckor. Är väl en blandning av allt möjligt, mest kanske att man inte är van att stiga upp tidigt varje morgon, och att det är så sjukt mycket nya intryck och påfrestningar. Är kluven i om detta verkligen är något jag vill, som passar mig och som jag kommer trivas med... Men tycker att det är alldeles för tidigt att veta och känna det. Och det handlar om så mycket mer än vad jag hittills har lärt mig (såklart, har ju bara gått någon månad änsålänge) men känner å andra sidan att jag vill bli lika bra på yrket som min handledare tex vilket borde vara ett gott tecken. Men som sagt, efter dessa 2 veckor ute i verkligheten har jag verkligen börjat reflektor om detta är något för mig? En del av mig känner att jag liksom inte "orkar" leta efter vad jag vill göra i livet, utan bara hitta/ta något. Men med den inställningen kommer man garanterat inte göra ett bra jobb, eller ha motivationen. Däremot känner jag också att man absolut inte behöver jobba med detta resten av sitt liv bara för man är utbildad inom det. Dessutom är yrket väldigt brett i sig och kan se väldigt olika ut, och man kan ju alltid vidareutbilda sig om det området/åldrarna osv man har inte känns rätt eller att man vill ha andra utmaningar.

Lite kvälls tankar från min hjärna. Kanske något jag borde börja med. Skriva av mig mer här. Min hjärna går ju väldigt mycket på högvarv, stackarn... Och det är ju alltid en skön känsla att få skriva av sig, och sortera ut.

På tal om sortera - haha, snygg parallell jag drar här nu. Men igår drog jag igång projekt "Städa/Rensa/sortera garderoben och sminkbordet, (eller egentligen är tanken att sortera alla lådor och gömmor jag har) vilket är något jag tycker är riktigt skönt faktiskt. Älskar att slänga saker faktiskt. Vilket fall, projektet går framåt och jag ska försöka ro det i land ikväll så min lägenhet är fredagsfin imorgon bitti. :)

innan jag suddade ut dessa fina texter från mina vänner var jag tvungen att föreviga minnet med ett foto. Bästa familj & vänner <3 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Alltså dethär har nog helt klart vart bland top 3 snabbaste veckorna i mitt liv! Inte fattat att det redan var torsdag idag & blir fredag imorrn? Inte jobbigt med tanke på att fredag är en favorit dag, även om den kommer bestå utav plugg & helgen likaså.
Även om varje föreläsning & den kunskap man fått ta del av via diskussioner varit jätteintressant och jag har hängt med på allt så vill det jag nu läser ifrån böckerna och ska lära mig inför tentan (som är om exakt en vecka...) VILL det inte fastna. Men det är väl sånt man får ta såhär när man är nybörjare!

Likes

Comments

Behöver verkligen ha en (eller flera) riktigt ​"ta-tag-i-allt-jag-velat-ta-tag-i-länge-dag" som i stort sätt mest innebär att verkligen stor-städa och rensa ut! Tänkte att jag kanske skulle försöka börja med något rum i helgen, och fortsätta mig framåt under nästa vecka. Vill göra en sån riktig klinisk städning, av varenda millimeter i lägenheten!! Och dessutom rensa bort all skit (eller det behöver inte var dåligt) men sånt som jag inte har någon användning av överhuvud taget längre! 

Tycker verkligen sånt är så roligt, och tror det är viktigt att få göra sådant ibland. Eller iallafall jag. Gillar ju struktur och ordning (även om jag inte kan hålla det så länge) men att lägga ner flera timmar på att få något ordentligt gjort gillar jag verkligen! 

Likes

Comments

Ja, sedan i fredags har jag suttit & läst samma frågor och funderat på hur jag ska börja på min inlämningsuppgift som ska vara färdig tills på fredag.

Haha, tror egentligen inte det är så svårt. Eller att jag heller för den kommer ha det så svårt. Jag har bara såna sjuka koncentrationssvårigheter?! Och svårighet med att kunna lägga fokus på en sak, eller uppgift i skolan?! Jag vill bli färdigt med allt, på en gång. Men det är väl sådant som kommer släppa efterhand nu. Det känns ju verkligen SÅSÅSÅ himlens bra iallafall att läsa till det "VIKTIGASTE YRKET I VÄRLDEN" som rätt många föreläsare påpekat. Och det är väl bland annat det som gör att jag tappar fokus, att jag typ bara vill ut, redan nu, i praktiken och jobba!!! Men 4 år går väl förhoppningsvis rätt snabbt!

Nu ska jag fortsätta skriva :)

Likes

Comments

Godkväll. Sitter med en rinnande näsa, hosta & huvudvärk samtidigt som jag försöker få in ytterligare information i hjärnan via en inspelad föreläsning på datorn. Igår var det sista dagen på insparken & det avslutades med sittning och dans på aka!
Så idag har jag legat inne i soffan hela dagen... men skolan har dragit igång & det känns redan så himla bra! Även om det också redan känns tufft och mycket så ser jag så fram emot att få komma in i lite skolrutiner igen, men framförallt så känns det som att detta yrket är något som kommer passa mig så bra! 👏🏻

Blev avokadomackor imorse till frulle. Och jag har sån dille på avokado just nu, det är ju så himlans gott!!

Likes

Comments

Behöver verkligen en (eller flera om man får drömma) väska inför skolstarten & jag vill verkligen ha något ifrån Malene Birger. Den sista är ju hur snygg som helst som weekend bag, gott bara att den kostar 4000:- .... MEEN är jag duktig & ekonomisk nu under hösten kanske man kan unna sig en sådan :) Däremot behöver jag i första hand något som är praktiskt för dator, stora anteckningsblock & böcker... Låter väl visserligen som en weekendbag skulle funka till det, dom är ju liksom rymliga?! ;) 

Likes

Comments

Alltså dom gångerna jag verkligen inser att jag älskar att jag är svensk och föddes i Sverige, det är när jag är ute & reser. Kanske inte så konstigt, med tanke på att det är då man ser hur stora kontraster & annorlunda ens eget land är med typ allt annat (förutom typ Norge då). Och visst kan det vara en vanesak att vänja sig vid klimat, kultur och liknande, MEN vi har det så fruktansvärt bra i det här landet. När det gäller ALLT. Så jag är så tacksam & ska försöka uppskatta det här landet & våra tillgångar och hur vi lever mer. För vi har fått det så bra att vi ständigt strävar efter att få det ännu bättre och aldrig är nöjda med hur vi har det, vilket vi verkligen redan borde vara, för längesen.


Vilket fall, nu är jag på hemmaplan och det känns underbart. Om 2 dagar börjar jag högskolan, (för andra gången) men denna gången känns det mycket bättre & jag ser fram emot 4 år utav studier & ambitiösa perioder! Nu väntar dock en väldigt hektisk vecka!

Likes

Comments

Kost

= Mat som går riktigt snabbt att göra, och som blir riktigt gott! Sånt gillar jag :)

I brist på annat än endast negativa saker kring mitt liv tänker jag bara dela med mig utav några matbilder från min mobilkamera. Ett liv utan kött är riktigt gött (och så sjukt enkelt)
Allt helt veganskt på bilderna. Ser ni hur gott??? Älskar naturligt färgad mat 💜💙💚💛❤️💖

Likes

Comments

Jobbade sista dagen på toys i fredags & efter det åkte jag förbi en snabbis till Carro som hade lite grillfest! Sen har jag spenderat helgen på landet, där jag verkligen trivs som bäst. Vill tillbaka till landet när jag blir äldre, för jag mår så mycket bättre av att vara i den miljön.
Nu är det 6 arbetspass kvar innan 2 veckors semester i Italien med familjen för att fira pappsen. Ser ganska mycket fram emot detta!
Idag gjorde jag en riktigt god gryta med quornbitar, krossade tomater & basilika. Livet utan kött är faktiskt riktigt gött ;)

Likes

Comments

Bästa sättet att starta en dag på är ju att ta en morgonpromenad (gärna i solsken) för att sedan komma hem & göra sig tex lite gröt!!
Alltså för mig är faktiskt morgonen den bästa stunden på dagen, och har alltid varit. Frukost är liksom mitt favoritmål, och även om innehållet i mina frukostar ändrats från det man såg fram emot mest med frukosten tidigare (typ bröd & yoghurt...) så är det fortfarande något speciellt med morgonen & hur man startar dagen. Det är väldigt avgörande för hur resten av min dag ser ut. Antar att det blivit så nu pågrund av mina problem med min magen visserligen. För om magen inte känns bra under morgonen så kan det heller inte bli det under dagen har jag tänkt, fast det är inte riktigt sant. Men det jag egentligen bara ville komma fram till:
ÄLSKAR att gå ut & gå på morgonen när gatorna är tomma & ingen annan är vaken typ. Så härligt.

Likes

Comments