Header

Efter en kaos kväll på fredagen med min bil sov jag över hos Emelie. Vi försökte att vakna i hyfsad tid på lördagsmorgonen, då vi skulle träffa Hulda senare på förmiddagen. Eftersom vi jobbade under hela fredagen, då det egentligen var midsommar bestämde vi oss för att fira på lördagen istället. Vi mötte upp Hulda på Safeway där vi köpte lite blommor till våra kransar. Jag har aldrig gjort en krans innan och jag kan lugnt säga att jag är inte bra på att göra kransar. Usch vad ful min blev. Vi gjorde våra kransar hemma hos Hulda, där gjorde vi oss även iordning för att åka in till city. Väl inne i San Fran gick vi till Dolores. Där mötte vi upp Emelies vänner från Sverige som vi hängde med. Riktigt sköna personer må jag säga. Det var Pride här i helgen och i Dolores var det fullt med folk. Det var så många som kom fram till oss och berömde våra kransar. Folk ville ta foton med oss och några kom även fram och visade några smygfoton de hade tagit. I Dolores känns det verkligen som om man är på en festival eller något liknade. Alla festar med alla. Några bubbel senare blev det ett självklart val att gå till vår favorit/stammis ställe, The little Chihuahua. Det finns inget bättre ställe som har mexikanskt. Att vara poppis i Dolores tar på krafterna, så vi blev helt slut efter lite mat i magen åkte vi sista barten hemåt. En perfekt midsommar! Älskar verkligen Emelie och Hulda. Utan dem hade jag inte klarat mig här.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Den varmaste dagen på hela veckan var här. Torsdagen bjöd på 38°C. På morgonen var det samma race igen. Hjälpte även pappa med att designa en lapp till p-automaterna. Min käraste farbror fyllde även år igår, så det blev ett samtal med honom på mina lediga timmar. När jag hade hämtat upp H vid lunch väntade min favorithalvtimme. När H har simskola och O har swimcamp. Då har jag en halvtimme för mig själv vid poolen med min bok och solstolen. När halvtimmen är över blev det lek under hela eftermiddagen. När jag hade slutat åkte jag åter igen till gymmet. Gillar att träna på kvällarna. Det är mycket lugnare samt att man inte har någon tidspress. När ni läster detta har midsommar redan varit, men för min del firar vi midsommar på lördag. Men glad midsommar iallafall!!

Likes

Comments

Onsdagen började som vanligt. Det är en helt sjukt multitasking jag gör på morgonen. Jag lagar tre olika frukostar samtidigt som jag bäddar barnens sängar, gör snacks till camp och packar väskor. Att göra en sak i taget är kanske något jag ska fundera på. Det är ju över 35°C här varje dag så vi har inte så mycket annat val än att hänga vid poolen. Skönt!! Harper hade inte simskola igår, vilket betydde att vi kunde ta en lugn lunch hemma. Men direkt när lunchen var uppäten och väskan packad med snacks åkte vi till poolen. När jag slutade stack jag till gymmet för ett välbehövligt pass. När jag kom hem blev det en kvällsmat framför en serie.

Likes

Comments

Det blir bara varmare och varmare. I ett hus utan AC betyder det sömnlösa nätter. Jag älskar att var ute när det är även 35°C, men när det är över 30°C inomhus är det inte lika mysigt. Tisdagen började lite tidigare än vanligt, då värdpappan är i Kanada och värdmamman börjar tidigare. Vi hade en mysig morgon som innehöll massor av lek. När ungarna var på camp hade såg jag på serier och packade väskan inför eftermiddagen. Eftermiddagen bestod av simskola och pianolektioner. Det är en buzy sommar här borta. När vi kom hem igen lekte vi lite mer. Värdmamman meddelade mig att hon skulle bli sen, så när jag meddelade ungarna att det var jag som skulle laga mat blev det jubbel och kramar. Blev inte så avancerad middag om man säger så, pasta. När värdmamman kom hem åkte jag hem till Emelie och planerade resemånaden. Nu ska vi bara boka flyget hem och sen är vi klara med all planering. Eller bara boende kvar. Jag är så taggad! Har så mycket framför mig just nu. Inte bara resemånaden, jag har lite andra resor inbokade och en är bara om 1,5 vecka!!!

Likes

Comments

Nya vecka, nya camps.

Vi har ingen ac är hemma. När man går och lägger sig när det är över 30°C i huset får man inte mycket sömn. Det blev inte många timmar sömn natten till måndag om man säger så. H började på camp denna vecka och O började på swimcamp. Detta betyder att mina tre lediga timmar mitt på dagen kortas ner till två. På mina lediga timmar försökte jag sova för att catch up. Hann även prata med bästa farmor en sväng också. På eftermiddagen hängde vi vid poolen. Så glad att vi har poolen vi kan gå till när det är så här varmt. När jag hade slutat åkte jag till gymmet och körde ett yoga pass med Hulda. Så skönt!! Saknar verkligen yogan jag brukade gå på hemma. När jag kom hem igen efter yogan blev det en kall dusch och lite tittade på serie innan man skulle lägga sig i hettan och försöka sova.

Likes

Comments

Vaknade upp hemma hos Emelie på söndagsmorgon. Med frukost i magen och lunch inhandlad hoppade Emma, Emma, Emelie, Emelie och Hulda in i en bil för dagens strandhäng. Emelie är en ny tjej som har kommit hit som vi bjöd med idag. Det skulle även bli närmare 40°C hemma hos oss, så stranden var ett måste. Vi åkte till Panthern beach nära Santa Cruz som jag och Emelie har besökt innan. Lite jobbigt börjar det bli med två Emmor och två Emelies, men det går. När vi kom dit sprang vi igenom tunneln, så vi hamnade på den fina sidan. Lunch, lek i vågorna, upptäcksfärd och solande. Vi fick några underbara timmar på stranden. Helt plötsligt kom en lifeguard och sa att det var bäst att vi gick nu så inte vågorna blev förstora. Om vågorna är förstora kommer man inte tillbaka. Det blev kaos. Det var så svårt att komma tillbaka. Vågorna sköljde över oss och Hulda och Emelie ramlade och skadade sig. Lifeguarden fick ta på oss en räddningssele och hjälpa en i taget att springa över. Med blöta väskor, klappande hjärtan och några sår klarade vi oss ganska bra. Lite skakande satte vi oss i bilen och styrde hemåt igen.

Likes

Comments

Lördagen började med några samtal hemifrån. Alltid en bra start på dagen! Vid 11-tiden kom Emelie och Emma och hämtade upp mig för en dag med stränder. Vi åkte först till treasure island och slappade på en strand där i några timmar. Treasure Island är en ö som ligger vid bay bridge. Viewn från ön var så vacker. Man gör ju inte så mycket mer än sola när man är på stranden. Vattnet är så kallt här, så det går verkligen inte att bada. När vi var hungriga åkte vi till subway där Emelie och Emma köpte mat, medan jag mumsade i mig min sallad som jag hade med mig. Därefter åkte vi igenom San Francisco till Ocean Beach. Verkligen en sådan härlig strand! Vi gjorde inte så mycket mer än att hänga, prata, ta bilder och sova. När vi åkte hem stannade vi vid ikea och tog en svenskafton. Varför åka förbi ikea och inte äta? Senare på kvällen åkte vi hem till Emma och hade Eva och Adam-kväll. Jag föstår inte hur våra föräldrar har låtit oss kolla på serien. Om den hade gått idag hade serien fått så mycket hat. De svär hela tiden, fulla människor, 10-åringar som smygröker, men det är en bra serie. 

Likes

Comments

Fredag!

Morgonen började med att få iväg O till camp samt lite städning. H hade sin första dag på sommarlovet, så värdmamman tog med henne på spa på förmiddagen och jag fick några timmar för mig själv. När de kom tillbaka var det några timmar lekande innan vi alla åkte till O's föreställning. Hela veckan har hon gått på teatercamp och idag var det uppvisning. Vi åkte lite tidigare då vi hade signat upp för att hjälpa till att sälja biljetter. O var så himla duktig och jag blev verkligen så stolt när hon stod där på scenen. Har man blivit en mamma eller?? När föreställningen var slut hjälpte vi även till med att riva the set. Efter det firade vi med en liten fika på ett café. Så mysigt. När vi kom hem igen väntades några timmars jobb innan jag slutade. När jag hade slutat åkte jag och hämtade upp Hulda. Vi åkte till Whole food och köpte sallad, naanbröd, humus och mörkchoklad. Sedan styrde vi vidare till bion där vi mötte upp Emma och Emelie. En riktigt mysig kväll blev det med massor av skratt. En perfekt fredag.

Likes

Comments

Ännu en torsdag rullade förbi. Jag hade en bra morgon förutom på gymmet. Det var så varmt här i torsdags, så jag och Harper åkte till poolen en vända innan vi hämtade upp Olivia. Vårt varmvatten fungerade inte, så det passade perfekt att åka dit. När vi kom hem igen var det målning och fashionshow som gällde. Mina ungar slängde på sig prinsessklänningarna och körde gärnet. De var så söta!!! När jag hade slutat åt jag lite middag innan jag stack till Starre och mötte upp Vendla och Emelie. Vi planerade vår resa till Yosemite som sker snart! Jag är så taggad!!!

Likes

Comments

Onsdagen började som vanligt. Göra iordning tjejerna för camp och skola. När jag hade hämtat upp H från skolan åt vi lite lunch, gick på en promenad samt åkte till biblioteket. Värmen har verkligen kommit tillbaka och det är så skönt!! Jag och H kan knappt äta lunch ute längre för det är så varmt. Solen är något jag har ändrat min inställning till. Det är sällan jag går ut med shorts utan att ta på min solskyddsfaktor. Man har ju inte samma hets att gå ut och sola när det är fint väder direkt. Här borta sitter man helst i skuggan för att överleva. Efter vi hade hämtat upp O stack vi direkt till grannstaden för simtävling. Med en unge som började gråta av nervositet, en som vill ha all uppmärksamhet och jag som letade efter personer som inte var på plats. Lite kaos där i början kan man säga. Vi löste allt tillslut. Jag skulle hjälpa till som funktionär på tävlingen. Vem visste det var så kul att vara funktionär!! Jag tog tid och hjälpte folk ut ur poolen. Så roligt att se alla små simma. Familjen åkte hem i förväg och jag stannade kvar tills tävlingen slutade vid 9. Var helt död när jag kom hem, men timmarna bara sprang iväg på tävlingen. När man stod där på tävlingen saknade jag lite tiden när man tävlade själv. NEJ MAMMA JAG SKA INTE BÖRJA SIMMA.

Likes

Comments