Den största anledningen till varför vi är i Taupo från hela första början är på grund av Tongariro Alpine Crossing. En hike på 19,4 km (som tog oss på pricken 7 timmar) där man bland annat går förbi Mount Ngauruhoe även kallad Mount Doom eftersom det berget är med i Sagan om ringen. Mount Doom är alltså den vulkanen som sprutar massa lava i Mordor, Sauron’s öga är typ precis framför. Vi lägger upp en bild så ni förstår.

I alla fall, vi bokade transport till Tongariro Crossing dagen innan med hjälp av receptionisten på hostelet och dem enda alternativen var 5.20 och 6.20 på morgonen, hon sa att den tidigaste var bäst så vi bokade den. Vi ställde klockan på 4.30 på morgonen och gick upp relativt snabbt, satt utanför och väntade en kvart innan bussen skulle komma och väntade och väntade. Tillslut ringde Emma till numret som stod på vår voucher (biljett) och frågade om de var sena eller hade glömt av oss. Varken eller, vi stod inte ens med på upphämtningslistan... Som tur är fanns ju den 6.20 och vi fick plats på den lilla bussen. Någonstans har vi då alltså inte ens blivit bokade alls trots att vi hörde när receptionisten ringde och bokade åt oss. Men men, så vi gick upp och satte oss i tv-rummet i sisådär en halvtimme innan bussen kom. Kändes rätt typiskt men vad ska man göra?

Vi var framme strax innan 8 och började traska kort därefter. Ibland var det riktigt tufft och ibland var det bara som att gå i Fontin hemma. Kul var det iaf trots att mjölksyran kom på alla möjliga ställen. Det var dock så himla värt det för vilken fantastisk utsikt! Helt sjuka former på bergen och med tanke på att de är tre stycken vulkaner hyfsat nära varandra var det lavasten lite överallt vilket är otroligt vackert.

Vi fick höra att det skulle vara riktigt kallt uppe på berget då väderprognosen visade molnigt och vi alla vet ju att det blir värre ju längre upp man kommer så vi hade med oss ordentligt med kläder. Vi gick tom och köpte varsin regnjacka och fleece för att vara på den säkra sidan. Men såklart bara för att vi gjorde det behövde vi inte använda dem. Vi hade nog inte kunnat haft bättre väder för det var varken för varmt eller för kallt. Och om det väl blåste var det mest skönt.

Lite snabbfakta om Tongariro Crossing.

- Dem är alltså tre aktiva vulkaner som ligger bredvid varandra. Mount Tongariro, Mount Ngauruhoe och Monut Ruapehu.


- Mount Ngauruhoe har haft ca 45 vulkanutbrott på 1900-talet, de senaste på 70-talet, alla hemsidor säger olika men runt där iaf.

- Det är väldigt svårt att klättra upp på Mount Ngauruhoe då ”sidorna” är som att gå upp för en sandstrand mer eller mindre, man kalkar väldigt lätt och det är flera lösa stenar som har skadat folk som har försökt.

Om vi ska vara helt ärliga dock så var det nog inte jobbigast egentligen att klättra upp till den högsta punkten, utan att ta sig därifrån (neråt). Visst man får mjölksyra och kroppen skriker när man klättrar och går uppåt men när man känner att det räcker, stannar man o dricker lite vatten så går man igen. Nerför var jobbigare på ett helt annat sätt. Med tanke på att det lutar i stort sätt hela tiden och man måste hålla emot sig själv tog knäna ganska mycket stryk. Eftersom det heller inte är fysiskt krävande på det sättet stannade man inte lika ofta. Men efter 7 timmar var vi äntligen framme på andra sidan och kunde äntligen ta bussen hem. Och vi somnade på två sekunder, helt utmattade.

Vi tog en riktigt go dusch när vi kom tillbaka, lagade lite mat och kollade sedan på serier. Hur skönt som helst!

Kan ju vara värt att nämna att idag går vi som två invalider... Träningsvärken är brutalt!!

Vi höll på att skratta ihjäl oss när vi såg den här mannen. Tjockaste lagret av solkräm i ansiktet! Aldrig i våra liv att vi hade velat gå bredvid någon som vi kände om de såg ut sådär!

Känslan när man är på toppen efter 1 mil och tröttheten när man är klar efter 19.4 km och 7 timmar av hikeing...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I Rotorua, aka den äggluktande staden, tillbringade vi 3 nätter. Det luktar som gamla ägg i hela staden på grund av de varna källorna som finns runt omkring. Kan inte säga att man hann vänja sig vid den lukten..

Stormen som varit här drabbade Rotorua extremt hårt, ett enormt träd föll och en kvinna dog. Under tiden vi va där var trädet fortfarande kvar mot huset vilket kändes väldigt konstigt och obehagligt att se. Det låg också precis bredvid vårt hostel...

Första dagen vi kom var efter vår övernattning i Maori-byn så då gick vi bara omkring. Vi satt bland annat på McDonalds två gånger och laddade ner serier, bokade camping, bloggade osv.

Nästa dag var det dags att köra Ogo! Vi var i en jättestor plastboll där de hällde i lite vatten och poängen var att man skulle rulla nerför en backe. Konstigt? Ja. Roligt? Helt klart, det var betydligt roligare än vi trodde och vi skrattade så mycket att vi fick ont i magen. Är man någonstans i världen där man kan göra detta, bara gör det.

På eftermiddagen åkte vi till Redwood forest som är en stor skog med gigantiska träd, man har aldrig känt sig så liten som där. Det högsta trädet där är 72 m och kan bli upp till 115 m högt, det är inte dåligt. I träden har de satt upp en bana med hängbroar så att man gå omkring där vilket vi gjorde 2 gånger, en gång på dagen och en gång på kvällen då de lyser upp skogen med lampor både i träden och på marken. En väldigt häftig upplevelse och superfint, inget för dom höjdrädda dock.

Dagen efter, alltså 9/1, drog vi iväg en tur till Wai O Tapu som är ett ”thermal wonderland”. Det är ett landskap och pooler som har skapats av vulkaner och totalt sett (inkl parken) sträcker de sig över hela 18 kvadratkilometer. Sjöarna skiftar i färger beroende på vilka mineraler som finns i, den absolut häftigaste var ”Devil’s Bath” som var helt gul/grön. I området finns även flera kokande lerpooler. På grund av de många och stora varma källor i parken luktade det väldigt illa..

Men är man i närheten är det helt klart värt ett besök hit.
Vi gjorde även ett stopp vid en Geyser vid namn Lady Knox. Den upptäcktes för väldigt många år sedan då platsen där den finns bestod av ett fängelse. Fångarna arbetade runt om den och en dag hittade det en källa som hade varmt vatten. Perfekt tänkte de och passade på att tvätta sina kläder. Det de inte visste var att Geysern skulle få ett utbrott när vattnet blandades med något som den inte kände till. Poffpang sa det och hon spottade ut massa vatten och fångarna sprang därifrån helt nakna. Sen dess har det varit en turistattraktion och de sätter igång den en gång om dagen med hjälp av att lägga i någon tvål eller något annat konstigt.

Likes

Comments

Vi åker ju som sagt med Kiwi Experience och det är en aktivitet som har röstats fram till den bästa av dem alla och det är Tamaki Maori Village. Vi har bara hört massa gott om den och hade redan i förväg skrivit upp oss på aktiviteten. Alla som var med i bussen kunde även skriva upp sig för att stanna dör över natten och det gjorde även vi och tack o lov för det. Vilken upplevelse!

I Maori kulturen har man en sk ”chief” och det var ju såklart vi också tvungna att ha så vi valde en irländare som vi tyvärr inte kan namnet på.. Antagligen för att han hade en sån fruktansvärt grov dialekt. Men det känns som att han hade kunnat hetat Einar så vi kör på det. När man kommer till en sån by välkomnas man av en bön/sång så återigen var vi tvungna att göra samma sak som dem. Så det slutade med att vi sjöng första versen och refrängen av Angels med Robbie Williams framför dem. Hahaha det var sjukt roligt och trots att 99 procent var tondöva fick vi nog till det hyfsat bra i alla fall.

De bjöd oss på fika nästan direkt när vi kom och folk gick bananas på gratis kaffe/te/oboy och bakelser. Men det var fantastiskt gott alltihopa. Efter det gick vi in till våra rum där man sov 20 pers i, uppradade efter varandra 10 o 10. Jättemysigt och de som var i vårt rum lutade sig tillbaka och lyssnade på när vår ena guide Wood beskrev rummet som vi var i och berättade lite om deras kultur.

Fördelen med att välja overnight var att vi bland annat fick lära oss en liten sång samt en lek som går ut på att kasta pinnar till varandra. Låter ju helknäppt men vi hade typ 1,5 meters pinnar som var hyfsat tjocka som vi kastade runt i en ring. Skitsvårt men väldigt kul.

Tillslut var det dags för den första showen när vi blev välkomnade in till den ”riktiga” byn. Detta är då när krigarna gör någon slags dans som ska bjuda in/skrämma bort folk. Väldigt fascinerade men det såg ju inte klokt ut. Nu var det verkligen viktigt att vi inte skrattade, härmade eller störde dem på något vis alls då det är att förolämpa dem och kulturen rejält. Vi tycker ändå att det är riktigt coolt att även ifall det inte finns några stammar ute i skogen kvar så finns de ändå personer som brinner så mycket för sin kultur och deras forntida släktingar att de vill dela med sig fullt ut.

När vi väl var inne i byn fick vi gå runt på fem olika stationer där de berättade om olika saker. Bland annat alla deras olika tatueringar, om det brutala sättet dem gjordes på förr i tiden. Folk dog för att de förlorade så mycket blod och fick infektioner i såren. De berättade också om hur de kom till Nya Zealand och lärde grabbarna hur man dansar Haka.

Vi blev ändå ganska förvånade över hur de behandlade kvinnor i deras kultur då de alltid såg till att kvinnan var beskyddad och i säkerhet. Mycket på grund av att det endast är kvinnorna som kan föra generationer vidare och kanske föda en framtida ”chief”. Ena guiden sa att det fanns ett talesätt som löd så här ”If you loose a man you only loose a person”. Schysst va? Kvinnorna kunde även locka till sig fiender genom att ha sex med dem och sen döda dem när de sov...

De förklarade och visade också hur de tillagar sin mat som de gör i jorden. Vi fick såklart smaka på denna maten på kvällen då de dukade upp till en stor buffé. Åt så mycket att vi inte kunde sitta ordentligt. Med tanke på att vi fick lära oss den här sången fick vi uppträda ”A Haka Mana” låten framför alla som var där privat. Vilket var sisådär 120 personer.

När vi hade ätit klart och så hade de några varma jaquzzis utan bubblor som vi fick använda och en bar precis bredvid. Jättemysigt och under de här timmarna blev man verkligen tajt med dem vi åkte med om man jämför med innan.

Efter det var det läggdags så vi gick tillbaka till det mysiga huset, det kändes som man var iväg på ett skolläger. Morgonen därpå bjöds det på frukost och sen åkte vi vidare till vårt hostel i Rotorua där vi är nu och ska vara fram till 10/1.

Likes

Comments

Då var det dags! Det som vi har längtat efter sedan vi satte våra fötter på Nyzeeländsk mark, Hobbiton. Vi har alltså vart på HOBBITON!!! Världens mest harmoniska plats trots att det kryllade av turister. Så fint, så fridfullt, så vackert. Det såg exakt ut dom det gör i filmerna men mycket på grund av att när de skulle bygga upp ”The Shire” igen byggde dem alla hålen osv med material som skulle hålla i minst 50 år. När Sagan om Ringen var färdiginspelad tog de bort alla hål men Hobbiton var fortfarande en riktig succé så turister åkte dit ändå. Så de kände väl att de ville göra något extra och såg till att det skulle vara som precis i filmen.

Vår guide var hur grym som helst och berättade om vissa scener som spelades in där. Bland annat när Bilbo springer ner för ”backen” i första filmen och skriker ”I’m going on an adventure” och sen massa andra små saker. Ni anar inte hur söta dem här Hobbit-hålen var. Han berättade bland annat att det var en tysk för några år sen som hade klätt ut sig till en hobbit och totalvägrade att åka därifrån, tog de som arbetade där flera timmar att få bort honom hahah... Vi förstår honom dock, hade också velat bo där!

När guidningen var över bjöd dem på öl/cider på the ”Green Dragon” puben som finns i filmen. Allt var bara så himla bra där. Vi hade även tur med vädret, tro det eller ej. Tur med vädret för oss numera dock är mestadels sol och lite regn. Men vi ska inte klaga, hade kunnat vara så himla mycket värre än vad det var.

Vi fick också reda på massa sjuka detaljer som gjordes för att få The Shire så perfekt som möjligt. Eftersom det i böckerna står att det finns massa plommonträd ville regissören ha plommonträd där också. Problemet med plommonträd är att de blir väldigt stora så han planerade bland annat några äppleträd och hade personer som satte dit fejkplommonlöv för att få det att se så realistiskt ut som möjligt. Tänk o ha det där jobbet...

Kul fakta är också att de anställde en person vars arbetsuppgift var att gå omkring på de små stigarna för att det skulle se ut som att de var använda sen lång tid tillbaka.

Han berättade också att de flög över Nya Zealand i flera månader för att hitta det perfekta stället. Först hade de tänkt att spela in The Shire på tolv olika platser men efter att de hittade ett stort symmetriskt träd, bestämde de sig för att använda Russell Alexanders farm. Han lär ju ha lite cash nu!

Annan kul fakta är att eftersom Hobbits också är väldigt små klädde de ut barn som vuxna när de filmade långt ifrån så de skulle se så små ut som möjligt.

För att summera denna aktivitet kan helt klart säga att Hobbiton, Mobie Set ligger på topp 10 av alla platser vi har besökt under våra 21 år på denna planet. Så om ni får chansen, åk dit!

Likes

Comments

Vi var såå taggade för den dagen eftersom vi skulle till Waitomo Caves och skulle ta oss runt i grottan på en badring och hoppa från lite klippor. Under bussresan dit från Hot Water Beach får vi reda på att det blivit inställt på grund av ovädret som dragit in över Nya Zeeland. Vattennivån var så hög att inga vattenaktiviteter kunde göras på hela dagen. Vi blev minst sagt besvikna när vi fick veta det, men det är ju ingenting som går att påverka tyvärr...

Felicia bokade om till en guidad tur i grottan istället och Emma valde istället att köra zip-line i grottan..trodde hon! När vi kom fram och skulle betala vräkte regnet ner som aldrig förr, de informerade om att alla aktiviteter förutom den guidade turen var inställda så även Emma fick boka in sig på den.

Några timmar senare blev vi hämtade och körda till grottorna och gick runt där i 1,5 timma. Grottorna är kända för att det är många lysmaskar där inne, vi båda hade en bild av att de skulle va ett ”fint” djur men det ändrades fort.
Lite fakta om dem:
- Det som lyser är deras avföring för att de ska locka till sig djur som flyger upp och tror att de är påväg mot himlen men i själva verket flyger de in i en plågsam död. Bland de tio värsta sätten att dö enligt National Geographic’s.

- De tillverkar trådar (som man ser på bilderna) där deras byten fastnar och blir paralyserade, kul!

- De har en livstid på 4 dagar

- Honan lägger ca 200 ägg och bara 10 % överlever då de käkar upp sina syskon.

- Det sägs att den delen av grottan med pölen var inspiration för hur Gollums grotta skulle se ut i Sagan om ringen.

Det var INTE så många lysmaskar som på reklambilderna men vi var rätt nöjda med turen i grottan ändå. Vi såg snabbt hur hög vattennivån var och varför det vi bokat blev inställt, på ena bilden ser man även hur högt vattnet var.

Efter det tog vi det bara lugnt på vårt hyfsat fina hostel och laddade för morgondagen som skulle innehålla massa kul!

För er som vill veta så var det regn även hela denna dagen...

Den första bilden är på gången man gick ner för att komma in i grottan, en gigantisk cylinder som var upplyst med några orangelysande lampor.

Fin formation till höger, ni som förstår vad det ser ut som, grattis!

Vi stod alltså på en bro när kortet var taget och tanken var att vi skulle åka under. I normala fall brukar guiden få putta folk så de kommer under men nu nr vi var där var vattennivån så ofantlig hög. Bild nummer två sägs då vara inspirationen till Gollums grotta.

Bilderna gör absolut inte lysmaskarna rättvisa men det var jättesvårt att få dem på bild när man inte fick använda blixt och det var helt släckt.

Likes

Comments

Hej igen!

Vår första dag med Kiwi Experience var helt okej bara det att aktiviteterna vi skulle göra inte riktigt blev som vi hade tänkt oss eftersom det regnade något kopiöst. Tänk att det ösregnar ute, och så ösregnar lite till, då kanske du får en liten idé om hur mycket det regnade. Vi var genomblöta. Dränkta. Dyngsura. Skorna kunde vi i princip vrida ur och det kunde vi definitivt göra med våra kläder.

Tror ni vi tänkte på att ta med oss några regnkläder? Nej! Vem fasen tänker på regn när det enda man ser när man tänker på Nya Zealand är vackra vyer och underbart väder. Så till er som har planer på att åka dit. Ta med en regnjacka, den tar väldigt liten plats om man tänker efter. Det här är väldigt svårt för oss att erkänna så ingen behöver komma och säga att vi skulle haft regnkläder med oss, vi vet. Lesson learned.

Men vad var det vi gjorde nu då? Jo planen var att vi skulle gå till Cathedral Cove, vilket vi gjorde. Det var där vi blev riktigt blöta... Men sen också gå till Hot Water Beach där man gräver en grop i sanden och så kommer det varmt vatten ur. Vi skulle ha gjort det efter grottan men eftersom vi var så blöta och kalla hoppade vi det. Och tur var väl det för en tjej beskrev det som ”Worst Experience of my life...” Fram till en viss tid blir vattnet kallare om vi förstod det rätt och är heller inte lika lätt att hitta så man kan ha riktigt otur. Sen var det ganska skönt också för vi hann duscha och hänga upp våra grejer innan de andra kom.

Ni måste tro att vi är ganska tråkiga som typ inte gör något på kvällarna men det kommer nog. Hoppas vi... För just den dagen gick vi och lade oss innan 21 hahah... Och andra sidan skulle vi upp rätt tidigt så vi fick allt våra åtta timmar. #tanter

Nästa inlägg blir om Waitomo Caves! Så häftigt och även där blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss...

Den kvinnan på dem högra bilden gjorde typ vår dag när hon kom gåendes i en gul plastpåse som endast täckte hjässan. Varför stoppar man liksom inte in hela håret om man ändå försöker hahah?

Likes

Comments

Hallå där igen! Vi lever om det var någon som hade börjat tvivla på det. Anledningen till varför vi inte har skrivit det senaste dagarna är av två enkla anledningar.

1: Vi har knappt något internet på våra telefoner och vi vill inte att det ska ta slut.

2: Det har inte hänt sådär jättemycket.

Det blir ju lite fel o konstigt när vi är 12 timmar före er men vi får försöka vara tydliga med vad vi gör dag för dag ändå. 2/1 gick vi på världens svettigaste promenad och vandrade bort till en vulkan vid namn Mount Eden. Det såg i stort sätt ut som en stor skål som var täckt av gräs. Kanske inte världens roligaste grej att titta på men det var kul att se ändå. Vi gick och käkade mexikansk mat efter det och var sååå gott! Så gott att vi gick dit dagen efter också. Efter det kände vi inte för att göra något speciellt så vi hängde mest på rummet. Man kan ju tro att det inte finns jättemycket att göra men vi har varvat med kortspel, fia med knuff, soduko, läst böcker och tittat på filmer. Sen egentligen bara umgåtts.

Onsdags (3/1) gick vi till stranden och hängde där i några timmar. Tog en lång promenad igen och som tur var var det rätt så molnigt när vi gick så det var inte lika svettigt som dagen innan. Emma tog sig tom ett dopp, något som tillhör ovanligheten. Annars gjorde vi inte så mycket på kvällen förutom att packa ihop våra grejer och så eftersom vi åkte ut med Kiwi Experience idag (4/1).

Summering av Auckland och vad vi har lärt oss:

Definitivt inte en stad man behöver 5 dagar i. Om man inte spenderar en dag eller två på stranden. Det fanns inte heller någon H&M där tex eller någon annan ”känd” shoppingkedja om man nu är ute efter det.

Något som fick oss att tänka till ordentligt var att Auckland är byggt på 44 stycken vulkaner och att de inte riktigt vet när nästa “eruption” kommer att vara. Kan ju inte säga att de tänkte till när de byggde Nya Zeelands största stad på den marken...

Ozonlagret i Nya Zealand är otroligt otroligt tunt, och det har vi ju märkt... Vi har bränt oss lite här o var om man säger så. Inte jättefarligt, men lite röda helt klart. Vår busschaufför sa att det räckte med sju minuters pressande i solen för att bränna sig här. Även om det är molnigt kan man bränna sig betydligt mycket lättare än var man gör i Sverige. Så det är 50+ dag in o dag ut.

Nya Zealänderna älskar begreppet ”kiwi”, det är Kiwi Bank, Kiwi Food, Kiwi Experience och på flera ställen står det även ”kiwi owned” så tillslut var vi tvungna att googla och fick som förklaring att ordet ”kiwi” betyder självständigt och stolt.

Ja det var la det. Vi ska försöka få upp ett inlägg om vårt regniga lilla äventyr i The Coromandel lite senare också. För det vill ni nog höra om.

Puss o kram på er och tack för att ni vill läsa om vår resa!Tank gjorde sjukt goda smoothies o vi blev så mätta så det räckte med två måltider om dagen och snacks däremellan om man drack den haha, budget vet ni...

Likes

Comments

Vi lyckades somna om vid halv 6 till ungefär 8 och sen gick vi ut till närmaste affär och köpte lite frukost. Att hitta mat i mindre förpackningar som är billig är inte lätt märkte vi väldigt fort då man snabbt kommer upp i en högre summa. Det är helt klart något vi måste börja tänka på mer och planera bättre när det gäller matinköpen. Men vi lyckades ändå samla på oss lite grejer som kändes okej.

Senare under dagen tittade vi på olika hostel för att kunna planera resan på nordön och såg snabbt att de mesta är bokat. Vi gick hem smått stressade över detta och såg av en slump att vi faktiskt passerade en resebyrå. Vi fick hjälp av bästa Ed som lyckades lösa allt! Kiwi Experience är ett resebolag som anordnar bussresor och aktiviteter runt om hela Nya Zeeland och vi hade redan bestämt oss för titta om det var något tillgängligt så vi kunde åka med dem.

Vår tanke var först att åka ifrån Auckland en dag tidigare än planerat (2/1) men för att få ihop det med bussresan slutade det med att vi stannar till 4/1 istället. Förhoppningsvis hittar vi något att göra men som det set ut nu ska det regns hela veckan..

Planen är i alla fall att vi kommer lämna Auckland den 4/1 och stoppen vi kommer att göra på nordön är Hot Water Beach, Waitomo, Rotorua, Taupo, River Valley och sist Wellington. Det är även i Wellington som vi den 15/1 ska hämta ut vår bil. Så allt gick ihop helt perfekt med Ed’s hjälp, med facit i hand hade vi nog aldrig fått ihop det själva.

Idag 1/1 var vi tillbaka hos Ed igen och bokade alla övernattningar och aktiviteter, vi är såå exalterade över att lämna Auckland och köra igång med allt nu.
Under stoppen kommer vi bland att köra rafting i en grotta som lyses upp av lysmaskar, besöka Hobbiton, åka Ogo (man är i en plastboll som rullar nerför en bana - ungefär som i en tvättmaskin) och besöka Wai O Tapu.

Förresten, vårt ”nyårsfirande” va inte nåt att hänga i granen direkt. För att orka vara uppe så länge tänkte vi ta en power nap på 2 timmar så att vi kunde gå upp kl 19 och göra oss i ordning. Båda stänger av alarmet och vaknar 20:30 istället.. Så i panik fixade vi till oss lite och gick omkring för att se de olika platserna där det var nyårsfirande. Vid 12-slaget hade vi tagit oss till hamnen för att se fyrverkerierna från Skytower. Efter det skulle andra festa vidare men trötta som vi var gick vi hem och la oss istället. Men idag är alla trötta och slitna förutom vi, så vi kan inte klaga!

Vi måste dock erkänna att det kanske var lite väl hypat det här med fyrverkerierna från Sky Tower, de har uppenbarligen inte sett fyrverkerierna som vi har i Sverige haha... Men det var kul att se och även se hur många människor samlades för att fira in det nya året tillsammans.

Likes

Comments

Den 28 december var det äntligen dags att ta våra ryggsäckar och sätta oss på tre olika plan som skulle ta oss till andra sidan jorden. Andra sidan jorden, tror inte riktigt man fattar hur långt bort det ligger förrän man ser det på en karta. SJUKT långt bort så nu är vi on our own. Men det ska vi allt klara av.

Ska dock säga att det var lite nervigt när vi skulle checka in på Landvetter då det varken gick att hitta vår bokning via bokningsnummret, e-biljettnumret eller med våra pass. Vi fick tillslut gå till disken och efter ett litet tag var allt löst. Sen gick det galant på Landvetter och vi fick även se Patrik Eklund som tyvärr skulle till Köpenhamn och inte till Helsingfors som vi. Anyway, vi hade definitivt inte långa mellanlandningar så när vi kom till Helsingfors var det bara att ta sig till gaten med en gång, väl där när vi skulle blippa våra biljetter lät det som ett stort ”urgh” pip när de blippade Emmas biljett... Löjliga som vi är blev vi hypernervösa båda två. Vid två tillfällen har även de som har suttit vid disken frågat om vi har skaffat visum... Äh nej säger vi lite nervöst och de svarar ”det måste man ju ha när man ska åka till Australien” ”Nejnej, vi ska till Auckland” säger vi lättat. I Helsingfors var det något med våra väskor så att de skulle komma med och ville dubbelkolla med oss att vi hade våra boardingkort från Doha-Auckland, som vi redan hade så det var inga problem.

Alla flighter gick jättebra men vi var lite nervösa över den som skulle vara 16,5 timma. Slutade med att vi däcka det första vi gjorde typ och sov från och till i cirkus 9 timmar, Felicia sov ännu mer. Så det var ju inte alls några problem då det fanns filmer bland annat och andra grejer vi kunde göra.

Vi kom av flighten och bokstavligen gled in i landet, ingen far alls med det, fick våra väskor hyfsat snabbt och sen var det dags att ta sig till hostelet. Problemet var att vi var vid hostelet klockan 06 på morgonen den (30:onde) och vi fick inte checka in förrän vid 14.00 så vi hade lite tid att döda.

Halv trötta med ganska taggade gick vi ut och såg oss omkring. Vi gick o vi gick och hamnade tillslut på Mission Bay som ligger lite utanför och käkade lunch där. Vi tog en buss tillbaka då vi var sjukt trötta och fixade ett telefonkort innan vi gick tillbaka till hostelet, hur smidigt dom helst. Nu har vi 3GB och fri surf på sociala medier tills vi åker härifrån, och det där kostade endast 204kr. Succé!!

Cirka 14.30 checkade vi in och tog en power nap ungefär med en gång, försökte planera lite men vi kände ganska snabbt att det här inte kommer att gå. Ställde klockan på 17 men Emma stängde av det och somnade om dåv i vaknade inte förrän 19.30... Opps! Vi försökte komma igång och fortsätta med vårt planerade men det var kört, så vi gick o lade oss. Vi vaknade dock 02.20 och var pigga och låg kvar i våra säger till strax innan 04.00 då vi bestämde oss för att spela Fia med knuff. Som tur är lyckades vi somna om runt 05.30 och sov till cirka 08.00 vilket var riktigt skönt.

Likes

Comments