Jobbade några timmar uppe på Gäle igår, städade, diskade och packade in matvaror inför nästa vecka.  Så nästa vecka jobbar jag där och ska laga mat. Trivs så himla bra och älskar de där stället. Tyst, harmoniskt och stillsamt.
Idag är en underbar fredag, minusgrader, solen lyser stark och snön gnistrar, inte mycket som slår dessa dagar! Jobbat i några timmar, men nu har jag tagit helg. 

Skönt att jag börjat kommit upp på fötter igen, att jag faktiskt orkar göra saker. Sen ska jag ut och rida och fara till stan och köpa lite grejer, men innan dess ska jag fortsätta renovera toaletten. Hoppas ni får en mysig helg. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Förra veckan var en jobbig vecka. Jag gick ut med att jag har ångest till familjen och offentligt här på bloggen. Någonstans så tappade jag balansen, så van att alltid bära på detta själv. Att ingen frågar.  Nu är jag inne på min andra jobbiga vecka.  Så jag är för det mesta bara sängliggandes eller liggandes i soffan.  Orken är helt borta och gör jag någonting blir jag helt slut. Jag vill bara sova trots att nätterna oftast består av vaken tid. 

Igår samlade jag  ihop lite energi och lyckades ta mig ut på en promenad i det fina vintervädret i hela sex kilometer. Hämtade moa (min hund som bor hos min mamma och pappa) Ingen var lyckligare än henne när matte äntligen tog ut henne på en promenad.  Sen spenderade jag tiden i soffan framför Youtube och målarboken, tills Viktor kom hem.  Då kom han med världens bästa förslag.  Vi tog fyrhjulingen, ved och korv med oss och for upp på gösundaberget och åt vår middag där uppe.  Verkligen hur mysigt som helst att lyxa till det sådär mitt i vanliga vardagen.  Moa var super nöjd som fick följa med och springa fritt i skogen!

Jag ville bara säga att Viktor verkligen är världens bästa pojkvän.  Han får mig att må så bra trots omständigheterna och att jag har en jobbig tid just nu.  Han tar med mig på roliga saker, får mig att tänka på annat. Han får mig att bli så himla lycklig. Så fort han kommer in innanför dörren efter jobbet känner jag hur jag fylls av glädje och värme. 

Likes

Comments

Likes

Comments

Träningskläder från hm.

Träningskläder från Cubus.

Likes

Comments

Det var en morgon för flera år sedan som jag för första gången kände en obeskrivlig känsla. Ett tryck över bröstet, hjärtklappning och en överaktivhjärna. Jag kände så mycket, men ändå så kunde jag höra ekot inom mig. Hjärtat rusade, jag vart svettig, jag fick ett enormt tryck över bröstet och jag fick svårt att andas. För första gången i mitt liv kändes det som om jag skulle dö. Detta var början på min ångest och mina panikångestattacker.

Det var när jag balanserade mellan barn och vuxen som ångesten kom från klar himmel.

Ångesten får mig att känna mig dum, oförmögen och värdelös. Detta går som ett maraton i huvudet fram och tillbaks. Ångesten tvingar ner mig i en depression, den kväver mig med negativa tankar, panik och besvikelse. Jag är så trött.

Jag vaknar på morgonen och är fånge i min egna kropp. Jag ser bara svart framför ögonen och jag kan inte resa mig ur sängen, jag kan inte. Ofta får jag höra "Alla har dåliga dagar ibland" "Ta dig i kragen och ryck upp dig" Det blir så uppenbart att ingen som själv legat där kan förstå. Jag vill resa på mig och klara av allt som jag en gång gjorde. Men jag kan inte. Jag är nedbruten i kromosom storlek, helt trasig, helt orkeslös. Jag kan sova tolv timmar i sträck, vakna och fortfarande känna mig utmattad. Ångesten ligger som ett täcke över mig och dämpar och gömmer undan den jag alltid varit. Mitt liv bryts samman. En enkel sak som att åka på Ica kan göra att hela min värld rasar samman, för att jag inte orkar, för att jag är rädd att folk ska se att jag har ångest. Jag vill inte verka dum när ni står och pratar med mig och jag inte har hört vad du sagt. Jag är så hjärntrött, för min hjärna är överaktiv dygnets alla timmar. Min ångest kramar ur varenda droppe av min energi och får mig att falla på knä.

Det har aldrig varit meningen att såra mina människor jag har nära, jag är oerhört tacksam över den fina familj jag har och att jag blivit en del av Viktors familj. Jag vill be om ursäkt till er jag gjort illa och behandlad dåligt. Jag skäms över att jag inte kan visa min tacksamhet. Men jag är tacksam, så jävla tacksam är jag.

I kombination med ilska får ångesten mig att skaka. Ilska över att jag tar ut saker i förväg, över att jag spinner vidare på varenda tanke som snurrar inne i mitt huvud. Ilska över att jag varenda dag kränker och bryter ned mig själv. Jag har slutat tro på mig själv och tro på att det jag gör är fullt tillräckligt och att jag duger precis för den jag är. Varenda dag skäms jag över mig själv och besvikelsen över att jag inte kan vara som alla andra belastar mina axlar så hårt att benen inte orkar bära. Innerst inne vet jag att detta inte är mitt fel, men ändå klankar och anklagar jag mig själv.

Jag önskar inte ens att min värsta fiende skulle få leva med ångest. Ångest är ett helvete. Ett helvete som kräver mycket tid, blod, svett och tårar för att klara av att bekämpa. Jag skriver inte detta för att få uppmärksamhet eller för att folk ska tycka synd om mig. Jag vill ha möjlighet att hjälpa mig själv och andra som känner som jag. Jag vill att min blogg ska vara ärlig och öppen.

Kram Emma

Likes

Comments

Han får mig att känna mig vansinnigt lycklig, vansinnigt glad och vansinnigt behövlig. Jag har aldrig känt mig så bekväm i någons sällskap som i hans, aldrig känt mig så älskad eller trygg. Hans varma och trygga famn får mig att slappna av, våga vara mig själv och våga tro på att riktig kärlek finns. Han har fått mig att vilja fortsätta kämpa, blicka framåt och bygga på vår framtid, tillsammans. Aldrig har jag upplevt hur det är att älska så gränslöst och bli älskad tillbaks så oändligt mycket. För varje dag som går, hjälper han mig att bygga upp mitt självförtroende och min självkänsla. Han får mig att våga släppa lite lite på tyglarna och tillåta mig själv att tro att jag är bra. Jag kommer vara evigt tacksam över hans engagemang. Jag vill kunna vara en lika bra partner till honom som han är för mig, han är fantastiskt underbar på alla sätt och vis.

Jag är så oerhört glad att jag vågade släppa in honom innanför muren jag byggt. Att jag tillät mig själv att falla, bli kär och våga älska från djupen av mitt hjärta. Jag trodde aldrig att jag skulle få ha sån tur att jag skulle bli tilldelad världens finaste, snällaste, omtänksammaste kille. Han är för bra för att vara sann.

I helgen har vi flyttat massor och de mesta är faktiskt flyttat nu. Sista februari ska de absolut sista grejerna vara borta och lägenheten vara städad. Känns underbart att flytta därifrån och spinna vidare i livet tillsammans med någon jag älskar från botten av mitt hjärta. 2017 kunde inte börjat bättre! Så glad att vi påbörjat förhoppningsvis en livslång resa tillsammans.

Likes

Comments

Min fina snälla underbara syster gifter sig i sommar, så igår var vi och provade klänningar inför bröllopet.  Så himla mysigt och det vart verkligen verkligt när man stod med klänningen på sig och såg syrran med alla fina vita klänningar.  Både jag och syrran bestämde oss för en klänning till mig och den var så fin och passade mig perfekt!

Likes

Comments

Både jag och Viktor har legat förkyld sedan i tisdags,  helt slut i varsin sida av sängen. Idag är de fredag och första feberfria dagen! Ingen är lyckligare än jag.  Blir dock helt slut när man försöker göra någonting.. Vill bli frisk nu!! Får se hur vi båda mår i helgen, kanske påbörjas flytten för mej. 

Likes

Comments

Ett collage med bilder från en helt vanlig vardag från mitt liv

Likes

Comments