Bali

Här kommer lite bilder på vår villa, den är ju faktiskt väldigt fin även om den skulle behöva en liten renovering. Till exempel vore det ju trevligt om skåpsluckorna faktiskt satt fast eller om vattnet faktiskt rann ner i duschen. Wifiet i vårt hus har också slutat funka och strömavbrott är ett dagligt problem. Tur vi har en skön säng att sova i och en fin pool att sola vid.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • Bali

Likes

Comments

Bali

Igår åkte vi till några Jakob känner från Norrköping, där umgicks vi ett tag innan vi åkte vidare mot nattklubben Skygarden i Kuta. Asiens största nattklubb och det märktes, väldigt stor och förvirrande och massor av folk. Marshmello vilket tydligen är en väldigt känd DJ (jag har ingen aning om vem det är) skulle spela, dock började inte han förräns vid 1-tiden och efter att då redan dansat oss svettiga i 3 timmar så var vi rätt slut. Stannade en kort stund till innan vi åkte hem men vi hade en superrolig kväll!

Jag, Linnea och Fina, en local som dom andra lärt känna under tiden här på Bali. Vi bjöd henne på inträdet då hon inte hade råd med det, åh vad hon blev glad och tacksam. Så fin!

  • Bali

Likes

Comments

Bali

Nu var det ett tag sen jag skrev här men det har faktiskt inte hänt så mycket:) vi har hängt vid poolen i vår villa, försökt förstå hur pool-dammsugaren fungerar då botten är väldigt smutsig (slutade med att "the pool-man" blev inringd dvs ägaren av huset). Vi har ätit nudlar och ägg vilket är det enda som går att tillaga i vårt kök. Vi har promenerat ner till centrum alldeles för svettiga (ca 30 mins promenad). Vi har ätit supergod och nyttig (!) mat. Vi har ätit supergod kanelbulle på ett café som hette fika!! Vi har blivit avsläppta mitt ute i ingenstans då taxichauffören tyckte vi bodde för långt bort. Okej det kanske visst har hänt en del, här kommer lite blandade bilder!

  • Bali

Likes

Comments

Bali

Woho nu är vi äntligen framme i vår villa här i Canggu. Den är helt ok men det märks att den är lite gammal, bland annat så har färgen lossnat på vissa av väggarna och flera av skåpluckorna är lite murkna. Häftig dock då vi endast har skjutdörrar i glas ut mot trädgården från vårt sovrum + att det i köket inte är någon vägg utan helt öppet ut. Dock lite opraktiskt då det är myror inne i köket vilket inte är så mysigt men det löser sig! Vi tror även att en ödla bor i vårt rum då vi har sett den 2 gånger där inne, (den är rätt stor så man känner igen den) och den lyckades alltså ta sig in genom vår låsta dörr (som har en glipa på ca 1cm...). Jaja så länge den lämnar oss ifred🙄

  • Bali

Likes

Comments

Bali

Imorse kände vi oss hurtiga (kanske eftersom Oskar och Sophia under natten var och vandrade uppför en vulkan och vi valde att sova istället) iallafall bestämde vi oss för att åka och kolla in ett fint "promenadställe" tänkte dock inte riktigt på att det var stekande sol så det blev väldigt svettigt och jobbigt. Vet inte hur långt av den egentliga rundan som vi faktiskt gick men efter ett tag så satte vi oss på en kulle, köpte varsin Cola, och sen traskade vi tillbaka. Lite lagom sådär tyckte vi, kolla vad grönt och fint.

  • Bali

Likes

Comments

Bali

Just ubud där vi är just nu är väldigt känt för sina risterasser. Verkligen så fint! Alldeles grönt och häftigt med dom olika nivåerna. Dock en väldigt svettig promenad runt men det var det värt. Det var dock en sak som var lite konstig, när man gick runt där så gick man liksom igenom nästan som ett förråd på 2 ställen. Och då stod det något om att dom uppskattar donationer för att hålla risfälten fina. Okej sa vi och gav en del på första, när vi sedan kommer till det andra så lät han oss inte gå förbi utan att ge några pengar och sen när vi gav honom lite så tyckte han det var för lite?? Haha. Så ja man kan väl inte kalla det för donation när man måste ge pengar. Dock är valutan här så knäpp, vi gav honom 10 000 rupiah (vilket känns som väldigt mycket) men som är cirka 6kr (!!) lagom snål man blir här när det är såna siffror.

  • Bali

Likes

Comments

Bali

Från idag i Monkey Forest, man ser verkligen hur jag upptäcker apan, blir rädd och försöker smyga iväg och hur den följer efter mig och försöker sno min väska. Hehe.

  • Bali

Likes

Comments

Bali

Idag har vi hittat på lite olika saker, bland annat besökte vi Monkey Forest, det är som en park med lite tempel osv och massor av apor!! Tror vi läste oss till att det fanns runt 600st i parken, och ja dom var verkligen överallt. Vi båda var dock så modiga att vi matade dom med bananer och lyckades få dom att sitta kvar en stund på axeln. Sen gick det ju mindre bra ibland när en följde efter mig och försökte sno min väska och när 2 st hoppade på Jakob och samtidigt bråkade med varandra.... Det var iallafall väldigt kul att se!

  • Bali

Likes

Comments

Malaysia

Denna sammanfattning blir ju lite kortare då vi bara gjorde 2 stopp men ändå!

Langkawi
Hit kom vi från Koh Lipe och det spöregnade verkligen hela första dagen, minns dock att vi åt väldigt god kebab haha! Andra dagen fick vi massa tips och hyrde moppe och körde runt till lite olika ställen, bland annat Sky Bridge som jag absolut tycker är värt ett besök och en trevlig marknad.

Kuala Lumpur
Verkligen sååå skönt att få komma till en storstad!! Och att vi sedan återförenades med Oskar och Sophia och delade en lyxig lägenhet med dom gjorde bara saken bättre. Sååå gott med hemlagad mat (kyckling&nudlar varje dag haha) men speciellt frukosten!! Dessutom kul att få shoppa lite😜 Ikea besök hann vi med också, och i China town shoppade vi lite fejk-saker.

Likes

Comments

Singapore

Detta var vår kvällsunderhållning, en superfin ljusshow i dom konstiga växtliknande byggnaderna och sen en liten promenad runt i parken där medans vi funderade på hur mycket det kan kosta att bo i lyxhotellet framför oss. Det vore något.

Likes

Comments