Ett bra tag sen sist, förra helgen åkte vi med arella på tävlingar till seinäjoki och söndan tillbringade jag hela dan i kristinahallen först på genrep och på kvällen var det LGFs vårfest. Fina program och duktiga gymnaster. Veckan gick snabbt och igår åkte jag och Josse till vonnela och åt efter skolan nu har vi en längre helg framför oss eftersom det även är ledigt på måndan, skönt! Igår fick vi kusinbesök och idag åkte vi till Pori för shopping. Annars vet jag inte riktigt Vad som händer kommande dagarna men det får vi se.

På måndag är det första maj och alla helgen i maj är fullbokade, en massa kul saker kommer hända. Nästa helg kommer vi med dansen dansa på skolmusik i Vasa veckan efter det åker vi med danslinjen till London och helgen på det är det stafettkarneval i Esbo. Sen är det endast en helg kvar före skolavslutning och då åker jag ner till helsingfors för inget mindre än VM i truppgymnastik. Som ni hör en massa skoj, men mer om allt får ni höra senare.

<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 204 readers

Likes

Comments

Idag vaknade jag före väckarklockan vilket alltid är skönt, sen har jag haft två lektioner fysik, finska, biologi, matte och slutade dan med modersmål. Även om torsdagar är längsta dan har dagen gått snabbt och det har varit riktigt kul att va i skolan. Efter skolan åkte jag och tränade med Josse och hann hem och äta före Arellas träningar. Kom hem för en stund sen och tänkte fixa undan läxor, men är så trött så hjärnan orkar inte tänka. Istället kryper jag ner i sängen och kollar ett avsnitt greys före jag tar en tidigare natt.

Likes

Comments

Jag har ett bra påsklov bakom mej och idag var det skola igen. Dock ingen vanlig dag utan jag skrev ett matte prov(som jag tror och hoppas gick bra) slapp hem med josses pappa och var hemma redan runt halv 12. Fixade lunch städade huset och åkte sen in till stan för att fixa pass åt mej. Nämligen om mindre än en månad åker jag med danslinjen till London. taggad! Dessutom bokade vi in en resa till Mallorca i sommar för en tid sen, roligt att ha saker att se framemot. Kom just hem efter att ha varit och tränat med Robin och ska bara ta det lugnt resten av kvällen. Imrn börjar ny period och sista perioden för iår.

Likes

Comments

Idag har jag skrivit ett engelska prov före jag tog påsklov. Gick på en matteprepp inför provet på tisdag och åkte till stan med bussen kl ett. Gick och tränade och sitter nu i bussen hem, men först ska jag till mormor på saft och bulle. Hittills har jag haft en riktit bra dag och ikvl har Arella träningar. Skönt att ha ett par lediga dagar framför sig ska läsa en del på matte prov, äta påsklunch med släkt, men annars har jag ennu inga planer.

  • 338 readers

Likes

Comments

Måndag kväll började jag må illa och snabbt därpå kasta upp och det slutade med att mina mediciner inte hölls kvar i kroppen. Jag blev sämre och sämre så tillslut fick vi ringa ambulans åt mej vilket var rätt beslut. När man får en Addison kris räcker inte det kortisol man tar som tabletter för den stress som den utsätts för och när Addison patienter inte har något stresshormon blir man snabbt sämre. Speciellt vid magsjuka eller Noro virus som det visade sig vara för min del utsätts man för fysisk stress plus att kortisolet inte hålls i kroppen. Som tur var ambulanspersonalen kunnig och jag fick dropp och solu cortef injektion redan innan vi kom till sjukhuset. Sen minns jag inte mycket mer före senare på natten när jag kom fram till akuten och fick träffa en läkare. Prover och undersökningar togs innan jag blev inlagd på barnavdelningen där jag fick stanna kvar några dagar. Först fick jag kortisonet via kanyl, sen när jag blev stabilare via tabletter igen och droppen fick jag ta bort natten till onsdan.

Jag fick åka hem på onsdag när jag fått en del ork tillbaka och alla värden var bra. På torsdan hade jag tid till min endokrinolog och sköterska där jag fick lära mej att sticka en akut spruta själv vilket känns bra att kunna göra vid tillfällen som detta. Det har tagit ett tag att återhämta mej, jag tar fortfarande stressdos och jag är inte helt i skick känner ja ennu, men idag är första dagen jag känner att jag har energi tillbaka. Det är Ändå åtta år senast och man kan verkligen säga att jag haft tur, hoppas den håller i sig och inget händer på ett bra tag igen. Jag är så glad över all kunnig sjukvård och jag vill påminna om att stanna hemma 48h efter sista symptomen då ni är sjuka eftersom mindre saker kan bli allvarligt för en del personer.

På fredan var jag tillbaka i skolan dels för att jag ville komma ut, men sen också för att komma ikapp lite med skolan och få material som jag behöver nu till provveckan som börjar imorgon som jag inte alls är redo för. Dock är min vecka lite oklar fortfarande, skriver åtm geografi prov på onsda och engelska på torsdan och sen efter det tar jag några dagars påsklov.

Likes

Comments

Det är redan början av April och jag som tkr det just blev mars, helt sjukt. En hel del har jag ändå hunnit med. Tävlingar, revyföreställningar, träningar, kusinkalas osv. Jag har också tänkt lite för mycket på skolan och har varit lite väl stressad vilket straffar sig i slutet, men nu börjar jag må bättre igen. Om tiden går lika snabbt nu är det inte långt kvar till sommaren.

Helgen inleddes med klassfest, massor med god mat och bra sällskap. Igår åkte jag på Stara uppvisning till Kankaanpää med Arella. Duktiga flickor som vanligt och en rolig dag hade vi. När jag kom hem var jag helt slut så resten av kvällen kollade jag Greys och sov sen 12 timmar. Idag åkte jag på hjältar träning och sen till Vårmarknaden med Josse åt vårrullar och köpte lakritsremmar, ett måste. Åkte senare och tränade och har nu bytt nya lakan och ska sova.

Likes

Comments

Imorse vaknade jag på bra humör och tisdagar är en bra skoldag eftersom jag endast har två ämnen och slutar halv tre så jag slipper hem med tidigare bussen. Ikvl däremot har jag varit trött och på dåligt humör. Jag försökte läsa på Kemi, men förstår ingenting och sen har jag kollat greys och fixat lite småsaker. Jag ska nu sova och vakna pigg imrn, nattii

  • 506 readers

Likes

Comments

För två helger sen började tävlingssäsongen för Arella i Vasa. Vi förväntade oss inte medalj eftersom vi hade hård konkurrens och det var finska tävlingar, men efter att flickorna hade uppträtt och vi fick veta kategorier insåg vi att de har chans till brons medalj och så blev det, lycka. Stolta tränare och super glada gymnaster som åkte hem den dan. Nu är det endast två veckor kvar till nästa tävling.

Samma kväll hade vi sista revyföreställningen för denna gång. Har verkligen varit kul att va me och vi avsluta med en super föreställning.

//Emma

Likes

Comments

En hel vecka har igen gått. Helt sjukt hur snabbt tiden går, har inte fören nu förstått vad människor menar då de säger att dygnet har för lite timmar, men nu känner jag att jag inte hinner med allt jag vill och behöver.

I måndags efter skolan åkte jag och tränade med Josse och efter det träffades vi arellas tränare för att göra lite ändringar i tävlingsprogrammet. På tisdan var jag till fysikalen och kom hem med pappa kl. 6 läste sen på samhälls prov resten av kvällen som jag skrev dan efter. På onsdan efter jag skrivit provet åkte jag och tränade och sen efteråt på massage. Torsdan var som vanligt en lång dag med dans och arellas träningar.

Sen kom fredan och helg en bra dag om man räknar bort Kemi timmen. På håltimmarna var melissa och jag och tränade, slapp hem med syster var till banken på lite ärenden och hämtade min nya telefon från posten iik( så skönt att äntligen ha en telefon som funkar) på kvällen åkte jag till X var via butiken efter hårfärg och sen färgade vi mitt hår mörkbrunt nästan svart, men nöjd med resultatet är jag. Idag åkte jag på hjältar träningar när jag vaknade och ikvl firar vi "nyår" lite i efterhand med lite släkt.

<3

  • 539 readers

Likes

Comments

Resten av sportlovet jobbade jag, tränade, gick promenader och tog det lugnt. Hade två revyföreställningar, var till villan och grillade/gick på isen och träffade Josse en dag. Nu är vardagen tillbaka och det märks verkligen inget jag egentligen har nånting emot och känns som om det kommer gå sjukt snabbt till påsklov.

Den nya perioden är alltså igång och idag har jag haft två geografi lektioner som jag egentligen redan haft, men går om kursen för att höja vitsord. Sen ha jag haft två kemi timmar och en matte, sen åkte en del av fysik gruppen på föreläsning om universum till Vasa. Vi var tillbaka kl.5 och jag var i skolan och läste samhällslära och räknade matte tills kl. 8 då jag slapp hem med mamma. En lång dag och nu ska det vara skönt att läsa lite före jag somnar.

//Emma

Likes

Comments