I slutat på förra veckan var det lite annorlunda program, på torsdan var det treornas sista dag i skolan och dan började med en "hinderbana" som de gjort och sen kollade vi på Abi film och lite annat program.

På fredan var tvåorna som nu är äldst i skolan utklädda till gamlingar och vi ettor bäbisar. Dagen var inte som den brukar utan på håltimmen satt vi på dagis, på maten åt vi barnmat och vi blev förda och hämtade till lektionerna av våra föräldrar tvåorna. Sen avslutade vi dan med stafetter i bl.a. att krypa och åla sig fram och frågesport i barnlåtar.

Hann bara hem före jag åkte till Bella där vi fixade oss för kvällen. Åkte först på förfest som var super kul bästa förfesten på länge och sen vidare till vanha festen som tvåorna ordnat, helt kul där också men i slutet var inte feelisen på topp längre. kl. halv tre åkte vi hemåt och lite före fem var jag i säng.

Likes

Comments

En hel del har hänt sen sist föreningsuppvising, träningar, penkkis, vanha, provvecka, revyträningar osv. Har haft så fullt upp hela tiden, men nu äntligen har jag fått sportlov såå välbehövligt. Idag skrev jag ett fysik prov åkte och lunchade med pappa och sen hoppade vi i bilen för att åka uppåt i landet. Vi kommer nämligen vara i Vuokatti med kusinerna fram tills måndag. Vi kommer åka snowboard, pulka, ha filmkvällar och allt sånt som hör till skidsemester, perfectt.

Annars kommer jag jobba på sportlovet, ta det lugnt och sen får vi se vad vi hittar på för annat kul.

Likes

Comments

​Också idag steg jag upp tidigare än jag brukar för att överraska syster med frukost vändagen till ära. Jag är en person som älskar att fira alla högtider som går så också vändag och det är ett perfekt tillfälle att visa åt sina vänner och nära att man uppskattar dem. Annars idag har jag skrivit två förhör och där emellan hade jag två fysik timmar då vi labbade. Tisdagar är min favorit dag på veckan känns som om den dan alltid går snabbt. Ikvl har jag varit på massage och är så trött nu när jag kom hem så tänker gå och sova redan. 

Imrn har jag program hela dan börjar med morgonsim, sen har jag tid till fysioterapeut på mina håltimmar och efter en ganska så lätt skoldag har jag revyträningar och där emellan ska jag läsa fysik. Jag vill önska er alla en glad vändag före jag ska gå och sova

Likes

Comments

Hej, ny vecka nya tag eller hur! Har en vecka med mycket program framför mej. Mycket roliga saker, men också mycket provläsning inför provveckan. Men först om helgen,

I Fredags hann jag snabbt hem före jag åkte på revyträningar som tog hela kvällen och var hemma lite efter nio. Somnade redan halv elva. Vaknade halv nio på lördan läste prov nån timma före jag åkte på revyträningar. Kom hem runt tre och läste på prov före jag fixade mej och åkte till X vi köpte lite gott och åkte till bion för att se fifty shades darker en riktigt bra film.

Idag vaknade jag kl 6 åkte med syster till skolan och nu på kvällen har jag läst på prov och tränat. Ska nu nu sova så jag är pigg imrn

//Emma

Likes

Comments

Hej, ett tag sen sist. Har haft fullt upp med det vanliga. Skola, träningar osv. För snart två veckor sen tapetserade jag om mitt rum, bytte ut blommorna mot ränder, tkr det blev mycket finare. Samma helg åt vi brunch med familjen och helgen som nu gått har jag varit på domarkurs i Tammerfors. Blev positivt överraskad eftersom jag inte var super taggad på att åka, men det var en riktigt lärorik kurs! I fredas var vi också med alla Arellor till Duudsonpark, super kul!

​//Emma

Likes

Comments

Började dan med geografi presentation som jag känner gick riktigt bra, resten av skoldan var helt chill med en studiehandelning, en håltimme, en fysik och 2x samhällslära. Som vanligt på torsdagar är det lång dag och hade dansträning direkt efter skolan och slutade fem hann äta sen före Arellas träningar börjqade 6.

När jag kom hem låg ett paket från gymshark med lite nya träningskläder och väntade på mej, ett brev med mina provsvar från senaste gången med en massa olika prover som tas varje år för att hålla koll.  Allt var bra vilket var kul och dessutom hörde min läkare av sig och berättade att min sköldkörtel funkar som den ska och att det är helt normalt att det ligger lågt, att det beror på att min kropp inte är i behov av mera just nu. Alltid skönt att höra när saker och ting är bra. Att det är helg gör inte saken sämre heller. Natii


Likes

Comments

​- Börjat dan med att simma

- Haft två data timmar som var väldigt rastlösande

-Beställt nya tapeter till mitt rum, excited

- Slutat skoldan med två helt roliga musiktimmar

- Övat på en geografi presentation om vulkaner

- Vart ute och gått med Nelli 

- Städat mitt rum 

- Kollat senaste avsnittet av tvd

- Läst på fysik

//Emma

Likes

Comments

Igår hann jag nästan bara hem före jag åkte till X för att fixa mej inför vinterfesten som ordnades på skolan. Vi åt trerätters, hade frågesport och lite annat program. Efter en fin kväll åkte vi på efterfest. Hem kom jag runt tre och då var det skönt att få sova och skönt var det att vakna upp idag och inse att det bara är lördag.

//Emma

  • 333 readers

Likes

Comments

Tänk att det bara gått en vecka sen jullovet, känns som om det gått en mycket längre tid redan även om veckan har gått snabbt. Ända tills onsdan hade vi provvecka och när den var över firade jag och Josse med pizza. På onsdan fick jag min Nike jacka som jag beställt som julklapp åt mej själv. Torsdas började ny period, skönt att ha nya ämnen och dessutom så har jag en position ledig denna period så schemat är lite ledigare. Annars har vi börjat dansa igen, Arella har börjat sina träningar och även träningar inför revyn har börjat. Helgen kommer troligen vara lugn, men desto mera program näst helg istället.

//Emma

Likes

Comments

Efter en termin i gymnasiet, som btw gått sjukt snabbt har jag kommit in i rutiner, jag har börjat förstå att jag måste läsa för att prestera, men också börjat få ångest över betyg och framtiden.

Jag trivs bra och ångrar inte alls att jag valde gymnasiet. Jag är en person som vill pröva på det mesta så också i gymnasiet. Eftersom jag i framtiden ska bli läkare läser jag all långmatte, fysik, kemi och biologi. Dessa ämnen tkr jag också är kul, men eftersom jag vet att detta är ämnen jag borde få bra i har jag inte riktigt samma motivation för de ämnen som för andra och då måste jag även plocka bort ämnen som jag tycker mera om eftersom jag inte kan läsa hur mycket som helst.

Mina framtidsdrömmar gör också att jag inte är nöjd med ett vitsord som kanske är super bra för vissa utan jag känner att jag måste få en nia eller tia för att jag sen ska få bra resultat för att sen slippa in till lääkis och om jag då får sämre resultat är jag trott känns det som om jag förstör för min framtid, vilket jag egentligen inte gör för att det är ju faktist bara en kurs av alla jag ska läsa och det till störst del är student betyget man kollar på och man kan ju alltid lära sig tills skrivningarna.

Sen vet jag att det är jätte svårt att slippa in till läkare i Finland eftersom det är så många som söker, man måste ha så bra betyg för att ens ha en chans och eftersom intagningsproven är svåra. Då känner jag ennu mer att jag borde prestera bättre. Fast jag vet också att det finns många andra möjligheter. Tur har jag ju ett tag på mej tills jag ska söka så det är lugnt ennu även om det är nu jag måste jobba hårt för att jag sen ska kuna göra vad jag vill. 

Nu efter en termin har jag lärt mig att jag verkligen måste jobba för att få de resultat jag vill ha. Första och andra perioden kändes mest som två test perioder där jag gjorde som jag alltid gjort och kanske inte fick de resultat jag ville då heller. Medan nu tredje perioden har jag lagt ner mer tid på läxor och skola överlag och hittills har det gett resultat också vilket är kul.

Jag får fortsätta jobba för resultat och bli snällare på mig själv gällande resultat för livet handlar ju faktist inte om skola och sitt yrke utan man måste ju få leva också.


Likes

Comments