Tänk att det bara gått en vecka sen jullovet, känns som om det gått en mycket längre tid redan även om veckan har gått snabbt. Ända tills onsdan hade vi provvecka och när den var över firade jag och Josse med pizza. På onsdan fick jag min Nike jacka som jag beställt som julklapp åt mej själv. Torsdas började ny period, skönt att ha nya ämnen och dessutom så har jag en position ledig denna period så schemat är lite ledigare. Annars har vi börjat dansa igen, Arella har börjat sina träningar och även träningar inför revyn har börjat. Helgen kommer troligen vara lugn, men desto mera program näst helg istället.

//Emma

Likes

Comments

Efter en termin i gymnasiet, som btw gått sjukt snabbt har jag kommit in i rutiner, jag har börjat förstå att jag måste läsa för att prestera, men också börjat få ångest över betyg och framtiden.

Jag trivs bra och ångrar inte alls att jag valde gymnasiet. Jag är en person som vill pröva på det mesta så också i gymnasiet. Eftersom jag i framtiden ska bli läkare läser jag all långmatte, fysik, kemi och biologi. Dessa ämnen tkr jag också är kul, men eftersom jag vet att detta är ämnen jag borde få bra i har jag inte riktigt samma motivation för de ämnen som för andra och då måste jag även plocka bort ämnen som jag tycker mera om eftersom jag inte kan läsa hur mycket som helst.

Mina framtidsdrömmar gör också att jag inte är nöjd med ett vitsord som kanske är super bra för vissa utan jag känner att jag måste få en nia eller tia för att jag sen ska få bra resultat för att sen slippa in till lääkis och om jag då får sämre resultat är jag trott känns det som om jag förstör för min framtid, vilket jag egentligen inte gör för att det är ju faktist bara en kurs av alla jag ska läsa och det till störst del är student betyget man kollar på och man kan ju alltid lära sig tills skrivningarna.

Sen vet jag att det är jätte svårt att slippa in till läkare i Finland eftersom det är så många som söker, man måste ha så bra betyg för att ens ha en chans och eftersom intagningsproven är svåra. Då känner jag ennu mer att jag borde prestera bättre. Fast jag vet också att det finns många andra möjligheter. Tur har jag ju ett tag på mej tills jag ska söka så det är lugnt ennu även om det är nu jag måste jobba hårt för att jag sen ska kuna göra vad jag vill. 

Nu efter en termin har jag lärt mig att jag verkligen måste jobba för att få de resultat jag vill ha. Första och andra perioden kändes mest som två test perioder där jag gjorde som jag alltid gjort och kanske inte fick de resultat jag ville då heller. Medan nu tredje perioden har jag lagt ner mer tid på läxor och skola överlag och hittills har det gett resultat också vilket är kul.

Jag får fortsätta jobba för resultat och bli snällare på mig själv gällande resultat för livet handlar ju faktist inte om skola och sitt yrke utan man måste ju få leva också.


Likes

Comments

​Imorse vaknade jag kl. 9 och började dagen med ett bad före jag läste på matte prov i många timmar med en paus där emellan när jag var till gymmet och tränade. Klockan halv 6 träffade jag upp Fanny vid Crazy cat för att göra en sammanställning av sommarens dansläger och en liten stund senare kom resten av truppledarna också för att äta pizza, gott var det! När jag kom hem öppnade jag matte boken en sista gång för idag och ska snart krypa ner under täcket och kolla serier före jag somnar. Imrn är det shopping dag och på kvällen får vi se om det händer nåt. 

//Emma

Likes

Comments

Efter att ha varit sjuk och rastlös en vecka har jag haft fullt program denna vilket är kul. I måndags var jag i backen med Hannes och på kvällen åkte jag till X som jag inte hade träffat på ett tag. Catchade upp det senaste, spelade spel och hade det mysigt. I tisdags träffades luciatåget igen för att lussa på en julfest. Efteråt lämnade jag och Bella som jag inte träffat på länge i stan ett tag före vi åkte via affären köpte lite gott och sen hem till mej. Vi kollade SKAM, pulkade, kollade gamla bilder och sånt.

Igår vaknade jag av att min gudmor och hennes flickor kom på besök. Efter frukost åkte vi till backen i det kalla vädret, flickorna var super taggade på att åka vilket var kul. Efter tre timmar åkte vi hem och jag åkte nästan direkt till gymmet och jobbade till halv nio. Idag vaknade jag upp till ennu kallare väder -17 grader. Ändå kom X efter mej och vi åkte till bötom och efter ett tag kom också Robin. Trots att det var kallt var det super fint väder när solen sken och backen var också super! Likadant som igår har jag jobbat hela kvällen och kom just från bastun och ska nu sova. Natii!

//Emma

Likes

Comments

Hade en ganska lugn jul iår iomed att nästan hela familjen har haft influensa, men hade en riktigt mysig jul. Den firades traditionellt med familjen och mormor&morfar. Var till julkyrkan, åt julmat, kollade Kalle Anka och sen kom tomten på besök. På kvällen kollade vi film före vi sen somnade. Som alltid under juldan och julannandan så åt vi mera julmat hos släktingar och bara tog det lugnt kollade på film och sånt. Under mellandagarna fick jag också besök av Ida några dagar.

Under mellandagarna blev också jag smittad och låg med hög feber under fyra dagar vilket gjorde att mitt nyår också var väldigt lugnt. Åt tre rätters med familjen, kollade på suomi 100 invigningen, sköt raketer och när det bytte till 2017 skålade vi med champagne.

//Emma

Likes

Comments

SEPTEMBER

I september färgade jag håret mörkt igen, jag hade min första provvecka och kollade sjukt många avsnitt Greys. Sen var X, josse och jag på Justins konsert iik och dan efter hade Josse och jag världens shopping dag. Var till fagerö, tränade åkte första gången på morgonsim, började träna tävlingsprogram med Arella och dessutom var vi på två träningsdagar med dem.

OKTOBER

Började oktober med fagerö och helgen efter det var jag på ledarutbildning i Jakobstad, Jag sträckte min nacke ordentligt och sen kom höstlovet. Var en sväng till Umeå med familjen, pulkade utan snö med Hannes och gjorde en halloween pumpa med Oscar.

En dag bowlade vi i skolan vilket var kul, hade en myskväll hos X med Oscar och Enrico och sen i slutet av oktober firade vi Halloween

NOVEMBER

Första November fyllde jag 16 år som firades med frukost på sängen. Åkte med skolan till Helsingfors för studiebesök och opera. På hemvägen besökte vi också Fazers chokladfabrik.

En helg hade vi klassfest och lillajul firade jag med mina kusiner som på samma gång också var Hannes och mitt släktkalas.

DECEMBER

December började med fyra dagar ledigt från skolan, var då på ledarutbildning till Jakobstad, julshoppade med mormor och Anna och hade luciaträning. Vi fick en julgran till skolan, var på en lite underlig fest hos Josse och LGF hade jushow.

Sen deltog jag i luciatåget vilket var sjukt kul och var till backen med Hannes första gången i vinter.

​Vi fick jullov vilket firades med fest och Syster och jag gjorde ett chokladhus istället för ett pepparkakshus. Och julafton firade vi traditionellt med mormor och morfar. 

Tycker 2016 har vart ett riktigt bra år och det har hänt en hel del. För mej blir det ett väldigt lugnt nyår eftersom jag ligger hemma med feber fjärde dagen nu, men man får göra det bästa av situationen. Jag vill önska er ala gott nytt år och ett bra 2017!

//Emma

Likes

Comments

MAJ

Maj firades in med en kul hemmafest. Var lediga några dar från skolan, firade morsdag och annars i skolan så fick vi våra klasströjor och så var det bobollsturnering. Jag tappade också min sista mjölktand och var på MRI

Tränade massprogram för fullt och även till staffetkarnevalen som iår var i Vasa.

JUNI

Sista skoldagarna av högstadiet var vi på klassresa till Tammerfors, till Särkänniemi och shopping. En dag var vi till camping, spelade volleyboll och öppnade brev som vi skrivit till oss själva i sjuan. Sista skoldan var det cykeldag som alltid, men Bella och jag åkte och åt årets första Vonnela mat istl.

Sen gick vi ut grundskolan och på kvällen åkte vi till fagerö, men före hade vi förfest med hela klassen. Sen vankades festival med massprogram och galor.

I juni klippte jag också mitt hår kortare än nånsin förr och slingade ljusa slingor. Jag sommarjobbade som lekledare på simskolan och sen var jag också hjälpledare på ett läger vid jonsborg. Sen kom midsommaren som firades på villan i Molpe och sen på midsommardan åkte vi till fagerö med en krans på huvudet.

JULI

Juli var en händelserik månad med massor av kul. Bl.a. så var det tomatkarneval, vi var en kväll till Robins villa där vi simmade och åt grillat, Ida kom hit och vi hittade på en massa kul och sen var vi med familjen till särkänniemi.

Sommarmarknaden kom där jag såklart åt vårrullar och kvällen var nog en av de roligaste på hela sommaren, träffade så många roliga människor. Simmade också i Josses pool, hade sommarträningar med Arella, köpte min mac och sen jobbade jag på gymmet hela juli.

En kväll åkte Josse jag och Ellen på picknick till stan och kom spontant på att åka och simma super kul kväll! Var med kusinerna till kvarkens skärgård och sen i slutet av juli åkte jag till Stockholm med familjen.

AUGUSTI

Som jag redan nämde åkte jag med familje till Sverige. Shoppade, var på Allsång på skansen, turistade osv. Hann bara vara hemma en deg före jag åkte ner med bussen till Esbo för att hälsa på Ida i några dagar super kul!

När jag kom hem åkte jag till Josse där vi fixade grillmat och hade de mys. Några dar efteråt var jag ledare på föreningens dansläger med Fanny och Lappfjärdsdan kom där hjältarna och lägerdeltagarna uppträdde. Och så var vi än en gång till fagerö

​Jag började i gymnasiet, firade villavslutning hemma hos mig, hade kräftskiva med ett gäng flickor och sen hade vi också skolfotografering. 

Nu när jag tittar tillbaka på sommaren, alltså vilken sjukt kul sommar jag hade! Hoppas på en minst lika bra om inte bättre 2017.

Likes

Comments

Året börjar gå mot sitt slut och som jag gjort de senaste åren tänker jag göra en årsresumé även iår med bilder och text vad som har hänt under året. Känns som om det hänt en hel del och det roliga med sånahär sammanfattningar är att man kommer ihåg så mycket man gjort som man glömt bort. Tycker att jag utvecklats mycket iår, jag har blivit mycket självsäkrare, hittat vad som är viktigt för mig. Sen tycker jag själv att jag har blivit mycket positivare iår än vad jag har varit förr och också börjat använda tiden till sånt jag tycker är roligt och att ta hand om mig själv.

Under våren tillbringades mycket tid i backen, gymnastiksalen och med skolböckerna i handen eftersom det var slutspurten av högstadiet.

JANUARI

Firade in det nya året på en super kul fest med vänner vilket var en super start på det nya året. I januari tillbringade jag nästan varje helg i slalombacken. Sista terminen i högstadiet började och vi prickade in så många prov i kalendern så hade flera prov princip varje vecka. X och jag var en vecka på prao i frissan, där jag lärde mig att locka håret. Jag gick på hjälpledarkurs och festival året kickade igång då Emma och jag var i Norvalla för att lära oss hjältarnas massprogram.

FEBRUARI

I Februari la Abi upp svarta listan och vi hade friluftsdag i skolan. När jag läser igenom mina blogginlägg från februari så står det i nästan varje inlägg att jag varit i backen och att jag läst på prov så jag antar att det jag gjort.

I Februari var det en del snö och det kändes påriktigt som vinter. En helg var vi på badhotell för att fira mormor som fyllde 70år. X och jag gjorde Arellas tävlingsprogram hade ett bra träningsflow annars och började även träna massprogram.

På allahjärtans dag hade pappa gjort brunch åt oss och resten av dan var jag i backen med Oscar. I februari köpte jag också mitt tredje par hörlurar på en månad eftersom mina alltid gick sönder.

I slutet av februari fyllde X år vi sökte in till skolor och trupperna hade föreningsuppvisning för att förbereda sig inför tävlingar. Sen kom sportlovet passligt tog det ganska lugnt var i backen, pulkade med Bella och var till Tammerfors några dar.


MARS

Efter sportlovet började skolan igen, med ny period. Hade fullt upp i skolan men roligt var det ändå.Kollade på mello och gossip girl och sånt.

Skidade i skolan som för en gångs skull var kul och åt sushi första gången i mitt liv. Var också på bio med X, Josse och Bella för att kolla på Allegiant. Det var också i Februari jag var på min första "jobbintevju" och jobbade några dagar på våren.

Sen kom också påsken tidigt i år. Var på påskmiddag hos mormor, min gudmor och hemma. Ida kom hit som alltid på påsken. Målade påskägg, var och kollade på påskbrasan

APRIL

I April tränades det för fullt inför festivalen och mina helger bestod nästan endast av träningar. Jag blev även beroende av att äta naturell yoghurt med apelsin till frukost.

I början av april var vi med Arella på stara i Jakobstad och senare på FSGM i Grankulla därifrån vi kom hem med en bronsmedalj.

Pappa och jag åkte och köpte en scooter till mej och började vår nedräkning till sommarlovet.


//Emma

Likes

Comments

Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar lätt, pepparkakor har man ätit så mycket av.

Skumtomtar eller knäck? Knäck, godaste om det är lakritspulver på

Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar

Julkorv eller julskinka? Tkr inte riktit om nån av dem, men julskinka

Lax eller sill? Lax är en favorit på julbordet

Glögg eller julmust? Älskar julmust, enda limsan jag dricker

Rödbetssallad eller dopp i grytan? Rödbetssallad

Ris al a Malta eller gröt? Gröt eftersom vi alltid äter det på julafton

Hemma eller borta? Vi har som tradition att varannat år fira jul hemma hos oss och varannan hos mormor och morfar så beror lite på

Utomlands eller Finland? Finland helt klart,

Ge eller få? Jag älskar att ge julklappar och se hur glada människorna man gett presenter åt, men såklart är det kul att få också.

Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Sunes jul såklart, en av mina favorit julkalendrar.

Chokladkalender eller paketkalender? När jag var liten hade vi alltid paketkalender, men nu förtiden har vi chokladkalender. Tkr båda är kul

Plastgran eller äkta? Vi har alltid haft äkte gran, tkr det hör till och dessutom har jag en äkte gran i mitt rum också

När vill du att första snön ska falla? I början på november och då ska den hålla hela vintern också

Har du haft en grön gräsmatta på julen? Ja, börjar nästan bli van med det. Även iår var det grönt

När är det dags att pynta? Kring första advent och lite hela december

Favoritjulfilm: Home alone filmerna är ju såå bra.

Favoritjulkalender: Tjuvarnas jul tkr jag om

Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Jag känner aldrig att det blir för mycket jul, tkr nästan det är lite ledsamt när julen är över

När öppnar du dina julklappar? Efter julmaten när tomten kommer

Favorit jul doft: Pepparkakor och glögg

Vad framkallar mest julstämning? Julmusik/filmer, julpynt/julbelysning

Vad tycker du bäst om med julen: Att det är så mysig stämning och man bara får njuta av att vara med släkt och familj. Alla julförberedelser och att alla är så glad

//Emma

Likes

Comments

Idag åkte jag än en gång till sjukhuset för att idag göra ett TRH ansträngningstest. Med det kollar man sköldkörtelns produktion eftersom mina värden vart låga ett tag och det är ju bäst att kolla upp så inget är fel. Jag fick en kanyl vilken man tog prover ur och sen fick jag en injektion TRH-hormon. Vi tog ett prov direkt efter, ett efter 20 min och sista en timme efter för att se hur jag reagerar. Provsvaren för jag om några veckor, spännande. Dessutom hade jag en tid till ultraljud idag för att kolla upp ett par lymfkörtlar som har varit förstorade under en tid, inget avvikande vilket var skönt! Efteråt åkte vi in till stan för att köpa de sista julklapparna och för att äta lunch före vi åkte via farmor och nu hemåt.

Nu taggar jag julafton som är imrn, har sån julfeelis och ikvl ska jag ännu paketera in julklappar och sen kolla på uppesittarkväll.

//Emma

  • 244 readers

Likes

Comments