View tracker

Enligt många är måndan värsta dan, men tro det eller ej det är min favorit dag. Det känns som en ny start ungefär som en ny period, nytt år eller vfr inte en ny dag. Man har alla möjligheter att planera den kommande veckan och känner man att om den föregående veckan inte var bra så kan man göra den här så mycket bättre.

Ialf helgen var kul kortfattat har jag gjort skolarbete, var till lokalin och kollade på hitta Doris med Hannes, kollade film med mamma och i lördas på kvällen åkte jag på klassfest. Det blev en helt kul kväll tkr jag jag roligt att hitta på nåt med klassen också. Då jag la mig i sängen runt fyra och steg upp 9 hade jag inte sådär super mycket energi, men åt jultårtor och åkte till gymmet gjorde jag ialf.Idag har det varit mörkt hela dan tkr jag, man blir inte sådär super pepp när det är kolsvart ute och det har inte jag heller varit idag, men endåå åkte och tränade med syster och skrev klart ett grupparbete. Nu har jag gjort lite veckoplanering vilket så så så bra, de borde alla göra! Åtminstone jag känner mej mycket mer taggad på en ny vecka om jag har saker planerade och ser vad jag har som ska göras. Föresten så började jag på en ny bok i fredas "livet efter dig" skriven av Jojo Moyes, jag har läst halva boken på tre dagar, det berättar väl hur bra jag tkr den e. Nu nu ska jag fortsätta läsa före jag somnar. Natii

//Emma

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag började tredje perioden och också sista perioden före jul (älskar att man nu kan börja lyssna på julmusik, pynta och till lillajul får jag ta in min julgran också, iik) Skönt med nya ämnen och tkr den här perioden verkar kul även om jag har helt fullt schema. Efter skolan idag läste jag igenom psykologin, åt mat vilket var fyllda paprikor en av mina favoriträtter och skjutsade sen lillebror till hans träningar. på vägen dit började det snöa stora snöflingor och det var helt vitt när vi kom hem. Gick ut på promenad med Nelli som var lika taggad över sön som jag. Det är så så så fint och jag blir alltid lika överraskad hur glad jag blir när det snöar, haha. Det lovas ju dock regn många dagar framöver, men man ska inte ta händelserna i förväg. Jag tog fram min bräda och åkte på gården lite bara för att jag älskar det. Nu ska jag skära upp lite äpplen ta min nocco och kolla nyaste avsnittet av Greys.

Imrn ska jag på morgonsim och sen har jag en lång dag med bildkonst på slutet före jag åker hem. Om jag får skjuts till gymmet på kvällen åker jag och tränar annars kanske jag bara e hemma.

//Emma

Likes

Comments

View tracker

Provveckan slutar imrn efter att jag skrivit finska provet, skönt! älskar dessutom att jag är hemma tidigt och inte behöver tänka på något som har med skolan att göra även om det är måndag eftersom en ny period börjar på tisdan.

Igår åkte jag med mamma till Vasa, först hade jag läkartid och sen åkte vi till Sweet vasa för att äta lunch och varsin kakbit till efterrätt såå gott. Efter en stund på stan åkte vi till Stenhaga för att kolla in Stadium outlet, mitt förbud att köpa träningskläder tog slut i början på November så nu köpte jag två super fina träningstoppar.

Idag steg jag upp och lagade farsdags brunch åt pappa. Senare åkte vi in till stan, först gick vi runt och fångade pokemons sen till gymmet och tränade och sen till mormor och morfar på kaffe. Ikvl har jag läst lite på finska ätit lite finare middag och nu tänker jag sova. Imrn börjar jag dan med morgonsim som alla måndagar och sen tänker jag ha en produktiv dag.

//Emma

Likes

Comments

I torsdags steg jag på bussen med resten av skolan mot Helsingfors för lite studiebesök och annat program. När vi kom fram efter många timmar i buss åkte jag till Arcada på mitt första studiebesök. Intressant var det och en super fin och inbjudande skola. Efteråt åkte vi till vårt hotell åt mat och fixade oss inför kvällen eftersom vi skulle på opera. Positivt kan jag säga att det är ju faktiskt ganska coolt att kunna säga att man har varit på opera.

Nästa dag efter några timmar sömn var vi inte pigga på att åka på nästa studiebesök, men efter god hotellfrukost kändes det bättre. Åkte då till Helsingfors universitet. Först kändes det inte alls som jag tänkt mej ,men ju mer de berättade bättre kändes det. Just nu känns det som om jag vill bli allt och vill göra allt, drömmen är ju endå medicinska. Efter det var det dags för shopping gick runt i några affärer med X före vi skiljdes åt och jag träffade upp Ida vid järnvägsstationen för att äta lunch. Gick till ett super mysigt litet ställe och åt varsin vegansk grönsaksrätt. Gick sen vidare till Kiasma för att kolla vad de hade för utställningar innan jag hoppade på bussen igen som då tog oss till Fazers chokladfabrik,

//Emma

Likes

Comments

Idag är det första november vilket betyder min födelsedag, jeejee! jag är en person som älskar att fira födelsedagar även min egen och räknar alltid ner dagar flera månader på förhand. Vet inte vad det är, men älskar känslan av att fylla år.

Mamma kom och grattade mej med kramar och några paket före hon åkte till jobbet. En stund senare blev jag väckt med sång av resten av familjen och fick presenter och frukost på sängen som mamma hade fixat, goalss. Sen fixade sig syster med mig och vi åkte till skolan. Fick under dagen många grattisar, var på bra humör och dessutom slutade jag redan halv ett. Började skriva på en finska essä, men började frysa helt sjukt och det visade sig att jag hade feber.. Inte tid med sånt och dessutom åker vi till Helsingfors med skolan på torsda och vill verkligen inte vara sjuk då, nåja får hoppas det var en snabb grej bara. På kvällen kom mormor&morfar hit på födelsedags kaffe åt god caesarpaj och hade fram vår födelsedags älva som alltid. Nu ska jag sova gott och hoppas att febern inte stiger igen så jag kan åka till skolan imrn.

Kanske det är det att jag alltid blir påmind hur lycklig lottad jag är över att ha så underbara människor runt mej som gör att jag älskar att fylla år och sen vill jag också tacka för alla fina grattisar och presenter.

//Emma

Likes

Comments

Hejsan, idag var det skola igen efter några dagar höstlov och helt ärligt ville jag bara lämna och sova. Inte ofta alls jag känner så. Nåjaa, steg upp fixade mej, sov i bussen till skolan. Två fysik timmar, två matte timmar och hade den känslan att allt bara gick förbi en, ingenting fastnade och kändes nästan onödigt att vara på timmarna. Sen slutade jag med två timmar bowling vilket var kul. Mamma kom efter mej och åkte för att hälsa på farmor, åt mat, var ute och gick och lite sånt. Sov i bilen hem, bästaa jag vet och ska laga läxor nu före jag ska krypa ner under täcket och kolla sista avsnittet av Greys. Annars känner jag att ja inte mår sådär super bra. Jag mår illa, är trött hela tiden och känner mig typ borta mellan varven. Kanske det beror på att man blir så trött av det gråa fula vädret, elr så har jag nåt virus i kroppen. Sen har jag också labb under den här veckan och läkartid snart så jag inte behöver vara orolig utan då också får det uppkollat så inget är fel med min Addison. Älskar att ha fullt program, men känner att jag kanske borde vila upp mej lite nu.

Imrn börjar jag dagen med morgonsim så då hoppas jag att jag är pigg när jag kmr till skolan.

/Emma

  • 277 readers

Likes

Comments

Igår hade jag tänkt vakna 10 men istl steg jag upp halv 12, men vad gör de eftersom vi har höstlov. Åt frukost och gick sen ut med Hannes flög drake, spelade fotboll och tog fram liukurin och åkte ner för vår "pulkbacke". Gick lite sådär utan snö, men snart borde första snön komma för iår. Kanske jag får min dröm i uppfyllelse att ha snö på min födelsedag iår, vem vet? Jag gjorde min favorit linssoppa till mat och mot kvällen åkte jag och tränade.

Idag steg jag upp nio då Hannes åkte och fiskade, fyllde badkaret med bubblor och kollade ett avsnitt Greys före jag steg upp och åt frukost. Annars idag har jag städat lite,bytt lakan, sytt upp två jackor och lite sånt. Har just räknat lite matte och sitter som bäst på gymmet och ska jobba till halv nio efter det kanske jag träffar upp Oscar.

​-/Emma

Likes

Comments

Sitter i bussen påväg till skolan, slutar redan halv ett efter två fysik och två matte timmar Sköönt! Imrn har jag också en lika kort dag och sista för denna vecka eftersom vi får höstlov!!
Enda planerna jag har för höstlovet är att åka till Umeå med familjen på lördan, men annars får jag se vad som hittas på.

//Emma

  • 314 readers

Likes

Comments

Igår vaknade jag pigg halv 7. Jag duschade och lagade frukost, men när jag började borsta mitt hår som alltid är sjukt roddigt på morgonen knakade kotorna i nacken rejält och direkt efteråt drog musklerna ihop sig och började krampa. Insåg snabbt att jag inte kan åka till skolan eftersom jag inte kunde äta, klä på mig, vände på huvudet och nästan inte röra mej alls. Låg stilla i sängen tills syster åkte in med mej till akuten. Fick recept på värktabletter och en injektion med muskel avslappnande. Igår kväll kändes det redan bättre och idag kan jag vrida huvudet åt nästan alla håll. Lite kul nu i efterhand hur sjukt jag kunde få av att borsta håret och få en så rejäl sträckning/nackspärr. Nåjaa enligt läkaren borde det gå om om några dagar. Annars igår så hade vi ledare från gymnastikföreningen fotografering och senare kollade jag på idol.

Idag fick ja ääntligen sova så länge jag ville, så steg upp kring 10 åt glass till frukost och kl. 1 åkte jag till gymmet för att jobba där jag fortfarande är, ingen träning för mej idag men kanske det är bra med en vilodag också. Ikvl vet jag inte vd som händer, men kommer nog ta det ganska lugnt. Dessutom har jag mycket läxor och andra skol relaterade saker som behöver göras.

Märks på kamerarullen att det inte händer så jätte mycket eftersom alla bilder jag tagit på senaste tiden är på fysik och matteuppgifter.

​//Emma

Likes

Comments

Hejsan, vardagarna går snabbt och de går i princip ut på skola, träning, skola, träning och där emellan allt möjligt smått som behöver göras. När vardagen blir såhär enformig måste man ta vara på alla småsaker och inbilla sig att man är på bra humör, då blir man oftast det också. Elr åtm jag gör alltid så annars blir det bara dåliga vanor och man blir på dåligt humör. Dessutom känns allt mycket roligare om man ser på saker från den bra sidan.

De tre senaste helgerna har jag ägnat tid åt truppen. Två tidigare helgerna har Arella vart på träningsdagar till Pori och Seinäjoki. Lärorika för både gymnasterna och vi tränare. I lördags åkte jag upp till Jakobstad med Arellas andra tränare för att på två dagar gå kursen Lajitaidon Peruskoulutus. Super super kurs verkligen, gick mest igenom fotteknik, kroppsrörelser, balanser, hopp och hur man ska träna för att utvecklas bäst, men en del annat också. Nu har jag så mycket ideer hur jag ska planera träningar och massa olika övningar på lager. Iom fulla helger har jag däremot inte fått vila upp mig utan gått upp tidigt på morgonen alla dar vilket börjar kännas i kroppen nu, men som sagt dagarna går snabbt och snart är det helg igen och då ska jag vila upp mig!

​//Emma

Likes

Comments