Jag tycker det är så sjukt med samhället nu för tiden, hur allt fler barn och ungdomar klankar ner på sig själva för dom inte tycker dom har det där "perfekta" livet som alltid visas på sociala medier. Allt fler unga lider av olika slag av psykisk ohälsa så som affektiva störningar, ångest, depression, ätstörningar men det är inte ofta vi hör folk prata öppet om det och det är något jag tycker är jätte synd och något jag tycker vi alla ska börja med för det är inte något att skämmas för. För ingen ska behöva gå runt och känna sig otillräcklig.
Jag själv lider av psykisk ohälsa som ni säkert vet vid detta tillfället.
Skolan är en stor faktor till att unga mår dåligt, all press som ständigt sätts av våra lärare vi ska gå runt 6h i skolan sen ska vi ändå ta med det hem och lärarna förväntar sig högsta betyg och en elev med motivation upp till skyarna och glad som ett lyckopiller.
Sedan går vi in på instagram och tittar på de som lägger upp dedär fina bilderna har det perfekta feedet och perfekta redigeringsappen. Och du kämpar upp till skyarna för att få det lika dant.
Man testar olika dieter efter en strävan att få den "perfekta kroppen" men egentligen vet vi att alla ser olika ut och det spelar ingen roll hur mycket du suktar och strävar efter att bli någon annan för man kommer inte bli den människan ändå, och hur kul är det att vara någon man egentligen inte är.
Jag är själv inne i den period nu där jag känner mig vilsen i vem jag är. Och nu vill jag sätta stop för att jämföra mig med andra och sträva efter att se ut som någon annan för jag vill lära mig att älska mig själv för det
jag är!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Onsdag
Vet inte vart man ska börja, känner bara att jag måste skriva av mig av denna dag som inte varit bra över huvud taget. Vaknade upp och humöret var på botten, arg, irriterad och hade ingen lust till att prata eller ens umgås med någon. Skulle egentligen åka in till skolan för att gå på engelska. I 1h men orken till att sitta på bussen i 40min och va på lektionen i 1h fanns inte så jag stannade hemma. Och väl hemma så kom den där känslan av att känna sig misslyckad till att jag inte åkte in till skolan, och redan då var det för sent för att sätta sig på bussen för då hade jag ändå kommit in till lektionen för sent..
Eftersom jag varit lite känslig idag och mamma tog upp det stora problemet som jag aldrig vill prata om så blev vi osams. Jag som vet innerst inne att hon bara vill mig väl men det är svårt att se det när ångesten är här och en annan människa sitter på min andra axel och ger mig massa dumma tankar om mig själv.
Ett halvt inlägg om min dag men känner att det blev så rörigt ändå men det beskriver denna röriga dag väldigt bra så man kan väl säga att det i te gör så mycket.

Likes

Comments

Hej längesedan sist. Ska försöka ta tag i att blogga lite för att gå emot ångesten, kanske inte håller det men ska försöka vill så gärna ta steget att utmana mig men ibland är det alldeles för svårt precis som det är idag.
I måndags och tisdags var jag i skolan inte dom två bästa dagarna med dom rullades på i onsdags var jag hos en sjukgymnast ovh igår var jag hos psykologen/kuratorn. Ville verkligen inte åka till psykologen först så tänkte att kommer säkert bara komma dit och inte ha något att säga men när jag väl satte mig hos henne så kom det 1000tankar som jag kunde dela med mig med.
Idag är det fredag vilket känns helt okej även att jag varit hemma största delen av veckan men allt känns mycket bättre hemma, får sån press och allt känns jobbigt när jag är i skolan på grund av att jag måste prestera och få godkänt och samtidigt behöva lägga sån energi på saker som jag inte ens har energi på att lägga energi på.

Likes

Comments

Länge sedan sist men nu känner jag att det va ett tag sedan jag skrev av mig, det är lite folk som kommer in här och läser och att det är många som känner igen sig och jag tycker det är så synd att det pratas så lite om det. Jag kände så idag iaf när jag var i skolan ovh allt bara kom över mig som en våg.
Jag vaknade i morse och kände mig mer ensam än någonsin, det var mörkt och jag var uppe helt ensam oftast blir det så att man tänker mer när det är mörkt och man är ensam tror det är därför jag helst omringar mig runt min familj där jag känner sån närhet.
Åkte iaf till skolan i morse även att jag nåde piss rent ut sagt jag har verkligen var fylld av ångest och depression och ingen blev bättre när läraren bad mig komma ut för att prata med han och han sa att jag hade kopierat en hel uppgift vilket jag INTE hade gjort. Så där sprack jag och tårarna rann som en flod inne på skoltoaletten, Fick ringa mamma men kunde inte ens prata.
Det är ett rent helvetesliv jag lever i nu och jag är så trött på denna sjukdomen som ska kontrollera och förstöra för mig. Förstöra för min undervisning och att skapa nya kontakter.
FY

Likes

Comments

Hela januari har varit en tuff vecka FULL med ångest och depprision, förra veckan tillbringade jag hela eftermiddagen på akuten, hade tagit nya prover som inte visade så bra. Det var verkligen ett wake up call att komma in där och det ligger massa människor på sjukbäddarna usch ville bara springa där ifrån, men efter att vi bestämde att jag skulle försöka bli frisk hemma och börja dricka näringsdryck så bestämde vi sedan att jag inte behövde bli inlagd, även att det kanske är det fortaste sättet att bli frisk på men att inte gå i skolan, inte träffa familjen och ha någon som tittar till mig hela dagen orkar inte jag. Så nu är det bara för mig att kämpa och att försöka att inte bli tvångsinlaggd det hade varit rena mardrömmen. Skriver detta inlägg men en stor gråt i halsen är så arg på mig själv över att jag utsätter både min familj och mig själv för detta. Jag älskar min familj och vill inte hålla dom hemma för att hålla koll på sin 18åriga dotter.

Likes

Comments

En snöstormig tisdag som jag har tillbringat med mamma i stan, har gått runt och kollat på inredning till radhuset, det närmar sig flytt nu på måndag får vi nycklarna och jag tycker det ska bli så himla skönt att flytta lämna detta huset och det lilla samhället. Jag har trivts så bra här men med tanke på hur allt ligger till nu så får jag ångest så fort jag går in i huset, nätterna är för det mesta sömnlösa nu kommer knappt ihåg sist jag sov som en bebis.
Är även helt ensam just nu alla är och jobbar och jag har inte varit ensam henne på flera månader än så länge har det gått bra. Har flyttat in i min nya väska jag köpte idag älskar nya väskor, är helt klart en väsktokig tjej antar jag fått det av mor min som är lika dan.
Inom är det dax att åka till psykologen igen har lite att prata med henne om nämligen tabletter mot ångest vi har pratat om det innan men har aldrig viljat ha det men nu har jag nog bestämt mig för att köra på det ändå och se om det funkar.
Mitt liv är så begränsat med ångesten kan inte göra någonting och jag känner verkligen att jag behöver lite hjälp på traven.
Vet att det mycket olika åsikter om att äta piller för ångest och depression men jag tycker det är värt att testa för vissa funkar det inte alls och på vissa funkar det bra.

Likes

Comments

Tänkte slänga in ett litet kort inlägg innan jag ska försöka få mig lite sömn, jag tycker det är viktigt att även skriva om dom dagarna som har varit bra, eller dom dagarna som har varit bättre, idag har varit en sådan dag även att jag sov cirka 2h inatt så kände jag mig pigg har inte haft så mycket tankar i huvudet alls eller så har jag bara försökt att tänka positivt och försökt trycka ner dom negativa tankarna med någon positivt, eller försökt hitta på något att sysselsätta mig med.
Jag är glad över mina små framsteg jag tar, även att mamma vill att det ska gå fortare känner jag att jag inte vill stressar fram något utan jag tar saker och ting i min takt och prioriterar vissa saker kanske lite annorlunda. Men jag klarar inte av stress, press och tjat tre saker som får mig att må dåligt.

Idag har jag även varit och hämtat ut Therese Lindgrens bok "ibland mår jag inte så bra" som jag ska börja läsa har haft lite förutfattade meningar om henne men jag hoppas det kan förändras genom att läsa hennes bok.
Det är skönt att läsa om andra som inte mår bra för att känna att man inte är ensam, när man mår som sämst känns det som man är den ända i världen som mår som man gör.

Likes

Comments

Är just nu inne i en tid då jag känner mig vilsnare än någonsin, känner mig så vilsen. Vill färga håret blont men samtidigt ha min naturliga färg, jag vill köpa massa kläder men när jag väl beställer det vill jag bara lämna tillbaka det för det inte känns som mig. Jag vill lägga ut bilder på sociala medier men vill inte göra min synlig för andra, jag vill träffa nya människor men har fått sån social fobi.
Vilsen tjej som inte orkar med att ha så många tankar i huvudet.

Likes

Comments

Även att 2017 har startat med några bråk hit och dit med mamma och pappa och stakars storebror som får höra på allt så hoppas jag att dagarna kommer bli bättre.
Haft en mysig kväll med hela familjen samlad, vi har spelat spel och bara myst, kvällar som dessa är guld!

Likes

Comments