Han är här hos oss 💕

Jag kommer att skriva en förlossningsberättelse senare i veckan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har inte varit aktiv här på ett tag. Varit jul och nyår och så har jag haft lite privata problem tyvärr. Men nu är jag redo att småbörja igen. Status: vecka 37+6 och BF om 14 dagar 😍👶

Nu ska ni få se vad jag ätit för mat idag och hur man slänger ihop den. Matlagning kan vara väldigt enkelt med gott slutresultat.

Bacon och broccolipaj,

och du behöver inga svåra eller många ingredienser 😊

1 pajdeg, gör egen om du vill

1 broccoli

1 pkt tärnad broccoli

3 ägg

2,5 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde

Salt & peppar

Basilika


♡ Börja med att sätta ugnen på 200c, lägg pajdegen i en pajform och nagga till kanterna med en gaffel. Förgrädda pajdegen 10 minuter.

♡ Stek baconen och hacka broccolin, låt den småkoka någon minut i saltvatten.

♡ Ta ut pajdegen efter 10 min. Lägg på baconen och broccolin.

♡ Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra.

♡ Häll över blandningen ovanför pajen som ett täcke och släng på lite basilika.

♡ In i ugnen. Fortfarande 200c. 25-30 minuter.

Likes

Comments

Nu närmar sig julen, julen är stor nu också men det var annorlunda när man var barn såklart. Vi barn (vilket jag önskar alla) fick så mycket kärlek av familjen och släkten. Man vaknade på morgonen och hela dagen var full av moment. Julkalendrar, ställa ut gröt till tomten, all mat och godis och alla julklappar och träffa mormor och morfar. Allting var mysigt och hur mysigt var det inte att få drömma sig bort i julsagor och julfilmer.

Jag vet att om jag hade varit ett barn nu hade jag kunnat sitta och titta på dom här vinterlandsspelen (som snurrar/rör sig irl) i timmar och drömma mig bort och fantisera om vad som händer inne i husen och på tågen. Det kan jag göra nästan nu också och jag hade så gärna velat ha tv-apparaten. Den är lite för dyr i min smak för att själv sitta och kolla på den men til nästa år kommer jag att köpa en till min son som han varje jul ska få ta fram och fantisera sig bort i och drömma om julafton.

Även om jag nu är vuxen njuter jag såklart av julen men på ett annat sätt. Jag har förstått alla tråkiga vuxna nu. Julen är till för att vara tillsammans och göra varandra glada och inte minst sina barn. Julklappar och mat i all ära, det är jättemysigt också . Denna julen firar jag, min syster, min bror och pappa jul tillsammans i Ystad. Och dagen efter firar jag, min sambo, min bror och mamma i Blekinge. Och det räcker, för på julafton vill jag ändå vara med dom jag trivs bäst ❤️🎄

Likes

Comments

Hämtade ut min andra box från testagram idag. Det är en prenumeration där man en gång i månaden får en box med nya saker varje gång, man får inte veta innan man öppnar.

Jag tycker det är ganska roligt att prenumerera på den. Min kompis fick hem dessa boxarna så tillslut bestämde jag mig också ☺ man betalar 99 kr i månaden och produkternas värde ska ligga mellannamn 150 och 200 kronor. Vissa saker behöver man inte, vissa är man glad för.


​2 påsar olw-popcorn, en påse M&m's, en nivea ansiktstvätt, ett lypsyl, en blandning från Risenta som man kan göra knäck utav med endast vatten och olja, 2 snickers som min sambo åt upp innan jag hann fota, en äppelmust från årets skörd och ett presentkort värt 500 kr på mockbergs.com (klockshop på nätet där klockorna kostar cirka 1500 - 2000) 

Likes

Comments

Sitter och scrollar genom min gravidgrupp på Facebook i soffan samtidigt som bebisen i magen rör sig som en karusell och trycker på revben och organ.

Många i gruppen har fått sina bebisar några veckor för tidigt och nyligen skrev en tjej att vattnet hade gått, just nu är hon på förlossningen och väntar på att bebisen ska komma.

Jag ska föda mitt första barn och är i vecka 36. Redan första veckan efter att jag hade plussat började jag inhandla saker och förbereda utan att egentligen begripa vad det är jag går och handlar. En nappflaska tex Ska vi verkligen använda denna?

Innan jag gick på min gravidledighet frågade en kollega mig "men det känns väl naturligt?" jag fick tänka lite innan jag svarade och kom fram till att nej, det känns inte naturligt. Antingen förstår man det inte, och när man väl förstår det kan man få en sån stark Alienkänsla. Att någon ligger där inne. En människa.

Detta är två känslor jag brukar pendla mellan, ibland när jag väl förstår det är det så stort och sjukt.. jag har gått och förberett en massa utan att hinna förbereda mig mentalt.

Ibland känns det lätt som en klackspark, ibland blir jag rädd och tänker hur jag i halva världen ska kunna ta hand om en bebis.. En sak jag alltid vetat är iallafall att jag älskar denna lilla människan i mig och han är välkommen när han vill. Jag har kämpat för honom i två år och nu är han här när som helst. Tror aldrig jag har varit på väg mot en större överraskning.

Vem är du? Hur ser du ut? Jag älskar dig lille Teo 💜


Med tanke på bilden. nu förstår jag att man verkligen tycker sitt barn är vackrast av alla oavsett hur det nu skulle se ut. Har ett album i gravidgruppen där ultraljudsbilderna från alla gravida finns. Ser direkt vem som är Teo och han ÄR verkligen finast av alla. Både proportionerligt och känslomässigt. Och det förstår jag ju att alla andra också tycker om sina bebisar. Men Teo är Finast, hehe.

Likes

Comments

Idag blev det beslutat att vi flyttar till Ystad den 1 Mars. Jag, Johan, Teodor i magen och katten Maja. Kan inte bli bättre, världens finaste familj ❤️ Vi var och kollade på lägenheten igår och det var enkelt att ta beslut. Jag kunde se oss bo där direkt. då ska man föda om en månad och flytta om knappt 2,5 ☺️ Crazy!

Jag kommer jobba kvar i Malmö, då hyran är tusen kronor billigare i Ystad så lägger vi dom pengarna på pendelkort istället. Jag får ha kvar mitt sociala nätverk i Malmö, Teo får växa upp i en trygg och trevlig stad. Ligger med 50 minuters avstånd.

Maja i Teos säng 💕

Likes

Comments

Har kommit på idéen att starta en blogg innan "nya" livet börjar. Jag och min man Johan är i 36:e veckan av min graviditet med Teodor, den 1 mars flyttar vi till Ystad, till en större lägenhet. Vi har en katt som heter Maja men kallas för Olsson.

Jag jobbar som vårdbiträde i hemtjänsten, tycker om att göra fint, laga mat, baka, fantisera, ha det mysigt och vara med min familj 💕


Likes

Comments