Orka morgonträning!

" Good Moorning " Vet du vad det bästa med morgonträning är? Att du får så sjukt med energi resten av dagen!" "Every morning is a new challe…"

Trampar vatten.

" Du vet att du är stammis på ett ställe när folket som alltid brukar vara där kommer upp till dig, hälsar glatt, och frågar: "Vad gjorde du…"

springglädje i göteborg

" I lördags var dagen då jag, springandes, följde ett blått sträck i marken runt omkring i Göteborg. Jag tyckte att det var spännande att se…"

vardag

Alltså det här är så sjukt och någonting som jag helt och totalt glömt att berätta! Så knäppt att jag inte har tänkt på det tidigare. Eller ja. Jag har ju tänkt på det i typ sisådär en 2-3 månader nu... Så jag har ju faktiskt inte glömt bort det helt liksom! Men anyway! Såhär ligger det till.

I somras var jag nere på Hasslö och besökte min mormor och morfar några veckor. Där nere bor även en av världens bästa tjejer, Belinda. Vi kokade ihop en väldigt bra höstplan tycker jag. Fast egentligen tänkte vi på det redan för två år sen... Eller egentligen var det helt och hållet Belinda som ska ha all kredd för detta, för det va hon som kom på det.

Varje år går det en surftävling, WSL, i Portugal. Och just denna tävling verkar jäkla kul att se live. Så Belinda frågade helt enkelt mig om jag ville följa med. Tror du jag sa ja? Haha, ja absolut sa jag ja! Så himla kul! Så om 8 dagar sitter vi på planet ner till Portugal, stranden och surfbrädorna!

Men det braiga slutar inte här! Efter att vi har varit 6 nätter i Portugal så flyger vi vidare till Storbritannien, och närmare bestämt London. Ojoj. Det här kan bara sluta bra. 5 nätter till i London. Shopping, träning, sightseeing OCH något jag har drömt om så himla länge! Se NFL live. Vi ska gå på amerikansk fotboll, live! Som jag längtar! Sedan ett tag tillbaka spelas fyra matcher från regular season i NFL i London varje år, och vi lyckades tajma in våran resa så bra så dom två tillfällena krockar! Går det att planera bättre? Nää tror inte det. Så det blir både surftävling, NFL och en massa shopping!

Om jag är taggad? Ja.
Om jag är nervös? Ja.
Om jag tror det kommer bli asgrymt? Eh, JA!

Tipsa gärna om vad som är "must do" i Portugal och London! Vad ska vi se, göra eller åka till när vi är i London och Portugal?


// e

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

tankar, träning

Motivation är ett spännande ord. Det betyder så många olika saker för olika människor. Därför finns massor av olika typer av motivation. Motivation kan vara drivande. Du vill uträtta något. Uppnå något. Motivation kan även betyda stor press. Stor negativ press på dig själv att klara av saker. Den motivationen är skrämmande. Men, något som alla upplever. Något som alla kan känna igen sig i. Jag lovar. Alla har någon gång känt sig stressade över pressen att åstadkomma något. Det är en yttre motivation som tar över då. Någon annan eller något annat som bestämmer vad du ska åstadkomma. Det är inte du, personligen, som har motivation till att klara av det då. Det är någon annan som tvingar dig till att motivera dig till att göra något. Den typen av motivation är i längden inte lika härlig som den inre motivationen. Den inre motivationen är det du själv som styr över. Du bestämmer. Du har kontrollen. Vad vill just du åstadkomma? Vad vill du uppnå? Vad vill du ska motivera dig att fortsätta? Tänk efter. Känn efter ordentligt. Involvera alla dina sinnen. Vad vill just du? Det är här motivation börjar bli riktigt intressant.

Vad du vill ska ingen annan styra över. Det är bara du själv som ska kunna bestämma vad du vill. Vill du något tillräckligt mycket, så kommer du att se till att det sker. Du kommer att hitta alla rätta vägar för det. Med motivationen som hjälp. Vet du vad du vill kommer du motivera dig själv. Du kommer pressa dig själv på ett bra sätt. Mot dina mål. Om du vet vad du vill, motiverar du dig själv att klara det. Pressar dig själv mot det. Strävar efter det i nästan allt du gör. Då kommer du att nå det. Din egen vilja är så stor. Din egen vilja är så stark. Din egen vilja är det bästa drivmedlet du har. Det drivmedlet, tillsammans med din motivation att uppnå vad du vill, är det bästa du har. Låt det fylla dig. Låt det leda dig. Upp för kullarna. Ner för kullarna. Fram och tillbaka över världshaven. Det kommer vara jobbigt ibland. Du kommer att ifrågasätta varför du gör det ibland. Men en sak är säker. Det kommer vara värt det. Oavsett. Våga låta viljan ta över. Våga motivera dig till att ta personliga vinster. Våga. Du kommer klara det. Du kommer lyckas.

Vet du inte vad du vill? Du kommer att hitta vad du vill. Det bästa är att alltid ha ett öppet sinne. Ett öppet sinne för nya saker. Ständigt vilja lära sig saker. Bygga på sin egna påbörjade stapel av erfarenheter. Se till att den blir så stor och hög som du vill. Det finns något som passar alla. Alla har något, eller kommer hitta något, som gör dom så motiverade till att nå det att dom ständigt tänker på det. Det kan vara vad som helst. Det viktigaste är att det känns rätt för just dig. För det är just du som ska vilja. Vilja uppnå. Vilja motivera dig själv till att klara av det. Du vet när du hittar rätt. Det känns i hela kroppen. Kanske inte från början, men ge det en chans. Testa. Testa igen. Så lär du dig. Bygger på din stapel. (och) Till slut kommer du att hitta vad som motiverar dig.Vad du vill lägga kraft och energi på.

När du hittar det... Then go for it. Fullt ut. Lita på dig själv. På din vilja. På din motivation.

Jag vet att du kommer klara det.


// e

Likes

Comments

tankar, vardag

Hur ofta säger du de tre orden "jag älskar dig" till någon? Eller en ännu viktigare fråga. Hur ofta säger du dom tre orden till dig själv? Hur ofta visar du uppskattning mot dig själv? Hur ofta berömmer du dig själv? När va senaste gången du sa något snällt om dig själv? Fundera ett tag. Det gjorde jag med. Jag kom fram till att det är allt för sällan jag faktiskt bara stannar upp och get mig själv en confidence boost med massor av härliga kommentarer om mig själv, mitt utseende och all tid jag lägger ner på jobbet att ta mig mot mina drömmar. Ibland är det svårt. Svårt att veta vad jag ska säga till mig själv. Därför uteblir ofta kommentarerna. Ibland glömmer jag bort det. Ibland tycker jag inte att jag förtjänar en positiv kommentar. Men det gör jag ju. Och det gör du med. Vi alla gör något, varje dag, som är värt att uppmärksamma. Som är värt att kommentera. Med en positiv kommentar.


Varje dag. Skriv ned tre saker som du är lite extra stolt över. Det kan vara någonting du utfört, till exempel räknade dom där uppgifterna i matten. Eller någonting du uppskattar med dig själv, kanske ditt hår, dina lår eller dina ögonbryn. Kanske någonting du äntligen tog tag i. Eller något helt annat. Det spelar ingen roll vad det är, så länge du själv är stolt över det. Skriv ned dessa tre saker. Läs dom om och om igen för dig själv. Ge dig en klapp på axeln. För jag lovar dig, det är du värd. Och du, glöm inte dom där tre orden. Jag älskar dig. Eller, jag älskar mig.


// e

Likes

Comments

träning, vardag

Startade morgonen hektiskt med en superstressad frukost, samtidigt som jag avverkade en föreläsning om polynomdivision. Jag var så stressad för att jag, i början inte förstod speciellt mycket av det som sas, och för att jag har massor av uppgifter att räkna och förstå under veckan. Jag ska till Stockholm i morgon och är borta på fredag, så jag har ställt in mig på massor med plugg i helgen! (Längtar faktiskt efter det!!)

I alla fall så tog jag bussen ner till stan och knallade bort till gymmet. Lätt den bästa platsen att befinna sig på när det behövs en paus från allt plugg. Och det behövde jag verkligen. Det blev en hel del bänkpress (en av mina nya favoriter nu under skadeperioden), sedan även lite biceps och triceps. Detta varvades med 1,5 minutersintervaller på asult biken var femte minut. Jag älskar att utforma mina pass så, med intervaller. Jag håller mig varm på ett bra sätt. Det är kul att varva träningen så. Och det bästa sättet för att få bort all laktat (mjölksyra) från musklerna är ju att röra på sig. Superbra kombination, testa!!

Efter gympasset blev det snabbmellanmål med pappsen innan han åkte iväg för att titta på matchen mellan Denver Broncos och Los Angeles Chargers från inatt, amerikansk fotboll. (Orättvist, jag vill också se den ju! Haha, men jag kan nog kolla en sväng på den senare ikväll innan Champions Legue.) Jag knallade i alla fall vidare mot skolan. Hoppade upp för alla trappor till översta våningen. Plockade fram alla mina mattesaker. Och räknade som en snabb vind. Allting klarnade mer och mer desto mer jag höll på. Älskar den känslan! Så nu har jag räknat alla uppgifter för resten av veckan! Så skönt! Blev nästan förvånad när jag upptäckte att alla uppgifterna var färdigräknade. Liksom hur hände det?? Nu har jag bara 3 föreläsningar jag ska lyssna på i matten den här veckan. Så jag kan fokusera mycket på biologin istället. (Det längtar jag också efter, haha!)

Så nu sitter jag här. Nere på gymmet. Äter lite. Chillar lite. Och ska snart gå och byta om och köra lite rehab med mitt knä och min hälsena. Så skön känsla. Nästan allt på min ToDo-List är klara. Det känns bra! Bonuspoäng för allt extra jag gör nu!

Så nu ska jag samla bunuspoäng!!

Háááde!


// e

Likes

Comments

fotboll, träning, vardag

Alltså jag är så lycklig! Idag var första gången sedan den 21a maj som jag sprang. Okej, jag vet inte om jag kan kalla det för att springa direkt, mer kanske lunka. Men ändå! Jag sprang! Och det räknas!

Om du har kikat in här titigare så vet du att jag har haft en överansträngning i mina hälsenefästen och att jag har haft problem med ett knä. Idag är alltså första dagen på superlänge som jag har fått tillstånd från läkare och fysioterapeuter att börja med lite mer belastning. Så skönt att jag verkar svara väldigt bra på rehabiliteringen och behandlingen som jag gör och får.

Jag sprang i och för sig inte speciellt mycket. Det jag får, och kan, göra är korta lugna "intervaller", som är i stort sett gångfart fast med en "löphållning" på kroppen. Haha, ah jag tror du fattar! 100 meter lunkning i lugnt tempo, sedan vila. Upprepa fyra gånger. Klart. Självklart på fotbollsplan med fotbollsdojjorna på och bollen vid fötterna. Och alltså känslan som jag fick när jag sprang är ju helt obeskrivlig! Ett sorts lugn spred sig genom hela kroppen. Ren skär lycka. Oj vad jag är glad!

Jag håller tummarna för att det ska kännas bra överallt i kroppen i morgon också. Det låter kanske inte som någon speciell belastning överhuvudtaget det här, men när det kommer till hälsenor är belastningen alltid så mycket mer än du någonsin kan tro. Den senan bär ju upp hela dig. Sedan är det en massa fler krafter som måste vägas in när det kommer till förflyttningar som löpning. So I just have to wait and see.

Wish me the best!


// e

Likes

Comments

mat, frukost, vardag

Gröt är en favorit i repris på mitt frukostbord. Jag älskar helt vanlig neutral havregrynsgröt (bland det bästa som finns, right?) men jag gillar även att twista till gröten ibland.

Recept på den här morgonens havregrynsgröt:

  • 1,5 dl havregryn
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk russin
  • 1 msk pumpafrön
  • 1/2 banan
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl vatten

Skiva bananen, lägg allt i samma kastrull och koka ihop det på spisen. Att byta lite av vattnet mot mjölk gör gröten mycket krämigare, jag lovar det blir supergott! Servera gärna med granatäpple, päron, apelsin och lite färska/frysta (tinade) jordgubbar, det passar perfekt till!
Jag lyxade även till det med ägg och några skinkmackor till gröten, vilket också är en favorit i repris.

Idag står det städning på schemat. Så det ska jag ta itu med först. Sedan ska jag iväg och träna en sväng. Bänkpress har jag på schemat. Så kul!! Så det blir lite bänk och några andra bröst-/ryggövningar också. Är så taggad på det! Jag ska även fixa med matlådor och göra min söndagsplanering inför nästa vecka (du kan läsa om det HÄR). Sen har jag massor med tid att plugga en massa matte inför min tenta som jag ska skriva i morgon. Wish me good luck! Har en känsla av att detta kommer bli en bra dag.

Hoppas du får en bra dag!

Vad äter du till frukost förresten?

#frukost

// e

Likes

Comments

Contains affiliate links träning

Detta inlägg innehåller adlinks i form av metapic.


Alltså den känslan när du bara trär foten i en sko, som sitter helt perfekt. Du behöver inte ens knyta skon. Du behöver inte ens resa dig upp och gå några varv. Du bara vet att den här skon, den är på en helt annan nivå. En nivå där perfektion är vardag. Den känslan fick jag när jag testade dom senaste löparskorna jag köpte. Så härlig känsla. Direkt visste jag att det var dom skorna jag i framtiden skulle avverka många mil i både terräng och på asfalt, samtidigt som jag klurade på varför vissa människor inte har vissa muskler och om det kan göra någon skillnad i styrka och muskeleffektivitet. Det var lite som en dröm. En sån där dröm där bilderna spelas upp med lite rundade kanter på sidorna, och fina vita moln överallt. Jag såg framför mig direkt hur jag, springandes i dessa skor, med mina lurar över öronen, avverkade kilometer efter kilometer i ett snabbt men härligt tempo. Jag var bara tvungen att köpa dom. Jag gick efter känsla. Det är det bästa att göra.


Skorna jag köpte heter Nike Air Zoom Vomero 12. Det är en härlig sko med en normal sula och passform. Skon fungerar lika bra till löpträning som till gymträning eller promenader. Den finns dessutom i många härliga färger (vilket gjorde valet väldigt svårt! Hade jag fått bestämma helt själv hade jag absolut köpt ett par i varje färg som finns!)

Men här har jag valt ut och klippt ihop ett kollage med några av mina absoluta favoriter. Klicka på bilden så kommer du direkt till skon! Så smidigt att slippa leta, bara komma direkt dit du vill. Den jag har är nummer 4, den gråa skon.

Vilken sko väljer du?

#metapic


// e

Likes

Comments

tankar, träning, fotboll

Jag hatar att förlora. Förlora är bland det värsta jag vet. Jag är en sådan jäkla vinnarskalle. Jag vill vinna till varje pris. Okej, inte till varje pris. Jag klarar inte av att fuska eller liknande. Fuskar du till dig en vinst, så har du inte vunnit på riktigt. Behöver du fuska för att vinna, så har du inte gjort dig förtjänt av att vinna. Vinna gör du när du är bättre än din/dina motståndare, eller bättre än dig själv. Vinna gör du när din prestation är bättre än andras. När dina förberedelser är bättre än alla andras. När du tror på en vinst lite mer än motståndarna gör, det är då du vinner.

Precis efter en förlust är jag arg. Det är bara att medge. Jag ville vinna. Jag ville göra bra ifrån mig. Jag kan vara väldigt besviken. Arg. Ledsen. Sen börjar jag tänka. Tänka på vad som hände under matchen eller träningen. Först kommer tankar och reflektioner över saker jag vet att jag kunde gjort bättre. Jag reflekterar över dessa, men tänker ändå ett steg vidare. Jag ser saker jag lyckades med. Jag letar efter fler positiva saker som jag själv gjort. Ser dessa händelser framför mig. Återupplever alla situationerna. Närkamperna, passningarna, dribblingarna. Eller. Känslan när jag svängde runt skivstången i en frivändning. När jag pressade den upp ovanför huvudet. Hur såg knäna ut? Hur såg ryggen och bålen ut? Jag tänker... Vad hände? Vad kände? Det är två frågor jag ställer till mig själv. Hur uppstod den här situationen? Och vad kände jag i den situationen? Rädsla, eller styrka? Jag vill bli bättre. Lära från den situationen. Därför frågar jag mig själv en tredje fråga. Vad lärde? Det finns alltid något positivt, även vid förluster. Även då det inte går som planerat. Det finns alltid saker att lära. Därför kan jag vinna, även fast resultatet inte speglar det. Jag kan alltid vinna, för att jag alltid lär mig nya saker.

Lika mycket som jag hatar att förlora, älskar jag att vinna. Vinna är en av de bästa känslorna. Det kan vara ett nytt personligt rekord, eller en vunnen match. Det kan vara tv-spel eller fia med knuff. (Nej förresten, inte fia med knuff... Det klarar jag inte av att spela, haha! Är för dålig på det!) Det kan vara en vinst i vardagen, eller en vinst på tävlingsarenan. Oavsett vad, så är det så himla härligt. Jag vann. Jag åstadkom något. Även en liten vinst bör betraktas som en stor vinst. För varje vinst räknas. Varje framsteg. Varje nedslaget hinder. Allt kommer ta dig och mig närmare något större.

Att vinna innebär att överlista sina rädslor. Låsa in rädslorna i en låda, och skicka lådan på en flotte ner för floden, bort mot horisonten. Min längtan efter vinster är större än rädslan att förlora. Personliga vinster.

Förloraren ser problemen. Vinnaren ser möjligheterna. Genom att leta efter möjligheter och lösningar kommer jag alltid att lära mig något, och alltid bli lite bättre än innan.

Sista bilden här kanske är suddig. Men mina drömmar och mål har den bästa skärpan.


// e

Likes

Comments

tankar

Vad jag än gör så vet jag att jag kommer klara det. För att jag drömmer om det.


Ibland är det otroligt svårt att prioritera sig själv. För... Vad vill jag? Vad känner jag? Hur vet jag hur jag kommer må efteråt? Det vet jag inte. Det kan jag inte veta. Kommer aldrig att kunna veta. Jag får chansa. Gissa. Gå på magkänslan. Välja det som känns allra mest lockande. Sedan utvärdera efteråt. Vad hände? Vad kände? Vad lärde? Var det rätt val? Ibland är det rätt. Ibland är det "fel". Jag tror dock att det aldrig kan vara helt fel val. För jag kände ändå att jag ville testa. Jag ville veta hur det skulle kännas. Hur det skulle gå. Om jag aldrig hade testat, hade jag aldrig fått veta. Varje sak jag gör, varje val jag gör, kommer att utveckla mig. Som person. Som individ. Mitt självförtroende och min självkänsla kommer dra lärdomar av allt jag gör. Jag vill påverka båda dom i en positiv riktning. Det är ibland svårt. Självkänslan är ibland i botten. Självförtroendet sviktar. Då är det tufft. Jag vill inte det. Men det händer. Det händer alla. Det bygger oss i längden. Det är vad jag vill tro under dom stunderna. Det är vad jag mer och mer tror på i dom stunderna. När jag analyserar. När jag tänker och känner efter. Det är okej. Det är okej att må så ibland. Andra gör det med. Jag tar det lugnt ett tag. Tänker och känner lite extra. Sedan tar jag semester från dom känslorna. Och prioriterar mig själv.


// e

Likes

Comments

tankar, träning, vardag

Vet du vad som är tråkigt? Att vara skadad. Att ha en skada som begränsar. Att ha en sådan skada så du inte kan göra dina vardagliga sysslor. Att ha en skada som håller dig tillbaka och borta från det du älskar allra mest. Oavsett vilken skada det är, så är det extremt tråkigt och väldigt jobbigt.

En skada kommer aldrig lägligt. För en skada är troligtvis aldrig något som du planerar att ha. Jag planerade i alla fall inte att ha en skada just nu. Men ibland blir det så. Och då gäller det att gilla läget. Det går inte att göra om. Det går inte att ändra det förflutna. Vad som däremot går, är att göra det bästa av situationen. En skada kan dock kännas som ett stort bakslag. Ibland är det sant. Det är en slags motgång. Men behöver det verkligen alltid vara så?

Hang in there, and keep on going! Ja jo visst, absolut. Klart att jag ser det på det viset. För självklart kommer det att bli bättre. Skadan kommer att läka. Det kommer komma andra möjligheter. Fler möjligheter. Det finns alltid en plats och minst en potentiell chans till framgång för alla människor. Det finns en plats, och en möjlighet för mig. För dig. Men just där och då. När du är mitt inne i skadeperioden. Du vet vad du vill. Du vill tillbaka. Såklart. Frisk. Hel. Skadefri. Men du vet samtidigt att det kommer att ta en ganska lång tid innan du är frisk. Innan du är hel. Innan du är skadefri. Här kan den mentala förmågan och kapaciteten sättas på prov. Självförtroende. Självkänsla. Hjärnspöken som kommer på besök. "Jag kommer aldrig bli bra. Bara att inse." "Varför skulle jag skada mig från början?" "Jag var för dåligt tränad, det var därför jag blev skadad." "Allt är mitt fel."

Reflektera igen. Lyssna på hjärnspökena. Vad säger dom? Uppfatta deras ord. Var inte rädd för dom. Tryck inte undan dom. Lyssna. Låt dom tala med dig. Förstå vad dom säger. När säger dom det? Är det i en speciell situation dom alltid kommer tillbaka? Fundera. Skriv ner det. Vad dom säger och när dom kommer. Detta gör det enklare att vara beredd när dom kommer. Beredd på att dom kommer. Alla har hjärnspöken. Ibland pratar dom högt med dig. Ibland märks dom inte.

Kommer jag verkligen aldrig att bli bra? Om det är sant, vad finns det för positiva saker jag kan få ut av mitt nuvarande tillstånd? Vilka möjligheter finns det för mig? Stapla upp alla dessa möjligheter på ett papper. Nästa gång hjärnspökena hälsar på är det bara att ta fram listan och läsa från den. Om och om igen. Igen. Och Igen. Dom ska inte få vinna. Det är jag som har kontrollen över mitt liv. En dag kommer jag att bli bra. Blir jag inte det finns det massor med andra möjligheter för mig. Möjligheter som ligger precis under nästa handduk där borta. Möjligheter som helt klart är värda att jobba för.

Ibland hälsar hjärnspökena på hos mig. Ifrågasätter mina beteenden och mina vanor. Ibland är dom så starka så jag gråter. Börjar ifrågasätta mig själv. Mitt värde. Varför jag gör det här. Det är då jag tar fram listan. Den där listan med alla möjligheter jag har. Den hjälper mig. Ifrågasätter tillbaka. Jag får för tillfället inte promenera för mycket, löpträna, simma, hoppträna (plyometrisk träning), eller belasta knä och häl för mycket. Finns det någon annan träning jag kan ägna mig åt? Jag är otroligt svag i överkroppen jämfört med benen. Detta är ett fantastiskt tillfälle för mig att kunna träna upp min överkroppsstyrka. Det är inte alltid kul. Det är bara att medge. Men jag vill att det ska vara kul. Därför kommer jag att hitta positiva saker. Jag kommer välja att se de roliga sakerna. Spara alla roliga minnen. Spara all positiv utveckling. Hjärnspökena kommer säkert att finnas kvar. Ifrågasättande. "Varför gör du ens det här?" Jag kommer bara svara: För att jag vill. För att jag mår bra av det. För att jag inte kommer rätta mig efter er. För att jag kommer gå min egen väg. För att... Ja. För att jag kan. För att det är värt det.

Jag både tror och vet att jag kommer bli bra. Jag kommer bli hel och skadefri. Det behövs tid. Och det är jag villig att ge. För jag vet vad jag får i utbyte. Jag kommer att få en frisk, hel och skadefri kropp. Det är jag mer än nöjd med.


// e

Likes

Comments