Orka morgonträning!

" Good Moorning " Vet du vad det bästa med morgonträning är? Att du får så sjukt med energi resten av dagen!" "Every morning is a new challe…"

Bakslag.

" Vet du vad som är tråkigt? Att vara skadad. Att ha en skada som begränsar. Att ha en sådan skada så du inte kan göra dina vardagliga syssl…"

Trampar vatten.

" Du vet att du är stammis på ett ställe när folket som alltid brukar vara där kommer upp till dig, hälsar glatt, och frågar: "Vad gjorde du…"

tankar, vardag, träning

Måndag. Underbara måndag. Ny vecka med massor av nya möjligheter. Oj vad jag gillar måndagar. Och så börjar jag hitta tillbaka till rutinerna igen. Förra veckan blev rätt så annorlunda eftersom jag var sjuk första halvan av den. Men idag har jag gjort en av alla mina tentor som jag tänkte göra under förra veckan. Jag hann även skriva en väldigt spännande i helgen. Så där börjar jag ligga i fas igen. Sen har jag även rivit av ett härligt gympass. Jag skrev ju i förra veckan att jag skulle gå över mot ett annat block i min träningsprogression. Nämligen att lyfta tyngre vikter med färre repetitioner. Helt enkelt gå över mot mer tung styrketräning. Jag är så peppad på det! Älskar verkligen att lyfta tungt! Det är en sån magisk känsla. När jag laddar inför att gå fram till stången. Musiken dunkar i öronen. Andas in. Andas ut. Fokus bara på min egen prestation. Greppar stången rätt. Drar in luft i lungorna och spänner upp. Sedan sker magin. Den känslan är obeskrivlig. Så det här ser jag verkligen fram emot.

Den här veckan ser jag även fram emot att få grotta ner mig totalt i människans fysiologi. Det är så sjukt intressant! Liksom vad händer med och i kroppen då den utsätts för konditionsträning och/eller styrketräning? Hur påverkas hjärnan, hormonerna, musklerna och cellerna? Påverkas dessa olika vid de här olika träningsformerna? (Hint. Ja, kroppen påverkas olika beroende på träningsform och intensitet.) Men vad är det som är olika, och varför blir det så olika? Det ska jag sätta mig in i ännu mer ordentligt, och ännu djupare den här veckan! Det går alltid att lära sig mer. Och jag känner att jag hungrar efter mer kunskap! Sedan ska jag såklart använda mig själv som testperson. Precis som vanligt, haha!

Bilderna är tyvärr inte från idag.. Utan dom är från ett tidigare pass när jag körde massor med ryck och stöt, (så himla roliga övningar!!!) Men idag glömde jag fota, var mest glad och ivrig över att jag fick lyfta lite tyngre vikter, haha!


Vad ser du fram emot den här veckan?


// e

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

tankar, vardag, träning

Ibland blir det inte riktigt som jag har tänkt mig. Ibland rubbas ganska mycket i mitt schema. Som nu till exempel. De senaste dagarna har jag inte kunnat göra så mycket som jag egentligen skulle velat. Men varför då? Jo. Jag tror jag blev sjuk.

Jag älskar mina scheman och mina ToDo-Lists. Utan dom skulle jag vara heelt lost. (Bokstavligt talat. Jag planerar det mesta och skriver upp allt.)
Men ibland kan jag inte följa dom till punkt och pricka. För ibland händer det oväntade saker som jag måste ta itu med först.

Min tanke var att jag, den här veckan, skulle ha skrivit två tentor om människans fysiologi, en mattetenta och en biologilaboration. Sedan var även tanken att jag skulle inleda ett nytt block i min träningsplanering. Jag skulle gå från att köra 8-10 repetitioner per set, vilket jag gör nu, till att lyfta tyngre vikter med färre repetitioner. Så spännande! Jag älskar verkligen att lyfta tunga vikter!! Det är ju bästa känslan när du drar upp en vikt som väger så mycket mer än du själv gör. Den känslan är verkligen magisk.
I alla fall så har tyvärr inget av detta hänt än... För jag var tvungen att lyssna på kroppen när den sa till mig i måndags mårse att den inte mådde så bra. Därför har det varit lite avbrott från rutinerna den här veckan. Jag har fått planera om. Jag har fått ligga under mitt täcke på soffan en hel del. Och jag har fått ta det väldigt lugnt eftersom mitt huvud tyvärr knappt har klarat av att plugga alls. Såklart tråkigt. Men i dessa situationer är det alltid superviktigt att lyssna på kroppen. Ta det lugnt liksom. Ingen press och ingen träning. Att stressa fram ett tillfrisknande är inte ett vinnande koncept. Vad som däremot är ett vinnande koncept är att känna efter. Ställa sig frågan, hur mår jag? Orkar jag det här? Efter några dagar eller någon vecka brukar svaret på den frågan ofta vara ja, nu orkar jag det. Då är det värt att rubba sina rutiner under en kortare period, för att sedan få vara pigg, frisk och kry. Troligtvis är jag tillbaka på banan igen redan i morgon. Jag har känt mig mycket piggare idag. Skönt. Så allt spännande skolarbete och övergången till mitt nya träningsupplägg kommer att ske i början av nästa vecka. Det funkar perfekt. Lite omplanering och jag är med där uppe i toppen där jag vill vara igen. Kanonbra! Det kör jag på. Så får det bli.Hur har din vecka varit än så länge?


// e

Likes

Comments

tankar, vardag, träning

Jag är en nörd. En typisk nörd som kan grotta ner mig djupt inom ett område. Vilja lära mig allt som finns att lära sig om det. Ständigt nyfiken på att upptäcka det, för mig, ännu oupptäckta. Jag är en nörd inom många olika områden. Jag är intresserad av allt mellan universums mest belägsna stjärna och det som finns precis framför ögonen på mig. Jag hungrar efter ny kunskap. Jag vill lära mig nya saker.

När jag hittar något jag tycker om, eller är intresserad av, så vill jag veta allt om det. Bokstavligen allt. Jag kan sitta och googla, slå i böcker och lyssna på föreläsningar om det och så vidare. Större delen av min vakna tid går åt till att söka nya kunskaper inom de intressanta områdena. Jag försöker lära mig allt in på djupet. Jag försöker komma ihåg allt dom säger. Allt som står skrivet. Jag skriver ner anteckningar om det. Frågor jag har om det. Saker jag vill få svar på. Desto mer jag sätter mig in i ämnet, desto mer finns det att lära. Så är det med allt. Desto mer jag lär mig, desto mer kommer jag att kunna lära mig. För det kommer alltid finnas nya saker, som jag tidigare inte visste var möjliga att lära mig. Det kommer också alltid att finnas något jag inte vet. Ibland tycker jag det är jobbigt, att inte veta. Jag vill veta allt om allt. Men sen tänker jag igen. Jag älskar ju att lära mig nya saker. Om jag då redan vet allt, då kan jag ju inte lära mig några nya saker. Det skulle vara ännu tråkigare. Därför är jag rätt nöjd med vetskapen om att jag inte vet allt. Och troligtvis aldrig kommer att kunna hinna lära mig allt om allting.


Vad jag däremot kan lära mig är att världen är komplex. Det finns massor av påståenden som florerar. Däremot finns det bara en del saker som kan klassas som vetenskapligt bevisat. En hypotes som genom flera experiment har testats, och godkänts som den mest troliga förklaringen till ett fenomen, är ett sådant exempel på vetenskapliga bevis. En teori till hur något fungerar, eller inte fungerar. Jag vill bidra med sådana teorier. Utföra vetenskapliga experiment på hypoteser och bekräfta eller avslå vetenskapliga bevis och teorier. Därför kommer jag fortsätta söka efter nya fakta att lära mig. Jag kommer fortsätta att läsa. Jag kommer fortsätta att fråga. Jag kommer fortsätta att titta på föreläsningar. För jag är nyfiken. Och för att jag vill hjälpa andra förstå. Kanske till och med förstå det som verkar helt oförståeligt.


Vad brinner du för?


// e

Likes

Comments

vardag, tankar

Vad hände? Vart tog vi vägen?

Sent på kvällen drog vi vidare mot nya äventyr. Mitt i natten anlände vi till ett nytt land. En ny stad. Med nya upplevelser. Som började direkt på flygplatsen. Tåget från flygplatsen som vi skulle åka med lämnade stationen vid 00,30. Vårt flyg landade 23,45. Snabba som tusan kronglade vi oss ut, nästan först, från planet, och bokstavligen sprang hela vägen till tågstationen. Vi visste att flygplatsen var stor, men vi visste inte alls hur långt det var till stationen. Så vi tänkte att det är lika bra att springa så fort vi bara kunde. Sagt, tänkt och gjort. Så blev det. Det tog typ 15 minuter att springa. Pust tänkte vi. Men det visade sig att vi kom fram lagom som det tidigare tåget gick. Skönt! Så vi flörtade med konduktören och fick åka med det tåget istället, vilket betydde att vi kom iväg från flygplatsen tidigare än beräknat. Då kom vi även fram till hotellet mycket tidigare. Mycket skönt.

Staden vi till slut hamnade i heter London. (Kanske kunde listas ut med hjälp av bilderna högst upp. Typ standardbilder när du åker till London, haha.) Underbara London. Vi bodde på ett mysigt hotell i Paddington, med cirka sju minuters gångväg till Marble Arch, ena änden av huvudgatan Oxford Street. Rekommenderar verkligen att bo centralt i London, sparar så mycket restid.

I alla fall. Under fyra dagar knallade vi omkring och tittade på saker, testade pubar, gick på museum, shoppade kläder och grejer i flera timmar och avslutade resan med att åka ut till Twickenham och se en match i NFL regular season, Amerikansk Fotboll. Cleveland Browns gästades av Minnesota Vikings på Twickenham Stadium. Och det var en av de mest fantastiska upplevelserna jag varit med om. Det var så himla coolt!

Alltså oavsett om du är intresserad av amerikansk fotboll eller inte så lovar jag dig att du kommer tycka att detta är grymt häftigt. Stämningen innan, under och efter matchen är obeskrivlig. Människorna var så vänliga. Utklädda till vikingar eller hundar knallade folk omkring inne på området vid arenan. Folk kom i andra matchkläder än de lagen som spelade. Hade du ett speciellt lags matchtröja på dig, så hälsade folk med samma lags matchtröja på sig, på dig. Så himla härligt. Runt omkring arenan var det uppbyggt med olika aktiviteter som gick att testa. Eller bara fotografera. Matstånd i mängder, där kön var så lång att vi troligtvis skulle ha missat matchen om vi började köa när vi kom dit, cirka tre timmar innan matchen började.

Om jag ska sammanfatta resan med bara några få ord så kommer alla dom orden att vara positiva. Vi har sett så mycket. Upplevt så mycket. Jag tror fortfarande inte att det är sant. Men jag är så glad för att det faktiskt är sant. Så härligt som det har varit. En sån därn stolpe in. Helt enkelt.

Det här var ett väldigt bra kapitel i min äventyrsbok. Tack för att jag fick uppleva det med dig Belinda.<3


// e

Likes

Comments

vardag

Det känns så overkligt. Så konstigt. Som om det inte har hänt. Som om allt bara var en helt fantastisk dröm. Om jag inte kunde kolla på alla dessa bilderna, och många många fler, så skulle jag tro att det inte var verkligt. Dom här bilderna påminner mig om att det var på riktigt. Vi var i Portugal, Belinda och jag. Vi bodde och tittade på surftävlingarna i en liten stad som heter Peniche, Belinda och jag. Vi gick på upptäcktsfärder på slingriga gator, på den varma sandstranden, och bland klipporna vid havet. Vi testade gym. Vi drog marklyft och skrattade när dom andra på gymmet tittade med stora förvånade ögon på oss. Vi körde med bilen vi hyrde i alla små gränder och skrek lika mycket på alla andra bilförare som dom gjorde på oss. Vi badade i havet och kände baksuget från vågorna. Vi låg på stranden i solen och lyssnade på vattnet, folket och fåglarna. Vi skruvade upp volymen till max i bilen, och sjöng så högt och så mycket vi bara orkade. Vi gosade med hunden som bodde på vårat hotell. Vi lagade mat i köket på vårat hotellrum, som mer kändes som vår egna lägenhet på två rum och kök med nyrenoverat badrum. Vi kunde inte sluta le, för allt var så magiskt.

Peniche. En riktig surfort. Ett tiotal mil norr om Lissabon, beläget precis vid havet. Härliga människor. Underbara stränder. Och fantastiska vågor. Litet, och inte så mycket turister. En mysig stad att upptäcka i. En underbar stad att vara i, vare sig du älskar surfing eller inte.

John John Florence, förra årets vinnare, som vi hoppades skulle vinna nu i Peniche och ta hem titeln i år igen. Men så blev det inte. Florence vann inte, och jakten på årets titel fortsätter i nästa tävling, som går i december på hemmaplan för Florence, Hawaii.

Fotocredd till @Belindannilsson

Det här var inte en dröm. Det var en av de mest fantastiska resorna jag har upplevt.

Men resan slutade inte här. Vi drog vidare. Vidare, mitt i natten, till en lite kallare destination. Med en hel del fler människor. Men det får bli som en fortsättning i nästa inlägg.


Vilken är din drömdestination?


// e

Likes

Comments

vardag

Alltså det här är så sjukt och någonting som jag helt och totalt glömt att berätta! Så knäppt att jag inte har tänkt på det tidigare. Eller ja. Jag har ju tänkt på det i typ sisådär en 2-3 månader nu... Så jag har ju faktiskt inte glömt bort det helt liksom! Men anyway! Såhär ligger det till.

I somras var jag nere på Hasslö och besökte min mormor och morfar några veckor. Där nere bor även en av världens bästa tjejer, Belinda. Vi kokade ihop en väldigt bra höstplan tycker jag. Fast egentligen tänkte vi på det redan för två år sen... Eller egentligen var det helt och hållet Belinda som ska ha all kredd för detta, för det va hon som kom på det.

Varje år går det en surftävling, WSL, i Portugal. Och just denna tävling verkar jäkla kul att se live. Så Belinda frågade helt enkelt mig om jag ville följa med. Tror du jag sa ja? Haha, ja absolut sa jag ja! Så himla kul! Så om 8 dagar sitter vi på planet ner till Portugal, stranden och surfbrädorna!

Men det braiga slutar inte här! Efter att vi har varit 6 nätter i Portugal så flyger vi vidare till Storbritannien, och närmare bestämt London. Ojoj. Det här kan bara sluta bra. 5 nätter till i London. Shopping, träning, sightseeing OCH något jag har drömt om så himla länge! Se NFL live. Vi ska gå på amerikansk fotboll, live! Som jag längtar! Sedan ett tag tillbaka spelas fyra matcher från regular season i NFL i London varje år, och vi lyckades tajma in våran resa så bra så dom två tillfällena krockar! Går det att planera bättre? Nää tror inte det. Så det blir både surftävling, NFL och en massa shopping!

Om jag är taggad? Ja.
Om jag är nervös? Ja.
Om jag tror det kommer bli asgrymt? Eh, JA!

Tipsa gärna om vad som är "must do" i Portugal och London! Vad ska vi se, göra eller åka till när vi är i London och Portugal?


// e

Likes

Comments

tankar, träning

Motivation är ett spännande ord. Det betyder så många olika saker för olika människor. Därför finns massor av olika typer av motivation. Motivation kan vara drivande. Du vill uträtta något. Uppnå något. Motivation kan även betyda stor press. Stor negativ press på dig själv att klara av saker. Den motivationen är skrämmande. Men, något som alla upplever. Något som alla kan känna igen sig i. Jag lovar. Alla har någon gång känt sig stressade över pressen att åstadkomma något. Det är en yttre motivation som tar över då. Någon annan eller något annat som bestämmer vad du ska åstadkomma. Det är inte du, personligen, som har motivation till att klara av det då. Det är någon annan som tvingar dig till att motivera dig till att göra något. Den typen av motivation är i längden inte lika härlig som den inre motivationen. Den inre motivationen är det du själv som styr över. Du bestämmer. Du har kontrollen. Vad vill just du åstadkomma? Vad vill du uppnå? Vad vill du ska motivera dig att fortsätta? Tänk efter. Känn efter ordentligt. Involvera alla dina sinnen. Vad vill just du? Det är här motivation börjar bli riktigt intressant.

Vad du vill ska ingen annan styra över. Det är bara du själv som ska kunna bestämma vad du vill. Vill du något tillräckligt mycket, så kommer du att se till att det sker. Du kommer att hitta alla rätta vägar för det. Med motivationen som hjälp. Vet du vad du vill kommer du motivera dig själv. Du kommer pressa dig själv på ett bra sätt. Mot dina mål. Om du vet vad du vill, motiverar du dig själv att klara det. Pressar dig själv mot det. Strävar efter det i nästan allt du gör. Då kommer du att nå det. Din egen vilja är så stor. Din egen vilja är så stark. Din egen vilja är det bästa drivmedlet du har. Det drivmedlet, tillsammans med din motivation att uppnå vad du vill, är det bästa du har. Låt det fylla dig. Låt det leda dig. Upp för kullarna. Ner för kullarna. Fram och tillbaka över världshaven. Det kommer vara jobbigt ibland. Du kommer att ifrågasätta varför du gör det ibland. Men en sak är säker. Det kommer vara värt det. Oavsett. Våga låta viljan ta över. Våga motivera dig till att ta personliga vinster. Våga. Du kommer klara det. Du kommer lyckas.

Vet du inte vad du vill? Du kommer att hitta vad du vill. Det bästa är att alltid ha ett öppet sinne. Ett öppet sinne för nya saker. Ständigt vilja lära sig saker. Bygga på sin egna påbörjade stapel av erfarenheter. Se till att den blir så stor och hög som du vill. Det finns något som passar alla. Alla har något, eller kommer hitta något, som gör dom så motiverade till att nå det att dom ständigt tänker på det. Det kan vara vad som helst. Det viktigaste är att det känns rätt för just dig. För det är just du som ska vilja. Vilja uppnå. Vilja motivera dig själv till att klara av det. Du vet när du hittar rätt. Det känns i hela kroppen. Kanske inte från början, men ge det en chans. Testa. Testa igen. Så lär du dig. Bygger på din stapel. (och) Till slut kommer du att hitta vad som motiverar dig.Vad du vill lägga kraft och energi på.

När du hittar det... Then go for it. Fullt ut. Lita på dig själv. På din vilja. På din motivation.

Jag vet att du kommer klara det.


// e

Likes

Comments

tankar, vardag

Hur ofta säger du de tre orden "jag älskar dig" till någon? Eller en ännu viktigare fråga. Hur ofta säger du dom tre orden till dig själv? Hur ofta visar du uppskattning mot dig själv? Hur ofta berömmer du dig själv? När va senaste gången du sa något snällt om dig själv? Fundera ett tag. Det gjorde jag med. Jag kom fram till att det är allt för sällan jag faktiskt bara stannar upp och get mig själv en confidence boost med massor av härliga kommentarer om mig själv, mitt utseende och all tid jag lägger ner på jobbet att ta mig mot mina drömmar. Ibland är det svårt. Svårt att veta vad jag ska säga till mig själv. Därför uteblir ofta kommentarerna. Ibland glömmer jag bort det. Ibland tycker jag inte att jag förtjänar en positiv kommentar. Men det gör jag ju. Och det gör du med. Vi alla gör något, varje dag, som är värt att uppmärksamma. Som är värt att kommentera. Med en positiv kommentar.


Varje dag. Skriv ned tre saker som du är lite extra stolt över. Det kan vara någonting du utfört, till exempel räknade dom där uppgifterna i matten. Eller någonting du uppskattar med dig själv, kanske ditt hår, dina lår eller dina ögonbryn. Kanske någonting du äntligen tog tag i. Eller något helt annat. Det spelar ingen roll vad det är, så länge du själv är stolt över det. Skriv ned dessa tre saker. Läs dom om och om igen för dig själv. Ge dig en klapp på axeln. För jag lovar dig, det är du värd. Och du, glöm inte dom där tre orden. Jag älskar dig. Eller, jag älskar mig.


// e

Likes

Comments

träning, vardag

Startade morgonen hektiskt med en superstressad frukost, samtidigt som jag avverkade en föreläsning om polynomdivision. Jag var så stressad för att jag, i början inte förstod speciellt mycket av det som sas, och för att jag har massor av uppgifter att räkna och förstå under veckan. Jag ska till Stockholm i morgon och är borta på fredag, så jag har ställt in mig på massor med plugg i helgen! (Längtar faktiskt efter det!!)

I alla fall så tog jag bussen ner till stan och knallade bort till gymmet. Lätt den bästa platsen att befinna sig på när det behövs en paus från allt plugg. Och det behövde jag verkligen. Det blev en hel del bänkpress (en av mina nya favoriter nu under skadeperioden), sedan även lite biceps och triceps. Detta varvades med 1,5 minutersintervaller på asult biken var femte minut. Jag älskar att utforma mina pass så, med intervaller. Jag håller mig varm på ett bra sätt. Det är kul att varva träningen så. Och det bästa sättet för att få bort all laktat (mjölksyra) från musklerna är ju att röra på sig. Superbra kombination, testa!!

Efter gympasset blev det snabbmellanmål med pappsen innan han åkte iväg för att titta på matchen mellan Denver Broncos och Los Angeles Chargers från inatt, amerikansk fotboll. (Orättvist, jag vill också se den ju! Haha, men jag kan nog kolla en sväng på den senare ikväll innan Champions Legue.) Jag knallade i alla fall vidare mot skolan. Hoppade upp för alla trappor till översta våningen. Plockade fram alla mina mattesaker. Och räknade som en snabb vind. Allting klarnade mer och mer desto mer jag höll på. Älskar den känslan! Så nu har jag räknat alla uppgifter för resten av veckan! Så skönt! Blev nästan förvånad när jag upptäckte att alla uppgifterna var färdigräknade. Liksom hur hände det?? Nu har jag bara 3 föreläsningar jag ska lyssna på i matten den här veckan. Så jag kan fokusera mycket på biologin istället. (Det längtar jag också efter, haha!)

Så nu sitter jag här. Nere på gymmet. Äter lite. Chillar lite. Och ska snart gå och byta om och köra lite rehab med mitt knä och min hälsena. Så skön känsla. Nästan allt på min ToDo-List är klara. Det känns bra! Bonuspoäng för allt extra jag gör nu!

Så nu ska jag samla bunuspoäng!!

Háááde!


// e

Likes

Comments

fotboll, träning, vardag

Alltså jag är så lycklig! Idag var första gången sedan den 21a maj som jag sprang. Okej, jag vet inte om jag kan kalla det för att springa direkt, mer kanske lunka. Men ändå! Jag sprang! Och det räknas!

Om du har kikat in här titigare så vet du att jag har haft en överansträngning i mina hälsenefästen och att jag har haft problem med ett knä. Idag är alltså första dagen på superlänge som jag har fått tillstånd från läkare och fysioterapeuter att börja med lite mer belastning. Så skönt att jag verkar svara väldigt bra på rehabiliteringen och behandlingen som jag gör och får.

Jag sprang i och för sig inte speciellt mycket. Det jag får, och kan, göra är korta lugna "intervaller", som är i stort sett gångfart fast med en "löphållning" på kroppen. Haha, ah jag tror du fattar! 100 meter lunkning i lugnt tempo, sedan vila. Upprepa fyra gånger. Klart. Självklart på fotbollsplan med fotbollsdojjorna på och bollen vid fötterna. Och alltså känslan som jag fick när jag sprang är ju helt obeskrivlig! Ett sorts lugn spred sig genom hela kroppen. Ren skär lycka. Oj vad jag är glad!

Jag håller tummarna för att det ska kännas bra överallt i kroppen i morgon också. Det låter kanske inte som någon speciell belastning överhuvudtaget det här, men när det kommer till hälsenor är belastningen alltid så mycket mer än du någonsin kan tro. Den senan bär ju upp hela dig. Sedan är det en massa fler krafter som måste vägas in när det kommer till förflyttningar som löpning. So I just have to wait and see.

Wish me the best!


// e

Likes

Comments