Hej och välkommen!

Detta inlägget kommer antaligen bli lite förvirrande, dels för jag är rätt ny på det här med att blogga, men även för jag har ingen aning om vad jag ska skriva.

Jag heter iallfall Emma Mortensen. Är 17 år och ska snart åka till Sydkorea i 3 månader. Grundtanken med varför jag ville starta en blogg, var jag skulle blogga medan jag är i Korea, så dem som har lust att följa mina resa kan det. Men även jag har något att kolla tillbaka på när jag kommer hem.

Anledningen till jag åker till Sydkorea i 3 månader är, jag sökte ett stipendium på skolan som innebar åka 3 månader till Sydkorea, bo och gå i skola på en internationell internat skola i vardagarna, och bo hos en familj på helgerna. Om jag ska vara ärlig hade jag inte de stora tanker kring detta först, utan jag bara sökte, vad kunde hända liksom? Antingen ett ja, eller ett nej. Kände ingen skada skedd om jag inte fick åka, men det blev dock inte fallet. Utan nu åker jag i september tillsammans med tre andra från skolan, och kommer inte tillbaka förra mitten av december. Så min december kommer se annorlunda ut i år, hela höstterminen kommer se annorlunda ut. Men jag är så taggad på åka få i väg, få lite variation, och släppa den svenska hösten!

Lite snabbt kring mitt inte så jättespännande liv. Nu när skolan snart börjar igen (tyvärr), startar jag på mitt andra år på Hvitfeldtska Gymnasiet, en skola jag faktisk är nöjd med (förutom alla dessa trappor!!). Jag går ekonomi linjen med inriktningen affär, vilket betyder att vi ska i praktik i både 2:an och 3:an. Men tyvärr missar jag praktien i 2:an då den ligger på höstterminen. :( Förutom skolan och det som hör till, så som att plugga, brukar jag att träna. Well jag har inte tränat på drygt en och en halv månad nu, men det beror dels på jag har varit i Danmark, varit sjuk och jobbat - inte jättebra anledningar men men. På tal om Danmark, flyttade jag till Sverige ifrån Danmark när jag var 12 år och skulle börja 6:an. Det var ganska så svårt i början eftersom jag inte pratade svenska och hade även problemer med att förstå svenska. Men som tur löste det sig. Förutom allt nyssnämnda är jag även med kompisar.

Detta var lite kring mig, och varför jag startede en blogg, så jag hoppas ni vill läsa med och följa min resa. Om ni har några frågor är det bara att ställa dem i kommentarsfältet :)


Bilderna är ifrån Busan, staden jag ska bo i under min resa till Sydkorea.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments