​Känner mig bara så ledsen men är glad för äntligen har folk börjat förstå att det inte bara är en dålig dag. Just nu är jag mest ledsen för att jag känner mig så utanför. Mina vänner säger att de vill ha med mig men jag får vara med typ en gång på tio. Det kanske inte är mycket att gnälla över men det skapar så mycket ångest hos mig ändå. Liksom mina bästa vänner ser inte mig som sin bästa vän. Sånt gör ont, i alla fall för mig. Tror det är för att det alltid har varit på det här sättet, enda sedan förskolan. Nog har jag haft vänner, men de har liksom för det mesta haft bättre vänner. Undrar varför det blir så. Felet måste ju ligga hos mig. Blir bara så trött. Det känns nästintill omöjligt att stå ut med det här just nu och jag börjar bli rädd för mig själv.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Jag tror jag håller på att bli deprimerad igen. Eller jag vet inte. Alla andra säger att jag mår bra. Jag själv brukar också säga det fast jag egentligen är helt tom på insidan. Luften känns ungefär som sirap och jag är nöjd att jag ens tar mig till skolan om dagarna. Helst av allt skulle jag nog inte ens lämna sängen på morgonen. Inte för att det är vad jag vill, men jag förmår inte mer. Allting känns så jobbigt bara. Jag har inte ens motivation till att äta. Trots allt får jag höra att jag mår bra. Det spelar ingen roll hur ledsen jag är, det enda jag får höra om är mina framsteg. Antingen det, eller så blir jag frågad om det är en dålig dag och får sedan höra om hur det kommer att bli bättre. Visst, jag förstår att man menar väl, men för mig spelar det ingen roll om jag tidigare tagit mig ur en depression eller om morgondagen kommer att vara en bra dag. Just nu mår jag dåligt och det går inte att ändra på. 

Jag vet inte ens vart jag vill komma med det här. Jag bara skriver för att skriva och för att få nån ordning på tankarna. Det är längesen jag mådde såhär sist. Jag minns inte hur man ska göra för att må bra igen. Jag vet inte ens om det är värt att tala om för folk. Rätt så vad det är har jag en bra dag och då tror alla att det är över och då blir det ännu jobbigare när jag mår dåligt igen. Det är nog lika bra att fortsätta säga att allt är bra. Det är nog lika bra att låta andra fortsätta säga till mig att allt är bra. Om inte annat så kommer jag bli bra på att låtsas och med lite tur kan jag nog lura mig själv med.

Likes

Comments

Ännu en dag börjar nå sitt slut och jag har inte åstadkommit något alls idag. 

Skolan drog igång för veckan och motivationen har inte varit på topp idag. Jag tror inte jag har gjort något jag borde under hela skoldagen, förutom sista lektionen då vi hade matte och jag faktiskt gjorde nånting. För att kompensera det tänkte jag ta kvällen till att plugga men det slutade med att jag bara satt framför datorn och gjorde annat. Det är dock inte mycket att göra åt saken nu. Ska kanske försöka mig på lite matte men resten får jag ta igen imorgon. 


Likes

Comments

Det var några dagar sedan jag sist skrev nu. Vet inte varför riktigt, det har bara blivit så.

Helgen har varit bra, men kort, haha. Mikael har varit hos mig och i fredags var vi med Leia och Abbe. Kul att stanna i Lycksele efter skolan istället för att åka hem direkt. Annars har vi bara tagit det lugnt. Idag bakade vi tårta för att fira att jag fyllde år i måndags. Det är synd att helgen redan är över. Mikael börjar jobba imorgon dessutom så då åker han hem till Ursviken, vilket känns tråkigt. Dock jobbar han ju bara 7 dagar så det blir ju inte så himla länge innan vi ses igen.

Har även beställt nytt smink ikväll. Orkar inte gå in mer på vad exakt det var just nu, jag kanske lägger upp någon bild när jag fått hem det.


Likes

Comments

Jag börjar känna mig sjuk. Igen. Jag kan inte förstå att jag är sjuk nästan hela tiden, hoppas att det blir bättre snart. Annars har det varit bra idag, för det mesta i alla fall. I morse var jag sur för att det gick så dåligt på matten och det höll i sig under förmiddagen. Sedan vet jag inte vad som hände men jag har skrattat åt saker hela dagen. Jag har nödvändigtvis inte varit glad, men jag har skrattat. 

Kvällen har också varit bra. Jag har kunnat varva ner efter skolan och så har jag pratat med en kompis och sånt är alltid uppskattat. 

Nu är det dock dags för mig att sova, jag har mycket att stå i imorgon. 

Likes

Comments

Klockan börjar närma sig midnatt och jag borde verkligen sova med tanke på att jag ska upp klockan 5 imorgon i vanlig ordning. Jag är så sjukt less på att pendla till skolan, lägger man ihop både resan till och resan från skolan blir det 3 timmar per dag som jag spenderar på bussen. Tänk om man fick spendera den tiden på något annat. Nästa läsår kommer det bli så, jag längtar så mycket! Ska äntligen få flytta till Lycksele och det kommer bli bra på så många sätt. I och med att jag slipper bussresorna kommer jag få mer tid till både studier och fritidsintressen, och kanske det bästa av allt: jag får mer tid att sova. Det är något jag verkligen behöver.

Det ska också bli skönt att slippa bo med vuxna. Jag känner att jag är mogen nog att ta hand om mig själv och om andra ständigt gör allting åt mig kommer jag inte att kunna växa som människa heller. Just nu bor jag hos min mormor eftersom att det är för långt från mamma till busshållplatsen. Och visst, det är skönt på många sätt att bo där någon annan sköter det mesta men jag känner att jag vill börja ta hand om allt sånt själv nu. Helt själv kommer jag inte heller bli eftersom att jag ska flytta ihop med min bror. Men det känns bra tycker jag. Det kan bli ensamt väldigt lätt när man flyttar hemifrån, i alla fall så har jag upplevt det. Nu behöver jag inte vara helt ensam, men jag får samtidigt en chans att sköta mitt eget liv.

Som jag skrev i början ska jag upp om fem timmar så det är dags för mig att runda av. Ville bara skriva av mig lite för att tänka på något positivt innan jag somnar och även för att få in vanan att skriva lite varje dag, eftersom att jag mår bra av att skriva.


Likes

Comments

Jag har nu beslutat att försöka mig på bloggandet igen. Min tidigare blogg använde jag väldigt flitigt ett tag och den har varit ett bra sätt för mig att hantera olika känslor och för att senare kunna kolla tillbaka på hur jag mått och faktiskt inse att saker blir bättre. Den bloggen betydde mycket för mig medan jag fortfarande använde den men jag känner att det är dags för något nytt. Mycket har förändrats på så många olika sätt sedan jag senast bloggade och jag vill inte längre bara blogga för att hantera ångest. Jag vill börja om på nytt och använda bloggandet som ett sätt att utveckla mitt skrivande och för att skriva om mina dagar, lite som en digital dagbok. Självklart kommer det också att bli ett sätt för mig att hantera och kanalisera känslor, men jag vill inte ha det som mitt enda fokus eftersom att livet just nu handlar om så mycket mer än hur jag mår. 

Idag fyller jag 19 år och jag vill se den här bloggen lite som en present från mig till mig själv för jag tror att jag kommer att må bra av att få skriva av mig. Så mycket har hänt sedan jag senast bloggade så därför passar det utmärkt med en ny blogg till mitt nya, mer välmående jag. 

Likes

Comments