Jag har länge velat prata om mitt mående just för att det är alltid såå himla skönt att uttrycka sig själv. Jag är en sån som antingen är superhypad eller så är jag jättelåg. Det som gör mig låg är att jag har väldigt lätt att trycka ner mig själv, tar åt mig kommentarer som kanske att jag har mindre bröst osv... men mycket beror också på mitt humör just då. T.ex. om jag är glad och mår bra så tar jag aldrig illa upp när någon säger att jag är sämre på något eller när man på något sätt jämför. Men mår jag dåligt och det bara är en massa hormoner så utvecklats alla negativa tankar till större ´´kedjor´´.

När jag skriver de här så känner jag mig mestadels tom, för några minuter sen innan jag satte på datorn så hade jag 93793 tankar om att jag inte dög osv.

De är inget jag är stolt över men jag är däremot stolt över den jag är idag.

Idag bakade vi hela dagen och det var rätt så kämpigt...! Vi bakade en hel del lussebullar(katter) prinsesstårtor och så packade vi. Skulle egentligen hinna med att dekorera våra pepparkakshus som vi byggde ihop igår men vi tar tvungna att göra en till sats med lussekatter så det var lite synd eftersom jag taggade på det.. Men ännu bättre att vi ska göra det nästa vecka istället. Jo men det var nog mest kämpigt för att jag har nog varit väldigt envis när det gäller vikter och tar sällan min stol och sätter mig utan jag bara kör och vill visa att jag orkar och kan.

Efter så hade vi Historia 15-16.00, det var en av de segaste lektionerna jag haft mest för att kroppen hade typ lagt av så energin var verkligen inte på topp. Imorgon ska jag stå i cafén tillsammans med en klasskamrat, ska bli så mysigt! En timmes teori inom Service och bemötande, lunch och sen Historia.

Ska till banken en snabbis efter skolan, äta någonstans, kanske kolla några affärer och sedan handla lite inför helgen. Jag brukar alltid handla på fredagar eller torsdagar då jag vet att jag ska vara kvar i örebro som nu i helgen. Då jag alltid köper typ mjölk, ´´reservmat´´ och lite mys. Jag får ju mat i matsalen här men om maten t.ex inte är så passande för mig eller inte gör mig mätt så känns det alltid tryggt att ha något enkelt man man göra. STUDENTLIVET:)

KRAM

Ser inte så gulligt ut men det är mitt andra hem

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tänk på hur lätt det är att kränka ner sig själva? Det är bland det enklaste jag kan föreställa mig, det är oftast att man tar åt sig negativa kommentarer mer än det positiva så att man glömmer bort vad man själv åstadkommit. En sån är jag...

Vill bara påminna er att om ni känner er låga, iaf när jag är låg brukar jag påminna mig själv att jag är en kämpe. Jag är en snäll tjej och jag har världens bästa vänner som finns för mig. Man kan inte förvänta sig att alla vänner helt plötsligt vet att du är ledsen. Det är bra att förmedla och säga att man söker tröst. Det är inte töntigt. Det är modigt och moget att man söker hjälp och vågar ta första stegen.

Likes

Comments

Jag hoppas att ni förstod att presentationen avbröts för att jag inte pallade, hahahahhaha. Men ska fortsätta förhoppningsvis någon dag framöver. Det som pågår nu i livet/ vardagen är att jag är inne på min tredje vecka praktik för denna termin, vilket betyder den sista veckan jag är hemma i ´´Västervik´´ innan jag åker till Örebro och har vanlig skola och de riktiga rutinerna börjar.

De är så speciellt och lite konstigt att anpassa sig i olika miljöer, i Örebro är jag jämt med kompisar, går i skolan och är alltid omringad av ´´stadmiljö´´ . Hemma hos föräldrarna ( västervik) är det stora skillnader. 1. Det är så tyst! Vi bor ju på landet och jag älskar att komma hem ibland o bara känna att jag kan koppla av . 2. När jag är hemma är jag bara med familjen och det trivs jag med. Många kanske ser fel i att jag umgås med familjen trots att jag är 17 men naee... Jag gillar att uppskatta dom genom att ägna sin tid med dom. Mina föräldrar har alltid varit dom som pushat mig och gjort mig till en mycket mer självsäker person när ingen annan kunnat gjort det.

Aja tänkte nyss på när jag fixa ordning mig så blev jag lack ( vilket jag alltid blir) på mina ögonbryn. Brukar inte bry mig längre om att vara perfekt sminkad osv.. men nackdelen med mig är att mina ögonbryn spelar en stor roll, jag är den enda i familjen som har riktigt mörka ögonbryn och behöver oftast inte fylla i dom. Men så fort de växer en strå där den inte ska vara DÅ SER ALLA I HELA UNIVERSIUM DEN JÄKELN!! Ibland vill jag också ha ljusa ögonbryn för jag fyller i mina ögonbryn ändå, för att de är ojämna.

OMG okej måste packa asfort o dra iväg. Men xxxxx

Likes

Comments

HEJ!

Jag har aldrig presenterat mig ordentligt utan har bara en kortfattad text vid sidan om, anledningen till att jag inte gjort det är att det krävs en del energi och ork att förklara sig själv. Tycker inte att det är så himla kul att upprepa hej jag heter emma osv...

Men nu jäklar!

Mitt namn är då Emma Mellbin och jag är född den 5 april 2000. Jag fyller 18 om 5 månader, visst lite lame att berätta det men jag taggar iaf till att ta ÄNNU mera ansvar. Jag är från Stockholms län, då jag har bott i stockholm lite överallt. (sammanlagt tre byggnader) Jag bodde där i 14 år, tills år 2014 på sommaren flyttade vi ner till Kalmar län. Västerviks kommun. Vi kände att Stockholm var inget för oss pga många anledningar och var beredda på att flytta någon annanstans. Så det blev Västerviks kommun! Just för att vi letade runt om landet och så hittade vi de här huset vi nu bor i.

Likes

Comments

Hejsan! Jag är så sämst på att ta bilder just när jag gör något för de är de sista jag tänker på men för att kort sammanfatta mitt höstlov så började den väldigt mysigt, fikade o va i stan på onsdag. I torsdag åkte jag o Disa upp till Stockholm och hade sååå kuul! Vi träffade halva släkten ungefär o de behövdes verkligen❣

Likes

Comments

Nemen tjenareemoorrrss!

(exalterad tjej som precis druckit sitt kaffe på morgonkvisten... hahah okej runt kl 9. Men de är höstlov hallååå!?)

Hur är allt med dig? Med mig är det prima, blev väckt för att hundprov skulle sättas på Pompe då det är domare som dömmer både han och andra hundar i ett fält ( tror jag) och ska leta efter harar osv.. Ah se om han är helt enkelt en bra jakthund. Jag är uppvuxen med jakt och vapen, att det har funnit i min vardag och det är inget som egentligen skrämmer mig och kommer göra. Min pappa har ett eget företag då han lagar och ibland gör egna gevär till jakt och han jagar mest för intresse och mycket omkring sånt har kretsat i mitt liv.

Jag säger detta för att jag kan nämna om den delen i mitt liv och folk verkar chockade att jag är van med vapen. Jag använder inte ens vapen och kan knappt hålla i ett men jag ser det dagligen. Detta kan va roligt att berätta för att ha en pappa som är vapensmed är inte alls vanligt och det har självklart påverkad mig i ochmed att jag är van. Men jag skulle aldrig tänka mig att jaga eller hålla på med vapen.

Hursom helst, nu sitter jag i verkstan och håller mamma sällskap när hon jobbar. Tänkte mig att skriva mer sen för att nu ska jag dricka mer kaffe och prata öronen ur mamsen.

KRAM


Likes

Comments

Hej tjo

Känns asbra när man inte har skrivit på en evighet men vad händish?

AH okej vi tar detta med en gång, vad i helvete... jag gjorde halloweentårtor idag och just idag av alla dagar kände jag ba att det var nyss sommarlov då jag iaf hade någon färg på kroppen och ansiktet som nu har förvunnits. Livet att bo i Sverige mina damer o herrar... :)

Äh men hur kul är det ens att veta att man var efter i packningen och skolan, inte så kul. SÅÅ efter skolan, efter att jag drack min dagliga överdos med kaffe kunde jag äntligen röra mig runt rummet och plocka undan och packa lite. Var även duktig o diska... Ye, om vi säger såhär: jag brukar vanligtvis städa och storstäda en gång om veckan men den här veckan har jag verkligen känt att både vädret ( mörkret) och skolan har tagit extra hårt på min kropp att jag verkligen bara kan somna på nolltid efter skolan. Jag är medveten om att jag pluggar till ett yrke som tar mycket på kroppen, men jag älskar att baka och speciellt allt en konditor brukar göra. Jag vet att det inte är omöjligt för mig att bli starkare i kroppen.

Det enda jag behöver och säkert ni också är hopp och envishet. Jag är så himla envis som person och visst man kanske inte ska överarbeta sin kropp men hellre känna att man gör sitt bästa än inget! Och jag har hopp om att alltid bli bättre efter varje gång, att alltid vilja lära o ta sig an lärdomar till utveckling. Våga ta kritik folket! Det kan svida redigt, men fy va skönt det är när man känner framsteg.

Likes

Comments

I denna blogg så kommer jag skriva mer på ett talspråk, vilket är vanligt.. men att jag kommer skriva på samma sätt så som jag skulle säga det. Med det menar jag att det kanske blir lite rörligt för er som inte känner mig så bra.

En sak som jag stör mig på som jag ibland tänker på men glömt att nämna här, folk ( allmänt) ser jämt så otrevliga ut. Inte nog med pensionärerna utan alla i alla åldrar. Ok, det finns ett neuatralt ansikte och sen finns det de som nästan ser otrevliga ut med typ flit. Jag älskar att sprida glädje, vara medveten att i mitt område ska de vara bra stämning. Så jag brukar oftast le mot folk som kommer mot mitt håll och när jag sitter i bussen. IBLAND ler de tillbaks men det är en större risk att man får en otrevlig min. Nej jag ler inte mot folk som ett fån men försöker förmedla att jag är snäll och öppen för folk. Asså hur svårt ska de va att vara en medmänniska..? Vi alla har dåliga dagar, jag med, men det är något jag skulle hålla för mig själv om inte bekanta och vänner frågar förstås.

Ett till problem i det här är otrevliga busschafförer med dåligt tålamod eller ba otrevliga. Bör man säga mer?

Likes

Comments

Hej

Som ett nytt mål när denna termin började så var det att börja bli aktiv med att blogga, jag kunde självklart göra det under sommaren men kände att jag skulle inte ha så mycket att skriva om.

Under min sommar 2017 så skulle jag beskriva den lugn men ändå inte såå lugn, jag jobbade 2 veckor och 2 dar även fast jag skulle jobba i 3 veckor men jag jobbade alltid i övertid så jag samlade in alla timmar på det sättet och fick automatiskt längre sommarlov!

Under sommaren har jag och min familj varit hemma och lite här och där, Västervik, Linköping, Söderköping och Stockholm..! Det var tänkt att vara helst hemma i Sverige för att vi har två hundar och att vårat hus håller på att fixas, det har grävts, vattnas en himla massa och målats osv...

Nog om min sommar så är det den 3 Septemper och de går så oerhört fort!!!! Förra helgen var full fart på, jag var iväg på Pride här i Örebro ( åh guuu, ni som inte har testat... DO ITTT! det är mycket roligare än vad man tror. Dansade hela vägen och stöttade pride och var ba på glatt humör atm. ) Kvällen där på lördagen då så tog vännerna sina drinkar och jag fick ta min barnvänliga cola, men no worry, jag har alltid älskat cola så kvällen var kul att umgås med dom. Dagen efter tog jag och några vänner en spontanäventyr´´till Dollarstore, det är en utmaning att vara i en affär som är ny för de var premiär eller vad man nu säger den fredagen. Så fullproppad me folk och att försöka hitta något utan att få panik var lite mission impossible.

Veckan som var nu, var ingen ro heller! Det var långa dagar, på tisdagen var det aktivitetsdag, ons och tors så bakar vi hela dagarna + en historia lektion i torsdag. Vill inte att få er att tro att min vecka var värst av alla men den slet ganska mycket på min kropp, så igår städade jag ( ÄNTLIGEN!!) och det kändes sååå skönt att få det gjort. På kvällen kom mina närmsta vänner på besök och det var både musik, spel och prat i fleeera timmar och så slutade det med en tecknad film på natten :) Idag har jag inte så mycket planerat, jag ska läsa lite på min bok, plocka undan och se vad dagen har att ´´bjuda på´´.

XO

Likes

Comments