Att ha ett bra självförtroende i dagens samhälle är väldigt svårt enligt mig, och jag upplever att vissa har turen som slipper negativ kritik än andra och i dagens samhälle och speciellt som ungdom då man ska ta reda på vem man är och vad man vill så finns det så himla många ideal och normer. Nu i de senaste åren har de känts mer som regler och lagar istället. Alltså tycker jag att det går för långt. En del personer som är stora inom sociala medier väljer att ta upp detta men jag tycker inte det räcker. Det bör finnas stora kamper inom de här. ALLTSÅ BIIIGGGG! De här påverkar ungdomar så djupt som depression, ångest och självmordstankar osv... Många bloggar handlar om fashion, FINE det är fint och roligt att bli inspirerad men allt sånt bildar också till ideal. Min åsikt till förbättring är att vi peppar varandra.

Jag säger såhär: Jag har länge försökt klä mig som dom andra och sminka mig som andra för acceptans och uppmärksamhet, men jag vill inte vara en annan kopia av något. Våga va dig själv, för det finns bara en av just dig och va real! Nu vill jag ha uppmärksamhet just för att jag är Emma Mellbin. Våga klä dig annorlunda och utmana dig själv för normerna måste brytas innan det blir ÄNNU värre

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Heej! Nu har jag äntligen kameran med mig och som ni ser bilden ovanpå så är det jag och min kompis Elias som tog sommarlov i tordags ( 8 Juni) så fina vi var!!! Kommer verkligen sakna Örebro, alla kompisar man har där och rutinerna jag har där. Mitt hjärta tillhör både Örebro och Västervik. I Västervik bor iaf en del av min familj och mycket är så vackert och lugnt här... Och i Örebro har jag en vardag med mina vänner och skolan är stort involverad men jag har ändå störtkul! Jag kommer ju tillbaks i Augusti men det är lite ovant fortfarande att vara kvar i Västervik längre än en helg eller en vecka, aja jag har kul här med.

Mitt sommarlov har precis börjat så jag har inte några sommarbilder än, men förra året har jag en hel del minnen då bekanta och släkten har varit med. Det levererade mycket sol och bad o delvis jobb men absolut den bästa sommarn ever!! Nu hoppas jag att den här sommaren bara kan bli bäst.

Throwback time down below:)

Jag och kussen Johanna förra midsommar ( döm inte min sminkning, vi alla utvecklas.. haha)

Likes

Comments

HOOLA!´´

Idag är det min första dag på mitt sommarlov, helt ärligt så var sömnen inte på topp eftersom jag sov med en täppt näsa och alla andra i familjen gick upp tidigt så jag gick upp tidigt jag med. Kändes bara fel att dega i sängen så snabbt efter gjorde jag kaffe och kramade familjen god morgon. Inte så mycket mer har hänt förutom att pappa har varit ute och grävt, mamma har jobbat och Disa har varit i skolan samtidigt då jag har varit hemma med vovvarna och haft egentid med dom. Jag är nu i mammas och pappas jobb och bloggar från deras dator, för att jag tog en promenad och deras jobb ligger nära.

AJA VI HÖRSSS

Likes

Comments

Men lägg av...!??! Snaaart är det sommarlov och jag har gått i gymnasiet redan ett år.. Det går inte ens att förstå hur mycket som egentligen har hänt på ett helt åår!

Under långhelgen så har det inte hänt så mycket speciellt förutom igår då jag och en kompis var hos Audionomen och sen efter blev det några timmars tur i stan, vanligtvis brukar jag inte ha någon lust eller inspiration när jag hasar mig runt i stan med kompisar men igår var det rätt så kul och jag köpte en Levi´s tröja som var onödigt dyr men hoppas att den håller tills jag blir 60+ lol. Nemen den ska jag ha på skolavslutningen. Imorgon är det en slags idrottsdag för hela gymnasiet.. Inte så jättetaggad för att jag är sämst på de mesta så jag får väl stå o heja eller iaf låtsas

Nu försvann inspirationen o jag ska sova, puss o hej

Likes

Comments

Hejjjiiii!

Helgen gick mycket fortare än vad jag trodde trots att jag inte gjort så mycket alls! Detta år var det ingen brasa för mig i år så de var första året för mig att skippa sånt men jag vet att man tröttnar på att kolla på elden efter några sekunder så valborg för mig har varit en hel vanlig helg, fast längre! Jag är bara 17 år och kan tyvärr inte delta i så många fester p.g.a åldern ofc, längtar verkligen tills jag blir 18 även fast jag ganska nyligen blev 17.. Vet att en del bara tänker på hur mycket ansvar det är osv men jag gillar utmaningar och att vara självständig. Jag har ju ändå varit självständig i fleera år, alltid velat göra saker för mig själv och sen ett år tillbaks så har mitt liv förändrats så otroligt och det är positivt!

För ett år sen så bodde jag med familjen dygnet runt, hade familjen i närheten typ hela tiden, de hade mer ansvar för mig, de hade mer koll på mig och så mycket mer... Ärligt talat så är jag så grymt stolt över mig själv och innerst inne kan ingen övertala det. Nu tänker jag skryta om ni inte har märkt det... På tiden jag har gått i örebro har jag lärt mig att tvätta kläder, städa ordentligt, organisera hemma i lägenheten för en lättare vardag, ta så mycket ansvar inom skolan och plugget, ha en fritid och sist men absolut inte minst så går jag och rör på min kropp så mycket mer än vad jag gjorde för ett år sen. Att leva med muskelsjukdom är att kämpa varje dag och jag bara älskar känslan av att jag är egentligen så mycket starkare än vad andra är. Ta inte illa upp av mitt ego men som mindre var jag alltid kränkt och har blivit så grymt utsatt för att jag råkar var svagare och har mindre uthållighet.

Visst det är ingen big deal enligt många men att själv göra framsteg betyder så mycket. Jag är stark och jag följer mina drömmar. Jag har valt ett yrkesprogram där mina muskler alltid kommer testas, jag kommer ihåg när folk reagera starkt att just jag skulle baka och bära tyngder varje dag i en framtid när de bara såg en svag Emma. Jag älskar att baka och att göra konditori bakelser även om min uthållighet är sämre och mina händer skakar när jag gör småa saker. Men jag kan inte bry mig mindre. Visst jag kommer vara efter med tiden men vad ska jag göra när ja är som jag är och vill bli den bästa konditören.

Övning ger färdighet!! Fortsättning följer

Likes

Comments

Hejsam de var ju 2 månader senast jag skrev här... heheh oooopppsss!

Nemen tiden bara rinner iväg så himla fort att jag knappt hinner ´´följa med´´. Ialla fall så senast jag skrev så var det Sportlov och nu har påsklovet redan varit, min praktik är klar för detta läsår ( vilket var väldigt skönt att komma tillbaks till Örebro). Jag har fyllt år ( 17 ) och då fick jag göra en tårta till familjen som jag hoppas att familjen gillade för att det gjorde jag! Jag hade planerat innan att jag ville göra en slags jordgubbstårta fast mer vår edition, tyckte att jag lyckades rätt så bra.

Nu är jag i Örebro och en sån här lördag så har jag inga planer, kanske blir någon sväng ute och gå osv men inget speciellt och det är något som jag själv valt så no worry..! Btw så tog jag lite vårbilder så watch it and see you later :)

Familjens älsklingar <3

Likes

Comments

Heejjjiii

De var ett bra tag sen är mitt mest vanligaste mening med att börja skriva här o sen alltid hahah! Nemen livet har bara kommit i mellan, har haft två veckors praktik i ett café i vår by här. Det har gått åt två håll, antingen bra o dåligt men det är ju mest för att jag är så himla envis när jag bakar. Jag vill att allt ska vara perfekt och oftast har jag inte mycket tålamod i vardagen men när jag bakar eller dekorerar så blir jag petig och min inre perfektionist kommer fram. De har ju inte gått så att det har blivit kaos men jag tror att mycket sitter just i mitt huvud, att man kunde gjort si o så och vad man kunde ha gjort bättre.

Nu har jag sportlov och snön har kommit tillbaks, en del av mig ville gråta när jag såg de första ´´flingorna´´. Jag har inte gjort så mycket förutom att varit ute och socialiserat mig rätt mycket för att vara mig, Kändes bra och hjälpa mamma o pappa ute trots vädret. Mitt lov kommer inte vara så planerat längre fram utan vi i familjen tar det som kommer.

PUSS

Likes

Comments

Long time no see!

Jag har inte varit så upptagen men tiden har bara flugit iväg och helt plötsligt är det Februari av just året 2017 och jag hinner inte riktigt med. Jag fick nyss bekräftelsen inom mig att det var år 2015 men neei..!

Iaf så är jag fortfarande hemma i Västerviks kommun och chillar stort innan praktiken nästa vecka. Jag ska praktisera 2 veckor, sportlov, 1 vecka till praktik och sen börjar skolan igen. Jag visste inte att jag skulle vara hemma så länge när jag lämnade min lägenhet så då måste jag nån dag framöver åka till Örebro och hämta mycket mer kläder och min SYSTEMKAMERA! Har varit utan den i ca 3 veckor och vid massa tillfällen har jag velat ta kort ute och på mitt rum. Jag är väldigt intresserad av just inredning så det tänkte jag dra upp framöver. Älskar att dela med mig av just mina åsikter och höra andras, just för att vi alla är så himla olika...!

Likes

Comments

Hej bloggisssh!

Måste bara säga att det är verkligen en lättnad att uttrycka sig har utan att någon ska klanka ner på en, jag har sett andra blivit grymt utsatta för sånt och tycker verkligen synd om dom för vi alla är olika och med att vi är olika så har vi inte samma åsikter...

Jag är ju hörselskadad och självklart har det påverkat mitt liv mycket. Jag kan inte förstå att det krävs mer att få respekt inom min hörselskada än någon som har glasögon eller har adhd, just för att det anses att vara mer ´´normalt?´´ När jag flyttade ner till småland så blev jag förvånad av att så få visste om vad det var och innebar så det tog en tid och massa mod för att ta steget att berätta för sina klasser, en del förstod och en del ville bara inte.

Många tror att sålänge jag har mina hörapparater så är allt finemang men nej! Låt mig förklara hur det egentligen är för oss.

När jag sätter på hörapparaterna så förstärkts precis all ljud omkring mig, även de diskreta. Det kan tillochmed vara att jag hör av när någon skriver med en penna mer än när någon annan pratar samtidigt. Jag hoppas att det förslaget kan få er att förstå hur känsliga vår teknik kan vara. För hörapparaterna vet ibland inte vad de ska vara fokus på så kan allt vara en stor massa. Att ha den här handikappen har tagit / sugit åt en massa energi bara för att jag ska kunna höra vad ni säger till mig, jag har fått tinnitus 287 gånger och migrän 297 gånger bara för att jag ville vara som er. Höra som er.

Lärarna hade mic, och eleverna. Ändå var det kaos. För ingen förstod att jag hörde precis allt i dem, allt de sa, sjöng och skrek. Skit härligt. Lärarna såg hur jag reagera, men de lät mig att ta steget igen. Att berätta framför alla om min handikapp. Men ändå blev man inte tagen på allvar. Det var en stor orsak varför jag nu går i Riksgymnasium, Där jag har mer respekt och acceptans än någon annanstans i Sverige. Det som är skönt med mitt gymnasium är också att ingen frågesätter mina nedsättningar, ingen ser mig som en handikappad tjej.

Dem ser mig som en snäll tjej, tjejen som t.ex. bryr sig om andra.

Likes

Comments

Guess whaaat!? Idag har jag bakat semlor! Första gången själv fast ibland kom lillasystern in i köket då o då för att hon ville hjälpa till men neeei. Jag kan baka tillsammans me flera men jag fungerar bäst och resultaten blir oftas bättre när jag är ensam för att jag är väldigt petig och kritiskt av mig.

Lyckas jag inte med det jag bakar så är det som livets slut, lyckas jag så blir jag överlycklig. Haha det finns inget där mellan.
Aja semlorna blev ganska bra till slut men vi hade ont om grädde så de blev några utan, men ska se till att de får grädde de med! Så såg min lördag ut, den är inte slut än men det lär bli mys med familjen framför film och pressa oss i semlor och godiiiis❤

Likes

Comments