Header

Nöje, Mode

Hej på er!

Jag gjorde ett inlägg om New year inspiration förra året vilket jag tyckte va skoj så varför inte göra det i år igen eftersom det ändå är nyår om ca 2 veckor? Jag har valt ut 5 olika klänningar från Nelly.com som jag tycker är riktigt snygga och som skulle passa perfekt till nyår. Varför jag valde just Nelly är därför att jag tycker deras klänningar, även kläder är väldigt snygga. Så är det ingen här som har några som helst idér på hur ni ska vara klädd på nyår så kika på det här vettja!:)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Nöje

Jag går till skolan, åker hem och pluggar om det behövs, äter något litet och sen går jag och lägger mig. Det är vad min vardag består av nu och jag är så fruktansvärt trött och det är inte likt mig kan jag lova. Mitt humör förändras även en del. Vissa dagar och på helgerna kan jag ha extra krafter till att hitta på något, som en promenad t ex eller åka bort för att komma ut och se en annan miljö. Om ca 2 veckor är det dags för operation och jag är inte lika nervös som jag blev när jag fick beskedet att jag hade en polyp som måste opereras. Den växer alltså mer och mer och den stör luftvägarna så jag får inte tillräckligt med syre. Det förklarar nog en del bra till varför jag blir så orkeslös. När det här eländet är borta är jag igång med dans, styrketräning och även sång som vanligt och då ska jag ge järnet. Det är något jag verkligen ser fram emot. Min vardag kommer bli som vanligt igen vilket kommer kännas så skönt! Jag är tacksam att det inte vore något värre som inte går att fixa. Så i det här fallet är det bara att bita ihop helt enkelt.

Jag har även börjat kolla på julklappar och jag har hittat så mycket. Det mesta har jag hittat på Partykungens hemsida. Jag har aldrig handlat där tidigare men jag har hört att deras grejer är riktigt bra och priserna är även riktigt grymma. Det står verkligen inte på förens det är Jul. Tiden går så fort.

XOXO

Likes

Comments

Nöje, Vardag

Idag hade vi kom ikapp dag på skolan och jag lyckades hinna klart med allt så jag fick åka hem 14:30, vanligtvis slutar jag 16:15 på fredagar. Måste bara säga att det känns ur härligt med höstlov. Jag har inte direkt några planer så vi får se vad som händer. Det som står på agendan ikväll toppklippning. Mina toppar börjar bli så slitna så Olivia skulle ställa upp och toppklippa håret på mig ikväll. Det blir även myskväll med massa prat och Idol. Det va så länge sen sist bara jag och hon umgicks så det här kan man verkligen säga att det är välbehövligt.

Ska någon av er göra något speciellt på lovet?

XOXO

Likes

Comments

Vardag

                                                                                       Hej alla fina!

Nu va det ett tag sen, som jag personligt tycker att Jag skriver i varje inlägg. Skolan går fint och jag trivs bättre än nånsin och det är även kul. Mitt mående har varit till och från, anledningen till varför jag inte har bloggat på över en månad. varför mitt mående har varit till och från är att jag som sagt lever med stress som jag kanske har nämt tidigare? Och det har pågått i ett par år. När det kommer till skolarbeten är jag duktig på att plugga alldeles för mycket så jag till slut (utan att bli förberedd) inte mår bra alls. Jag sover mer än vad jag brukar på dagarna och jag har ingen energi till att få nånting gjort. Mycket beror också på hur jag mår överlag också. Inte mer med det utan det har också varit en hel del läkarbesök på sistone. Jag har nämligen fått en vuxenpolyp bakom näsan som ska opereras bort inom kort. Mycket av den beror på att jag är trött och har blivit mycket sämre med min andning. Däremot blir min astma mycket bättre och jag riktigt tur kommer jag få sluta med mina vardagliga mediciner efter operationen vilket jag är riktigt glad över.

XOXO

Likes

Comments

Nöje

Alla ska ha rätten att få älska den man vill! För en vecka sen deltog jag första gången i Pride tillsammans med några av mina vänner vilket blev lyckat! Vädret var toppen, paraden blev toppen och umgänget var fantastiskt. Vi bodde hos Joel som är en av dom som jobbar med Pride. Och rent ut sagt, fy fan vad stolt jag är över bl.a honom som har lyckats och gjort det här så bra. Det slog även Falun första gången med ca 500 pers. Nästa Pride blir i Falun vilket jag till och med hade tänkt delta i.

XOXO

Likes

Comments

Vardag, Övrigt, Allmänt

Jag vill uppmärksamma om att varför jag skriver det här inlägget är pågrund av att det är fler barn och ungdomar därute som inte trivs i skolan alls vilket är fel. Det handlar inte bara om att gå i skolan och göra det man ska, utan det handlar också om att man ska kunna trivas utan som helst problem med klasskamrater, lärare m.m. Det kan underlätta en hel del, mer än vad man tror. T.ex man ser fram emot skolan mer, man pluggar på ett bättre sätt osv. Jag är en av dom som inte trivdes och det är det jag tänkte skriva om i dagens inlägg.

Dagen var kommen och jag skulle börja på en ny skola tillsammans med en ny klass och lärare. Jag var nervös men på samma sätt kändes det så spännande, vilket inte är så konstigt för jag tror att alla känner så när det får upptäcka något nytt det inte gjort tidigare, som att börja en ny skola. Klasskamraterna va riktigt trevliga och jag trivdes väldigt bra. Dock umgicks jag bara med mina klasskamrater på skolan. Mycket beror på att sen jag gick i 4:an eller om det va 5:an som jag inte minns träffade jag några vänner i samma ålder som mig (har i grundskolan och högstadiet varit 1 år äldre än de andra då jag gick på dagis ett extra år) som jag umgicks i med en stor del av min fritid, och det är genom Linnea som jag började umgås med dom och även håller ihop med än idag. Samt Olivia som jag lärde känna igenom Linnea.. Hur länge jag trivdes varade till slutet av 7:an. De va nog precis efter att jag hade körtelfeber och kom tillbaka efter 1 månad för att jag va så pass sjuk och det tog lång tid tills jag återhämtade mig riktigt. Efter ett skönt sommarlov började jag 8:an och det va väl typ som vanligt förutom att några i min klass slutade lägga märke till mig. Jag blev började bli utfryst vilket resulterade att jag tillslut bara "hängde med". Jag var oftast den som frågade vanliga frågor, tex; Hur mår du? Vad har du gjort i helgen? Eller börja prata om någon skulle lägga märke till mig överhuvudtaget. Enklare sagt: Jag var utfryst, nästintill ingen la märke till mig utan jag fanns bara med där i bakgruden som en liten hund på rasterna, satt oftast själv på lektionerna. Tillslut tappade jag lusten att ens bry mig längre, att fråga hur man mådde och finnas till. För att varför ska jag det när ingen gör det emot mig utan bara nonchalerar mig? Något som också resulterade till att jag va frånvarande väldigt mycket bortsett från min stress. Det va inte direkt mina bästa kompisar men fortfarande mina klasskamrater. Det va samma visa i de som gick i parallellklassen förutom en elev som jag har hållit ihop med enda sen 6:an som gick i min parallellklass och idag går i samma klass som mig och gått igenom ungefär samma sak.

Någonting som jag alltid har tänkt på är varför jag blev utsatt för det, varför va det meningen att det ens skulle bli så? Har det något med att jag var 1 år äldre? Kanske. Har det något att göra me med att jag hade annat umgänge på fritiden? -Tydligen inte, eftersom det var så för de andra i min klass. Det var just jag som blev utstött.

Det kanske har något att göra med att jag va inte som det andra, inte hade samma personlighet och helt enkelt tyckte annat. Borde det spela någon roll? Jag tycker faktiskt inte det, för att man ska speciellt kunna gå ihop som åtminstone klasskamrater. Det är också bra att lära känna folk med andra personligheter mm. Det här resulterade också att jag inte kände att jag kunde vara mig själv och klä mig hur jag vill.

Jag har varit utfryst, och det är något jag personligen inte kan kalla mobbning. Enligt många är de det, mycket beror nog på hur man ser på saken.

Den största frågan, pratade jag med någon? Jag pratade inte med någon om detta, jag gick ut med det här till Linnea och Olivia när jag gick ut 9:an. Vilket var riktigt dumt, jag gick igenom något jag egentligen inte borde ha gjort. Det är anledningen till varför jag känner mig lyckligt lottad som fick börja i en gymnasielinje med vänner som jag känner och tycker om väldigt mycket


Ingen ska behöva gå igenom något sånt här, är du som förälder och har barn som går i skolan, fråga gärna dem om dom trivs eller liknande. Är du någon som går i skolan och inte trivs, prata med skolkurator, förälder eller vän för att du förtjänar inte och ska absolut inte icke trivas. Låt det inte gå längre. Det är ingenting man ska vara rädd eller skämmas för att prata! Ingen ska speciellt bli utsatt för någon slags mobbning!


XOXO


Likes

Comments

Vardag, Övrigt

Första dagen på Handels programmet avklarat! Jag va så nervös imorse, det är i pricnip samma skola fastän annan avdelning, annan klass men jag känner drygt hälften som jag ska få börja i samma klass som. Kommer speciellt börja i samma klass som min bästa vän som betyder mycket för mig. Jag ser fram emot dom här 3 kommande åren. Jag tror att det här kommer gå galant och vad jag känner nu kommer jag trivas sååå bra!

I nästa inlägg tänkte jag skriva lite mer om hur min skolgång var från 6:an-9:an som är en annorlunda historia eller vad jag ska kalla det, men nånting jag tycker är viktigt att dela med sig av som ni samtidigt kan ta del utav


Några fler av er som också började skolan idag?

XOXO

Likes

Comments

Vardag, Övrigt

Borta bra men hemma bäst!
Efter en riktig rolig och härlig vecka i Göteborg blev det hemfärd imorse och jag kom hem ungefär vid 15 tiden. Mamma har åkt bort så jag har hunnit torkat och städat av bord samt packa upp.

Idag skulle min pappa ha fyllt 55 så jag har även tänt ljus för honom<3

Tiden bara rinner iväg och klockan är redan över 18, vart tar tiden vägen? Iallafall börjar jag gymnasiet på måndag och jag ser fram emot det samma gång som jag är smått nervös, liksom ny klass, nya lärare och annan avdelning.

När börjar ni skolan?
XOXO

Likes

Comments

Inköp, Nöje, Smink och skönhet

Idag var vi ute på sight seeing, men det blev inte så mycket vilket betyder mer shopping i Nordstan bl.a. Sushin gick ner lika idag som igår. Som planerat tänkte vi (iallafall Linnea) hinna med att fixa naglarna på en nagelsalong här i Göteborg, vilket jag också blev sugen på men vi hann tyvärr inte det så vi får fixa det i Borlänge eller i Falun framöver.

XOXO

Te 29:- The English Shop

Dadlar från Tunisien 9:- Orientfood


Ansiktsmask 94:- LUSH
Personalen här va verkligen hur trevliga som helst och man fick bra hjälp och tips över de olika produkterna och för den som passar ens egen hud.

Ansiktsvatten 59:- Apoteket

NYX Puder 119:- H&M

Pälsjacka 299:- Gina Tricot

BH 149:- Gina Tricot

Träningsbyxor 249:- Gina Tricot

Jacka 299:- Stadium

Adidas tröja 199:- Stadium

Likes

Comments

Smink och skönhet, Inköp, Mode

Idag fick det bli en dag i Nordstan för shopping. Båda hittade en bra massa grejer. Det jag är besviken över är att jag inte hittade träningskläder som föll mig i smaken, samt överdelar men det är nog inte speciellt konstigt eftersom det är mellan sommar och höst. Tänkte beställa hem en höstjacka och skor lite senare när kylan börjar komma. Jag åt Sushi första gången idag, det va även vegetarisk och jag gillade det, skulle kunna tänka mig att äta det flera gånger. Överlag är jag nöjd över mina köp!

XOXO

Victoria secret väska 609:-
Victoria secret Mist Aqua Kiss 159:-

Sminkpalett med ögonskugga, contour, highlight och rouge NYX 279:- H&M

Setting spray NYX 99:- Kicks
Concealer NYX 80:- H&M

Beauty blender 149:- H&M

Nagellack Depend 74.70:- 24.90kr/st

Örhängen 25:- Ur&Penn

Ringar 79.90:- H&M

Powerbank 199:- Elgiganten

iPhone skal 79.90:- H&M

Tröja med snören bak: 99:- H&M

Stickad tröja med huva 249:- H&M
(Köpte även ett par Jeans på Gina Tricot för 299:- som inte jag fick med på bild)

Trosor 79.90:- H&M

Sport BH 149:- H&M

Morgonrock 199:- H&M

Likes

Comments