Trött? Javisst, men så taggad!! 😁
Snart framme i Ullared och dags för shopping
👊🏻✌🏻️

Likes

Comments

Dag 4 - En bild på dig själv och en familjemedlem
Dag 5 - En bild på dagens outfit.
Dag 6 - En bild på en person som du skulle vilja byta plats med för en dag
Dag 7 - En bild som får dig att skratta
Dag 8 - En bild på din mest värdefulla sak
Dag 9 - En bild på personen som gått genom det mesta med dig.
Dag 10 - En bild på någon du gör de galnaste sakerna med
Dag 11 - En bild på något du hatar
Dag 12 - En bild på något du älskar
Dag 13 - En bild på ditt favoritband eller artist
Dag 14 - En bild på personen som du vill dela resten av ditt liv med
Dag 15 - En bild på något du vill göra innan du dör

Dag 16 - en bild på en maträtt du älskar

Dag 17 - en bild på ditt senaste inköp

Dag 18 - en bild på dig själv som liten

Dag 19 - en bild på personen du senast skickade sms med.

Dag 20 - en bild på dig när du är så glad att du kan komma ihåg känslan av hur glad du var just när bilden togs.

Vi bjuder på den, en torsdagskväll såhär!

Likes

Comments


Hej alla Emma-Matildas läsare!

Vem är det nu som skriver tänker ni? Marie heter jag och jag driver bloggen Emiraa på nouw. Jag är en 32årig tjej som bor i Varberg tillsammans med min hund men i Januari blir jag sambo och lämnar familj och vänner och flyttar till Malmö till min pojkvän. Ett spännande äventyr!

I min blogg skriver jag om allt mellan himmel och jord. Jag tar upp hur det är att leva med psykisk ohälsa, träning är också en stor del så en del sådana inlägg kommer upp och mycket tankar & funderingar men även livet som hundägare.

Klicka här för att komma direkt till bloggen. :)
//Marie

Likes

Comments

Jag har ju helt glömt att uppdatera er på hur det går med Viktväktarna och min motivation till att gå ner i vikt. Men ni har nog förstått att där inte funnits någon motivation, och för att vara exakt så är det 6veckor sen jag vägde mig och skrev in det i appen/telefonen. Vägt mig har jag tyvärr gjort, men det var inte varit några bra siffror och därför har jag inte heller skrivit in något. Men nu jäklar. Nu ska kilona bannemej bort - jag har ny motivation och nu kör vi på det.
Hejar ni på mig? Jag kan nog behöva stödet ifall motivationen skulle försvinna! 🤗

Och vad tror ni om dagens vikt då? Plus, minus, ingen förändring sen förra veckan? 🤔
Jo jag kan glädja mig själv och klappa mig på axeln, minus 2.4kg 💪🏼👊🏼 sen vet jag ju såklart att det är första veckan och att det nästintill bara är vätska, men vet ni vad? Det är så otroligt motiverade att se att det händer något. Nu är det bara 20kg kvar, heja heja!!

Funderar dock på att byta vägdag, till typ måndag. För då fuskar jag kanske inte lika mycket på helgen som jag gjort innan. Det har oftast gått jättebra mån-torsdag sen har det gått utför, och det är väl därför viktnedgången inte fungerat.

Likes

Comments

God morgon alla fina!
Har ni sovit gott? Det har inte jag, jag är nog inne i en period där jag sover oroligt och drömmer en massa onödigt och dumt. 😑
Aja, barnen är pigga och glada iaf. Om man bortser från lite snoriga näsor. Idag har vi bestämt oss för att skippa förskolan, vi tänkte istället åka hem till Mikaela och hennes fina barn, leka och busa hela förmiddagen. Så vår förmiddag kommer bli 👌🏻💁🏼 hihi. Nu däremot är det dusch som gäller, därefter blir det att göra vid oss innan vi bege oss iväg. Ska njuta av varje minut nära Klara idag, för i eftermiddag ska hon till sin farmor och farfar och sova över tills imorgon. Snyft!
Gör lite ont i mig att inte ha henne hemma, speciellt när hon jätteglatt sa igår "mamma mamma, tror du jag får sova där mer ön en natt? Det hade varit såååååå kul" 😅 jätteroligt att hon trivs hos sin farmor och farfar, jag vet själv hur mycket jag trivdes hos mormor och hos farmor och farfar när jag var lite så jag förstår henne helt. Det gör ändå lite ont i mammahjärtat 🙈

Denna kärlek mellan dessa två 😍

Ha en underbar dag idag, och glöm inte bort att du är fin - precis som du är!
🎀

Likes

Comments

Ikväll har jag njutit av egentiden, tillsammans med min fina svägerska. Vi va som jag skrev i ett inlägg tidigare idag på ett me&i-party och där var så fina kläder. Vissa kläder tilltalade mig inte alls, men där va några och åh. Ångrar lite att jag inte köpte😏. Haha
Får dock tänka på att det bär av till Ullared på fredag och att jag kanske lägger dem pengarna där istället. Dessutom är det kanske inte så jåkk smart att handla kläder för så mycket pengar till sig själv när man har tanken, och motivationen (hör och häpna!!!) till att faktiskt görs något åt kilona som ska väck! 👊🏻
Får se om jag möjligtvis skickar bud med någon på ett annat party, på barnkläderna🙈. Haha!

Just nu sitter jag i köket och väntar på klartecken att få gå och lägga mig. Vincent är orolig och Roger han håller på att somna om honom, får jag då in så skiter allt sig och det känns ju bara taskigt både mot Roger och Vincent. Så nu sitter jag och myser med katten, han hoppade upp på bordet och började Kela mot mig. Vet inte riktigt vad han ville med det, men på bordet får han iaf inte vara. 😂

Sa jag förresten att jag skulle till Ullared på fredag? Som jag längtar 😍 ska bli så roligt! 😁

Fick dessutom träffa katterna om svärföräldrarnas katt är mamma till 😍😍😍
Bill och Bull, eller Ronny och Ragge som dem numera heter 😅

Likes

Comments

Dag 3 - En bild på en person du beundrar.
Dag 4 - En bild på dig själv och en familjemedlem
Dag 5 - En bild på dagens outfit.
Dag 6 - En bild på en person som du skulle vilja byta plats med för en dag
Dag 7 - En bild som får dig att skratta
Dag 8 - En bild på din mest värdefulla sak
Dag 9 - En bild på personen som gått genom det mesta med dig.
Dag 10 - En bild på någon du gör de galnaste sakerna med
Dag 11 - En bild på något du hatar
Dag 12 - En bild på något du älskar
Dag 13 - En bild på ditt favoritband eller artist
Dag 14 - En bild på personen som du vill dela resten av ditt liv med
Dag 15 - En bild på något du vill göra innan du dör

Dag 16 - en bild på en maträtt du älskar

Dag 17 - en bild på ditt senaste inköp

Dag 18 - en bild på dig själv som liten

Dag 19 - en bild på personen du senast skickade sms med.

Dag 20 - en bild på dig när du är så glad att du kan komma ihåg känslan av hur glad du var just när bilden togs.

Denna underbara unge, jag beundrar henne så många gånger om.

Likes

Comments

Hej alla glada!
I min blogg får ni lära känna mig, genom tangenternas magiska kraft sprider jag mina tankar, mina ord och mina galenskaper. Jag älskar att vara kreativ och då gärna med pärlplattor. Jag är sjukt förtjust i rödlök, älskar kinderägg och dricker helst mjölk.
Ja, ni ser - jag är en unik brutta som bor med sambon i Hyltebruk.
En av de roligaste sakerna jag vet är att lära känna nya människor, så kom gärna in och kika hos mig!

Om ni är nyfikna på mina kreationer med pärlplattor tycker jag ni skall börja följa mig på instagram: redonions_perler
Välkomna!
Kramar Fröken Rödlök
www.mizca.se

Likes

Comments

Godmorgon och wow, vilken respons jag fick på mitt förra inlägg. Slog dessutom besöksrekord, hur roligt är inte det? 😁
Är de så att personliga inlägg lockar mer än de vardagliga? 🤔känner ju lite press på mig själv nu, vad ska jag nu skriva om? Hmm.. Tål att funderas på!

Planerna för idag är inte många, vi har lämnat Klara på förskolan, Vincent har fått i sig frukost och jag tänkte jag skulle få i mig lite jag med innan vi startar dagen ordentligt. Båda barnen är förkylda, vilket suger rent ut sagt. Det har varit några jobbiga nätter de senaste nätterna inte bara på grund av förkylningen utan att barnen sovit oroligt, vaknat och varit ledsna eller bara vaknat och inte kunnat somna om. Största lasset har Roger fått ta, eftersom Vincent är suttig på natten är det just nu svårt för mig att gå in till Klara när hon vaknar, för oftast vaknar Vincent när han märker att jag reser mig - spelar ingen roll om han ligger mellan oss eller i sin egen säng. 😑

Så Roger måste vara tröttare än mig, jag är ju inte igång och jobbar hela dagarna. 👀 inte mer än busar med barnen och försöker fixa lite här hemma , kan nog va så jobbigt ändå ☺️.
Aja. Ikväll ska jag iväg med min svägerska, vi ska på me&i-party hos en av hennes vänner. Så de är väl typ planerna, och att försöka ta tag i tvätten som behöver strykas. Beror på när Vincent somnar om jag hinner göra det då. Igår somna han ju först vid kvart över 12, då va där inte mycket tid innan de var dags att hämta loppan på förskolan och sen är det full fart. Haha.

Likes

Comments

Som jag skrev i föregående inlägg kommer detta inlägg få några att höja på ögonbrynen. Men jag tänker att där kanske är någon, precis som jag som är i samma sits.


Amning.

Vad säger det dig? Att det är äckligt, att det är naturligt, att det är en märklig sak, något fint? eller vad?
Låt sig att du säger "det är naturligt, det är väl inget konstigt med det."
Vad säger du då när jag säger jag ammar min ettåring.. ? Blev det helt plötsligt en annan sak? För jag har fått den uppfattningen om att det är okej att amma sin nyfödda lilla bebis, och absolut max i några månader för sen ska mat introduceras och därefter slutar man med amningen fortare än kvickt? Varför? Är det för att bebis nu är stor och absolut inte behöver amningen, men istället övergå ni till ersättning/välling de målen där de inte äter vanlig mat/gröt? Eller är det för att ni tycker att det är äckligt att amma ett större barn? Vad är då skillnaden på att amma bebis när den är 2veckor, än när den är 8-9månader? det är ju samma bebis.

Jag vet att jag själv för några år sen höjde ögonbrynen för just att amma ett barn, inte en bebis utan ett barn. Jag har en vän som berättade för mig att hon visste en vars barn ammade när han var 1,5-2år. att han kröp upp i knät och satt själv och amma. Hur sjukt va inte det?
Jag kommer ihåg att jag under graviditeten med Vincent gick med i en amningsgrupp på facebook där jag möttes av bilder och texter där mammorna lät barnen själva bestämma att det ville ha bröstet, oavsett tid på dygnet, oavsett ålder. Där var barn som var 1,5-2år som lekte på golvet och helt plötsligt fick det för sig att de skulle ha bröstet.
amen nej varför tillåter dem det tänkte jag..

Med Klara gick amningen hur bra som helst, från start ammade hon vart tredje till vart fjärde timme dygnet runt i ungefär 4månader. (+/- några dagar där hon hade öknings perioder.) Därefter började vi med smakportioner och ganska snart därefter va det bara morgon, kväll och natt med amningen kvar eftersom hon var väldigt glad för mat. Totalt ammade jag henne i 7,5månader innan hon valde att sluta, hon ville inte längre. Vilket för mig gjorde inget, hon va ju färdig. Hon va ju stor.
Just amningen var en stor press för mig under graviditeten med Vincent, det var något jag verkligen ville skulle funka denna gången med och det började bra när han kom ut. Men sen då?
Åt han vart tredje timme, gick allt bra?
Nej han levde vid bröstet de första månaderna, han kladdade och han bråkade. Där var flera gånger jag var påväg att ge upp, skita i amningen och ge han ersättning. Men han totalvägrade flaska så det var inte det lättaste. Vi kämpade på lite till och när han var lite mer än 5månader fick han upp ögonen för mat. Wiho tänkte vi, men så blev han sjuk och totalvägrade allt utom bröstet.
Vid detta laget hade jag varit inne i denna amningsgruppen på facebook flera gånger om dagen, jag läste, kollade och iakttog. Så många bebisar som levde vid bröstet de första månaderna, så många bebisar som totalvägrade mat när de började introduceras. Så många bebisar som hade närhetesbehovet, samma som Vincent hade/har. Varför va det ingen som berättade för en att det faktiskt kunde vara så? Att det var långt ifrån alla barn som åt vart tredje till vart fjärde timme och att man hade mjölk det var bara det att bebis ville vara nära hela tiden?

Vi kämpade på lite till och kämpar fortfarande vissa dagar på att få i han mat. Det var en period där han åt hur bra som helst på dagen och han fick i sig vad han behövde. Men sen hände det något och han är inte alls så glad för mat längre. Han äter, men det är nog bara för att han måste. Och amningen då?
Jo, han ammas. Jag ammar honom en till två gånger på kvällen och sen oftast någongång under natten och ibland tidig morgon, om han vaknar vid 5-6 så tar han sig en slurk. Vissa dagar får han även en snutt på dagen om han känner för det, så som idag. Vi var stressade imorse och han fick en smoothie i bilen på väg till BVC. Sen efter BVC blev det att vi handla och hela rundan på maxi sa han bo bo, och peka på mig/drog i min tröja. Bo bo kommer från att Klara började säga boobis och det snappa han upp. Han fortsatte iaf att säga bo bo och dra i min tröja även när vi kom hem, så han fick liten snutt. Det var inte mycket han ville ha, men tillräckligt enligt honom.

Och hur känner jag inför det?

För mig känns det inte alls konstigt, förmodligen för att jag är i det och för att jag känner att det är det han vill och behöver och varför skulle jag ta ifrån honom det? Men sen är det nog för att jag läst på, sett och fått berättat för mig att det är inget konstigt att amma sin ettåring. För egentligen är man inte så stor när man är 1år, man är ju fortfarande så liten. Dessutom rekommenderas det att ha amningen kvar under första levnadsåret, eller att man har ersättning.

Amningen är dessutom så mycket mer än bara mat. Det är en trygghet, närhet och så mycket mys. Och för Vincent som inte tar napp, jag då automatiskt blir det ju att jag är hans napp, jag är hans trygghet. Och ja, Roger kan också natta honom, han är också han stora trygghet i livet, men inte på samma sätt.

Många säger att det är därför han är så mammig, att han har så stort behov av mig. Jag tror mer att det är för att det är jag som är hemma alltid, det är jag som träffar honom mest. Hade det varit Roger som hade varit hemma med honom hade han ju förmodligen blivit pappig.

Det jag egentligen vill komma till och avsluta med, vill du amma - gör det. Vill du inte? - ta dig en funderare på varför. Och vill du amma din bebis tills bebis själv inte vill längre oavsett ålder? - gör det!

Det är självklart inte alla som vill och sen är det självklart långt ifrån alla som vill amma en längre period. Helt upp till var och en, det får man inte glömma. Det som blir så himla fel är att folk dömer, folk tittar snett, helt utan anledning. Iaf om du VILL amma, gör det. Skit i alla andra, be dock om råd och hjälp om du känner dig osäker. googla, kolla grupper på facebook. Det har hjälpt mig så himla mycket, och jag vet så många som gett upp innan amningen ens kommit igång för att "det går inte" Något jag med har lärt mig, det går. Det tar bara olika tid innan amningen kommer igång och innan amningen funkar som den ska kan de tar fler veckor. Så vill du amma. Härda ut, det gör ont. det är jobbigt och det är fruktansvärt ibland. Men det är också så himla mysigt, det är så mycket mycket mer än bara mat. Glöm aldrig det.
​🎀

Likes

Comments