Header

Innan nu någon läser detta inlägg och dömer vill jag bara påminna alla er läsare att jag verkligen ÄLSKAR mitt jobb.

***

Bilden nedan beskriver hur jag nuförtiden spenderar mina dagar, eller ja delar av den. Calvin (godingen på bilden) ligger timme efter timme på kudden bredvid min och myser. Gosar med sin matte som inte alls mår bra för tillfället. Kommer och stryker sin varma kropp mot min kind när tårarna långsamt rinner neråt, lägger sig tätt in till och ger så mycket kärlek han bara kan. Likadant Kasper (den svarta katt som inte alls går att fånga på bild...).

Jag har i månader i stort sett arbetat röven av mig - dag efter dag, pass efter pass. Jag har ätit, andats och levt mitt yrke. Vakna - åka till jobbet - jobba - åka hem - sova. Det har varit min melodi. Ingen tid över till annat. Familjefester, hänga med kompisar och egentid, vad är egentligen det? Röda dagar, högtider osv. existerar inte.

Vill återigen påminna att jag ÄLSKAR mitt jobb! Har alltid varit införstådd med att detta arbete kräver att man jobbar obekväma tider och på högtider.

Det jag däremot inte var beredd på att man som ensam person ska behöva arbeta för minst två, tre personer... Allt funkar ett tag men tillslut tar det stopp och säger PANG. Tjabba tjena hallå väggen, så vi möts tillslut...

Att dagligen ta sitt yrke till 110%, göra allt för att precis ALLA ska bli nöjda men ändå höra att det man gör aldrig duger. Ja det tar på krafterna kan jag säga. Jag har vänt ut och in på mig själv. Ljugit för vänner och familj för att jag måste arbeta trots att jag lovat annat. Haft ständig koll på mail och mobil, trots jag ej varit schemalagd, ifall någon kollega skulle behöva uppbackning och hjälp. Gjort betydligt mer än vad som står på min arbetsbeskrivning och ändå aldrig ens fått ett tack...

Allt detta har nu lett till att jag inte ens orkar ta mig ur sängen. Vardagliga sysslor som att diska, laga mat och gå ut med soporna är något som jag numera ser som ett oändligt och omöjligt projekt. Hur ska jag orka med det om jag inte ens orkar gå upp ur sängen för att ta ett glas vatten eller ta på mig ett par strumpor? Rädslan för när telefonen ringer (kan ju vara jobbet) och för att gå ut bland folk växer sig större. Trycket över bröstet och tårarna kommer. Detta på grund av att jag gjort det jobb jag älskar men som folk sedan utnyttjat... Tre veckors sjukskrivning som minsta dom (ska återkomma om det inte blir bättre) och en rekommendation på att byta jobb om inte situationen förändras.

***

Kanske kan detta få någon att öppna upp ögonen, för det är inte enbart jag som är i denna sits. Överallt runtomkring finns det människor som är på väg åt samma riktning, både på mitt arbete och världen över. Utnyttja aldrig någon som kämpar och gör det den älskar, stanna upp - tänk efter och ge ett tack någon gång ibland. Ett ord så simpelt som tack kan betyda enormt mycket. Märker man också av att det är någon som arbetar mer än någon annan, se då till att kollegorna sätter fart och även gör det dem ska. Skulle det vara som så att det är brist på kollegorna, eller att de inte är kapabla till det dem är anställda för så låt dem för guds skull inte vara kvar. Ibland stjälper det mer än hjälper... Att vara en "fullskalig trupp" betyder inte att man ska vara ett visst antal utan att alla ska tillföra något. Det är inte meningen att en ska göra allt.

***

Nej, jag är inte den elaka för att jag säger som det är. Och nej, jag är inte sjukskriven för att det varit "lite stressigt" på arbetet. Jag är sjukskriven för att jag är utarbetad & utmattad, och det på grund av att folk i min omgivning utnyttjat min kärlek till det jobb jag har!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hittade lite bilder från vårt besök på jobbet under lillebrors sportlov. Nu när jag tittar på bilderna så inser jag verkligen vilken tur jag har att arbeta på detta ställe. Tänk att jag dagligen spenderar min tid på en vacker plats som denna.

Har ni tid och kan, så rekommenderar jag er att besöka oss.
Jag tar emot er i receptionen och min syster förser er med smaskiga saker i poolbaren.

Likes

Comments

Förra veckan hade vi i de Småländska skogarna sportlov, eller ja, iallafall de som går i skolan. Jag är tyvärr lite för gammal för sådant... Hur som haver passade jag även på att vara ledig två dagar och tog hit mamma & lillebror. Hur mysigt som helst! Det var första gången de var i lägenheten sen jag flyttade hit (min syster bodde här tidigare) men det har hänt lite i den sen dess, så var roligt att visa dem.

Vi passade även på att äta middag tillsammans hela familjen vilket händer allt för sällan då mamma & lillebror bor uppe i Västervik. Denna gång var det mästerkocken lillebror som lagade middag och bjöd på makaroner med falukorv. Kanske inte gourmetmiddag, men när en 10-åring erbjuder sig att laga mat tackar man inte nej.

Besöket varade i två dagar. Första dagen var vi hos min syster och spelade en massa dataspel, visade sig tydligen att jag var en riktig gamer och ägde på CS😉. Dock klarade jag inte av att kolla på när han spelade något flygsimulator-spel. Flygrädslan slog in och den där klumpen och det svarta hålet i bröstet dök upp... Helt sjuk, på grund av ett jäkla dataspel... haha.

De sov sedan hemma hos mig och andra dagen passade vi på att åka till jobbet och njuta av lugnet och poolerna i spaavdelningen. Första gången jag badar i den stora poolen där och verkligen kollar på glaskonsten på bottnen. Får tacka lillebror för lånet av simglasögon.

Två sköna och välbehövliga dagar.❤

Likes

Comments

Ni ska bara veta hur många gånger jag tänkt sätta mig ner här och skriva ett inlägg, men ibland känns det som att tiden inte räcker till. Vi är redan två, snart tre månader in på 2017 - tiden går alldeles för fort. Snön har nu börjat tina bort och både solen och fåglarna börjar titta fram, kanske är våren snart här?

Förväntningar på detta år är höga. Säger som jag gjorde i början av förra året, jag har inga nyårslöften utan istället mål som jag hoppas kunna uppfylla. Nyårslöften är inget som funkar för mig. Förra året satte jag upp mål både personliga och arbetsmässiga, tycker faktiskt jag lyckades helt okej med dem. Arbetsmässigt har jag tagit mig ett litet steg uppåt med mer ansvar, jag har även utvecklats mer personligt samt ändrat min boendesituation. Dock hade jag en av mitt livs sämsta perioder gällande mitt mående förra året, det har nu ändrats och jag hoppas att det håller i sig och att jag inte faller tillbaks.

Detta är även året då jag fyller 25. Vet inte riktigt men har alltid känts som att det är en milstolpe av något slag. Innan var min tanke alltid att jag vid 25-års ålder skulle ha hittat den rätte, köpt hus och haft kids med allt vad det innebär. Nu, ja det vet jag inte riktigt... Självklart hoppas jag fortfarande på att hitta den rätte men det är inte samma fokus på det nu som förr. Händer det så händer det. Jag trivs faktiskt ganska bra själv, inga krav och förväntningar som man måste leva upp till. Kids däremot lär det inte komma detta år, inget man skaffar bara sådär trots att man hittar den perfekte för en (plus att det tar ett tag att baka den där bullen😉). Tror hellre jag satsar på att bli mitt bästa jag och må så bra som möjligt. Ta varje dag som den kommer, för som det är nu så ÄLSKAR jag varje dag!

Likes

Comments

Har ikväll haft en supermysig afton tillsammans med underbara kollegor. Först blev det lite mys i Brasserie by Edz innan jag mötte upp de andra för att frossa i julbordet på Linnéa Art Restaurant. Som vanligt har jag alltid förmågan att proppa i mig alldeles för mycket av det goda. Både "mat-magen" och "godis-magen" är nu fyllda till max, och jaaa, vi har alla dessa två magar. Spelar ingen roll hur mycket man har ätit, alltid slinker det ner en eller två godisbitar efteråt. Kommer inte behöva äta på en vecka känns det som 😂.

Önskar jag någon dag tog med mig nya kameran till jobbet och tog några ordentliga bilder på Brasseriet. Det är så otroligt fint där och den extra mysfaktorn förstärks med levande eld. Helt förälskad och önskar jag kunde spendera flera kvällar där.

Ett hett tips för alla er där ute som ännu inte planerat vad ni ska ge er käraste i julklapp. Varför inte en romantisk middag i Brasserie by Edz och en eventuellt övernattning på Kosta Boda Art Hotel? Reklam javisst, men why not, extremt mysigt ju! 😉😍

Likes

Comments

Det bästa med att komma hem måste vara att slänga av sig jobbuniformen, ta på sig myskläder och bara vara. Kom hem hyfsat i tid idag, för er som känner mig så vet ni att jag har en tendens att alltid fastna kvar på jobbet, men idag var jag hemma innan klockan slog 00 och det måste nog vara rekord!

Har haft många tankar i mitt huvud de senaste veckorna och när jag satt i bilen hem från jobbet ikväll så slog det mig att jag faktiskt, för en gångs skull på väldigt länge, mår bra. Flera veckor sen jag kände av ångest, negativa tankar osv. Tror det hela beror på att jag faktiskt känner mig hemma nu. Efter flytten närmre familjen har jag börjat hitta lugnet inom mig, vilket resulterat i att jag undermedvetet har arbetat på mitt mående dagligen och på så vis slagit undan allt negativt. Att jag sedan har underbara arbetskamrater är en helt annan sak. Verkligen ÄLSKAR dem!!

Dock finns det en sak som innerst inne gör ont i mig, och det är när folk i min omgivning inte mår bra. Man behöver inte säga rakt ut att man mår dåligt, utan oftast så berättar människors agerande det långt innan.

Med tanke på att jag själv har mått dåligt psykiskt en period så blir jag orolig för människor som börjar agera och bete sig annorlunda än vad de tidigare har gjort. Det enda jag vill är att alla ska må bra, vän som ovän, bror som syster osv. Tror ni fattar grejen. Precis ALLA förtjänar att må så bra man bara kan.

Att jag får frågor angående vissa personers mående som en gång i tiden stått mig väldigt nära är för mig skrämmande. Missförstå mig rätt, det är fint av er att fråga och bry er, men det är inte min sak att prata om. Vill man få reda på hur någon mår är det bästa sättet att personligen fråga personen istället för att fråga andra. På så sätt får man oftast ärligast svar. Att det pratas bakom ens rygg gör det inte bättre.

Just sayin'

Likes

Comments

Tiden går så himla fort. För bara någon vecka sen tog jag dessa bilder under en höstpromenad, och nu är det rena vinterlandskapet ute. Känns som att det egentligen inte var någon riktig höst i år, utan att det gick från sommar direkt till vinter.⛄

Snö och vinter är mysigt på sitt sätt, men hade gärna haft kvar de gulröda löven ett tag till.🍂

Likes

Comments

Tänkte att jag kunde slänga upp lite bilder på hur lägenheten såg ut innan och under tiden jag påbörjade renoveringen i vardagsrummet.

Som ni kommer se så kunde man knappt röra sig i resten av lägenheten, kändes som jag bodde i ett riktigt råtthål... Inte så najs, skäms nästan över att visa er.😁

Men med tanke på att den är under renovering så blir det bara bättre och bättre med tiden. Kommer gå från den där lite gula & mörka stilen, till ett mer ljust & "öppet" intryck. Håller alla mina tummar och tår för att det ska bli som jag vill.

Före...

Under renovering...

Det har hänt mer än vad bilderna visar. Golvet är i princip klarlagt (bara en 4e-dels golvbräda som saknas), bokhylla, skrivbord, tv-bord osv. är inburet. Dock är inte listerna ditsatta ännu så allt står en bit från väggen, men är helt klart en markant förbättring! Även alla andra lådor i typ tömda eller nere i källaren.

Börjar kännas mer som ett hem nu när jag faktiskt kan se köksbordet i köket, lägga mig i sängen utan att behöva flytta lister från säng till golv eller gå ut i hallen och slippa hoppa över saker. Självklart är det en hel del kvar, men som sagt, en markant förbättring!

Blir så mörkt nu på kvällarna så har inte hunnit ta några fler foton på hur lägenheten ser ut i dagsläget. Vill så gärna få upp gardiner och fästa dit listerna ordentligt innan jag visar upp mer. Rummet känns "tomt" på något sätt nu när det inte finns några som helst textilier i det.

Tror detta kommer blir superbra om jag nu bara lyckas hålla kvar tålamodet. Har stora planer för detta boendet. Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Här sitter jag, helt ruffsig i håret och klar för sängen. Kände dock att jag var tvungen att uppdatera lite här.

Tanken från början var att jag skulle slänga upp lite bilder gällande renoveringen här hemma, men när jag tog fram kameran var batteriet urladdat och jag orkar verkligen inte vänta på att det ska ladda klart. Får helt enkelt slänga upp ett nytt inlägg imorgon.

Vardagsrummet börjar nu ta form. Bara ett par sista golvplankor och lister som ska dit innan jag kan ställa in saker där lite provisoriskt (måste bestämma mig för vilken soffa jag vill ha och beställa hem bl.a.). Lär ta ett tag innan det blir helt klart, men så länge jag kan bli av med ett par flyttkartonger från hallen och köket genom att packa upp i vardagsrummet så blir jag nöjd! 😁

Kommer antagligen komma upp fler inlägg den kommande månaden än vad det gjort tidigare då jag fått låna min systers dator nu när de är i utlandet. Har ju en dator själv, men den är stationär och för tillfället inte inkopplad då den ska stå i vardagsrummet när det är klart. En bärbar är så mycket smidigare, kan redigera/skriva precis vart jag vill. Kanske borde tänka över ifall jag ska köpa mig en egen? Har iallafall köpt en ny kamera vilket kommer resultera i bättre och finare bilder för er att se på. 😄

Nähe, nu ska jag krypa ner - kolla ett avsnitt på min serie för att sedan hångla kudden. Imorgon är det nya tag och nya möjligheter som gäller.

Likes

Comments

Jag måste nog vara sämst på att uppdatera här, men jag har mina anledningar. Som jag typ alltid har?! Men denna gång har jag faktiskt haft fullt upp typ dygnet runt, och när jag väl varit ledig så har jag legat halvt död i sängen och bara tagit det lugnt.

Nog med bortförklaringar nu! Jag har under en längre tid mått väldigt dåligt och levt ett destruktivt liv, men har nu bestämt mig för att vända allt det negativa till något positivt. Att lära sig leva med ångest är inte det lättaste, men min KBT-terapeut har hjälpt mig en del på vägen. Resten måste jag ta tag i själv och det är det jag ska göra nu!

Som många av er säkert också vet är att jag under en tid skrev att jag skulle flytta. Nu har jag äntligen gjort det, eller ja, jag har väl bott här i cirkus en månad. Lägenheten är äldre än den jag tidigare bodde i och lyxigheter som tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin är ett minne blott. Det positiva med denna lägenheten är att jag själv äger den och kan därmed göra i stort sett precis vad jag vill med den. Jag har redan nu målat om i vardagsrummet och köpt nytt golv som ska läggas. Enkelt och billigt, men det behöver inte alltid vara svindyrt och avancerat när man renoverar. Oftast är det de små sakerna som gör störst skillnad. Det roliga är också att jag har gjort allt själv. Hur nöjd känner man sig inte efter att ha slitit och sedan ser resultatet? Supernöjd!

Det kommer dock inte bli klart på väldigt länge. Har en hel del som jag vill göra och fixa, men det får ta den tid det tar. Tar ett rum i taget så att lägenheten ändå behåller sig i någorlunda skick så att man fortfarande kan bo i den.

​Finns hur mycket som helst jag skulle kunna skriva här och nu, men tänker att inlägget skulle bli alldeles för långt och ointressant. Vi låter det helt enkelt vara såhär för denna gången så hörs vi inom kort. 

Ta hand om er!

Likes

Comments