You do you

Något som jag ofta får påminna mig om är att varva ner, att koppla av och försöka släppa alla tankar om att man måste prestera och lyckas med allt hela tiden. Det är viktigt att ha någon plats där man kan släppa allt och bara tillåta sig att vara sig själv, släppa alla måsten eller något man vill vara.

Jag har en plats som får mig att släppa exakt allt, där jag kan gå runt som den jag är och bara må bra. Det är på min ö utanför Gävle. När jag är på denna plats så har inte dagarna några tider längre, för man gör vad man vill- när man vill.

Något som också är viktigt är att man kan koppla av när man är hemma, för det är där man ska landa när arbetsdagarna är slut, och fortsätter man att stressa även i hemmet så kommer man bara in i en ond cirkel. Där kommer det viktiga med inredningen in, varför då undrar säkert ni? Jo, det är för att om man inte bor i en trivsam miljö som bjuder in till att koppla av och mysa, så är det ju omöjligt att bara sätta sig ner, tända lite ljus och bara luta sig tillbaka och känna att man är bra, eller jag menar... så jävla bäst... Ja, man ska egoboosta sig lite också.

Här är en bild ifrån min ö, som verkligen beskriver harmonin där ute.

Likes

Comments

Inredning

Inredningsgalen som jag är, så måste jag bara dela med mig utav dessa!

Mycket är vitt hemma hos mig, men om det är något som är snyggt i starka färger så är det blommor. Så hem med er och sätt färg på tillvaron! :)

Likes

Comments

You do you

Har ni något som ni brinner för som gör att ni blir helt varma inombords? Något som ni ser eller gör som får er att bara smälta av värme och av lycka? Det har iallafall jag.

Ett exempel på det var nu i veckan när jag satt på tunnelbanan och det klev på en gammal dam som knappt kunde gå framåt, och hon var på väg och skulle sätta sig vid första bästa lediga plats, vilket var bredvid ett gäng unga killar. Det tog sådan lång tid för henne att komma fram till platsen och kunde börja sätta sig så tåget började rulla, och i samma ögonblick som hon smått tappade balansen så fångade dessa killar snabbt upp henne och hjälpte henne till rätta. När hon satt ner och de började skratta så kände jag mig så varm och glad inombords, att vi hjälps åt-alla tillsammans.

Jag blir så himla glad när jag ser att människor försöker hjälpa andra, och sig själva. När en tjej eller kille som är lite större i storleken står tillsammans med mig på gymmet så är lyckan också stor. Alla får vara på gymmet, oavsett storlek. Alla är där av en anledning- att må bra och ta hand om sig själv.

Dessa små delar i vardagen gör så mycket, så snälla.. Ta hand om varandra.

Likes

Comments

Inredning

Något som jag verkligen brinner för är inredning. Att låta fantasin flöda och få skapa något eget ger mig energi, nästan på samma nivå som träningen.. Man blir liksom nästan hög på känslan. När man sitter och skriver köpeavtal på bilar hela dagarna på jobbet så är det skönt att ha något att göra som får en att släppa alla tankar för en stund. När jag inreder så är det full fokus på det.

Idag har jag faktiskt varit i Sollentuna hos en vän och hjälpt till med tankar och idéer ang inredning/styling i deras villa som de nu renoverar för fullt. Det är verkligen SÅ roligt att få hjälpa till!

Här kommer ett litet smakprov på min lilla lägenhet, som jag just nu tror kan vara den minsta och absolut mysigaste lägenheten i hela Stockholm. :)


Likes

Comments

You do you

Något som alltid faller mig i smaken är när en lunch/middag är matig, nyttig och går fort att laga, och här är den som har allt!

Omelett à la Emma:
*bladspenat
*tomater
*2 ägg
*fetaost

Värm på spenaten i lite olja i en stekpanna (ta ganska mycket spenat då den krymper väldigt mycket i värmen)

Skiva och lägg i tomaterna och låt de bli varma. Medan kan du vispa ihop äggen i en skål och häll sedan röran över grönsakerna i stekpannan. Salta efter smak och tillsätt gärna lite timjan så att tomaterna får mer smak.
Smula över lite fetaost och låt sen smälta något i äggröran. Sen är det färdigt att servera!

Detta är en lågkolhydratsrätt, och vill man få den till hög så plocka bort fetaosten och tillsätt någon kolhydrat istället.


Just nu är jag på väg tillbaka till min vältränade form, och då delar jag upp mina dagar i hög- och lågkaloridagar där jag helt enkelt separerar kolhydraterna och fetterna ifrån varandra eftersom dom två delarna inte kan samarbeta med varandra korrekt. På lågkolhydratsdagarna äter jag grönsaker, bra fetter och proteiner, och på högdagarna äter jag grönsaker,kolhydrater och proteiner. Oavsett vilken dag det är så äter jag var 3e timme.
Saknar du resultat i träningen så testa detta :)

Likes

Comments

You do you

Något som jag ständigt tänker på, som verkar vara väldigt mångas bekymmer är man är expert på att förstora sina problem. Oavsett vad det gäller där vi måste kämpa och slita så är det många som direkt ser problemen istället för lösningarna och möjligheterna. Man lär sig oftast av sina misstag, det är den bästa skolan.

Lika kan det vara när vi står inför nya prövningar i livet. Något jag använder mig utav väldigt ofta är just det som står i rubriken till detta inlägg:

* Vad är det värsta som skulle kunna hända?*

Oavsett om jag vill prova ett nytt jobb, en ny stad, ny frisyr eller vad det må vara så är det lika bra att ta fram den nyfikna personen i sig som snarare tycker att man blir full av lärdomar och full av energi. Det jag menar här är att testar man inte så vet man inte, och om något inte blir bra så kan man alltid ändra tillbaka. Byter du frisyr så vet du att så småningom växer håret ut igen, och tills dess kan du alltid rädda situationen med löshår tills du är nöjd. Det finns alltid smarta trix och idéer för att lösa alla problem, det gäller bara att kunna se möjligheterna.

Likes

Comments

I helgen har jag varit uppe i Gävle hos familjen. Jag och pappa tog bilen ut till Kristinastigen i Hamrånge, och vet ni vad? Det var det mysigaste jag gjort på länge. Tanken slog mig att varför är det så många som inte tar vara på tiden med sina närmsta? Dom är ju faktiskt de närmsta vi har, och är med största sannolikhet de som också skulle stå bakom oss i alla lägen, så varför inte ge mer värme och kärlek i mängder tillbaka?

Denna helg har fått mig att inse vikten i att få kvalitetstid med nära och kära, för man får så himla mycket tillbaka. Gårdagen bjöd på så många härliga skratt, djupa och viktiga samtal och så himla mycket värme. Det krävdes inte mycket för att fylla på förrådet med energi. Det som behövdes var en solig dag, en skog, en termos med kaffe och lite lussebullar, och pappa förstås.

Ta vara på alla som står dig nära, och ta aldrig någon för givet om du inte är beredd på att visa intresse tillbaka.

Likes

Comments

You do you

Ni kanske undrar över min rubrik? Men lugn, den ska vara så. Det är nämligen ett ämne som jag väldigt ofta funderar över, mest för att jag ständigt hör allas "måsten".

Självklart har alla saker som verkligen M'ÅSTE göras, MEN saken är att vi är enormt duktiga på att duka fram ett långbord med en massa måsten som vi kanske inte måste göra för stunden. Vad har du som verkligen måste göras? Är det för dig själv eller för någon annan? Vad får du ut av att göra detta "måste"? Tar det din energi eller ger det energi? Jag säger bara... Prioritera mera.

Om man tar det klassiska, en söndag. En ledig söndag där du måste handla, laga matlådor inför veckan, städa hemmet, betala räkningar och ja, you name it! Plus att du ska hinna med en tur på stan med en vän för att fika, och verkligen stressar livet av dig för att hinna med alla saker. Ställ dig då frågan, vad prioriterar jag? Vad är viktigt? Det kanske går att hoppa över en av sakerna och ta det dagen efter eller senare till veckan? Vem planerar in allt DU ska göra? Jo, det är du själv som bestämmer vad du ska göra med ditt liv och din lediga tid utanför jobb mm.

Varför skriver jag detta inlägg? Jo, för att jag vet på tok för många som ständigt ska hinna med allt och befinna sig överallt, helst på samma gång. Mår man bra av att ha fullt ös hela tiden så kör på det, men mängden människor behöver stanna upp och tänka till, för deras egen skull.

Lediga dagar är det bästa jag vet, för då har jag planerat in så lite måsten som möjligt. Har man en fartfylld vardag så behövs detta.

Likes

Comments

Nu är äntligen nya bloggen igång, och vart man ska börja kan man ju klia sig i huvudet och fundera på, för det är aldrig enkelt att börja ifrån ruta ett, men vet ni vad? Det är det som är det roliga, att utmana sig själv till att komma med något bra som andra kan tycka om.

Alla har en blogg utav mängder med anledningar. Någon vill få en möjlighet att visa upp för omvärlden vad de köpt i klädväg senaste veckan, den andra vill dela med sig av någon form av upplevelse som hänt eller ska hända, och den tredje vill bara ha någonstans att skriva av sig. Alla sätt är ju bra förutom dom dåliga, så vi kör helt enkelt!

På min blogg kommer jag att dela med mig utav mycket tankar, idéer och förhoppningsvis inspiration till lycka och en gnutta framgång, för det är något som jag brinner för.

Make it happen

Likes

Comments