Postad i: Ridpass, Vardag

Är super nöjd med dagen, tränade markarbete tillsammans med Sabina, Issa och Andrea. Nowal var trög i början, ville inte lyssna. Började arbeta henne i form, serpentiner, volter vid varje bokstav och tempoväxlingar. Därefter började hon ge efter mer!

Vi hade bommar på marken i ett plustecken, så skulle man rida över dem med volter emellan. Svårt men när man väl fick till det var det riktigt roligt!
Hoppade även skutt på sockerbiten och då blev Nowal taggad! Efter ett toppenpass skrittade mamma ut på Nowal, red förbi vårt hus och hämtade upp lilla vovven på vägen! Toppen dag:)

Likes

Comments

Postad i: Nowal, Utrustning, Vardag

Eggbett stång, baby pelham, fullcheek tvådelat, eggbett tredelat, nova bett

Ett problem jag har just nu med Nowal är just bett. Hon tuggar, mycket. Jag är inte stark, tvärtom, jag har en väldigt mjuk hand i ridningen. Starkheten på betten spelar inte så stor roll, det handlar om vad ryttaren gör det till.

Har testat alla bett i över 4 ridpass och alla är hon samma med, tuggar och tuggar och tuggar... Allt från fullcheek, stång med fasta och "normala lösa" ringar, två delat, tredelat. Alla bett i stål, applemouth, koppar. Ingenting gör skillnad. Får panik!!

Just nu testar jag Nova bettet, ett syntet bett. Negativt med det bettet är att det går sönder efter en viss periods användning, inte heller är det tillåtet på dressyr tävlingarna...
Har endast använt det under ett ridpass, och då tuggade Nowal extra mycket då hon ville känna på det såklart. Får se hur det är efter en vecka...

Har ni några tips? Behöver verkligen hjälp angående detta!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hejhej på er kära läsare, en toppen dag. Föreläsning och två lektioner i skolan idag. Slutade kl 16, åkte hem och åt lite. Strax därefter plockade Freddie upp mig, åkte till Hööks. Köpte ett nytt bett med D-ringar, kopparsmak och en snurra för tungan! Skall dock använda Nova bettet lite till för att se hur det fungerar...

Lite såhär jag känner kring de tuffa skolveckorna packade med analyser och prov...

Malin hade Nowal idag, hon red i manegen och sedan en mysig Uteritt. Jag var såklart i stallet (nackdelen med att bo granne) och filmade åt Freddie när hon tränade sin unghäst Mumin. Han är fyller två år till sommaren och är en Tinker-Frieser korsning, så läcker häst!!! Ser fram emot när vi skall börja rida in honom om 1,5år.

Likes

Comments

Postad i: Hiss/Diss

Helt kär i detta fleecetäcke. Kikat på det flera gånger när jag varit inne på hööks. Är både positiv och negativ till den tjocka mudden runt halsen, bekvämt och skönt men kan också se lite klumpigt ut.
Täcket har invända bukgjordar, och det gillar jag! Ger en snygg och stilren look. HISSAR!

Vad ska man säga... Jag har helt gett upp på det speciella "märkes schabraket". Att man skall behöva rida runt och flasha med ett märke? Ett enkelt blått schabrak och märkets dekal... Lite larvigt om jag får säga det själv. DISSAR!

Älskar och älskar och älskar dessa benskydd. Älskar den bruna färgen tillsammans med de beiga neoprenet under. Gulddetaljen ger det en lite mer extravagant touch, så snygga! Skall snart införskaffa mig ett par nya framskydd, och då är det dessa som gäller! HISSAR!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej på er, hade ett företagsekonomi prov idag som jag inte pluggat på, alls... Vet ni vad? Jag kunde varenda fråga! Mindes allt från ettans företagsekonomi, hade bästa läraren då🤔

Bästa Elin fyllde 18 idag, vilket vi firade med thai! Kändes som att jag hade ätit ett ton. Nöjd och glad gick jag raka vägen till stallet efter skolan. Nowal fick beta gräs i sisådär 20-30min, nöjd pålle! Har inga läxor, analyser, case eller prov att plugga på. Därför skall jag bara slappa nu, det förtjänar man lite då och då!

Malin har Nowal imorgon, skönt men ändå synd då jag är riktigt sugen. Skall bli skönt när Nowal börjar gå upp i vikt och jag kan börja träna henne nästan varje dag istället för varannan... Samtidigt är det bra för henne att vila en dag efter varje pass, det bygger bra muskler. Dock har ni "vana läsare" säkert läst det innan här på bloggen, något jag tjatar om😂

Likes

Comments

Postad i: Nowal, New, Tips

Igår tog jag och Fredrika tag i Nowals foder, vi gick igenom allt med foderanalysen och värdena var helt kaos.
Hade inte klarat detta utan Fredrika skall jag bara säga. Efter en massa funderande och uträknande fick vi äntligen till det. Nu äter Nowal lusern, krafft senior Sensitive, krafft miner blå mineral, majsolja och salt!

Krafft senior Sensitive är komplett med vitaminer & mineraler. Tillsatt jäst för en förbättrad matsmältning, även havrefri med en hög andel högkvalitativt potatisprotein. Ökad andel fett för att hjälpa Nowal hålla sitt hull. Lättsmälta fibrer för att minska risken för kolik och förstoppning!

Trots att senior Sensitive hade vitaminer och mineraler i sig, täckte det ändå inte Nowals behov. Vi lade därför till Kraffts hackade strå lusern och Kraffts miner blå mineraler.
Foderstaten såg nu helt perfekt ut för att täcka Nowals behov som en någorlunda mager svårfött fullblod. Dock fattades det omega 6 och lite extra fetter, därför lade vi till majsoljan. Salt för att hon inte slickar på saltstenen...

Jag är väldigt nöjd med krafft än så länge, Nowal äter med stor aptit och det är ett gott tecken.
Om cirka 14 dagar kommer Nowals mage vänja sig vid nya fodret, det är då viktökningen kommer ske. Jag kan göra en utvärdering av fodret när vi börjar märka resultat!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej på er, sitter på företagsekonomi lektionen. Har gjort allt jag skall göra, men det enda jag har i huvudet är Nowal.
Jag och pappa var ute i stallet igår kväll, tog in hästarna och kvällsfodrade. Borstade och pysslade om Nowal, hon var så smal. Fällningen och vintern har tagit hårt på henne.
Mår dåligt över att jag inte har tagit tag i hennes foderstat innan, hur svårt kan det vara!?!! Fick hjälp av Fredrika, vet inte hur jag skulle klara mig utan henne...

Det kommer ta ca 14 dagar innan hon har vant sig vid nya fodret, då kommer hon att börja gå upp i vikt... Kan göra ett inlägg om kraften vi köpt snart!

Likes

Comments