Skola, Vardag

​Hej igen!

I gårdagens blogginlägg skrev jag om en inlämning i biologi, nu är den inlämnad! Så skönt!! Äntligen kan jag släppa det. 

Idag är de FREDAG, äntligen!! Som ni kanske förstått så är jag i skolan idag igen. Jag har 4 lektioner idag och slutar 15.20 :( sedan ikväll har jag först träning med mina små gymnaster och sedan har jag egen träning. Det ska bli roligt!! Imorgon ska min gymnastikförening jobba på en tunnelvandring, nya tågtunneln ska inviger. Jag ska först hjälp till med att dela ut hjälmar och västar till de som ska gå i tunneln och sedan ska jag vara parkeringsvakt, hur det ska gå vet jag inte riktigt ;)

Nu är det dags för spanska, sedan lunch. Efter det har jag svenska och sist idrott med orientering. 

Imorgon på morgonen hade jag tänkt att baka bröd, får se om jag orkar gå upp och göra det. Kanske kommer ett inlägg på det om det blir av. :)

Kram så hörs vi förhoppningsvis imorgon igen. Hejdå!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Skola, Vardag

​Tjena morsen allesammans! Nu är jag i skolan och fick lust för att skriva ett litet kort inlägg. Har just nu biologi, i 70 (!) min. Vi jobbar med ekologi och arbetet vi håller på med just nu ska vara inlämnat senast imorgon, är nästan klar så det är bra. Sedan ska vi jobba med sjön och djuren där. 

Ikväll ska jag vara tränare till mina små gymnaster igen. Det är första träningen efter sommaren och det ska bli kul att dra igång igen.

Ni får ha det så bra så hörs vi snart igen! 

Kram

Likes

Comments

Bakning

Hej allesammans! Första inlägget får handla om en av de saker jag brinner för, nämligen bakning.

Idag blev det kolasnittar med hallon & lakrits dödskallar i. Jag hade de inne i ugnen lite för länge så de smakade lite bränt men som man säger så lär man sig av sina misstag ;) de blev riktigt goda och om du gillar hallon lakrits döskalle godisarna tycker jag att du ska testa dessa kakor! För recept se nedan.

100 g mjukt smör

1 dl socker

2 msk sirap

2,25 dl vetemjöl

0.5 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

8 st stora hallon lakrits döskallar

Gör så här:

Blanda smör, sirap och socker krämigt, helst med elvisp. Blanda sedan i övriga ingredienser. När du blandat ihop allt till en deg klipper/skär du godisarna till små bitar och blandar i degen. Dela sedan degen i 2 delar och rulla ut till 2 längder på en plåt som du sedan plattar till. Grädda i mitten av ungen i ca 12-15 min. Skär kakorna i sneda längder ca 1,5-2 cm breda. Njut sedan av dina nybakade kakor!!

Detta är ingredienserna du behöver till kakorna!

Kakorna innan de åkte in i ugnen


Ni får ha det så bra så hörs vi i nästa inlägg, lovar att det inte ska dröja så länge! Kram!

Likes

Comments