Idag, klockan 15:54, kom Claran äntligen ut till världen. Efter över 12 timmar aktiv förlossning. Över ett dygn utan sömn. Bad, yogaboll, lustgas och epidural. Fantastiska undersköterskor och barnmorskor alla tre skiftbyten. En tjej med mörkt hår, 51 centimeter och 3468 gram. Vår Clara.

Jag tror att hon på något sätt förstod att det var en speciell dag idag, då hon vaknade tre timmar innan hennes vanliga tid. 06 gjorde vi alltså morgon. Dock klagar jag inte alls då hon sov nonstop 20-06 förutom ett napptapp där hon själv hittade den, stoppade in den och somnade om. Alltså?!?! Stora unge.

Vi öppnade presenter i sängen, lekte med allt innan vi åt frukost. Clara har äntligen fått tillbaka någorlunda matlust efter sjukdom!

Därefter tog vi på oss kläder och gick till lekparken.

Efter lite lek både ute och inne åkte pappan till jobbet och vi la oss i sängen i 2,5 timmar. Väl behövligt efter en tidig morgon!

När vi vaknade igen åt vi mellis och klädde sedan på oss igen och drog ut mormorn till lekparken.

När det började hagla gick vi in till mormorn och rev och röjde i allt den lilla fick tag i. Min lilla lillebror kom hem med tårta och när solen började gå ner gick vi hem!

Nu sover den lilla och jag ska kliva upp och vika pompoms inför kalaset. Hörs!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej! Idag hade Björnen min ett så kallat delat pass, så när han gick på långlunch mötte jag upp honom på stan. Den lilla röjde hemma med mammamormorn då jag inte vågar riskera att hon blir sjuk igen.

Ja, på stan skulle det inhandlas strumpbyxor till dom små benen. En annan är så van att ränna på stan med barn. Så jag tog hissen upp till nästa våning. Ensam.

Ja.......

Sedan åkte vi ut till birsta! Shoppade lite presenter på babyproffsen och köpte kalasgrejer på maxi. Bland annat tio liter glass.

Väl hemma igen skulle paket hämtas ut och middag skulle ätas. Pappan drog tillbaka till jobbet och vi fick så himla tråkigt så vi gick över till mammamormorn och störde samtliga personer i boendet.

Nu sover den lilla och jag väntar in den stora så vi kan packa upp presenten.

Nu börjar nedräkningen på riktigt. ❤

Likes

Comments

Hej!

Här hemma är det ingen rast, ingen ro. Claran blev förkyld igen och har varit sjuk i en vecka. Nu verkar det äntligen släppa efter ett bakslag i helgen med feber på nytt!

Så det blev alltså ingen övernattning för henne hos mormorn då det inte alls kändes kul att hon skulle varit hängig första natten borta.

Men hon fick vara en liten stund borta hos mormor med moster och morbröder medan jag och Björn gjorde middag och åt i lugn och ro. Det var varit en intensiv vecka med en bäbis i famnen dygnet runt, så att få äta och bara tänka på sig själv var behövligt!

Sedan var jag på fest i två timmar, till klockan 20, innan min lillebror kom och hämtade mig och jag for hem för att natta barnet!

Den här veckan ska vi ordna det allra sista inför kalaset, få ihop det med planering och logistik. Clara fyller 1 på torsdag (!!!!) så ska försöka knåpa ihop ett inlägg om hennes utveckling.

Likes

Comments

 Hej! Här har det minsann ekat tomt. Anledningen är här ovan! Jag och min vän Sandra har nämligen arrangerat barnvagnsmarschen ​här i Sundsvall! 

Men nu är det över. Efteråt körde vi lite disco och fika och efter all städning tog jag och Sandra en långpromenad i solen medan dom små sov. 

På vägen hem hade Claran vaknat till och satt med sin bok som spelar upp fågelkvitter. Jag kände verkligen lugnet.

Men inte så himla länge till! Denna vecka blir dock relativt lugn, förutom att jag ska förbereda mig psykiskt för att Clara ska sova sin allra första natt borta på lördag....... Hon kommer nog tycka det är saksamma om att vara hemma eller hos sin mormor. Värre blir det för mig. :( :(

Veckan efter det blir det full fart då Clara fyller år och vi planerar och ordnar ett stort kalas. Kul!


Så vi hörs väl om någon vecka eller så igen. 

Likes

Comments

Hej! Som ni kanske redan förstått så gör vi en ganska stor grej utav Claras kalas. Vi har hyrt lokal och beställt dekoration sen flera månader tillbaka. Idag skickade vi efter inbjudningskort som nog kommit till rätt hand inom två veckor! Här nedanför är Claras (min) önskelista.

Från Lindex!

Kläder från newbie (kappahl) Vet att det är lite samma kläder på båda bilderna (för att jag inte hittade bra bilder på allt när jag gjorde den andra)

Men för att förtydliga! Det är volang på baksidan av leggingsen. Finns i både ljusare och mörkare rosa, och med matchande body till.

I storlek 80-86. 80 kommer hon kunna ha under vår-sommar och 86 under sommar-höst!


Tycker man däremot att kläder är aaastråkigt så finns detta! Det övre från jollyroom och det nedre från miniroom.

När det gäller leksaker är det mest tips! Clara gillar klossar, bilar, sånt som rullar, låter och man kan banka med.

Likes

Comments

Hej! Tänk för att idag blir Claran 11 månader. Om en månad fyller hon ett helt år?! Det snabbaste året i hela mitt liv.

Igår var vi hos vår nya BVC. Jag är supernöjd! Det känns hur bra som helst och jag förstår inte alls varför vi inte bytt tidigare.

Claran är numera 75,5 cm lång och 8,7 kg tung. Långsmal kan man väl kanske säga. 2 cm på en månad! Bra jobbat.

Här hemma är det full fart. Hon kryper snabbare än vinden, är alltid på väg någonstans, klättrar över allt som kommer i hennes väg, river allt och lite till samt går efter möbler.

Sen hon började ta sig mer framåt på fötter har hon pausat lite på språket. Det kommer ut mycket ljud som inte är särskilt tolkningsbart. Annars är det mest mamma, pappa, där, tack och lampa (?) Även "dissdiss" eller "diss" som är Isac. :)

Favoritmat är allt inom fruktväg, broccoli, ärtor, macka med mycket smör, fruktpuré och smoothies samt en av hipps vegetariska matburkar som heter något med zucchini? Den finns dock inte på något Ica vi brukar hänga på. Osis.

Favoritlekar är att riva, kasta omkring med kuddar i sängen, leka med nappar, kasta ut saker ur lådor och skåp, prassla med plast, läsa bok där man klappar djur och leksaker som låter då hon lärt sig att trycka på knappar.

Sen en vecka tillbaka sover hon nu hela nätter!

Kl 06:30 äter hon cirka 120 ml ersättning och somnar om till 08-09, vid 10 äter vi frukost som består av mackor, frukt, ägg osv.

12 får hon 150 ml ersättning och somnar igen och sover nästan två timmar!

Vid 15 äter hon en smoothie/grötklämmis och vid 17-18 är det middag och då äter hon samma som oss eller en matburk! Hon gillar inte mat speciellt mycket så om hon ätit dåligt brukar hon kunna få i sig 50-90 ml ersättning efteråt.

Klockan 20 är det läggdags! Då äter hon 180 ml ersättning och somnar gott.

Lite stök under natten då hon alltid varit i behov av närhet, men bara man finns där bredvid sover hon tills solen går upp!

Man kanske skulle kunna ha tio barn ändå?

Likes

Comments

Hej! Idag fyller pappan i familjen hela 25 år! Kan knappt förstå att det är åtta år sedan vi träffades för första gången och jag blev kär direkt. Han skulle fylla 17 och jag var bara 15 år gammal!

Dock tog det nästan hela fyra år innan vi insåg att vi passade rätt bra ihop. Och här står vi nu! Tre år som sambos och föräldrar i elva månader. Det kunde man aldrig tro den där januarikvällen år 2009.

Av oss fick han en vinylskiva (då han fick en spelare av sina föräldrar) och ett säsongskort på Gröna Lund då det finns flertalet konserter han vill se i sommar! Själv ser jag mest fram emot mall of scandinavia och newbiestore. :) winwin.

Likes

Comments

Hej! Igår var pappan ledig och hemma med oss, vi tog oss en promenad till en lekpark i området där vi kollar hus. Vi hade med oss matsäck, gungade och fikade tekakor.

Likes

Comments