Hej! Idag fyller pappan i familjen hela 25 år! Kan knappt förstå att det är åtta år sedan vi träffades för första gången och jag blev kär direkt. Han skulle fylla 17 och jag var bara 15 år gammal!

Dock tog det nästan hela fyra år innan vi insåg att vi passade rätt bra ihop. Och här står vi nu! Tre år som sambos och föräldrar i elva månader. Det kunde man aldrig tro den där januarikvällen år 2009.

Av oss fick han en vinylskiva (då han fick en spelare av sina föräldrar) och ett säsongskort på Gröna Lund då det finns flertalet konserter han vill se i sommar! Själv ser jag mest fram emot mall of scandinavia och newbiestore. :) winwin.

Likes

Comments

Hej! Igår var pappan ledig och hemma med oss, vi tog oss en promenad till en lekpark i området där vi kollar hus. Vi hade med oss matsäck, gungade och fikade tekakor.

Likes

Comments

Hej! Jag har så himla fullt upp så bloggen blir lidande. Varje lördag i över en månad framöver är vi fullbokade!

Dom allra viktigaste händelserna är 11 mars då jag och min vän Sandra håller i barnvagnsmarschen här i Sundsvall. Just nu jagar vi sponsorer och planerar!

Annars är ju Claras 1-årskalas den 25e mars typ årets grej! Vi har bokat lokal och ska fixa inbjudningskort fort som attan!

Igår var jag och Clara förbi gudmor Nina för lunch och fika. Vi tog en långpromenad i solen på nästan två timmar, fram och tillbaka mellan sidsjön och södermalm sicksackade vi mellan gator.

Imorgon ska jag på arbetsintervju! Iiiih. Får se vad jag kan erbjudas. Hörs!

Likes

Comments

Hej! En liten i familjen blev sjuk och har nu varit sjuk typ en vecka. Vi har varit isolerade. Den enda friska luften jag fått är kvällspromenaden till Ica.

Istället har vi - rensat hennes garderob på typ allt i 68.

Sett på serier.

Slut.

Men nu är hon pigg! Lite snorig bara. Så idag var vi på promenad för första gången sen förra söndagen. Norrland, februari och 8+. Och en långhårig hund. :):):)


Insåg även då att vi inte alls rensat ut allt i 68. Som till exempel denna jacka. Nästan fem månader mellan bilderna. En stadigare bebis. En smutsigare hund (som inte ens får vara med på bild) men typ samma storlek. Har jag sagt att vi tillsätter rapsolja och extra smör i typ allt?

Likes

Comments

Hej! Igår var vi på kalas för Claras yngsta kusin som fyllde två! Tiden går så himla fort. Även fast dom just nu mest bråkar om leksaker så kommer dom nog ha väldigt kul ihop i framtiden.

Efter fika lämnade vi barnet och kalaset för lite ensamtid i staden. Jag blev nämligen utbjuden på dejt! Vi åt på pinchos. Jag prickade rätt på alla rätter jag valde och är supernöjd. Vi hade ett tidigt bord, pratade om Clara cirka exakt hela tiden, drog tidigt och köpte godis innan vi hämtade upp henne igen. Knappt tre timmar var vi borta. Så kan det gå!

Vid 21 somnade den lilla och vi dukade fram gott och såg på Kentdokumentären innan vi gjorde natten.

I morse vaknade vi strax efter 9 då en liten klöste mig i näsan och ropade på mamabapa. Vi har haft en riktig hemmadag idag. Mysigt det också!

Efter vilan tog vi oss ut på långpromenad i området där vi kollar hus och vandrade in på förskolor och kände på läget. Känns helt ok att Clara börjar på förskola om ungefär ett halvår. Jag tror hon kommer ha superkul. Värre blir det för mig.

Likes

Comments

Förra veckan var vi på BVC och hon är numera 73,5 lång och 8,5 kg tung. Vi fick oss en liten känga då hon vuxit och gått upp så pass lite, jag själv tycker väl inte att hon har så mycket annat att brås på, men nu ska vi tillsätta (ännu) mer fett i hennes mat!

Hon använder storlek 68-74. 68 i alla utom bodys, 74 är lite stort, långt i ärmar och sånt.

Clara kryper för fullt nu, började med det vid 9,5 månad på ett ungefär efter några veckors rumphasande. Hon reser sig mot allt, helst på knä, men tar sig upp på fötter med.

Favoriten är fortfarande att få sitta och plocka med sina saker, nappar och klossar. Att få riva torn man byggt upp, krypa iväg till poolen och själv få bestämma vilka leksaker man ska leka med.

Hon är så medveten nu och härmar det man säger (än så länge bara när man frågar om hon kan säga mamma/pappa och tack) Hon dansar till musik, vinkar och försöker allt för ofta med (misstaget) att resa sig upp utan stöd.

Nya ord hon säger (på sitt språk) är "tack", "mer" och "är det?" Hon är nyfiken i en strut och undrar alltid vad saker och ting är och vart dom är.

Äntligen har maten släppt! Nu äter hon det mesta med sked. Fortfarande lite liten i maten kan jag tycka. Nu har vi helt slutat amma dagtid, helt utan att ersättning är inblandat (!!!!!) Men har börjat med 1-2 flaskor per dag när hon äter lite dåligt då BVC inte tyckte hon hade gått upp allt för bra.

Clara är en liten clown och vet precis hur hon ska göra för att busa till det. Samtidigt som hon är världens tok, sällan still och alltid bus, så är det ändå lika nära till gos, krypa upp i famnen, pussar och en kind mot min.

6 tänder, 10 fingrar och 10 tår. ❤

Likes

Comments

Hej! Förlåt för dålig uppdatering, det har helt enkelt varit så fullt upp så jag har inte haft en sekund över!

Clara är i princip aldrig still nu för tiden, knappt när hon sovet. Det är sällan hennes leksaker duger utan hon ska krypa, krypa och krypa. Krypa till hallen och äta grus, dra i Isacs matskålar, dra i sladdar, leka med toaborsten (...) Allt vi gör hemma är att leka jagis och försöka få henne att stimuleras på annat sätt, men klossar och pussel är ju inte allt för kul.

Förra veckan var det både BVC (skriver om det i nästa inlägg) och så tog vi oss en fika och babyhäng på stan med Sandra med Astrid, Sophia med Franklin och Madeleine med Ellie.

Den här veckan har jag hittills hunnit byta BVC (äntligen!!!), ändrat datum och lagt till fler önskemål om förskola och planerat himla mycket med Claras kalas!

Nu är det mesta klart, bara dekorationer som ska fixas och det som ska förtäras som ska köpas. Tur jag får hjälp från alla håll och kanter!

På torsdag kommer Sandra och Astrid hit och vi ska ta den längsta promenaden någonsin, och på lördag blir det kalas för Claras yngsta kusin och sedan lämnar vi Claran där med sin mormor. Jag blev nämligen utbjuden på dejt!!

Likes

Comments

Hej! Idag har jag gjort storkok. Påminn mig om att aldrig någonsin göra det när jag är ensam med barnet igen. Aldrig någonsin.

Men nu är frysen fylld! 17 burkar fyllda med kycklinggryta med potatis, morötter och broccoli eller torsk med potatis och blomkål och lite dill. Fem smoothies av rotfrukter och apelsin, sju grötklämmisar med aprikos och mango, fyra stora burkar med äppel- och päronyoghurt/smoothie, tre burkar med aprikospuré och två islådor med katrinplommonpuré.

Det tog sin lilla tid kan jag säga! Jag tror inte jag gjort annat än att laga mat, och städa efter mig idag. Stackars barn lär haft den tråkigaste dagen i sitt liv.

Imorgon tänkte jag skriva ett 10-månadersinlägg. Hörs!

Likes

Comments