Header

Jag skäms! Vad har hänt? Jag har inte skrivit på evigheter. Jag for till Umeå och sen dog jag, sommarlovet tog över.
Men jag är back!

Så för att jag ska kunna komma i fas igen så gör jag en kort uppdatering, inte i kronologisk ordning.
Vad har hänt sedan sist?

Min Monstera har fått sitt första nya stora blad sedan den flyttade hem till mig. Jag har varit väldigt smart och lämnat mitt minneskort i Skellefteå och har därför inte kunnat fota något.
Jag har varit på Stadsfesten i Skellefteå och Hamnfestivalen i Luleå.
Min familj har firat midsommar i stugan.
Jag har börjat odla solrosor! De är bara några centimeter höga just nu men är väldigt söta, har heller ingen bild på dem.
Har även varit nära på att ta död på mina örter (citronmeliss och grapefrukt mynta) några gånger. Dessa örter, speciellt citronmelissen är väldigt känsliga och kräver vatten ungefär varannan dag. Så de gånger jag har åkt till Skellefteå och lämnat dessa ensamma i några dagar har döden varit nära, men jag har lyckats få liv i dem varje gång!
Vi har även äntligen fått i våran båt i havet.

Och i detta nuet som jag skriver detta sitter jag på en buss påväg till Skellefteå efter en dag fylld av städning och inget annat, även gårdagen spenderades med att städa. Igår låg fokuset på badrummet och hallgarderoben, men idag låg det på mitt rum.
Men nu ska jag snart kliva av bussen och umgås med Jimmy, för imorgon åker jag och han ut till deras stuga och blir där till fredag.

Ha det bra nu!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Helgen har spenderats med min underbara syster i Umeå. Jag har alltså sett min älskade Håkan live! Jag kan knappt tro det.
Umeå bjöd på lite shopping, konserten, IKEA och mycket bilåkande, men det var helt fantastiskt. 

Ha det bra nu!

Likes

Comments

På Youtube och andra nätvärk så har det varit mycket prat om ett par makeup removing wipes, speciellt från en Youtuber som heter KathleenLights på Youtube. Hon har väldigt känslig hy och är även väldigt torr i hyn.
Jag har hört mycket bra om dessa runt om bland amerikanska Youtubers, och har då förstått att dessa bara fanns i USA.
Så jag levde vidare mitt liv utan cleansing wipes. Ända tills för någon dag sedan då min syster bestämde sig för att införskaffa en cykel, så vi åker till XXL här i Luleå och vid kassan.. Ser jag en guldgruva av Simple Kind To Skin Cleansing Wipes. Jag ville självklart köpa dessa direkt och när jag står i kön med ett dubbelpack av dessa läser jag på förpackningen "removes waterproof mascara". Jag föll ju av stolen.
Köpte dessa direkt och har använt dem några gånger men aldrig med vattenfast mascara. Det återstår att se.

Men vad kan vi då säga om dessa?
De innehåller Vitamin B5 och Vitamin E, vilket är bra för de med torr hy. De innehåller inte några artificiella dofter eller färgämnen. De innehåller heller inte alkohol eller parabener.
De är dermatologiskt testade. Jag letar information och hur vidare de testas på djur och jag tycker att hemsidan ger ett vagt svar. Men här kan man läsa om det och då får man tolka svaret som man själv vill.
http://www.simple.co.uk/about-us/frequently-asked-questions/answer-detail/383335/

Vad tycker jag sammanfattningsvis då?
Jo, jag är glatt överraskad. Jag har aldrig varit ett fan av wipes men dessa tar verkligen bort allt smink, de doftar inte konstigt eller starkt. De är väldigt mjuka och inte hårda mot huden alls. Så hittills tycker jag väldigt bra om dem men vi ser ju också om de tar bort vattenfast mascara eller inte. Får testa det någon dag här framöver.

Ha det bra nu!

Likes

Comments

Tavelhyllan är inredd. Nu ska ni få veta ett i-landsproblem som jag har, jag vet aldrig hur jag ska inreda min tavelhylla/tavellist.
Jag vet, inte så stort problem men jag som alltid vill vara stolt över mitt rum och hur det ser ut, tycker det är extremt jobbigt eftersom att det är en av två saker som är på en av mina väggar. Jag har den en spegel och min säng mot den väggen så den syns väldigt väl i mitt lilla rum.

Men nu finally, har jag blivit relativt nöjd. Jag har länge haft uppe ett uppslag i en Volt-tidning, klädaffären ni vet. Och jag har varit trygg med det men såklart som med allt annat så blir man ju less tillslut, och den dagen kom.
För några dagar sedan fick jag nog och tog ner tidningen och hade ett stort hål bland mina små söta tavlor som jag alltid haft och inte är less på än.
Det fick stå så i några dagar tills jag insåg att jag i påskas fick två Ikea ramar från mormor men de blev aldrig uppsatta eftersom tavelhyllan var ju full. Detta var även likadana ramar som jag hade till mina andra små, om jag skulle gissa så tror jag att det är 10x15 ramar..
Då ville jag ju fylla hela listen med söta tavlor, men det saknades typ två eller tre ramar för att täcka den på ett utseendemässigt tillfredställande sätt.

Men när jag var i Stockholm i januari så köpte jag ju självklart Håkan Hellströms bok. Som också råkade vara perfekt bredd för att sätta på listen.

Och detta blev resultatet. Jag är för tillfället väldigt nöjd och tycker att jag löste mitt i-landsprobelm väldigt bra.
Jag har ritat alla dessa själv men jag har fått inspiration av nätet, den på tjejen som har paradiset mellan benen har jag sett som tatuering och gjort en likadan eftersom att den var så sjukt vacker. Den som har gjort den heter thelosangelesriver på instagram.

Känner mig nöjd.

Ha det bra nu!

Likes

Comments

Jag har äntligen fått en till familjemedlem och som jag har väntat och letat. Jag är nu ägare av en Monstera deliciosa. Enda sedan denna underbara växt blev populär för några år sedan har jag velat ha en men det har aldrig blivit av, men de senaste månaderna har jag varit på jakt. Jag har letat överallt, i hela Luleå men aldrig har den funnits någonstans.
Men idag for jag och mamma förbi till Blomsterlandet, för att du vet kolla en extra gång. Och ta me fasen, tror ni inte den fanns. Så jag började såklart gråta lite, krama mamma, krama växten och du vet det man brukar göra när man ser en grön växt på tisdagseftermiddagen. Men jag tittade bara de olika som fanns och det var som kärlek vid första ögonkastet (som vanligt när jag köper växter), jag såg direkt den jag ville ha. Den jag skulle ha.

Och här är den!

Visst är den underbar? Lite mossa i jorden som måste bort och tänkte även höja den lite i krukan men annars är den ju rena drömmen.

En lättskött grön fin växt som i vissa fall kan få ätbara frukter, jag har själv aldrig ätit någon men det sägs att de är goda. Växten behöver inte direkt solljus utan någon meter in i rummet från fönstret är en perfekt plats.
Som många andra lättskötta grön växter ska man låta jorden torka upp lite mellan rikliga vattningar.
Den mår även extra bra av växtnäring för gröna växter, låg dos i vattnet från våren till hösten ungefär en gång i månaden.

Men den eviga frågan varför är bladen flikiga? Jo det sägs vara så att växten kommer ifrån områden där det har blåsigt mycket och då har växten skapat naturliga hål och flikar för att överleva blåsten utan att gå sönder. Det är säkert fler anledningar än denna men detta är en av teorierna. Dock vet jag att växter kommer från Mexico och Centralamerika.

Så en liten presentation av min nya vän. Ni kommer antagligen få höra mer om den.

Ha det bra nu!

Likes

Comments

Ja nu var det måndag och ny vecka. Har just ätit en underbar frukost med hemmagjord müsli och fil.

Älskar inte alla en härlig mobilbild?

Snart bär det av mot skolan med den mest extrema tandvärken jag någonsin varit med om.. Visdomständerna är ett hatobjekt. Hoppas jag överlever utan att slita ut tanden på mig själv.

Ha det bra nu!

Likes

Comments

Nu påväg mot mitt hem. Skönt att åka hem men tråkigt att lämna Jimmy. Dock hinner han och jag ses en sväng på fredag för han åker utomlands och flyger från Luleå, så då sover de hos mig. Men jag sitter båthamnsvakt den natten så de får stanna så länge de orkar och sen åka till mig och sova.

Men nu är studentfirandet för honom klart och till veckan blir det jobb. Tror han är nöjd med studentdagen, det var väldigt trevligt.
Annars har helgen verkligen varit underbar. Men imorgon är det tillbaka till verkligheten i skolan. Har inte många lektioner men bara att man måste dit är ju en börda nog.
Men efter tisdag så är det över.
Fick bli en kort check-in eftersom att jag sitter på bussen just nu.

Ha det bra nu!


Likes

Comments

Äntligen framme i Skellefteå efter en lång bussresa på ungefär två och en halv timme. Men det var svalt och skönt på bussen och jag fick låna min älskade mammas hörlurar så det gick att överleva resan.

Idag är då sista dagen på studentveckan för Jimmy, den avslutas galet och crazy med en film och myskväll med mig. Wohoo! Haha, skämt åsido så blir det jätteskönt att få träffa han.
​Det blir nog bra med en lugn kväll ikväll eftersom att han springer ut tidigt imorgon, så sjukt roligt. Och om ett år så är det min tur, om jag nu överlever skolan tills dess.

Vet inte hur jag kom och tänka på detta (öhh, jag tänker på det hela tiden snarare) men om en vecka och två dagar så ska jag se Håkan Hellström, hur sjukt är inte det? Jag kommer vara den lyckligaste personen på planeten. Älskade Håkan.
Visst det finns många som inte håller med mig om det, men jag bryr mig inte. Med Håkans musik är det verkligen så att antingen älskar man den eller så hatar man den och tycker att det är falskt och hemskt.
Jo, såklart så förstår jag ju varför och hur man kan tycka så, men samtidigt så förstår jag inte. Det jag gillar/älskar med Håkan är att hans musik har en mening, den säger något. Den talar till en rakt i hjärtat men den gör väl antagligen inte det för de som inte uppskattar hans musik.
Sen tycker jag personligen att låtarna är allmänt bra gjorda och skrivna, men som sagt så tycker inte alla men det är väl lika okej det med. Så länge man inte trycker ner eller inte accepterar att alla inte tycker lika, för annars blir jag arg. Haha.

Gud det var inte meningen att gå in på djupet om Håkan, jag behövde väl bara skriva av mig inom ämnet. Men då fick vi in lite tankar helt plötsligt i inlägget.

Men annars då, hur är livet?
Jo det är väldigt bra just nu. Tar sommarlov om en vecka, har två skoldagar kvar. Sen är det över, förutom hela året efter men vi glömmer det för tillfället och är glada över sommarlov istället.
Detta blir även min halvt lediga sommar sen sexan så det känns bra. Jag har en anställning på restaurang Luleå i Kulturens Hus, men jag lär inte jobba mycket i sommar. Jag sitter även hamnvakt i båthamnen på Bergnäset och det lär nog bli lite kvällar hit och lite kvällar dit. Så helt fattig kommer jag inte att vara.
Men annars är det inte så mycket mer än så.

Ha det bra nu!

Likes

Comments

Vad har jag gett mig in på?

Vi ger väl detta med blogg en till chans, jag ska dock se till att detta inte blir som alla andra hundratals gånger som jag försökt skaffa blogg.
Jag ska se till att jag vill skriva, jag tänker skriva om det jag tycker är intressant och gillar. Det lär bli mycket i vardagen självklart men även inredning och mina tankar om saker och ting.
Jag skulle vela att denna bloggen skulle kunna bli som min dagbok men vi ser väl.

Lite om vardagen då.
Denna dagen har bestått av förhoppningsvis mitt sista matteprov någonsin (iallafall på gymnasiet), behövde inte vara på engelsklektionen så sen klockan tio har jag haft håltimmar. Men snart bär det av hemifrån mot skolan igen för en till lektion, film och tv produktion.
Efter det åker jag till Skellefteå för att se min boo ta studenten, jag är ofantligt stolt och glad. Kommer att vara där hela helgen, jag åker alltså hem på söndag och om jag har tur följer han med mig upp till Luleå då och stannar några dagar.
Det var min dag och lite annat.

Ha det bra nu!

Likes

Comments