Header

Allmänt, Red Fire, Vardag

Det har varit väldigt fint väder nu i helgen! Men Fire råkade ju såklart trampa av sig en sko i lördags, så mina planer förstördes lite grann.
Jo, det var ju så fint väder så jag tog och borstade Fire ute. Och i slutet släppte jag lös honom en sväng och han för iväg som ett skott. Så ja, då trampade rödisan av sig skon. 🤦‍♀️ Jag hittade den, men ändå.

Jag red då rätt lugnt på utebanan, men han vart lite halt så jag valde att skritta ut istället. Fire var väldigt fin så det var lite synd :/
Det var ju väldigt fint väder! Så vi hade ganska mysigt ändå.

När vi kom tillbaks så tog jag av Fire sakerna och släppte ut honom lös i paddocken så han skulle få rulla sig. Men nej. Hästen som vart lite halt sprang runt, runt i hisklig fart med bocksprång och rusher inlagda lite här och där. Hahah😂❤️ (video på min insta: emmaanderzz0n

Och i fredags så red jag också på utebanan! Det var ju väldigt fint väder då också! Så jag red lite dressyr. Fire gick jättefint, bara det att jag inte fick med utsidan av honom, den var bara stel. Men när jag äntligen kämpat med den kändes det riktigt bra. Fire var i allmänhet rätt spänd i början. Inte stel, men spänd. Det lossnade också efter en stund.

Igår så hade vi fortfarande inte slagit på skon. Så jag, Fire och Erik gick på en promenad istället. Det har ju varit ett sådant suveränt väder nu i helgen!
Efter stallet igår så åkte vi en sväng till Bobo och hälsade på honom. Det var länge sedan nu❤️ Jag ser verkligen fram emot framtiden!🌸

Annars så har min helg bara bestått av att städa! Röja och städa inför visning och fotografering av huset! Så det har liksom inte varit så intressant😉

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Red Fire

Igår fint, idag moln. Ingen snö iallafall. Det är ju positivt. Och så värst kallt är det ju inte heller.

Nej, nu halkade jag in på detta med VÄDER igen! Som sagt, det är för att jag suger på att inleda...

Ja, men det är ju svårt. Särskilt nu eftersom jag inte har något att skriva om. Dessutom så är det rätt så mycket plugg osv så jag halkar lätt efter. (Nu höll jag bokstavligen på att gå in i en bil!) Men det får det bli ÄNDRING på! Håll ut en dag.

Igår så var jag stalledig. Så jag bloggade ingenting. Och idag så ska jag nu hem först och sedan till stallet. Vi hoppas på en uteritt (om det är ljust) annars kanske paddocken..? Jag har både hoppat och ridit dressyr denna veckan så jag ska försöka variera mig lite.

Ha det bäst❤️

Likes

Comments

Allmänt, Red Fire, Träning och Tävling

Alltså jag har jättemycket träningsvärk i mina ben. Mycket är nog ifrån i måndags, men även efter fyspasset på idrotten igår och ridpasset igår gjorde det säkert inte bättre. Jag har skåp på övervåningen i skolan och trapporna kommer att bli min död tror jag. Fast, bara att hålla ut. Jag har stalledigt idag så då kan jag vila mig lite.

Igår så ställde jag fram lite studs och ett kryss som sedan blev en liten oxer. Nu skulle Fire få lite mjölksyra istället. Och jag tror att det lyckades. Han blev ganska svett så jag är nöjd.

I uppvärmningen var Fire stel som en pinne och seg som sirap. Han blev bättre och bättre och när jag till sist var klar med att aktivera honom så var han riktigt fin. Så jag arbetade honom ett varv för att se så han var där jag ville ha honom och det gick också helt okej så jag började hoppa. Och på en gång kände jag att han fortfarande var stel och inte lyssnade.

Så det resulterade i att jag tog bort stigbyglarna och började jobba honom. Och denna gång gav jag mig inte utan han fick springa på tills han lyssnade till 100%. Och det gjorde han till sist. Så när han äntligen var lydig, uppmärksam och inte stark och stel började jag hoppa. Då gick det betydligt bättre. Dock så blev det omtramp hela tiden, men själva sprången satt fint.

Likes

Comments

Vardag , Red Fire, Träning och Tävling

Fin söndag, dålig måndag.
Jag tycker att jag pratar för mycket om väder i mina inlägg. Väder pratar man ju om när man inte har något annat att skriva. Men det har väl en poäng, jag vet ju inte hur jag på ett intressant sätt ska börja ett inlägg eftersom jag fortfarande inte vet vad det jag skriver kommer att handla om. Jo, förhoppningsvis mitt ridpass igår men ändå, jag tror ni fattar.

Ja, måndag. Såklart så är ju inte den dagen särskilt omtyckt. Inte av mig heller, men om jag får erkänna det så finns det värre dagar. Iallafll schemamässigt. Dock så är det värsta med måndagar att man vet att man har så långt till helgen.
Jag vet inte. Det finns nog många olika sätt att tolka det på.


Jag red iallafall Fire ett mjölksyrepass igår. Och inte för honom då, utan det var jag som fick mjölksyra. Jag red nämligen ett dressyrpass (med hinder😝) på 40 min UTAN stigbyglarna.
Framskrittningen gick ju bra. Fire var lite smått lat, men det gick ju såklart över.
Jag travade fram och red lätt. Poängtera, UTAN stigbyglar.(!) Det gick bra, men om man säger såhär: Mina ljumskar (stav på den) typ dog...!

Men hästen gick på fint, så jag var nöjd. Jag tog även lite galopp och när jag sedan började arbeta honom så gick han jättebra! Lite omotiverad i början samt lite seg i både driv och form, men efter några varv så lossnade även det och emot slutet så gick han riktigt himla bra. Det är jätteroligt! Så jag arbetade honom på samma sätt i galopp och gjorde några byten. Fire har väldigt svårt med byten. Det blir oftast korsgalopp. Dock så på tävling och träning brukar han byta själv. Men jag har upptäckt att när jag arbetar honom på det sättet i galoppen så får han lättare och byta och dessutom så byter han på mitt kommando väldigt bra. Så vi grejade några sådana.

Nu kände jag mig ganska klar. Jag ville inte jobba honom mer nu när han gick så klockrent. Så jag ställde fram ett hinder på kanske 60 cm och börjar hoppa. Eftersom han är så lösgjord känns det som att styra ett moln. Förutom i hoppen då när han hoppar till taket och ner. Haha, nej. Kanske inte. Men han tog iallafall i med ryggen och eftersom att jag fortfarande inte har några stigbyglar så blir det ett rejält språng. Men jag ser det bara positivt att han är så sjukt motiverad och glad. Det är ju liksom motivationen som har varit bristen för hans del.

När jag hoppat några gånger sänkte jag ner hindret till runt 20 cm och började leta distanser. Och efter det så gick jag in😍

Jag tror att Fire gick så bra eftersom jag kom ner i sadeln på ett bättre sätt. För igår gick han faktiskt riktigt himla bra!

Bild 1,2,3 (hoppen😛)
Bild 5,4 Fin uppsittning där Emma😎
Bild 3 That trav...!!!

Bild 6 👇 Fin🤤
(Fast alla bilder va suddiga så sry😶🙂

Likes

Comments

Allmänt, Red Fire, Träning och Tävling

I'm back! Och denna gång med en ny iPhone! Jag har haft min iPhone 4 sedan ca 2014. Den har börjat gå ur tiden, om man säger så. Så idag så slog jag äntligen till på en iPhone SE! Jag är fram tills nu VÄLDIGT nöjd! Det är så skönt att slippa vänta på långa laddningstider och buggar när skärmen frusit. 💁 Not anymore!

Det har, som jag sagt innan, varit stilla här eftersom min mobil försvann i torsdags. Den var i tvättmaskinen. Mamma upptäckte att den var där innan hon satte på den. TUR för mig! Erik hade trott att det var hans, lagt den i hans ficka och slängt hela det plagget i tvättmaskinen. Damn vad smart🤓🙄

Igår så var vi med på en pay and jump där vi står med Fire. Erik startade 40 cm och jag 60. Etiks runda var felfri. Han körde säkert och lugnt. Jag är riktigt stolta över båda två. Det var riktigt bra kämpat faktiskt! Och när jag hoppade upp var Fire väldigt fin, men behövde trappas upp. Så Ewa gav mig ett bra tips och det ledde till en felfri, lugn och sansad ritt för mig också! Dessutom så blev det bara något omtramp, vilket betyder att jag lyckades med att hålla en bra distans passet genom😊

På eftermiddagen var vi ute och fixade på tomten samt på kvällen åkte vi och käkade på Alfie. Det var sjukt gott! Jag åt plankstek som var riktigt riktigt bra. 5/5🌟

Idag så har det varit tvärtemot igår. Jag har inte gjort NÅGONTING vettigt känns det som!

Hela förmiddagen sov jag bort. Vid lunch åkte jag och pappa och införskaffade mobilen. Den har jag suttit och fått iordning på hela eftermiddagen och för kanske en-två timmar sedan så var vi i stallet en snabbis. Nu har jag städat (hyfsat) klart inför försäljningsbilderna på huset och ska (skulle egentligen gjorts för flera timmar sedan) sätta mig med läxor. Vi har prov i biologi i veckan samt teknik och engelska ska kollas över!

Ha en jättebra söndagskväll (och hoppas ni har förståelse över att jag inte har jättemånga bilder ännu på mobilen. Så ni får nöja er så länge😂💕) !

Likes

Comments

Allmänt

Jag har tappat bort min mobil! Den är helt borta. Jag får lite panik eftersom jag vet att den är hemma, men inte hittar den. Jag sökte igenom hela huset två gånger, men nej! Så därför har det varken kommit inlägg på förmiddagen och det kommer inte heller något på eftermiddagen idag. Det får bli så. Så ni bara vet vart jag har varit. Kram<3

Likes

Comments