Header

Vardag

Hello! Haha, jag känner att det här med bloggandet är stabilt, not. Men jag skriver utkast för fullt som jag ska publicera nästa vecka. Jag sätter igång mera då🍃
Igår var det torsdag, idag fredag🎉 Igår så hade jag lite beslutsångest vart jag skulle rida, men det slutade med att det blev dressyr i ridhuset och han var jättepigg🌸 Lyckat blev det iallafall ändå🍃


Jag tänkte bara kika in och säga att jag lever.💗

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Red Fire, Vardag , Allmänt roliga saker

Måndag, check. Tisdag likaså. Idag är det onsdag. Dagens jobbigaste dag tror jag. Vi har två mattelektioner bland annat. Nu vet jag dock inte om läser då. Jag hoppas det!!
Jag tycker däremot att dagarna har varit lite knasiga. Måndagen kommer jag inte ihåg, så jag tror att det var månad igår och tisdag idag. Så irriterande! Iallafall efter femtioelfte gången
🐥

Igår var det tisdag! Det var lite synd att jag inte hann blogga, men jag hade inte tid. Fire skoddes och hovslagaren kom precis när jag anlände till stallet. Så jag stod och pratade med honom en stund. När han var klar så red jag och Tuva ut barbacka i skogen💗
Till sist åkte jag hem, åt och min mobil laddade ur😊

Likes

Comments

Vardag , Red Fire, Allmänt roliga saker

Sitter och väntar på bussen. Vi slutade tidigt idag, men inte så tidigt att jag skulle hinna med förra bussen till stallet. Så jag hade femtio minuter på mig från det vi slutade...

Vad gör man på femtio minuter då? Jo, man går först och köper mellis på Ica. Jag mutade två killar i min klass till att hänga med, i utbyte mot att de fick låna pengar till choklad😂 Sedan så går man runt gymnasiet och en sjö. Därefter äter man själv lite choklad och sätter sig och väntar. Och medan jag skrev detta kom bussen också. Den var tidig för en gångs skull! Så jag höll på att missa den! Ren tur att busschauffören såg mig och mina vinkar! Haha,!

Idag är det måndag och hittills har dagen varit bra. Vi har läsvecka, så vi läser mest hela tiden!👍 Skönt, jag gillar att läsa.

Nu ska jag till stallet. Ikväll är det träning för Fredrik, så jag och tjejerna rider dit. Men vi får se om det blir hem också, då sist var det läskigt!😞 Det känns liksom obehagligt sådär första gångerna.

Likes

Comments

Helg, Red Fire, Träning

Nu har jag på riktigt skrivit detta inlägg i en dag! Jag började klockan tolv idag och får det äntligen publicerat nu, tio/elva timmar senare! Har tänkt skriva klart det hela dagen, men det gick ju inte så bra. Men jag tar det ändå från början och allra först tar jag om ridpassen, så kan det allmänna komma sedan...I fredags så red jag ju dressyr med markbommar. Jag brukar komma till stallet vid 16.15 när jag tar bussen, vilket jag såklart INTE hade tänkt på så jag hade bokat ridhuset för hoppning klockan 16-17. Så jag skyndar mig rätt rejält, springer från bussen, kastar på mig kläderna, springer in men Fire osv. Men jag hinner faktiskt rida i en halvtimme iallafall! Men det går inte så bra. Jag hade tre bommar som jag travade över och han bara drog iväg i vänstertygeln. Annars var passet helt ok.


Igår så red jag också markarbete, men för Christine! Och Fire gick hur bra som helst. Vi körde en längre serie och tillslut trampade han på fint! Jag var hur nöjd som helst!

Idag så red jag ett lättare dressyrpass. Fire var fortfarande lite motsträvig och hård i vänster, men han gjorde ändå som jag sade. Så jag avbröt och red ut en tur i skogen. Det fick bli lilla varvet. Jag stötte först på en löpare, så båda av oss blev rädda. Han kom så plötsligt! Men sedan så mötte vi en häst. Vi var i galopp och den andra travade. Men Fire skötte det fint, dock inte jag. Han tog nämligen ett uppehåll i galoppen och jag fortsatte. Det slutade då med att jag dödade mitt lillfinger och såg ut som ha

n på bilden nedan, Hahhah. Tjejen på den andra hästen sade:
-Bra av dig att sitta kvar!
Och där satt jag på sne med brutet lillfinger och såg lagom dum ut. Jag fick ur mig ett nervöst fnitter och ett JA! Hahhah, jag dör😂

Annars så har vi gjort allt och ingenting i helgen. Vi har bakat knäckebröd av frön, slappat, tonat mitt hår, chillat, slängt skräp, legat på soffan och också kollar på Tv. Haha!

På tal om håret, ja! Vi tonade det faktiskt! Det var meningen att det skulle blivit kastanjebrunt med ett rött inslag, men det blev som min gamla hårfärg med lite rött i... Egentligen var det inte alls så som jag ville ha det, men det blev snyggt ändå!🙆🏽


I morgon är det måndag igen och det är träning för Fredrik. Jag ska hoppa med en annan sadel!
Eller ja... Låt oss klargöra att den inte är ny, utan vi har haft den jättelänge och att jag har ridit i den mycket, men jag har inte använt, eller hoppat i, den på jättelänge! När jag köpte Fire så var jag nämligen så liten så att jag passade den inte riktigt, utan för ett år sedan så började jag använda Hugos sadel istället. Denna som jag ska hoppa i nu är en Wintec sadel som jag börjat rida i lite mer nu och jag har växt i den, problemet är bara att jag inte vet vem jag ska välja ☘


☘🍂🍁🌾🌼Likes

Comments

Red Fire, Planering , Förväntningar

Jag sitter här på bussen och gör ingenting, förutom att läsa igenom mitt förra inlägg! Där fick jag allt till det bra👍 Blev faktiskt nöjd...

Idag så har det varit dagens bästa dag, fredag. Det är ju egentligen fortfarande det, men jag tror ni fattar.
Igår så var det också en helt okej dag. Utvecklingssamtal, åka hem och sedan stallet. Jag var ju ute och galopptränade. Som ni såg i förra inlägget.

Nu sitter jag på bussen till stallet. När jag kommer dit Hr jag bråttom. Jag har nämligen ridhustid för hoppning 16-17. Som ni ser så är klockan över 16 00. Men det var den ända lediga tiden och hinner jag få klart honom till halv så hinner jag träna lite iaf. Jag ska bara ha bommar, så det lugnt. Lätt att ta fram och tillbaka och så hinner du öva lite på de om du har för lite tid. Man behöver ju inte värma upp 100%☺️


Så nu har jag egentligen, somsagt, bråttom. Men det är inte så mycket att göra, förens jag går av... Hatar att ha bråttom!

Jag hoppas att han är lika fin som igår! Spänstig och glad!👍

🍁🍃🍂🌿

Likes

Comments

Red Fire

Det blir kallare och kallare.

Jag hade tänkt att rids utomhus, galoppträna på sandvägarna, men mamma ville att jag skulle rida i ridhuset istället. Det var ju becksvart! Men jag red ut ändå.

Fire var spänstig och mjuk, samtidigt som han, och jag, är mörkrädd, så han är lite hispig. Jag sätter trav efter en skön lite explosiv skritt och travar länge. Jag har pannlampa.

-Shit! Där låg pannlampan på backen, hur skulle jag hitta den? Den slocknade ju! Typiskt att jag skulle tappa den NU!

Jag hoppar av och börjar leta. Fire lunkar glatt efter. Jag hittar den tillslut och hoppar upp igen. Jag fick en konstig känsla, tänk om han bockar iväg nu...

Men nej, jag sitter upp igen och han står snällt kvar. Jag visste väl att jag kunde lita på honom. Han gör ingenting med flit, han hoppar bara iväg av att han blir rädd eller sprallig!

Jag sätter trav igen. Vi närmar oss hagen med kor. Jag hoppas innerligt att de inte står vid staketet! Fire är jätterädd för kossor! Men såklart så gör de det. Min pannlampa lyser på de och speglas i ögonen. De såg ut som aliens! Inte konstigt att Fire nästan hoppar ur skorna när han ser de. Svarta, råmande odjur som har lysande ögon. Fire går motvilligt framåt. Korna står i en rad, så vi kommer inte förbi de förens om ca 50 meter.

När vi är hälften igenom så börjar han backa ner i diket för att vända och kuta tillbaka. Jag hoppar för säkerhets skull av igen. När vi är förbi korna igen så går jag in på en skogsstig. Jag sätter trav och travar fram till den större sandvägen där jag tar galopp.

Jag såg ingenting! Det hade jag inte gjort på hela turen, egentligen! Pannlampans ljus går rakt ut i dimman och försvinner. Jag har en väldigt stark och bra pannlampa, men det räckte inte. Fire galopperade så fort han kunde och skogen ligger mörk på båda sidor av oss. Bockar han nu är jag död. Det enda jag ser är vägen som ringlar sig framåt. Den är vit, allt annat är svart! Fire går fortare och fortare! Till slut är vi framme vid änden av vägen. Vi hade galopperat ca 3 km nu..

Jag tänker att man ska sluta när det går bra, att jag inte borde ta risken att galoppera tillbaka. Han KAN ju göra ett glädjeskutt!

Men jag vänder tillbaka i galopp ändå... Jag är jätterädd egentligen. Det är nog Fire också. Men något talar inom mig att jag ska vända.

Det går lika fort tillbaka och det rinner från mina ögon. Vinden svider! Det är lika kallt och jag ser lika lite. Nu så närmar vi oss kohagen igen!

Just det! KOHAGEN! Jag hade inte lust att gå förbi där igen! Så jag vänder tillbaka och galopperar tillbaka. Jag vet också att jag borde sluta när det går bra, somsagt. Men nej, jag litar på Fire. Jag är lika rädd. Det går fortare än någonsin!

Jag ser äntligen ljus!
Ridhuset! Jag saktar av och tar skritt, stänger av pannlampan. Fire blir rädd. Vi är i ljuset, men ändå är det något spöke bakom oss. Han gör dock inte så mycket. Bara studsar till. Jag skrattar. Älsklingsponny! Jag svär att det inte är många hästar man kan lita på så mycket. Allt har gått bra, vi klarade det!
Följ lova.semaan, elsawest och mira_friberg på insta förresten
😂❤️

Likes

Comments