Postad i: Allmänt, Charity, Red Fire, Vardag , Speciellt

Hej!
Vad gör ni? Själv hade jag tänkt plugga lite, men jag vet inte. Det är onsdag idag och jag har varit väldigt sjuk sedan i lördags. Hade nog hög feber redan den morgonen, men planen var att först bygga stall och sedan gå på Pride 🏳️🌈

Var på Pride i ca två timmar. Det regnade mycket vill jag säga och jag mådde ju sämst. Men. Vet ni vad? Jag ångrar mig inte en sekund... Det var jätteroligt. Konsekvenserna som kom efteråt var dock höga.

Hela lördags kväll mådde jag rent utsagt piss. 40 i feber och jag frös så mycket att när jag tillslut slutade var jag kokhet. Bokstavligen. Någon hade säkert kunnat knäcka ett ägg och stekt det på min panna ;))
Jag åt ingenting, inte ens glass. Jag bara låg och försökte sova.

Jag vaknade senare på kvällen och tog en kalldusch. Den föste bort min feber för en stund och då kunde jag äntligen äta lite mat.
Söndags. Jag vaknade helsvettig med 38 i feber. Bättre 👍 Drogade mig och for iväg till tandläkaren. Drog ut två tänder till (som för ovanligheternas skull gick fruktansvärt lätt. Burkar vara lite jobbigt med bedövningen och så, men nu funkade det galant.
På kvällen kom jag upp till 40 graders feber igen.

I måndags var det jordens längsta dag.
Jag gjorde ingenting. Hade 39 i feber och började småhosta. Blev dålig på kvällen nu också. Riktigt dålig. Hade inte heller ätit nästan någonting. Energin var på 0. Somnade vid 6, vaknade 9, åt youghurt och somnade igen vid halv tio.

Igår mådde jag faktiskt bra. Inte bra BRA, men inte hemskt. Slöade mest och åt litegrann. Hostade ännu mer och hade 37-38 i feber, vilket är riktigt bra.
På kvällen så kom vi ut och red liten (oops. Det skulle jag inte få göra egentligen, men efter all boxbyggande, nackspärr, ont, tandutdragningar och så hade jag inte suttit på någon av de sedan två veckor tillbaka. Jag var tvungen, okej. ) sväng i skogen. På kvällen fick jag bara 39 i feber och mådde bra. Om man bortser från hostandet då...

Idag vaknade jag och kände mig bra. Hostade ännu värre bara. Hostattack på hostattack. Slem. Blä.

Men det stoppade inte mig. Red med mamma till ridhuset och joggade C. Hon var sååååå fin. Och såååå snäll.
F fick longeras.
Vi kom hem, släppte hästarna i hagen och jag gjorde allt i stallet. Var klar vid 12 då jag gick in och slappade. Åt lite. Mådde inget vidare idag runt 4 men mår myyycket bättre nu. Och vet ni vad. För en halvtimme sedan släppte hostan. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Det är såsåsåså jobbigt att inte ens kunna ta ett djupt andetag utan att hosta. Älskart'.

Observera att jag varje dag har gått ut och gjort stallet.... Stolt🌈


Pride var bra. Men höjdpunkten har ändå varit stallet. Även om jag var sjuk så blev stallet klart. Två uteboxar. Fint<3 Älskar det🌸

Ja ni. Nu fick ni höra lite om vad jag har gjort och hur jag har mått.
Jag har haft ganska ont i magen överlag då jag inte har ätit så mycket. Är ju på grund av att jag som sagt dragit ut fyra tänder mitt i munnen. Kan inte äta direkt bra då samt så har jag ingen aptit pga febern. Idag är första dagen jag har mått bättre, (hostat mer men det försvann ju även...) ätit bättre och så. Ser fortfarande lite ut som ett lik, men förhoppningsvis kan jag gå till skolan på fredag.


Men fram tills dess. Plugg...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Vardag

Hej!
Jag hade glömt en sak med att dra ut tänder. Inte bara att det bli jobbigt att borsta tänderna, utan att äta. Jag drog ut tänder ganska långt fram i munnen, alltså där jag tuggar maten. Så igår fick jag svälja pastan hel och idag fick jag äta yoghurt, vilket inte är det optimala för mig. Jag äter lite och långsamt, vilket nu har märktes nu. Jag håller på att hungra ihjäl :(

Stackars mig :/


Men det är mat efter mattelektionen som vi ska in på typ nu. Så jag uppdaterar mer sedan.

Kram
-----------
Emma

Åååååh vad goooott😢❤️

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Vardag , Speciellt

Som nu läste i titeln. Hemligheten jag har dragit på att berätta. Tiden är inne för oss att bygga ett stall.

Hittills har hästarna gått ute dygnet runt. Det har varit såpass varmt väder så vi har inte behövt ha de inne. Det har kommit regn, men det har varit så korta stunder och så varmt regn. Men nu börjar det dels bli lite sämre om mat i hagen, men framförallt börjar det bli ganska kyligt på kvällen och natten. Så det ska bli riktigt skönt att kunna ställa in hästarna på kvällen samt när det är dåligt väder, men inte bara det utan det ska även bli riktigt härligt att kunna sätta på vilka täcken man vill, mocka och göra mysigt åt de, binda upp de och borsta osv. Bara sådana saker är mysigt <3


Det blir två uteboxar, ett foderrum och min sadelkammar-bod på en rad. Allt skulle målas rött, så det har vi pysslat med den senaste veckan. Det är 300 brädor som ska målas innan vi sätter ihop boxarna. Vi målar de innan för att spara tid och arbete. Dessutom blir det mer ordentligt målat nu när vi slipper stå på någon vinglig pall i en konstig ställning.

Vi köpte boxarna från ett företag på någon annan plats i Sverige men ändå levererades de så fort! De kom för runt två veckor sedan, men först nu har vi tid till att montera upp de. Så de tre nästkommande dagarna är det boxbygge som gäller ;)

NuTillbaka till dagen.

Jag kämpade mig genom de där tre lektionerna i skolan. Konstigt nog gick de både långsammare och var tråkigare än vanligt. Jag överlevde dock och åkte till tandläkaren vid lunch. Fick bedövning fem gånger (alltså fem gånger fick jag en spruta i tandköttet :/) och därefter drog de ur tänderna. Två stycken tog vi idag och två väntar på min nya tid på söndag :). Det var värre denna gång då iallafall en av tänderna satt som berg. Jag överlevde även detta en gång till och förhoppningsvis så är det sista gången jag drar ut tänder på söndag! Om jag inte har åt fanders fel så har jag tre tänder kvar. Om det ligger till så så är det sammanlagt 8 tänder som jag dragit ut, hehe....

Bedövningen gick ur för ca en timme sedan och det var ganska smärtfritt. Jag vet att förstagången jag drog ut en tand gjorde det sjukligt ont när bedövningen gick ut. Nu är det mest där sticken av bedövningen var som gör ont.

Nu ska jag bara stå ut med fem bedövningssprutor, tre utdragningar, en bedövningsurgång och två veckor med blodig tandborstning till ;) Sedan väntar ju eventuell tandställning och specialistbesök, men det är ett nytt kapitel. Just nu gäller mjölktänderna mest <3

Men jag är inte bitter, för jag blev kallad mogen av min snälla tandläkare idag <3


Jag mår bra nu, men är trött och snurrig. Så det blir ingen ridning idag heller. Men jag kan inte göra något åt det tyvärr:(


Hoppas ni mår bättre iallafall


kram

-----------

Emma


Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Vardag

Idag är det torsdag. I talande stund så sitter jag i bilen påväg mot skolan. Idag är min dag riktigt kort. Jag har tre lektioner + lunch och efter det ska jag dra ut tre tänder. Mina tänder är nämligen väldigt starka så jag har inte tappat mina mjölktänder än, hehe. Jag kanske (kanske...) kommer få tandställning (jaaaaaaa) Så därför måste jag dra ut tänder.

Jag är inte jättetaggad på tandläkaren, men det går väl. Sedan jag varit där förut (ganska mycket senaste året) har faktiskt min tandläkarångest försvunnit lite ;)


Mer? Om jag mår bra blir det uteritt för hästisarna. Vi har mycket annat att göra i veckan så därför får hästarna en lugnare vecka.

Annars har jag inte så mycket mer att säga, så ni får ha en fortsatt bra dag!

Kram
----------
Emma
<3

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Charity, Red Fire, Vardag

Hej!
Är tio sent på kvällen? Jag personligen tycker att det är gränsfall. Jag tror att jag sover ganska mycket jämfört med andra i min ålder. Men jag tror det är eftersom jag gör mer än de flesta. Eller rättare sagt, mer fysiskt jobb.

Som i helgen t.ex. Jag gick upp tidigt för konfan i lördags och tidigt för målningen i söndags. Denna helg blir likadan. Vi ska nämligen bygga upp u**b**a*. Där var jag lite klurig va, hehe. Mer om det i morgon så...


Hästarna då. Om vi byter ämne.
Igår red jag båda två. Cherry var väldigt fin men lite smårädd för det mesta. Hon har sina dagar...
Jag övade mycket för att få henne "där jag vill ha henne". Hittade ingen bättre förklaring;). Vi kom till den känslan en stund, innan mamma ställde fram två klosshinder. Då blev hon lite spänd vill jag lova.
Det märks så tydligt att hon vill hoppa. Hon drar på lite ibland, precis som att hon vill hoppa ett hinder, hehe. Fire är ju däremot tvärt om ;)

Jag avslutade med lite små språng också. Hon var jättefin. Jag rätade upp mig mer efteråt och gjorde en halvhalt, vilket var nyckeln till mycket. Hon drar inte iväg riktigt, men hon blir stark så där saknades bara min halvhalt, som jag nu fick in❤️


Fire blev framtiden och framhoppad av Erik. Så när jag satte mig upp så var Fire nästan klar. Tog några språng på honom också, och herrejösses vad han var pigg. Höll på att inte få stopp till och med ;):)

Nu borde jag verkligen gå och lägga mig så det inte blir som i morse. Försov mig en timme, hehe. Därav inget inlägg🤦‍♀️

Kram
----------
Emma

Likes

Comments