View tracker

Skrev ju om min nya lampa som jag köpt från Mio för ett tag sedan. I helgen fick pappa upp den hos mig, jag blev så nöjd! Jag har en liten lägenhet så när den är tänd blir typ hela lägenheten randig. Jag är så nöjd, nu börjar vardagsrummet snart bli klart! Den tomma väggen intill soffan har jag tänkt att det ska sitta en större stringhylla på men det får bli sen. Den lilla palmen ska planteras i en större kruka och sen upp på en blompedistal. Funderar på att ta bort ljusslingan och kanske sätta ner den i vas och ha som golvlampa mellan fåtöljen och tv-bänken. På den tredje bilden ser man en del av min sovalkov, där har jag tänkt sätta upp skjutdörrar som ändå släpper igenom ljus. Det har varit så kul att inreda, som ni ser har jag fokuserat på mycket grått, vitt och rosa. Nu till hösten är jag sugen på att komplettera med lite mer höstiga färger!

Taklampa Mio, soffan är Ikea Karlstad, mattan från Rusta, kuddarna + filten från Hemtex, fåtölj, bänken Bestå och tavellist Ikea, pläd från Pentik. Soffborden beställde jag från någon sida jag inte minns namnet på!l

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag var en ganska tung skoldag. Vi läser Matematisk Statistik och i den kursen ingår att göra webbuppgifter där man måste klara 6 av 7 frågor för att bli godkänd. Gjorde ett försök i fredags där jag fick 5/7. Imorse gick jag upp tidigt för att hinna till biljettsläppet inför helgens förfest som Idesix anordnar (I-sektionen i Luleås festfixargrupp) så jag var på skolan redan 8 fast vi började 10.15. Tänkte då att det var lika bra att göra webbuppgifterna men första gången gick det skitdåligt och andra gången fick jag 5/7 igen. Det var sjukt irriterande men det som var mest irriterande var att frågorna inte ens fungerade som dom skulle, så en fråga gick inte ens att räkna på och en annan visade helt orimligt "rätt svar". Detta fortsatte nu i eftermiddag så nu på sista försöket hade jag "tur" och fick alla rätt och alla frågor fungerade. Så nu är jag trött men glad att äntligen ha klarat det, även om jag egentligen skulle klarat det mycket tidigare om frågorna fungerat...

Det här måste jag säga är ett ganska återkommande problem. Teknik i all ära men när den inte fungerar VILL MAN BARA DÖDA DEN. Förra året läste vi fysik och hade sjukt många webbuppgifter som inte alltid fungerade som dom skulle. Oj vad arga vi var efter fyra sidors uträkning och det ändå visar "fel".

​Efter denna kurs behöver jag aldrig mer läsa ren matte. Så skönt!

Likes

Comments

View tracker

Idag har jag tagit ett beslut!

Innan jag började läsa Industriell Ekonomi så hade jag planer på att läsa dubbelexamen och på så sätt ta en ekonomikandidat också. Sen när jag började plugga glömdes det på något sätt bort i allt annat som var på gång, men idag på lunchen kom ämnet upp igen. En klasskompis hade spenderat en hel dag för att kolla upp och jämföra kurser och försöka passa in det i vår läsordning och plötsligt hade hörde jag mig själv säga att jag också vill läsa det. Så nu har vi bestämt att vi ska läsa till de kurser som behövs samt skriva en C-uppsats och på så sätt få en filosofie kandidatexamen inom företagsekonomi. Detta känns lite galet men samtidigt kul, jag är peppad! Hoppas på att allt går bra och att jag orkar, men jag tänker också att om jag senare känner att det blir för tungt eller tappar motivationen så ska det inte vara någon prestige i att lägga ner det. Trots allt pluggar jag till civilingenjör och det räcker gott och väl! Det tyngsta året kommer blir det fjärde eftersom jag måste läsa två perioder 150 % och skriva en C-uppsats. I värsta fall kanske jag kan skriva uppsatsen under sommaren. Det löser sig säkert.

Har nu sökt kursen Inledande extern redovisning på 7,5 hp så i vår blir det att läsa 150 % första perioden om jag kommer in på kursen. Får ha som målbild när jag står där i juni 2019 och är överlycklig, vilken känsla!


Två lyckliga tjejer, juni 2013. Tänk att det redan gått två och ett halv år. 

Likes

Comments

Jag har varit himla effektiv på sistone och ligger just nu väldigt bra till i skolan. Idag kunde jag cykla hem redan vid halv tolv och hitills har jag hunnit göra en ugnspannkaka med bacon och purjolök och nu är jag mitt uppe i städning av lägenheten (det glamorösa studentlivet).

Hur går kurserna annars då? Ja, Matematisk Statistik är väl inte det roligaste jag gjort i mitt liv... Och Produktionsvisualiseringen känns mest som vatten över huvudet. Som jag skrivit tidigare läser vi den kursen tillsammans med de som går Teknisk Design i fyran och kursen är verkligen anpassad efter dem. Snart börjar vi med examinationsuppgiften där vi ska skapa en däckversktad. Jag hoppas på att programmet vi ska arbeta i fungerar ungefär som när man bygger hus i The Sims, det hade varit något ;-)

Den här lampan ska snart få flytta in hos mig. Den heter Dome och kommer från Mio. Imorgon blir det en liten roadtrip dit för att hämta upp den. Sen ska min snälla pappa få komma och hänga upp den ovanför soffborden.

​                                                                                                                                                                 

Likes

Comments

Denna filur var och hälsade på i lägenheten idag!

Idag var det en lång skoldag. Först var det två pass i kursen Produktionsvisualisering. Jag och Kajsa är de enda som har valt den tekniska profilen Ergonomisk Produktion så vi läser just nu vår "grundkurs" tillsammans med en fortsättningskurs för de som går fyran i Teknisk Design. Om vi känner att vi har lite vatten över huvudet? Svar ja. Idag skulle vi till exempel skissa en busskur, herregud säger jag bara. Gjorde nog alla fel en kan göra - för liten, ritade med blyerts etc... Men inte så lätt att veta eftersom detta är vår första kurs inom ämnet. Blir nog bra i slutändan, som tur är ställs inte samma krav på vår examinationsuppgift som på de andras...

Efter lunch hade vi ett hål som vi fyllde med att arbeta på vår litteraturstudie och sen var det matematisk statistik som gällde. I morgon har vi bara en föreläsning och sedan blir det lite arbete efteråt, men ändå skönt med endast ett schemalagt pass.

I morgon är också tanken att det blir höstpremiär på Bodypumpen igen, hoppas jag gillar denna release mer än den förra!

Likes

Comments

Jag flyttade in i min lägenhet i maj och har börjat komma i ordning ganska bra även om det är lite småfix kvar och några större grejer som jag måste spara lite pengar till. Jag är väldigt nöjd med mitt kök faktiskt, det var något som kändes viktigt när jag letade lägenhet - att den skulle ha separat kök (och gärna sovalkov).

Här kommer lite detaljer från köket!

Kaktusar från Ikea / Krukor Interflora / Ljuslykta Mique / Lampa Clas Ohlson

Likes

Comments

Jag pluggar till civilingenjör inom Industriell ekonomi här uppe i Luleå. Jag har precis börjat mitt andra år och har därmed redan avverkat det som alla säger är det värsta. Förra läsåret läste jag fyra mattekurser i rad, två fysikkurser, en ekonomikurs och en management kurs. Innan jag började plugga till civilingenjör läste jag en termin till veterinär i Uppsala. Pluggmängden där var helt sjuk så jag var väl förberedd på vad det betydde att plugga när jag började läsa till civilingenjör istället. Jag och mina klasskompisar har pratat om det lite i efterhand att vi inte riktigt förstod hur mycket vi hade att göra när vi var som mest uppe i det. Jag minns att innan jul var det otroligt mycket saker som hade deadline samtidigt och jag var jättestressad. Sista mattekursen nu i våras vill jag bränna upp böckerna eftersom jag var så less på att räkna! Jag tog mig igenom och kom ut levande (ha-ha) och nu är jag jätteglad över att ha det gjort och att vi får gå vidare och fokusera på den "riktiga" utbildningen.

Just nu läser jag en kurs som heter Matematisk statistik (vilken jag tror är den sista rena mattekursen, yes!) och en annan kurs som heter Produktionsvisualisering. Den senare kursen ingår i min tekniska profil som alla I-are i Luleå läser sitt andra år. Min tekniska profil heter Ergonomisk Produktion och det är faktiskt bara jag och en kompis som valt den av alla mina klasskamrater. Profilen verkar väldigt rolig och det känns bra hittills.

Likes

Comments

Hej nya bloggen!

Idag är det den 3 september 2015 och de kyliga nätterna i Luleå är officiellt tillbaka. Det var som genom ett trollslag, ena dagen var det sommarvärme och nästa morgon var det 5 plusgrader. Hösten är här men den fungerar också som en nystart - ny blogg på ny portal, nytt läsår och för att vara lite klyshig: nya möjligheter.

Vem är jag? Emma, född 1994 i den lilla staden Boden långt uppe i Sverige. Bodde i Boden i 19 år innan jag flyttade en kort sväng till Uppsala för att sedan hamna här i fina, blåsiga Luleå. Pluggar till civilingenjör inom industriell ekonomi och har precis påbörjat mitt andra år. Jag är tillsammans med Jakob sen 6,5 år tillbaka. Just nu ses vi bara på helgerna eftersom han pluggar i vår kära huvudstad. Jag jobbar extra på en klädaffär med de bästa kollegorna och har precis flyttat in i min första egna lägenhet.

Här på bloggen utlovas en inblick i mitt liv; vardagen hos en hårdpluggande, inredningsintresserad civilingenjörsstudent!

Riktigt såhär ser det inte ut ännu 

Likes

Comments