View tracker

Postad i: Oktober 2016

Igår när vi var på hoppträning kändes det inte alls bra.
Till och börja med vägrade hon att gå på transporten, hon slängde sig åt sidorna och bakåt. Vi vet inte varför hon har börjat med det för det har inte hänt innan. Det tog en kvart att få henne lastad och när vi var framme och red i ridhuset var hon stark och vi ville inte riktigt samma saker.
Några hopp var ju bra men jag ville också hoppa som dom andra och att det skulle gå jätte bra för oss också.
När lektionen var slut så ville jag få ett hyfsat bra slut så vi red ut till paddocken utanför. När vi kom ner dit så låg det en bom framme så jag red över den några gånger i trav och galopp. Sedan bad jag mamma och Sandra hämta två sockerbitar så att det skulle sluta på ett bra sätt. Och det gjorde det också! Efter att jag hoppat två hopp så kändes det jätte bra! Då lyssnade hon på mig och vi ville samma, sen travade och skrittade jag av henne.

Det var skönt att åka därifrån med en bra känsla att det gick bra i slutet. Så om det inte gått bra för er på någon träning oavsett vad, se om det går att hoppa ett hinder en gång så det blir bra, gör ett bra mål i innebandy så det också blir bra eller något så ni åker därifrån med en bra känsla om att något gick bra.

Passa även på att läsa och följa min bästaväns blogg! @Alvajohanssonnn

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Oktober 2016

Hej allihopa! Ända sen Sandra & Selma gick omkull har jag varit rädd för att hoppa lite högre. För jag tror att vi också ska gå omkull när vi landar efter hindret eftersom hon är ganska framtung. I övrigt är jag inte rädd för att rida, hoppa lite lägre eller så men jag vill gärna kunna hoppa högre igen.
Innan detta hände hade jag precis börjat tro på mig själv & Selma men sedan så rasade det & nu är jag nästan nere på noll igen.
Någon som har nått bra tips för att komma över sin "rädsla"? Isåfall kan ni väll skriva till mig på antingen Instagram där jag heter Emmaalinner eller Snapchat där jag heter Emmizen000 (tre nollor), skapade kontot i fyran😅.

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Augusti 2016

Igår så övade jag, Selma & mamma på att lasta Selma. Hon har inte haft några problem med att lasta innan. Men eftersom att vi ska iväg på hoppträning, vi har en annan transport än när vi hämtade henne & för att det var längesedan så kände vi att det var bra att öva på det igår.
När vi gick förbi transporten & när vi skulle på så tyckte hon att den var lite läskig. Men efter att ha luktat & kollar på den så gick det jätte bra att gå på.
När jag & Selma stod där inne när mamma skulle sätta för bommen & stänga luckan, så blev hon lite rädd för det lät en del. Men när jag pratade lugnande med henne & klappade henne så lugna hon ner sig.
Vi lät henne så lite där inne i några minuter & sedan när vi skulle ta ut henne backade hon väldigt hastigt, vilket var lite läskigt, men allting gick bra där med.
Så när vi ska iväg på träningarna om nån vecka så vet jag vad jag ska tänka på & så kommer det säkert gå ännu bättre!

Likes

Comments

Postad i: Augusti 2016

Idag red jag & Selma årekärr. Vilket behövdes eftersom att hon behöver motioneras mycket nu för att hon har lagt på sig så mycket i sommar. Det ser nästan ut som att hon svalt 1 höbal hel. Dessutom har hon fått en tjockare nacke, men hoppas verkligen att hon inte får fång eller nått sånt. Men tycker själv att hennes nacke inte blir tjockare för varje dag som går. Så vi hoppas på det bästa!
På måndag börjar skolan för mig, har ni redan börjat? Eller när börjar ni isåfall? Längtar verkligen inte till skolan men längtar dock till när jag ska på hoppträningar i höst! Jag hoppas att jag & Selma kommer vidare & utvecklas mer under hösten så vi kan börja åka på pay&jumps & kanske små tävlingar!!

Likes

Comments

Postad i: Augusti 2016

Förlåt mig för att jag inte blogga på jätte länge.. Verkligen förlåt. Men har mått dåligt men nu ska jag ta tag i bloggandet för tycker att det är kul!
Kanske blir att jag inte helt följer vad jag skrev att jag skulle blogga om. Utan att jag kanske skriver om saker jag tycker är viktiga. Men ska fortsätta att skriva om stallet, ridning och min vardag och så!:)
Hoppas ni inte slutat läsa min blogga för nu ska jag verkligen försöka!!

Likes

Comments

Postad i: Juli 2016

Idag har jag inte gjort så mycket. Tänkte va med en kompis men hon var redan med en annan på stranden.
Eftersom att det var så fint väder idag så badade jag i poolen och solade en del.
Typ vid 6 åkte jag och mamma till hööks för att köpa flugluvor till Selma. Eftersom hon har tagit av sig ena i hagen som vi inte hittar och den andra tog hon av sig också men den hittade vi helt söndrig. Sen behövde hon även bättre flugluvor.
Så efter vi vart på hööks åkte vi till stallet och pysslade om Selma. Jag tyckte det var för varmt för henne för att rida så hon fick en vilodag idag.
Hoppas nu att detta vädret fortsätter att vara såhär resten av sommaren!!

Likes

Comments

Postad i: Juli 2016

Förlåt för att jag inte har bloggat sen fredags/: men det har hänt lite grejer.
Iallafall, i ett par dagar har Selma vart rädd för stakettrådar så när man tar ut henne från hage blir hon jätte rädd och springer ut från hagen. Men idag så var hon inte rädd för den så hoppas att hon insett att det inte är något farligt nu hahah.

Först så red vi ut i cirka 20 minuter och skrittade mest, men travade lite också, för att värma upp innan vi skulle in i paddocken och rida lite dressyr.
Hon var jätte duktig men hon tyckte det var väldigt jobbigt för att det både var varmt och för att hon inte gått så mycket i paddocken innan utan mest ridits i skogen. Jag tyckte också att det var jobbigt eftersom det var ett tag sen jag red ett "ordentligt" pass i paddocken och för att det som sagt var varmt.
Men vi övade mest på att få henne att gå i form och hålla formen i galopp och trav eftersom att de är lite svårare på henne.
Eftersom att hon blev så varm och svettig så sköljde jag av henne när vi kom in i stallet. Sedan gjorde jag det jag brukar göra med henne efter jag ridit. Alltså ge henne mat, kratsa hovarna, spraya med flugspray och smörja in med flugkräm och solkräm.

Nu ska jag verkligen att försöka blogga varje dag!

Likes

Comments

Postad i: Juli 2016

Idag när jag, Alma och Patricia va ute och red så red vi först liljekonvaljen och sedan så hoppade vi över ett litet dike. Sedan så red vi upp till stallet för att vi var klara med att rida. Men jag och Patricia ville hoppa över diket igen så vi frågade Alma om hon ville hänga med. När vi kom dit så hoppade vi över och när vi skulle vända för att hoppa över igen så stack Almas häst med henne på. Jag ba "nu trillar hon av" för han började bocka samtidigt som han skenade iväg med henne. Han skenade ända fram till stallet och Alma kunde ju inte få stopp på honom.
Samtidigt som han sprang iväg så stack Patricias häst efter också.
Sedan när vi alla var uppe vid stallet så släppte Patricia och Alma deras hästar i paddocken så de kunde springa av sig.

Jag och Patricia packade även hö till hagarna och tvättade Selma när Alma åkt hem för hon skulle till Liseberg. Så nu är Selma ren och fin.

Imorgon så kommer våra kompisar från Stockholm hit så vet inte om det blir nått inlägg men jag försöker!

Likes

Comments

Postad i: Juli 2016

​Hej allihopa! Idag tänkte jag berätta om en grej som hände när vi var ute och red.

Jag, Patricia och Linn red en väg som kallas för Årekärr och så testade vi en ny väg men vände sedan för att rida tillbaka för att det skulle ta för lång tid. Och när vi kommer till galoppsträckan så ser vi 2 personer lite längre fram som vi trodde var ett gammalt par. Men när vi kom närmre så såg vi att det var två män i 45-50 års åldern. När vi red förbi dom så sa ena mannen "Hej tjejer" på ett konstigt och läskigt sätt. Eftersom att de såg lite skumma ut på längre avstånd blev vi lite "rädda". Vi fortsatte ner för en backe och sprang sedan upp för en annan för att komma ifrån dom. När vi kommit upp för backen så vände vi oss om för att se om de fortsatte gå eller om de följde efter oss. Precis när vi kollade såg vi hur de stod och tittade efter oss och att de sedan började gå mot oss. Vi blev räddare och sprang en bit för att de inte skulle hinna ikapp oss och när vi kom till S-backen (det är en backe som slingrar sig upp för berget) så sprang vi snabbt upp för den. Lite senare när vi kommit ut från skogen så såg vi dessa två männen komma ut på en väg som var nära S-backen, dessutom är vägen privat och ingen får gå på den förutom de som äger den. Alltså hade dessa två männen gått tillbaka från det hållet dom kom ifrån och efter oss och sedan ut på en privat väg.

Detta tyckte vi var ganska läskigt och konstigt. Tur att ingen av oss red ensam för då hade det känts som att de kanske skulle gett sig på den utav oss för de kollade på oss med en konstig blick när vi mötte dom.

Aja, hoppas ni får en fortsatt bra kväll så hörs vi imon!<3

Likes

Comments

Postad i: Juli 2016

Hej allihopa! Jag tänkte testa på att blogga för tycker att det verkar kul. Som sagt så kommer det komma upp många inlägg om stallet, ridning osv men också om min vardag!

Jag heter Emma och min ponny heter Selma, som det kommer att komma inlägg om:) Jag är 02:a och det är också Selma. Tillsammans gillar vi att rida ut på både lugna och fart fyllda ridturer, hoppa i både skogen och i paddocken och mysa i stallet. (Ni får en bild på Selma där nere)

När jag inte är i stallet så gillar jag att vara med kompisar och hitta på spännande och roliga saker.

Hoppas att ni kommer gilla min blogg och snälla ge den en chans

Likes

Comments