Header

Hej!

Efter sådär nästan två månader sen senaste inlägget är jag tillbaka och kan berätta att jag både tagit hem en tredjeplacering i Roslagsloppet i början av augusti och även en ett EM-brons förra helgen då jag tävlade i Nynäshamn!

Jag tänkte inte gå in så mycket mer detaljerat på det, men jag kan i alla fall nämna lite hastigt att jag är otroligt nöjd med vår placering i EM:et. Självklar siktade vi mot guld, men det var hård konkurrens de andra två båtarna framför var helt enkelt bättre och väl värda sina placeringar!
I övrigt var det en väldigt bra arrangerad tävling, jag hade många som kom och hejade på mig och allt flöt på utan några problem.

Kände av lite halsont redan innan helgen och fick under banketten och prisutdelning på lördagskvällen brutal frossa och feber. Så efter att ha varit hos doktorn som konstaterat att jag fått något virus har jag bara flyttat mig mellan sängen och soffan den senaste veckan.
Nu mår jag bättre, det är snart ny vecka och jag laddar om inför Saltsjöloppet som går i Dyvik på lördag!

Vi hörs igen, när återstår att se! 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! Nu är VMet över och jag har tid att engagera mig lite här igen! Dumt av mig att tro att jag skulle ta mig tid och ha lust att skriva uppdateringar och inlägg här när jag haft fullt upp hela dagarna här i Norge! Men nu är det som sagt över och nu kan jag berätta att jag blivit VÄRLDSMÄSTARE!

Race 1 som gick i lördags vann Micke och Marie Bengtsson. Vi åkte stormbana som även den var indragen på grund av hård vind och stökig sjö. Vi kom i mål 6 sekunder efter dem och tog därmed hem andraplatsen.

Race 2 som kördes i måndags var även det stormbana men med helt andra förhållanden. Blåsten hade avtagit och det var mer eller mindre plattvatten vilket gjorde att vi kunde åka riktigt fort. Vi fick en bra start och höll ledningen hela vägen till mål med Micke och Marie i hälarna som kom i mål ca 5 sekunder efter oss. Då detta race var det längsta tog vi därmed ledningen i hela VMet inför tisdagens sista och avgörande race.

Race 3. Innan gårdagens race beslutades det att hela banan skulle köras som planerat. Alltså med A, B och C-varvet. Blåsten hade ökat igen och att bedöma av tidigare racet i 3A och 3B hade jag önskat att få åka stormbanan igen.

Vi fick en ganska dålig start men körde upp oss till en andra placering efter Micke och Marie i täten. Tyvärr bröt dem efter ett varv kört och vi kunde därmed säkra guldet genom att bara ta oss i mål. Efter första varvet kört ser vi att Jessica och Peter gått runt och båten blir inbogserad Vi blir på andra varvet omkörda av Marcus Johnsson och även Niclas Hallgren men väljer att köra safe och inte ta några onödiga risker. Efter två varv med många flygturer och några dyk går vi ut på A-varvet igen och kort därefter slår Hallgren runt och vi stannar för att assistera. Det tar lång tid innan räddningsdykaren med hjälp av två tävlingskompisar till mig från andra klasser får ut dem ut båten och vi kräver rödflagg på grund av säkerhetsskäl.

Racet rödflaggades därefter och räknades bort vilket gjorde att de två andra tävlingarnas resultat gjorde att vi tog hem guldet! Lite tråkigt att inte kunna avsluta det sista racet, men allt kan hända och igår blev det tyvärr såhär. Men ingen är lyckligare än jag, för nu är jag världsmästare tillsammans med världens bästa norske förare!!!

Att vinna VM är det absolut största som har hänt mig och att få stå högst upp på prispallen och ta emot guldet var en sån obeskrivlig känsla som det inte finns ord för! Även om inte den svenska nationalsången spelades för mig haha. Jag fick helt enkelt vara lite norsk! ;) Jag vill även hylla och gratta Fredrik Groth-Fyrö och Hanna Thorén som tog hem guldet i 3B igår! Jag är så enormt tacksam att jag får vara en del av teamet och vi ser nu fram emot de kommande tävlingarna. Inte minst EM som körs i Nynäshamn 18-20 augusti. Kom och heja på oss där!

Jag blir kvar i Norge tills vidare för att titta och heja på mina kompisar som kör F2 i morgon och på lördag, sen bär det hem för att jobba igen!

Hadeeee!

Likes

Comments

Hej hej! Båtrelaterad blogg eller inte, nu blir det båt fullt ut i en vecka framöver. Igår kom jag äntligen fram till Tvedestrand i Norge efter x antal timmar i bilen och med allt för lite sömn! VM kommer att köras här i offshore 3A, 3B och 3C och innefattar tre deltävlingar med första racet på lördag och därefter måndag och tisdag. Jag ska åka norskt i klassen 3C. Ett mål jag haft sen första gången jag satte mig i en tävlingsbåt. I år har jag fått möjligheten! Har egentligen inte så mycket mer att berätta just för tillfället mer än att jag börjar bli riktigt nervös och att jag strax ska kliva upp ur sängen och göra mig klar för att åka till depån för ytterligare förberedelser. Håll utkik efter uppdateringar här på bloggen om ni vill följa mig i mitt första VM :) Ska försöka ladda upp bilder under dagarna, men det går riktigt segt från telefonen. kram!

Likes

Comments

Hallå! Nu är jag tillbaka igen för att göra ett lite spontant inlägg sådär på kvällskvisten istället för att stressa upp över att jag inte kan sova. Ungefär lika spontant som att det blev race för mig igår! Om du som läser inte sen tidigare känner till mig eller missade mitt första inlägg kan jag bara nämna lite snabbt att jag tävlar i offshore båtracing vilket är vad jag känner för att skriva om för stunden.

För några helger sen hoppade jag som navigatör till en kompis och debuterade därmed i en klass jag inte åkt förut. Den här helgen debuterade jag i ännu en ny klass tillsammans med en annan kompis som var i lite akut behov av navigatör, så igår morse bestämde vi att jag skulle hoppa in och navigera. Tyvärr fick vi bryta efter de två långa varven p.g.a problem med liften och styrningen. Trots att bara få åka dessa två varv i spöregn och att det strulade fick jag ändå min dos av glädje för dagen.

Eftersom jag har så otroligt mycket som försiggår i mitt huvud hela tiden är känslan efter ett avklarat race bland det bästa som finns. Lättnaden av att gå i mål, veta att man har presterat sitt bästa och kanske till och med ha lyckats placera sig är en av de få stunder som jag helt och hållet släpper allt omkring mig och kan slappna av fullt ut. Inte för att det blev så igår, jag var stressad, oförberedd och vi bröt, men ändå, jag hade kul! För övrig, tusen tack till min syster på andra sidan jordklotet som räddade den regniga dagen med att låna ut sitt seglarställ i Gore-Tex så att jag höll mig torr hela dagen! Min telefon ville inte riktigt vara med idag, så fler bilder än dessa tre kan jag tyvärr inte dela med mig av. Nästa tävling blir VM i Norge i klassen 3C som jag också kommer att åka resten av säsongen. Detta tillsammans med en grymt duktig norrman bakom ratten som jag åkte två race förra året med! Men innan dess, på återseende!

Likes

Comments

Hej! Nu vet jag inte hur många som kommer att läsa det här första inlägget och inte de kommande inläggen heller, men ni som gör det, välkommen till mig som nybliven bloggare! Måste erkänna att det är jätteläskigt att publicera mitt första inlägg! Efter 5 års letande efter den röda tråden för min blivande blogg har jag nu givit upp det och insett att det just inte finns en röd tråd. Jag är helt enkelt för splittrad och tankspridd i mig själv för att hålla mig till ett ämne! Så med en lånad dator, en telefon med en kass kamera och inte en allt så speciell vardag tänkte jag nu gå från dagbok till en offentlig blogg! Följ med mig på mina båttävlingar i offshoreracing och mina andra intressen och påhitt, läs om mina funderingar över allt och absolut ingenting och kom själva med förslag på vad ni vill läsa om eller inte läsa om! Hoppas ni hittar tillbaka hit fler gånger, kram!

Likes

Comments

Instagram@neacarlsson