Header

Andra roligheter idag, fick nämligen hem bilder i posten! Och inte vilka bilder som helst; Förra sommaren köpte jag hem några engångskameror som jag tog med mig lite här och där, och självklart märkte jag inte upp dem så nu snart ett år senare har jag i princip ingen aning vad jag fotat på dem.

Förra sommaren var jag också iväg på en roadtrip med Jenny och Mathilda på en helg över till Norge och andra roliga ställen. Och självklart lyckades den första engångskameran som jag framkallar vara en som jag använde på den trippen! Det är så kul att se, och visst kvalitén är hur dåligt som helst men tur nog tycker jag det är charmigt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sitter hos frissan just nu, väntar på att slingorna jag bli klara. Ska bli så skönt att fräscha upp håret, var helt klart dags. Är ledig idag, och imorgon innan en jobb helg börjar. Så nu vet ni mina planer inför midsommar också, har inte fattat att det gått så snabbt. Tiden bara springer iväg och hänger inte alls med, snart är det väl höst igen antar jag. Och igår hade jag en väldigt härlig dag, gick av jouren vid tio och hare bara en lugn dag. Satt på ett av mina ställen i Skellefteå och läste i två timmar ute i solen, handlade mat och lagade sedan en god och sen middag. Såg ikapp Reign och fattar inte att det är slut. Serie finalen lämnade så många frågor men var fortfarande ett bra avslut. Hade tänkt hinna springa men blev allt för uppslukad av serie tittandet och middagen tig längre tid än tänkt, så det får bli kanske ikväll istället.

Så nu har jag fått skriva av mig lite, nu vet ni vad som pågått och vad som pågår. Lär nog vissa upp mitt nyklippta/slingade hår när jag är klar och har kameran i handen!

Likes

Comments

Bilderna är tagna för nästan två år sen, helt sjukt känns som att jag tog dem för bara ett år sedan. Det är därför jag alltid går in i september 2016 när jag letar efter dem, men det är 2015 och det stämmer. Fotade dessa till en fotouppgift jag hade då. Så nöjd med dem, syrran är duktig modell. Vissa är redigerade från då, vissa har jag redigerat idag. Tror jag faktiskt gillar att redigera mer än att fota, det kan vara piller-göra ibland och av någon konstig anledning gillar jag det.

Likes

Comments

Kvällens middag! En vegetarisk lasagne som råkade vara i ugnen lite för länge. I den fanns tomatsås och en sås på creme fraiche och zucchini, och så rivna morötter till. Behöver träna på upplägg dock, är inte alls duktig på det haha men då har jag något att träna på. Receptet jag följde finns här.

Likes

Comments

Så har ju varit ledig de två senaste dagarna, och på det lite förkyld.Och under dessa två dagar har jag hamnade i obalans, vänt på dygnet, varit lite extra lat, slö både av förkylningen men också för huvudet har varit i varv av tankar och känslor. Av saker jag kan beskriva men också sådant som jag inte kan beskriva, det är så ibland. Men idag var det jobb igen, och redan känner jag att jag tagit mig själv i kragen och att saker börjar komma i ordning. Håller rent av med middag nu, i vanliga fall börjar jag väl med det vid 5-6 tiden så det är något nytt, och igår for jag ock sprang också, rensa skallen lite och en bra ursäkt att lämna lägenheten. Sen blev det plötslig en till fotbollsmatch i stan för syrran så såg den också med mamma.

Men det är fascinerande hur lätt jag och min vardag kan rubbas ibland, men det är något jag tränar på att undvika. Kommer bli intressant i sommar. Fördelen är att jag går på schema och kan lättare planera, nackdelen är att jag har inte så många procent så det är ganska luftigt ibland vilket innebär tid jag måste sysselsätta mig med.

Likes

Comments

Syrener är nog min en av mina få favorit blommor. Alltid gilla dem och minns hur jag älskade vara hos farmor på sommaren för hon hade ett syrenträd, hennes var lila. Sen fotade jag vitsippa också, så söta och alltid kul att hitta dem då jag sällan har sett dem växa hemma hos mina föräldrar. Ja vad ska jag säga jag tycker verkligen att blommor är fint.

Likes

Comments

Vilken härlig dag! Ingen som har behövt en vikarie och jag fick sova ut till tio, som i vanliga fall jag kan tycka är att slösa på dag men idag var det behövligt och hade inget ånger. Igår efter jobbet kände jag hur jag tydligen har gått och blivit förkyld, eller hade väl misstankar tidigare men igår fick jag sådan där riktigt irriterande halsbränna som inte ville försvinna. Men sömn hjälpte! Jag tog mig också ut efter lunch, in i en "skog" som jag cyklat förbi några gånger med kameran redo. Har fått med mig hem några härliga bilder som jag ska sitta och redigera nu. Det var väl egentligen det som var min plan för den här kvällen, men då ringde pappa och fråga om jag ville följa med och se fotboll vilket jag tackade ja till. Burträsk damjun vann med 4-2 så grattis till syrran och hennes lag.

Nu ska jag återgå till lite redigering, sedan kanske ett till avsnitt av Reign som jag håller på att se ikapp. Håller på att se ikapp serier nämligen, såg ikapp the 100 igår, och har sett ikapp baby daddy idag. Har egentligen allt för många serier att hålla reda på. Men hej för nu, så lär ni väl höra av mig igen förr eller senare!

Likes

Comments

Antal säsonger: 1. Drama/Historia.Netflix. 

Baserad på verkligheten berättar serien om kung George VI:s död och Elisabeth II:s väg till att bli drottning.

Jag föll för den här direkt. Helt fängslad av skådespelarna, berättelsen och ljussättningen samt filmandet. Helt otroligt, du kan riktigt känna och se de tunga scenerna, de glada och de sorgsna. Men vad som imponerar mig mest är hur lika dessa skådespelare är de verkliga personerna. En väl uttänkt serie.

Trailer HÄR

Antal säsonger: 4. Komedi/Kriminalare. Fox.

Handlar om ett gäng detektiver på en polisstation i Brooklyn, New York. I första säsongen får gänget en ny chef vilket bidrar till att saker och ting ändras och de ar inte lika mycket frihet som tidigare och gänget behöver vänja sig att ta jobbet allvar.

Fast självklart så är det sällan allvar, eller det är roligt i det allvarliga. Alla karaktärer har sin speciella personlighet och det är sällan tråkigt. En rolig serier som är lättsam att se, men har också en bra storyline och älskar att lämna en säsong med frågor. Känner aldrig att det blir för mycket eller långtråkigt, de drar sällan ut saker mer än nödvändigt.

Trailer HÄR

Antal säsonger: 4. Drama/Sci-Fi. The CW.

Utspelar sig 97 år efter ett kärnvapenkrig utplånade nästan all liv på jorden, men i rymden finns det så kallade "Arken" där 12 nationer har gått ihop för att förvara mänskligheten tills man kan bosätta sig på jorden igen. Arken håller däremot att dö, så de skickar ner 100 kriminella ungdomar för att se om den går leva på. Väl på jorden inser man fort att allt liv är inte utplånat och ett krig om överlevnad börjar.

Har följt serien i två år nu, och den fortsätter överraska än. Den har karaktärer du hatar och älskar, lämnar ständigt cliffhangers och jag blir sällan uttråkad när jag väl ser. Det fräna är hur ungdomarna blir mer vuxna än de vuxna, och karaktär utveckling är en stor grej och du frågar mig. Jag har svårt att se mig ge upp på denna serier inom den närmsta framtiden.

Trailer HÄR

Antal säsonger: 2. Dokumentär. Netflix.

Bakom varje bild finns en berättelse. I denna dokumentär serien får du följa med fotografer och se hur och vad de gör, vad de tänker när de ska ta en bild och varför de vill ta just den bilden.

Vare sig om du är intresserad av foto/film eller inte så rekommenderar jag det stort. Det är svårt att inte blir inspirerad när jag tittar och som om inte mitt ressug var tillräckligt stort. Men du får också möjligheten att lära dig lite mer om olika kulturer, om djur och miljöer runt om i världen.

Trailer HÄR

Likes

Comments

Så här kommer det som fick mig att köpa dessa två vinylerna av två av mina absoluta favoriter. Det börjar med min bror, som länge har snackat om att skaffa en vinyl samling. Han har även frågat mig ifall jag vill samla med honom, att tipsa varandra och så, men jag tänkte är det verkligen värt det? Kostar en hel del och ja, jag hade väl inte tänkt göra det.

Men då snubblade jag och Jenny över denna musik affär i Stockholm, men en massa vinyler och det fanns allt möjligt. Det fanns en massa album som jag har lyssnat på och älskat, gick och plockade på mig en massa och hade jag köpt alla hade jag nog varit pank efteråt. Men jag hittade dessa två, album som jag har lyssnat på om och om igen. Så jag köpte dem. Och nu ska detta bli en grej. Just nu ligger de hemma i Burträsk eftersom jag har ingen egen vinyl, men jag ska skaffa en, och jag kommer nog köpa fler LP-skivor. För det är en sådan härlig känsla, helt annars.

Likes

Comments