Som rubriken lyder så har jag ärligt talat funderat med att lägga av med ridningen. Då nästan allt har förändrats. Hyrhästen var ju ofräsch ett tag innan han skulle tillbaka vilket innebar, ingen ridning. Och alla pass jag red gick så fruktansvärt dåligt att jag ville sätta mig och gråta när passet var slut. Det kändes som jag var världens sämsta ryttare helt enkelt. Hyrhästen var ju avställd och innan det hade precis isen & snön försvunnit vilket gjorde att man inte har kunnat rida ordentligt eftersom att vi inte har något ridhus. Och jag ville ju inte rida vår egna häst då han såg lite mer spöken och är ganska stark och het häst. Vanligtvis brukar Nelson vara en väldigt svårriden häst och det ville jag inte börja med ute i skogen i bäcksvartmörker. Så jag hade ingen bra pass att motivera mig på och visa att jag faktiskt kan rida bra.

Jag är fortfarande inne i en svacka om att sluta rida. Men nu har andra i stallet varit snälla att jag har fått låna deras hästar att rida på. Det gick väl inte toppen eftersom att jag inte hade ridit på flera månader och sen var det ju första gången jag red dem hästarna. Jag är väldigt tacksam att jag fick låna deras hästar för det det gav mig lite mer motivation och fick mig att inse att jag verkligen älskar den här sporten och skulle inte lägga den på en hylla så fort det inte går bra. Men jag vill tacka alla som försöker få mig hoppa upp på hästryggen lite oftare och som verkligen tror på mig. Men min tränare Lotta har nog gjort en hel del. Hon har erbjudit en väldigt mycket hjälp, peppning och jag har även fått låna en av hennes fina hästar en gång. Vilket jag uppskattar väldigt mycket!

Tänk om jag hade stått i ett annat stall då kanske jag hade lagt av med ridsporten som är en av mina mardrömmar. Sen i många stall är det också en tävling om vem som rider bäst. Och tro mig det finns folk som skrattar åt andras misslyckanden för att dem tror att dem själva är så mycket bättre. Vi hästmänniskor är riktigt dåliga på att peppa varandra. Alla verkar ha blivit så himla tävlingsinriktade. Man ska ha finast häst, snyggaste outfit och rida höga klasser osv. Det borde vi ändra på och ge varandra mer komplimanager istället. För med komplimanger blir alla glada och man blir ännu mer peppad på att bli bättre om någon till exempel sa. Gud vad bra du rider!. Skippa alla negativt kommentarer. Säg nåt snällt eller ingenting alls.

Jag är riktigt glad att jag står där jag står med min häst. För där finns det inga tävlingsmänniskor och alla vill bara ens bästa och vill hjälpa till när det behövs. Visst kan det vara lite tråkigt att det inte finns nån som har häst i stallet som är i min egen ålder. Men om jag hade stått i ett stall med bara massa ungdomar i min egen ålder tror jag istället att självförtroendet hade legat på botten & ridsporten hade inte varit en del av mitt liv. Vilket är en av mina värsta mardrömmar. Så tack till alla som tror på mig och stöttar mig. Vet inte vart jag hade varit utan er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej Hej! :)
Hur mår ni allihopa?
Själv mår jag helt okej, lite trött bara.
Idag är det i alla fall Torsdag och idag är planerna att gå på en introduktionskurs så att jag kan börja övningsköra. Sen förutom det får jag se hur dagen blir. Ville gärna följa med mamma till stallet ikväll och kolla när hon rider lektion på Nelson. Men tyvärr är ju introduktionskursen under den tiden så jag får följa med till stallet imorgon istället.

Men nu tänkte jag strax gå ner & käka lite frukost. Sen får jag se om jag och mamma måste fixa alla hästtäcken. Vissa måste tvättas, andra lagas och lera ska borstas av från dem. Våra hästar som vi har haft älskar ju att rulla sig i leran så ni kan ju tänka er hur vissa täcken ser ut haha.
Men ni får ha det bra så länge!
Vi hörs! :)

Likes

Comments