Instagram@emmaleinvall

Postad i: Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra! Idag så har alla hästarna fått vila, men jag har mockat, blandat mat, byt vatten, packat hö och smörjt alla min saker typ. Jag smörjdes två hoppsadlar, Savannas martingal, magplatta och träns, Häxans magplatta och träns, och Bellas två sadelgjordar. Sen torkade jag även av ett par benskydd som var jätte smutsiga på utsidan.

Igår så var jag på öppen bana med Savanna och det gick super duper bra! Vi hoppade bana på LA-MSV och hon var helt klockren!!!! Hon rev inte en ända bom!! Så et kändes super bra tills vi ska starta MSV någon gång! Häxan red jag efter och hoppade ett räcke bara på ca. 80cm. Helt klockren var hon med!!! Hon verklig drog mot hindret, så positiv var hon och hon är inte den lättaste ponnyn när det gäller hoppning! Bella red jag på morgonen och hon var jätte stark och bara drog med mig... så inget bra pass på henne.

Imorgon så ska jag rida Häxan och Bella, Lovisa kommer till oss och ska rida/hoppa Savanna lite så det kommer bli super kul. Sen ska jag även tvätta lite saker om jag hinner för jag ska tävla på söndag med Savanna. Men jag har ju sportlov nu så det tror jag att jag hinner, jag har redan börjat tvätta lite. Jag har inte riktigt bestämt vilken outfit jag ska ha på henne så det får ni hjälpa mig med när det börjar närma sig.

Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi! Hejdå<3

http://www.faglasang.com/?affiliate=7566

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni har haft en jätte bra dag! I söndag så var jag på p&j med Bella i Olofström, vi hoppade 80&90, i 80 så rev hon :an men annars fin, i 90 så var hon felfri och jätte fin. I tisdags så hopptränade jag och Bella för Tobias i Mörrum och det gick bra Jag fick bra tips vad jag skulle träna på med henne som jag ska göra så fort jag kan rida igen. I torsdags så hopptränade jag med Savanna för Lisa och det gick jätte bra! Vi rev inte en ända bom på träningen hon hon var verkligen jätte fin. Idag så gick jag lite med alla 3 i paddocken för att det är jätte mycket snö i paddocken och vi kan inte köra till ridhuset varje dag, så dem har inte blivit så mycket ridna på det sista för det går inte.

Imorgon så ska jag stiga upp vid 9 och släppa ut hästarna och sedan mocka, städa stallet, gå med alla hästarna, städa på mitt rum m.m och vid 11 så ska en kompis låna våra sadlar för dem ska ha sadelutprovare så dem vill kolla om våra modeller/sadeln passar på deras hästar. Så imorgon ska jag bara små fixa lite och på söndag så ska jag till Boda Borg med US och efter det s ska jag på Bio med, Pontus, Nellie och Natalie och det kommer bli så mysigt.

Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi! Hejdå<3

Behöver du nya täcken nu när det har kommit snö? Kolla in Fåglasång tycket jag då<3

https://www.faglasang.com/till-hasten/tacken-tillbehor/? affiliate=7582

Likes

Comments

Postad i: Bella, Hästar, Hästar, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra! Idag så red jag både Savanna och Bella. Savannas pass var jätte lugnt men hon behövde röra på sig bara för att hon inte ska få träningsvärk sen igår då jag hopptränade för Joel och det var en jobbig övning för henne. Hon var jätte duktig både idag och igår, jag har nytt bett på hennes som är perfekt, Joel tyckte också att det var mycket bättre på henne för hon tar upp huvudet mycket mer och det ska hon göra för hon drar in det för mycket annars. Bella gick lite hårdare idag och vi red ett dressyr program faktiskt. LB:1 red vi och det gick jätte bra så vi ska faktiskt vara med i div. III laget i dressyr nu till våren. Hon är så stabil i sin form så hon är redo för det.

Imorgon så ska Savanna få gå igen och Bella ska få massage och sadel utprovning på morgonen så hon ska få ta det lugnt några dagar efter massage sen. I fredag så var vi på hööks där jag köpte det nya bettet till Savanna, det är ett 3-delat som är lite böjd så det inte blir så rakt i munnen, sen köpte jag bruna acavallo paddar till bettet, ett nättäcke till sommaren till Savanna och Häxan och ett nytt träning träns till Bella som jag tyckte var jätte snyggt verkligen. Jag tror det var i torsdags som vi fick hem ett nytt pellham till Bellas och ett par luddiga bakbensskydd som hon ska ha på tävlingar och idag så var jag på Börjes och köpte ett par dressyr benskydd till Bella, en hals till Häxans täcke som vi byte till idag och ett jätte bra täcke att ha på sommaren om man åker på meeting för det fastnar inte spån i det och det var billigt med. Det har blivit lite nya häst saker denna veckan men det mesta behövdes faktiskt så det var inte onödiga saker som jag köpte iallafall.

Jag tänkte vara med i #nouw30daychallenge för att det kan göra så att jag börjar blogga lite oftare efter som att jag inte har bloggat på ett tag nu. Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi! Hejdå<3

Behöver ni hovolja eller andra produkter till din hästs hovar och du vill ha det bästa? Då ska du kolla in Fåglasång för dem har det allra bästa. http://www.faglasang.com/?affi liate=

7582

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Hästar, Hästar, Åsikter

Nu räcker det! Jag är så trött på att alla ska hata på ridsporten. "Det är ingen riktigt sport" "Ni plågar hästarna" "Hästar är en frukt" osv. Detta är nog dem mest vanligaste kommentarerna i en hästmänniskas liv och jag är så trött på det nu. Direkt när jag kom in på facebook idag så kom det fram att Peder Fredricson hade vunnit Jerring priset OCH att han inte var värd det! Att det var ett dåligt skämt och massa sånt och det kommer från folk som aldrig säker har varit i närheten av en häst! Det räcker med såna jävlar kommentarer nu! Peder är värd det priset till 110% mer än vad dem andra var. Det folk inte fattar är att när dem slänger ut en sån dum kommentar så "hatar" dem på oss, men sen andra stunden så skulle dem aldrig få för sig att mobba eller hata någon. Nej men vad kallar du det så du säger om oss då? I min klass så är det faktiskt bara KILLAR som tycker att vi PLÅGAR hästarna och det gör mig både besviken och ledsen att dem säger det för det är ju inte sant. Eller hur? Hur kan man plåga hästarna igenom att man rider? Hade dem inte velat det så hade dem kunnat säga ifrån eller kasta av en, vill dem inte hoppa så hoppar dem inte utan stannar, vill dem inte gå dressyr så "drar" dem inget in huvudet och jobbar. Hästen väljer helt SJÄLV hur den ska göra så det är långt ifrån djurplågeri!!! Vi ger hästarna mat, vatten och speciellt KÄRLEK. Jag kan lova att 99% av alla hästarna trivs mycket bättre som "instängda" än som vild hästar. För vem ska ge dem vatten då, eller ge dem mat när det inte finns något gräs kvar eller sköta om deras hovar när dem blir för långa?? Att säga att ridning inte är en sport är som att säga att fotboll inte skulle räknas som en sport. Jag menar tänk på att bollen kan få ont av att ni sparkar på den... Det har ni inte tänkt på va? Så snälla tänk efter innan ni kastar ut en dum kommentar av att ridning inte är en sport eller att vi plågar hästarna. Jag tror inte att ni skulle tyckt att det hade varit lika roligt om ni hade fått höra det hela tiden.

Hatten av för Peder och allt hårt arbete och tid som han har lagt ner i stallet. För det handlar inte bara som att rida, utan det handlar om kommunikationen mellan ryttaren och hästen, samspelet och rytmen. Kärlek och massa mer som ingen hästmänniska någonsin skulle kunna förstå. Känslan av att gå i mål och veta att allt bara stämde, allt hårt arbete som man har lagt ner i stallet och uppe på hästryggen som äntligen lönar sig. Den känslan går inte att slå.

Tack till alla som inte säger några dumma kommentarer fast dem inte rider eller har ridit innan heller. Stort tack till er.

Detta är mina egna åsikter och ingen behöver tycka som mig. Men alla borde så veta vad vi för höra ofta och att det inte stämmer. Jag hoppas att ingen tar illa upp nu men jag kände att alla kan få veta att det är faktiskt ett problem i världen att folk går runt och snackar skit om oss och säger att vi plågar hästarna. Så jag ber er en sista gång, snälla snälla sluta och till sista har jag bara en sak att säga om Peder...

Mannen, myten, legenden <3333

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Bella, Hästar, Hästar

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Idag så slutade jag 14.25 och då gick jag direkt hem med Saga. När jag kom hem så åt jag lite mellanmål och kollade datorn lite bara. Sen gick jag ner till stallet mockade, blandade och det. Sen hjälpte pappa mig att brodda hästarna efter som att det är is i hagarna och på gårdsplanen så vill vi inte att dem ska halka fast vi har sandat på isen. Efter det så skrittade jag Bella lit i paddocken bara sen så fick dem stå inne. Snart så ska jag gå ner och ge med kvälls maten och efter det så ska jag snart sova för jag är jätte trött och det är skola imorgon. I skolan imorgon så ska vi lyssna på något föredrag i 1h och 20 min som har med biologin som vi jobbar med. Men nu så ska jag skriva en utvärdering på konditionen som vi hade på idrotten och se ska hästarna få kvälls mat. Så jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi. Hejdå<3

Glöm inte att handla broddar och hovolja och det som behövs till vintern nu på Fåglasång! http://www.faglasang.com/?affi liate=

7582

Tycker ni mest om när jag skriver långa och få inlägg eller korta och att jag skriver oftare?

Likes

Comments

Postad i: Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra! Idag så var första skoldagen efter jullovet och det gick faktiskt ganska bra. Började med lite uppgifter som vi ska göra i olika ämnen. Dagen gick faktiskt ganska fort och jag är nöj med den. När jag kom hem så åt jag en macka med drack oboy och sen gick jag ner till stallet. Mamma hade redan mockat och longerat Häxan så jag tog in Bella och sen så longerade mamma henne medans jag byte vatten i boxarna, blandade mat och sopade i boxarna. Sen hann jag inte göra något mer för mamma kom med Bella då. Efter det så släppte vi in henne i boxen och tog även in Savanna i hennes box. Dem hade redan fått middagsmat sen innan för mamma hade gett dem det innan jag slutade. Savanna får vila denna veckan så därför kommer jag inte skriva så mycket om henne för det finns inte så mycket att skriva nu när hon vilar. Imorgon så ska jag även på hoppträning med Bella. Första hoppträningen med henne detta året och även första som jag hoppar överhuvudtaget med henne detta året.

När jag var i skolan så började det även snöa!!! Det var nästan snöstorm ut så mycket snöade det och blåste och det slutade inte för ens jag hade kommit ner till stallet. Precis när snön hade börjat smälta bort så kom det ännu mer... Nu är julen över och då vill jag inte hade någon snö. Eller är det bara jag som känner så?

Just nu så sitter jag och pluggar till ett prov som vi ska ha om 2 veckor i biologi. Tänker faktiskt satsa lite nu när det är sista terminen innan jag börjar 9:an. Så jag började plugga tidigt nu så att jag förhoppningsvis kan höja mina betyg till sommaren. Sen sitter jag även och skriver in lite i min almanacka som jag köpte i Helsingborg och lyssnar på musik. Snart så ska jag gå ner till stallet och packa ur sadelskåpet som jag hade med till Helsingborg för pappa körde ut det från transporten nyss så nu är det bara att packa upp det för jag behöver lite saker där i till imorgon.

Men jag hoppas att ni blev nöjda fat detta inlägget inte var så långt så hörs vi. Hejdå<3

GLÖM INTE FÅGLASÅNG! http://www.faglasang.com/?affi liate=7582

Vad har ni gjort idag?<3

Likes

Comments

Postad i: Bella, Hästar, Häxan, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra! Igår så kom jag hem från en helg i Helsingborg. Detta meetinget har varit både bra, dålig, lärorikt och roligt. Det "dåliga" med detta meetinget var att Savanna slarvade mycket så vi fick ett pet i både LB, LA och LB+ , hon var ganska så lat inne på banan så jag fick ingen bra galopp till hinderna och det gör så att hon lätt river. I alla 3 klasserna som hon rev i så var det bara räcken som vi rev så vi behöver träna på att få upp galoppen mer till hindera så hon inte river dem. Det som har varit bra är att Lovisa hängde med som också var roligt, Savanna sköte sig jätte bra annars och det var bra underlag, bra framridning. Ja det mesta var bra. Men nu är jag hemma och vi ska träna på ännu mera nu tills nästa tävling så vi kan få några mer 0:or nu!

Idag så har jag packat upp min resväska som jag hade mina kläder i, fixat lite i stallet, mockat, blandat mat, byt vatten och så fick dem middagsmat också när jag var där nere. Snart så ska jag gå ner och ryckta dem, ta bort snö under hovarna om dem har något, byta täcke på Häxan och packa hö till ikväll och imorgon. Dem får vila idag för hela paddocken var full med snö och vi kunde inte åka upp till ridhuset idag. Men imorgon så tänkte jag rida Bella och Savanna får nog vila denna veckan efter som att hon har tävlat hela helgen och kämpat på så hon förtjänar vila nu.

Imorgon så hade jag tänkt att ni skulle få veta vad jag hade med till Helsingborg. Ni får veta det nu i efterhand efter som att jag inte har kunnat skriva det innan så bättre sent än aldrig. Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi. Hejdå<3

Har du varit på något meeting någon gång?

GLÖM INTE FÅGLASÅNGhttp://www.faglasang.com/?affi liate=7582

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Idag så vakande jag vid ca.7.10 och då började jag med att ge hästarna mat och släppa ut dem. Sen gick jag inte åt frukost och byte om. Sen kom @looviisaa för hon ska vara med och hjälpa mig i helgen. Efter det så gick vi ner till stallet och då mockade jag, blandade mat, fyllde på vatten och till Bella och i hagarna. Sen packade vi det sista och gick in och värmde oss. Sen var det dags att åka så få tog jag och Lovisa in och ryktade Savanna medans mamma och pappa körde in sadelskåpet och la in resen i transporten. Sen kastade vi och körde. Vi kom fram vi ca.14 och då satte vi in Savanna i boxen, packade upp allt och sedan åkte vi till Scandic. Direkt när vi kom in på rummet så byte jag om och sedan var det direkt till stallet och göra iordning Savanna. Efter vi hade sadlat och det så gick jag och Lovisa banan. Det var en LC clear round som vi hoppade bara. Jag red fram lite utomhus sen hoppade jag fram och gick in på banan. Vi nollade och hon var verkligen jätte fin inne på banan. Efterjaga hade hoppat så tig vi in Savanna in boxen och fixade henne och sedan så gick vi in och kollade på lite häst saker som dem hade att sälja....

Det kan vara så att jag råkade köpa en kavaj hihi. Dem kommer ifrån "Horse pilot" och är svart med vinröda detaljer. Den var jätte skön och jag behövde köpa ny för min börjar bli lite liten för mig nu. Sååå nöjd med den och jag ska använda den redan imorgon.

Sen åt vi på Mc Donald's och nu har vi varit på hotellet i ca.2h och jag har byt om till pyjamas tvättat av mig och ska snart sova. Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi. Hejdå<3

Likes

Comments

Postad i: Bella, Hästar, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Idag så red jag först Savanna vid 1 typ, jag red hemma i paddocken för vi kunde inte köra upp till ridhuset idag men det gick bra att rida hemma också. Hon var fin idag som vanligt och gick jätte bra, hon var framme för skänkeln idag och jobbade på jätte bra. Innan jag red henne så skodde vi om henne fram och satte på skor bak + att vi satte på snösulor efter som att det ska snöa när vi ska till Helsingborg. Savanna går mycket bättre med skor bak också så vi satte på det efter som att hon ska gå hårt i helgen.

Innan hovslagaren kom så mockade jag, blandade mat och byte vatten till Savanna för Bellas vatten var inte äckligt idag och så har hon ganska mycket kvar från igår så det behövdes inte bytas. Efter att jag hade kommit upp från stallet så kollade jag på lite serie idag också och sen så ropade mamma att min hjälm hade kommit till Ica så vi åkte dit och hämtade ut den. Jag är fortfarande förvånad att den kom så fort efter som att dem sa att den tidigast skulle komma på torsdag antagligen på måndag och så fick jag den idag. ! dag efter att jag beställde den. Den sitter verkligen jätte bra på mig och den var mycket snyggare i verkligheten än på bild. Den har inte så jätte stor solskärm och den ser "classic" ut ändå. Så den kan jag verkligen rekommendera om man inte vill ha så stor solskärm på sin hjälm och en snygg och skön hjälm.

Vid 18.30 så gick jag ner till stallet igen och red Bella. Hon var väldigt pigg idag efter som att jag inte har kunnat rida henne så mycket denna veckan. Hon samlade sig ändå jätte bra i galoppen idag fast än att hon var pigg. När jag pausade lite så skrittade hon nästa lika fort som Savanna travar, när jag skulle korta upp tyglarna igen för att börja trav jobba lite till så tog hon 2 galopp språng och kikade med mig... Attityd har hon iallafall... Men sen gjorde hon inte något mer sånt resten av passet.

Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi imorgon. Hejdå<3

Glöm inte kolla in Fåglasång ifall ni ska köpa ny utrustning ;)


http://www.faglasang.com/?affi liate=

7582

Gillar du solskärm på hjälmar?

Likes

Comments

Postad i: Hästar

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Idag så har jag inte gjort så mycket utan jag har bara kollat på serie och fixat stallet. Jag kollade på först klart på "Portkod 1321" och sen började jag kolla på "Portkod 1525". Jag såg den serien för 1-2 år sen och då tyckte jag att den var bra så nu kollade jag om på den. Sen packade jag mina kläder som jag ska ta med till Helsingborg. Både vanliga kläder, ridkläder och mina tävlingskläder.

Idag så beställde jag även en ny hjälm! Det är en Samshield och den heter Miss shield. Det är en vanlig shadowmatt i svart bara. Jag har kollat på den ett tag nu och så nu beställde jag den! Jag har redan en Samshield sen innan så jag visste vilken storlek och det jag skulle ha men jag tog M i skalet och 56 i innerfodret. Den har en fast solkärm om inte går att ta bort och den finns i olika utseenden så man kan välja hur den ska se ut och man kan även egen designa en sådan hjälm. Jag tycker själv att den hjälmen är jätte snygg och jag tycker absolut att det är den bästa hjälmen som finns. Den är jätte lätt och bekväm, och det som är så bra med den är att du kan byta storlek på den igenom att bara köpa ett större eller mindre innerfoder. Så jag kan verkligen rekommendera Samshield om man ska köpa en ny hjälm.

Sen gick jag ner till stallet mockade, byte vatten, blandade mat och la in mer strö i Savannas box. Efter jag hade gjort det så började jag packa lite till fredag när vi ska åka. Men innan det så fick jag torka av sadelskåpet för det var ganska smutsigt.... Jag la in lite benskydd, benlindor, nummerlappar. trasor, putsmedel och 2 träns som jag ska ta med. Jag är super tagga och är helt redo för att åka till Helsingborg och tävla med Savanna. Idag fick båda hästran vila för paddocken var sten hård och gick inte att rida i och vi kunde inte åka till ridhuset idag. Så imorgon får jag rida igenom Savanna.

Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi. Hejdå<3

Glöm inte att handla på Fåglasång ;)


http://www.faglasang.com/?affi liate=

7582

Vilken är din favorit hjälm?

Likes

Comments