View tracker

Instagram@eemmaleiinvall

Postad i: Bella, Hästar

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Imorgon så ska jag på min första P&J med Bella och jag känner mig mest lugn. Vi longerade henne idag ett långpass och medans mamma gjorde det så tog jag upp sadeln, tränset, sadelgjorden, schabrak, benskydd och stigbyglar till transporten. Efter det så badade jag hennes ben fö dem vart helt bruna och dem ska vara vita. Mamma flätade svansen och sen fick hon komma in i hennes box. Sen packade vi hö och fyllde på vatten i båda hagarna. Vi var nyss nere och kvällsfodrade dem.

Imorgon så ska jag bara bära upp min hjälm och väst, putsa mina stövlar och rykta va henne. Vi lastar vid ca. 7.45 för vi ska hjälpa till att bygga banan vid 8. Medans mamma och pappa gör det så tänkte jag leda henne lite vid framridningen och framhoppningen bara för att hon aldrig har varit utom hus i Mörrum. Jag hoppar först en 70 och om det går bra så tar jag en 80, men går det inte så bra så tar jag en till 70. Det gör jag bara för att se hur hon är att tävla och hon har aldrig tävla så vi börjar lågt.

Detta var lite kort om morgondagen och vad jag gjorde i stallet ikväll. Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi. Hejdå<3

Hur länge har du ridit?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Bella, Hästar, Savanna, Häxan

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Idag så tänkte jag berätta om mina mål 2017 med hästarna. Det är inte så mycket mål men lite ändå och det kanske är kul att veta iallafall.

Savanna: Att hoppa lilla SM utomhus. Det skulle vara min dröm att få göra det med henne. Hoppa en MSV B. Om jag kvalar till MSV B så skulle jag åtminstone vilja hoppa det en gång med henne för det skulle varit såå roligt att få göra med henne. Hoppa sugarcup med henne för att hon älskar att hoppa terräng. Att bara få ett bra tävlingsår med henne är mitt mål är det viktigaste med henne.

Bella: Att tävla LC åtminstone med henne. Muskla henne mer och få henne i full tävlingskondition. Kanske hoppa en LB om det går bra i slutet på året eller något. Att bara sätta igång och tävla med henne är mitt mål efter som att hon ska bli tävlingsponny.

Häxan: Att kom runt en LC igen efter som att detta året inte har slutat så bra med henne så vill jag bara komma runt en LC igen. Kanske hoppa en LB om det går bra men bara som sagt om det går BRA. Jag vill inte att det ska bli som i år så nu blir det mycket träning med henne till tävlingarna börjar igen.

Detta var mina mål med alla hästarna. Den ändå som egentligen har mest och högst mål är Savanna efter som att hon är stjärnan i stallet nu så får ho n gå lite höga klasser ett tag nu innan hon får gå ner till LC nivå igen. Hon blir ju 20år 2017 men hon är som bäst nu och hon älskar att tävla och hon klarar dem höga klasserna därför får hon hoppa dem. Men hoppas att ni blev nöjda så hörs vi. Hejdå<3

Vilka är dina mål?

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Bella, Hästar

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår jätte bra! Idag så hade jag tänkt att berätta vad Bella har för utrustning (gjorde en såna här igår fast om Savannas).

Sadel:

Till Bella har jag en prestige meredith D limitide edition. Jag är super nöjd med den sadeln. Jag tycker att den är jätte snygg samtidigt som den är skön att rida i. En nackdel med den är att den inte har så mycket knästöd som jag vill ha men annars så är den perfekt. Tycker att det är extra snyggt med det silvriga på sidan som jag ha och det matchar perfekt med mina silvriga free jump som jag har.

Träns:

Jag har ett prestige meredith samma som sadeln till henne. Jag tycker att det har bra passform och är väldigt snyggt med silver detaljerna och så passar det perfekt till sadeln med det silvriga. Om ni vill veta något mer om det så har jag skrivit om det i ett annat inlägg tidigare.

Stigläder:

Jag har prestige stigläder till hennes sadel och dem är jag med nöjd med. Riktigt bra material som håller bra och dem har flera olika färger att välja mellan också. Det är inte så breda så dem går att ha till alla stigbyglar och det tycker jag är bra. Jag fick ta stigläder efter som att jag inte har något martingal till henne.

Stigbyglar:

Till hennes sadel så har jag free jump stigbyglar. Jag ha i pro dem silvriga och jag tycker att det är skit snygga rent ut sagt. Man får jätte bra grep på fotplattan och kasar inte runt med foten alls + att det är ett par snygga säkerhetsstigbyglar också. Dem är lite glittriga om man kollar nära på dem så inte mata som dem vanliga.

Men jag hoppas att ni blev nöjda fast jag har skrivit om min utrustning några gånger nu men vet inte riktigt vad jag ska skriv om så kom gärna med förslag. Hejdå<3

Vad ska jag blogga om imorgon?

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra! Idag så tänker jag bara skriva ett litet kort inlägg om min utrustning som jag har på Savanna för jag har inte tid att skriva något långt ikväll.

Sadel:

Jag har en prestige Michel Roberts sadel som är i bom vid. 33. Den passar väldigt bra på Savanna och jag tycket själv om att rida i den. Den är lite "uppåt böjd" i sitsen men inte så jätte mjuk utan åt det hårda hållet, och mycket knästöd är det på den och det är dem två sakerna som gör att jag gillar den så mycket. Jag älskar sadlar som är hårda i sitsen och har mycket knästöd. Det var svårt att hitta bild på den som jag har för att dem har gjort om den lite nu men den ser ut som den på bilden.

Tränset:

Jag har ett micklem träns till Savanna som ni kanske redan visste. Men jag är väldigt nöjd med det och ser inga nackdelar med det. Vill ni veta lite mer om vad jag tycker om det så finns det redan ett inlägg om mina träns uppe.

Martingal:

Jag har ett schockemhöle martingal till henne fast jag använder inte den delen som är till tyglarna utan bara den andra så att sadeln inte ska kasa på henne. Jag tycket att den är väldigt snygg och inte klumpig som vissa kan vara utan väldigt smidig och jag ser inte nackdelar med den heller. Jag hittade ingen bild där man såg det bättre tyvärr men hoppas att ni ser ändå!

Stigbyglar:

Jag använder prestige stigbyglar till Savanna och jag tycket om dem jätte mycket verkligen. Den ända nackdelen med dem är att dem inte är säkerhetsstigbyglar men annars så är dem jätte snygga och man får jätte bra grep i dem och kasar inte runt i dem. Dem som är extra bra med dem är att man får med två plattor till dem, en som väger lite mer och en som väger lite mindre. Jag har den i mitten som har Sverigeflaggan på.

Detta var alla vanlig utrustning som jag använder när jag rider hemma, tränar och tävlar. Dock som rider jag aldrig med benskydd hemma, men om jag ska hoppträna eller tävla så har jag det för att hon inte ska kunna skada sig. Men jag hoppas att ni blev nöjda fast det inte blev så långt men jag har massa prov och sånt att plugga till idag så jag hinner tyvärr inte skriva något längre. Hejdå<3

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår jätte bra! Ikväll så hade jag tänkt att skriva om Savannas utveckling ända sen vi köpte henne för snart 3,5 årsen.

När vi köpte henne så kunde jag knappt rida. Jag kunde skritta, trav och galoppera. I början så skenade hon mycket med mig och jag blev lite rädd men jag fortsatte att rida henne för jag var så glad att jag hade fått en helt egen häst liksom. Efter ca. 6månader så var hon och jag på en p&j och hoppade 30cm, efter det så hoppade hennes gamla ägare henne i 70cm. Jag var så nöjd med henne efter om att det var våran första "tävling". Sen hoppade vi 1 till där jag hade hoppat lite mer innan så jag hoppade 40cm och 50cm där hon rev ett i 40 och var nolla i 50. Sen gick det ett litet tag till och så skulle jag på en till p&j och då hade vi även med Häxan. Det var då vi bara hade 2 hästar och inte 4 hemma som nu. Hon höll på och skulle skena på banan så min tränare fick springa jämte i första klassen (kom inte ihåg höjden) och mamma i andra klassen och jag var så ledsen den tävlingen för att hon bra ville sticka hla tiden och jag kunde ju knappt rida då heller. Sen tränade jag mycket hemma och det gick bra. Sen byggde vi ridbana och då skulle jag rida på den första gången utan att vi hade satt upp staket runt så Savanna skenade med mig på och vi har ett "stup" rakt ner på ena sidan av ridbanan, så efter det blev jag rädd för henne och jag red inte henne på ca. 1år. Sen kom hennes gamla ägare och red henne någon gång efter det och då skulle jag prova att rida henne igen efter det och då hade vi satt upp staket runt. Då gjorde hon ingenting så jag blev jätte glad och bestämde mig för att börja rida henne igen. Efter ca. 6månader igen så hoppade vi en till p&j på 70cm och 80cm tror jag och då var vi nolla.

Sen startade jag min första riktiga tävling med henne och då var det med div. 3 laget och vi vann den omgången och då började min "tävlings hjärna" sätt igång och jag ville tävla mer och mer. Men på ärevarvet så ramlade jag av och skrapade upp hela knäet och det gjorde jätte ont. Men det tog inte stopp för mig ändå. Sen fortsatte jag att tävla och jag hoppade upp till LC först och sen hoppade jag LC+ och sen kom den dagen när jag skulle debutera min allra första LB och jag var så nervös men jag kom ändå 2:a. Sen han vi tävla en gång till efter det och sen såldes hon. Sen i somras fick jag tillbaka henne men då kunde jag inte rida henne för att jag skulle på meeting med Rapidash och Häxan och sen skulle jag till Falsterbo så hon vilade i ca. veckor. Sen började jag sätta igång henne och i september så tävlade vi igen och i LC+ så sprang hon förbi 2:an för att hon inte hade tävlat på länge. Men hon skenade på banan det var därför. Sen kom vi 2:a i en LB där. Sen tävlade jag en LC+ och en LB och sen var det dags för LA debuten! Jag var sååå nervös innan men vi var nolla och kom 4:a.

Och nu står vi här idag, glada som vi är att vi har klarat oss igenom allt och som vi har kämpat fast jag har velat ge upp så många gånger men hårt arbete lönar sig ibland. Snart ska jag hoppa min första nationella LA i Helsingborg på min älskade prinsessa och vi är inte färdiga ännu. Fast hon snart är 20år så är hon i sin bästa tävlingsform nu och vem vet. En dag kanske vi tävlar MSV för hon slutar aldrig överraska mig med sin otroliga hoppglädje och kapacitet som hon har!

Men jag hoppas att ni blev nöjda fast det blev ganska långt men detta är princip allt vi har gjort på 3år så ses vi imorgon! Hejdå<3

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Hästar

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra! Ikväll så hade jag tänkt att berätta lite om vad jag önskar mig i julklapp. Det är både häst saker och "vanliga" vardags saker. Jag tänkte börja med 5 häst saker som jag önskar mig och sedan 5 "vanliga" vardags saker som jag önskar mig.

1. Ett equality line sätt! Jag önskar med det som har en lila kant och som även har blingbling på sig. Sååå snyggt tycket jag och jag har inget schabrak med lila kant så det skulle vara kul att ha det med. Jag hittade inte en bild med bara det sätet men det är det 3:dje schabraket uppe ifrån iallafall.

2. Ridchaps i läder! Jag har ett par såna fast i något "tyg" eller vad man ska kalla det. Jag tycket att det är ganska snyggt faktiskt men dem är sköna och det blir inte lika kallt med dem på heller. Jag skulle vilja ha ett par som sitter lite tajtare än mina, för dem är lite stor som jag har nu.

3. En läder nummerlapp med blingbling! Jag har velat ha en sån ett tag nu men jag vet inte ritigt vad man kan köpa dem (har inte letat heller). Men det är riktigt snygga tycker jag och den skulle jag haft till Savanna och satt på hennes martingal/förbygel. Jag har inte så mycket mer att säga om den än att jag tycker att den är snygg efter som att jag aldrig har haft en sån.

4. Ett par zandona skydd! Jag har redan fram i bruna och jag skulle vilja ha ett par i bruna där bak med för jag har i svarta fram och bak men dem kan jag inte ha på Bella för med är i storlek S. Men det skulle varit jätte bra att ha så det önskar jag mig.

5. Hinder till paddocken! Vi har redan lite hinder men vi kan bara göra max 3st räcken. Så jag önskar mig några hinderstöd till och några bommar fast i plast och inte trä för det väger inte lika mycket.

Det var alla "häst" sakerna som jag önskade mig och nu tänkte jag ta dem sakerna som är till mig eller "vanliga" vardags sakerna

1. Måla om mitt rum! Jag har velat måla om mitt rum jätte länge så därför önskar jag mig det. Jag vill ha hela mitt rum helt vit så jag vill bara måla det i vitfärg.

2. Laga min mobil! Min mobil är helt sprucken så jag önskar mig att få laga den för jag ser knapptinget på den och det är bättre att ha en hel mobil en än sprucken mobil tycker jag.

3. En odd molly tröja! Jag har velat ha en sån ganska länge också och dem verkar sååå sköna och så är det väldigt snygga också tycker jag!

4. En odd molly kofta! Jag har velat ha en sån jätte länge nu och dem är verkligen såååå sjukt snygga! Dem är säker varma också! Men det är verkligen en sak som jag önskar mig i julklapp. Jag önskar mig en som man knyter där framme och inte vid sidan.

Och sist men absolut inte minst....

5. 120 säng! Jag har bara en 90 säng nu och jag har velat ha en stor säng för att då kan man bara bre ut sig så mycket man vill + att om en kompis sover över hemma hos en så slipper man ta fram extra säng för då kan den sova precis jämte en. Dock så vill jag inte ha en sänggavel på den utan bara en madrass och ben.

Det var vad jag önskade mig i år. Det var inte så mycket men ganska dyra saker ändå. Men jag hoppa att ni blev nöjda så hörs vi. Hejdå<3

Likes

Comments

Postad i: Hästar

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Idag så hade jag tänkt att visa alla mina träns för dem som inte vet vilka jag har. Jag tänker inte ta alla utan bara dem 3 som jag använder nu till mina hästar.

Det första är ett Rambo micklem bridle. Tränset har jag i cob och i färgen brun. Det är normalt i storlekarna. Alltså att det inte är en liten cob eller en stor cob. Jag har inte känt någon speciell skillnad när jag har ridit med det jämfört med när jag har ridit med ett "vanligt" träns. Jag använder det på Savanna och jag tycker att hon passar bra i det!

Det andra är ett dy'on träns. Jag hittar inte "namnet" på tränset tyvärr men det är ett brun i storlek cob. Jag tycket att det är ganska normalt i storleken men när man ska spänna käkremmen så är den väldigt liten så jag får ha den på det ytersta när jag använder det. Det använder jag på Häxan just nu men Rapidash hade det innan och Savanna har även använt det också. Det jag tycker är bra med det är att det är så brett nackstycket. Jag tycker att det är väldigt snyggt också och har en bra passform på hästen annars.

Och det sista som jag använder är ett prestige träns. Jag har det som man kan byta ut alla nosgrimmorna på och jag har även alla dem. Det är ett brunt i storlek full. Jag använder detta tränset på Bella eftersom att hon har ett stort huvud och jag har velat använda det jätte länge så fick hon ta det. Det är med normalt i storlekarna och det sitter bra med. Den har inte lika brett nackstycke som dy'on har men det är lite utskuret för öronen så det är ett + med det tränset. Jag tycket att det tränset är riktigt snyggt och det är det snyggaste tränset jag har hemma!

Men jag hoppas att ni blev nöja och om ni vill ha några bra träns så kan jag tipsa om dem 3 för dem är riktigt bra i läderkvalitén och i passformen. Hejdå<3

Vilket träns tyckte ni var snyggast?

Likes

Comments

Postad i: Bella, Hästar, Savanna

Hejhej allihop och jag hoppas att ni mår bra!

Idag så vakande jag 8.15 typ men jag låg kvar i sängen tills 9 typ. Efter det så städade jag lite på mitt rum sedan åt jag frukost. Efter det så gick jag ner och red Savanna i ca.15min bara, ho skrittades ändå bara och imorgon så ska jag börja trav om paddocken inte är för hård. Efter det så städade jag lite till på mitt rum och vid 14.20 så gick jag ner till stallet och mockade, byte vatten i boxen och red Bella. Hon red jag i 30-40min idag bara. Jag började med att leda henne några varv i paddocken (det gör jag alltid med henne), efter det så hoppade jag upp och jobbade henne i skritten, sen jobbade jag henne i traven och gjorde massa små volter ofta, sen galopperade jag lite bara och där var hon lite stel i formen som vanligt men det går framåt iallafall. Sen travade jag en stund efter det också och sen skrittade jag av henne. Efter jag hade ridit så tog jag va henne sakerna och släppte ut henne i hagen. Sen var jag färdig med allt jag skulle för idag och då var klockan ca. 16.15. Imorgon blir det nästan samma som idag fast jag ska bara rensa ut lite papper på mitt rum och sedan tvätta häst saker med. Imorgon så ska jag även göra någon bomövning med Bella för vi behöver träna på mycket sånt.

På julafton så hade jag tänkt att göra ett speciellt inlägg och då hade jag tänkt att ni skulle få välja om vad jag ska skriva om! Precis vad som helst!

Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi. Hejdå<3

Hur högt har du tävlat med din häst?

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår jätte bra! I

dag har jag inte gjort så jätte mycket egentligen, utan efter skolan så gick jag ner till stallet och red Savanna. Jag skrittade henne bara idag för paddocken var hård och hon ska bara ta det lite lugnt nu innan vi kommer igång helt igen. Jag red ca.20-25min och efter det så släppte jag ut henne i hagen, tog in sadeln och tränset m.m, blandade mat sen åt jag. Efter det så gick jag ner igen och mockade, fyllde på vatten i hagen och packade hö till ikväll bara. Sen har jag bara legat på mitt rum och kollat på en serie tills nu.

Imorgon är det lördag och då ska jag rida, fixa stallet, städa lite i stallet, städa mitt rum och plugga till prov som vi har nästa vecka. Sen ska jag även kolla färdigt på säsong 2 av min serie som jag kollar på. Jag har 4-5 avsnitt kvar bara nu.

Jag tänkte också börja med en fråga varje gång jag bloggar. Jag kommer ställa en fråga till er som ni gärna får svara på om ni vill i kommentarerna. Den kommer jag skriva allra längds ner på. Men det var allt för idag och jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi! Hejdå<3'

Har du egen häst? Isåfall vad heter den och hur gammal är den?

Likes

Comments

Postad i: Bella, Hästar, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra! Idag så har jag hopptränat med Bella och det gick jätte jätte bra verkligen! Hon tvekade knappt alls på några hinder och då har jag bara hoppat henne 3 gånger ända sen vi fick hem henne. Det ända hon tvekade på var på murar som stod jämte varandra som vi skulle hoppa över men hon gjorde det och för att vara så grön som hon är, så är jag riktigt stolt över henne. Tyvärr har jag ingen bild på henne utan pappa filmade bara på träningen men man kan inte göra 2 såna saker samtidigt ju! Det var verkligen en super träning idag!

Den 10:onde december å är det p&j i Mörrum som jag ska vara med på. Jag har inte riktigt bestämt vilka klasser jag ska hoppa utan det beror på hur det går nu innan men om hon inte känns stabil så blir det 60&70 men känns hon stabil så tar vi 70&80. Jag hoppar inte så högt med henne efter som att hon fortfarande är grön och jag vill inte göra henne osäker i höjderna. Den 17:onde december så blir det hoppträning för Joel Andersson från hästak. Då ska jag både hoppa Savanna och Bella.

Savanna fick vila idag med för jag han inte rida henne innan träningen efter som att vi kör 17.30 och då ska jag ha mocka, blandat mat, packat transporten och ryktat hästen och sånt så hon sätter jag igång imorgon istället. Men hon blir ju inte sämre av lite vila iallafall!

Men snart ska jag duscha och sedan kolla på serie, så jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi. Hejdå<3

Likes

Comments