View tracker

Instagram@emmaleinvall

Postad i: Allmänt, Hästar, Hästar, Åsikter

Nu räcker det! Jag är så trött på att alla ska hata på ridsporten. "Det är ingen riktigt sport" "Ni plågar hästarna" "Hästar är en frukt" osv. Detta är nog dem mest vanligaste kommentarerna i en hästmänniskas liv och jag är så trött på det nu. Direkt när jag kom in på facebook idag så kom det fram att Peder Fredricson hade vunnit Jerring priset OCH att han inte var värd det! Att det var ett dåligt skämt och massa sånt och det kommer från folk som aldrig säker har varit i närheten av en häst! Det räcker med såna jävlar kommentarer nu! Peder är värd det priset till 110% mer än vad dem andra var. Det folk inte fattar är att när dem slänger ut en sån dum kommentar så "hatar" dem på oss, men sen andra stunden så skulle dem aldrig få för sig att mobba eller hata någon. Nej men vad kallar du det så du säger om oss då? I min klass så är det faktiskt bara KILLAR som tycker att vi PLÅGAR hästarna och det gör mig både besviken och ledsen att dem säger det för det är ju inte sant. Eller hur? Hur kan man plåga hästarna igenom att man rider? Hade dem inte velat det så hade dem kunnat säga ifrån eller kasta av en, vill dem inte hoppa så hoppar dem inte utan stannar, vill dem inte gå dressyr så "drar" dem inget in huvudet och jobbar. Hästen väljer helt SJÄLV hur den ska göra så det är långt ifrån djurplågeri!!! Vi ger hästarna mat, vatten och speciellt KÄRLEK. Jag kan lova att 99% av alla hästarna trivs mycket bättre som "instängda" än som vild hästar. För vem ska ge dem vatten då, eller ge dem mat när det inte finns något gräs kvar eller sköta om deras hovar när dem blir för långa?? Att säga att ridning inte är en sport är som att säga att fotboll inte skulle räknas som en sport. Jag menar tänk på att bollen kan få ont av att ni sparkar på den... Det har ni inte tänkt på va? Så snälla tänk efter innan ni kastar ut en dum kommentar av att ridning inte är en sport eller att vi plågar hästarna. Jag tror inte att ni skulle tyckt att det hade varit lika roligt om ni hade fått höra det hela tiden.

Hatten av för Peder och allt hårt arbete och tid som han har lagt ner i stallet. För det handlar inte bara som att rida, utan det handlar om kommunikationen mellan ryttaren och hästen, samspelet och rytmen. Kärlek och massa mer som ingen hästmänniska någonsin skulle kunna förstå. Känslan av att gå i mål och veta att allt bara stämde, allt hårt arbete som man har lagt ner i stallet och uppe på hästryggen som äntligen lönar sig. Den känslan går inte att slå.

Tack till alla som inte säger några dumma kommentarer fast dem inte rider eller har ridit innan heller. Stort tack till er.

Detta är mina egna åsikter och ingen behöver tycka som mig. Men alla borde så veta vad vi för höra ofta och att det inte stämmer. Jag hoppas att ingen tar illa upp nu men jag kände att alla kan få veta att det är faktiskt ett problem i världen att folk går runt och snackar skit om oss och säger att vi plågar hästarna. Så jag ber er en sista gång, snälla snälla sluta och till sista har jag bara en sak att säga om Peder...

Mannen, myten, legenden <3333

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Bella, Hästar, Hästar

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Idag så slutade jag 14.25 och då gick jag direkt hem med Saga. När jag kom hem så åt jag lite mellanmål och kollade datorn lite bara. Sen gick jag ner till stallet mockade, blandade och det. Sen hjälpte pappa mig att brodda hästarna efter som att det är is i hagarna och på gårdsplanen så vill vi inte att dem ska halka fast vi har sandat på isen. Efter det så skrittade jag Bella lit i paddocken bara sen så fick dem stå inne. Snart så ska jag gå ner och ge med kvälls maten och efter det så ska jag snart sova för jag är jätte trött och det är skola imorgon. I skolan imorgon så ska vi lyssna på något föredrag i 1h och 20 min som har med biologin som vi jobbar med. Men nu så ska jag skriva en utvärdering på konditionen som vi hade på idrotten och se ska hästarna få kvälls mat. Så jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi. Hejdå<3

Glöm inte att handla broddar och hovolja och det som behövs till vintern nu på Fåglasång! http://www.faglasang.com/?affi liate=

7582

Tycker ni mest om när jag skriver långa och få inlägg eller korta och att jag skriver oftare?

Likes

Comments

Postad i: Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra! Idag så var första skoldagen efter jullovet och det gick faktiskt ganska bra. Började med lite uppgifter som vi ska göra i olika ämnen. Dagen gick faktiskt ganska fort och jag är nöj med den. När jag kom hem så åt jag en macka med drack oboy och sen gick jag ner till stallet. Mamma hade redan mockat och longerat Häxan så jag tog in Bella och sen så longerade mamma henne medans jag byte vatten i boxarna, blandade mat och sopade i boxarna. Sen hann jag inte göra något mer för mamma kom med Bella då. Efter det så släppte vi in henne i boxen och tog även in Savanna i hennes box. Dem hade redan fått middagsmat sen innan för mamma hade gett dem det innan jag slutade. Savanna får vila denna veckan så därför kommer jag inte skriva så mycket om henne för det finns inte så mycket att skriva nu när hon vilar. Imorgon så ska jag även på hoppträning med Bella. Första hoppträningen med henne detta året och även första som jag hoppar överhuvudtaget med henne detta året.

När jag var i skolan så började det även snöa!!! Det var nästan snöstorm ut så mycket snöade det och blåste och det slutade inte för ens jag hade kommit ner till stallet. Precis när snön hade börjat smälta bort så kom det ännu mer... Nu är julen över och då vill jag inte hade någon snö. Eller är det bara jag som känner så?

Just nu så sitter jag och pluggar till ett prov som vi ska ha om 2 veckor i biologi. Tänker faktiskt satsa lite nu när det är sista terminen innan jag börjar 9:an. Så jag började plugga tidigt nu så att jag förhoppningsvis kan höja mina betyg till sommaren. Sen sitter jag även och skriver in lite i min almanacka som jag köpte i Helsingborg och lyssnar på musik. Snart så ska jag gå ner till stallet och packa ur sadelskåpet som jag hade med till Helsingborg för pappa körde ut det från transporten nyss så nu är det bara att packa upp det för jag behöver lite saker där i till imorgon.

Men jag hoppas att ni blev nöjda fat detta inlägget inte var så långt så hörs vi. Hejdå<3

GLÖM INTE FÅGLASÅNG! http://www.faglasang.com/?affi liate=7582

Vad har ni gjort idag?<3

Likes

Comments

Postad i: Bella, Hästar, Häxan, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra! Igår så kom jag hem från en helg i Helsingborg. Detta meetinget har varit både bra, dålig, lärorikt och roligt. Det "dåliga" med detta meetinget var att Savanna slarvade mycket så vi fick ett pet i både LB, LA och LB+ , hon var ganska så lat inne på banan så jag fick ingen bra galopp till hinderna och det gör så att hon lätt river. I alla 3 klasserna som hon rev i så var det bara räcken som vi rev så vi behöver träna på att få upp galoppen mer till hindera så hon inte river dem. Det som har varit bra är att Lovisa hängde med som också var roligt, Savanna sköte sig jätte bra annars och det var bra underlag, bra framridning. Ja det mesta var bra. Men nu är jag hemma och vi ska träna på ännu mera nu tills nästa tävling så vi kan få några mer 0:or nu!

Idag så har jag packat upp min resväska som jag hade mina kläder i, fixat lite i stallet, mockat, blandat mat, byt vatten och så fick dem middagsmat också när jag var där nere. Snart så ska jag gå ner och ryckta dem, ta bort snö under hovarna om dem har något, byta täcke på Häxan och packa hö till ikväll och imorgon. Dem får vila idag för hela paddocken var full med snö och vi kunde inte åka upp till ridhuset idag. Men imorgon så tänkte jag rida Bella och Savanna får nog vila denna veckan efter som att hon har tävlat hela helgen och kämpat på så hon förtjänar vila nu.

Imorgon så hade jag tänkt att ni skulle få veta vad jag hade med till Helsingborg. Ni får veta det nu i efterhand efter som att jag inte har kunnat skriva det innan så bättre sent än aldrig. Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi. Hejdå<3

Har du varit på något meeting någon gång?

GLÖM INTE FÅGLASÅNGhttp://www.faglasang.com/?affi liate=7582

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Idag så vakande jag vid ca.7.10 och då började jag med att ge hästarna mat och släppa ut dem. Sen gick jag inte åt frukost och byte om. Sen kom @looviisaa för hon ska vara med och hjälpa mig i helgen. Efter det så gick vi ner till stallet och då mockade jag, blandade mat, fyllde på vatten och till Bella och i hagarna. Sen packade vi det sista och gick in och värmde oss. Sen var det dags att åka så få tog jag och Lovisa in och ryktade Savanna medans mamma och pappa körde in sadelskåpet och la in resen i transporten. Sen kastade vi och körde. Vi kom fram vi ca.14 och då satte vi in Savanna i boxen, packade upp allt och sedan åkte vi till Scandic. Direkt när vi kom in på rummet så byte jag om och sedan var det direkt till stallet och göra iordning Savanna. Efter vi hade sadlat och det så gick jag och Lovisa banan. Det var en LC clear round som vi hoppade bara. Jag red fram lite utomhus sen hoppade jag fram och gick in på banan. Vi nollade och hon var verkligen jätte fin inne på banan. Efterjaga hade hoppat så tig vi in Savanna in boxen och fixade henne och sedan så gick vi in och kollade på lite häst saker som dem hade att sälja....

Det kan vara så att jag råkade köpa en kavaj hihi. Dem kommer ifrån "Horse pilot" och är svart med vinröda detaljer. Den var jätte skön och jag behövde köpa ny för min börjar bli lite liten för mig nu. Sååå nöjd med den och jag ska använda den redan imorgon.

Sen åt vi på Mc Donald's och nu har vi varit på hotellet i ca.2h och jag har byt om till pyjamas tvättat av mig och ska snart sova. Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi. Hejdå<3

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Bella, Hästar, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Idag så red jag först Savanna vid 1 typ, jag red hemma i paddocken för vi kunde inte köra upp till ridhuset idag men det gick bra att rida hemma också. Hon var fin idag som vanligt och gick jätte bra, hon var framme för skänkeln idag och jobbade på jätte bra. Innan jag red henne så skodde vi om henne fram och satte på skor bak + att vi satte på snösulor efter som att det ska snöa när vi ska till Helsingborg. Savanna går mycket bättre med skor bak också så vi satte på det efter som att hon ska gå hårt i helgen.

Innan hovslagaren kom så mockade jag, blandade mat och byte vatten till Savanna för Bellas vatten var inte äckligt idag och så har hon ganska mycket kvar från igår så det behövdes inte bytas. Efter att jag hade kommit upp från stallet så kollade jag på lite serie idag också och sen så ropade mamma att min hjälm hade kommit till Ica så vi åkte dit och hämtade ut den. Jag är fortfarande förvånad att den kom så fort efter som att dem sa att den tidigast skulle komma på torsdag antagligen på måndag och så fick jag den idag. ! dag efter att jag beställde den. Den sitter verkligen jätte bra på mig och den var mycket snyggare i verkligheten än på bild. Den har inte så jätte stor solskärm och den ser "classic" ut ändå. Så den kan jag verkligen rekommendera om man inte vill ha så stor solskärm på sin hjälm och en snygg och skön hjälm.

Vid 18.30 så gick jag ner till stallet igen och red Bella. Hon var väldigt pigg idag efter som att jag inte har kunnat rida henne så mycket denna veckan. Hon samlade sig ändå jätte bra i galoppen idag fast än att hon var pigg. När jag pausade lite så skrittade hon nästa lika fort som Savanna travar, när jag skulle korta upp tyglarna igen för att börja trav jobba lite till så tog hon 2 galopp språng och kikade med mig... Attityd har hon iallafall... Men sen gjorde hon inte något mer sånt resten av passet.

Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi imorgon. Hejdå<3

Glöm inte kolla in Fåglasång ifall ni ska köpa ny utrustning ;)


http://www.faglasang.com/?affi liate=

7582

Gillar du solskärm på hjälmar?

Likes

Comments

Postad i: Hästar

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Idag så har jag inte gjort så mycket utan jag har bara kollat på serie och fixat stallet. Jag kollade på först klart på "Portkod 1321" och sen började jag kolla på "Portkod 1525". Jag såg den serien för 1-2 år sen och då tyckte jag att den var bra så nu kollade jag om på den. Sen packade jag mina kläder som jag ska ta med till Helsingborg. Både vanliga kläder, ridkläder och mina tävlingskläder.

Idag så beställde jag även en ny hjälm! Det är en Samshield och den heter Miss shield. Det är en vanlig shadowmatt i svart bara. Jag har kollat på den ett tag nu och så nu beställde jag den! Jag har redan en Samshield sen innan så jag visste vilken storlek och det jag skulle ha men jag tog M i skalet och 56 i innerfodret. Den har en fast solkärm om inte går att ta bort och den finns i olika utseenden så man kan välja hur den ska se ut och man kan även egen designa en sådan hjälm. Jag tycker själv att den hjälmen är jätte snygg och jag tycker absolut att det är den bästa hjälmen som finns. Den är jätte lätt och bekväm, och det som är så bra med den är att du kan byta storlek på den igenom att bara köpa ett större eller mindre innerfoder. Så jag kan verkligen rekommendera Samshield om man ska köpa en ny hjälm.

Sen gick jag ner till stallet mockade, byte vatten, blandade mat och la in mer strö i Savannas box. Efter jag hade gjort det så började jag packa lite till fredag när vi ska åka. Men innan det så fick jag torka av sadelskåpet för det var ganska smutsigt.... Jag la in lite benskydd, benlindor, nummerlappar. trasor, putsmedel och 2 träns som jag ska ta med. Jag är super tagga och är helt redo för att åka till Helsingborg och tävla med Savanna. Idag fick båda hästran vila för paddocken var sten hård och gick inte att rida i och vi kunde inte åka till ridhuset idag. Så imorgon får jag rida igenom Savanna.

Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi. Hejdå<3

Glöm inte att handla på Fåglasång ;)


http://www.faglasang.com/?affi liate=

7582

Vilken är din favorit hjälm?

Likes

Comments

Postad i: Bella, Hästar, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Idag så vaknade jag vid 8 och då gick jag direkt ner till stallet och fodrade hästarna och släppte ut dem. Efter det så åt jag frukost och sen la jag mig i sängen igen och kollade mobilen bara. Sen vid 9.30 gick jag ner till stallet igen och började ryckta Savanna för vi skulle vara i ridhuset 10.30 och hoppa. Det gick jätte bra att hoppa idag och hon var super fint så det kändes jätte bra tills på fredag.

På fredag så rullar transporten mot Helsingborg för jag och Savanna ska vara med på 13 spelen där. Vi hoppar LC, LB, LA och LB där. Vi har tränat hårt nu dem senaste veckorna så vi är super taggade speciellt nu när dem går så bra med det nya bettet som jag använde på både Savanna och Bella. Jag kommer lägga ut mer på fredag om vad jag ska ta med mig och till hästen. Bella fick vila idag för det var så kallt och paddocken hade fryst så det var sten hårt.

Jag har även ett företag som jag samarbetar från och med nu. Jag samarbetar med Fåglasång. Det är en ridsports butik som har allt från ryttaren, häst, hund, foder saker till stallet och hagen. Just nu så har dem även rea så jag tycker att alla ska gå in och handla i länken nedanför. Det går även att besöka butiken som ligger Johannishus.

Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi. Pusspuss älskar er<33

Här är länken som jag tycker att alla ska gå in och handla på:


http://www.faglasang.com/?affi liate=

7582

Likes

Comments

Postad i: Bella, Savanna, Häxan

Hejhej allihopa och gott nytt år!!! Idag så är det nyårsafton och jag firar faktist inte nyår med familjen. Utan jag gör det med min bästa vän Natalie och vi har det sååå mysigt. Vi ska göra 3 rätters middag och sen har vi massa godis också.

Detta året har jag haft många fram gångar, mot gångar, skratt, tårar, hat, kärlek och ja you name it. Året började med att jag köpte Rapidash och hade stora förhoppningar. Vi började träna mycket och efter det så började jag och Rapidash tävla och var på ett meeting och sånt. Men tyvärr nu för 1 månad sen så lämnade vi tillbaka henne och fick en ny. Jag har varit jätte ledsen för att vi lämnade tillbaka min allra bästa vän och jag ångrar varje sekund att jag gjorde det... men men det finns inget jag kan göra åt det nu för hon bor i Stockholm nu och hon har det bra där.

Sen sålde vi Savanna i början av året med och då kändes det som att världen skulle gå under för mig. Men sen i somras så kom Savanna tillbaka och då vilade hon först i 6v typ och sen började jag sätta igång henne och efter ca.2 månader så gjorde vi vår första start sen februari. I första klassen och stack hon förbi ett hinder. Inte för att hon tyckte det var läskigt eller så utan för att hon hade inte hoppar på gräs på ca.1år då så hon tyckte att det var roligt. Sen i andra starten som var en LB så nollade vi och satte en andra plats där. Sen har det bara gått uppåt för oss. Vi har varit på 5 tävlingar med henne sens vi fick tillbaka henne och 4/5 tävlingar har vi fått en rosett med oss hem!!! Plus att vi har startat en LA som jag inte ens hade som mål med henne. Så nästa vecka åker jag på mitt andra meeting med henne till 13 spelen i Helsingborg och där hoppar vi med en LA!!

Häxans år har varit lite så där... vi började tävla lite i somras och det gick bra ändan till Börjes cup där hon stannade ut sig och då tappade jag hoppet helt. Så henne har jag lagt åt sidan ett tag nu och satsar på Bella och Savanna ett tag nu.

Bella har jag bara haft i 1 månad så vi har inte hunnit göra så mycket. Vi har varit på en p&j där hon rev sista i 70 och nollade 80 så det har gått bra då. Sen har vi tränat en hel del nu för att kunna börja tävla till våren när tävlingarna sätts igång. Just nu tränar vi på att hon inte ska dra iväg med mig när jag hoppar och det gör vi på låga höjder bara.

Men detta har ungefär varit mitt häst år. Som sagt mycket fram gångar och mot gångar men så är det när man håller på med hästar. Men nu blickar vi framåt mot 2017 som jag tror kommer var mitt bästa åt hittills hoppats jag. Men gott nytt år på er så syns vi 2017!!! Hejdå<3

Mitt nyårs löften är.... att jag ska vara med aktiv på bloggen och verkligen satsa på den med nu för jag hat varit lite off nu så nu är det dags för en riktig come back.

Vad är ditt nyårs löfte?

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Bella, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Idag så vaknade jag vid 10 och då hade mamma redan släppt ut båda hästarna och gett alla hästarna mat. Jag gick ner till stallet vid ca.12 och då började jag med att mocka båda boxarna. Efter det så red jag Bella och det gick hur bra som helst. Idag var hon bäst!! Vi hoppade först lite studs och sen tog vi bort några så det blev en liten kombination på 2 galoppsprång och efter det "högsta" hindret så hade vi bara en bom efter. Det slutade med att vi faktist höjde en hindret till 95! Hon hoppade mig ut sadeln näst!! Så stor guldstjärna till henne idag verkligen. Vi avslutade passet med att skritta ut ca. 10min i skogen.

Efter det så rakade vi Savanna igen för det behövdes verkligen så hårig som hon var. Vi rakade fela kroppen förutom där sadeln ligger, halva benen och halva ansiktet på henne och om man får skryta lite så blev det faktist ganska bra. Efter det så red jag henne lite dressyr/markarbete en stund i paddocken och hennes pass avslutades också med att skrittas ut ca.10min i skogen.

Sen släppte jag bara ut båda hästarna och blandade mat. Jag har även provat ett helt nytt bett på både Savanna och Bella som funkar jätte bra på båda hästarna. Det är ett blått vanligt metal bett som är 3 delat fast i mitten så är det "rullar" eller vad man ska kalla det sen är det lite hävstång på det med. Hittar inte någon stans exakt det jag har men det är ett sånt som på bilden fast men "rullar" i mitten. Har heeeelt glömt bort vad det heter just nu när man behöver veta det.... men båda hästarna funkar otroligt bra på det och det är absolut mitt nya favorit bett.

Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi. Hejdå<3

Vilket är ditt favorit bett?

Likes

Comments