Instagram@emmaleinvall

Postad i: Allmänt, Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Idag så ska jag rida Bella, Savanna och Häxan och alla ska gå bommar. Sen så ska jag bara mocka, blanda mat, packa hö och fylla på vatten. Efter skolan så ska jag och mamma hämta ut mitt nya schabrak som har kommit. Det är ett svart schabrak med guldig E-logga och guldig kant på, sen är det en blå glittrig kan på det också. Det ska jag ha på söndag när jag ska tävla med Bella, då ska även Nellie hänga med.

Nästa vecka så ska jag PRAOa, jag ska ner till Stall Alexandra Ferm där vi köpte Rapidash och Bella och det ska bli jätte kul att få vara där nere. Jag kommer att bo där nere hela veckan och mamma och Linnea kommer att ta hand om hästarna medans jag är iväg så dem kommer inte få vila hela veckan.

Igår vid 13 tiden så gick Alexander Falk som var 18 år bara och dog i cancer, han var en stor förebild för mig och kommer alltid att vara det. R.I.P Alexander<333


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra! Idag så tänkte jag hoppa alla hästarna lite. Inte så högt utan bara lite och träna på att dem ska lyssna på mig till hindrerna och inte bara springa till dem.

Imorgon så ska jag rida lite markarbete på alla tänkte jag och så kommer hovslagaren och ska sko om Bella och Häxan , efter som att hon skodde Savanna igår.

Jag tror jag ska ut och jogga en runda i skogen när jag för jag vill börja träna men har inte tagit tag i det men nu ska jag börja så det får bli det första jag ska göra nä jag kommer hem, men nu har vi precis haft redovisning i NO och jag tycker att det gick bra, men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi! Hejdå<3

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Jag kom hem från skolan för ca. 1h sen och ska gå ner till stallet snart. V.14 så ska vi praoa och då ska jag och Mathilda vara hos Alexandra Ferm, det kommer bli jätte roligt att få vara där ner och få vara i stallet hela dagen. Vi kommer att bo där nere hela veckan som vi praoar.

Jag har anmält mig till första tävlingen med Bella nu. Den är v.13 i Olofström och vi ska hoppa LC individuellt och LD med laget, Jag är jätte taggad nu efter som att det har gått bra på dem p&j som vi har varit på och vi är redo för riktiga tävlingar nu. Vi ska inte hoppa så högt nu dem första gångerna utan vi ska mest ta det lugnt. Efter som att hon är 7 i år så behöver jag inte hoppa avd. B utan jag kan hoppa avd. A med omhoppning.

Nu ska jag gå ner till stallet och rida alla hästarna, mocka och det så vi hörs! Hejdå<3


Likes

Comments

Postad i: Hästar, Hästar

Hejhej och jag hoppas att ni mår bra idag! Jag hade tänkt att börja med en ny "serie" på bloggen... så jag tycker att vi börjar på direkten.

1. Samshield hjälm

Man ser dem jätte mycket på tävlingar och jag har själv 2st. Jag tycker att dem är jätte sköna och det finns ingen skönare hjälm. Dem är jätte snygga och jätte sköna och dem är inte så jätte dyr heller tycker inte jag. dem finns i olika modeller och material, och så kan man beställa dem i dressyr eller vanlig modell där bak. Så jag ger dem 10/102. Racesafe västar

Det är många som också har dem, 7 av 10 personer har sån och jag har själv en fast jag använder aldrig den för att den är brun och den är för stor för mig. Men den är jätte snygg och jätte skön, jag ska faktiskt köpa en när jag får råd. Man kan köpa dem i alla färgerna och det tycker jag är jätte bra, dock så är dem ganska dyra, så dem får 9/10

3. Animo kavaj

Animo kavajer är också jätte populära både bland hoppa och dressyr ryttare. Jag har en också men den är för liten så den ska säljas nu men den är otroligt skön, dem är jätte bra i storlekarna och dem finns i långa, korta modeller och frackar. Dock så är dem väldigt dyra men det är värt pengarna så den får 9/10


4. Roeckl handskar

De är nog dem mest populäraste handskar. Dem finns i många modeller som tex. "läderhandskar", tunna med nät på och tjockare till vintern. Jag har ett par fats det är sån tjocka som är bra på vintern. Dem finns i olika färger och dem är jätte sköna, dem är helt okej i priset tycker jag för det finns dyrare handskar och det finns billigare, men dem får 8/10

5. Cavalleria toscana kavajer

Den sista trenden är Cavalleria toscana kavejer och jag tycker att dem är jätte snygga. Jag har ingen och jag har inte provat en heller men alla säger att dem är sköna. Jag har inte så mycket att säga om dem än att jag tycker att dem är snygga, så dem får 9/10

Men jag hoppas att ni kommer att gilla min nya "serie" så hörs vi imorgon! Hejdå<3

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Bella, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra! Igår så kom jag hem vid 15.30 och direkt då så åkte vi till min farmor och farfar för min storebror fyller år igår så vi skulle äta där. Alla hästarna fick vila igår för jag han rida dem, jag hängde med Lovisa på p&j i Olofström så jag valde att själv inte hoppa. Efter det så har vi bara varit hos henne. Idag så började jag sätta igång Savanna efter en veckas vila med att longera henne, imorgon så blir det Tobias träning för Bella.

I lördags så vara jag på p&r och det fick sådär, hon var mycket finare när jag red fram än inne på banan, men det var hennes första dressyr tävling så det är helt godkänt, till helgen så har vi p&j i Mörrum så då ska jag hopp Bella i 90&100cm så vi håller alla tummar och tår att jag överlever LB debuten...

Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi! Hejdå<3

Likes

Comments

Postad i: Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Imorgon så ska jag på p&r med Bella i Mörrum så i dag ska jag fixa massa bara. Jag ska raka henne direkt när jag kommer hem för hon är jätte fårig, sen ska vi åka upp till ridhuset och hjälpa till att sätta upp staketet och efter det ska jag rida Bella i ridhuset. Sen är jag kommer hem så ska jag tvätta hennes ben för dem är jätte smutsiga, fläta manen, smörja alla sakerna och så ska @looviisaa hänga med mig hem från ridhuset och sova hos mig tills lördag! Jag ska rida LC:2 och LB:1 bara och jag red båda programmen i onsdags och då var hon såååå fin verkligen.

Igår hoppade jag med Bella och Häxan lite. Bella gick jätte bra så vi råkade höja hindret till 110 men det klarade hon hur lätt som helst... Det var tom kombination! Häxan gick också jätte bra, jag hoppade inte så högt med henne men hon var jätte pigg. I början när jag värmde upp och skulle göra galoppombyten så bokade hon vart ändå gång! Savanna har fått en lugn vecka

På söndag så ska jag kanske på p&j med Bella i Olofström. Då ska jag hoppa 90&90 eller 90&100 jag får se hur hon känns om vi ska dit. Jag tror jag kör på svart outfit då och imorgon ska jag ha blå outfit.

Men jag hoppa att ni blev nöjda så hörs vi. Hejdå<333

Likes

Comments

Postad i: Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra! Idag så har alla hästarna fått vila, men jag har mockat, blandat mat, byt vatten, packat hö och smörjt alla min saker typ. Jag smörjdes två hoppsadlar, Savannas martingal, magplatta och träns, Häxans magplatta och träns, och Bellas två sadelgjordar. Sen torkade jag även av ett par benskydd som var jätte smutsiga på utsidan.

Igår så var jag på öppen bana med Savanna och det gick super duper bra! Vi hoppade bana på LA-MSV och hon var helt klockren!!!! Hon rev inte en ända bom!! Så et kändes super bra tills vi ska starta MSV någon gång! Häxan red jag efter och hoppade ett räcke bara på ca. 80cm. Helt klockren var hon med!!! Hon verklig drog mot hindret, så positiv var hon och hon är inte den lättaste ponnyn när det gäller hoppning! Bella red jag på morgonen och hon var jätte stark och bara drog med mig... så inget bra pass på henne.

Imorgon så ska jag rida Häxan och Bella, Lovisa kommer till oss och ska rida/hoppa Savanna lite så det kommer bli super kul. Sen ska jag även tvätta lite saker om jag hinner för jag ska tävla på söndag med Savanna. Men jag har ju sportlov nu så det tror jag att jag hinner, jag har redan börjat tvätta lite. Jag har inte riktigt bestämt vilken outfit jag ska ha på henne så det får ni hjälpa mig med när det börjar närma sig.

Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi! Hejdå<3

http://www.faglasang.com/?affiliate=7566

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni har haft en jätte bra dag! I söndag så var jag på p&j med Bella i Olofström, vi hoppade 80&90, i 80 så rev hon :an men annars fin, i 90 så var hon felfri och jätte fin. I tisdags så hopptränade jag och Bella för Tobias i Mörrum och det gick bra Jag fick bra tips vad jag skulle träna på med henne som jag ska göra så fort jag kan rida igen. I torsdags så hopptränade jag med Savanna för Lisa och det gick jätte bra! Vi rev inte en ända bom på träningen hon hon var verkligen jätte fin. Idag så gick jag lite med alla 3 i paddocken för att det är jätte mycket snö i paddocken och vi kan inte köra till ridhuset varje dag, så dem har inte blivit så mycket ridna på det sista för det går inte.

Imorgon så ska jag stiga upp vid 9 och släppa ut hästarna och sedan mocka, städa stallet, gå med alla hästarna, städa på mitt rum m.m och vid 11 så ska en kompis låna våra sadlar för dem ska ha sadelutprovare så dem vill kolla om våra modeller/sadeln passar på deras hästar. Så imorgon ska jag bara små fixa lite och på söndag så ska jag till Boda Borg med US och efter det s ska jag på Bio med, Pontus, Nellie och Natalie och det kommer bli så mysigt.

Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi! Hejdå<3

Behöver du nya täcken nu när det har kommit snö? Kolla in Fåglasång tycket jag då<3

https://www.faglasang.com/till-hasten/tacken-tillbehor/? affiliate=7582

Likes

Comments

Postad i: Bella, Hästar, Hästar, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra! Idag så red jag både Savanna och Bella. Savannas pass var jätte lugnt men hon behövde röra på sig bara för att hon inte ska få träningsvärk sen igår då jag hopptränade för Joel och det var en jobbig övning för henne. Hon var jätte duktig både idag och igår, jag har nytt bett på hennes som är perfekt, Joel tyckte också att det var mycket bättre på henne för hon tar upp huvudet mycket mer och det ska hon göra för hon drar in det för mycket annars. Bella gick lite hårdare idag och vi red ett dressyr program faktiskt. LB:1 red vi och det gick jätte bra så vi ska faktiskt vara med i div. III laget i dressyr nu till våren. Hon är så stabil i sin form så hon är redo för det.

Imorgon så ska Savanna få gå igen och Bella ska få massage och sadel utprovning på morgonen så hon ska få ta det lugnt några dagar efter massage sen. I fredag så var vi på hööks där jag köpte det nya bettet till Savanna, det är ett 3-delat som är lite böjd så det inte blir så rakt i munnen, sen köpte jag bruna acavallo paddar till bettet, ett nättäcke till sommaren till Savanna och Häxan och ett nytt träning träns till Bella som jag tyckte var jätte snyggt verkligen. Jag tror det var i torsdags som vi fick hem ett nytt pellham till Bellas och ett par luddiga bakbensskydd som hon ska ha på tävlingar och idag så var jag på Börjes och köpte ett par dressyr benskydd till Bella, en hals till Häxans täcke som vi byte till idag och ett jätte bra täcke att ha på sommaren om man åker på meeting för det fastnar inte spån i det och det var billigt med. Det har blivit lite nya häst saker denna veckan men det mesta behövdes faktiskt så det var inte onödiga saker som jag köpte iallafall.

Jag tänkte vara med i #nouw30daychallenge för att det kan göra så att jag börjar blogga lite oftare efter som att jag inte har bloggat på ett tag nu. Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi! Hejdå<3

Behöver ni hovolja eller andra produkter till din hästs hovar och du vill ha det bästa? Då ska du kolla in Fåglasång för dem har det allra bästa. http://www.faglasang.com/?affi liate=

7582

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Hästar, Hästar, Åsikter

Nu räcker det! Jag är så trött på att alla ska hata på ridsporten. "Det är ingen riktigt sport" "Ni plågar hästarna" "Hästar är en frukt" osv. Detta är nog dem mest vanligaste kommentarerna i en hästmänniskas liv och jag är så trött på det nu. Direkt när jag kom in på facebook idag så kom det fram att Peder Fredricson hade vunnit Jerring priset OCH att han inte var värd det! Att det var ett dåligt skämt och massa sånt och det kommer från folk som aldrig säker har varit i närheten av en häst! Det räcker med såna jävlar kommentarer nu! Peder är värd det priset till 110% mer än vad dem andra var. Det folk inte fattar är att när dem slänger ut en sån dum kommentar så "hatar" dem på oss, men sen andra stunden så skulle dem aldrig få för sig att mobba eller hata någon. Nej men vad kallar du det så du säger om oss då? I min klass så är det faktiskt bara KILLAR som tycker att vi PLÅGAR hästarna och det gör mig både besviken och ledsen att dem säger det för det är ju inte sant. Eller hur? Hur kan man plåga hästarna igenom att man rider? Hade dem inte velat det så hade dem kunnat säga ifrån eller kasta av en, vill dem inte hoppa så hoppar dem inte utan stannar, vill dem inte gå dressyr så "drar" dem inget in huvudet och jobbar. Hästen väljer helt SJÄLV hur den ska göra så det är långt ifrån djurplågeri!!! Vi ger hästarna mat, vatten och speciellt KÄRLEK. Jag kan lova att 99% av alla hästarna trivs mycket bättre som "instängda" än som vild hästar. För vem ska ge dem vatten då, eller ge dem mat när det inte finns något gräs kvar eller sköta om deras hovar när dem blir för långa?? Att säga att ridning inte är en sport är som att säga att fotboll inte skulle räknas som en sport. Jag menar tänk på att bollen kan få ont av att ni sparkar på den... Det har ni inte tänkt på va? Så snälla tänk efter innan ni kastar ut en dum kommentar av att ridning inte är en sport eller att vi plågar hästarna. Jag tror inte att ni skulle tyckt att det hade varit lika roligt om ni hade fått höra det hela tiden.

Hatten av för Peder och allt hårt arbete och tid som han har lagt ner i stallet. För det handlar inte bara som att rida, utan det handlar om kommunikationen mellan ryttaren och hästen, samspelet och rytmen. Kärlek och massa mer som ingen hästmänniska någonsin skulle kunna förstå. Känslan av att gå i mål och veta att allt bara stämde, allt hårt arbete som man har lagt ner i stallet och uppe på hästryggen som äntligen lönar sig. Den känslan går inte att slå.

Tack till alla som inte säger några dumma kommentarer fast dem inte rider eller har ridit innan heller. Stort tack till er.

Detta är mina egna åsikter och ingen behöver tycka som mig. Men alla borde så veta vad vi för höra ofta och att det inte stämmer. Jag hoppas att ingen tar illa upp nu men jag kände att alla kan få veta att det är faktiskt ett problem i världen att folk går runt och snackar skit om oss och säger att vi plågar hästarna. Så jag ber er en sista gång, snälla snälla sluta och till sista har jag bara en sak att säga om Peder...

Mannen, myten, legenden <3333

Likes

Comments