Instagram@emmaleinvall

Postad i: Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna, Allmänt

Godmorgon allihopa och jag hoppas att ni mår bra!

Igår så började dagen med att jag skulle rida ut med Elise 9.30, det blev bara en lång skrittrunda på typ 2h med Bella. Sen red jag hem, åt frukost och fixade stallet. Efter det så gick jag och duschade för jag och Elise skulle iväg och fira midsommar med några kompisar. Sen så fixade jag mig bara och packade och sen kom dem och hämtade mig och sen har jag varit hos kompisarna sen dess.

Idag så ska jag rida alla 3 hästarna markarbete i paddocken. Sen fixa stallet och ikväll så ska jag inte göra något speciellt tror jag inte utan bara kolla på serie hela kvällen.

Nästa helg så är Börjescup och jag ska dit med både Bella och Savanna, jag och en kompis ska bo i min tränares lastbil som även hästarna ska få åka upp dit i. Veckan efter det så ska jag ner till Stall Alexandra Ferm mån-fre och sommarjobb där i en veckan, och veckan efter det sen så är Falsterbo och där ska vi vara tis-sön.

Men jag hoppas att ni blev nöjda fast det inte var så bra så hörs vi! Hejdå <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Hej allihopa och jag hoppas att ni mår bra idag!!

Igår så hann jag bara longera Savanna för jag var hos Stall Alexandra Ferm hela dagen och red hästar! Det var jag, mamma och Melan son åkte ner dit bara för att rida lite. Jag red en jätte fin d-ponny som hon har där nere till försäljning, verkligen en jätte fin ponny, sen red jag en 5-årig c-ponny valack som var jätte fin för att vara 5 bara!! Och till sist så red jag en jätte fin c-ponny som jag tyckte jätte mycket. Verkligen en häst för mig!! Vi passade som handen i handsken så att säga. Hoppade super bra och jag bara älskade henne <33

På tävlingen i lördags så hoppade jag LD där  jag fick 4fel för att jag kom för nära men fin annars, sen i LC då så var hon hur fin som helst vi var felfria till sista hindret där Häxan stannar och jag är inte berädd så jag flyget rakt in i hindret och då blir man ju utesluten. Så jäklar arg på både mig själv och Häxan att vi inte tog oss över det hindret... men men nya tag

Men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi! Hejdå <33

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Häxan, Hästar

Godmorgon och jag hoppas att ni mår bra idag!
Idag så ska jag städa mitt rum, städa stallet och rida alla hästarna. Jag tror jag ska rida ut på någon men jag har inte bestämt vilken jag ska rida ut på ännu.

På lördag så tänkte jag ha mitt beige schabrak som har en brun passpoal och ett brunt kantband, sen mina svarta zandona skydd, boots från hööks. Sen ska jag knoppa henne, men jag vet inte om jag ska ha pannluggen utsläppt eller om jag ska knoppa den också. Vad tycker ni? Sen ska jag ha mina nya vit Christina sport ridbyxor, Christina sport topp, min bruna animo kavaj, min samshield hjälm, min svarta väst och sen tror jag att jag tar mina svart stövlar till det. Jag ska inge ha någon luva därför undrar jag vad ni tycker.
Ni kommer få se hela outfiten på lördag eller söndag. Jag tycker själv att den är jätte snygg.

Men jag hoppa att ni blev nöjda så hörs vi! Hejdå<3

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Hästar, Häxan

Hej jag hoppas att ni mår bra idag!
Idag så har jag bara ridit Bella och dem andra fick vila idag. Jag har tvätta lite saker och städat lite i stallet också. På tisdag så ska jag till tandläkaren på morgonen och sen på eftermiddagen så ska jag hoppa lite med Savanna i ridhuset, vi ska inte hoppa så högt utan bara lite låg hinder. På torsdag så är det hoppträna och då ska jag ha Bella på den och Linnea ska ha Häxan. Savanna ska jag rida hemma markarbete bara.

På lördag så ska jag och Häxan göra vår första start på nästan ett helt år!! Vi ska till snapphanarnas ryttarförening och hoppa en LD bed.A och en LC bed.A:0-A.0. Det är på gräs och Häxan brukar vara lite piggare när det är på gräs så jag hoppas att det går bra. Jag har inga förväntningar utan bara att hon ska komma runt hela banan och det kvittar om vi har 0fel eller 12fel bars vi kommer runt. Jag ska ha min bruna anime kavaj och mitt nya schabrak till henne + mina nya tävlingsbyxor på tävlingslopp!!

Om 3v så åker vi till Börjescup i år igen. Vi tar med Bella och Savanna då, jag berättar mer när det börjar närma sig.

Men jag hoppas att ni får en fortsatt bra kväll så hörs vi! Hejdå<3

Likes

Comments

Postad i: Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Hej och jag hoppas att ni mår bra idag! Igår så tävlade jag och Bella i Sölvesborg, det gick sådär faktiskt. Hon var jätte stark och pigg, så hon rev dem två första hinderna för att hon inte lyssnade på mig men efter det så lugnade hon sig. Vi kom 2:a på den tävlingen och vann totalen!

Idag så hoppade jag Häxan i på klubben för det ska vara pay and jump där imorgon och man fick hoppa på hinderna så jag passade på att hoppa Häxan nu innan jag åker till Öland. Det gick faktiskt jätte bra, hon var pigg men lyssnade ändå på mig och hon hoppade som in i bomben bra!!!! Allt stämde verkligen och hon stannade inte på ett ändå hinder!! Så nu ska jag börja tävla lite lätta klasser med henne bara så att hon lär sig att inte vara så spänd inne på banan för att sen kunna hoppa lite högre senare. När vi kom hem så gick jag en liten runda med Bella i skogen och sen började jag packa lite inför Öland. Linnea red Savanna lite lätt markarbete idag bara så att hon skulle få röra på sig.

Nu ska jag gå nere till stallet och mocka och sen kvällsfodra hästarna och efter det ska jag duscha och sen sova. Men vi ses senare! Hejdå<3

Likes

Comments

Postad i: Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Godmorgon och jag hoppas att ni mår bra idag! Idag så steg jag upp vid 8.45 och gick it och morgon fodrade hästarna, mockade Bellas Box, byte vatten i hagarna och smörjde in hennes mule med solkräm. Idag är det verkligen varmt så jag ska rida lite senare idag för jag ska ändå bara rida Bella. Linnea ska rida Häxan och Melan ska rida Savanna, för imorgon då går finalen i Div.lll och jag är super taggad för det för just nu så leder vi och då ska även Melan tävla Savanna i laget och sen ska hon hoppa en inviduell LC med henne också. Så Melan kommer lite senare och så ska vi rida och sen bada hästarna och putsa alla sakerna, sen åker vi hem till henne och fixar hennes hästar för imorgon. Jag ska bara hoppa en LD+ (lagklassen) för att på onsdag så åker vi till Öland. På Öland så hoppar jag alla dagarna så vi åker upp på onsdag vid 12-13 tiden och vi ska köra tillsammans med Melan och hennes familj.

Jag har inte bloggat på ett tag för jag har inte tyckt att det har varit kul längre men nu ska jag försöka blogga mycket oftare.

Men nu ska jag gå ut och solen en stund så vi ses! Hejdå<3

Foto: Saga Johansson

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Idag så ska jag rida Bella, Savanna och Häxan och alla ska gå bommar. Sen så ska jag bara mocka, blanda mat, packa hö och fylla på vatten. Efter skolan så ska jag och mamma hämta ut mitt nya schabrak som har kommit. Det är ett svart schabrak med guldig E-logga och guldig kant på, sen är det en blå glittrig kan på det också. Det ska jag ha på söndag när jag ska tävla med Bella, då ska även Nellie hänga med.

Nästa vecka så ska jag PRAOa, jag ska ner till Stall Alexandra Ferm där vi köpte Rapidash och Bella och det ska bli jätte kul att få vara där nere. Jag kommer att bo där nere hela veckan och mamma och Linnea kommer att ta hand om hästarna medans jag är iväg så dem kommer inte få vila hela veckan.

Igår vid 13 tiden så gick Alexander Falk som var 18 år bara och dog i cancer, han var en stor förebild för mig och kommer alltid att vara det. R.I.P Alexander<333


Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra! Idag så tänkte jag hoppa alla hästarna lite. Inte så högt utan bara lite och träna på att dem ska lyssna på mig till hindrerna och inte bara springa till dem.

Imorgon så ska jag rida lite markarbete på alla tänkte jag och så kommer hovslagaren och ska sko om Bella och Häxan , efter som att hon skodde Savanna igår.

Jag tror jag ska ut och jogga en runda i skogen när jag för jag vill börja träna men har inte tagit tag i det men nu ska jag börja så det får bli det första jag ska göra nä jag kommer hem, men nu har vi precis haft redovisning i NO och jag tycker att det gick bra, men jag hoppas att ni blev nöjda så hörs vi! Hejdå<3

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Bella, Hästar, Hästar, Häxan, Savanna

Hejhej allihopa och jag hoppas att ni mår bra. Jag kom hem från skolan för ca. 1h sen och ska gå ner till stallet snart. V.14 så ska vi praoa och då ska jag och Mathilda vara hos Alexandra Ferm, det kommer bli jätte roligt att få vara där ner och få vara i stallet hela dagen. Vi kommer att bo där nere hela veckan som vi praoar.

Jag har anmält mig till första tävlingen med Bella nu. Den är v.13 i Olofström och vi ska hoppa LC individuellt och LD med laget, Jag är jätte taggad nu efter som att det har gått bra på dem p&j som vi har varit på och vi är redo för riktiga tävlingar nu. Vi ska inte hoppa så högt nu dem första gångerna utan vi ska mest ta det lugnt. Efter som att hon är 7 i år så behöver jag inte hoppa avd. B utan jag kan hoppa avd. A med omhoppning.

Nu ska jag gå ner till stallet och rida alla hästarna, mocka och det så vi hörs! Hejdå<3


Likes

Comments

Postad i: Hästar, Hästar

Hejhej och jag hoppas att ni mår bra idag! Jag hade tänkt att börja med en ny "serie" på bloggen... så jag tycker att vi börjar på direkten.

1. Samshield hjälm

Man ser dem jätte mycket på tävlingar och jag har själv 2st. Jag tycker att dem är jätte sköna och det finns ingen skönare hjälm. Dem är jätte snygga och jätte sköna och dem är inte så jätte dyr heller tycker inte jag. dem finns i olika modeller och material, och så kan man beställa dem i dressyr eller vanlig modell där bak. Så jag ger dem 10/102. Racesafe västar

Det är många som också har dem, 7 av 10 personer har sån och jag har själv en fast jag använder aldrig den för att den är brun och den är för stor för mig. Men den är jätte snygg och jätte skön, jag ska faktiskt köpa en när jag får råd. Man kan köpa dem i alla färgerna och det tycker jag är jätte bra, dock så är dem ganska dyra, så dem får 9/10

3. Animo kavaj

Animo kavajer är också jätte populära både bland hoppa och dressyr ryttare. Jag har en också men den är för liten så den ska säljas nu men den är otroligt skön, dem är jätte bra i storlekarna och dem finns i långa, korta modeller och frackar. Dock så är dem väldigt dyra men det är värt pengarna så den får 9/10


4. Roeckl handskar

De är nog dem mest populäraste handskar. Dem finns i många modeller som tex. "läderhandskar", tunna med nät på och tjockare till vintern. Jag har ett par fats det är sån tjocka som är bra på vintern. Dem finns i olika färger och dem är jätte sköna, dem är helt okej i priset tycker jag för det finns dyrare handskar och det finns billigare, men dem får 8/10

5. Cavalleria toscana kavajer

Den sista trenden är Cavalleria toscana kavejer och jag tycker att dem är jätte snygga. Jag har ingen och jag har inte provat en heller men alla säger att dem är sköna. Jag har inte så mycket att säga om dem än att jag tycker att dem är snygga, så dem får 9/10

Men jag hoppas att ni kommer att gilla min nya "serie" så hörs vi imorgon! Hejdå<3

Likes

Comments