Har lite bilder jag vill lägga upp som inte kommit upp en från min vistelse i Toulouse så de kommer nu så här 9 dagar efter hemfärd.

Dessa bilder är dock inte från Toulouse utan från Montpellier som ligger ca 2.5 timmar från Toulouse vid kusten till Medelhavet. Vi spenderade Linas födelsedag här när hon var nere på besök och de största delarna av dagen var vi på en strand, Det lilla jag såg av staden var väldigt fint, skulle definitivt kunna tänka mig att åka tillbaka dit igen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Några av de fantastiska människor vi träffade i Toulouse. När vi inte hängde bara jag och Sofie hängde vi med härliga franskar. Några av dem ser ni på bilderna här. Det var något jag nu i efterhand ångrar så mycket med vistelsen i Lyon. Älskar mina svenska ladies men lärde knappt känna några franska vänner alls. Fick i princip en fransk vän och han pratade flytande svenska... Så har lärt mig mycket mer av vardagsfranskan under den månaden jag bodde i Toulouse än de tre jag bodde i Lyon. 

En positiv sak med att inte skaffa franska vänner är att det är färre att sakna för dessa fantastiska människor saknar jag redan!

Likes

Comments

En av våra absoluta favorit sysslor här i Toulouse- picknick i en av alla Toulouses parker. Oftast inehåller picknicken ost (gärna brie), Tuc-kex och melon. Smarrigt värre vettu!

​Både jag och Sofie köpte nya tygpåsar i veckan, min ser ni lite här ovan. På dem står det- ''Pompon sur la Garonne'' vilket är ett toulousikst uttryck och motsvarar ungefär ''Grädden på moset''. Direktöversättningen är ''toffsen på Garonne (floden som går igenom Toulouse)''.

Likes

Comments

Vi har det fortfarande fint här i Toulouse förutom en incident som suger och konstant påminns. Jag blev rånad i lördagskväll på min telefon, vilket verkligen suger! Känner mig så begränsad utan den och så beroende av Sofie i flera situationer. Det är så mycket smågrejer som man använder sin telefon till som jag inte lagt så mycket vikt i innan men som jag verkligen märker av nu, kolla vädret och kalendern till exempel. Har som tur var med mig mitt armbandsur så jag är inte helt borta iallafall. Det värsta är dock alla bilder jag inte hunnit lägga in på datorn än och mitt icloud var fullt så den hade inte säkerhetskopierats på jättelänge heller!

Så irriterad och arg på att det hände, hade inte alls räknat in detta i min budget 1.5månader innan jag flyttar hemifrån men men inte mycket jag kan göra åt saken nu utan får bara ta det. Känns dock som att jag kommer tänka mer ekonomiskt i mitt möbelshoppande vilket kanske leder till något positivt till slut!

Men som sagt så har vi det fint här, försöker att inte tänka på det och vi lyckas ganska bra med mycket skratt. Har på riktigt träningsvärk i magen och har inte tränat något så det måste vara av alla goa skratt vi har haft.

Staden har även börjat invaderas av svenskar inför matchen på fredag så på första gången på flera månader idag hörde jag främlingar prata svenska, kunde inte dölja leendet. Har även köpt en svenskflagga som hänger i fönstret nu, för att riktigt tagga till. Även den får mig att le! Tillslut dagens lyckomoment nr1- tacos till middag, wiho!

Likes

Comments

Senaste inlägget här var inte jättemuntert, det är dock stämningen hör i Toulouse!
Efter den 8h långa bussresan (strejk hos sncf = inget tåg) så kom jag fram till Toulouse och separationsångesten hade börjat suddas ut. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte får ont i magen när jag tänker på Lyon men Toulouse är en så fantastisk stad så jag är verkligen nöjd med vårt val!!
De dagar jag har haft här har hittills varit riktigt grymma och jag har träffat massa trevliga människor så är verkligen så nöjd med vår vistelse so far!
Nu ska jag dock sova och göra mig redo för ännu än dag!

Bisou

Likes

Comments

Sitter nu på bussen som precis rullat ifrån Part Dieu. Gråter och gråter.
Gud vad jag kommer sakna denna staden. Är egentligen jättetaggad på Toulouse och att träffa Sofie men just nu vill jag faktiskt inget annat än att hoppa av bussen. Den kunde inte heller bara åka rakt ut från stan utan vi tog en väg genom stan förbi skolan och jag vill inte se det.. Har verkligen såå mycket att se framemot men nu vill jag bara spola tillbaka tiden och börja om här.
Nu ska jag återgå till mitt gråtande

Skolan från bussen just nu

  • Lyon

Likes

Comments

Nu håller dagarna här i Lyon på att ta slut på riktigt... På onsdag sätter jag mig på tåget mot Toulouse och Sofie! Är både jättetaggad och ganska ledsen. Älskar Lyon som stad så det ska bli tråkigt att lämna den. Har dock en vad jag tror kommer bli fantastisk månad framför mig i Toulouse så jag kan inte riktigt vara bitter;)
Här är lite bilder från de senaste dagarna, vi har spelat kubb, hängt i växthuset, varit med om våra sista (?) manifestation och bara försökt ta vara på staden.
Idag ska jag hänga med Madeleine i croix rousse sen blir det taco-kväll hos henne :)

Likes

Comments

Igår var en av de större dagarna i mitt liv.
Bilderna ni ser här är på min nya lägenhet!! Hörde jag rätt?
Emma ska flytta!! Woho!
Så lycklig!!!
Denna lilla fantastiska tvåa i gamlestan kommer alltså från den 1a augusti vara mitt nya crib! Då är ni alla välkomna på en fika eller ett glas vi på balkongen!

Likes

Comments

Lite bilder från de senaste dagarna,
Har nu slutat skolan (bara en hemtenta kvar), sagt hejdå till flera fina vänner, flyttat ifrån vår fula lägenhet och in till en ministudio (som dock inte har wifi= panik) och allmänt försökt ta vara på dagarna i Lyon. Snart ska jag lämna denna fantastiska stad för vidare äventyr i Toulouse men först ska jag carpa dessa dagar!
Nu ska jag dock lämna starbucks för att bege mig hemåt och laga lite middag :)

Likes

Comments

Idag är det inget härligt väder här i Lyon. Tur att jag måste sitta inne och plugga hela dagen. Har min sista salstenta imorgon så jag sitter här och pluggar och låtsas som det finns en chans att jag skulle bli godkänd...
Men är helt inställd på att göra omtenta i augusti, vilket typ känns skönt för då kan jag ha hela sommaren på mig att öva och verkligen lära mig detta istället för att bara trycka in informationen och glömma det direkt.

Likes

Comments