I morse var det dags för samtalet med läkaren ang Tyras äggallergi.
Vi hade en telefontid 8.45, klockan gick och Tyra ville sova och det var dags att gå en runda med Esther. 1h efter bokad telefontid så ringde läkaren, tyvärr missade jag den då jag gick och plockade lite fina löv för att fota lite fina bilder till P's barndomsväns sambo som fyller år.

Hoppas på att hon ringer upp senare under dagen när hon inte har patienter, annars får jag ringa mottagningen imorgon.

Igår var jag och Tyra på "mamma"gruppen för unga föräldrar. Tyvärr fattades vi 4 pers i gruppen, men det är ju mycket förkylningar och virussjukdomar just nu.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mötet med socialrådgivaren gick jättebra! Mycket man hört innan, men som var bra att få upprepat för sig själv.

Vi prata lite om kommunikation, förskola och om syskon.
Vi bokade in ett nytt möte om 3v igen och jag ha lite "uppföljning".

Tyra har sovit sedan vi gick hem från BVC och jag kollar lite smått på TV och dricker en kopp kaffe.

Vi fick packet från P:s föräldrar. Två oljor, en balsamvinäger och fem olika sorters salter. Där var en gul med smak av citron som såg riktigt läskig ut! Giftig eller något, haha.

Likes

Comments

Ojojoj vilken natt! Tyra somnade kring 23, vaknade 01 för flaska, somnade om och sov till 06, åt och somnade om till 08. Idag är vi riktigt utvilade.

Kl 11 ska vi till BVC och prata lite med deras socialrådgivare då jag har lite frågor ang barns psyke kring förskola och så. När barn är mentalt redo för alla intryck, att bli lämnad till någon främmande och efter 2v inskolning så är hon där helt själv i 11-12h medan vi jobbar.

Sen ska jag se om jag får tag på vår BVC-sköterska. I fredags upptäckte vi att Tyra är allergisk mot ägg 😔. Så det blir provokation med ägg också.

Likes

Comments

God kväll alla!
Inatt var det kaos här hemma. Tyra har två tänder till på g. Framtänderna i överkäken är nu påväg att spricka igenom vilket gör superont på stackarn. Sov nog max 3h sammanlagt under hela natten, så P har fått jobba kväll och är hemma om 2h vilket är skönt.
Man blir psykiskt utmattad av allt gnäll och skrik och kastande sig för att hon ska minsann inte sova trots att ögonlocken nästan hänger ner till kinderna, haha. Samtidigt så vet man att hon inte vet vad som händer, det bara spänner i munnen och ingenting hjälper mot hennes smärta.

Nu vet jag att det är inte lönt att planera någonting inom 2v tid då det bara kommer vara skrik, gråt och det blir inget roligt att hitta på något och träffa någon annan.

Likes

Comments

Idag är det en speciell dag. Idag, 11.36 har Tyra varit utanför min mage lika länge som hon låg där inne ❤️. Min fina, lilla, älskade tjej❤️.
Tänk att vi hade sådan tur att vi fick just denna lilla tjej! Med en vilja av stål, envishet som bara hon kan ha och ett hjärta av guld.

Likes

Comments

Tyras nya vrålåk😍. Förra helgen tappade pappa chassit till vår andra vagn så delen där man höjer/sänker handtaget gick av, så medan den repareras behöver vi ju en vagn. Så igår åkte vi och köpte denna skönheten. Den är superfin, men vi är så vana vid snurrhjulen på vår Stokke att man tycker det är drygt med de fasta hjulen haha. Vinterhjulen är så stora att man i te kan snurra på dem, men vi ska köpa sommarhjul. Denna vagnen ska användas till förskolan och när vi ska handla med tanke på att korgen är större på denna än på Stokken.

När vi fått hem sommarhjulen så får vi se om jag kommer vilja ha en Bugaboo Donkey. Är den lika jobbig av köra då så kommer jag kolla på Emmaljunga, när det är dags för syskonvagn.

Likes

Comments

Igår var jag och Tyra på en nystartad grupp hos Tyras BVC. En grupp för unga föräldrar. De har inte satt någon åldersgräns utan de går på hur föräldrarna känner sig.
Jag känner inte riktigt att jag är den typen av en "äldre" förälder trots att jag var 24 när Tyra föddes och kanske inte räknas som speciellt ung heller. Vi har ingen villa, jag har inte varit ute på arbetsmarknaden i 100 år osv.

Idag har vi inte speciellt mycket inplanerat. Min pappa kommer hit när som och ska hjälpa mig med en kontakt för att kunna sätta in vår diskmaskin. Vi har fortfarande inte fått svar från ett VVS-företag om att koppla in den. Det var i början på sommaren som vi kontaktade dem.

Annars är det bara träning ikväll med Esther.
På vägen till träningen lyssnar jag alltid på podcasts. Tycker det är så avkopplande att lyssna på det och jag stressar inte upp mig och börjar tänka på vad som kan hända under träningspassen. Just nu lyssnar jag på Paula och Hugos samt mordpodden. Har ni någon som ni kan rekommendera?

Likes

Comments

God morgon! Eller ja, snart lunchtid haha. P jobbar kväll och är inte hemma förrän kl 22. Vi är inte speciellt pepp på kvällsjobb, men men!

Nu har hösten verkligen kommit till oss. Löven ligger längs med gatorna, kylan har kommit och energinivån är inte speciellt hög🍁🍂

Jag längtar till nästa höst då Tyra ska börja på förskola och vi kan mysa med tända ljus och en god frukost innan hon ska till förskolan och vi ska mot jobbet.
Jag kommer väl få äta upp detta sen, men längtar tills hon kan gå och vi kan göra små utflykter till lekparker, ankdammen osv. Även om hon är väldigt lätt jämfört med många i hennes ålder så är det ändå grymt tungt nu när hon är så mammig och vill vara i famnen all vaken tid på dygnet.

Likes

Comments

God eftermiddag alla!

Idag har jag knappt någon ork till någonting. Tyras sömn blir bara sämre och sämre för var dag som går känns det som. Hon har så ont i sin mun nu stackarn! Sen har hon mardrömmar när hon vilar på dagarna så då vaknar hon och är jätteledsen.

Igår var jag som sagt på öppet hus och dagiset var superfint! En massa olika rum där barnens kreativitet kan flöda. Målarrum, rum där de får "experimentera" med vatten, rum där barnen varit ute i skogen och plockat olika växter för att sen hänga på tork. Det var väldigt många där så jag fick aldrig chansen att fråga någon om hur de arbetar med barnen, kunskapen kring olika allergier osv.

Ikväll kommer P's föräldrar på besök. Tyra ska få en större spjälsäng då hon är för lång för sin Stokke Sleepi 😔. Vi ska dock köpa förlängningssidor till den, men det får vänta en månad eller två.

Likes

Comments