Header

New York City, Au Pair

Så var det dags! Just nu sitter jag på Newark AirPort och väntar på att få checka in min väska. Om några få timmar lyfter planet och äntligen ska jag få träffa min familj igen! Även om att åka hem har framkallat en del ångest med. Priset man får betala av att ha två platser så långt ifrån varandra att kalla hem.


One for me one for Jon. Så vi kan ha en del av varandra runt halsen även när vi har Atlanten emellan oss.

Jon bordar just nu sitt plan en terminal bort, också med destination Sverige. Tyvärr kunde han i te få biljetter till samma flyg som mig eftersom au pair organisationen gav mig min biljett, men jag är oerhört glad att han ändå kommer med och får uppleva Sverige och mitt andra hem i två veckor med mig.

Utsikt från One World Trade Center på natten. Kommer verkligen sakna NYC med hela mitt hjärta, men förhoppningsvis kommer jag snart tillbaka.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Au Pair

Idag fyller denna underbara människa 22 år, och vi har dessutom varit tillsammans i ett halvår. Är världens lyckligaste med honom

Likes

Comments

Au Pair

Kvarglömda selfies från det underbara midsommarfirandet


Just nu ligger jag i min säng i mitt rum i Montclair, eller aa, från och med idag är det inte min säng längre och rummet är tömt på allt som är mitt. Om bara ca 40 minuter kommer jon och hämtar upp mig och går ut ur mitt gula lilla hus för sista gången. Känns sjukt. Oerhört sjukt. Hur kan det redan ha gått ett år?

Hade ett känslosamt hejdå igår då jag fick ett litet fint brev av mitt värdbarn och värdmamma, pengar för min resa och ett superfint armband från mitt värdbarn med texten "always together never apart, maybe in distance but never in heart". Kommer sakna mitt lilla monster!

Jaha, nudå? Jag är oerhört tacksam för detta år men också super redo för nästa steg i livet. Om en veckar lyfter flyget hem till Sverige. Jag saknar min familj så mycket, mer och mer varje dag. Jag tror det är för att det är först nu som jag vågat tänka på att få se dom igen, hela året har jag varit inställd på att jag inte ska få se dom på ett helt år men först nu börjar jag våga tänka på det igen. En ynka vecka!
Jag ska bo hos Jon den här veckan, tors-fre ska jag på orientation för college i city och resterande dagar får vi se vad jag hittar på eftersom Jon kommer ju jobba mestadels av tiden ändå. Hursomhelst, nu ska jag gå och kolla om mitt värdbarn har vaknat, jag vill hinna ge en sista kram, i alla fall en sista på länge. Men vem vet, kanske syns vi snart igen.

Likes

Comments

New York City, Au Pair

Den här helgen har blivit en riktig festhelg. Dels var set min näst sista helg här, men det var Lays sista så jag ville passa på och gå ut och slå klackarna i taket en sista helg tillsammans.

Jag och Lays på Up&Down i fredagsSå i fredags drog jag in efter jobbet för att dansa bort natten på Up&Down. Var länge sedan jag faktiskt gick ut och dansa så det var superkul bortsett från att jag gjorde misstaget att ta med mig jacka (hade ACn på för högt på rummet så jag trodde de va kallt) i den 30+iga värmen, och utan coatcheck som tydligen va stängd fick jag gå runt med en stor väska på axeln hela kvällen, vilket tillslut blir lite jobbigt i en proppfull klubb..


På lördagen drog vi på klubbrunch på Lavo. Dock var Lays en timma sen så jag fick hänga med några Ryssar som satt vid samma bord under brunchen. När Lays väl kom var det bara dans som gällde för oss.


Från brunchen på Lavo


Dålig kvalité då jag snodde den från facebook


Efter brunchen var slut drog vi istället till PHD downtown, ett av mina favorit ställen. Kolla bara bilderna så förstår ni nog varför.


Ska vara så kallad sunset session men tyvärr var det molnigt (men fortfarande varmt, såå varmt!!)


Fick iallafall avsluta vårt år tillsammans på topp, men utsikt över världens bästa stad.


Lite rosafärgade blev himlen bakom molnen tillslut iallafall


Likes

Comments

Au Pair

I tisdags var det 4th of July/ Independence Day, vilket självklar måste firas när man bor här! Jag var nog mer taggad än flera av amerikanarna i och med att det var första gången för mig.

Självklart är det tema rött,vitt och blått som gäller, på allt


Jag och Matilda


Jag var medbjuden att fira med Jon och hans kompisar. Så vi åkte dit rätt tidigt och grillade och drack. Jag bjöd med mig några svenska tjejer (typ första gången under det här året jag umgåtts med andra svenska au pairer haha) som jag träffade för första gången i city i helgen. Så efter att vi grillat kom en av dom, Matilda, ut till NJ och hakade på firandet. Och senare på kvällen kom även två till svenska tjejer som bor i närheten. Var superkul att de kom och överlag hade jag en jätterolig kväll!Svennarna skålar för den amerikanska dagen


favorit i alla lägen<3 vet inte hur vi lyckas att aldrig få en enda bra bild tillsammans dock, så dessa får duga


Jag och Corinne

Likes

Comments

Au Pair, New York City

Min favorit park, Bryant Park. En rätt liten park nått block bort from times square.

Finns flera små fik/restauranger i parken, hur mysig stil är det inte på dem?!


Parken ligger jättenära min busstation med bussarna ut till NJ så här är definitivt ett av favoritställena att slösa lite tid i väntan på nästa buss.


Fin vy av Chrysler Building.


- - - - - - - - - - -

Är för tillfället på rummet och har börjat packa ihop mitt rum, mitt hem för ett år. Känns super konstigt men nu är det bara 12 dagar kvar hos familjen..
Igår var Mariamas sista dag här med, så jag gick över och spenderade kvällen hos henne. Usch vad konstigt det känns! Vi åt pizza och kämpade med hennes packning.

Jag skulle faktiskt aldrig kunna få ner alla mina saker i mina två resväskor- jag hade alldeles för mycket med mig och jag har köpt alldeles för mycket här.
Som tur är dock så ska jag ju inte ta med mig allt hem eftersom jag ska lämna massor hos Jon.

Likes

Comments

Au Pair, New York City

Tog för typ första gången med mig systemkameran in till city när Johanna var här så jag tänkte börja publicera bilderna jag tog i separata inlägg. Så först av allt- bussresan in såklart.


Något jag kommer sakna när jag om 3 veckor lämnat NJ är den enormt fina vyn av Manhattan man får från bussen på vägen in till city

Måste dock säga att det är ännu finare när det är skymning och skyskraporna speglar solnedgångsljuset/ man ser hur hela staden börjar glittra och lysas upp av alla lampor

Tänker ofta på hur jag någonsin ska kunna bo någon annan stans efter att jag nu har vant mig vid denna magiska stad. Allt annat blev helt plötsligt så tråkigt.Likes

Comments

New York City