Header

Au Pair, New York City

Empire State Building bakom de andra skyskraporna och husen en varm och solig dag på Manhattan.

Påväg ut för middag med M en vanlig dag efter jobbet

Frukost med M i parken närmast mitt hus, Edgemont Memorial Park.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Au Pair

I går kidnappade J med mig utan att jag visste vart. Vart så glad när jag insåg att vi var på en skjutbana, jag hade nämligen sagt för länge sen att testa på att skjuta var en av de sakerna jag ville prova under mitt år i USA.


Vi fick välja måltavla och en instruktör hjälpte oss och visade hur allting funkade, hur man laddade med kulorna och hur man skulle hålla för att inte skada sig själv när man sköt osv.J laddar vår AR-15, vi tog och hyrde både en hand gun och en rifle.Det var definitivt en halt annan sak att skjuta i verkligheten än vad jag hade väntar mig. Men sjukt kul hade vi i alla fall!Likes

Comments

New York City, Au Pair

Solnedgången speglandes i skyskraporna på vägen in till Manhattan

Tänkte publicera lite bilder från i fredags kväll då jag drog ut i city.
Så först efter jobbet drog jag in till Manhattan där jag mötte upp Lucas. Började med att käka en lättare kvällsmat innan vi drog och satte oss på en bar och tog några drinkar i väntan på Mari som kom senare.
När Mari väl kom in till city mötte vi upp henne utanför clubben. Denna gång var det en rooftop lounge med super fin utsikt. Men förutom den fina utsikten var stället inget speciellt och ganska dålig musik osv om jag ska vara ärlig, så vi drog vidare till Haus, en annan club, istället där vi stannade in på småtimmarna.
Istället för att dra hem efter drog vi på efterfest i Brooklyn och inte förens 7-8 på morgonen kom jag hem lagom sliten.

Här är bilder tagna på utsikten från första stället:

Tycker tyvärr inte min mobilkamera riktigt ger rättvisa till utsikten. Men det var iallafall väldigt fint

Mari och jag ute på terrassen på 37nde våningen

Likes

Comments

Au Pair

--------------

Ligger för tillfället i sängen uppe på rummet då mitt rum är det enda med en riktig AC. Gud vad tacksam jag är för den dagar som dessa. Igår och idag har det varit och är 34 grader varmt, inte för jag klagar på det, men det är otroligt skönt att fly in på rummet och svalka sig.
Om det fortsätter såhär så ska vi dock dra ner till stranden nån dag. Har ju bara varit längs med jersey shore en gång förra året precis när jag kom till USA, så det ska blir kul!

Nu ska jag upp och duscha och iväg och hämta F. Ha en bra torsdag!

PS. Idag är det exakt två månader kvar innan det bär av hem mot Sverige!

Likes

Comments

Allmänt, Au Pair

Mina dagar startar vanligtvis med uppstigning klockan 7.00 för att väcka mitt värdbarn. När jag har gjort det har jag lite tid att göra mig i ordning innan jag går ner till köket för att packa hennes lunch, se till att hon äter frukost och sedan kör henne till skolan. Lite då och då kör istället mina värdföräldrar F till skolan och då får jag sovmorgon i stället.


Efter det är jag ledig i 6 och en halv timma. Under den tiden passar jag på att gymma, träffa kompisar, sova mer ifall jag var ute sent kvällen innan.., shoppa och annat liknande. Jag är även iväg för college i 2-3timmar två gånger i veckan under min lediga tid på dagen.


Sedan är det dags för upphämtning av mitt värdbarn. Det gör jag genom att köra in som en drive through på skolgården så står barnen redo och hoppar in i sina respektive bilar när de kommer. I början fick jag veva ner min ruta och säga vilket barn det var jag skulle ha men nu känner läraren igen bilen och mig så mitt värdbarn står redo så fort läraren ser bilen även om det är flera bilar före i upphämtningskön. Det är faktiskt väldigt smidigt och så väldigt typiskt USA.

Sen är det läxor och olika aktiviteter som gäller beroende på vilken dag det är. Oftast tar läxor och aktiviteterna upp den mesta tiden fram tills att min värdmamma kommer hem vilket vanligtvis är runt sjutiden, ibland tidigare och ibland senare.

Efter det är jag ledig igen och kan spendera resten av kvällen precis hur jag vill.


Likes

Comments

Au Pair, New York City

Sååå här är sista inlägget med bilder från Elins besök, dessa är från när vi avslutade vår toppenhelg i city med söndags brunch. Vi började på Revel och avslutade på Bounce.


Snyggingen, var så kul att hon kom och hälsade på


Älskar att gå på dessa bruncher att få gå ut dagtid och äta och dricka med kompisar helt gratis.


Bilder på hela outfiten hittar ni här


Min usual partner in crime när det kommer till att gå ut


Likes

Comments

Au Pair, New York City

I brist på annat just nu (har haft två händelselösa dagar då mitt värdbarn har varit sjuk så jag har varit hemma med henne) fortsätter jag tråden på bilder jag aldrig la upp från Elins besök i slutet av Mars.

Dessa bilder är från när vi turistade igenom Lower Manhattan, eftersom jag redan visat när vi turistade igenom central park och midtown ( inlägg 1 & 2).

(Dock gick vi även The High Line under den tiden så jag tog med det i inlägget trots att The High Line inte ligger i Lower Manhattan.)


World trade center memorial. När det sitter en ros i ett av namnen betyder det att det skulle varit hans/hennes födelsedag just den dagen som rosen sitter uppe.


"The high line" upphöjt gammalt tågräls som nu mera är ett promenadstråk med en blandning av konst uppsatt och utställd längst med gångbanan.


Väldigt mycket finare på sommar tid när det blomstrar runt om, vissa delar av banan har mindre konst och mer buskar och träd för lite mer naturkänsla.


Brooklyn bridge- ett av mina favoriter. Det var det väldigt fullt med folk när vi var där den här gången dock.


Passerade One world trade center på vägen ner till frihetsgudinnan och Battery park.


Elin dabbar med lilla frihetsgudinnan långt i bakgrunden. För att få se henne bättre, frihetsgudinnan alltså, måste man ta båt eftersom hon står på en ö en bit utanför Manhattan.


Efteråt njöt vi av solen i Battery Park, parken längs söder ut på Manhattan, samma ställe som man såg frihetsgudinnan från. Lite vårblommor hade börjat komma upp så där satt vi och lyssnade på musik och myste innan vi drog iväg för brunch. Bilderna från brunchen kommer i nästa inlägg och efter det är det slut på alla dessa gamla bilder och jag ska hålla mig mer till nuet.

Likes

Comments