Jag kände mig som 9 år imorse när jag vaknade istället för de 39 jag är. För jag gillar att plugga och jag gillar det vi läser just nu. Men idag så var vi och gjorde studiebesök på 2 olika arbetsplatser. Det var skit kul att få se deras jobb från ”andra” sidan. Vi har ingen praktik så detta var perfekt för oss att se hur det ser ut på andra sidan och hur de ligger upp sitt arbete och hur de arbetar.
Är så nöjd med dagen! Jag har förhoppningsvis fått mycket positiv energi som räcker länge.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Försöker att njuta av hösten, den är precis som våren, som försvinner allt för fort! Jag vill inte stressa bort dessa tillfällen att kunna njuta av det som finns. Jag vill försöka att få bort sådana hjärnspöken som jag hade igår och glädjas åt det jag har lyckats med.
Så som att njuta av hösten, eller att jag klarade av att sätta på mer på vikterna på bodypump ikväll, dock ”bara” över rumpa och lår. Jag orkade med att öka från 6.5kg på varje sida till 7,5kg. Vilket jag är glad för.
Det var tungt men jag klarade av det! Jag har ju också tack vare träningen gått ner 15,8 sedan juni förra året. Även som jag skrev om igår så ser jag inte så mycket på kroppen, men jag vet ju att jag hade inte klarat av denna vikt ökning på passet utan viktminskningen. Tro jag inte iallafall.
Jag vet att det låter präktigt men jag tror att det hänger ihop. Jag

Likes

Comments

Jag har lyckats att gå ner 15,8 kg, sedan i juni 2016. Är glad för varje kilo.
Men när jag ser mig själv i spegeln så ser jag inte så mycket till skillnad mer än att mage, lår och rumpa är mjukare och hänger mer än innan. Men jag märker skillnad är att kläderna sitter bättre och att jag kan ha en mindre storlek i dom. Får inte glömma att jag rör mig lättare.
Men det som gör mig ledsen är att jag inte kan se det andra kan se. Att min kropp har blivit mindre, för det jag ser är detsamma som för 15,8 kilo sedan. Jag har ca 40-45kilo att bli av med innan jag når ett ”normalt” BMI. Det är ju en del.
Jag vet ju att det är hjärnspökena som ställer till det, men när ska dom försvinna helt eller att den röst bli lägre i ljudnivå?
För att ha blivit av med 15,8 är ju ändå 15,8 kilo som är borta från min kropp. Och det är ju en del på vägen mot att kunna röra mig lättare och bli mer bekväm i min kropp, för jag kommer inte att få den där perfekta kroppen. Det är inte det jag strävar efter, utan det jag vill är bara att kunna må bättre och bli vän med min kropp. Och att min kropp och själ ska kunna sammarbeta.

Likes

Comments

Det där med att få till ett mellanmål är inte min grej. Jag tröttnar snabbt på dem och vill åter gå till det som är onyttigt så som godis. Det som ofta räddar mig är färska hallon och vindruvor. Men det är ju inte samma sak som det söta, som godis, kakor, bullar och läsk. Jag vill ju fortsätta att gå ner i vikt. Har ju lyckats med att bli av med 14kg på ca 15 månader, så det gäller att jag håller mig ifrån det goda söta och bara se och lukta på det. Frukt är ju gott, så det är ju inte det som är problemet för mig, utan problemet är att allt som är sött är godare som godis, kakor, bullar och läsk. Jag är ju glad för att det finns många olika sorters frukt som kan stilla godissuget när det är som störst. Även om frukten inte kan ta bort det helt. Jag vet att detta är präktigt men inget kul alls. Jag måste hitta en balans med att äta det jag vill och det jag kan. Det är svårt.

Likes

Comments

Jag gillar yoga men att slappna av i nacke och att blunda är nog det svåraste att göra där. Det är ju inte alltid man gör dessa två saker samtidigt, men oavsett så är de svåra. Jag har stor mage och stora lår så dom är i vägen ofta, men det går att möblera om ibland fettet i de övningar som dom kan vara i vägen i, (oftast). Men att slappna av i nacken är jag inte säker på hur man gör eller varför det är svårt.
Jag har svårt att blunda i situationer som jag inte är helt bekväm med så det är jag inte ännu på gymet . Även om jag har varit där regelbundet i ett år och jag gillar personalen där mycket. Men jag ska bli bekväm där. Jag vet att det låter präktigt men jag vill bli det.

Likes

Comments

Jag hoppas att natten som kommer inte håller mig vaken av att jag drömmer om låtar. Det var som om jag vaknade av en mardröm men det var en låt som jag gillar som spelades istället för att jag drömde om något hemskt. Det var samma låt som spelades i drömmen och det hände tre gånger. Jag undrar om drömmen försöker att säga mig något? För att jag kommer inte ihåg något annat än just denna låt Weak av Skunk Anansie, som spelades alla tre gånger. Jag gillar denna låt och jag gillar Skunk Anansie så det kunde ha varit med en grupp och låt jag inte hade gillat alls. Undrar om jag kan välja låt till nästa natt? Till något lugnare, som Metallicas Mama Said. Men man kan ju inte styra över drömmar så det blir spännande att se vad som dyker upp i mina drömmar i natt.

Likes

Comments

Jag har läst Carrie av Stephen King, och älskar den. Jag hade hoppats på att Jurtjyrkogården och Duma key som jag också har läst, skulle vara lika bra. Men där hade jag fel. Det är inte så att dessa två sistnämnda böcker var dåliga, utan jag såg inte tjusningen i dem. Medan I Carrie såg jag nyanserna i språket med vad grupptrycket gör med oss människor. Jag hittade inte lika nyanser i Jurtjyrkogården och Duma key och det de ämne dom handlade om. Det kan ju också var att ämnet i dessa tre böcker skiljer sig åt och att jag hade stora, kanske för stora förväntningar på dem för att jag älskade Carrie.
Jag har hittills läst ca 100 sidor ur DET, hittills så är den lika lovande som Carrie var, när jag började att läsa den. Så jag hoppas att det håller i sig. För Stephen King är en bra författare och har hållit på länge. Jag har inte gett upp hoppet om hans böcker.

Likes

Comments

Jag tillbringar denna fina söndag med att plugga. Det är en omtenta och inlämningsuppgift som dock inte behöver vara klar för än i januari. Men vill få den gjord så att jag i lugn och ro kan titta igenom språket och stavningen. Och att slippa bli stressad och orolig över om jag har missat något som ska vara med eller att ha stavat fel på något eller några ord.

Likes

Comments

Att börja att blogga är inte något jag hade väntat mig att göra. Jag vet inte riktigt varför jag valde att börja, mer än att det kanske är dags att komma utanför min bekvämlighetszon. Jag gillar förändringar och det är dags för det nu.
Mitt liv kretsar mycket runt mina studier, och en brist på att få ligga i sängen eller soffan och att läsa en hel dag.
Jag gillar havet och det är en hel del förändringar i havet, så som färger, formen och lukterna. (Där av bilden). Samtidigt så kan havet eller vatten överlag ge mig lugn.

Likes

Comments