Header

Det är så lätt att bli hemmablinda men jag blir verkligen inte de. Jag njuter verkligen av att bo här. Jag har så lätt att se de vackra i saker så att kolla igenom bilderna som jag fotade tidigare idag, att se dem och veta att hur vackert de än ser ut att vara så vet jag att det är ännu vackrare i verkligheten.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sen jag var liten har vi alltid haft en väldigt traditionell julgran med röda kulor och silvrigt glitter men i år använde jag mig bara av silvriga dekorationer. Granen vart verkligen så galet fin och den julstjärnan är en stor favorit från min sida. Den glittrar så galet mycket! Hur ser eran julgran ut? :)

Likes

Comments

Målade lite abstrakta tavlor mellan mina beställningar. | Jag pyntade julgranen idag och tillsammans med mamma gjorde vi jul i vardagsrummet. Avskalat, glittrigt och fint. | En selfie från igår när jag sminkade mig med mina nya ögonskuggor.

Jag kände mig så tom när jag hade kollat klart på Teen Wolf, har ni också upplevt de? Man blir så fast i en serie att när den tar slut så vet men inte riktigt vad man ska göra? Så vart det för mig och därför har jag börjat kolla om på Vampire Diaries igen. | Min älskade Rulle. | Jag slog in julklappar och mamma skulle skriva på etiketterna men hon glömde att skriva vem klapparna var till. haha. Hon är så söt min mamma.

Likes

Comments

Jag önskade mig en ny ögonskuggspalett av mamma i julklapp. Jag slet upp paketet så fort det hade landat i brevlådan. Färgerna är så galet fina och jag ser verkligen fram emot att leka runt med alla färger och testa olika sminkningar.

Likes

Comments

Natten till idag var alldeles stjärnklar och jag tog tillfället i akt och fotade stjärnorna. Vill verkligen bli bättre på det, man kan få så galet snygga bilder verkligen. Jag får fortsätta fota och pröva mig fram helt enkelt.

Likes

Comments

Varje år föds ungefär 130 barn med Downs syndrom i Sverige och för 26 år sedan blev min storasyster en av de 130 barn som föddes med downs syndrom det året.

Normalt sett har människan två exemplar av varje kromosom men vid vissa fall bildas en extra kopia av kromosom 21 under celldelningen i fosterstadiet. Istället för två kromosomer av nummer 21 så bildas 3. Den tredje kopian inverkar på hjärnans utveckling vilket medför inlärningssvårigheter. & Med ordet syndrom menas att det finns en grupp av symtom eller avvikelser, som i stor utsträckning förekommer tillsammans.

Jessica är en levnadsglad 26 åring som älskar att dansa och sjunga och jag skulle aldrig få för mig att tycka synd om henne för att hon är född med downs syndrom. Varför jag använder jag ordet levnadsglad när jag ska beskriva henne är för att det är så viktigt att se att hennes liv inte är sämre på något sätt för att hon har en extra kromosom. Den största skillnaden är att barn som föds med downs kommer att behöva extra stöd men det finns inget facit som säger hur mycket eller lite hjälp barnet kan behöva eller vad barnet kommer att behöva hjälp med. När Jessica var liten behövde hon stöd i form av hörapparater. Hon hade stark nedsatt hörsel och behövde hörapparater på båda öronen. Jag minns detta enbart för att hon hade glittriga stenar på sina hörapparater som jag tyckte var så fina.

Nedsatt hörsel och det faktum att hennes tal utvecklades sent gjorde hon sig främst använde sig av teckenspråk för att kommunicera men trots hennes inlärningssvårigheter så gick hon inte i särskola när hon var yngre. Från dagis och upp till klass nio gick hon på samma skola och dagis som jag och våran äldre syster också har gått på. Hon gick på lektioner som vanligt, enda skillnaden var att hon behövde extra stöd och hade alltid en assistent med sig och gick på habilitering.
Jessicas hörsel förbättrades efter en operation där både polyper och halsmandlar togs bort. Läkarna kunde inte förklara vad det var som gjorde att hennes hörsel förbättrades men har sedan dess inte behövt använda hörapparater. Hon hörde bättre, gick på habilitering och fick hjälp av en talpedagog och idag har hennes tal varit väldigt bra sen flera år tillbaka och vi ser fortfarande hur hon utvecklas hela tiden!

Men man måste komma ihåg också att det är olika från person till person, det finns andra med downs som inte kan prata och de finns dem som pratar helt rent. Har man downs så kan det kan visa sig på olika sätt.

När det var dags att börja på gymnasiet så gick hon i fyra år på Höghammar i Bollnäs som är en gymnasiesärskola. Hon älskade det och jag älskade att se henne där, hon trivdes verkligen och idag bor hon i egen lägenhet, på ett serviceboende. Hon jobbar och hittar alltid på olika aktiviteter.

Jag väljer att skriva detta för att det finns så mycket fördomar om downs syndrom. Det är inte en sjukdom, det är en diagnos. Sen, att tro att man inte kan jobba eller gå i skolan om man har diagnosen downs kan läsa mitt inlägg igen och se att min syster både har gått i skolan (och pluggar fortfarande för att hon tycker det är kul) och hon har ett jobb som hon sköter. Fördomar handlar om okunskap.
En annan sak som jag fått höra är "gud vad hon är söt, det går väl inte att bli arg på henne". Min syster föddes med downs men hon är min syster. Oj, oj oj haha. Vi blir ovänner och bråkar, jag blir precis lika arg på henne som jag kan bli på våran andra syster. Enda skillnaden är att Jessica är så jävla söt att jag brukar säga att det är tur att hon är så söt, för jag klarar inte av att vara arg på henne under en längre tid. Men, hon är min storasyster och jag älskar henne så extremt mycket och jag är så glad att jag har äran att få kalla henne min syster. Så enkelt är det.

Fördomarna ska bort, har ni några frågor, fråga!

Likes

Comments

Som jag har nämnt tidigare har jag fått många beställningar och har därför lagt mycket fokus på att måla, vilket i sin tur har gjort att jag suttit uppe länge på nätterna. Jag hamnar som i en bubbla, kollar på serier och målar. När jag väl har kollat på klockan så har den kunnat visa 03:00 fast att jag tyckte att jag nyss kollade på klockan och då visade den bara 23:30.

Jag vet inte om det beror på att jag sovit dåligt eller om det är för att jag tagit på mig jobb trots att jag vet hur känslig jag är för stress men jag har varit så galet trött, haft ökad ångest och varit yrslig. Vilket inte är det ultimata om man vill få något gjort men, det är ju så roligt!

Likes

Comments

Jag blev så glad när jag insåg att Smail hade filmat när Emma öppnade paketet med tavlan som jag hade skickat. Det var så roligt att höra deras reaktioner. Ni måste verkligen gå in och kolla på hans youtube och kolla på hans senaste video, som ni kan se här ovanför.

Hur sjukt?! Här sitter jag mitt ute i skogen och målar, samt publicerar mina teckningar på Instagram, så hör han av sig till MIG. & Nu håller jag för fullt på med beställningar som har rullat in, och fortsätter att rulla in varje dag. Så jävla kul!

Likes

Comments

Klockan är 12:48 och jag ligger fortfarande i sängen, med en katt kurrandes på bröstet. Sen Emma och Smail delade bilder på tavlan jag har gjort har flera hört av sig och lagt beställningar på egna tavlor. Jätteroligt! Nu ska jag kliva upp, ta mig något och äta och sen ska jag gå över till grannen och rasta deras hundar. & När jag kommer tillbaka från den snöiga promenaden ska jag fortsätta måla.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu hänger tavlan som jag målade till Emma och Smail hemma hos dem. Det är en extremt häftig känsla att se sina alster hemma hos andra. Jag blir så himla stolt över mig själv och mina verk när folk faktiskt vill hänga upp tavlor och/eller teckningar som JAG gjort i sina hem.

Likes

Comments

För några veckor sedan berättade jag om en tavla som jag målade till en offentlig person. Nu kan jag avslöja att tavlan är färdig och på plats i Stockholm. Smail Alihodzic skrev till mig och frågade om jag ville göra en tavla av teckningen som föreställde honom och hans flickvän Emma, som jag hade delat på instagram tidigare. (ni kan se den HÄR) Han ville ha den på en stor canvas och vet ni inte vem Smail är så är han en offentlig person som i två omgångar varit med i Paradise Hotel.

Jag blev så glad att han hittade till min Instagram och att han tog sig tid och frågade om jag ville måla åt dem! Följ mig på instagram du också! @teckningochfoto

Likes

Comments

Igår fick jag äran att fota bilder som ska skickas som julkort till släkt och vänner. Det är så roligt att det finns människor som tycker att jag är så pass duktig att de vill att jag ska fota de viktigaste dem har. Sina barn.

Efter fotograferingen blev jag bjuden på fika hos min äldsta syster, där båda mina systrar befann sig. Efter fikat åkte jag hem till Marina igen och redigerade bilder tills det var dags att slå sig ner vid matbordet. Efter maten kollade jag på tv med svärmor och pratade massor medana jag fortsatte att redigerade bilder från dagen. Det är verkligen så mysigt att sova hos henne. Precis som hemma hos mamma känner man sig så ompysslad. Man känner sig omhändetagen och trygg.

Likes

Comments

Måndag. I morse tog jag med mig Nikita ut och fotade innan jag och Mamma tog en promenad med grannens hundar. Efter promenaden åt jag och mamma middag tillsammans innan jag åkte till Ljusdal.

Nu är klockan 00:00, jag sitter i svärmors soffa och ska strax bädda ner mig framför ett avsnitt av Teen Wolf. Jag kollade igenom sista säsongen nyss. Well.. nu har jag börjat kolla om från säsong ett igen. Som ni förstår gillar jag verkligen den serien!

Likes

Comments

Konst. One man's trash is another man's treasure, och så känner jag verkligen om konst. Ett målning eller ett objekt som en person gillar kan ses som skräp av en annan. Det finns liksom ingenting som är rätt eller fel.

På senaste tiden har jag verkligen fastnat för abstrakt konst. Man får så mycket frihet att tycka, tänka och tolka, vilket känns så jävla befriande. Inte minns är det roligt att kladda med färger och jag drömmer om den dagen jag har en egen ateljé.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vid alla helgons dag tänder många av oss ljus vid gravarna hos dem som inte längre finns med oss. Jag ville göra något extra till pappas grav och gjorde faktiskt en krans av vitmossa med lite fina detaljer från naturen. Visst vart den fin? Jag älskar den här kreativa sidan hos mig, speciellt när jag blir riktigt nöjd med något jag gjort, som jag faktiskt blev nu.

Mattias och jag körde förbi kyrkogården igår kväll och det var så galet vackert. Det var ljus tända överallt, det var helt magiskt!

Likes

Comments

Igår kväll var det riktigt jobbigt, jag kände mig så värdelös och tårarna bara rann. Jag var genuint ledsen. Idag däremot var det som en hel handvändning. Idag är jag glad och jag känner verkligen att jag ser fram emot att börja arbetspraktisera nu när min sjukskrivningen börjar gå mot sitt slut. Det kan vara sån himla stor skillnad bara från ena dagen till den andra och det är viktigt att komma ihåg, det blir bättre!

Sen länge har jag haft mycket problem med yrsel och nu, idag faktiskt, har jag äntligen fått tid till att träffa en läkare som ska kolla om yrseln kommer från nacken, om det kanske är något med balansen eller om det beror på något annat. Jag hoppas verkligen att jag kan få svart på vitt varför jag blir så yr som jag kan bli.

Likes

Comments

Mamma, jag och moster tog med oss Nikita ut i skogen. Det blåste massor men det var så oroligt fint när solen låg på så vi trotsade blåsvädret för några timmar bland träd och mossa. När vi var på väg hem, efter att vi hade släppt av moster hos sig, började det att snöa. Längtar ni till vintern? Jag vet inte riktigt om jag längtar så mycket efter själva vintern men jag ser verkligen fram emot julen. Julen är enligt mig den absolut mysigaste högtiden vi firar!

Likes

Comments

Jag har legat förkyld och har inte haft orken till att göra annat än att nöta igenom serier men då kan jag iallafall tipsa om serierna Riverdale & Skam! Jag fortsatte helgen i samma lugna tempo och myste massor med min fina Mattias. Som ni kanske förstår så är det han som är förkyld nu haha.

Igår tog jag mig tid och myste med Rulle också. Man måste nästan förbereda sig innan man ska gosa med honom. Om du ger Rulle ditt lillfingret så tar han hela handen. Han är så extremt närgången och vet inte när han ska sluta haha. Jag brukar vakna av att han stryker sig mot mitt ansikte och senaste förra veckan vaknade jag av att det kliade på kinden och när jag öppnade ögonen så stod han framför mig. Det var alltså hans morrhår som killade mig på kinden, förstår ni då hur nära han stod?!

Likes

Comments

Just nu håller jag på med en stor beställning och med stor menar jag att den är STOR. Tavlan är 80x100, vilket är den största beställningen jag någonsin fått. När tavlan är klar så kommer den att skickas till en offentlig person i Stockholm (vilket jag är så extremt exalterad över) och jag hoppas verkligen att hen kommer att bli nöjd!

När tavlan har kommit fram till Stockholm så kommer ni också att få ta del av vad den föreställer och till vem den gjordes men tills dess får ni fortsätta att vara nyfikna! ;)

Likes

Comments

"...Emma Olsson heter jag , 20 år och bosatt i en liten etta i Ljusdal med kärleken i mitt liv, Mattias, som jag snart har spenderat tre år tillsammans med. När jag inte har sommarlov så går jag på Slottegymnasiet i Ljusdal, på Estetiska programmet Media. Om dagarna föredrar jag annars att spendera mina dagar med att fota, rita, sminka mig, drömma mig bort i alla olika kläder - och inredningsbaserade hemsidor i datorernas värld, dansa runt i vardagsrummet och att sjunga med i helt fel tonart till gamla låtar."

För två år sedan började jag att blogga på Nouw och eftersom att jag har fått många nya läsare på senaste tiden så vill jag välkomna er och berätta lite om mig. Det har hänt mycket sen jag skrev den gamla presentationen. Jag har blivit två år äldre och bor numera hemma hos min mamma i mitt gamla flickrum. Jag är fortfarande tillsammans med min stora kärlek Mattias, som jag firade fem år med i augusti!
Jag förlorade min pappa förra året. Jag har inte skrivit mycket om tiden runt om min pappas död, just för att det fortfarande är så färsk och känslorna sitter i princip utanpå. Det gör helt enkelt för ont. Saknaden är extremt, tårarna har varit många och jag blev sjukskriven från skolan under en längre tid. Trots detta tog jag studenten i somras, inte med ett komplett gymnasiebetyg men med ett samlat betygsdokument. Med tanke på hur förra året såg ut så är jag så otroligt stolt över mig själv och att jag tog mig igenom skolan.

Med det sagt vill jag berätta för er som inte vet, att jag gick barn och fritid förut. Några månader innan jag slutade nian bestod mina dagar av panikattacker och grov ångest, vilket fortsatte på gymnasiet och det slutade med att jag hoppade av innan första året var avklarat. Att jag hoppade av då var det bästa jag kunde ha gjort, det gjorde att jag fick fokusera på mig själv på ett annat sätt och när jag började på gymnasiet för andra gången, på Estetiska programmet med inriktning Media för tre år sedan så började jag för min skull. När jag kände mig redo och nu kan jag äntligen säga det, jag tog studenten!

Idag, fyra månader efter studenten är jag ännu en gång sjukskriven. Jag försöker att ta mig igen mig igenom sorgen och har fortfarande mycket problem med ångest, stress och yrsel men jag tar en dag i taget. Jag älskar fortfarande att drömma mig bort, fota, rita, måla, teckna, pyssla och att sminka mig. Fortfarande så sjunger jag alldeles för högt i fel tonart och drar några snygga dance moves, pussas med min underbara pojkvän och umgås med min familj.

Så.. Hej och välkommen till min blogg! Jag hoppas att ni vill läsa, följa och kommentera min blogg! :*

Likes

Comments

Jag har alltid använt mig av akvarellfärger när jag har målat mina tavlor men i torsdags, när jag och Mattias var till Ljusdal så passade jag på att köpa hem akrylfärger. Jag blev så nöjd med resultatet och färgen var så rolig att arbeta med. Fortsättningsvis kommer jag absolut att använda akryl istället för akvarell när jag gör tavlor! Vad tycker ni om min senaste tavla?

Likes

Comments