Header

Igår var det crusing här i Ljusdal. Vi gick ner på byn och kollade på bilar och hejade på folk. Trots att jag tog med fel objektiv så var det roligt att få fota lite. Jag älskar bilden på den lilla killen i den lila bilen, han blev imponerad av bilarna som åkte förbi!

Likes

Comments

Med solen kommer fräknarna och med sommaren kommer alla blommor. Det är så vackert.

Jag och Mattias flyttade ut de sista kartongerna ur lägenheten för mindre än en månad sedan. Vi var där så sälla att det känns som en evighet har passerat sedan vi bodde där. Lägenheten krympte ju längre vi stannade kvar. Jag har haft så mycket ångest i den lägenheten att ångesten ökade varje gång vi sov där, vilket gör att det känns ännu bättre att vi har flyttat därifrån.
Iallafall så Mattias sover hos sin mamma, jag bor mer eller mindre hos min storasyster och allt vi äger står hos mamma i Ramsjö. Vi kommer att spendera sommaren där och det ska bli så skönt att få somna och vakna bredvid Mattias varje dag igen.

Likes

Comments

Klockan har passerat midnatt och jag sitter och tänker på min älskade pappa. I måndags skulle han ha firat sin 60årsdag. Syrener var en av få blommor som pappa verkligen tyckte om, han älskade lukten och jag ville verkligen göra något för honom trots att jag inte var förbi hans grav. Jag plockade en bukett syrener och min storasyster tände ett ljus. Hela jag värker av saknad efter honom. Min älskade pappa.

Likes

Comments

Bilderna från utspringet och flaket är tagna av Hannes Östh.

Att ta studenten är stort men att jag har tagit studenten känns ännu större. Jag behövde verkligen bevisa för mig själv att jag kunde klara detta trots avhopp, sabbatsår och flera år av ångest och panikattacker.

Jag klev upp 06:00, vilket jag tyckte var alldeles för tidigt men tydligen var det alldeles för sent med tanke på att jag var sist på plats vid champagnefrukosten. Klockan sju skulle vi mötas hos Ida men jag klev innanför dörren närmare åtta. Köksbordet var fyllt med pålägg, frukter, snittar, muffins, scones och allt man kan tänka sig vilja ha på en champagnefrukost. Man borde dra ihop ett gäng, äta god frukost, knäppa kort och dricka alkohol alldeles för tidigt oftare. Det var jätteroligt!

Jag och några tjejer från klassen gjorde klassnomineringar inför våran gemensamma frukost. Vi hade nomineringar som klassens mytoman, klassens gay, klassens most likely to win a nobel pris, klassens "jag ska hoppa av" och jag klassens tant. Självklart vart jag klassens tant haha.
Vi gick mot skolan vid tio där alla studenter samlades i ett stort tält (aulan var under renovering) där vi sjöng, skrek, dansade och applåderade alla som blev tilldelad diplom och stipendium innan vi gick tillbaka till våra klassrum och sa hejdå till våra mentorer.

Allt gick så fort, helt plötsligt stod vi i klungan bland de andra studenterna och inväntade den sista klassen innan alla leta reda på sina familjer. Vi hade tagit studenten och jag sicksackade mig genom folkmassan och överöstes av kärlek från mina nära och kära. Det blev väldigt känslosamt, jag var både ledsen, glad, tacksam och rörd på en gång. Jag var så ledsen över att pappa inte kunde se mig ta studenten, glad över att jag faktiskt tog studenten, tacksam och rörd över all fina människor jag har runt mig.

Likes

Comments

I och med att jag tar studenten på fredag så har allt mitt fokus legat på skolan och förberedelser inför studenten och balen. På grund av det har bloggen ekat tomt i några veckor.

Förra veckan tog jag och Mattias bilen till Hudiksvall och kikade efter nya skor till mig inför studenten. På vägen hem svängde vi in hos Josefin och Johannes. Jag fick en rundtur i deras nya bostad och sen fick jag mysa med deras katter. De fick kattungar för några veckor sedan så jag tog tillfället i akt och myste med dem.
När jag var liten var våra katter mer eller mindre alltid gravida, iallafall är det så jag minns det haha. Älskar katter!

Likes

Comments

Jag och mamma tog bilen ut i skogen och kikade efter djur igår. Djuren ville inte visa sig men vi åkte till Abborrtjärn. Varken jag eller mamma hade varit dit på flera år men det var sig likt. När man är liten ser allt så mycket större ut och trots att tjärnen var mindre än jag mindes så stämde verkligheten ihop med bilden som jag hade i mitt huvud

Vi fiskade ofta i Abborrtjärn med pappa när jag var liten, vilket gjorde det ännu mer speciellt att vara tillbaka. Fåglarna kvittrade, det vakade på flera ställen och jag kände verkligen pappas närhet.

Likes

Comments

Jag och @SANDRAWENNBERG åt en sen middag ute igår. Bokstavligt talat. Kvällssolen värmde och vi kunde sitta på Salladsbarens uteserveringen trots att klockan var efter 18:00. Vilket var jättehärligt!

Efter middagen tog vi bilen till Rosehills där musiktreorna skulle spela. Varje år anordnar treorna på musik en slutkonsert innan studenten och igår hade årets treor sin konsert. Jag absolut älskar Rosehills, det är en så mysig känsla över hela stället och jag kunde inte tänka mig ett bättre ställe att avsluta gårdagen på.

Likes

Comments

Jag fortsätter att fota porträttbilder till mitt gymnasiearbete och senast idag mötte jag upp Caroline, en jättegullig tjej som ställde upp som modell åt mig. Hon gjorde det så lätt för mig och detta kommer absolut inte att bli sista gången hon får spendera tid framför min kamera!

Likes

Comments

Vi besök Ljusdalshem här om dagen och sade upp lägenheten. Igår gick första flyttlasset och vi ska vara ute senaste sista maj så under de närmaste dagarna kommer fler fulla kartonger och möbler att lämna våran lägenhet innan vi lämnar den. Förutom flytt och flyttstädning så kommer de närmaste veckorna också att bestå av förberedelser inför studenten. Det är 29 dagar kvar till studenten och jag blev verkligen påmind om hur kort tid det är kvar på studentfotograferingen idag.

Flytten går hem till min mamma, där vi kommer att bo under sommaren. Vi vet ännu inte vart livet kommer att ta oss och det är okej. Vi har pratat om Norge och vi har pratat om en större bostad, dock har vi inte diskuterat vart vi skulle vilja bo och vi behöver faktiskt inte veta det just nu.

Likes

Comments

I torsdags fotade jag underbara Ankie och Desiré till mitt gymnasiearbete och som tack för att det ställde upp så fotade jag några gemensamma bilder också. Jag kände mig så nöjd när jag åkte därifrån. Vädret hade visade sig från sin bästa sida hela dagen, minneskortet var fyllt med bilder och jag skrattade mest hela tiden.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag är tjugotvå. Jag bakade en citron och jordgubbstårta som fick följa med mig till svärfamiljen, där vi firade mig innan jag åkte iväg för en myskväll hos Hanna. På söndagen tog jag och Mattias bilen upp till Ramsjö för att fira min födelsedag med släkt och vänner hemma hos mamma. Det var jättemysigt och vädret var helt underbart!

Innan hemfärd åkte jag, mamma och moster förbi pappas grav där jag lämnade blommor och pratade lite innan jag och Mattias åkte hem till Ljusdal igen. När vi kom hem till Ljusdal satte jag mig på min systers balkong och grinade medans Mattias höll om mig. Ibland hinner jag inte reagera innan saknaden tar över och tårarna kommer. Min fina, älskade pappa.

Likes

Comments

Det är söndag, sista dagen på påsklovet och jag är tillbaka i Ljusdal igen. Vi tog bilen från Ramsjö igår eftermiddag och nu sitter jag här, snorar och kikar på H2O (jag brukade kolla på den serien när jag var yngre tillsammans med mina systrar. Någon annan som minns den?)

Fick med mig en jättefin växt från Ramsjö också, fick den av mamma och nu pryder den fönstret i vardagsrummet. Jag hade ingen tillräckligt liten kruka så jag tog en glasburk som jag brukade ha hundgodis i. Den gör sig mycket finare med en växt i istället för hundgodis haha.

Likes

Comments

En rosa nos, fyra små tassar, en lurvig päls och en lång svans. Det är Rulle.

Likes

Comments

Klockan börjar närma sig midnatt medans jag halvligger i en fotölj i Ramsjö och kikar på The Hunger Games: Catching Fire.

Jag har påsklov denna vecka så jag och Mattias är fortfarande kvar i Ramsjö. Förstår ni att detta är mitt sista lov innan studenten? Det är så nära nu!

Likes

Comments

Glad Påsk! Jag och Mattias åkte upp till Ramsjö i onsdags för att fira påsk här, och för att vara hund och husvakt åt mamma medans hon och Lizmari spenderar helgen i våran kusin och hans sambos stuga.

Gårdagen och dagen har spenderats med ett härligt gäng i ett vindskydd mitt ute i skogen. Är fortfarande kall trots att jag, i skrivande stund har jag varit hemma i närmare fyra timmar. Det är långfredag och jag sitter hemma med påskägg och kikar på Jurassic Park.

Likes

Comments

Efter en vecka hos min storasyster så är jag tillbaka hos Mattias igen (kom hem igår).

I påskens anda köpte jag hem påskliljor som fick stå bredvid min ny ljuslykta som jag hade köpt hem några dagar tidigare. Hur fin? En ny tavla pryder också våran vägg, blev riktigt nöjd med resultatet, speciellt med tanke på att det är jag som har målat den.

Likes

Comments