Header

"ÄLSKAR DU NÅGON? Vet du vad det betyder? Att du har gjort plats i ditt hjärta för någon annan, att du vågat låta någon komma nära trots att du riskerar att bli sviken. Det kan vara det finaste och modigaste en människa kan göra, och någonting att vara riktigt stolt över."

I Therése Lindgrens bok Ibland mår jag inte så bra, tog jag verkligen åt mig av texten hon skrev om att älska någon. Man riskerar så mycket när man ger sitt hjärta till någon annan. Jag har gett mig hjärta till Mattias och det finns ingen som jag känner mig så trygg med som jag gör med honom.
Igår firade jag och min bättre hälft fem år tillsammans, fem år som har varit fyllda med massor av pussar, kramar, hångel, tårar och skratt. Han torkar mina tårar och tillför så mycket glädje i mitt liv. Jag älskar dig Mattias!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

På mitt instagramkonto där jag delar med mig av mina foton och teckningar pågår nu en tävling där ni har chansen att vinna ett porträtt på er eller något ni bryr er om. & Reglerna är enkla. Följ min instagram (@ teckningochfoto), kommentera under den senast upplagda bilden att du är med och tagga tre vänner!

Hoppas att så många som möjligt vill vara med!

Likes

Comments

Förutom ett uppehåll under eftermiddagen så har det regnat hela dagen. Jag och hunden Skott, som jag agerar hundvakt åt hann gå ut och leka i ganska precis en timme innan det började regna igen. Hur söt?!

Likes

Comments

Färska bär till frukosten är en lyx i sig, att jag sen fick äta frukosten ute i strålande sol var så jävla underbart.

Efter frukosten hjälptes jag och mamma åt att plocka ihop ute. Vi slängde skräp och samlade ihop skrot som ska kastas på återvinningen. Under eftermiddagen skulle mamma fram till det gemensamma växthuset som hon och några andra sköter om och jag följde med och fotade deras grödor. Efteråt åkte mamma och jag till Kvarnsjön så att jag fick fota och doppa fötterna i vattnet.

Likes

Comments

Jag har skapat en instagram (utöver min ordinarie) där jag fokuserar på att lägga ut foton som jag tagit och teckningar/målningar som jag gjort. Ovanför kan ni se de sex senaste bilderna som jag delat med mig av. Ni kan hitta mig under namnet Teckningochfoto.

Likes

Comments

Igår åkte jag, mamma och Nikita ut i skogen. Nikita fick springa fritt i skogen medans jag och mamma kikade efter hjortron och blåbär. Det är så roligt att solen faktiskt gör oss påmind om att det fortfarande är sommar och när jag vaknade idag sken solen ännu en gång. Jag klev upp, tog med hundarna ut i finvädret och där satt vi på trappen och lapade sol. Efter en stund tog med mig kameran på en runda i trädgården och sen åkte jag och Mattias på en tur genom Ramsjö så att jag kunde fota lite landskapsbilder innan solen gick ner.

Likes

Comments

Hello! Jag klev ur duschen här om dagen, tog upp en sax och klippte av nästan en decimeter av mitt hår. Ojämnt och snett lät jag håret torka innan mamma hjälpte mig att rätta till ojämnheterna. Över en decimeter är nu borta och det är så skönt!

Förövrigt så har min mamma och syster åkt bort över helgen, vilket betyder att jag och Mattias har hela huset för oss själva. Vi har varit dåliga på att umgås bara han och jag sen vi flyttade ur våran gemensamma lägenhet, så vi tänker ta vara på denna helgen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag träffade en läkare igår för att gå igenom mitt mående och hur de har sett ut under de senaste månaden. Läkaren ordinerade mig att börja med samtalsterapi igen för att få hjälp i min sorgeprocess. Jag förstår vad han menar, så fort han nämnde pappa började jag gråta. Jag har tryck undan mycket, det är helt enkelt för jobbigt att ta tag i. Jag behöver bearbeta sorgen och saknaden men jag behöver hjälp att ta mig igenom det. Vi bestämde att samtalsterapi och en doshöjning är vad jag behöver i dagsläget.

Jag är så trött. Ångesten tär på mig och jag är rädd för att förlora mig själv i ångesten och rädslan som ständigt äter upp mig inifrån.

Likes

Comments

Det regnar till och från och har gjort i några dagar nu. När regnet gjorde ett uppehåll igår tog jag därför med mig kameran ut och fotade i trädgården. För ovanlighetens skull fotade jag med mitt makroobjektiv, vilket jag verkligen måste bli bättre på!

Likes

Comments

I förrgår tog vi bilen. Jag, mamma och min näst äldsta syster, Jessica. Vi tog bilen och åkte runt till olika platser i Ramsjö. Vårt mål var Enåsen, den gamla guldgruvan och dess turkosa vatten. På vägen dit hann vi stanna flera gånger så att jag kunde fota omgivningen. Jag har bott i Ramsjö sen jag var liten men fortfarande så slås jag över hur vackert det faktiskt är. Naturen här är helt magisk!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ramsjöveckan har börjat och i vanlig ordning startade den i lördags (Ramsjöveckan startar alltid första lördagen i juli) med Cabarécupen. Jag har haft ökad ångest sen en tid tillbaka så jag är fortfarande stolt över mig själv att jag var på plats på Turevallen trots ångest och yrsel.

När sista matchen var spelad åkte vi hem och vilade inför dansen på logen. Jag tog på mig mina foppatofflor och sen var jag redo. Jag gick tillsammans med min äldsta syster ner till Hembygdsgården och inväntade allt folk.

Jag hade verkligen jätteroligt. Jag behövde en kväll som denna. Allt efter kvällens gång insåg jag hur dålig taktkänsla jag har och jag är urusel på att bli förd när jag dansar med någon. Men, det va roligt och jag älskar att dansa så jag kommer att fortsätta dansa dåligt och i otakt. Förhoppningsvis blir jag bättre tillslut haha!

Likes

Comments

Vita syrener är bland de finaste som finns.

Nu är vi på den plats där allt började. Det var här jag tog mina första steg, blev biten av en näbbmus (jag påstod att det var min mus och lyfte upp den, varpå den bet mig i fingret och jag sa till mamma att den hoppade på mig?! hahah) och det är här som jag sommar efter sommar springer barfota genom gräset. Platsen jag pratar om är självklart mitt vackra Ramsjö. Vi åkte hit igår och blir kvar här mer eller mindre hela sommaren!

Likes

Comments

I torsdags fick jag äran att fota Ankie och Nicke (och deras underbara barnbarn), som efter 11 år tillsammans förnyade sina löften. Deras kärlek är så genuin och jag beundrar dem verkligen, både som par och som individer.

Likes

Comments

Igår var det crusing här i Ljusdal. Vi gick ner på byn och kollade på bilar och hejade på folk. Trots att jag tog med fel objektiv så var det roligt att få fota lite. Jag älskar bilden på den lilla killen i den lila bilen, han blev imponerad av bilarna som åkte förbi!

Likes

Comments

Med solen kommer fräknarna och med sommaren kommer alla blommor. Det är så vackert.

Jag och Mattias flyttade ut de sista kartongerna ur lägenheten för mindre än en månad sedan. Vi var där så sälla att det känns som en evighet har passerat sedan vi bodde där. Lägenheten krympte ju längre vi stannade kvar. Jag har haft så mycket ångest i den lägenheten att ångesten ökade varje gång vi sov där, vilket gör att det känns ännu bättre att vi har flyttat därifrån.
Iallafall så Mattias sover hos sin mamma, jag bor mer eller mindre hos min storasyster och allt vi äger står hos mamma i Ramsjö. Vi kommer att spendera sommaren där och det ska bli så skönt att få somna och vakna bredvid Mattias varje dag igen.

Likes

Comments

Klockan har passerat midnatt och jag sitter och tänker på min älskade pappa. I måndags skulle han ha firat sin 60årsdag. Syrener var en av få blommor som pappa verkligen tyckte om, han älskade lukten och jag ville verkligen göra något för honom trots att jag inte var förbi hans grav. Jag plockade en bukett syrener och min storasyster tände ett ljus. Hela jag värker av saknad efter honom. Min älskade pappa.

Likes

Comments

Bilderna från utspringet och flaket är tagna av Hannes Östh.

Att ta studenten är stort men att jag har tagit studenten känns ännu större. Jag behövde verkligen bevisa för mig själv att jag kunde klara detta trots avhopp, sabbatsår och flera år av ångest och panikattacker.

Jag klev upp 06:00, vilket jag tyckte var alldeles för tidigt men tydligen var det alldeles för sent med tanke på att jag var sist på plats vid champagnefrukosten. Klockan sju skulle vi mötas hos Ida men jag klev innanför dörren närmare åtta. Köksbordet var fyllt med pålägg, frukter, snittar, muffins, scones och allt man kan tänka sig vilja ha på en champagnefrukost. Man borde dra ihop ett gäng, äta god frukost, knäppa kort och dricka alkohol alldeles för tidigt oftare. Det var jätteroligt!

Jag och några tjejer från klassen gjorde klassnomineringar inför våran gemensamma frukost. Vi hade nomineringar som klassens mytoman, klassens gay, klassens most likely to win a nobel pris, klassens "jag ska hoppa av" och klassens tant. Självklart vart jag klassens tant haha.
Vi gick mot skolan vid tio där alla studenter samlades i ett stort tält (aulan var under renovering) där vi sjöng, skrek, dansade och applåderade alla som blev tilldelad diplom och stipendium innan vi gick tillbaka till våra klassrum och sa hejdå till våra mentorer.

Allt gick så fort, helt plötsligt stod vi i klungan bland de andra studenterna och inväntade den sista klassen innan alla leta reda på sina familjer. Vi hade tagit studenten och jag sicksackade mig genom folkmassan och överöstes av kärlek från mina nära och kära. Det blev väldigt känslosamt, jag var både ledsen, glad, tacksam och rörd på en gång. Jag var så ledsen över att pappa inte kunde se mig ta studenten, glad över att jag faktiskt tog studenten, tacksam och rörd över all fina människor jag har runt mig.

Likes

Comments

I och med att jag tar studenten på fredag så har allt mitt fokus legat på skolan och förberedelser inför studenten och balen. På grund av det har bloggen ekat tomt i några veckor.

Förra veckan tog jag och Mattias bilen till Hudiksvall och kikade efter nya skor till mig inför studenten. På vägen hem svängde vi in hos Josefin och Johannes. Jag fick en rundtur i deras nya bostad och sen fick jag mysa med deras katter. De fick kattungar för några veckor sedan så jag tog tillfället i akt och myste med dem.
När jag var liten var våra katter mer eller mindre alltid gravida, iallafall är det så jag minns det haha. Älskar katter!

Likes

Comments