Dagen började i stallet med mockning och barbackaridning. För att sedan jobba några timmar. Blev en fredagsfika hos mamma och pappa. Nu på kvällen blev det tacos och tv-mys. Vi hörs imorgon ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godkväll på er!
Dagen har rullat på i en faslig fart, fram tills jag kom till skolan. Då kändes det som att klockan hade stannat. Min lärare såg säkert på oss att vi var super trötta, så hon lät oss gå hem redan fem över fyra! När vi egentligen slutar fem, men jag säger inte emot.. Så skönt att komma hem tidigare 😍

Stallet fixade jag som sagt imorse, samt att jag skrittade Chumba barbacka idag igen. Tyvärr har snön börjat smälta plus att det regnar ute, så hagarna och paddocken består just nu bara av vatten. Jag och mamma sa det att hästarna kan bara stå några timmar ute i det, sen får de komma in till torrt. Vi tänker mycket på Chumbas ben, men också de andras hovar och ben. Det känns som det är rätt beslut, men ändå tråkigt att låta de stå inne.

Innan skolan hann jag även ta min powerwalk/löprunda samt göra några övningar på yogamattan. Det blev lite stressigt, men jag hann till skolan ändå. Jag skrev ju igår att jag skulle fota miljön nu när det var snö, jag fick tagit några bilder och tur är ju det med tanke på att det bara finns litelite kvar. Hoppas att det kommer mer snö till julafton, så att snön inte är ett minne blott för detta året ❄️ Nu ska vi köra mot farmor och äta, jag är så hungrig så hoppas på något gott 🚘🍽

Likes

Comments

Hej, hej och åter hej!

Vad är det som händer? Jo, livet kom emellan och det har redan hunnit bli december. För övrigt, hur sjukt att det snart är julafton? Kan verkligen inte förstå det. Det är ju nästan två veckor sedan jag var här inne sist, och det beror mycket på att skolan samt tiderna på jobbet. För er som inte vet har jag börjat på ett nytt, jag går fortfarande sidan om vilket har blivit att jag fått konstiga tider. Samt att jag kanske tänkte att det inte skulle vara så mycket i skolan och satte upp mig på fler dagar än vad jag hade gjort annars. Nu är det bara att jobba de sista tiderna jag har i december och sedan få nya tider i januari. Skolan rullar som sagt på i en salig fart. Min kursansvariga bestämde sig att lägga mycket nu innan jul för att vi ska slippa komma upp till skolan under mellandagarna, vilket jag är tacksam för! En annan anledning till att jag inte har funnit intresse för att skriva är att jag inte har ridit Chumba. Som jag har nämnt innan har jag endast promenerat med henne, eftersom hennes ben har varit som de varit med mugg osv. Men idag red jag faktiskt henne! Dock endast i skritt och barbacka, men ändå. Det var en speciell känsla att ta på sig ridhjälmen efter så långt tid ifrån. Att tränsa henne och sedan hoppa upp. Planerar att skritta henne nu under onsdag-fredag, för att sedan börja trava henne till helgen beroende på hur vädret är. Det har snöat så mycket har nere i Skåne dem senaste dagarna och Chumba har inga snörullor ännu. Plus att nu ikväll har det börjat smälta lite och frysa på, så det är värsta isgatan...

Vad händer resten av denna veckan?

Imorgon blir det hästarna och träning innan skolan på eftermiddagen. En lång föreläsning som det finns risk till att den kommer bli långtråkig.. Efter skolan väntas en middag hemma hos farmor med mormor, mamma, pappa, bror, hans flickvän och min sambo. En mysdag helt enkelt, om man bortser från föreläsningen.
Jag hoppas även att jag ska kunna ta några bilder på hur mysigt är här ute med snön och allting. Jag var ute och gjorde en powerwalk/löprunda innan idag, utan musik eller podd i öronen och det var så härligt att höra hur snön knarrade under mina skor medan jag gick i snön. Mer snö åt folket ⛄😍

En gammal bild från i våras eller somras när jag var ute på en av mina rundor i den fantastiska miljön vi bor i👇

Likes

Comments

I måndags fick jag för mig att baka kladdkakemuffins, vilket blev ett mycket lyckat resultat!

Likes

Comments

Godkväll!
Jag sitter hemma hos mina föräldrar i väntan på mat. Jag och sambon hamnade här, då vi skulle olika ärende hit. Mamma bjöd på middag, vilket vi nu väntar på.

Dagen idag har bestått av stallet på morgonen, med att promenera Chumba. Vilket för övrigt gick jättebra! Svullnaden har gått ner på hennes ben, så det känns mycket bättre. Hoppas verkligen på att kunna börja trava i helgen, vi får hålla tummarna. Släppte ut alla hästarna för dagen efter Chumba var färdig promenerad. Mamma var snäll och hjälpte mig att mocka på morgonen så det var klart när vi hade slutat för dagen.

Efter stallet bar det av till min övningsskola (skolan där jag har min praktik) för att ha fältstudier. SÅ roligt och mysigt att träffa de små liven igen! Kärleken de ger en är helt underbar, är så glad att jag har valt världens bästa yrke. Dagen rullade på bra, satt med på planeringen och hann göra ganska mycket på en av mina uppgifter till skolan vilket känns skönt. Jag ska till övningsskolan imorgon också, vilket känns super kul.

Jag har börjat titta lite efter en kamera att kunna ta bilder med, men även filma lite med. Jag är verkligen så dålig på det men hade önskat att jag hade kunnat ha en kamera som är bättre än min mobil. Ibland blir bilderna jättebra med mobilen, men ibland ser det ut som kriget? Jag fattar att det handlar om ljus osv, men ändå? Om ni har något tips på vilken kamera jag ska kolla in på, får ni gärna kommentera 😄

Likes

Comments

Här ekar det tomt och det är tack vare min kära sjukdom jag fick, som golvade mig totalt. Sov elva timmar om dagen och var helt väck. Gud, låter det som jag har fått värsta hemska sjukdomen? För det är verkligen inte så, haha. Det som hände var att jag började med att få ont i halsen. Det stred sig till öronen. Jag fick feber och blev sängliggandes. Blev lite bättre fram till helgen, men sedan blev det sämre igen. Smällde till i örat precis som om det gick sönder något. Började rinna blod och var från örat. Åkte till läkare och fick diagnosen att jag har hade en finne i örat som hade spruckit. Så jag åkte hem igen och vilade en vecka till. Under den veckan började det rinna från andra örat också, var och blod där med. Åkte tillbaka till läkaren, med svaret att det var en finne till i andra örat. Det var sista droppen för Emma Andersson, så efter att jag verkligen sagt att jag har skit och i örat och att jag verkligen behövde hjälp. Alla mina symtom stämde in på öroninflammation, men enligt läkaren hade jag finnar i öronen och fick åka hem och vila lite till. Då ska jag tillägga att jag redan hade vilat (legat utslagen) i två veckor innan det. Efter många om och men, sa läkaren att hon skulle skriva ut antibiotika till mig samt en nässpray. Nu kommer det roliga... Medicinen hon skrev ut till mig är för öroninflammation och bihåleinflammation? Väldigt väldigt underligt, då jag enligt henne hade finnar i öronen.

Nog pratat om mina "finnar" i öronen, jag mår bättre nu och är tillbaka på banan i skolan. Nu över till hästarna. Chumba vilade under denna perioden som jag var sjuk, då jag inte orkade/kunde rida henne. Mamma hann inte heller, och jag är glad att hon kunde hjälpa mig att mocka❤ När jag sedan blev frisk och skulle sätta igång Chumba upptäcker jag att hon har mugg/till början till mugg. Så nu har vi tvätta och tagit salva på i cirka en vecka snart. Det ser mycket finare ut nu vilket är skönt. Dock upptäckte jag i fredags att hon hade samma sak på ett bakben... Så nu är det bara att gå på med samma saker och hoppas att detta löser sig lika bra 😊 Under tiden jag gör detta väljer jag att promenera henne, jag kan nog skritta och trava men det kändes som om hon tyckte det var obehagligt. Därför väljer jag att bara promenera med henne och sedan när jag känner att det känns bra, kan jag börja trava direkt.

Vad har mer hänt sedan jag skrev här sist?

Jo, jag har påbörjat ett nytt jobb. Jag har varit där nu under tre tillfällen och det känns väldigt bra. Det är mycket att ta in, men det känns ändå bra. Jag hoppas att de andra och känner att det funkar. Men för mig känns det jättebra, bra och härliga kollegor! Tanken är att jag ska ha detta sidan om och arbeta lite under de dagarna när vi inte har någon skola.

Nu är jag igång igen och jag har proppfullt att visa och prata om. Det vankas ju jul snart också 😉 Innan jag avslutar känner jag att jag måste koppla lite med det sista inlägget som kom upp här på bloggen. Det var fem stycken hjälmar, alla från GPA. Jag har lite smått panik att det kom ut utan att jag hann förklara vad jag menade med det osv, men en sjukdom kom emellan som sagt. Det är så att jag kommer behöva köpa en ny hjälm och är kluven i vilket jag ska välja. Idag har jag ju en Samshield, men funderar på om jag ska byta märke och modell. Jag vet inte, kan inte ni säga vilka hjälmar ni har och varför / varför inte jag ska välja den?

👇 En bild från sensommaren i år, nu är det mest grått och tråkigt 😔

Likes

Comments