Gårdagen var vi som sagt ute och åt med familjen. Det var 15år som mina föräldrar firade, vilket kallas "kristallbröllop". Så fint tycker jag att man har döpt alla åren till olika namn, om ni är intresserade av att kolla upp era föräldrars bröllopsår eller kanske ert eget så kolla in här

Det var så mysigt på resturang, god mat och inte minst sällskapet. Kommer bli resturang imorgon också då mamma fyller 45år och även på lördag då vi ska fira min fina kusin som också är en av mina bästa vänner. Så mycket resturangbesök blir det för mig men klagar inte haha.

Hästarna idag har jag gjort på förmiddagen och jobbat på eftermiddagen. Chumba longerades inspänd och gick bra. Var i ena varvet som det kändes som om hon inte riktigt orkade hålla igång i traven. Ska känna igenom henne imorgon när jag rider om det bara var om hon orkade hålla igång från marken. Piranda och Mappi promenerade jag med.

Pratar nu med S, saknar honom så mycket. Imorgon kommer han äntligen hemLikes

Comments

Hej och hå, et helt år sedan jag skrev här sist.. Haha, jättekul med skämt som har med nyår och förra året att göra.. Typ som "jag har inte duschat sedan förra året" eller "jag har inte borstat tänderna sedan förra året" Man bara jaha, kul eller?
Nåja, inte det jag skulle prata om tänkte jag men som sagt är det längesedan jag skrev här. Av många anledningar har det inte blivit någon uppdatering mellan jul och nyår och även veckorna efter det. Dels för att jag ville ta vara på så mycket tid som möjligt med S då han senare (eller han är iväg sista veckan nu) skulle iväg på resejobb i tre veckor men även att jag har haft slutspurten på sista kursen nu i samhällen och ville ge allt där.

Nu är både julen, nyår och skolan över så jag tänkte varför inte? Egentligen har det inte hänt så mycket förändring förutom då att mina kurser är slut och jag kommer börja jobba på "heltid" nästa vecka (jag jobbar ju som timanställd på en vikariepool, så det är om det finns jobb som jag kommer att jobba heltid).

Med hästarna har det inte hänt något jättemycket med. Voltani har slutat markera (tack gode gud!!) och går nu i stor hage och lever livet. Hon kommer att få på sin framsko på lördag när alla hästar ska verkas. Chumba har haft en lugn period dels pga ledighet och inga träningar/tävlingar, men även att vädret har varit så tråkigt. Underlaget har antingen varit för hårt (frosten), snöigt + hårt (snö och frost under) eller vattenfyllt (när det tinat och allt försvinner). Nu är vi på g igen men lägligt till det har det blivit plusgrader och nu är paddocken vattenfylld igen... Menmen, jag har en liten volt som jag kan skritta och trava på iaf. Galoppera lite också, men vågar inte för mycket. Piranda och Mappi har inte hänt något med, jag promenerar på med dom.

Just nu sitter jag i lägenheten och kollar farmen, drömmer mig bort till en egen liten farm😄 Hästarna tog jag imorse och sedan jobbade jag några timmar nu på eftermiddagen. Samma kommer det bli imorgon, plus lite andra saker på kvällen. Mamma och pappa har bröllopsdag, vågar inte säga vilket år de gifte sig om det är fel men tror det var -00 eller -01. De har planerat bio och resturang. Bion hinner jag inte hem till, men jag hänger på till restaurangen. Mysigt! 😊 Skönt är det också att det är "lillördag" imorgon och endast två dagar kvar till S kommer hem, längtat sedan igår


Likes

Comments

Jag kommer inte ha några stor planer för Voltani inför 2016 eftersom vi inte vet hur det ser ut för henne. I nu läge haltar hon fortfarande och vi hitta inget, eller hon haltar inte men hon markerar. Det är frustrerande eftersom vi inte hittar något fel. 2016 ska Voltani få vara häst, promeneras och skrittas om det är det som krävs för att hon ska var frisk och hålla sig skadefri.
Det går inte riktigt att säga vad som kommer att hända eller inte, både med skador och annat. Jag hoppas att vi hittar vad som är felet och kan "fixa" det så att Voltani inte har ont längre.

Likes

Comments

Mitt huvudmål med Chumba under 2016 är att få bra och rytmiska rundor i 1m. Hitta varandra ännu mer, både under träning och tävling. Jag har en liten tanke att om det känns bra går jag upp och känner lite på 1.05 och kanske någon 1.10 bana. Det är bara tiden som kan visa det och jag har ingen brådska. Hon ska stanna länge och vi har mycket tid på oss att komma ut och hoppa dom höga klasserna så jag ska inte stressa.

Jag hade även ett litet önskemål att åka bort på ett meeting, men vi får se om det blir detta året eller nästa år. Det jag är säker på är att det kommer bli ett bra år för mig och Chumba tillsammans, ser framemot det!

Likes

Comments

Pirandas planer inför 2016 är att komma igång ordentligt nu under våren av året. Försöka hitta en tjej som kan hjälpa mig med henne. Alltså rida henne, bygga muskler och gå ner lite i vikt. Kanske komma ut på någon lite pay and jump och någon lite tävling? Sedan är tanken att vi ska betäcka henne i början av sommaren. Vi hoppas verkligen på detta då vi vill föra farfars avkomma vidare (för er som inte visste det har min farmor och farfar fött upp Piranda).

Det är vår största önska och vilja för Piranda under 2016. Vi håller tummarna att det ska bli så och har då ett litet föl till nästa sommar😍


Likes

Comments

Mina planer för Mappi inför nästa år är med två huvudmål kan man säga, med lite delmål.
De två stora målen är:

1. Ställa ut henne på en utställning. Det är något som vi hade tyckt var kul att göra. Mimmi (vår förra shettis) var inte godkänd för att vara medlem i Shettis förbund och därmed kunde vi inte ställa ut henne. Nu när vi har en shettis som är fullt godkänd och är så pass ung hade vi tyckt det var kul. Vi vet ju inte hur det kommer bli i framtiden, men vi är sugna på att ta ett föl på henne och då hade det varit kul att det fanns resultat på fölets mamma. Jag tänker även så när vi ska sälja fölet är det kanske lite lättare att sälja ett föl med en bra härstamning och som presterat något (nu säger jag inte att Mappi kommer göra det, men övning ger färdighet).

2. Att köra in henne helt och hållet. Med det menar jag att jag ska kunna sitta i vagnen själv och styra. Detta ska vi nog klara med tanke på hur långt vi har kommit nu. Just nu ligger det lite på is men efter vintern här ska vi komma igång med att leda och köra med vagnen.

Det som jag har lite som en tanke till att jag ska börja med i sommar (eller redan till våren) är att jag vill rida in henne. Det som är problemet är att jag inte har hitta någon som är liten nog att kunna rida på henne. Jag tänker att jag ändå kan börja med att lägga på henne en sadel för att se hur hon reagerar. Tränset har hon ju redan haft på sig och förstår tygeltagen. Jag tror inte det ska bli några problem eftersom hon är en väldigt klok häst. Sen tror jag att det kommer bli några baksmällar där hon kommer testa oss eftersom hon är i "trotsåldern".


Likes

Comments

Skrev innan att jag skulle visa mina största önska på julklappslista. Det är min högsta önska och jag kommer själv köpa en för jag vill känna det bandet till en liten varelse😍

En liten mops, dör verkligen 😍

Likes

Comments

Malin är en som stått i vårt stall förut och jag har även hoppat hennes storhäst två gånger. Både hon, hennes fästman och vår familj har blivit nära vänner. Hon känns lite av en person som jag vet att jag kan höra av mig till och fråga något jag undrar över fastän hon är äldre än mig.
Förra söndagen, den tredje advent, var det dags att gå på min första babyshower och det var hennes! Hon hade ingen aning om det och vi lyckades hålla tyst och även hennes sambo/fästman. Det var såå kul att se hennes ansiktsuttryck när hon såg oss! 😍

Här kommer lite bilder därifrån:


Likes

Comments

På Spotify kan man kolla vilka låtar man har lyssnat mest på under året, dina mest spelade artister och album tex. Där finns hur mycket som helst! 😊 Tyckte detta var lite roligt och för mig visste jag tex inte att jag har lyssnar på musik 13 tusen minuter i år?! Haha, lite rolig information som jag inte vetat annars. Jag tycker att ni också ska kolla in detta för att kanske se något som ni inte visste om ert musik år på Spotify 😉

Likes

Comments